|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2521 |
Raczkowanie
|
Dot.: Odchudzanie na zawołanie i Dieta Turbo PART II
Hej dziewczyny!
Ja zauważyłam ze po winie waga strasznie idzie mi w górę - nawet o 3 kg , kiedy sie ważylam nastepnego dnia! to jakas masakra! Ale to podejrzewam tylko woda i faktycznie po 2 dniach wszystko juz bylo ok ![]() ![]() ja tak sie zabieram znowu za Brzuch Stop - chudlam na tej diecie zaje****scie ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2522 | |
Przyczajenie
|
Witajdzie dziewczyny,
pozwolicie, że dołączę... Cytat:
1 lampka wina czerwonego = 1,5 pączka, obważanka (jak kto woli) a moje efekty: półroku przed ślubem ważyłam 65kg stosowałam ta dietę 2x i zeszłam z wagą do 58kg ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#2523 |
Raczkowanie
|
Jacquelinkea - to chyba nie jest tak zle jak 60 kg.... tylko 2 kg wiecej jak po ślubie
![]() ![]()
![]() |
#2524 |
Przyczajenie
|
Absolutnie nie jest źle. Ja nie zrzucam kilogramów bo mam fobię i chcę być "dwa razy szczuplejsza niż mozna być". Ćwiczę mięśnie brzucha (8minABS i A6W) no i całe ciało - TAEBO. Dietkę stosuję, bo pomogła mi sie tez pozbyć trudności trawiennych - teraz szybciej spalam i mam szybsza przemiane materii..
A jak ubywa kilogramów (z głową), to tylko się cieszyć. ![]()
![]() |
#2525 |
Przyczajenie
|
![]()
Witam dziewczynki .
Jutro zaczynam dietę turbo, ostatnio stosowałam ja w tamtym roku i generalnie najbardziej mi odpowiadała. niestety znowu się zapuścilam. odstawiła tabletki anty i sie zaczęło ![]() ![]() Pozdrawiam serdecznie i trzymam kciuki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2526 |
Przyczajenie
|
No to ja dołączam do odchudzania. Od dzisiaj Dieta Turbo. Zobaczymy jak pójdzie. Ustaliłam sobie na dzisiaj jadłospis ale muszę jeszcze skoczyć do sklepu.
![]() |
![]() |
#2527 |
Raczkowanie
|
no dziewczyny jestem coraz blizej celu
![]() ![]() ![]() Wytrwałosci! ![]()
![]() |
#2528 |
Przyczajenie
|
Jestem 8 dzień na Turbo, nie ważyłam się, bo jestem na wyjeździe w Warszawie, i najlepiej jak z ważę się na tej samej wadze... Ale trzymam się jak mogę i oczywiście napiszę o efektach. ^^
Dodam jeszcze, że ok. 3 lata temu byłam na Turbo i zleciałam 4kg ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2529 |
Przyczajenie
|
Heh... niestety tylko 1kg :/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2530 |
Przyczajenie
|
![]()
Hej Kochane
![]() Oczywiście na początku wszystkim gratuluję efektów! Odchudzałam się razem z wami, ale to było jakieś pół roku temu jak nie dalej ;p No i właśnie teraz weszłam na wagę i szooook!! 72 kg! Mój wzrost 160cm! Muszę schudnąć koniecznie! Nie tylko dlatego, że mam nadwagę, ale głównie chodzi o samopoczucie. Mogłabym mi któraś z Was wysłać dietkę Brzuchstop? Na tej turbo i ONZ słabo chudłam ;/ Buziaki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2531 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Teraz wziełam sie ostro za odchudzanie, mniej jem a wiecej sie ruszam. WKurza mnie jedno-nie mogę powstrzymać się od słodkiego ![]() ![]() ![]() Nie ma dnia zebym coś nie zjadła. A to cukierka, a to kakao eh:/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2532 |
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny!
JA ruszam z dietą Turbo od piątku. Musze ustalić jadłospis i wybrać się na zakupy. Kiedyś już stosowałam dietę i schudłam na niej 3,5 kg z czego byłam zadowolona. Obecnie przy wzroście 156cm ważę 56 kg, ale wszystko kumuluje mi się w brzuchu i wolę głośno nie mówić ile ma cm w pasie ![]() Chciałabym ważyć 52 kg. I popieram- najgorsza jest ciągła ochota na słodycze, może brakuje nam chromu w diecie? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2533 |
Zadomowienie
|
hej dziewczyny, moge dolaczyc do Was?
zaczynam. ułożyłam sobie jadłospis na 3 dni i tak patrzę, że to trochę taka dieta MŻ. mam nadzieję, że jest skuteczniejsza niż turbo- na tej to w ogóle nie wiem jak ludzie chudną ![]() 1. sałata, pomidor, oliwki+ kromka chleba 2. 2kiwi 3. warzywa na patelnię (250g) 4. 2 jaja na twardo+grejfrut dzien 2 1. sałata, pomidor, oliwki+ kromka chleba 2. jabłko 3. warzywa na patelnię (250g) 4. Serek wiejski dzień 3 1. jajecznica z 2 jaj 2. pomarańcz 3. warzywa na patelnię (250g) 4. tuńczyk w sosie własnym w porównaniu do tego co i jak ostatnio jadłam i jaki tryb życia prowadziłam, spadek wagi na tej diecie wydaje sie całkiem realny... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2534 |
Przyczajenie
|
Witaj, miło, że postanowiłaś dołączyć
![]() W ogóle nie chodzę głodna, posiłki są urozmaicone i ogółem podoba mi się ta dieta. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2535 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2536 | ||
Raczkowanie
|
Witam!
A już myślałam, że nie znajdę aktywnego forum omawiajacego dietę Turbo ![]() Ja mogę to chyba śmiało powiedzieć że jestem żywym dowodem, że ta dieta działa. Jestem na niej od października 2010 (z miesięczna przerwa w grudniu) i zrzuciłam ponad 17kg! Mam tylko jedno pytanie, zwłaszcza do tych które sa na tej diecie dłużej...Czy wy też później już nie chudniecie tak intensywnie jak na poczatku? Ja obawiam się że moje ciało już się przyzwyczaiło do takiego odżywiania i chudnę teraz zaledwie 1,5kg na turę, wcześniej było tego 3,5-4kg mam tak już od 2-3 tur, strasznie mnie to irytuje, bo muszę poświęcić dwa razy więcej czasu na te same efekty które miałam na poczatku...Całe szczęście że został mi 1kg do końca, bo przyznam się zaczynam być już znużona tym wszystkim. Chociaż w dalszym ciagu uważam że to rewelacyjna dieta i pewnie nigdy nie skuszę się na żadna inna ![]() ---------- Dopisano o 01:59 ---------- Poprzedni post napisano o 01:52 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 02:06 ---------- Poprzedni post napisano o 01:59 ---------- Cytat:
![]() |
![]() |
#2537 |
Przyczajenie
|
Hej chudzinki,
ja od jutra zaczynam dietkę turbo, mam nadzieję, że ktoś też podobnie zaczyna, zawsze to większa motywacja. jutro napisze o wadze początkowej, bo się zważę przed śniadaniem. ale cel jest pewny, do lata 58 kg (ma być na wadze) trzymam kciuki i wy też trzymajcie.!!! ---------- Dopisano o 19:36 ---------- Poprzedni post napisano o 19:34 ---------- [QUOTE=D0tty;25146578]Witam! A już myślałam, że nie znajdę aktywnego forum omawiajacego dietę Turbo ![]() Ja mogę to chyba śmiało powiedzieć że jestem żywym dowodem, że ta dieta działa. Jestem na niej od października 2010 (z miesięczna przerwa w grudniu) i zrzuciłam ponad 17kg! o jejku jak podziwiam, to naprawdę motywuje. a waga zawsze na początku więcej spada, przy każdej diecie, więc wytrwałość się liczy, ale ty już osiągnęłaś sukces ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2538 |
Raczkowanie
|
Natka_1990
Dzięki za odpowiedź, też o tym czytałam że później chudnie się mniej, ale ponad 2 razy mniej?! To jakaś kpina ![]() Ale mniejsza o to...Zwykle ważę się 6-tego dnia i 11-tego, ale nie wytrzymałam już dziś i stanęłam na wadze...UDAŁO SIĘ!!! Mam upragnione 60kg, co prawda jest 60.2kg, ale jest!!! ![]() Po ponad 3 latach od porodu już zaczęłam watpić że kiedyś wrócę do wagi z przed...Pewnie skończę ta turę, jutro mam 5-ty dzień chyba miliardowej tury. A potem?, potem może się nawet świat skończyć ![]() I pomyśleć że zaczynałam z 6kg nadwaga. Pozdrawiam i trzymam mocno kciuki za zrzucanie ciałka ![]()
![]() |
#2539 |
BAN stały
|
Witam
![]() ![]() ![]() mam do zrzucenia 10kg ale kazdy zrzucony kg jest cenny wiec ile sie uda tyle bedzie ![]() od jutra zaczynam dietke TURBO ![]() ![]() ![]() Trzymajcie kciuki bo mam strasznie slaba wole;/ STOKROTKA- tez mam 173 cm wzrostu i obecnie tez taka wage : ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2540 |
Rozeznanie
|
Dotty a jak z orzeszkami? Jadłaś codziennie? W jakich ilościach?
![]() |
#2541 |
Raczkowanie
|
Tasiaa
Ja dzięki właśnie orzechom dobijam te 6 posiłków dziennie...Inaczej bym nie dała rady, tak że jem codziennie ![]() Olci_a Powodzenie zatem, oby się udało. Chociaż 1 raz w tygodniu fitness przy tej diecie to w sam raz, ja pamiętam na poczatku czułam osłabienie i nie byłam w stanie chodzić na siłownie częściej niż 2 razy w tyg (z czego głównie chodziłam na basen)
![]() |
#2542 |
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewczyny
![]() Śledzę ten wątek od pewnego czasu i powiedzmy, że dziś mam odwagę się odezwać :| Pewnie dlatego, że się podłamałam. Dziś mam 5 dzień turbo- wszystko jem jak trzeba, piję duużo wody, dużo zielonej herbaty, jem regularnie co ok 2,5-3 h, małe porcje i dziś zdecydowałam się zważyć :| Waga chyba ani drgnęła ![]() ![]() Ważę 70 kg ![]() Wiem, że czasem przy 70 kg dziewczyny wyglądają naprawdę ok ale nie ja :| Średnio zawsze ważyłam ok 60. Jeśli to piąty dzień a waga chyba nie drgnęła to są szanse, że jeszcze się ruszy ? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2543 |
Rozeznanie
|
Dzięki Dotty
![]() Ja wzięłam się od dzisiaj za onz. Posiłek węglowy: 2 bułki owsianki z pomidorem Posiłek w-b: orzechy ziemne, mandarynka, jabłko I na pozostałe dwa węglowe mam zamiar zjeść owoce/ warzywa. No się tak zastanawiam, czy to nie za dużo? No po 2 bułki na śniadanie... Chociaż niby kcal liczyć nie trzeba... Co myślicie? ![]() Czikicziki, a czujesz się lżejsza? Może spadły jakieś cm?
![]() |
#2544 |
Raczkowanie
|
Czikicziki
Ja nie waze sie czesto. Tez bylam (i jestem) na diecie Turbo i tylko tej, ale kiedy wazylam sie wiecej niz 2 razy na ture popadalam w poploch i paranoje, bo przez pierwsze 2-3 dni chudlam ladnie a potem tak gdzies do 8 dnia ani drgnela czasem nawet skakala o te kilka dag. Tak, ze sie nie zalamuj glowa do gury i badz cierpliwa. To dziala wierz mi. Co do wygladu to ile masz wzrostu? bo to tez wazne, ja wazac 70kg co prawda nie mialam juz nadwagi ale w dalszym ciagu nie czulam sie komfortowo, za to z 60kg jest swietnie, sadze, ze gdybym spadla ponizej to nie wygladalabym lepiej niz teraz ![]() Tasiaa Ja jestem tylko na Turbo i zadnej innej diecie, tak ze ja musialam zrezygnowac calkowicie z pieczywa, makaronow, ryzu i ziemniakow tak ze ja nie mialam dylematu bulka na sniadanie czy tez nie (choc osobiscie chcialabym miec bo choc z ziemniakow zrezygnowalam na stale to z pieczywa jakos nie potrafie, choc nie jem w ogole bialego). Moim zdaniem nic sie nie stanie jak zjesz, nie sadze zeby takie sporadyczne elementy diety mialy jakies katastrofalne skutki dla Twojej diety. Ale na pewno bedziesz chudla szybciej jesli darujesz sobie pieczywo, choc szczerze nie jestem tego pewna na 100%. Ps: Lepiej jesli masz bulki w jadlospisie to zjedz je rano, zdazysz spalic przez dzien ![]()
![]() |
#2545 |
Rozeznanie
|
Na ONZ można pieczywo
![]() ![]()
![]() |
#2546 |
Zakorzenienie
|
Tasiaaa,
Właśnie jakoś niewiele odczuwam... wręcz dziś wydawało mi się że mam brzuch jak ciążówka heh ![]() Dotty, Dzięki ![]() Jakiś czas temu udało mi się z ok m-c z Dukanem stracic 4kg ale no nie mogę, po prostu niedobrze mi się robi już na samą myśl o tych białkach spowrotem :| Robię sobie właśnie kolejny posiłek. Mam 163 wzrostu i dopiero teraz dociera do mnie że miałam fajne ciało ważąc 60kg :\ Ale na za dużo sobie pozwoliłam wskutek stresów i zmiany życia no i teraz mam za swoje :| |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2547 |
Przyczajenie
|
![]()
błagam o krytykę!!!!
muszę się przyznać, że ju trzeci dzień podchodzę do turbo, i trzeci dzień poległam. jeszcze nigdy aż tak nie brakowało mi motywacji, a lato już się zbliża. Nigdy też aż tyle nie ważyłam. Przy wzroście 165cm 70,8 kg. błagam o wsparcie i motywacje.POMOCY |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2548 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Uważam ze to jest o wiele lepsze niż diety,głodzenie się.Potem i tak jest efekt jojo ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2549 |
Przyczajenie
|
Cześć dziewczyny,
Zacznę od tego, że próbowałam już wszystkiego. I właściwie każda metoda jest dobra, o ile nie jest się takim obżartuchem jak ja ![]() Wybralam Turbo, bo jest szybka, je się często, ma się duże pole do popisu i dostępne produkty są smaczne. Zaczęłam z wagą 52,6kg po pierwszym dniu ważę 51,9 Trzymajcie kciuki, będę zdawała relacje na bieżąco. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2550 |
Raczkowanie
|
NaTka_1990
A może dieta Turbo po prostu Ci nie leży, i tyle, może spróbuj najpierw ONZ ta dopuszcza pieczywo, wiec powinno być łatwiej, na poczatek ![]() Ale krytyki się nie spodziewaj z mojej strony, bo ja mam 170cm ale w największym wydaniu miałam aż 78kg...Przetrwałam pierwsza turę dzięki kumpelce, razem zaczęłyśmy Turbo i ilekroć miałyśmy się załamać dzwoniłyśmy do siebie i jakoś przechodziło. A po pierwszej turze, która ledwie przeszłam z 78kg zrobiło się 75,5 i to było motywacja sama w sobie ![]() ---------- Dopisano o 16:36 ---------- Poprzedni post napisano o 16:34 ---------- Witaj Vovavoom! A ile masz wzrostu bo te 52kg, to niedużo jakoś, może nawet nie potrzebujesz dużo zrzucać, moja znajoma przerwała pierwsza turę na 7 dniu, bo schudła aż 4kg, a chciała jedynie 5. Powodzenia i trzymam kciuki.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:37.