|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2521 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 7
mamy trzy barmanki tylko ja na razie na urlopie wychowawczym jestem
![]() mniam placuszki z pomidorkiem na sniadanko Edytowane przez rudzienkarudzienka Czas edycji: 2010-03-30 o 10:42 |
|
|
|
#2522 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2523 |
|
Raczkowanie
|
to może spróbuj więcej białka dorzucic do tej sałatki?? może kurczaczek zgrilowany w kawałeczkach?
Edytowane przez rudzienkarudzienka Czas edycji: 2010-03-30 o 10:46 |
|
|
|
#2524 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
------------------------------- u mnie dzisiaj 200 g mniej, buuuu miala byc rozpusta przez weekend, nawet troche winka wypilam, zeby sobie pozniej mala uderzeniowke zrobic na proteinkach, a waga i tak caly czas spada
|
|
#2525 |
|
Przyczajenie
|
A ja mam juz swoj 30 dzien dzisiaj ale stane na wage dopiero w sobote tak sobie wyznaczylam. Na uderzeniowce spadlo mi jakies 7kg., wiec jak mysle ze mam wstac na wage w sobote to juz sie nie moge doczekac a czuje sie bardzo lekka .....
A co do pasztetu Dukana jej jak on sie kruszy i jaki chudy jest to nie to samo co prawdziwy pasztet ale dam sie zjesc ![]() A co do alkoholu to ostatnio sie napilam i przez ta diete widze ze duzo szybciej uderza do glowy, niz przed dieta. Edytowane przez Inspiron Czas edycji: 2010-03-30 o 10:50 |
|
|
|
#2526 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
najwazniejsze to zmienic myslenie w głowie. Ja powoli uporałam sie ze sniadaniem przed wyjsciem do pracy (kiedys rano nic nie jadłam). Teraz walcze z kolacją, tak mi sie nie chce wieczorem nic jesc i tak samo nie chce mi sie nic przygotowywac do jedzenia (leń ze mnie) ale sie staram |
|
|
|
|
#2527 |
|
Raczkowanie
|
Emilia3000 jak zwykle niezawodna
Dziękuję. @ właśnie mi się skończyła i niestety nic mi po nim nie spadło Dostałam nawet ciut przed czasem, więc na szczęście nie stresowałam się opóźnieniami jak niektóre z Was.Przeraziłam się jak przeczytałam, że jedna z Dukanek przytyła 3 kg na tygodniowym urlopie. Przy moich 2 tygodniach to oznacza 6kg W takim razie pociągnę jeszcze kilka dni "na ostro" (co będzie ciężkie bo bez 2 wieśniaków ze słodzikiem i cynamonem dziennie to nie jest życie )).Rany, ale się boję tego przybrania na wadze, aż mi niedobrze z nerwów . Już takie coś przeżyłam na wakacjach w tym samym miejscu. Wtedy w dwa tygodnie przybyło mi kilka kilogramów. Normalnie puchłam w oczach. Ludzie patrzyli na mnie jak na jakiegoś mutanta - co dzień to grubsza... Okazało się, że ... jestem w ciąży
|
|
#2528 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jajka, ryby, mieso na PW porzadne warzywka
|
|
#2529 |
|
Przyczajenie
|
Mi też niestety urlop sie szykuje tygodniowy w trakcie, aż sie boję mysleć co się będzie działo. Chociaż z drugiej strony to będę miała wtedy dużo ruchu bo jadę na narty w Alpy więc może nie przybędzie. Dziewczyny na pewno damy radę !!!!!
|
|
|
|
#2530 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
FAZA STOPNIOWEGO UTRWALANIA musi dzielić się na 3 równe części. I tak: - przy utracie 10 kg, utrwalanie ma trwać 100 dni, co oznacza po 34 dni na każdy etap tej fazy, - przy utracie 30 kg, utrwalanie ma trwać 300 dni, co oznacza po 100 dni na każdy etap tej fazy. Otręby owsiane są obligatoryjne, zaś pszenne jedynie zalecane. Proteinowy czwartek OBLIGATORYJNY w każdym z etapów. 1 OKRES : Produkty dozwolone: - Proteiny i warzywa z fazy naprzemiennej przez 6 dni z 7 - 1 porcja produktów skrobiowych na tydzień, zamiast 2 - 1 posiłek królewski na tydzień, zamiast 2 - żółte sery dopiero w drugim etapie - 2-3 kawałki chleba dziennie (40-50 g). - 1 owoc rano i 1 owoc wieczorem lub mus owocowy bez cukru 2 OKRES : Dorzucamy kolejne produkty dozwolone: - 1 porcję produktów skrobiowych (czyli 2 porcje na tydzień) l- ser żółty do wyboru (albo 40 g sera codziennie o zawartości tłuszczu 20% , albo 40 g sera żółtego o zawartości tłuszczu 40% raz na dwa dni) 3 OKRES : Pełna faza utrwalania: - Proteiny i warzywa z fazy naprzemiennej przez 6 dni z 7 - 2 porcje produktów skrobiowych na tydzień, - 2 posiłki królewskie na tydzień, - porcja sera żółtego (40 g) o zawartości tłuszczu max. 40 % , codziennie, która może być zastąpiona 100 gramami sera białego z pełnego mleka - 2-3 kawałki chleba dziennie (40-50 g). - 1 owoc rano i 1 owoc wieczorem lub mus owocowy bez cukru przy czym ja bym się organiczyła tylko do I okresu - w ten sposób dla organizmu nie będzie takim szokiem normalne jedzenie na wakacjach Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ---------- z tego wszystkiego nawet się nie przywitałam witam was serdecznie po wczorajszym dole nie ma nawet wspomnienia bo dzisiaj na wadze aż o 1,1kg mniej cieszę się jak głupia i dzisiaj będę jadła tak samo jak wczoraj to może jutro będzie choć podobny spadek ![]() emila3ooo przykro mi ale tym razem winka nie będzie
|
|
#2531 | ||||
|
Raczkowanie
|
witam kochani
u mnie delikatny spadek 0,1kg . nie duzo? ale dobrze że wogóle spada hehe. ja juz posniadanku, kanpeczki z serkiem president i mufinka kawka. szkl wody ![]() na IIsniadanko bedzie budyn lub serek homo ![]() na obiadek odmrazaja sie moje proteinowe mielone szkl wody deser smietanowiec i pewnie kakwka lub herbatka karmelowa na podwieczorek hmn bede musiałą sei zastanowic bo nie mam pomysłu ale cos tam sobie skombinuje moze jogurt z cynamonem ![]() na kolacje bedzie rybka z pary dzis mam juz wiecej zapału do dietkowania po drodze pewnie bedzie kilka szklanek wody Cytat:
![]() co prawda niekturzy uważaja,że to foru przestaje być już "dukanowym" przez czeste rozmówki na tematy prywatne typu rodzinka i dzieci, ale mi sie wydaje że w takiej społeczności i takie tematy sa potrzebne. zapraszam i zycze powodzenia nie przejmuj sie chooo, grunt to sie nie załamywac i nie poddawać. ja miałam takie numery dwa tygodnie temu. Waga mi skakała o 0,5 wgore a potem spadała spowrotem.i takkilka dni az staneła tyle ze miałam0.3kg na +.naszczescie od soboty waga znow spada. Moze jestes przed @? Cytat:
![]() gratuluacje Cytat:
![]() a jak bedzies na Fazie II to pizze sobie zrób taka z przepisowni Cytat:
mi tez po ostatnich warzywkach sporo spadło 0.8kgale pochmurny??? u mnie swieci piekne słonko pogoda iscie wiosenna tylko ten wiatr paskudnie wieje ale przynajmniej osuszy to błoto na moim podwórku
lat 30 wzrost 162cm start 18.o2 z wagą 73,8kg 22.02. FazaII z waga 70,8kg system 4/3 08,06 59,5kgczyli -14,3kg ![]() cel 60kg osiągnięty bedzie 55kg dam rade??? napewno Edytowane przez 23blaszka Czas edycji: 2010-03-30 o 11:14 |
||||
|
|
|
#2532 |
|
Raczkowanie
|
Witam Kochane
Mam niesamowicie dużo na głowie, więc czytam, ale nie piszę. Ale dziś wielki dzień Zobaczyłam 5 z przodu!!!! Jupi!!! Co prawda to 59,9 ale zawsze....Zwłaszcza, że przetrzymałam prawie 2tygodnie zastoju, nie grzesząc
|
#2533 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wpadnij do mnie sprzatnac
|
|
#2534 |
|
Raczkowanie
|
dobra dziewczynki muszę sie ewakuować na troche trzeba iść na spacerek z małym
do popoludnia ewentualnie do wieczorka pa
|
|
|
|
#2535 |
|
Rozeznanie
|
.JEST PIEKNY SŁONECZNY DZIEŃ I JEST CIEPŁO,SUPER
|
#2536 |
|
Przyczajenie
|
No tak az 7kg. ale to dlatego ze ja stosowalam uderzeniowa maksymalna ilosc dni a ze mam jeszcze sporo do zwalenia to 7 poszlo jak reka odjął.
Dietka od 01.03.2010 rok. Wiec po 10 dniach uderzeniowki - 7kg. W sobote minie 24 dni drugiej fazy dietki ciekawe ile tu mi spadnie. Choc musze przyznac jak mnie zobaczyla kolezanka po miesiacu czyli wczoraj mto mowila ze jest w szoku ze musialo mi spasc bardzo duzo. Edytowane przez Inspiron Czas edycji: 2010-03-30 o 11:15 |
|
|
|
#2537 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2538 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ah jakja marze zeby zobaczyc tyle na wadze ale to według Doktorka dopiero po połowie maja tak wiec teraz powolutku cierpliwie do celuok ja uciekam bo trzeba sie domem i dzieciakami zajac
lat 30 wzrost 162cm start 18.o2 z wagą 73,8kg 22.02. FazaII z waga 70,8kg system 4/3 08,06 59,5kgczyli -14,3kg ![]() cel 60kg osiągnięty bedzie 55kg dam rade??? napewno Edytowane przez 23blaszka Czas edycji: 2010-03-30 o 11:21 |
|
|
|
|
#2539 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a po diecie czeka mnie chyba leczenie psychiatryczne, bo mi sie juz kompletnie w glowie poprzestawialo i do konca zycia bede na tych jajcach ciagnac chyba
|
|
#2540 |
|
Rozeznanie
|
,NO I GRATULUJE NASZEJ ZAKOCHANEJ KOLEZANCE.TO TAKIE PIĘKNE UCZUCIE,ALE MUSZĘ WAM POWIEDZIEĆ ŻE JA PO 28 LATACH ,KOCHAM MOJEGO MĘŻA JESZCZE BARDZIEJ JAK NA POCZĄTKU
|
#2541 |
|
Zadomowienie
|
Ja już nie wiem jak to jest,jednym na warzywkach waga stoi (w tym mi) a innym na warzywkach spada. Może ja coś źle robię? Chociaż waga stoi mi teraz i na warzywkach i na proteinach wiec juz nic nie wiem...
|
#2542 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
WIESZ JA TEŻ CHYBA BĘDĘ JUŻ DO KOŃCA TE BIAŁKA JADŁA,DLATEGO TAK BARDZO SIĘ BRONIĘ PRZED III FAZA,BOJĘ SIĘ ŻE ZARAZ PRZYBĘDZIE MI TU I UWDZIE
|
|
#2543 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2544 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mamy 3 faza 3 faze, wszystko zaplanowane - powiedziane co mozna jesc, a czego nie, ja sobie zrobie rozpiske na kazdy dzien - kiedy uczta, kiedy ziemniaki bedziemy wtedy ekstra laski i z tego sie ciesze jak glupia i z taką radoscia trzeba isc na trojeczke, zamiast sie zamartwiac ale pieprznelam mowe ![]() ale tlustego w zyciu nie rusze
zapraszam na moj blog Moje kąciki na forum ![]() Moje decoupage Moje haftowanie Zakątek Kreatywnych Kobiet "Turkusowy Hamak" Edytowane przez Emila3000 Czas edycji: 2010-03-30 o 11:31 |
|
|
|
|
#2545 |
|
Raczkowanie
|
Witam dziewczynki
Jestem bardzo zadowolona bo spadeczek 0,8 czyli tyle ile przez weekend przybyło ![]() Jestem taka zadowolona do tego taka piekna pogoda
|
#2546 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i o ile na nartach byłam troszkę usprawiedliwiona, bo w końcu spalałam i tak więcej, to to co wyprawiałam potem nie ma usprawiedliwienia a powiem Ci, że grzeszenie po powrocie wyszło tak naturalnie,samo z siebie Cytat:
![]() Cytat:
ta 5 to piękna rzecz, jak zobaczyłam taki wynik na swojej wadze to prawie się popłakałam z radości ![]() Cytat:
to ja planuję sobie pyszności świąteczne zamrozić będą jak znalazł na trzeciofazowe uczty
|
||||
|
|
|
#2547 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zeby bylo na deserek po uczcie
|
|
#2548 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2549 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
po 30 dniach w końcu dała spokój z namawianiem mnie na "niedozwolone" rzeczy . Teraz tylko pyta ile ja chcę schudnąć. I żebym tylko dobrze wyglądała - to ja jej mówię, że jak zobaczę że już mi wystarczy to przestanę Tylko zastanawiam się jak dam radę wrócić do normalengo żywienia ..hmm chociaż właściwie to dopiero za kilka miesięcy więc nie bede zaprzątac sobie mojej coraz mniej pyzowatej główki
|
|
|
#2550 | |
|
Zakorzenienie
|
hehe u mnie juz w zamrazlace czeka ciasto z niedzielnej imprezy i pojemniki tez zakupilam dodatkowe, bo babcia pewnie naszykuje mi cala wałówkę i to ciast bez margaryny, bo z mysla o mojej coreczce robione...
![]() tylko jeszcze teraz trzeba zamrazalke oproznic, bo nawet kolanem sie juz upchac nie da ![]() ---------- Dopisano o 11:54 ---------- Poprzedni post napisano o 11:51 ---------- Cytat:
najwyzej nie wrocisz do normalnego jedzenia jak polowa z nas - albo dojdziemy do 15 kg masy ciala, albo nas wywiozą w bialym kaftaniku ![]() po diecie z zeszlego roku - twarog tylko 0% jadlam, i jogobele light kupowalam, chleba nie ruszylam - a wtedy nie mialam takiej schizy jak teraz ![]() ---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ---------- dziewczyny co szykujecie na święta co na sniadanie wielkanocne i pozniej wiadomo jakis obiad trzeba zjesc i w poniedzialek od nowa ja wlasnie usiadlam i kombinuje zaraz sie musze do tesciow przjesc i pogadac, co bedą robic, i zeby zrobili to po dukansku musze tak zaplanowac posilki zeby oczyscic zamrazarke przy okazji u mnie na sniadanie bedą jajka faszerowane i mi to wystarczy i moze rolada ze szpinaku dla meza musze cos wymyslic sernik z 2 kg sera napewno zrobie bo idzie jak woda ![]()
zapraszam na moj blog Moje kąciki na forum ![]() Moje decoupage Moje haftowanie Zakątek Kreatywnych Kobiet "Turkusowy Hamak" Edytowane przez Emila3000 Czas edycji: 2010-03-30 o 11:56 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:57.

Im wiecej jemy tym ładniej chudniemy, potwierdzone, sprawdzone, mozna stosowac

najwazniejsze to zmienic myslenie w głowie. Ja powoli uporałam sie ze sniadaniem przed wyjsciem do pracy (kiedys rano nic nie jadłam). Teraz walcze z kolacją, tak mi sie nie chce wieczorem nic jesc i tak samo nie chce mi sie nic przygotowywac do jedzenia (leń ze mnie) ale sie staram
Dostałam nawet ciut przed czasem, więc na szczęście nie stresowałam się opóźnieniami jak niektóre z Was.
. Już takie coś przeżyłam na wakacjach w tym samym miejscu. Wtedy w dwa tygodnie przybyło mi kilka kilogramów. Normalnie puchłam w oczach. Ludzie patrzyli na mnie jak na jakiegoś mutanta - co dzień to grubsza... Okazało się, że ... jestem w ciąży