Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.VI - Strona 85 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-05-27, 22:34   #2521
eleonoremio
Rozeznanie

Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.VI

Cytat:
Napisane przez kolandra Pokaż wiadomość
Eleonoremio - w imieniu Basieńki

eleonoremio - u mnie zawsze można sprawdzić co słychać na blogu najlepiej albo po prostu na gg napisać bądź na komórkę w razie czego o nr gg albo telefonu komórkowego możecie napisać do kolandry, bo ja nadal zbanowana tak jak pisałam i mogę tylko czytać. Fajnie, że w tym samym dniu będziemy podglądać maluszka i swoją drogą bardzo cieszy mnie, że ktoś tutaj jeszcze o mnie myśli hehehe

---------- Dopisano o 22:03 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ----------

BASIA JA TEŻ MYŚLĘ....

Ja się mało udzielam, ale nadal uczestniczę (biernie) w wątku... poza dniami kiedy byłam w szpitalu - nie dam rady nadrobić jestem z WAMI..
Na pewno w telegraficznym skrócie napiszecie co słychać u Was. Jakieś zmiany, super wieści?
pewnie że myślimy
Kolandra ja tez często czytam i biernie uczestnicze bo coraz mniej czasu mam bo wzystko 3 razy wolniej Bastek dom obiad i jakos ten czas leci i chwilka odpoczynku między czasie teraz jak M ma nocki to więcej czasu mam na laptopie bo on śpi do po 15 a o 21 już jedzie:/
A i jeśli można to chcę link do bloga Basi

Cytat:
Napisane przez pilotka f16 Pokaż wiadomość
eleonoremio a gdzie Ty bedziesz rodzic? nie czasem w Feminie?
buuu szkoda ze sie konczy ale i tak jutro zajrze i zobacze..
A skąd jetes ?? heh no nie w feminie nie do legnicy mam bliżej ale nie chcę tam rodzić już raz rodziłam heheh ja obstawiam wałbrzych, świebodzice , złotoryja heh to zalezy gdzie zdąrze ale wałbrzych jest na pierwszym miejscu no chyba że Wyniknie coś z tymi wodami to w tym Wrocławiu będą pewnie chcieli poród przeprowadzić.
Cytat:
Napisane przez hd2005 Pokaż wiadomość
Wpadłam tylko na chwilkę zobaczyć co naskrobałyście
Siedziałam nad praca Zrobiłam kilka analiz, wykresów

Uciekam do łóżka bo muszę się wyspać przed jutrzejszą wizytą na Karowej

Dobrej nocy
Dobrej nocy
Ja też jeszcze chwila i idę spać , Bastuś już chrapie.
Sebastian 2007
Sara 2010
Sylwia 2017

Kruszynka[*]29.11.20127 tyg.
Maleństwo[*]18.12.201310tyg.
eleonoremio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-27, 22:37   #2522
anoxa
Zakorzenienie

Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.VI

lazurowa a mialam cie pytac a chcesz ojca dziecka podac o alimenty? zawsze miala bys alimenty plus dodatki z opieki spolecznej jako samotna matka i rodzinne itp a mysle ze to duzo bo co miesiac miala bys pieniadze takie o ktore bys nie musiala prosic np rodzicow na piluchy czy jakies srodki czystosci dla dzidzi
anoxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-27, 22:39   #2523
eleonoremio
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez lazurowa Pokaż wiadomość
Dobranoc Haniu

Ja przeprowadziłam ważną rozmowę z moją Maleńką i mogę iść spać
Mówiłam do brzuszka a ona się wypinała
Dobranoc
Hehe pierwsze rozmowy ciekawe czy ci chciała przyznać racje czy na odwrót

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość
Misiulka super wiesci

Kosztuja ok 27zl chyba. Od jutra z tego co widze w gazetce promocja zaczyna sie na jumbopaki z 52 na 42zl przecenione no i te skarpetki, nivea tez w dobrej cenie, ja juz tz zmolestowalam i wie, ze ma wracac szybko z pracy

---------- Dopisano o 22:28 ---------- Poprzedni post napisano o 22:25 ----------

No widzisz jak ladnie i juz jestes blizej skonczenia pracy

Ja jakos zapominam gadac do brzucha i jakos sie krepuje, nawet jak sama jestem, dziwna jestem i wyrodna matka, w ogole jak sama jestem to nawet muzyki nie wlaczam najlepiej mi cisza robi
Ja chyba tez jakas dziwna jetem bo ani w tej ani w tamtej nie gadałam do brzuszka, maleńka ma troszke lepiej bo Sebastianek z nią rozmawia już coraz częściej i baa juz przynosi zabawki i pokazuje jak się będą bawić
Sebastian 2007
Sara 2010
Sylwia 2017

Stary 2010-05-27, 22:48   #2524
jusdan77
Zadomowienie

GG do jusdan77

Ja też ostatnio tylko podczytuję i to w dużym skrócie bo nie za bardzo mi wypada, od tygodnia mam teściową więc nie chcę przy kompie ciągle siedzieć żeby nie poczuła się jakbym ją lekceważyła.Jutro ja odwożę więc od jutra częściej do Was zajrzę.
Jedyne co to zdam relację z mojej ostatniej wizyty:
Lekarka kazała mi kategorycznie więcej odpoczywać- nawet w mojej karcie mi to napisała i podkreśliła krechą bo uważa że inaczej to do mnie nie dotrze
Szyjka mi się skraca więc mam uważać bo jak to ona powiedziała -to druga ciążą więc szyjka już nie taka, poza tym mam rozwarcie zewn. na 1 cm no i coraz częściej czuję skurcze, szczególnie pod wieczór, choć lekarce powiedziałam że raz albo dwa mnie tak złapało W pierwszym momencie chciała mi przepisać magnez ale stwierdziła że skoro przyjmuję żelazo to nie może mi dac magnezu bo ani jedno ani drugie wtedy nie będzie działało.Przynajmniej podejrzewam czemu ostatni wynik hemoglobiny był taki kiepski i skąd ten nagły jej spadek, brałam w zeszłym miesiącu na własną rękę magnez bo łapały mnie skurcze łydek.Zobaczymy jakie wyniki będą teraz.

Dostałam kartę ruchów płodu ale oczywiście wypełniam ją na oko Ważne że czuję często ruchy małej

Najsmutniejsze jest to,że od tygodnia nie mam M bo siedzi dalej we Wrocławiu w gotowości , rozumiem wojsko do pomocy potrzebne ale teraz to już szlag ich trafia bo od 3 dni roboty nie mają, nikt nie jest w stanie powiedzieć kiedy wrócą, rozkazów nie dostają a do domu zjechać nie mogą.Siedzą w jakiejś szkole i nudzą się-dosłownie, najpierw mieli ich wysłać do Głogowa potem do Oleśnicy a skończyło się na tym że nic nie robią i czekają na konkrety.
Buziaczki moje kochane i spokojnej nocki!!!

Olakola Ty tam na Kozanowie chyba mieszkasz więc miej oko na mojego chłopa, co by mu z nudów głupoty do głowy nie przychodziły
jusdan77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-27, 22:49   #2525
niezawsze
Zakorzenienie

Anoxa 2 tyg za podpis odnosnie do aukcji na allegro chyba o ile cos nie pomylilam

Eleo no mi z tym gadaniem jakos nie wychodzi, do psa mowie czesto o dzidzi, a on mi kladzie pysk na brzuch i mowie piesowi mojemu" co przytulasz sie do dzidzi? Zobaczysz jak podrosnie to cie wytarga za uszy i ogonek"

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-27, 22:49   #2526
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anoxa Pokaż wiadomość
lazurowa a mialam cie pytac a chcesz ojca dziecka podac o alimenty? zawsze miala bys alimenty plus dodatki z opieki spolecznej jako samotna matka i rodzinne itp a mysle ze to duzo bo co miesiac miala bys pieniadze takie o ktore bys nie musiala prosic np rodzicow na piluchy czy jakies srodki czystosci dla dzidzi
A to nie jest tak, że musiałby ojciec dziecka je uznać?

Dziewczyny ja dzisiaj znowu padam. Idę po kawałek chleba, bo dziś prawie na głodniaka i chyba lecę spać. Jutro jedziemy do Bydgoszczy, a nasze autko już gotowe. I to bardzo niskim kosztem . Fajnie jest mieć w rodzinie mechanika .

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-27, 22:53   #2527
niezawsze
Zakorzenienie

Jusdan no w koncu napisalas do nas!!!!! Ile ma ta Twoja szyjka teraz nie wiesz? Nie ladnie tak klamac pani doktor Bedzie dobrze tylko odpoczywaj i kciuki aby Ci meza juz odeslali do domku.

Maciuś

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-05-27, 22:55   #2528
wiolek1
Zadomowienie

ja nie mam już sił wogóle wzięłam apap 1 tabletke bo mi się temperatura podnosi na noc i czuje sie strasznie zaczekam jeszcze z 20 minut mam nadzieje, że zacznie działać i spróbuje zasnąć bo i tak pewnie nie prześpie pól nocy przez gardo jak wczoroaj.
kurcze mam nadzieje, że szybko mi ta choroba przejdzie bo dzisiaj dopiero 1 dzień a ja mam już dość
wiolek1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-27, 22:56   #2529
anoxa
Zakorzenienie

jusdan no to uwazaj na siebie a tego chlopa twojego mogli by do moich slubic teraz podeslac zeby je uratowali!
Stary 2010-05-27, 22:59   #2530
jusdan77
Zadomowienie

GG do jusdan77

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość
Jusdan no w koncu napisalas do nas!!!!! Ile ma ta Twoja szyjka teraz nie wiesz? Nie ladnie tak klamac pani doktor Bedzie dobrze tylko odpoczywaj i kciuki aby Ci meza juz odeslali do domku.
Nie wiem ile ma ta moja szyjka, lekarka tylko powiedziała że się skraca.Chciała bym wiedzieć żeby móc np porównać sobie z Wami a tak nie wiem
Myślę że gdyby było naprawdę tak strasznie źle to położyła by mnie na oddział
Wspomniała mi jeszcze o ciśnieniu że niby za wysokie ale jakoś mi się wierzyć nie chce bo miałam 120/70 a to niby za wysokie jak na teraz dla mnie Kolejna wizyta znów za 2 tygodnie więc może na następnej zapytam o tą szyjkę.
Stary 2010-05-27, 23:02   #2531
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wiolek1 Pokaż wiadomość
ja nie mam już sił wogóle wzięłam apap 1 tabletke bo mi się temperatura podnosi na noc i czuje sie strasznie zaczekam jeszcze z 20 minut mam nadzieje, że zacznie działać i spróbuje zasnąć bo i tak pewnie nie prześpie pól nocy przez gardo jak wczoroaj.
kurcze mam nadzieje, że szybko mi ta choroba przejdzie bo dzisiaj dopiero 1 dzień a ja mam już dość
Znam to, choć u mnie przeszło już na katar.
Weź pij wodę z cukrem i cytryną- duuuużo, mleko z miodem i łykaj rutinoscorbin. Pomaga. Ja biorę 3 razy dziennie po 3 tabletki.

Myślę, że do niedzieli będę zdrowa.

. Witaj Kochanie

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-05-27, 23:03   #2532
anoxa
Zakorzenienie

120/70 to chyba nie jest duzo bo ja tak zawsze mam mniej wiecej i lekarka mowila ze w porzadku ostatnio mialam 135/85 i mowila ze jak bede miala powyzej 140 to mam przyjsc szybciej

ojj to nie dobrze ze ja za to zbanowali ale pamietam ze miala w podpisie link do aukcji na allegro

dzidzia
nie wiem jesli on sam nie uzna to od tego sa sady
Stary 2010-05-27, 23:03   #2533
jusdan77
Zadomowienie

GG do jusdan77

Cytat:
jusdan no to uwazaj na siebie a tego chlopa twojego mogli by do moich slubic teraz podeslac zeby je uratowali!
Też bym wolała żeby w Słubicach był bo pojechała bym do jego ciotki do Górzycy i miała bym Go bliżej Jego ciotka też sie szykuje na falę , wszystko pozbierała z piwnicy na strych a oni jeszcze sklep mają to wszystko gdzieś wysoko upychają.Trzymam kciuki żeby Was to minęło!!!
Stary 2010-05-27, 23:10   #2534
anoxa
Zakorzenienie

kurcze a ja najgorzej ze mam kaszel jak sie w dzien polozylam to myslalam ze sie udusze tak zaczelo mnie meczyc mam nadzieje ze noc przespie normalnie

---------- Dopisano o 23:06 ---------- Poprzedni post napisano o 23:04 ----------

jusdan ja tez trzymam kciuki wiem ze ługi górzyckie cale do ewakuacji szykowali bo bardzo duze prawdopodobienstwo zalania
a odra juz teraz w slubicach ma 555cm

---------- Dopisano o 23:10 ---------- Poprzedni post napisano o 23:06 ----------

uciekam dziewczyny spac dobranoc pchly na noc
Stary 2010-05-27, 23:15   #2535
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Cytat:

dzidzia
nie wiem jesli on sam nie uzna to od tego sa sady
Właśnie rzecz w tym, że Lazurka chyba nie chce mieć z nim nic wspólnego...

. Witaj Kochanie

Stary 2010-05-27, 23:25   #2536
eleonoremio
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez jusdan77 Pokaż wiadomość
Ja też ostatnio tylko podczytuję i to w dużym skrócie bo nie za bardzo mi wypada, od tygodnia mam teściową więc nie chcę przy kompie ciągle siedzieć żeby nie poczuła się jakbym ją lekceważyła.Jutro ja odwożę więc od jutra częściej do Was zajrzę.
Lekarka kazała mi kategorycznie więcej odpoczywać- nawet w mojej karcie mi to napisała i podkreśliła krechą bo uważa że inaczej to do mnie nie dotrze
Szyjka mi się skraca więc mam uważać bo jak to ona powiedziała -to druga ciążą więc szyjka już nie taka, poza tym mam rozwarcie zewn. na 1 cm no i coraz częściej czuję skurcze, szczególnie pod wieczór, choć lekarce powiedziałam że raz albo dwa mnie tak złapało W pierwszym momencie chciała mi przepisać magnez ale stwierdziła że skoro przyjmuję żelazo to nie może mi dac magnezu bo ani jedno ani drugie wtedy nie będzie działało.Przynajmniej podejrzewam czemu ostatni wynik hemoglobiny był taki kiepski i skąd ten nagły jej spadek, brałam w zeszłym miesiącu na własną rękę magnez bo łapały mnie skurcze łydek.Zobaczymy jakie wyniki będą teraz.

Dostałam kartę ruchów płodu ale oczywiście wypełniam ją na oko Ważne że czuję często ruchy małej

Najsmutniejsze jest to,że od tygodnia nie mam M bo siedzi dalej we Wrocławiu w gotowości , rozumiem wojsko do pomocy potrzebne ale teraz to już szlag ich trafia bo od 3 dni roboty nie mają, nikt nie jest w stanie powiedzieć kiedy wrócą, rozkazów nie dostają a do domu zjechać nie mogą.Siedzą w jakiejś szkole i nudzą się-dosłownie, najpierw mieli ich wysłać do Głogowa potem do Oleśnicy a skończyło się na tym że nic nie robią i czekają na konkrety.

Olakola Ty tam na Kozanowie chyba mieszkasz więc miej oko na mojego chłopa, co by mu z nudów głupoty do głowy nie przychodziły
witaj a więc odpoczywaj chociaż wiem że nie raz nie ma się czsu zwłaszcza jak się już ma jedno heh a z mężem współczuję.

Cytat:
Napisane przez wiolek1 Pokaż wiadomość
Ty też chora, biedactwo kuruj się jakoś żeby to szybko wylazło.
odpkać ja zdrowa, bo moich chło[ów coś bierze starego od tygodnia amłody jak na azie katar ale już żółto zielony wiec albo przejdzie albo na gardło standardowo pójdzie.
Sebastian 2007
Sara 2010
Sylwia 2017

Stary 2010-05-27, 23:59   #2537
wiolek1
Zadomowienie

eleonoremio no właśnie ja się pewnie od tż zaraziłam bo on od 2 dni chory i mimo, że nie zblizałam się do niego wogóle to pewnie wystarczyło że spimy w 1 łózku i mnie tez dopadło

dzidziadziumdzia katar tez mam, normalnie leje mi się z nosa ale akurat dla mnie katar jest najmniej uciążliwy ( wieczna alergiczka nie wyjde z domu bez chusteczek i się przyzwyczaiłam ) gorzej gardło i ogólnie to uczucie gorączki bo to inaczej jak boli głowa bo boli a inaczej jak boli bo gorączka i przeziebienie. ale powiedziałam heh

no własnie pije dużo cherbatek z cytryną i rutinoscorbin też łykam miodu nie mam niestety jutro kupie bo w sobote egzamin mam i musze jechać do szkoły a nie umierać ( a ja jeśli chodzi o chorobe to jestem straszna )

dobranoc dziewczynki
wiolek1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-28, 00:04   #2538
eleonoremio
Rozeznanie

Wiolek pewnie na pewno heh kuruj sie
i dobranoc dziewczyny uciekam spac
Sebastian 2007
Sara 2010
Sylwia 2017

Stary 2010-05-28, 00:16   #2539
jusdan77
Zadomowienie

GG do jusdan77

Wreszcie nadrobiłam zaległości

itakasia
Misiulka1
dzidziadziumdzia
Alguien
Linka24
bassienkaw

Jesteście kochane!!!Dziękuje za pamięć i troskę w czasie mojej nieobecności

PS> Jeśli kogoś przeoczyłam to bardzo przepraszam!!!

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-05-28, 00:25   #2540
Alguien
Zadomowienie

Hej
Ciesze sie, ze wizyty dzisiaj udane, a sporo dziewczyn je mialo

wiolek zdrowka zycze
jusdan na pewno Ci smutno, ze M nie ma, ale jak tesciowa dotrzymuje Ci towarzystwa, to moze nie jest najgorzej...no i zawsze masz Martynke
anoxa ja tez zauwazylam, ze mniej teraz pisza w necie nawet o powodzi, to moje jedyne zrodlo informacji z pl, bo nie mam polskich kanalow. Dziwne to troche...
bassienka mam nadzieje, ze Twoj ban minie jak najszybciej, jak wrocisz z wizyty za tydzien, to daj znac, jak tam
Misiulka ciesze sie, ze wszystko dobrze
Alguien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-28, 01:39   #2541
olakola
Zadomowienie

jusdan77 - współczuję, że TŻa nie masz w domku, zwłaszcza, że musisz leżeć. Nie wiem co wojsko teraz ma robić we Wrocku, bo z tego co widzę to wolontariusze i "jacyś faceci" (kurde, chyba więźniowie) oczyszczają okolice. Wojska zupełnie nie widać.
A mój dzieciak szczęśliwy, bo w tym tygodniu nie ma lekcji - dzisiaj byli w kinie, jutro mają nie przychodzić. A tylko piwnice im w szkole zalało. Chyba muszą odkazić budynek nim dzieciaki wpuszczą.

Kubuś mi się w brzuchu przekręca. Leży w poprzek i chyba mu strasznie niewygodnie, bo takie tańce wyczynia. Mi też niewygodnie z nim takim rozbrykanym. A taki był grzeczniutki ostatnio.
Nie wiem kiedy zasnę.
olakola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-28, 02:08   #2542
ola_k11
Zadomowienie

Nieźle... ja spać nie mogę!!!
Mały tak się rozpycha i kopie mnie w pęcherz, że co chwilę na siusiu wstaję i usnąć nie mogę. Kręgosłup zaczął mnie nawalać i brzuch twardnieć. Stwierdziłam, ze wstanę bo i tak nie ma co się męczyć w łóżku.
Zamówiłam na all łóżeczko i pościele w końcu.
Do tego dostałam zgagę - po raz pierwszy w ciąży. Znowu siusiu...
ech to moje Dziecię mamusi spokoju w nocy nie daje ...
ola_k11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-28, 06:29   #2543
kasienka2607
Rozeznanie

GG do kasienka2607

Dzień dobry z samego rana.
Mężuś poszedł do pracy, a ja już spać nie mogę.

Odpisuję dopiero teraz na pytanie niektórych dziewczyn.
A właściwie napiszę jeszcze raz od początku.

Glukoza po obciążeniu 50g glukozy - wynik 152
Wizyta u lekarza - skierowanie do szpitala
W szpitalu :
DOBOWY PROFIL CUKRU:
godz.12 - 125 mg/dl
godz.17 - 90 mg/dl
godz.22 - 67 mg/dl
DZIEŃ PÓŻNIEJ TEST PO OBCIĄŻENIU 75g glukozy:
na czczo - 91 mg/dl
po 1 godz. - 216 mg/dl
po 2 godz. - 151 mg/dl

Tak więc diagnoza - CUKRZYCA CIĄŻOWA

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-05-28, 07:33   #2544
karolcia228
Zakorzenienie

GG do karolcia228 Send a message via Skype™ to karolcia228

Cytat:
Napisane przez Misiulka1 Pokaż wiadomość
Hej mamuśki dopiero dotarłam do domku, dzwoniłam do gina i powiedział, żebym sie nie martwiła bo ten gronkowiec to jest ten niegroźny i ani mnie ani dzidzi nie zagraż, przed porodem zrobią mi tylko płukanie pochwy - mam nadzieję, że mnie nie ściemniał bo bym go chyba. Wyniki M też nie są złe tylko jeszcze sprawdzą te z holtera, a teraz lecę was nadrobić. Trzymanie kciuków pomogło - dziękuję
To super ze nie jest to grozne

Witam, TZ pojechal juz do pracy i do 16 sama Pogoda nawet ładna, moze pojde na miasto...narazie pije kawke

W nocy pobudki na siusiu, mala uciska...ja na ta glukoze ide za tydzien z TZ, zebym nie odjechala

Do porodu 58dni
...Nasz Aniołek...20.08.2009...

http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png

Edytowane przez karolcia228
Czas edycji: 2010-05-28 o 07:34
karolcia228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-28, 07:42   #2545
kasienka2607
Rozeznanie

GG do kasienka2607

Napiszę WYPRAWKĘ DLA NOWORODKA do szpitala (wg listy jaką dostałam u siebie w szpitalu) - może się jeszcze komuś przyda

Mleko NAN 1 - 1 op.
Glukoza w proszku - 1 op.
spirytus 95 % - 100 ml
butelka - 1
gryzaczek-smoczek - 1
sudokrem lub linomag
chusteczki nawilżające do pośladków
papersy - 1 op.
pieluchy tetrowe - 7 szt.
becik - 1
czapeczki - 2
skarpetki - 2 pary
ręcznik kąpielowy - 1
kaftaniki - 5
koszulki - 5
śpioszki - 3
mały gęsty grzebień
hypoalergiczny płyn do kąpieli do 1 m-ca życia
hypoalergiczny szampon do włosów
Stary 2010-05-28, 07:47   #2546
karolcia228
Zakorzenienie

GG do karolcia228 Send a message via Skype™ to karolcia228

Cytat:
Napisane przez kasienka2607 Pokaż wiadomość
Napiszę WYPRAWKĘ DLA NOWORODKA do szpitala (wg listy jaką dostałam u siebie w szpitalu) - może się jeszcze komuś przyda

Mleko NAN 1 - 1 op.
Glukoza w proszku - 1 op.
spirytus 95 % - 100 ml
butelka - 1
gryzaczek-smoczek - 1
sudokrem lub linomag
chusteczki nawilżające do pośladków
papersy - 1 op.
pieluchy tetrowe - 7 szt.
becik - 1
czapeczki - 2
skarpetki - 2 pary
ręcznik kąpielowy - 1
kaftaniki - 5
koszulki - 5
śpioszki - 3
mały gęsty grzebień
hypoalergiczny płyn do kąpieli do 1 m-ca życia
hypoalergiczny szampon do włosów
U mnie kazali zabrac ubranka, rozek, pampersy, chusteczki nawilzone, smoczek, rekawiczki, czapeczke, pieluchy tetrowe.
Kosmetyki maja, mleko tez.
...Nasz Aniołek...20.08.2009...

http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png
karolcia228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-28, 08:23   #2547
alutka78
Rozeznanie

Czesc wszystkim!!! Piekna dzis u nas pogoda. Zaraz zabieram sie za mycie okien. Troszke posprzatam i lece szukac sukienki na wesele. Mam nadzieje, ze cos znajde, a jak nie to w niedziele jade do Wroclawia, tam napewno cos kupie.
Stary 2010-05-28, 08:35   #2548
Misiulka1
Zadomowienie

GG do Misiulka1

Dzień Dobry u nas dzisiaj słoneczko, żeby tak jak najdłużej, już po śnaidanku, pranie się pierze (dziś kolorowe ubranka). Dzisiaj zupa grzybowa na obiadek i mam zapiekanke z makaronu zamrożoną to ją odmrożę.
Cytat:

no raszeście chcesz, zeby cięzarówki na zawał przez Ciebie zeszły, martwiąć się o Ciebie??? Ale dobrze, ze wszystko wporządku musisz tylko WIĘCEJ ODPOCZYWAĆ jak mówi Pani gin, co do tego magnezy ja biorę 2x dziennie a żelazo 3x dziennie i hemoglobina mi podskoczyła więc u mnie chyba działają jedne i drugie tabletki.
anoxa, wiolek1 kochane dużo wypoczywajcie i leżcie pod ciepełkiem bo pogoda taka, że łatwo się przeziębić
kasienka2607 o rety to żeczywiście normy dużo przekroczone - to teraz dietka i jeszcze raz dietka.
Cytat:
Napisane przez karolcia228 Pokaż wiadomość
U mnie kazali zabrac ubranka, rozek, pampersy, chusteczki nawilzone, smoczek, rekawiczki, czapeczke, pieluchy tetrowe.
Kosmetyki maja, mleko tez.
u mnie podobnie tylko bez pieluch tetrowych tez mają mleko i kosmetyki

29tc - 1230g
33tc - 1919g
37tc - 2538g
40t3d - 3440g, 54cm

http://www.suwaczki.com/tickers/xnw4pc0z1lc1asm8.png
Misiulka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-28, 08:49   #2549
aniaa22
Zakorzenienie

czesc mamuski. ja juz dawno po sniadaniu i bylam z psem bo damian w nocy pojechal do wawy. no i juz wiem ze wycieczki to ni dla mnie. po tygodniu pierwszy raz wyszlam z domu dalej niz na balkon. obeszlam blok wkolo i myslalam ze ducha wyzione. zasapalam sie i w glowie mi sie zaczelo krecic jak ja urodze jak ja pare krokow ledwo przejde?

jusdan fajnie ze sie odezwalas. odpoczywaj koniecznie.
aniaa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-28, 08:57   #2550
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:
Nie wiem ile ma ta moja szyjka, lekarka tylko powiedziała że się skraca.Chciała bym wiedzieć żeby móc np porównać sobie z Wami a tak nie wiem
Myślę że gdyby było naprawdę tak strasznie źle to położyła by mnie na oddział
Wspomniała mi jeszcze o ciśnieniu że niby za wysokie ale jakoś mi się wierzyć nie chce bo miałam 120/70 a to niby za wysokie jak na teraz dla mnie Kolejna wizyta znów za 2 tygodnie więc może na następnej zapytam o tą szyjkę.
No widze, ze masz juz tak jak ja po 2 tyg. kontrola, ja za tydz w piatek znow ide. Cisnienie pewnie spore jak na Ciebie bo normalnie to ono takie sobie jest mysle. No i dobrze, ze juz na koncoweczce jestesmy jeszcze tylko 49 dni
Cytat:
Napisane przez kasienka2607 Pokaż wiadomość
Odpisuję dopiero teraz na pytanie niektórych dziewczyn.
A właściwie napiszę jeszcze raz od początku.

Glukoza po obciążeniu 50g glukozy - wynik 152
Wizyta u lekarza - skierowanie do szpitala
W szpitalu :
DOBOWY PROFIL CUKRU:
godz.12 - 125 mg/dl
godz.17 - 90 mg/dl
godz.22 - 67 mg/dl
DZIEŃ PÓŻNIEJ TEST PO OBCIĄŻENIU 75g glukozy:
na czczo - 91 mg/dl
po 1 godz. - 216 mg/dl
po 2 godz. - 151 mg/dl

Tak więc diagnoza - CUKRZYCA CIĄŻOWA
Dzieki ja ide jutro jeszcze raz na ta glukoze zobaczymy. Rzeczywiscie przekroczylas i to po 1h bo jest do 180 i po 2h, dobrze, ze tylko 1 dzien Cie trzymali w szpitalu, ale szkoda, ze nic nie powiedzieli o diecie

Maciuś
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości