|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2521 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze brzuszki coraz większe a Maleństwa coraz cięższe - Styczeń/Luty 2011 cz.I
Cytat:
czy można je trzymać potem w plastikowym pojemniku zamiast w puszce?? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2522 |
Raczkowanie
|
Dot.: Nasze brzuszki coraz większe a Maleństwa coraz cięższe - Styczeń/Luty 2011 cz.I
e_rosa nie nakrecaj sie, to nie ma sensu.
Wszystko jest w porzadku, a takim nastawieniem ze nie donosisz do stycznia, mozesz sobie i dziecku tylko zaszkodzic. Czy są tu jakies dziewczyny Rh (-) ?? Edytowane przez mila24 Czas edycji: 2010-11-12 o 15:54 |
![]() ![]() |
![]() |
#2523 |
Zadomowienie
|
MARIKA ile mam brac magnezu? dali mi na Izbie recepte na duphaston 2x1 i nospe do 3x2 , ale wolałabym brac magnez. w domu mam z wit b6..
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2524 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Jednak dzisiaj się skusiłam na płyn do płukania z JELP (dałam 9zł - ofkors przepłaciłam) i chcę wypróbować. Ma fajny pudrowy zapaszek...zobaczymy czy pranie będzie delikatniejsze. Oj ja też miałam nadzieję że coś swojego upchnę do komody - dlatego wzięłam jedną z 6 półkami i jedną z 4 (dwie mniejsze) i 4 małe szufladki ... i co? ta mniejsza komoda już cała zapchana...czyli 4 półki już mniej, a schowałam ledwo co pieluchy i jakieś "****ryki" ... a nic swojego nie upchnęłam nigdzie a ciuszki dalej też leżą. ZAŁAMKA! Już do naszej szafy schowałam część pościeli małego, reszta jest u rodziców jeszcze, ja nie wiem jak ja to pomieszczę... czemu nie mam jeszcze własnego domu aaaaaaaaaaa! ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:43 ---------- Poprzedni post napisano o 16:42 ---------- a widzę że "Dzidziuś" też ma płyn do płukania, ale ja nigdzie nie widziałam ![]()
![]() |
#2525 |
Zadomowienie
|
e_rosa miałaś może robione przepływy w łożysku? Tak jak powiedziała Ci ginka te stopnie oznaczają starzenie się/dojrzewanie łożyska. Są III stopnie, i ten ostatni zazwyczaj jest pod koniec ciąży.
Starzenie objawia się tym, że odkładają się w łożysku złogi wapnia, które zakłócają przepływ składników odżywczych do dziecka. Nie martw się jednak na zapas. W 32 tygodniu masz II/III stopnień więc nie jest najgorzej. Proponuje jednak żebyś zrobiła przepływy, bo może się okazać, że mimo takiego stopnia wyniki będą dobre i nic nie będziesz musiała się niczym martwić. Głowa do góry ![]() ![]() mysiopez zamień No-Spę na magnez. No-Spa jest silnym lekiem a magnez działa tak samo. Kup Aspargin, kosztuje około 6 zł i bierz 3x1 tabletkę po posiłku. I przede wszystkim oszczędzaj się ! Ja wyruszyłam dzisiaj z mężem na zakupy, chciałam kupić sobie jakiś płaszczyk albo kurtkę i się załamałam. Nic mi nie pasowało ![]() ![]() ![]() To samo z butami....co ja się naprzymierzałam kozaków.....Żadne nie chciały pasować na moje spuchnięte girki......Szok w trampkach ![]() W końcu kupiłam sobie takie śniegowce, że wyglądam w nich jakbym w kosmos się wybierała.....ale przynajmniej są mi dobre. A kurtki nie kupiłam......wyciągnęłam z szafy sweter którego jeszcze nie nosiłam, podbity polarem i mam nadzieję, że mi wystarczy do końca ciąży.... Cóż...trudno się mówi ![]() ![]() A to moja zimowa stylizacja......Makabra.. .. ![]() ![]()
http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/9042 SARA - Mała Księżniczka http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/13591 KRÓL ARTUR Edytowane przez MARIKA.S Czas edycji: 2010-11-12 o 16:00 |
![]() ![]() |
![]() |
#2526 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja nie wiem jak pomieszczę rzeczy małego - przypomne nie mam jeszcze w zasadzie nic ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2527 |
Zadomowienie
|
Dziękuje bardzo! Wyślę zaraz meża po te tabletki. Nie doczytałam się żadnych interakcji z duphastonem...
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2528 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2529 |
Zadomowienie
|
a propo płynu do płukania to położna ze SR mówiła, że lepiej nie używać bo to wszystko jest dodatkowa chemia. Stwierdziła również że najlepsze do prania i nie uczulające w ogóle dzieciaka sa płatki mydlane. Mój bratanek okazał się być uczulony na Lovelę i teraz piora mu wszystko w płatkach mydlanych.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2530 |
Rozeznanie
|
MARIKA.S świetnie wyglądasz
![]() Ja dzisiaj też polowałam na jakiś ciuszek na jutrzejsze imieniny teścia i powiem Wam że ciężko ![]() ![]() przeforsowałam się dzisiaj zakupy sprzątanie itd. mała w brzuchu szaleje jak nigdy .Od jutra daję na luz. kurcze chciałam o coś zapytać i zapomniałam ........... ![]()
#2531 |
Zadomowienie
|
Marika Ale Sara urosła od momentu jak Cię widziałam!!!!!!
![]() a butki mi się podobają ![]() ![]()
Najpierw stworzyliśmy szczęśliwy związek... ![]() http://www.suwaczek.pl/cache/22dc175c64.png ...a następnie naszego Małego Misia ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/dqprpx9i136imlln.png Edytowane przez JeSuisUnPapillon Czas edycji: 2010-11-12 o 16:23 |
![]() ![]() |
![]() |
#2532 |
Zadomowienie
|
a ja dzisiaj byłam na aqua aerobiku - super zajęcia polecam.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2533 |
Zadomowienie
|
Justyna M dzięki
![]() ![]() ![]() JeSuisUnPapillon to nie Sara urosła tylko JA ![]() Nie no całe szczęście, że tak bardzo mi w tyłek nie idzie....w udach przytyłam a reszta to brzuszek ![]()
#2534 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wyglądasz bardzo fajnie ![]() Ja mam to szczęście że dostałam jeden płaszczyk a drugi kupiłam w lumpku, ładuje baterie w aparacie i cykne później fotę ![]() Też dziś chciałam kupić coś fajnego dla siebie i udało się tylko bluzeczkę ![]()
![]() |
#2535 |
Zadomowienie
|
ja widzę tylko w brzuszku różnicę, nie ściemniaj że Tobie idzie to gdzieś
![]()
#2536 |
Zakorzenienie
|
czytam Was i czytam, ale nie mam siły cosik napisać
MARIKA.S ślicznie wyglądasz, a Sara rośnie jak na drożdżach oj chyba ja teraz zacznę panikować ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2537 |
Raczkowanie
|
Marika,fajne masz nogi,zgrabne,moje to na beczce prostowane, stad nie mam odwagi na sukienki ani dlugie swetry + getry, całe zycie w spodniach. Oby dziewczyny miałe zgrabne nóżki po tatusiu.
wg dzisiejszych pomiarów na usg babki ważą 1002 i 1010 ![]()
#2538 |
Rozeznanie
|
Marika super wygladasz
![]() ![]() ![]() Rzeczywiscie, nie oplaci sie nic kupowac, ja rok temu kupilam sobie plaszcz taki z welny i kaszmiru bialy, no kolor nie za praktyczny, ale trudno bede nosic, bo szeroki, a nie oplaci sie inwestowac w cos nowego, choc ja poki co w kurtki sie dopinam, ale pewno juz niedlugo ![]() Chantalle duze Te Twoje corcie sa ![]() Co do proszkow i plynow, ja uzywam proszku do prania dla alergikow, bez zadnych konserwantow dla calej rodzinki, i takiego tez plynu do plukania, bez chemii, bez zapachu, a zmiekcza ladnie, ale w Polsce raczej go nie ma chyba, no i dla malenstwa pralam ubranka w tym samym, nie kupuje ekstra proszkow, uwazam, ze wygodniej miec jeden dla wszystkich, i prac na biezaca, bo zanim ja tych malych ubranek 7 kg uzbieram (taka pralke mam), to zejdzie, tym bardziej, ze biale oddzielnie itd., a od wszystkich to te 7 kg. spokojnie co dzien uzbieram ![]() Korci mnie tez, zeby suszarke do pranie kupic, ale poki co zostanie w marzeniach, bo tyle innych wydatkow jest niestety.. Mi dzis brzuch strasznie czesto sie napina, i wlasnie zastanawiam sie, czy brac magnez, przyznam ze bralam tylko w silnym stresie, jak maz w szpitalu byl, i to nie co dzien, a teraz odpuscilam, ale chyba skonsultuje z polozna i wtedy pomysle, brac czy nie ![]() Zrobilam zakupy, i facet chcial mnie oszukac w sklepie, na swoja korzysc oczywiscie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2539 | |
Rozeznanie
|
Witam wieczorową porą
![]() Jestem wykończona, od rana latamy po sklepach, bankach itd. Nawet obiad na mieście w biegu, jestem wykończona i nie ruszam się z łóżka już dziś. Nawet teraz stukam do Was z pozycji półleżącej he he Kupiłam 2 kg kapuchy, 1,7 kg pieczarek i jutro przystępuję do walki z farszem na krokiety ![]() ![]() Cytat:
Kinga, SR mi się zaczyna 23-go. Ale szczerze, to nie mogę się już jej doczekać. Jestem strasznie ciekawa tej szkoły i jak to będzie wszystko wygladało ![]() Ej, za witaminy dziś dałam prawie 60 zł :/ Muszę się zapytać lekarza czy jest jakaś różnica między tym Feminatalem 400 a Prenatalem DHA bo jeśli nie, to wolę Prenatal, jest o ponad 20 zł tańszy...
![]() ![]() |
![]() |
#2540 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2541 | |||
Wtajemniczenie
|
gdzie? jakie??
Cytat:
![]() ja mam Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Ciasteczka świąteczne 2 białka dużych jaj 120 g cukru pudru szczypta soli 500 g mielonych orzechów (migdałów lub mieszanka różnych orzechów i migdałów) 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łżka mielonego cynamonu 1/2 łżeczki imbiru proszku 1/2 łżeczki tłuczonych goździków 2 utuczone kuleczki ziela angielskiego pieprz (odrobinę, tak na ostrzu noża) Orzechy wymieszac z proszkiem do pieczenia i przyprawami. Białka ubic mikserem, kiedy się spienią dodac sól i dodając po trochu cukru ubic na sztywną pianę. Dodac suche składniki i wyrabiac, aż masa będzie jednolita i nie będzie kleiła się do ręki. W razie potrzeby dodac 1-2 łyżeczki soku z cytryny. Ciasto zawinąc w folię i włożyc do lodówki na godzinę. Ciasto rozwałkowac na grubośc ok 5 mm i wycinac foremką. Piec ok 10-12 min. w temp. 160 stopni z termoobiegiem (180 stopni bez). Polukrowac wystudzone ciastka. Ciasteczka należy przechowywac w szczelni zamkniętej puszce przez około 10 dni, dzięki temu składniki połączą się ze sobą i rozwiną swój cały aromat oraz zmiękną ![]()
![]() |
#2542 |
Zakorzenienie
|
MARIKA - super wyglądasz
![]() z tej marki Dzidziuś jest też płyn do prania, wiecie czy go można stosować od urodzenia maluszka?
#2543 |
Zakorzenienie
|
po prostu foremki do wycinania;-) Bo u nas w domu ni ma;-)
W TK Maxx : choinka, gwiazdka, kólko i chyba księżyc;-) Była superforemka na Ciastka, ale szkoda mi było 30 dych;-) ---------- Dopisano o 19:50 ---------- Poprzedni post napisano o 19:48 ---------- mozna, u mnie dziewczyny w rodzinie uzywają, a dzieciaki nie mają żadnych problemów (3 i 4 mies)
![]() |
#2544 |
Zadomowienie
|
zaopatrzona w aspargin czekam aż mi pizza się upiecze
![]() ![]() zazdraszczam Wam pierniczków. Nigdy nie robiłam tego i po pierwsze boje się, że mi nie wyjdzie, po drugie miód jest konieczny? po trzecie.. dekoracja to za precyzyjne bajery jak dla mnie. Ale podeśle stronę z natchnieniem do dekoracji pierników. http://mojewypieki.blox.pl/2009/12/P...ja-lukrem.html Edytowane przez mysiopez Czas edycji: 2010-11-12 o 19:03 |
![]() ![]() |
![]() |
#2545 |
Zakorzenienie
|
załamka- bułki zostawiłam w bagażniku, ja w piżamie a TŻ w pracy:-( Nic to zrobię sałatkę. A kupiłam takie pyszne z ziarnami
mysiopez- miód daje wilgotnośc, bo ty nie możesz? Można syropu klonowego, albo dżemu ![]() Ja nie lubię lukru domowego bez ![]()
Edytowane przez muron Czas edycji: 2010-11-12 o 19:08 |
![]() ![]() |
![]() |
#2546 |
Zadomowienie
|
Gratuluje muron! Ja przedostatnio jak wychodziłam od gina to nie wziełam torebki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2547 |
Zakorzenienie
|
jak wychodzę od gina to zapominam, że przekręcam zamek- tak żeby nikt na badanie nie wlazł i zawsze rypię czołem o drzwi;-)
wkładam dresa na piżamę i idę, dobrze, że blisko zaparkowałam
![]() |
#2548 |
Zakorzenienie
|
Witam ponownie!!!
myślałam, że to niemożliwe, ale nadrobiłam CAŁÓŚĆ!!!przeczytałam wszystko. Po pierwsze dziękuje za gratulacje (już nie pamiętam która co pisała,ale dziękuję) Na przepis cytrynki też się skuszę-nigdy wcześniej nie piekłam, muszę też kupić foremki ![]() muron a mi też podałabyś ten przepis na brownies? ![]() któraś kiedyś wspominała że ma w wersji elektronicznej język niemowlaka (tytułu dokłądnie nie pamiętam-mam nadzieję że będzie wiadomo o co chodzi) dostałam wczoraj zaproszenie na "mama rozmawia" w gdyni!!! cieszę się niezmiernie, bo nie ukrywam bardzo liczyłam na to spotkanie... kurcze obiecałam sobie że po obronie w końcu zabiorę się za kompletowanie torby dla siebie,malucha i w ogóle za zakupy ciążowe bo póki co mam 4body z długim, 2pary skarpetek i 2kombinezony:P:P a Wy tu już takie przygotowane... w poniedziałek zapisuje się na SR więc jak będę miała jakieś gorące newsy z SR to się podzielę w poniedziałek w końcu idziemy z TŻ do gina (pierwszy raz idzie ze mną i pierwszy raz zobaczy małego ![]() ![]() ja miałam już robioną krzywą cukrową i jestem szczęśliwa że nie mam tego problemu co niektóre z Was i nie mam cukrzycy póki co.. a dziś też mam dzień lenia i nie zrobiłam prawie nic... tak się rozpisałam jak nigdy ![]() pozdrawiam wszystkie aaa wera przyjmij moje kondolencje, szkoda dziadka. załączam BARDZO CIEKAWY artykuł, warto przeczytac-o szkodliwości BPA http://badania.net/zatruwa-cie-bisfenol-a/ dlatego takie ważne jest żeby kupowac te butelki "0%BPA" Edytowane przez Koperco Czas edycji: 2010-11-12 o 19:33 |
![]() ![]() |
![]() |
#2549 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2550 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mi się raz zdarzyło wyjść bez zapłacenia za wizytę ![]() ![]() Cytat:
cudowne te pierniczki z linka w domu zawsze ja z sis lukrowałysmy, ale nie tak "przesadnie" jak na tym blogu" ![]() a lukier zawsze same robiłyśmy, nie ma co kupować [tam pełno chemii], jak samemu żadna filozofia-cukier i woda ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:50.