|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2491 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Nasze brzuszki coraz większe a Maleństwa coraz cięższe - Styczeń/Luty 2011 cz.I
kurde, na udzie jednym mi straszne rozstępy wyszły - nie zauważyłam wcześniej bo to bardziej z tyłu a mój mąż to on takich rzeczy w ogóle nie widzi. Chociażbym wyglądała jak ostatni kocmołuch ubrana w worek jutowy to i tak jestem dla niego najpiękniejsza i te rozstępy to nic bo i tak są najpiękniejsze ze wszystkich. Mnie to przeszkadza - macie coś na to, co można stosować w ciązy - wiem że pewnie się już ich nie pozbędę ale chociaż żeby trochę mniej widoczne się zrobiły. Celulitis też mi sie zrobił ale po ciąży się wezmę za niego ćwiczeniami.
tutaj nie najgorsza koszula nocna http://allegro.pl/zmyslowa-koszula-nocna-do-karmienia-4-kolory-m-38-i1297318466.html i ta http://allegro.pl/koszula-nocna-ciazowa-do-karmienia-ciaza-s-m-i1273937664.html
http://www.suwaczki.com/tickers/km5svcqg1ypxf42u.png kliknij: http://polskieserce.pl/ http://pajacyk.pl/ http://okruszek.org.pl/ http://www.pustamiska.pl/ Edytowane przez vilya Czas edycji: 2010-11-12 o 08:30 |
|
|
|
#2492 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze brzuszki coraz większe a Maleństwa coraz cięższe - Styczeń/Luty 2011 cz.I
Cytat:
więcej nie da się teraz zrobića mnie dzisiaj pogięło nad wanną, schyliłam się, żeby umyć zęby i jak mnie strzykło (jak u jakiejś babinki starej) ![]() Weraa11 dasz radę załatwić te zwolnienie
|
|
|
|
|
#2493 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
lilijka jaka bierzesz luteinę, bo mam do odstąpienia cale opakowanie dowcipnej. Chętnie bym komus podarowala bo mi nie potrzebna... uciekam na omlety bo Tż robi
|
|
|
|
|
#2494 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2495 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, odkupię oczywiście i nawet w siemcach będę w poniedziałekteraz muszę uciekać to mój e-mail: napisz jak mogłabym ją odebrać lub coś podobnego lilijka3@interia.pl lub napisz na priv ![]() lecę wykonać moje zadanie do zobaczenia
|
|
|
|
|
#2496 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak pisze mila- też polecam Hyabac (ok 38 zł)to nie tyle krople nawilżające, ale działają też antyseptycznie Siatkówka, idz i sprawdź, nie zaszkodzi. To zwykłe badanie mikroskopowe.
|
|
|
#2497 |
|
Rozeznanie
|
Marika no z takimi objawami, tez bym na izbe przyjec leciala jednak, bo u mnie porody zaczynaly sie najpierw od przeziebienia (ktore znikalo zaraz jak urodzilam
.Wera idz lepiej dzis po to zwolnienie i po magnez koniecznie, ja myslalam, ze lykasz i mimo to skurcze masz, ale jak nie, to widocznie za malo magnezu . mysiopez wypoczywaj, bierz lekarstwa bedzie dobrze .zyrafa5 nie wiem jak u Was, ale tu zeby rodzic w wodzie, trzeba miec idealne wyniki, ja wiec nie moge, bo cisnienie mam niby w normie zawsze, ale nigdy idealne (czyli nigdy tak samo), wiec polozna powiedziala, ze nie ma szans, poza tym powiedziala, ze porod w wodzie dla kobiety ma sens, jak ta lubi w wannie siedziec, a ja w ciazy wole prysznic przyznaje .Moja mala wczoraj biedna budzika sie wystraszyla , skopala mnie wiec porzadnie i...usnela , dzis wstalam wczesniej budzik wylaczylam, co by ja nie obudzil (a swoja droga, jak mozna taki dobry sluch w brzuchu miec ), i spala prawie do 8, dopiero jak dziewczynki do szkoly odprowadzalam, to odezwala sie kopniaczkami .A, ja ide w slimaczym tempie posprzatac troszke, jakis obiad wymyslec, i potem po dziewczyny do szkoly, pozniej znow do szkoly po poludniu, i do dentysty sadysty ze srednia, bo mamy zabek do zaleczenia, na szczescie dziecko chodzi bez szemrania, co lepsze jak dluzej nie idzie, to sie dopytuje kiedy pojdzie na kontrole , w przeciwienstwie do mamusi![]()
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2498 |
|
Konto usunięte
|
Witam się i Ja
Ale jestem po wizycie u ortodonty i żyć mi się nie chciało (ale tabletki nie wziełam), już jest ok mogę funkcjonować
|
|
|
|
#2499 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Gardło mnie boli i sama nie wiem co robić, pije cały czas herbatki z miodem i cytrynką i jakieś tabletki do ssania ale obawiam się że to nie minie, nie chce antybiotyku!!! macie jakieś sposy skuteczne na gardło?? |
|||
|
|
|
#2500 |
|
Zadomowienie
|
na istniejące juz rozstępy polecam krem z M Pharmaceris. Na mnie działał. Te rozstępy, który sie pojawiły, ale były blade to poznikaly.
witam z rana ![]() maz mnie zaraz zawiezie do sklepu - po koszulę nocną. Po wczorajszej akcji chce mieć chociaż jedną. I teściowa dzwoniła, ze bedzie po południu...i dupa z leżenia. |
|
|
|
#2501 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Kurcze ja też chyba muszę juz kupic te koszule i majtki siateczkowe i podkłady bo przecież to już 32 tydzień a z moimi chorobami to nie wiadomo co będzie. |
||
|
|
|
#2502 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Czekoladowo-waniliowe też bym zjadła. Wszystko, co ma czekoladę.No to ja jednak wydałam majątek na te koszule w porównaniu z Tobą. I widzę, że jednak bociek.![]() Cytat:
No wiecie, tutaj połowa dziewczyn ma język do pasa jak czyta, a Wy sobie pokątnie na priv przesyłacie przepisy? ![]() Cytat:
Cytat:
Ale jak się coś dzieje z oczami to może lepiej iść nawet wcześniej, może Ci coś innego jeszcze poleci okulista. Cytat:
Nie doczytałam chyba: bierzesz magnez? Cytat:
Rozmawiałam już o tym z moją ginekolog. Teraz jedyne co mogę robić to smarować oliwką. Ja używam olejku migdałowego. Cytat:
Mam takie pytanie - czy Wy kupujecie wszystko, co mamy wypisane w wyprawce na początku wątku? |
||||||
|
|
|
#2503 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Skoro lekarz kazał leżeć, to znaczy, że masz leżeć, haftować, wcinać słodkości i śmiać się do brzuszka, a nie koszule wybierać...i dobrze, że teściowa przyjedzie - wyręczy Ciebie w obiedzie, pogadacie, przestaniesz się martwić. 3maj się dzielnie, bo aż się zmartwiłam, jak przeczytałam Twoje posty z wczorajA u nas dziś pogoda do d..., byłam w sklepie i cała zmokłam - brrr!! W dodatku chyba łapie mnie jesienna deprecha, mam doła jakiegoś z powodu wagi - czuję się, jak słoń, chociaż wmawiam sobie, że przecież nie tyję, bo mi się tak podoba, tylko dlatego, że w ciąży jestem...masakra!! Głupia baba .Mój mąż wczoraj cały wieczór bawił się w tę zabawę z brzuszkiem z I strony - jak Mały kopnął, to on mu odpowiadał paluszkiem - ale się naśmiałam |
|
|
|
|
#2504 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
I jeszcze te docinki tescia..nie robcie wesle przy slubie koscielnym poco juz sie goscie u was baili na slubie cywilnym (hehe Wiecie co jak tak sie tym wszystkmi zdenerwowalam ze pol nocy nie spalam. Zastanawiałam sie cały czas...czy cos im powiedziec na temat tych obiecanek i tego niesparwiedliwego traktowania...strasznie mnie ta sytuacja meczy....po co mi to ...olać to tyle stresow i newrow..ale cos mi sie wydaje ze juz dlugo tak nie dam rady milczec...mam dość..tylko cyz to tak naprawde moja sprawa... ---------- Dopisano o 11:46 ---------- Poprzedni post napisano o 11:41 ---------- Cytat:
|
|
#2505 |
|
Zadomowienie
|
Justine1988 - ja zawsze robię pierniczki wcześniej, bo moim zdaniem takie, które leżą przynajmniej miesiąc są najsmaczniejsze
. Ale spokojnie możesz je zrobić jakoś 10 grudnia - poleżą około tygodnia i też będą smaczne na pewno .
|
|
|
|
#2506 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mariko doczytałam, że niezłego stresa miałaś...jak dobrze, że to objaw obżarstwa śłiwkami a nie przedwczesny poród ![]() Koperco gratuluje Pani Magister!!! Wera wczorajszej nocy tez mnie złapał skurcz łydki...ale bolało...w sumie ja biore aspargin na skurcze wiec to nie powinno się zdarzac. Chociaż kilka razy zdarzyło mi sie zapomniec o 1 tabletce może dlatego. Mysiopez kochana oszczędzaj się prosze, nie ma żartów. Słuchajcie lekarzy nie ma nic ważniejszego od naszych pociech w brzuszkach..trzeba o nie dbać.Wiem, że kobiety mają dużo obowiązków mi samej tez ciezko się leżalo wiedząc, że trzeba obiad zrobic, posprzatać, pranie wstawic...ale mąż usilnie mi tłumaczył ze ze wszystkim sobie poradzi...i poradził...a jak lepiej się poczułam pomagała mu stopniowo.Ty masz zakaz wstawanai masz lezec,.juz my cię tu dopilnujemy. A ja wczoraj miałam dzień lenistwa.mężuś mi zafundował. Powiedziął ze tak sie napracowałam na jego urodzinki ze cały czwartek mam odpoczywac. I tak tez było.Od samego rana w piżamce leżałam sobie w łóżeczku, drzemałam ogladałam bajki z siorka, męzus tylko jedzonko donosił. A wieczorem w ramach podziekowania za wyprawienie urodzin i mi i swojej 9 letniej szwagierce zaprosił nas do restauracji na Obiado-kolacje...także gotowac też nie musiałam..noi posprzatał wszystko po imprezie...a naczyń było...jak ja go kocham Miłego dnia mamusie i dzidziusie Ja ide teraz poleżeć troszkę a poźniej biore sie trochę z aporzadki w szafkach...i mam w planach poprasowac ciuszki Nadi..juz 1 tura się wyprała...ale wiecie co ten proszek"dzidziuś "pachnie sam proszek tak ale ciuszki po praniu jakies takie bezzapachowe bardziej ale może to i lepiej...no to na dziś prasowanko. Obiadek mam juz.A wieczorkiem przyjaciolka mnie odwiedza.. Tez tak macie, że Wam sie ciężko oddycha???mi coraz cięzej.
|
|
#2507 |
|
Wtajemniczenie
|
mysiopez, uważaj na siebie!
![]() Cytrynka, ode mnie też proszę dać Ewce na dupsko ![]() A ja w tym roku rezygnuje z pieczenia pierniczków. Już na samą myśl o tych kilku godzinach stania, rozwałkowywania ciasta i pieczenia mi się odechciewa... ![]() Justine, mi się ciężko oddycha najczęściej wieczorami; zwłaszcza jak leżę na pleckach...
ur. 31. 01. 2011r. Edytowane przez stalowamagnolia Czas edycji: 2010-11-12 o 12:35 |
|
|
|
#2508 |
|
Zadomowienie
|
Justine a ty stosujesz jakiś płyn do płukania czy tylko dajesz tą miarkę proszku Dzidziusia?
mi też właśnie proszek pachnie a pranie potem wąchałam to nic a nic ale może i lepiej faktycznie, dzidzia będzie mi pachniała wystarczająco Nie mogę się doczekać drugiej komody bo bez niej nie mogę nic z ciuszkami zrobić...co z tego jak je popiorę i poprasuję - jak nie mam gdzie schować, więc mały jest "na kartonach"
|
#2509 |
|
Rozeznanie
|
Mi sie ciezej oddycha jak sie przejem, a ze w tej ciazy caly czas mi sie to zdarza, to
.Boszz jak jakas swinka sie czuje, ja chyba cale zycie tyle nie jadlam co teraz , az wstyd zwlaszcza jak TZ patrzy , on to tlumaczy tym, ze dzidzia rosnie i sie domaga, no ale jakos starsze az tyle sie nie domagaly .Brzuch tez mi sie spina, zwlaszcza jak wiecej chodze, a chodze bardzo duzo, ale to podobno normalka jest w 27 tygodniu, wiec poki co nie przejmuje sie tym za bardzo. W czwartek mam wizyte, ale tylko u poloznej, wiec pewno skonczy sie na ktg, nie wiem czy ona szyjke tez bada czy nie, bo nigdy nie bylam z sama polozna umowiona, no ale u mojej ginki tak jest, pewno ktg zrobi, rekoma postara sie zobaczyc, jak mala ulozona i tyle. Choc jak ostatnio bylam dzien po dniu na usg, to w sobote lezala juz glowkowo, a w niedziele znow posladkowo , ale ja nie dopuszczam do siebie mysli, ze moglaby posladkowo do porodu zostac Znacie ta metode ?? Znalazlam ja necie, i przekonuje mnie bardziej jak rozek ![]() http://www.baby-shower.pl/NIEMOWLE/P...niemowlat.html |
|
|
|
#2510 |
|
Zakorzenienie
|
witam dziewczynki po przerwie
![]() no w końcu wyszło słoneczko ![]() Zadanie wypełnione i powiem, że jeszcze tyle się nie uśmiałam, bo ze mnie taki świadek jak z koziej dupy trąbka Czekam teraz na męża i działamy z obiadem, bo kompletnie nie wiem co zrobić, a dzidzia woła jeść i bombarduje mnie kopniakami. marleen32 pocieszyłaś mnie z tym napinaniem brzucha, bo właśnie wczoraj tego doświadczyłam i trochę się zmartwiłam. |
|
|
|
#2511 |
|
Zadomowienie
|
już tescie pojechali. Mąż też. Kurde, po tym wszystkim co działo się wczoraj on musiał oddać samochód do naprawy... akurat teraz.. czuje się nieswojo bez samochodu.
Cytrynko, ja się oszczędzam. przecież mąż mnie pod każdy sklep zawozi, a że on maruda to nigdy nie siedzimy długo na zakupach. Nie mam dalej koszuli! chyba poprosze kogoś zeby mi kupił... Zaraz przebieram się w dresik i pod kocyk. Jest tak okropny dzień, że nic innego nie mam zamiaru robić... |
|
|
|
#2512 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
bo ja ciągle jakieś nowe kupuję, uwioelbiam foremki...muron popołudniu wpiszę przepis na ciasta z migdałami s_a_j chodzisz już do SR?? Byłam dziś na glukozie - nie było tak źle, przydał się trening z dzieciństwa - uwielbiałam wyjadać mamie lukier gdy przygotowywała do ciasta ![]() A teraz w pracy siedzę...jeszcze trochę ponad 1,5 h
|
|
#2513 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2514 |
|
Raczkowanie
|
a ja się wziełam za prasowanie wczoraj 3 automaty mi wyszło tego wszytkiego i trzeba to wszytko wyprasować. Cholerka martwie się troche tym moim łozyskiem, tym że mam napisane na karcie II/III a to dopiero32 tydz. cos mi się zdaje że moja dzidzia nie dotrzyma do stycznia, już odliczam dni do następniej wizyty do tego KTG. Wprawdzie ginka nic nie mówiła że to coś nie tak, (bo się dopytywałam) mówiła że to normalne że łożysko się starzeje, ale jakoś mnie to nie przekonuje.... MARIKA a ty co możesz powiedz na ten temat?? ty tu masz największą wiedzę w takich tematach...
|
|
|
|
#2515 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja widziałam płyn do płukania Lovela. Ale nie wiem sama. Miałam zamiar jakiś kupić, co myślicie? |
||
|
|
|
#2516 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() muron jeśli się nie spóżniłam, to chciałam powiedzieć, że szlafroki w pepco są krótkie, takie do kolan. Edytowane przez mysiopez Czas edycji: 2010-11-12 o 14:35 Powód: q |
||
|
|
|
#2517 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. I to różne kolory - biały, czekoladowy i różowy . A na to posypka kolorowa ze sklepu i gotowe . Ja w ogóle lukry do cias zawsze sama wolę zrobić...Cytat:
A co do tej koszuli - jeśli powiesz mi, gdzie upatrzyłaś i jaki rozmiar - bez problemu Ci kupię .A mój mąż ma już weekend - dziś szybciej skończyli, także zaraz po obiadu ruszamy po jakieś zakupy do żarełka, może uda nam się dziś kupić termometr dla Małego...zobaczy się! Miłego popołudnia, ja zmykam robić obiadek |
||
|
|
|
#2518 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Małz wrócił - samochód odda dopiero w środe chyba dam sobie spokój z zajęciami w przyszłym tygodniu. Musze isc tylko na jedne, bo mi przedmiotu nie zaliczy. A tam ma być coś z ruszaniem się.. oj, ciężko będzie. |
|
|
|
|
#2519 | ||
|
Zakorzenienie
|
kupiłam foremki do pierników;-)
Dziś biedronce oddaję ziemniaki, całe maziate i smierdzące, kasjerka: podkoczy pani sobie wymienić! ???!!! Dodam że brzuch było widać. I wiecie co? Kobieta w kolejce obok zaczęła ją objezdżać. A koleś za mną pt.: mam 20 lat, w dupie pracę, lubię csobie wypić i wpier... do mnie proszę dać te ziemniaki, wymienić pani coś jeszcze? A potem ochrzanił kasjerkę i przepraszał, że szybciej nie zareagował, ale nie widział brzucha;-) Szwagierka ma urodziny kupiłam super piżamkę w TK Maxx i cudnie pachnące mydło cynamonowe w formie ciastka na sznureczku. Pachnie cudnie. Waży z pół kilo;-) ---------- Dopisano o 15:04 ---------- Poprzedni post napisano o 15:02 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 15:07 ---------- Poprzedni post napisano o 15:04 ---------- Cytat:
no niestety bociek, nie zkleję go, ale jest wcięta i ma ładne kolory-szary+pudrowy róż, no i rękaw długi i nie jest worem;-) Mnie się podobają w Mothercare:-( W ogóle w PL wszystkie mają te miśki, hipki takie specyficzne, to samo dziecięce, mnie się to nie podoba.
|
|
|
#2520 |
|
Zadomowienie
|
Jejku..tez macie dzis taki do d*** dzień???
Zimno u nas szaro i pada. Jestem jakaś ospała nic mi się nie chce. Ogarnełam troszke mieszkanko umyłam naczynka powiesiłam pranie iii tyle na nic wiecej nie mam siły ani checi..a miałam w szafkach sprzatac i prasowac ciuszki małej..moze jutro albo dzis wieczorem. nadia tez jakas spokojna chyba śpi cały dzięń mało mnie kopie...
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:26.

więcej nie da się teraz zrobić

, skopala mnie wiec porzadnie i...usnela

. Skoro lekarz kazał leżeć, to znaczy, że masz leżeć, haftować, wcinać słodkości i śmiać się do brzuszka, a nie koszule wybierać...i dobrze, że teściowa przyjedzie - wyręczy Ciebie w obiedzie, pogadacie, przestaniesz się martwić. 3maj się dzielnie, bo aż się zmartwiłam, jak przeczytałam Twoje posty z wczoraj