Kilogramów nam przybyło, dzieci rosną że aż miło! Mamusie maj-czerwiec 2011 - Strona 85 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram:
Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czerwcowe 23 35,94%
Już coraz bliżej końca więc czekamy na naszego brzdąca... 4 6,25%
Nasze dzieciątka solidne kopniaki dają i na świat się już pchają... 0 0%
Piłki te - to nasze brzuszki, dokazują w nich maluszki 2 3,13%
Za oknami już przedwiośnie - czas zapiep***, dziecko rośnie 24 37,50%
Za oknami pachnie wiosną - dzieci coraz większe rosną 11 17,19%
Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-02-01, 21:26   #2521
Lolka1212
Zadomowienie

Dot.: Kilogramów nam przybyło, dzieci rosną że aż miło! Mamusie maj-czerwiec 2011

Cytat:
Napisane przez ddaaiissyy Pokaż wiadomość
Lola wkurzają mnie, bo jak je wymodeluję na szczotce, to mam łeb jak sklep !
nie dość ze buzia jak ksiezyc w pełni z powodu nadmiaru tuszy to jeszcze bujny fryz, ktory mnie jeszcze bardziej powieksza !! nie jestem przyzwyczajona do takich włosów
Eh! Coś nas tu chyba kokietujesz! Nie wierzę Ci na pewno ładnie wyglądasz

Cytat:
Napisane przez zabuus Pokaż wiadomość
Przyszłam wam się pochwalić, bo byłam dzisiaj na usg, że będzie
DZIEWCZYNKA !!! : jupi:
Sukieneczki jupiii! Gratki Zabuus
Stary 2011-02-01, 21:28   #2522
agus87
Zakorzenienie

Dot.: Kilogramów nam przybyło, dzieci rosną że aż miło! Mamusie maj-czerwiec 2011

Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość
a ja dziś rozmawiałam z kobietą, która mówiła że ona rzygała CAŁĄ ciąże, nawet w dniu porodu wymiotowała
masakra normalnie
uuu faktycznie przekichanne
a ja mam znowu rozwolnienie
co drugi dzien
Stary 2011-02-01, 21:29   #2523
24kasia86
Wtajemniczenie

Wyślij wiadomość przez ICQ do 24kasia86 GG do 24kasia86

Cytat:
Napisane przez mamaoptymistka Pokaż wiadomość
Martynka89 nie spotkałam się z taką opinią aby ktoś przekonywał kobietę która szczerze powie jak jest źle do tego że będzie facet aniołem jak zobaczy dziecko. Raczej spotkałam się z naiwnymi i zaślepionymi miłością kobietami które sobie to próbowały wmówić i czekały na potwierdzenie swoich słów u innych.
Czemu atrakcyjne radosne kobiety zmieniają się w zapatrzone w swojego faceta jak w Boga nieszczęśliwe niedocenione "przeszkody" w życiu faceta.
One nie straciły urody, radości straciły wiarę w siebie i szacunek do siebie .... a dalej idzie już samo.
strasznie przykre ale prawdziwe... ja na swojego meza nie narzekam ale przyznam sie bez bicia ze moglby sie bardziej starac, wiecej okazywac uczucia, czesciej ze mna rozmawiac itp. uwazam ze juz taki typ z niego... natomiast jezeli kobieta jest uzalezniona psychocznie od faceta a sama jest dla niego przeszkoda to juz wielka przesada...to chory zwiazek, bez milosci, toksyczny....
Nikosia

24kasia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-01, 21:29   #2524
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

Cytat:
Napisane przez 24kasia86 Pokaż wiadomość
na ktorym programie?
na kompie oglądam
Cytat:
Napisane przez spice1985 Pokaż wiadomość
Oglądałam dwa razy, a najpierw czytałam książkę. Polecam zdecydowanie lekturę jeżeli jeszcze nie czytałaś i w ogóle wszystkie książki Jodi Picoult
to przeczytam ale pewnie by mi sie wtedy film mniej podobał
Stary 2011-02-01, 21:30   #2525
spice1985
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
uuu faktycznie przekichanne
a ja mam znowu rozwolnienie
co drugi dzien
Współczuję rozwolnienia...Może przyuważ czy nie masz np tak po mleku? Wiele kobiet w ciąży ma nietolerancję na laktozę.

Zęby Hanusi
spice1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-01, 21:32   #2526
vanes
Wtajemniczenie

GG do vanes

coraz więcej dziewczynek jeszcze tych naszych facetów przegonią

co do banku to ma już duże doświadczenie bo był dyrektorem placówki millenium ale postanowił ze w aliorze bedzie zarabiał wiecej najpirw jego przyjaciel zalozyl i ma 20tys na miesiac od pol roku on mysli ze z nim bedzie to samo
owszem moze tak byc ale co jesli tak nie bedzie ja nie pracuje bedzie dziecko i co my zrobimy
dobija mnie to myslenie o przyszlosci a kiedy mu powiedziałam ze moi rodzice wszystko kupią do kacperka to powiedział ze dobrze spytałam go czy się cieszy a on ze przeciez nie wymaga tego od moich rodziców i on da rade
dziewczyny co mam zrobic dalej siedziec u rodzicow czy wrocic do niego i klocic sie dzien w dzien o to samo o to ze jestem taka nie dobra dla jego mamy

80 79 78 76 75 74 73 72 71 70 69 68 67 66
6564 63 62 61 60 59 58 57 56 55
vanes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-01, 21:33   #2527
24kasia86
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Grazin Pokaż wiadomość
na kompie oglądam

a z ktorego roku ten film, to sobie sciagne? a mniej wiecej o czym? tak w jednym zdaniu
Nikosia

Stary 2011-02-01, 21:34   #2528
spice1985
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Grazin Pokaż wiadomość
na kompie oglądam

Pewnie tak,zwł że książka jest dużo lepsza I zakończenie zupełnie inne...mocniejsze, wstrząsające, nie wiem czemu w filmie je całkiem zmienili...Niemniej jednak film nie jest zły, myślałam że bardziej go skopią a całkiem nieźle im wyszła ekranizacja.
Jeżeli lubisz takie życiowe, mocne historie to polecam, również tej autorki, "Dziewiętnaście minut".

---------- Dopisano o 21:34 ---------- Poprzedni post napisano o 21:33 ----------

Cytat:
a z ktorego roku ten film, to sobie sciagne? a mniej wiecej o czym? tak w jednym zdaniu
Kasieńko, wujek google :http://www.filmweb.pl/film/Bez+mojej+zgody-2009-463328

Ale trochę nie jasny ten opis więc dopiszę: generalnie chodzi o to że dziewczynka odkrywa, że została poczęta po to, aby oddawać tkanki swojej chorej na białaczkę siostrze i kiedy dochodzi do niewydolności nerek u tej siostry, to mała pozywa rodziców o to, aby nie zmuszali jej już do żadnych zabiegów medycznych. To tak w skrócie i pozornie, bo sprawa nie jest taka prosta

Zęby Hanusi

Edytowane przez spice1985
Czas edycji: 2011-02-01 o 21:41
Stary 2011-02-01, 21:34   #2529
martynka89
Zakorzenienie

Cytat:
Martynka89 nie spotkałam się z taką opinią aby ktoś przekonywał kobietę która szczerze powie jak jest źle do tego że będzie facet aniołem jak zobaczy dziecko. Raczej spotkałam się z naiwnymi i zaślepionymi miłością kobietami które sobie to próbowały wmówić i czekały na potwierdzenie swoich słów u innych.
Czemu atrakcyjne radosne kobiety zmieniają się w zapatrzone w swojego faceta jak w Boga nieszczęśliwe niedocenione "przeszkody" w życiu faceta.
One nie straciły urody, radości straciły wiarę w siebie i szacunek do siebie .... a dalej idzie już samo.
Wiesz ja nie jednej osobie mowilam, ze mam przechlapane z moim facetem i slyszalam tylko "urodzisz to zmieni sie na lepsze jak dziecko zobaczy" a ja nie czekalam na slowa pocieszenia tylko oczekiwalam szczerosci. Tylko jedna osoba powiedziala mi, ze lepiej nie bedzie no i w szpitalu uslyszalam to juz od kompetentnych osob, ktore znaja sie na rzeczy.
Moja znajoma miala problemy z facetem bo jak zaszla w ciaze to ja zaczal olewac, chodzil po imprezach a ona sama w domu siedziala. Ludzie jej mowili, ze do niego dotarlo, ze bedzie ojcem i chce sie pewnie wyszalec dopuki sie dziecko nie urodzilo bo pozniej bedzie musial sie zajac rodzina. Skonczylo sie na tym, ze po porodzie ja zostawil bo stwierdzil, ze za mlody jest na kiszenie sie w domu i zabawe w tatusia, na odchodne powiedzial, ze bez problemu zrzeknie sie praw do dziecka.

Znam wiecej sytuacji, gdzie znajomi i rodzina mowili kobiecie, ze jak sie urodzi dziecko to facet sie zmieni bo zmadrzeje.

24kasia86 raczej marne pocieszenie dla kobiety, ze w stosunku do niej sie nie zmieni albo bedzie gorszy ale za to moze bedzie dobrym tatusiem. Co mi to da, ze do dziecka sie usmiechnie jak za chwile dziecko sie rozplacze a on na mnie bedzie wylewal swoje frustracje bo nie bedzie mogl w spokoju TV obejrzec? A dziecko dopuki male, to nie rozumie ale pozniej juz widzi co sie dzieje. Ja bym nie byla szczesliwa gdyby moj ojciec mnie kochal nad zycie ale moja matke traktowal jak szmate, ktora mozna wytrzec podloge bo zupa za slona albo pranie nie wywieszone.
martynka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-01, 21:41   #2530
mamaoptymistka
Zadomowienie

vanes u rodziców też nie będzie Ci dobrze, będziesz rozżalona. Może trzeba trochę wywrócić Wasze życie do góry nogami????
Skąd pomysł aby mówić mu że Twoi rodzice dla dziecka wszystko kupią, nawet jeśli tak będzie to niech on się wykaże. Dajesz mu gotowe rozwiązania więc po co ma się starać.
Masz w razie czego gdzie iść gdyby było bardzo źle, wiesz że na rodziców możesz liczyć a to bardzo ważne.
Spróbuj uporządkować relacje z mężem, myśl nad tym jak to zrobić aby udało się to przed porodem.
Może zrób listę potrzebnych rzeczy i przyklej magnesem na lodówce z cenami i podsumą, niech się oswaja a jak uważa że na zakupy jest jeszcze czas to karteczka jest cierpliwa i jeszcze trochę poczeka.
Jak zapyta po co to to powiedź że masz czas więc planujesz i chcesz mieć wgląd w to aby coś ewentualnie zweryfikować.
Stary 2011-02-01, 21:41   #2531
vanes
Wtajemniczenie

GG do vanes

martynka niestety masz racje
ale czasem to jest tak jak u mnie że jest tydzień złości a za chwilę miesiąc słodzenia przytulania i miziania nie wiem co robić

karteczka nie działa już 3 razy wyrzucił do kosza moje słowa też na nie wiele się zdały wciąż tylko słyszę ze on zarabia na rodzine a przeciez na razie nic za mnie nie placi ani jedzenia ani leków dla dziecka tez nic nie kupuje o prezencie na swieta tez moglam zapomniec

Edytowane przez vanes
Czas edycji: 2011-02-01 o 21:44
Stary 2011-02-01, 21:43   #2532
spice1985
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez vanes Pokaż wiadomość
ale czasem to jest tak jak u mnie że jest tydzień złości a za chwilę miesiąc słodzenia przytulania i miziania nie wiem co robić
Ile lat ma Twój TŻ?

Zęby Hanusi
Stary 2011-02-01, 21:44   #2533
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Współczuję rozwolnienia...Może przyuważ czy nie masz np tak po mleku? Wiele kobiet w ciąży ma nietolerancję na laktozę.
nie pilam dzisiaj w ogole mleka
Stary 2011-02-01, 21:45   #2534
vanes
Wtajemniczenie

GG do vanes

28 w tym roku jest za stary na zmiany zawsze bedzie maminsynkiem juz tego nie zmienie

Stary 2011-02-01, 21:45   #2535
zabuus
Raczkowanie

Dziękuje

A i jeszcze jedno, lekarz podczas badania stwierdził grzybice pochwy
z tego wszystkiego zapomniałam się zapytać czy to może jakoś zaszkodzić maleństwu. Jak myślicie, mam nadzieję że nie ?
Mam brać pimafucin a tż ma zrobić posiew nasienia.
i zero współżycia przez najbliższe dwa tygodnie

zabuus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-01, 21:51   #2536
24kasia86
Wtajemniczenie

Cytat:

Kasieńko, wujek google :http://www.filmweb.pl/film/Bez+mojej+zgody-2009-463328

Ale trochę nie jasny ten opis więc dopiszę: generalnie chodzi o to że dziewczynka odkrywa, że została poczęta po to, aby oddawać tkanki swojej chorej na białaczkę siostrze i kiedy dochodzi do niewydolności nerek u tej siostry, to mała pozywa rodziców o to, aby nie zmuszali jej już do żadnych zabiegów medycznych. To tak w skrócie i pozornie, bo sprawa nie jest taka prosta
kurcze pewnie za google- moglam pomyslec oj to musi byc wzruszajacy film a ksiazka jeszcze lepsza- dziekuje

Cytat:
Napisane przez martynka89 Pokaż wiadomość
Wiesz ja nie jednej osobie mowilam, ze mam przechlapane z moim facetem i slyszalam tylko "urodzisz to zmieni sie na lepsze jak dziecko zobaczy" a ja nie czekalam na slowa pocieszenia tylko oczekiwalam szczerosci. Tylko jedna osoba powiedziala mi, ze lepiej nie bedzie no i w szpitalu uslyszalam to juz od kompetentnych osob, ktore znaja sie na rzeczy.
Moja znajoma miala problemy z facetem bo jak zaszla w ciaze to ja zaczal olewac, chodzil po imprezach a ona sama w domu siedziala. Ludzie jej mowili, ze do niego dotarlo, ze bedzie ojcem i chce sie pewnie wyszalec dopuki sie dziecko nie urodzilo bo pozniej bedzie musial sie zajac rodzina. Skonczylo sie na tym, ze po porodzie ja zostawil bo stwierdzil, ze za mlody jest na kiszenie sie w domu i zabawe w tatusia, na odchodne powiedzial, ze bez problemu zrzeknie sie praw do dziecka.

Znam wiecej sytuacji, gdzie znajomi i rodzina mowili kobiecie, ze jak sie urodzi dziecko to facet sie zmieni bo zmadrzeje.

24kasia86 raczej marne pocieszenie dla kobiety, ze w stosunku do niej sie nie zmieni albo bedzie gorszy ale za to moze bedzie dobrym tatusiem. Co mi to da, ze do dziecka sie usmiechnie jak za chwile dziecko sie rozplacze a on na mnie bedzie wylewal swoje frustracje bo nie bedzie mogl w spokoju TV obejrzec? A dziecko dopuki male, to nie rozumie ale pozniej juz widzi co sie dzieje. Ja bym nie byla szczesliwa gdyby moj ojciec mnie kochal nad zycie ale moja matke traktowal jak szmate, ktora mozna wytrzec podloge bo zupa za slona albo pranie nie wywieszone.
no pewnie ze masz racje, ja tak ogolnie napisalam, ze dla kobiety sie nie musi zmieniac by dziecko kochac i szanowac, z blaku laku dobre i to niz zeby mial je w ogole olewac... ja mimo wszystko bym z taki facetem nie byla rzecz jasna

zmienilam avatarek

---------- Dopisano o 21:51 ---------- Poprzedni post napisano o 21:46 ----------

Cytat:
Napisane przez zabuus Pokaż wiadomość
Dziękuje

A i jeszcze jedno, lekarz podczas badania stwierdził grzybice pochwy
z tego wszystkiego zapomniałam się zapytać czy to może jakoś zaszkodzić maleństwu. Jak myślicie, mam nadzieję że nie ?
Mam brać pimafucin a tż ma zrobić posiew nasienia.
i zero współżycia przez najbliższe dwa tygodnie
ja mialam grzybice w lipcu ( bylam nad morzem i chyba tam zlapalam) lekarz przepisal mi i Tż tabletki i zalecil stosunek z prezerwatywa...a my kochalismy sie bez i teraz bedziemy miec dzidziusia... hehe bo plemniczki mialy otwarta i "czysta"droge do jajeczka

uwazam ze nie powinnas sie przejmowac, ustosunkuj sie do zalecania ginekologa a bedzie dobrze.... a z tym seksikiem chyba wytrzymasz
Nikosia

Stary 2011-02-01, 21:51   #2537
spice1985
Zadomowienie

Cytat:
kurcze pewnie za google- moglam pomyslec oj to musi byc wzruszajacy film a ksiazka jeszcze lepsza- dziekuje

no pewnie ze masz racje, ja tak ogolnie napisalam, ze dla kobiety sie nie musi zmieniac by dziecko kochac i szanowac, z blaku laku dobre i to niz zeby mial je w ogole olewac... ja mimo wszystko bym z taki facetem nie byla rzecz jasna

zmienilam avatarek

---------- Dopisano o 21:51 ---------- Poprzedni post napisano o 21:46 ----------

ja mialam grzybice w lipcu ( bylam nad morzem i chyba tam zlapalam) lekarz przepisal mi i Tż tabletki i zalecil stosunek z prezerwatywa...a my kochalismy sie bez i teraz bedziemy miec dzidziusia... hehe bo plemniczki mialy otwarta i "czysta"droge do jajeczka

uwazam ze nie powinnas sie przejmowac, ustosunkuj sie do zalecania ginekologa a bedzie dobrze.... a z tym seksikiem chyba wytrzymasz
Bardzo wzruszający Spłakałam się jak głupia oglądając go. Ostatni raz chyba w 1997 roku tak wyłam jak Leonardo tonął w zimnych wodach Atlantyku po katastrofie Titanica...Ech

Zęby Hanusi
Stary 2011-02-01, 21:52   #2538
mamaoptymistka
Zadomowienie

vanes
Cytat:
karteczka nie działa już 3 razy wyrzucił
No i zmierzałam do tego szanowania jeden drugiego z jakiej racji ma wyrzucić Twoją karteczkę ma tam wisieć i basta. Może obok wywiesić swoją choćby pustą ale od Twojej wara.

Martynka89 jestem za próba kompromisu i uporządkowania relacji. Jestem przeciwna temu aby od razu kogoś zostawiać, warto na pewno pracować nad tym, jednak w sytuacji zagrożenia życia lub zdrowia trzeba mieć na uwadze siebie i dziecko i wiać.

Edytowane przez mamaoptymistka
Czas edycji: 2011-02-01 o 21:55
mamaoptymistka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-01, 21:52   #2539
vanes
Wtajemniczenie

GG do vanes

dla niego takie rzeczy są dziecinne zresztą tak jak ja z tego co ostatnio zauważyłam

idę się położyć dzidziuś jakiś niespokojny całt czas brzuch mam jak z kamienia i dziwnie pobolewa pewnie z tych nerwów i płaczu...spokojnych snów

Edytowane przez vanes
Czas edycji: 2011-02-01 o 21:53
Stary 2011-02-01, 21:54   #2540
mimbi
Zakorzenienie

Dzien bez zgagi dniem straconym. Zezarlam worek migdalow i niby jest troche lepiej, ale to co sie dzieje z moim zoladkiem to jest jakis hardkor.

Cytat:
Napisane przez ddaaiissyy Pokaż wiadomość
ja tez go kocham bo też go mam i jeszcze kulka pod pachy z SVR bardzo mi pasuje bo na poczatku ciazy kazdy zapach mnie mdlił, a ona bezzapachowa.
Ja generalnie jestem zwolenniczka kosmetyków aptecznych i takich w marketach juz w ogole nie kupuje. Szampony, odzywki, balsam, żel itp.. wszystko w aptece - jakos do mnie bardziej przemawiaja. Jedynie kolorówka nie apteczna
Boze mi SVR smierdzi okrutnie wlasnie dlatego, ze jest niby bezzapachowy. Ale ja mam od malego AZS i kiedy tylko moge, to atakuje rozne zapachowe kosmetyki, nie wiecie, jak bardzo mozna pragnac myc sie czyms co pachnie i sie pieni.

Cytat:
28 w tym roku jest za stary na zmiany zawsze bedzie maminsynkiem juz tego nie zmienie
Vanes powiem tak - masz straszna tesciowa i uwierz mi, rozumiem Cie doskonale, bo ja mam jeszcze straszniejsza matke. Szukasz w innych kobietach oparcia,a one zachowuja sie jak wredne su*ki. Jesli bys chciala pogadac, to zapraszam na PW. Grunt, ze masz oparcie w swoich rodzicach - ja mam kontakt tylko z moim tata, bo tesciowie sa dla mnie zbyt obcy.
mimbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-01, 21:56   #2541
martynka89
Zakorzenienie

Cytat:
O Boze! Moj tez bedzie mial w tym roku 28. Moze to jakis rocznik niereformowalnych synkow mamusi?

I mam to samo. Miesiac albo dwa jest ok a pozniej ciagnie sie wojna. Po tem niby mu sie odmienia i przychodzi do mnie ze slowami "wiem, ze to moja wina, ale ja sie zmienie i w koncu bedziemy szczesliwi".

Stek bzdur, oni sie juz nigdy nie zmienia. Co do finansow oboje pracujemy, tyle, ze ja kupuje jedzenie a on wydaje na swoje zachcianki. Nie pamietam juz kiedy cos sobie kupilam, nie wspomne o tym, ze nie wiem za co kupie wozek, lozeczko i inne rzeczy jak tak dalej pojdzie. Nawet na rodzicow liczyc nie moge bo siedze za granica sama jak palec.
Facet ciagle jedzie po moich znajomych a jak ja nazywam rzeczy po imieniu i mowie mu zeby spadal do swoich kolezkow, ktorzy sa banda bezmozgich alkoholikow to lepiej uszy zatkac bo zaraz slysze rzeczy, ktorych zadna kobeta w ciazy by slyszec nie chciala.

I wiesz co? Ciesz sie. ze nie pracujesz bo chociaz sobie odpoczniesz a jak bys do pracy poszla to podejrzewam, ze facet zdarl by z Ciebie kase (podejrzewam, ze bez skrupulow skoro zamiast sam kupic rzeczy dla dziecka patrzy bezczynnie jak robia to twoi rodzice) a na koniec i tak bys pewnie uslyszala, ze malo zarabiasz i jestes do niczego bo po pracy powinnas posprzatac, wyprac i ugotowac nawet jesli bys pracowala wiecej godzin niz on.

Jak masz okazje to lepiej posiedz sobie troche u rodzicow, moze jak sam posiedzi to cos do niego dotrze, albo juz nic do niego nie dotrze tak samo jak do mojego faceta.

mamaoptymistka gdyby nie ciaza to kopnelabym go w d*** nawet w tej chwili bo mam go serdecznie dosc. Niedobrze mi sie robi jak razem spimy a on przez sen sie do mnie przytula. To juz nie ma sensu, czekam az on w koncu sobie kogos znajdzie bo jak ja odejde pierwsza to wiem, ze bede miala przechlapane.

Edytowane przez martynka89
Czas edycji: 2011-02-01 o 22:00
Stary 2011-02-01, 21:57   #2542
spice1985
Zadomowienie

Cytat:

karteczka nie działa już 3 razy wyrzucił do kosza moje słowa też na nie wiele się zdały wciąż tylko słyszę ze on zarabia na rodzine a przeciez na razie nic za mnie nie placi ani jedzenia ani leków dla dziecka tez nic nie kupuje o prezencie na swieta tez moglam zapomniec
On jest jakiś przewieziony...No kurczę, nie da inaczej tego określić. 28 lat i się tak zachowuje? O zgrozo. Mój mąż też ma 28 lat,ale pod względem zachowania to mógłby być jego ojcem... Weź z nim ostro pogadaj, potrząśnij nim, może tego trzeba. Wiem też że jesteś od niego 8 lat młodsza, może uważa że to daje mu jakąś nieuzasadnioną przewagę.

Zęby Hanusi
Stary 2011-02-01, 21:58   #2543
andziot
Zakorzenienie

kasia właśnie zauważyłam, słodziutki

vanes to była planowana ciąża ???
długo ze sobą jesteście ???

andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-01, 21:59   #2544
spice1985
Zadomowienie

Cytat:
O Boze! Moj tez bedzie mial w tym roku 28. Moze to jakis rocznik niereformowalnych synkow mamusi?

I mam to samo. Miesiac albo dwa jest ok a pozniej ciagnie sie wojna. Po tem niby mu sie odmienia i przychodzi do mnie ze slowami "wiem, ze to moja wina, ale ja sie zmienie i w koncu bedziemy szczesliwi".

Stek bzdur, oni sie juz nigdy nie zmienia. Co do finansow oboje pracujemy, tyle, ze ja kupuje jedzenie a on wydaje na swoje zachcianki. Nie pamietam juz kiedy cos sobie kupilam, nie wspomne o tym, ze nie wiem za co kupie wozek, lozeczko i inne rzeczy jak tak dalej pojdzie. Nawet na rodzicow liczyc nie moge bo siedze za granica sama jak palec.
Facet ciagle jedzie po moich znajomych a jak ja nazywam rzeczy po imieniu i mowie mu zeby spadal do swoich kolezkow, ktorzy sa banda bezmozgich alkoholikow to lepiej uszy zatkac bo zaraz slysze rzeczy, ktorych zadna kobeta w ciazy by slyszec nie chciala.

I wiesz co? Ciesz sie. ze nie pracujesz bo chociaz sobie odpoczniesz a jak bys do pracy poszla to podejrzewam, ze facet zdarl by z Ciebie kase (podejrzewam, ze bez skrupulow skoro zamiast sam kupic rzeczy dla dziecka patrzy bezczynnie jak robia to twoi rodzice) a na koniec i tak bys pewnie uslyszala, ze malo zarabiasz i jestes do niczego bo po pracy powinnas posprzatac, wyprac i ugotowac nawet jesli bys pracowala wiecej godzin niz on.

Jak masz okazje to lepiej posiedz sobie troche u rodzicow, moze jak sam posiedzi to cos do niego dotrze, albo juz nic do niego nie dotrze tak samo jak do mojego faceta.
Nieeee,to jest rewelacyjny rocznik Po prostu trafiłyście na wady fabryczne w produkcji Wymienić na lepszy model!

Zęby Hanusi
Stary 2011-02-01, 22:02   #2545
andziot
Zakorzenienie

mój mężulek też ma 28 i ma swoje wady (a jakże) ale nie mogę mu nic zarzucić bo jest kochanym mężem i ojcem
więc nie taki ten rocznik zły

andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-01, 22:05   #2546
martynka89
Zakorzenienie

Cytat:
Nieeee,to jest rewelacyjny rocznik Po prostu trafiłyście na wady fabryczne w produkcji Wymienić na lepszy model!
Faktycznie moze jakies wadliwe egzemplarze. Juz od jakiegos czasu wydaje mi sie, ze moj facet ma powazny uszczerbek w rozumie.

No ale troche cichych dni i pewnie zacznie sie ogladac za innymi, moze w koncu da mi spokoj.
Stary 2011-02-01, 22:05   #2547
mamaoptymistka
Zadomowienie

Cytat:

mamaoptymistka gdyby nie ciaza to kopnelabym go w d*** nawet w tej chwili bo mam go serdecznie dosc. Niedobrze mi sie robi jak razem spimy a on przez sen sie do mnie przytula. To juz nie ma sensu, czekam az on w koncu sobie kogos znajdzie bo jak ja odejde pierwsza to wiem, ze bede miala przechlapane.
A myślałaś o tym aby wrócić do rodziców i urodzić w PL i tu zostać.
Skoro sama musisz za wszystko płacić a on traci kasę to co jeśli Twoje pieniądze się skończą jak sobie poradzisz z małym dzieckiem skąd weźmiesz kasę.
Stary 2011-02-01, 22:07   #2548
24kasia86
Wtajemniczenie

Cytat:
Bardzo wzruszający Spłakałam się jak głupia oglądając go. Ostatni raz chyba w 1997 roku tak wyłam jak Leonardo tonął w zimnych wodach Atlantyku po katastrofie Titanica...Ech
no tak, ja na titanicu tez sie wzruszylam, zreszta swego czasu DiCaprio strasznie mi sie podobal a teraz uwazam ze Kate Rose jest od niego ladniejsza hehe

no to sobie go sciagne z neta jak tylko swiezy transfer dostane (mam net bezprzewodowy-straszna kicha )
Nikosia

Stary 2011-02-01, 22:13   #2549
spice1985
Zadomowienie

Cytat:
no tak, ja na titanicu tez sie wzruszylam, zreszta swego czasu DiCaprio strasznie mi sie podobal a teraz uwazam ze Kate Rose jest od niego ladniejsza hehe

no to sobie go sciagne z neta jak tylko swiezy transfer dostane (mam net bezprzewodowy-straszna kicha )
Hehe, ja miałam na kasecie VHS, jakoś tragiczna,ale dzielnie tego Titanica oglądałam i za każdym razem serce z żalu mi prawie pękało I oczywiście że się kochałam w Leo! Bodajże w tamtych czasach to chyba w każdym facecie który miał taką fryzurę jak on

Teraz całkiem niezły z niego aktor, a jego dwa ostatnie filmy " Shutter Island" i "Incepcja"- wyborne.

Zęby Hanusi
Stary 2011-02-01, 22:14   #2550
martynka89
Zakorzenienie

Cytat:
A myślałaś o tym aby wrócić do rodziców i urodzić w PL i tu zostać.
Skoro sama musisz za wszystko płacić a on traci kasę to co jeśli Twoje pieniądze się skończą jak sobie poradzisz z małym dzieckiem skąd weźmiesz kasę.
Do PL nie wroce. Po pierwsze nie mialabym tam spokojnego zycia bo mala miejscowosc gdzie samotne matki wytykane sa palcami, chce tego oszczedzic sobie i mojej rodzinie. Po druie i najwazniejsze w PL opieki medycznej nigdy nie mialam takiej jak trzeba odkad ukonczylam 18 lat (bo o dzieci jeszcze jako tako dbaja)a potrzebuje lekarzy specjalistow, tym bardziej teraz jak jestem w ciazy, nawet nie mialabym odwagi rodzic w Polsce. Po trzecie tez wazne, tam gdzie mieszkalam jest wysokie bezrobocie, majac malutkie dziecko nie mialabym szans na prace a moich rodzicow nie stac na utrzymanie malego dziecka bo ze mna sama jakos dali by rade ale dziecko to co chwile nowe ubranka ktore w polsce sa drogie, pieluchy, mleka w proszku i inne sprawy a ich na to nie stac.
No i moj facet za nic w swiecie nie wyrazi zgody zebym do polski pojechala z dzieckiem a ma takie prawo.

Tutaj mam prace i prawo do zasilkow, jak juz sie go pozbede to nie bede miala zle.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości