|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2521 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: U nas coraz więcej dzieci,a na gadaniu czas szybko nam leci! Mamy Wiosenne 2012
Cytat:
|
|
#2522 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: U nas coraz więcej dzieci,a na gadaniu czas szybko nam leci! Mamy Wiosenne 2012
Cytat:
to widocznie mi pomoglo wycieranie sie recznikiem bo wtedy wody mi odeszly
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
|
#2523 | |
|
Zakorzenienie
|
Co do "przyspieszaczy" porodu to ja też robiłam już chyba wszystko i nic na mnie nie działa
Byłam u położnej ale jedynie wydrukowała mi poprzednie wyniki badań (hemoglobina 12.1 (od 12 jest norma)) i umówiła się ze mną na 17.04 po porodzie .---------- Dopisano o 12:43 ---------- Poprzedni post napisano o 12:40 ---------- Cytat:
Tobie to już wody szły wcześniej oczami , nie pamiętasz? .
|
|
|
|
|
#2524 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2525 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Moze tak wlasnie byc, ze trzeba te sposoby przyspieszenia zostawic na koniec, a moze to wszystko "pic na wode"? ![]() Jajecznica dobra tez A kobiety, ktore twierdza ze sobie np sexem wywolaly porod, to w sumie skad tak na 100% wiadomo ze bez tego sexu by sie nie zaczal porod tez ![]() Tak wiec wydaje mi sie ze sprobowac mozna bo co szkodzi , ale czy tak w to wszystko wierzyc? Emigra, ide sie wycierac ![]() Tez slyszalam ze dziecko wysyla impuls Balbinka frytki chyba nie bradzo, ale ogorek mysle ze tak!
|
|
#2526 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie znowu boli brzuch jak na @ i czuję dziwne uczucie między nogami
co do wina ja bym nie piła ![]() konia ale córeczki podobne do siebie śliczności
|
|
|
|
#2527 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja też w miarę się oszczędzałam przez całą ciążę, nie dźwigałam, nie nosiłam, nie sprzątałam nie wiadomo jak bardzo. Wszystko robiłam w granicach rozsądku, a teraz od kilku dni nadaje jak sprzątaczka na etacie i co to daje? Nic! bo jeszcze jestem w dwu paku seksik też nie pomógł, chodzenie po schodach też, długie spacery, chodzenie w szpilkach , "cieplejsze" kąpiele... itp u jednych "przyspieszacze" faktycznie zadziałają, u innych nie Zresztą, natura też na pewno ma w tym coś do powiedzenia Konia dziewczynki jak bliźniaczki normalnie
♥E.M♥ Edytowane przez Karo89 Czas edycji: 2012-03-27 o 12:56 |
||
|
|
|
#2528 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
Przez cala ciaze nie wzielam lyka alkoholu,ale co do odzywiania,to tez raczej staram sie zdrowo.Kiedys mialam klotnie ze znajoma na temat odzywiania w ciazy.Ona twierdzila,ze wszystko mozna,jak sie ma ochote to nie mozna sobie odmawiac.Ale w niektorej zywnosci,typu zupki w proszku i chipsy sa substancje rakotworcze,taj jak w papierosach. Kiedys tez zglebialam temat raka,duzo czytalam na ten temat i rozmawialam z lekarzami i podobno wiekszy wplyw na raka ma niewlasciwa dieta,a dopiero potem papierosy i alkohol.
|
|
#2529 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
... ech te przyspieszacze... a dziecko i tak swoje wie i wyjdzie kiedy będzie chciało
|
|
#2530 |
|
Zakorzenienie
|
Ciekawe czy mi sex pomógł w tym rozwarciu na 2 palce
. Bo 2 tyg. wcześniej miałam szyjkę zamkniętą a wczoraj już nie
|
|
|
|
#2531 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
powodzenia
|
|
|
|
|
#2532 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do dywanów to nie mam w domu ani jednego ) dokładnie, kiedy będzie chciało to wyjdzie Tikki ja w sumie to nawet nie wiem czy mam jakieś rozwarcie, bo wizyty nie miałam od 3 tygodni więc nie wiem ale fakt, ciekawe czy Tobie pomogło
|
|
#2533 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Ale szyjkę badali mi dopiero 2 razy.
|
|
|
|
|
#2534 |
|
Rozeznanie
|
Laski zaraz chyba zwymiotuje !!!
|
|
|
|
#2535 |
|
Gang Iren
|
Myslisz,ze cos ci zaszkodzilo,czy porod sie szykuje?
Trzymam kciuki,zeby to drugie!
|
#2536 |
|
Wtajemniczenie
|
Gosica502 Ogromne gratulacje! Niech się córa zdrowo chowa ![]() Nikiii za wyniki oby nie było dziada! Ale ja miałam, dali antybiotyk, mała potem przeszła badania i jest zdrowiutka, więc nie ma co się martwić.Lena_mi, Desia i Adaikaka za wasze wizyty trzymam też kciuki i liczę na same dobre wieści ![]() Desia gratuluję tak dobrych wyników. Super ![]() Jolkaaa ja nie miałam w ogóle zgagi, a Laura ma takie włosy, że cho cho dość długie i bardzo gęste ![]() Alegna ja też mam schizy co do diety... Nie wiem co powinnam jeść, a czego unikać. Narazie bardzo urozmaicam - mamie wymyślam co ma mi gotować ale z owocami i warzywami mam taki sam problem oraz z tym co pić. Na razie ograniczam picie ze względu na nawął pokarmu, ale podpijałam oprócz wody też sok marchwiowy, tymbark jabłko-mięta, herbatę słabą, kawę inkę z mlekiem oraz sok buraczkowy i chyba jak narazie wszystko ok.Emigra to pomysłowa mamuśka z Ciebie! To może zapisz się z Julą na jakiś basen? ![]() gosia2612 ja bym nie piła tego wina, niby można (wg iektorych teorii), ale po co... Może spróbuj czegoś innego. Wiem, że łatwo mówić, ale i tak decyzja należy do Ciebie. Co do jajecznicy z cebulą to mnie rozśmieszyło nie wiem czemu, ale nie wyobrażam sobie, że to mogłoby jakkolwiek podziałać ![]() Balbinka hello fajnie, że jesteś moja mała też sporo ulewa, ale zauważyłam że zwykle jak już ją dobudzam pod koniec - pewnie niepotrzebnie, ale ona dalej ciągnie i potem jest bełcik mały. I tak samo jak Twój synek długo leży z otwartmi oczkami i bada otoczenie Co do sutków to może spróbuj karmić z nakładkami? Ja mam odwrotny problem - za duże sutki, a mała ma za małe usteczka i nakładki nas uratowały ssie fajnie, a mnie nic nie boli praktycznie. Mravka brawa z okazji ukończenia 3 tygodni przez mojego ulubieńca a sprawy rodzinne się jakoś ułożą choć są troszkę zawirowane, no ale musisz to wszystko jakoś wziać na klatę Masz swoją rodzinkę małą i w nią trzeba ładować emocje, a całą resztę zostawić z boku. I nie płakać ![]() Hej laseczki ![]() Dziękujemy z Laurką za wszystkie miłe słowa odnośnie fotek u nas jakoś lepiej, mała normuje się z jedzeniem, ja już też lepiej się czuję (choć krocze boli i piersi). Noc w miarę dobrze - zmiana pieluszki i jedzonko co ok. 3 godziny (karmię na żądanie, ale akurat tak ona się wybudza mniej więcej). Mam pytanie czy to normalne, że po każdym jedzonku jak przebieram przed kolejnym lub słyszę, że mi marudzi to w pieluszce jest kupa? Już zrobiła 4 pod rząd. Wyglądają "normalnie" jak na noworodka po mleku matki, ale nie wiem czy to nie przesada? Już fazuję i w ogóle zamówiłam wagę, żeby sprawdzać ile ten żuczek waży jak miała taką sporą utratę ![]() Nie mam w co się ubierać w cyckach nie wchodzę w nic... Za tu brzuch ładnie spada, ale miękka fałda jest. Chyba skuszę się na pas poporodowy - wiem, że tępiony, ale ja chyba spróbuję za jakiś czas.Mam pytanie o USG bioderek: jak to wygląda? Skierowanie dostanę na pierwszej wizycie od pediatry (5 kwietnia - termin porodu haha), ale nie wiem gdzie z nim się wybrać? Zapisałam nas do ortopedy i zapobiegawczo oddzielnie na to USG gdzie indziej... wszędzie kłamałam, że mam skierowanie, a nie wiem jak ono wygląda? Kazali się zapisać już gdzieś na takie badanie jak TŻ był w tej przychodni, bo są długie terminy oczekiwania - u mnie ortopeda na 7 maja (to akurat 6 tydzień Laury będzie) i USG na 25 maja dopiero. A jak u Was to wygląda?
|
#2537 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() To kwestia w co sie woli wierzyc w sumie Ale Tikki , rozwarcie na 2 palce to jest 4 cm! Tak wyszukalam w internecie ![]() Czyli zaraz chyba urodzisz z tego by wynikalo!
|
|
#2538 |
|
Zakorzenienie
|
to idź, będzie Ci lepiej
może organizm się oczyszcza ? ![]() Tikki tez tak miałam, że w pewnym momencie Mała była mniejsza jak na ten tydzień co miałam, i w tedy też wizyty miałam często, ale dzidzia podrosła ładnie, potem jak miałam ostatnią wizytę, było wszystko zamknięte, a lekarka w następnym tygodniu miała urlop. Wizyty mi nie ustalała, bo sądziła, że urodzę przed terminem no i tak zeszło. ![]() Dziewczyny wzięło mnie na ugotowanie bigosu, jak myślicie, zdążę go zjeść?
♥E.M♥ Edytowane przez Karo89 Czas edycji: 2012-03-27 o 13:32 |
|
|
|
#2539 |
|
Rozeznanie
|
sęk w tym że nic takiego nie jadłam dzisiaj aby dwie kanapki z wędlinką i herbatę a tak to nic..dziwnie się czuje wydaje mi się że nadchodzi mój czas ale się nie nastawiam ale tak nie dobrze mi że szkoda gadać
|
|
|
|
#2540 |
|
Zakorzenienie
|
ja tak miałam właśnie wczoraj, nic takiego nie zjadłam, a popołudniu było mi nie dobrze...
|
#2541 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale Kochana nic Ci nie da wizyta u ortopedy bez USG najlepiej jak pójdziesz do takiego ortopedy który sam wykonuje USG bo taki odstęp to totalnie bez sensu. Bo USG wykonuje się żeby stwierdzić czy nie ma problemów
|
|
|
|
|
#2542 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() moze cos w tym jest ... z Rita mialam gorsza zgage niz z Sandra i Rita ma wiecej wloskow ![]() Gosica, Rybka, Tynka. gratuluje ![]()
|
|
#2543 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja dziś TŻtowi powiedziałam, że urodzę w ciągu 5 dni
Najbardziej to nie chciałabym urodzić 1 kwietnia bo to by były jaja ![]() Wolę przed pierwszym albo w terminie czyli 2kwietnia żeby maluszek był na święta w domku ![]() ---------- Dopisano o 13:42 ---------- Poprzedni post napisano o 13:41 ---------- Cytat:
![]() a dziś też kiepsko się czuję, ale nie jest aż tak źle. |
|
|
|
|
#2544 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Z tymi ochotami w ciazy to tez trzeba uwazac - nie zawsze ochota na wino oznacza ze wino musimy wypic - oznacza to ze w winie jest skladnik ktorego nam potrzeba prawdopodobnie a chce nam sie tego wina bo organizm zna ten skladnik wlasnie stad ![]() ciotka mojego meza tez sie ze mna wrecz klocila ze mozna pic wino w ciazy, bo jak ma sie ochote to organizm wola co potrzebuje.... i te komentarze ze ona pila i dzieci zdrowe wlasnie posprzatalam mieszkanko, zaraz ide pod prysznic. Cos mi Jula dzisiaj brzydko je ... zjada po 30-40 ml od rana (w sumie jadla po 6, po 9 i kolo 12) i zasypia przy butli i nie idzie jej zmusic zeby dalej pila. Dobrze, ze polozna po 15 przychodzi to zwazymy mala i mam nadzieje ze cos nam doradzi na tego niejadka. ---------- Dopisano o 13:46 ---------- Poprzedni post napisano o 13:44 ---------- Evcia, ja nie znosze basenow wiec narazie pozostaje jej wanna a jak bedzie wieksza to z babcia moze bedzie chodzic bo tesciowa co tydzien smiga
||
|
|
|
#2545 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a to później to zadzwoniłam do kliniki, która ma kontrakt z NFZ i jak będę miała skierowanie to zrobią tam USG. Nie wiem nie ogarniam tego w ogóle
|
|
#2546 |
|
Rozeznanie
|
Poszło jak długie aż nie umiałam się odkleic od miski bo klękajac nad toaleta nie dałabym rady bo z brzuchem nie wygodnie. ale mały się mocno zaczął wiercic.. Aż mi ulżylo jak zwymiotowalam
i tak nagle. Pierwszy raz od 1 trymestru tak mnie aby mdlilo
|
|
|
|
#2547 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez koniakonia Czas edycji: 2012-03-27 o 13:59 |
|
|
|
|
#2548 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
To chyba faktycznie malutko.Chociaz ja nie wiem ile powinno byc,ty wiesz?Ja karmilam cycem,wiec nigdy nie wiedzialam ile zjada. Ale porownujac do Karolcowej Ewelinki....
|
|
#2549 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2550 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i będziesz już wszystko wiedziała. I jak ma to Ci zrobi od razu za jedną wizytą i nie będziesz musiała iść na kolejne USG
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:44.

wiem że większość z was je normalnie tak? ja mam właśnie ochote na banana i sie bije z myślami czy małemu zaszkodzi czy nie? 

.
śliczności

za wyniki
oraz z tym co pić. Na razie ograniczam picie ze względu na nawął pokarmu, ale podpijałam oprócz wody też sok marchwiowy, tymbark jabłko-mięta, herbatę słabą, kawę inkę z mlekiem oraz sok buraczkowy i chyba jak narazie wszystko ok.