Nasze codzienne jad³ospisy cz. XIX - OCENA JAD£OSPISÓW - Strona 85 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które s± na diecie. Rozmawiamy o zdrowym od¿ywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczno¶æ dobowa diet - musz± one mieæ ponad 1000 kcal.

Zamknij w±tek

Narzêdzia
Stary 2013-12-05, 21:08   #2521
Psotka87
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 325
Dot.: Nasze codzienne jad³ospisy cz. XIX - OCENA JAD£OSPISÓW

Cytat:
Napisane przez noquiero Poka¿ wiadomo¶æ
Kolejny bardzo nieidealny dzieñ. Pod znakiem wczorajszych osiemnastych urodzin i @, które nie powinno siê pojawiæ

I: kawa³ek wczorajszego tortu na biszkopcie z kremem czekoladowym; kawa³ek sernika na kakaowym spodzie
II: jab³ko, serek wiejski, dwie pralinki
III: ¿urek z jajkiem, kawa³kiem kie³basy ¶l±skiej, kromka chleba ¿ytniego
IV: kilka kawa³ków bardzo p³askiego, czekoladowego placka-zakalca mojej mamy (w zamy¶le mia³ byæ to mój wczorajszy tort, ale -jak widaæ- nie wyszed³, za to jaki pyszny!)
V: bu³ka pszenna z mas³em i twarogiem; pomidor

Wiem, kompletny brak warzyw. Moja lodówka nadal ¶wieci pustkami. Jutro koniecznie idê z mam± na zakupy.
Tylko po co wstawiaæ takie jad³ospisy? Co tu oceniaæ? Ciasto, s³odka przek±ska, ¶redni obiad, ciasto...

---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:07 ----------

I nawet nie piszesz, czy to R czy P czy co.

Zrobione: 30d Shred, Ripped in 30, 6w6p, Insanity!, Killer Abs
Psotka87 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-12-05, 21:45   #2522
Abigal
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 441
GG do Abigal

Cytat:
Napisane przez agaczini Poka¿ wiadomo¶æ
masz racje oczywi¶cie po prostu dzi¶ dzieñ pustej lodówki, z T¿tem za³o¿yli¶my kolejn± firmê heheh i nikt nie ma czasu na zakupy i wy¿eramy, ale jutro to siê poprawi, upiekê jakie¶ miêsko

to taki placek a la hiszpañska tortilla: kroisz (najlepiej na maszynie) bardzo cienko na przezroczyste prawie plasterki ziemniaki (3 ma³e), pó³ cebuli alo jedn± ma³± to ju¿ jak kto woli, rozbe³tujesz jajko z sol±, pieprzem, ga³k± muszkato³ow±, dodajesz odrobinê mleka/¶mietany, mieszasz z reszt±, na patelniê, zakrywasz, dusisz/sma¿ysz, na koniec zdejmujesz pokrywkê, zwiêkszasz ogieñ i zrumieniasz

a po kaki samym nie jestem g³odna, to by³ naprawdê solidny kawa³ wo³owiny i 3 suróweczki o tej 11.30
Dziêkujê za przepis
Abigal jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-12-05, 21:46   #2523
Poa alpina
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 290

Cytat:
Napisane przez DudiBoy Poka¿ wiadomo¶æ
Poa Ty te¿ mia³a¶ takie jazdy z jedzeniem?

Wys³ane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Có¿, mia³am jazdy z jedzeniem. Ocknê³am siê w odpowiednim momencie - zanik cykli da³ mi do my¶lenia. Nigdy nie mia³am niedowagi, ale wygl±da³am ¼le, wygl±da³am na chor±. Ortoreksja jak byk, nadmierne ambicje. Poci±gnê³oby mnie to na dno.

Poa alpina jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-12-05, 21:59   #2524
Djapira
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 760

Poa, dziekuje za ocenê i kilka wyja¶nieñ i pytañ

Ten serek o 9:30 to taka zagryzka miedzy sniadaniem a lunchem o 12:00. Nie jestem jeszcze g³odna po ¶niadaniu, ale o 10:30 ju¿ zaczynam odczuwaæ g³ód, wiêc zeby jako¶ to sobie wy¶rodkowaæ postawi³am na przek±skê. Orzechy ok, wsumie sie nimi nie zapcham, ale owoc odpada. Rewolucje zwiazane z mixem- nabia³ i owoc gwarantowane.

Czy ogórek na prawdê tak niszczy witaminy? Uwielbiam dodawaæ go do sa³atek

Nie wiem co mog³abym dodaæ jeszcze do tej sa³atki obiadowej. Mo¿e wiêcej warzyw

A jesli chodzi o ostatni posi³ek to po si³owych nie je siê t³uszczy dlatego tylko kurak z ww.

Wrzucam te¿ dzisiejszy i prosze o zerkniecie

R
1. (6:00) 2 kromki chleba ¿ytnio-razowego z siemieniem + mas³o + natka pietruszki i 2 jajka gotowane na twardo;
2. (9:30) kefir naturalny (250 ml);
3. (12:00) sa³atka ala grecka (ale bez papryki i z kurakiem), czyli: 3/4 pojedynczej piersi kuraka, sa³ata lodowa, pomidor, ogórek, kilka oliwek czarnych, 2 plastry fety, 1 ³y¿ka oliwy, pieprz;
4. (17:30) 5 kawa³ków miêsa gotowanego (gulasz wieprzowy z szynki) + 4 ³y¿ki kaszy pêczak + ca³y broku³;
Æw: aeroby na si³owni (stepper i marszobieg na bie¿ni)
5. (21:30) 3 kawa³ki miêsa z obiadu.

I jak dzisiaj?

Djapira jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-12-06, 08:50   #2525
cukierkowa1
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 97

Cytat:
Napisane przez Erena Poka¿ wiadomo¶æ

Jest stosunkowo czysto (buleczki drozdzowe domowe czy kupne?), ale nie jest to najlepszy jadlospis. Bialka niewiele i z samego serka wiejskiego i jaj. I malutko warzyw.
niestety kupne.. ale to bardzo rzadko

Edytowane przez cukierkowa1
Czas edycji: 2013-12-06 o 08:57
cukierkowa1 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-12-06, 09:25   #2526
agaczini
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 148

Cytat:
Napisane przez Abigal Poka¿ wiadomo¶æ
Dziêkujê za przepis

na zdrowie!
Stary 2013-12-06, 10:20   #2527
seedofwonder
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 492

Ja dzisiaj chyba zrobiê sa³atkê z kurczakiem, mandarynkami i orzechami <3
seedofwonder jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-12-06, 11:53   #2528
agaczini
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 148

cze¶æ, wrzucam dzisiejszy jad³ospis redukcyjny

7.30 - kawa z mlekiem, kromka chleba ¿ytniego z ¿urawin±, 2 jajka sadzone, po³owa avocado

11.30 - ¶rednia makrela, bu³ka ¿ytnia, papryka

15.00 0 jab³ko (je¿eli bêdê g³odna pozwolê sobie na ma³y miko³ajkowy grzech w postaci Danio Waniliowego, który chodzi za mn± od tygodnia, ale tak siê najad³am t± ryb± ¿e w±tpie ¿ebym potrzebowa³a Dania )

17.40 - leczo z kurczakiem i ry¿em

20.00 - spotykam siê z kole¿ankami i robiê sa³atkê marokañsk± na kolacjê: rukola, szynka parmeñska, pomidory koktajlowe, suszona ¿urawina, ser ple¶niowy, pra¿one pestki, mandarynka, oliwki zielone, do polania oliwa z oliwek i ocet balsamiczny, sól i pieprz

Edytowane przez agaczini
Czas edycji: 2013-12-06 o 14:49
agaczini jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-12-06, 15:57   #2529
Erena
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 119

Cytat:
Napisane przez seedofwonder Poka¿ wiadomo¶æ
Ja dzisiaj chyba zrobiê sa³atkê z kurczakiem, mandarynkami i orzechami <3
Jak wyjdzie, to dajesz przepis
A co do ceny mleka - ja niby nie mieszkam w Polsce, wiêc mogê nie mieæ punktu odniesienia, ale ta cena mleka w proszku faktycznie rozs±dna w porównaniu z kartonikowymi. Ja tego typu bajery (sojowe, ry¿owe, migda³owe, owsiane oraz sojowo-ry¿owe i sojowo-owsiane) kupujê po prostu w supermarkecie. Cena - zasadniczo od ok, pó³tora do nieca³ych 3 euro, ale jak jest promocja, to mo¿na i za 1 EUR upolowaæ Mówiê o kartonie litrowym, który wystarcza mi ¶rednio na 4-5 dni.
Erena jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-12-06, 16:50   #2530
Poa alpina
Zadomowienie

A u mnie ma³a odmiana - zamiast dodawaæ menu codziennie, notowa³am moje jedzonko ka¿dego dnia i umieszczê je teraz hurtem za 5 dni . Takie tygodniowe jad³ospisy chyba najwiêcej mówi± o tym, w jaki sposób rzeczywi¶cie siê od¿ywiamy... Wszelkie komentarze wskazane .

U

Poniedzia³ek

I Owsianka z kasz± mann± i otrêbami orkiszowymi na mleku z kaw± zbo¿ow± z: pomarañcz±, orzechami w³oskimi, serkiem homo i miodem wielokwiatowym
II Placki ziemniaczane sma¿one na oleju rzepakowym, podane z domowym musem jab³kowo-¶liwkowym
III 4 kromki chleba graham z: kie³bas± wieprzowo-wo³ow± / serem camembert; pomidor, kiszony ogórek, sa³ata

Wtorek

I Owsianka z kasz± mann± i otrêbami orkiszowymi na mleku z kaw± zbo¿ow± z: pomarañcz±,orzechami w³oskimi, serkiem homo i miodem wielokwiatowym
II Grahamka z jajem na twardo, serkiem zio³owym, rzodkiewkami, sa³at± i sosem salsa; jab³ko
W miêdzyczasie: kefir naturalny 400g
III Grahamka z kie³bas± wieprzowo-wo³ow±, ogórkiem kiszonym, sa³at± i kremem chrzanowym; jab³ko
IV zupa pomidorowa z ry¿em, marchwi±, miêsem z æwiartki kurczaka i zio³ami (+ dok³adka)

¦roda

I Owsianka z kasz± mann± i otrêbami orkiszowymi na mleku z kaw± zbo¿ow± z: pomarañcz±, orzechami w³oskimi, serkiem homo i miodem wielokwiatowym
II Grahamka z serem camembert, pomidorem i sa³at±; jab³ko
III Kawa³ek schabu sma¿ony bez t³uszczu; ponad pó³ woreczka kaszy gryczanej; surówka z kapusty pekiñskiej, marchwi, szczypiorku i czerwonej cebuli z oliw± z oliwek i zio³ami
IV Kie³ki rzodkwi i broku³a z 2 jajami na twardo, rzodkiewkami, pomidorem, ogórkiem kiszonym, kremem chrzanowym i pieprzem zio³owym

Czwartek

II Grahamka z kie³bas± wieprzowo-wo³ow±, ogórkiem kiszonym, sa³at± i kremem chrzanowym; jab³ko
III Makaron pe³noziarnisty z pszenicy durum z kawa³kami piersi z indyka sma¿onymi bez t³uszczu, szpinakiem i sosem z ¶mietany, mas³a, czosnku i czerwonej cebuli
W pubie: Flying Dog Gonzo Imperial Porter 500ml, Artezan Nutcracker Brown Ale 330ml

Pi±tek

Przek±ska: jab³ko
II Filet z mintaja w panierce sma¿ony na oleju rzepakowym; pó³ woreczka br±zowego ry¿u; surówka z bia³ej rzodkwi, marchwi i czerwonej cebuli z jogurtem naturalnym i zio³ami
III 2 kromki ziarnistego chleba graham z: zio³owym serem brie, pomidorem i sa³at± / serem kozio-owczym i d¿emem jagodowym; piêtka chleba jw. z kie³bas± wieprzowo-wo³ow±, pomidorem i kremem chrzanowym
IV Mix sa³at z jajem na twardo, pomidorem, ogórkiem kiszonym, pieprzem zio³owym i oliw± z oliwek

Stary 2013-12-06, 17:15   #2531
Erena
Zadomowienie

Mnie siê wszystko jak zwykle podoba - mamy do¶æ podobny gust kulinarny. Pytanie debila - kawa zbo¿owa by³a wsypana do owsianki w celu "dosmaczenia", a nie osobno do picia, dobrze zrozumia³am?
Stary 2013-12-06, 17:26   #2532
Poa alpina
Zadomowienie

Cytat:
Mnie siê wszystko jak zwykle podoba - mamy do¶æ podobny gust kulinarny. Pytanie debila - kawa zbo¿owa by³a wsypana do owsianki w celu "dosmaczenia", a nie osobno do picia, dobrze zrozumia³am?
Tak, dosypujê ³y¿eczkê kawy zbo¿owej do gotuj±cej siê owsianki .

Stary 2013-12-07, 09:12   #2533
SybilVane
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 86

Cytat:
Napisane przez Poa alpina Poka¿ wiadomo¶æ
A u mnie ma³a odmiana - zamiast dodawaæ menu codziennie, notowa³am moje jedzonko ka¿dego dnia i umieszczê je teraz hurtem za 5 dni . Takie tygodniowe jad³ospisy chyba najwiêcej mówi± o tym, w jaki sposób rzeczywi¶cie siê od¿ywiamy... Wszelkie komentarze wskazane .

U

Poniedzia³ek

II Placki ziemniaczane sma¿one na oleju rzepakowym, podane z domowym musem jab³kowo-¶liwkowym
III 4 kromki chleba graham z: kie³bas± wieprzowo-wo³ow± / serem camembert; pomidor, kiszony ogórek, sa³ata

Wtorek

I Owsianka z kasz± mann± i otrêbami orkiszowymi na mleku z kaw± zbo¿ow± z: pomarañcz±,orzechami w³oskimi, serkiem homo i miodem wielokwiatowym
II Grahamka z jajem na twardo, serkiem zio³owym, rzodkiewkami, sa³at± i sosem salsa; jab³ko
W miêdzyczasie: kefir naturalny 400g
III Grahamka z kie³bas± wieprzowo-wo³ow±, ogórkiem kiszonym, sa³at± i kremem chrzanowym; jab³ko
IV zupa pomidorowa z ry¿em, marchwi±, miêsem z æwiartki kurczaka i zio³ami (+ dok³adka)

¦roda

II Grahamka z serem camembert, pomidorem i sa³at±; jab³ko
III Kawa³ek schabu sma¿ony bez t³uszczu; ponad pó³ woreczka kaszy gryczanej; surówka z kapusty pekiñskiej, marchwi, szczypiorku i czerwonej cebuli z oliw± z oliwek i zio³ami
IV Kie³ki rzodkwi i broku³a z 2 jajami na twardo, rzodkiewkami, pomidorem, ogórkiem kiszonym, kremem chrzanowym i pieprzem zio³owym

Czwartek

II Grahamka z kie³bas± wieprzowo-wo³ow±, ogórkiem kiszonym, sa³at± i kremem chrzanowym; jab³ko
III Makaron pe³noziarnisty z pszenicy durum z kawa³kami piersi z indyka sma¿onymi bez t³uszczu, szpinakiem i sosem z ¶mietany, mas³a, czosnku i czerwonej cebuli
W pubie: Flying Dog Gonzo Imperial Porter 500ml, Artezan Nutcracker Brown Ale 330ml

Pi±tek

Przek±ska: jab³ko
II Filet z mintaja w panierce sma¿ony na oleju rzepakowym; pó³ woreczka br±zowego ry¿u; surówka z bia³ej rzodkwi, marchwi i czerwonej cebuli z jogurtem naturalnym i zio³ami
III 2 kromki ziarnistego chleba graham z: zio³owym serem brie, pomidorem i sa³at± / serem kozio-owczym i d¿emem jagodowym; piêtka chleba jw. z kie³bas± wieprzowo-wo³ow±, pomidorem i kremem chrzanowym
IV Mix sa³at z jajem na twardo, pomidorem, ogórkiem kiszonym, pieprzem zio³owym i oliw± z oliwek
Dobry system, te¿ tak spróbujê
Wszystko bardzo smakowite i takie... wyrafinowane
Ale czy nie jeste¶ g³odna na 3 albo 4 posi³kach?
SybilVane jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-12-07, 10:53   #2534
Psotka87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SybilVane Poka¿ wiadomo¶æ
No w³a¶nie, we¼ dorzuæ parê jogurtów

Stary 2013-12-07, 17:28   #2535
cukierkowa1
Raczkowanie

r z dzi¶, ujdzie ? Kolacji jeszcze nie by³o wiêc mogê zmieniæ.

8;00 2 razowce z mas³em, cienko z pasztetem, domow± kie³bas± drobiow±, pomidorem, jajem sadzonym, jajecznica z 2 jaj na ³y¿ce oleju z cebul±

10;30 nale¶nik razowy nafaszerowany serkiem wiejskim z kakao i ³y¿k± s³onecznika

13;00 ³azanki: kapusta z makaronem pe³no., szklanka fasolki szparagowej marynowanej, pasek gorzkiej czekolady

16;00 bu³ka s³onecznikowa z mas³em, domow± kie³basa drobiow±, ketchupem, pomidorem i sa³ata pekiñsk±
17;00 marchewka

19;00 mizeria z pomidorów, wêdzona pier¶, kromka razowca z makrel±
Stary 2013-12-07, 19:27   #2536
Erena
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez cukierkowa1 Poka¿ wiadomo¶æ
r z dzi¶, ujdzie ? Kolacji jeszcze nie by³o wiêc mogê zmieniæ.

8;00 2 razowce z mas³em, cienko z pasztetem, domow± kie³bas± drobiow±, pomidorem, jajem sadzonym, jajecznica z 2 jaj na ³y¿ce oleju z cebul±

10;30 nale¶nik razowy nafaszerowany serkiem wiejskim z kakao i ³y¿k± s³onecznika

13;00 ³azanki: kapusta z makaronem pe³no., szklanka fasolki szparagowej marynowanej, pasek gorzkiej czekolady

16;00 bu³ka s³onecznikowa z mas³em, domow± kie³basa drobiow±, ketchupem, pomidorem i sa³ata pekiñsk±
17;00 marchewka

19;00 mizeria z pomidorów, wêdzona pier¶, kromka razowca z makrel±
Czepn±æ mog³abym siê ewentualnie trzech rzeczy:
1. Sporo m±ki widzê By³oby fajnie, jakby ¼ród³a wêgli by³y nieco bardziej zró¿nicowane.
2. Liczy³a¶ bia³ko? Bo zauwa¿y³am, ¿e brakuje go w obiedzie.
3. Marynowana fasolka szparagowa Ale to akurat ujdzie

Poza tym jakich¶ istotnych grzechów nie widzê.
Stary 2013-12-07, 23:49   #2537
Poa alpina
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez SybilVane Poka¿ wiadomo¶æ
Nie jestem g³odna, bo jem do syta i warto¶ciowo. Czasem porcje jak dla faceta, ale dobrze siê z tym czujê.

Nie ma w tym ¿adnego wyrafinowania, wszystko jest proste i szybkie do przyrz±dzenia...

Tak, spisz sobie co jesz w ci±gu tygodnia... Kilkadziesi±t jogurtów. Brawo. Nie wiem, w czym móg³by Ci pomóc taki system - przecie¿ do Ciebie NIC nie dociera...

Stary 2013-12-08, 08:56   #2538
seedofwonder
Raczkowanie

Cytat:
Jak wyjdzie, to dajesz przepis
A co do ceny mleka - ja niby nie mieszkam w Polsce, wiêc mogê nie mieæ punktu odniesienia, ale ta cena mleka w proszku faktycznie rozs±dna w porównaniu z kartonikowymi. Ja tego typu bajery (sojowe, ry¿owe, migda³owe, owsiane oraz sojowo-ry¿owe i sojowo-owsiane) kupujê po prostu w supermarkecie. Cena - zasadniczo od ok, pó³tora do nieca³ych 3 euro, ale jak jest promocja, to mo¿na i za 1 EUR upolowaæ Mówiê o kartonie litrowym, który wystarcza mi ¶rednio na 4-5 dni.
Wysz³o totalnie!

Moje obiady na R (wczoraj i przedwczoraj)

1. Sa³atka z po³ow± piersi pociêt± w kawa³ki sma¿on± na oleju kokosowym, mandarynki z puszki, migda³y po³ówki, sos z jogurtu, ³y¿eczki miodu i zió³ prowansalskich
2. Sa³atka z po³ow± piersi, tym razem ze szpinakiem, pomidorkami cherry, ogórkiem, oliwkami; sos podobny
Stary 2013-12-08, 12:53   #2539
essero
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 59

Moje pierwsze U.

Sniadanie
3 kromki chleba zytniego
- 3 ³y¿ki pasty z tuñczyka , twarogu , jogurtu ,cebuli i koncentratu pomidorowego
- 4 plastry cammemberta z ³y¿ka miodu
- 2 grube plastry twarogu z ³y¿ka d¿emu
-serek wiejski z 2 ³y¿eczkami d¿emu 150g

Basen rekreacyjne 40 min

2 sniadanie
Kromka zytniego z 2 plastrami grubymi twarogu i ³y¿ka d¿emu
Makrela wêdzona 260 g

Obiad
3 nale¶niki z ricott± i cukrem na to d¿em

Podwieczorek
2 nale¶niki z twarogiem na s³odko i na to d¿em truskawkowy
5 kostek czekolady milki

Kolacja (bêdzie )
2 kromki chleba z cammembertem i miodem + kefir

Edytowane przez essero
Czas edycji: 2013-12-08 o 17:33
essero jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-12-08, 15:22   #2540
513900e90b83d91c2e26787f916d5639aed43c42
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 2 319

Cytat:
Napisane przez essero Poka¿ wiadomo¶æ
Moje pierwsze U.

Sniadanie
3 kromki chleba zytniego
- 3 ³y¿ki pasty z tuñczyka , twarogu , jogurtu ,cebuli i koncentratu pomidorowego

Basen rekreacyjne 40 min

2 sniadanie
Makrela wêdzona 260 g
cytat z pierwszego postu...
"Zamieszczamy tylko i wy³±cznie ca³odniowe jad³ospisy, a nie posty z poszczególnymi, pojedynczymi posi³kami"
513900e90b83d91c2e26787f916d5639aed43c42 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-12-08, 17:15   #2541
cukierkowa1
Raczkowanie

Erena

R z dzi¶,

9;15 owsianka(50g) z ³y¿k± manny, du¿ym jab³kiem, z 100g serka wiejskiego i ³y¿k± s³onecznika

11;00 kromka razowca z drobiow± kie³bas±, z 50g piersi z kurczaka, chlust ketchupu

14;00 ga³ka ziemniaków, z 120g piersi sma¿onej z cebul±, pó³ talerza warzyw(ogórek, sa³ata pekiñska, buraczki æwik³owe, fasolka szparagowa)

17;00 salaterka budyniu

19;00 omlet z 2 jaj, ³y¿ki m±ki, z pomidorem,ogórkiem i plastrami kie³basy drobiowej
Stary 2013-12-08, 17:34   #2542
essero
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 59

Cytat:
Moje pierwsze U.

Sniadanie
3 kromki chleba zytniego

Basen rekreacyjne 40 min

2 sniadanie
Makrela wêdzona 260 g

Obiad
3 nale¶niki z ricott± i cukrem na to d¿em

Podwieczorek
2 nale¶niki z twarogiem na s³odko i na to d¿em truskawkowy
5 kostek czekolady milki takiej z toffi i orzeczem laskowymi i Marsem tabliczka 300 g w sprzeda¿y

Kolacja (bêdzie )
2 kromki chleba z cammembertem i miodem + kefir
No to juz doda³am ca³y
essero jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-12-08, 17:37   #2543
Psotka87
Zakorzenienie

Cytat:
No to juz doda³am ca³y
Wszystko smarujesz d¿emem

Stary 2013-12-08, 17:53   #2544
seedofwonder
Raczkowanie

R
09:00 - owsianka z p³atków jêczminnych z mlekiem ry¿owym + gar¶æ b³onnika granulowanego, gar¶æ orzechów, 4 ¶liwki suszone pociête, gar¶æ suszonej ¿urawiny, ma³e jab³ko pociête ; kawa 1 kostka gorzkiej czekolady
14:00 - kanapka z 2 kromek chleba tostowego wieloziarnistego z plastrem wêdliny, ogórkiem, pomidorem, li¶æmi szpinaku i oliwkami
17:00 - sa³atka taka jak wczoraj : Sa³atka z po³ow± piersi, tym razem ze szpinakiem, pomidorkami cherry, ogórkiem, oliwkami; sos podobny ; gar¶æ orzechów; kawa inka z mlekiem ry¿owym kostka gorzkiej czekolady

i pewnie ok. 19:30 zjem sa³atkê z pomidorków cherry i oliwek z zio³ami prowansalskimi
Stary 2013-12-08, 19:17   #2545
Erena
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez seedofwonder Poka¿ wiadomo¶æ
R
09:00 - owsianka z p³atków jêczminnych z mlekiem ry¿owym + gar¶æ b³onnika granulowanego, gar¶æ orzechów, 4 ¶liwki suszone pociête, gar¶æ suszonej ¿urawiny, ma³e jab³ko pociête ; kawa 1 kostka gorzkiej czekolady
14:00 - kanapka z 2 kromek chleba tostowego wieloziarnistego z plastrem wêdliny, ogórkiem, pomidorem, li¶æmi szpinaku i oliwkami
17:00 - sa³atka taka jak wczoraj : Sa³atka z po³ow± piersi, tym razem ze szpinakiem, pomidorkami cherry, ogórkiem, oliwkami; sos podobny ; gar¶æ orzechów; kawa inka z mlekiem ry¿owym kostka gorzkiej czekolady

i pewnie ok. 19:30 zjem sa³atkê z pomidorków cherry i oliwek z zio³ami prowansalskimi
Nale¿± siê baty, i to takie konkretne, za d³ug± przerwê miêdzy pierwszymi dwoma posi³kami i za jeden plaster wêdliny na kanapce o 14

Dodaj co¶ do tej sa³atki kolacyjnej - sama w sobie jest fajna, ale co¶ by siê jej przyda³o - trochê ry¿u, jakie¶ jajo...
Reszta - poza tymi pierwszymi uwagami - ok (przynajmniej jako¶ciowo, bo ilo¶ciowo nie chcia³o mi siê liczyæ )
Stary 2013-12-08, 19:18   #2546
seedofwonder
Raczkowanie

Cytat:
Nale¿± siê baty, i to takie konkretne, za d³ug± przerwê miêdzy pierwszymi dwoma posi³kami i za jeden plaster wêdliny na kanapce o 14

Dodaj co¶ do tej sa³atki kolacyjnej - sama w sobie jest fajna, ale co¶ by siê jej przyda³o - trochê ry¿u, jakie¶ jajo...
Reszta - poza tymi pierwszymi uwagami - ok (przynajmniej jako¶ciowo, bo ilo¶ciowo nie chcia³o mi siê liczyæ )
No tak, ale ja od 12 do 16 w szkole siedzê A przed 12 nie by³am jeszcze g³odna, a potem mia³am przerwê dopiero po 2 h. (w sumie nie mia³am, sobie zjad³am tak o )

A z wêdlin± mo¿e to i g³upia wymówka, ale ostatni plaster zosta³
Stary 2013-12-08, 19:19   #2547
Erena
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez cukierkowa1 Poka¿ wiadomo¶æ
Erena

R z dzi¶,

9;15 owsianka(50g) z ³y¿k± manny, du¿ym jab³kiem, z 100g serka wiejskiego i ³y¿k± s³onecznika

11;00 kromka razowca z drobiow± kie³bas±, z 50g piersi z kurczaka, chlust ketchupu

14;00 ga³ka ziemniaków, z 120g piersi sma¿onej z cebul±, pó³ talerza warzyw(ogórek, sa³ata pekiñska, buraczki æwik³owe, fasolka szparagowa)

17;00 salaterka budyniu

19;00 omlet z 2 jaj, ³y¿ki m±ki, z pomidorem,ogórkiem i plastrami kie³basy drobiowej
Jest du¿o, du¿o lepiej ni¿ ostatnio. Nie czepnê siê nawet budyniu, bo sama lubiê Przyda³oby siê jakie¶ ¼ród³o t³uszczu w kanapce na drugie ¶niadanie, poza tym nie widzê jakich¶ "baboli".
Stary 2013-12-08, 19:24   #2548
seedofwonder
Raczkowanie

Ok, zrobilam sobie 2 jajka z mikrofali ze szpinakiem, pomidorkami i oliwkami
Stary 2013-12-08, 19:38   #2549
poppy seed
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 7 036

U.

¦niadanie: Pe³noziarniste owsiane pancakes z jab³kiem, rodzynkami i cynamonem podane z twaro¿kiem i miodem lipowym; kawa z mlekiem.

Obiad: Pe³noziarniste fussilli z sosem z pomidorów, miêsem mielonym, cukini± i pieczarkami.

Przek±ska: Kawa z mlekiem, pomarañcza, pasek mlecznej czekolady z orzechami laskowymi.

yoga meltdown level 1

Kolacja: 2 grzanki z chleba razowego z mas³em, sa³at±, wêdlin± drobiow±, serem typu ba³kañskiego, czarnymi oliwkami, pomidorem i zio³ami prowansalskimi; marchewka.

wsta³am o 12

poppy seed jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-12-08, 20:50   #2550
agnieszka16
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 375

Witam Was, dawno mnie tu nie by³o, ale znowu potrzebujê Waszych rad. Zrzuci³am w ci±gu 2 miesiêcy 5 kilogramów, zosta³ jeszcze jeden,wiêc powoli wychodzê z redukcji. zwiêkszanie porcji i utrzymanie wagi zawsze by³o dla mnie najwiêkszym problemem, muszê wiêc byæ do¶æ ostro¿na. Dzisiejszy jad³ospis, podobny do tych z ostatnich tygodni.

¦niadanie, 8:00: Owsianka z 2 czubatych ³y¿ek p³atków, 80 g twaro¿ku pó³t³ustego wymieszanego z odrobin± mleka, z pra¿onym jab³kiem i cynamonem i suszon± ¿urawin±.

II ¶niadanie, 11: Kromka ¿ytniego razowca z avocado, wêdzonym ³ososiem, koperkiem i pomidorkami cherry. Szklanka koktajlu z mleka migda³owego, mro¿onych malin, truskawek i borówek.

Obiad, 14: pieczony w folii filet z pstr±ga, surówka z marchewki i selera, 2 ³y¿ki ciemnego ry¿u

Przek±ska,16 : kawa z mlekiem 2%, gar¶æ migda³ów i niesolonych pistacji. 2 mandarynki

Kolacja, 18:30 : omlet francuski z 2 jajek z broku³ami, szpinakiem i pomidorem

W ci±gu dnia 1,5 l wody, kilka filizanek herbaty, 2 kubki pokrzywy
Æwiczenia: 30 min stepera, 30 min æwiczeñ z ciê¿arkami 2*5kg
agnieszka16 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Zamknij w±tek

Nowe w±tki na forum Dietetyka

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-04-04 19:07:29

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:20.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.