|
Notka |
|
Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2521 | ||
Zadomowienie
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XVIII część niech się kręci
Cytat:
Ja ciągle wierzę w działanie olejowania na przetłuszczanie się włosów, i mycie odżywkami, skóry głowy również. Skóra się przetłuszcza, kiedy jest za bardzo wysmagana detergentami, bo chce bronić włosy przed przesuszeniem. A z odżywek d/s, to nie wiem, ale Niveę bym wyrzuciła, a czuję, że te Farmony w tubkach mogłyby być fajne dla Ciebie. Możesz ewentualnie nie dopłukać i mieć jednocześnie d/s i b/s i zakończyć zimną wodą albo płukanką z octem. ---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ---------- Cytat:
Odciśnięcie w koszulkę dużo daje moim włosom. Skręt od samego czubka na przykład. To nic, że potem się rozkręcają, ale myślę, że z czasem będą bardziej "pamiętliwe" ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2522 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2523 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Tak wygląda, jakby olej przestał działać, a proteiny i miód doszły do głosu (tak wymyślam) ja bym po takiej dawce tych nawilżaczy i protein miała puch już wczoraj, hmmm. Też w najbliższym czasie chcę dać szansę biowaxowi, ale z dużą ilością oleju miałam zamiar. Jeszcze myślałam nad wrzuceniem banana ![]() ---------- Dopisano o 12:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ---------- Czy ten olej może być na włosy nie lubiące kokosu? Chciałam sesę, ale ma kokosa jako bazę. Bhiringaraj Witaminowo-ziołowy Olej do Włosów Jiva |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2524 |
Raczkowanie
|
Cześć wszystkim loczkom i falom! Melduję posłusznie, że byłam o fryzjerki wczoraj. Krótko o wizycie.
Rano umyłam włosy, wyczesałam takim drobniutkim grzebieniem mamy (mam ma proste jak drut włosy). Wyszło na to, że według mnie do obcięcia na pewno kwalifikowało się jakieś 5 cm od końcówki, a do "w sumie kiedyś i tak to będę musiała obciąć" kolejne 5 cm. Wysuszyłam poszłam do salonu z moją rodzicielką. Od razu praktykantka zaprosiła mnie na mycie, uparłam się jednak, żeby wcześniej porozmawiać z fryzjerką (co i wam polecam). Pani mnie pomacała, porozgarniała sobie moją owieczkę na 4 strony świata, ja wyjaśniłam co moim zdaniem trzeba zrobić, ona zaproponowała żeby zrobić to trochę inaczej, dogadałyśmy się. Po omyciu i maskowaniu (jestem praktycznie pewna, że w pudełku po superdrogim kosmetyku był kallos latte, ale to wybaczam, bo kallosa lubię) pani wzięła się za rozczesywanie, po czym zrezygnowana wzięła rzadszy grzebień (zawsze mnie bawi ich wyraz twarzy pt. "tym grzebieniem tego nie rozczeszę za nic"). Starym zwyczajem wszystkich salonów w których byłam zleciały się wszystkie pracowniczki i praktykantki by patrzeć na mnie przez całe obcinanie i wzdychać, że jeszcze takich drobnych loków im obcinać nie było dane. Z długości poszło mi po tym wszystkim koło 10cm - stwierdziłam już na fotelu, że kiedyś trzeba w końcu. Z pracy fryzjerki jestem zadowolona - czesała w miarę delikatnie, cięła mi włosy nad głową, na koniec wysuszyła suszarką bez dyfuzora (na moją prośbę, spieszyłam się), popsikała odżywką. Chyba pierwszy raz w życiu nie usłyszałam propozycji prostowania, nie wgnieciono mi we włosy żadnej gumy, żelu, pianki czy lakieru. Pani co jakiś czas pytała, czy chcę np. krócej przy twarzy , czy dłużej etc. Widać zależało jej, żebym była zadowolona i wróciła do niej, co pewnie uczynię przed gwiazdką. Zapłaciłam 50 zł, efekty wrzucam poniżej. Wyprzedzając wątpliwości - zawsze u fryzjera jestem taka trochę małpką, na którą patrzy się cała załoga, nie przeszkadza mi ![]() //w trakcie gdy byłam myta, mama poprosiła, by fryzjerka "wyprostowała jej grzywkę", przy czym miała na myśli obcięcie jej na prosto, bo była na skos. Miałam niezły ubaw patrząc na minę mamy w lustrze, gdy pani wyjęła prostownicę i tłumaczyła, że skoro włosy lakierowane, to po prostownicy oklapną, mogą się zlepić etc.
#2525 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja jednak nigdy nie suszę włosów mechanicznie, nie wiem dlaczego ale nie lubię tego robić, szkoda mi włosów. Zawsze schną naturalnie, potem je układam czy prostuję, no więc przynajmniej te dwie godziny stracone. Gdybym miała to robić codziennie 365 razy w roku po 2 godziny to straciłabym 30, 4 dnia ![]() ---------- Dopisano o 17:44 ---------- Poprzedni post napisano o 17:38 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:52 ---------- Poprzedni post napisano o 17:44 ---------- Cytat:
![]() Moim zdaniem jest pięknie ![]() Wrzucisz może fotkę z tyłu?
Pędzlomaniactwo, kosmetykomaniactwo, włosomaniactwo, zaczęło się od 2012 r. Oby nowe mnie nie dopadło, bo czasu na życie nie wystarczy... ![]() Konkursomaniactwo '15 ************************* ******************** "Upadłaś? Wstań, popraw koronę i zasuwaj dalej! " ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2526 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() dziekuje za pochwaly ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2527 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pędzlomaniactwo, kosmetykomaniactwo, włosomaniactwo, zaczęło się od 2012 r. Oby nowe mnie nie dopadło, bo czasu na życie nie wystarczy... ![]() Konkursomaniactwo '15 ************************* ******************** "Upadłaś? Wstań, popraw koronę i zasuwaj dalej! " ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#2528 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2529 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2530 |
Raczkowanie
|
ja tam piore swojeco rano. bo lubię wieczorem im coś dac. maske,potem olej albo krem. one lubię jeść to niech jedzą.
dziśmamproste prawie, ale tylko umylam i położylam Alterke z morela i pszenicą i bodej Joaskę z lnem jako bs. wyschy isą miękkie i mega sypkie. poza tym mam taka migrene, że ledwo siedzę :/ Sent from my ASUS Transformer Pad TF300TG using Tapatalk 4
#2531 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A gdzie Ty widzisz tę miotłę? |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2532 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2533 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2534 |
Raczkowanie
|
Co w takim razie zrobić inaczej?
#2535 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2536 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2537 |
Zakorzenienie
|
Nie do mnie to pytanie bo ja nie używam stylizatorów.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2538 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:01 ---------- Poprzedni post napisano o 19:59 ---------- Cytat:
![]()
||
![]() ![]() |
![]() |
#2539 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dzisiaj się uczesałam jakąś szczotką młodej z naturalnego włosia, z dzika czy coś, no i powiem wam że rewelacyjna, delikatna i nie spuszyła mnie i nie zniszczyła o dziwo fryzury, bo po delikatnym przejechaniu ich pogniotłam włosy i potrzepałam głową i wróciły do siebie - szok ![]() ![]() Po wyschnięciu włosów głowa w dół, dłonie wkładasz w środek koszulki i tak gnieciesz włosy i ściskasz w różne strony potem głowa normalnie i jeszcze wierz dopieścić, na koniec gołymi rękami gnieść je gdzie jeszcze czujesz sztywność żelu to poprawiać, aż będą miękkie i takie niesztywne jakby to marta nazwała - baunsujące przy ruchu głową ![]()
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#2540 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jest tylko zdjęcia kłamią.. mam aureolkę z babyhair, na dole wyprosty gdzieniegdzie loczek. ogolnie puch robi objętość ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2541 | |
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() Floria, dziękuję bardzo, muszę przyznać, że też mi się podobają (w końcu!) magda1706, ale masz fajne te loki *.* zawsze sobie wyobrażam dokładnie takie jak czytałam opisy Yennefer u Sapkowskiego ![]()
od 21.09.2012 świadoma pielęgnacja ![]() MOJE WŁOSY 10.11.2013r: grzywka 20cm, bok 24 cm --> docelowo ~50cm (za łopatki) Edytowane przez PannaLokowana Czas edycji: 2013-11-01 o 20:35 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2542 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2543 |
Rozeznanie
|
Dziewczęta ale lecicie z postami
![]() Nie było mnie 2 dni tu już 3 nowe strony z postami i jeszcze tyle pięknych lokasków do podziwiania ![]() Pisałyście o Jantarze gdzieś nie zacytuję bo znaleźć teraz nie mogę, ale ta nowa wersja przynajmniej u mnie wywołuje jakieś delikatne podrażnienie i łupież ![]() Edytowane przez wojownicza ksiezniczka Czas edycji: 2013-11-01 o 21:29 |
![]() ![]() |
![]() |
#2544 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:32 ---------- Ja już mam dzisiaj założony olej słonecznikowy na odżywkę z Farmony, tę ze lnem. Jakoś niezbyt fajnie się nakładało, zobaczymy jutro, co na to moje włosy... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2545 |
Queen Of Darkness
|
Nie zacytuję wszystkich odp,bo nie widze potrzeby
![]() A nie chcę ich myć codziennie bo: 1. nie mam siły... na prawdę, ja mam długie włosy dopchać się do każdej części głowy potem odżywka potem bs i odciskać a czasem wysuszyc jak nie zdążę umyć szybciej chłodnym nawiewem (ktoś chyba musi jaja sobie robić, chłodnym nawiewem? ja suszę ciepłym...inaczej bym je 100 lat suszyła), aby wyschły no to dla mnie trwa dłużej niż 20 min... nie wiem jak to robicie ![]() ![]() 2. poza tym gdzies wyczytalam, że włosy sie niszczą szybciej, 3. odżywki mi znacznie wolniej schodzą ![]() więcej plusów niż minusów(choć jest on duzy, ale daję rade... ). ![]() ![]() A komus na przetłuszczanie pomogła woda brzozowa?Czy to kolejne placebo? Edytowane przez lusianna Czas edycji: 2013-11-01 o 21:45 |
![]() ![]() |
![]() |
#2546 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2547 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A ta szczotka jest może na KWC? Wyślesz link jeśli tak? Też by mi się przydała nowa, Tangle Teezer już mi się znudziła a poza tym noszę ją w torebce i męczy mnie ganianie po nią za każdym razem kiedy chcę w domu się uczesać. ---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ---------- To może by dać tej odżywki z sylikonami tylko na dół włosów, raz na jakiś czas? Może coś by pomogło?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2548 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:57 ---------- Ja dzisiaj po kuracji bananowej ![]() ![]() Czyli tak: wczoraj nałożyłam na suche włosy maseczkę Farmona lnianą (ta w tubce), potem doczytałam, że ona jest b/s! I tak jej tak używałam, bo ta z żeńszeniem jest gęściejsza, no i ma napisane, że do spłukiwania. Na to dałam olej słonecznikowy - duuuużo. Co ciekawe, super mi się wchłaniał w skórę twarzy i rąk, co jakiś czas maziałam włosy i ten nadmiar oleju wsmarowtywałam w twarz, a to i tak wsiąkało. Bardzo mi się ten olej podoba, jest delikatny. Oczywiście karku i dekoltu nigdy nie miałam tak gładkiego jak po tych wszystkich olejach. Rano zrobiłam mikserem maseczkę 1 banan + olej słonecznikowy "na oko" - wyszła świetna konsystencja. Nałożyłam to na nadal suche włosy (rano stwierdziłam, że dużo oleju się wchłonęło, może to dzięki podkładowi z maseczki?). Trzymałam równo pół godziny pod reklamówką z superfarmu ![]() d/s farmona z żeńszeniem b/s farmona lniana duuuużo glutka lnianego i teraz się suszę naturalnie. Aha, maseczkę bananową nałożyłam też na twarz - jest ok, gładko. Dzisiaj nie używałam Garniera A i K, chciałam zobaczyć jak będzie bez shea. Włosy bardzo miękkie od pierwszego kontaktu z wodą. Jako taki skręt nawet się trzyma (ale nie liczę na zbyt długo ![]() Edytowane przez Floria Czas edycji: 2013-11-02 o 13:38 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2549 |
Zadomowienie
|
Z tym olejem kokosowym to o co chodziło? Próbowałam, nakładał się świetnie. Ale potem włosy jakieś takie sztywne i niebardzo były. Czemu na niego trzeba uważać i jakie włosy się z nim nie lubią?
I ten ręcznik z mikrofibry-jaki to ma być? Jakiś gładki całkiem, czy też ma takie włókna jak zwykły ręcznik? Ostatnio w Biedronie są szmatki kuchenne z mikrofibry - to coś takiego, tyko większe? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#2550 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zaraz Ci jej poszukam tej szczotki, a tymczasem wstawiam włosiska: troszkę je poolejkowałam na 5 min bo potem jednak mi czasu brakło, potem zmyłam GP i odżywka Potters bo ją denkuję ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:08.