|
Notka |
|
Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2491 |
Raczkowanie
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XVIII część niech się kręci
Hej,
przeniosłam się do was z wątku "Dlaczego przestały się kręcić". Od wczoraj stosuję "waszą" metodę CG ![]() Wczoraj nałożyłam na 30 minut olejek wyciągi ziołowe Bonifratów, umyłam włosy shaumą z dodatkiem sody, wyczyściłam dokładnie ze wszystkich syfów. ![]() Kosmetyki, które będę używać na początek to: 1) olejek wyciąg ziołowy Bonifratów, potem kupię Alterre 2) odżywka do mycia Joanna mak i bawełna ( może kupię jeszcze Hegrona lub Potters ) 3) odżywka d/s kuracja Bingo 40 składników aktywnych lub Latte Forte 4) Joanna, apteczka babuni miód i mleko ( używałam już kiedyś dobrze na mnie działała, chociaż starsze opakowanie było dużo ładniejsze ) 5) żel lniany ( może kupię żel mrożący Joanny ) Zastanawiam się nad Jantarem, w sumie używałam kiedyś i byłam zadowolona. Wydaje mi się, że mam skręt 2b i raczej cienkie i rzadkie włosy. Nie mam pojęcia o porowatości i punkcie rosy, nie ogarniam jeszcze tego ![]() Na zdjęciach efekt dziś rano, wydaje mi się że kolagen trochę obciążył i za dużo żelu lnianego, ale chyba jest w miarę ok? |
![]() ![]() |
![]() |
#2492 |
Raczkowanie
|
poziom lenistwa - krytyczny.
wczoraj na noc -sesa, głównie w skalp (bo moja jazda, ze mam cienkie wlosy nabrala fazy krytycznej) myłam mydełkiem sesa (uwielbiam jego zaach), potem tylko bs( faromona herbal care rumiankowa) troche zelu z lidla. i tyle. podoba mi sie fala. jestem leniem i leze na kanapie, ale zaraz mi sie urlop skonczy więc robię liste zakupów włosowych - tyle rzeczy, tak mało czasu ![]() Sent from my ASUS Transformer Pad TF300TG using Tapatalk 4
#2493 |
Zakorzenienie
|
Wlasnie zgarnelam w biedronce 2 odzywki deba.tylko 5 zl myslalam, ze drozsze sa. mam nadzieje ze bedzie ok
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2494 | ||
Zakorzenienie
|
A no
![]() Teraz jest w takim wieku, że na nic mi nie pozwala i musi siedzieć na swojej karnej ławeczce ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Mrożący joanny lubię, choć najbardziej kocham męską isanę, mam jeszcze 1 tubkę ze starym składem. Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2495 |
Zakorzenienie
|
A ja nie wiem jak moje wlosy reaguja bo z maslem chyba nic nie mialam a z gliceryna to w sumie nie sidm, nie jestem jeszcze najlepsza w rozpoznawaniu jaki skladnik kosmetyku moze mi nie sluzyc. Narazie tylko widm ktore konkretnie kosmetyki mi nie sluza
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2496 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2497 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#2498 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2499 |
Zakorzenienie
|
Hej dziewczynki, chcę się upewnić, czy te odżywki Garniera
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,6...oncowkami.html są niezgodne co? Tak się zastanawiam nad używaniem sylikonów chociaż co któreś mycie, bo nie zawsze mam czas na olejowanie, a widzę,że źle to wpływa na końcówki, znowu się rozdwajają . A może by ten olejek sprawdzić na końce? https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,6...-koncowki.html Wypowiedzcie się fachowym osądem ![]() ---------- Dopisano o 15:39 ---------- Poprzedni post napisano o 15:36 ---------- O kurcze pieczone, ile tu nowych avatarków ! Witam dziewczynki, jak zwykle chwilę mnie nie było a tu tyle zmian ![]() To chyba najprężniej działający wątek na wizażu ![]()
Pędzlomaniactwo, kosmetykomaniactwo, włosomaniactwo, zaczęło się od 2012 r. Oby nowe mnie nie dopadło, bo czasu na życie nie wystarczy... ![]() Konkursomaniactwo '15 ************************* ******************** "Upadłaś? Wstań, popraw koronę i zasuwaj dalej! " ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2500 |
Zakorzenienie
|
Stawiam piwo za odp na moje pytanie!
![]() Nie domyłam wczoraj z oleju Palmersa. Specjalnie to zrobiłam. Nałożyłam olej na 3h, potem zmoczyłam włosy nałożyłam odżywkę naked rescue shea butter&olive intensive conditioner, pomiziałam, spłukałam, nałożyłam tylko na górę skóry głowy szampon Timotei Organic Delight Health & Shine, starając się ominąć resztę włosów, spłukałam i dowaliłam Schwarzkopf, Gliss Kur Ultimate Volume, Odżywka do włosów delikatnych dodająca objętości., spłukałam zimną wodą i dowaliłam znowu glissa tak z dwa orzechy laskowe. Czułam że włosy mam tłuste i nie domyte, ciężkie! teraz mi powiedzcie, czy to wygląda na nie domycie? Są jedynie przyklapnięte, bo w za mokrych poszłam spać i zdjęcie robione po pracy gdzie 8h mam włosy pod czepkiem. Co im mogę zrobić, żeby je dociążyć bardziej? Oszaleję!! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2501 |
Zakorzenienie
|
One tak wyglądają po takiej mieszance?
![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2502 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 18:40 ---------- Poprzedni post napisano o 18:38 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2503 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja używałam tej z pierwszego linku i bardzo polecam. ![]() Cytat:
![]() Tym bardziej, że wcześniej zemulgowałaś olej odżywką, co znacznie pomogło go spłukać. A co do większego dociążenia, to nie wiem. Wygląda, że dużo na nie nałożyłaś, choć przyznam, że nie znam kompletnie składu tych odżywek i nie wiem, czy one ciężkie, czy lekkie. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2504 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2505 |
Zakorzenienie
|
Nie nakładam oleju na skalp
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2506 |
Zakorzenienie
|
Mycie GP bez SLS, odżywka d/s Potter z ekstraktem z perły czy coś takiego. Zero stylizacji i odżywki b/s bo zapomniałam a potem same wyschły i nic nie dałam. Muszę jeszcze pamiętać o końcówkach daję jedwab średnio raz na tydzień, bo zapominam
![]() Sorry za jakoś zdjęć jak z kalkulatora ![]() ![]() ![]()
#2507 |
Queen Of Darkness
|
Witam
![]() Mam mały problem, otóż staram się ograniczyć mycie włosów do obsolutnego minimum ( w moim przypadku jest to co dwa dni,jednak zauważyłam, .że gdy używam odżywki d/s a potem b/s mam mega obciążne włosy chociaż nakładam od ucha w dół i są pod koniec dnia tłustawe już:/ a gdy nie dam nic to dają radę.. i co tu teraz zrobić? Musze dawać tę d/s i b/s inaczej włosy są u mnie twardsze i ja takich nie lubię >< wiecie chyba o co mi chodzi a są falowane a koło karku kręcone. Macie pomyśl oprócz nakładania pudru/ suchego szamponu? Używam aktualnie wiem wiem nie wolno itp, ale używam Nivea Diamond coś tam i b/s Joanna Naturia myję raz w tygodniu Barwą a codziennie Babydream. |
![]() ![]() |
![]() |
#2508 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2509 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
Pędzlomaniactwo, kosmetykomaniactwo, włosomaniactwo, zaczęło się od 2012 r. Oby nowe mnie nie dopadło, bo czasu na życie nie wystarczy... ![]() Konkursomaniactwo '15 ************************* ******************** "Upadłaś? Wstań, popraw koronę i zasuwaj dalej! " ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2510 |
Raczkowanie
|
Ścinam włosy. W sobotę. Uznałam, że oznajmię to publicznie, żeby potem było mi głupio, jeśli stchórzę
![]() Od jakiegoś już czasu nie chodzę w ogóle w rozpuszczonych, już prawie nie stylizuję, czekam aż się unormuje sytuacja z łupieżem - ale to chyba nie nastąpi... Kupiłam dziś drugi szampon przeciwłupieżowy, bo ta ziaja nie pomogła. Olejek łopianowy również. To wszystko + jeszcze zdjęcia waszych pięknych włosów + tekst, który się tu regularnie przewija, że nie chodzi o to, żeby były długie, ale zdrowe + to, co widzę codziennie w lustrze (czyli krzywo obcięte włosy) sprawiło, że postanowiłam trochę z nimi powalczyć, tym razem za pomocą nożyczek. Będę musiała ściąć moją spodnią warstwę, która jak już kiedyś wspominałam, jest krótsza od reszty (zarówno ze względu na mocniejszy skręt i też inną fakturę włosów - dlatego tam też mam najwięcej supełków i tamte włosy się rozdwajają) i zastanawiam się też, czy nie powinnam ściąć włosów w ten sposób, żeby tą spodnią warstwę odsłonić - ale wtedy pójdzie naprawdę sporo cm... Jeszcze nie wiem co zrobię. Błagam o ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2511 | |
Zakorzenienie
|
Kupiłam oba produkty, nie wytrzymałam
![]() Dopiero włosy mi schną ale już jestem w szoku jakie są mięciutkie i lejące. Ciekawe jak będzie jutro? ---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:42 ---------- Cytat:
![]() ![]() Dlatego myślę żebyś najpierw lekko podcięła a jeśli uznasz że to za mało to jeszcze bardziej. Lepiej pójść dwa razy pod nożyczki, niż obciąć za dużo i ryczeć w poduszkę ![]() Jednak bądź dobrej myśli, często zmiany wychodzą na lepsze !
|
![]() ![]() |
![]() |
#2512 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:51 ---------- Poprzedni post napisano o 22:42 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 22:57 ---------- Poprzedni post napisano o 22:51 ---------- Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2513 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2514 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2515 |
Zakorzenienie
|
Chyba znalazłam kolejne KWC
![]() Serio, jestem w szoku jaka jest genialna! Nigdy nie miałam takiego efektu WOW jak dziś. Włosy są po prostu lejące, czego praktycznie nigdy nie mogę na nich uzyskać, bo z natury są suche i bardzo grube. Po prostu fantastyczne są te produkty ! ![]() ---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ---------- Ja bym się załamała gdybym musiała codziennie myć włosy i nie chodzi o lenistwo tylko brak czasu
![]() ![]() |
![]() |
#2516 |
Zakorzenienie
|
Ja myję włosy co 3 czasami 4 dni, bo częściej nie potrzebuję.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2517 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2518 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:26 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ---------- Cytat:
Ja sobie zostawiam te produkty na sytuacje awaryjne, typu szybkie mycie i suszenie przed pracą, albo może na pluchę. Mam jeszcze maskę, ale ona jest niestety na parafinie (może na narty by była ok?). Przypomniałam sobie, że tę odżywkę miałam nad morzem. Trudno powiedzieć, ale pewnie coś tam wygładzała. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2519 |
Zakorzenienie
|
Ja chyba właśnie też muszę zacząć myć częściej po to żeby częściej olej kłaść.
Nie wiem co się z tymi moimi kłaczyskami dzieje. Wczoraj miałam na głowie 4 godziny olej lniany+maska waxa z henną + miód (na godzinę przed zmyciem maska i miód), później mycie babydream, Kallos Latte na pół godziny, zmyłam, jakiś Gliss Kur regeneracyjny b/s, woda brzozowa, ręcznikowanie i suszenie zimnym nawiewem. Wczoraj włosy miałam cudowne, napatrzeć się nie mogłam! Śliczne loki prawie od czubka, grube, mięsiste, miękkie. Wstaję rano i co...? Puch. Od góry w ogóle loków nie ma a na dole owszem jakieś są, ale jednak puch przeważa ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2520 |
Zakorzenienie
|
Moje dzisiejsze tradycyjnie umyte GP bez SLS i odżywka potters, żel z Joanny na mokre, wyschły same i odcisnęłam sucharki w koszulkę. Zabiegana jestem ostatnio ale po weekendzie rozpoczynam olejowanie
![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:39.