Mamusie sierpień 2014 - Strona 85 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Nowy tytuł wątku
Mamusie Sierpień część już druga, nasza ciąża jest zbyt długa 2014! 2 5,71%
Połowa ciąży już za nami w sierpniu nasze dzieci przywitamy 2 5,71%
Mamusie sierpień 2014 ! 10 28,57%
sierpniowe dzieciaczki w brzuchu buszują za kilka miesięcy światem zapanują 1 2,86%
Chociaż małe mamy brzuszki w sierpniu wyjdą z nich maluszki 4 11,43%
Chociaż goszcza w naszych brzuszkach już od sierpnia w naszych łóżkach 0 0%
Pod serduszkiem je nosimy a już w sierpniu przytulimy 4 11,43%
Wiosna szybko przeminie i przywita nas lato. Mój Tż zostanie sierpniowym TATĄ ! 12 34,29%
Głosujący: 35. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-02-06, 19:03   #2521
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie sierpień 2014

dziewczyny czy wy tez macie takie biale nie wiem jak to nazwac podczas oddawania moczu albo na bieliznie ja niedawno zauwazylam i nie wiem co z tym zrobic zglosic to do lekarza to jakas infekcja czy cos ?

to cos powaznego ?

Nasze szczescie
Olivia Anna 27.07.2014r. 2850g/48cm
zaczarowanadlaniego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-06, 19:04   #2522
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Cytat:
Napisane przez anafora12345 Pokaż wiadomość
Ciąża obumarła jutro zbieg. Boże nie wiem jak to powiedzieć tż tyle lat czekaliśmy . Dziękuje za miłe spędzone chwile z wami
Kochana strasznie mi przykro Jejku nawet nie potrafię sobie wyobrazić co teraz czujesz...

Jakoś to do mnie nie docierało, że jeszcze może to którąś z nas spotkać Wkońcu jesteśmy już w większości w II trymestrze...

Trzymam mocno kciuki za Ciebie kochana, żebyście dali radę z Tż-tem i jakoś przetrwali te trudne chwile...
zuken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-06, 19:11   #2523
Angels2708
Zadomowienie

GG do Angels2708

No wlasnie tak to sie nam wydaje ze jak juz jestesmy lub prawie docieram do 2 trymestry to moze byc tylko dobrze a tymczasem dzieja sie takie przykre rzeczy.
Mysle ze wlasnie na początku ciąży powinno sie co 2 tygodnie chodzic do lekarza na badania i usg.

Angels2708 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-06, 19:37   #2524
pati1078
Rozeznanie

Cytat:
Ciąża obumarła jutro zbieg. Boże nie wiem jak to powiedzieć tż tyle lat czekaliśmy . Dziękuje za miłe spędzone chwile z wami
trzymaj się bardzo mi przykro, wstrząsająca wiadomość.

dziewczyny ale dużo piszecie po pracy ciężko was nadrobić, staram się czytać na bieżąco ale z pisaniem i cytowaniem to nie daje rady. trzymam kciuki za wszystkie wizyty i pozdrawiam was cieplutko!
pati1078 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-06, 19:55   #2525
papryczka160
Wtajemniczenie

Chyba sie czyms zatrulam bo leci ze mnie tylko od d.....y strony. A przy tym tak mnie brzuch boli ze powietrza nie moge złapać. Masakra

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

papryczka160 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-06, 20:57   #2526
Aisog1987
Rozeznanie

Cytat:
Bardzo mi przykro. Musicie się trzymać - Razem wszystko przetrwacie!

U u mnie zaczęły sie problemy z zatwardzeniem Siedziałam dziś na tronie chyba z pół godziny i zaparłam się w sobie, ze musze, no i zrobiłam co chciałam. ale zaraz potem musiałam wyjść z domu i jak wsiadłam do auta poczułam coś jak kolka, takie kłucie, dość mocne. Jak chodziłam było ok, tyle, ze bolał mnie brzuch na dole. Teraz jest już lepiej, ale troszkę się przestraszyłam....
Stary 2014-02-06, 21:09   #2527
Angels2708
Zadomowienie

GG do Angels2708

Dlaczego mnie nie ma na pierwszej stronie wypisanej... a moze ja slepa jestem i tego nie widze :p

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-02-06, 21:09   #2528
pentuerka
Rozeznanie

Anafora jest mi bardzo przykro i smutno. Cały wieczór jestem wstrząśnięta.
Nie wiem jak pocieszyć, bo żadne słowa nie ukoją bólu. :-(

Zgadzam się, w tak wczesnej ciąży badania powinny być częściej.

Mam nadzieję, że w II tym bardziej III trymestrze już żadnej z nas to się nie przydarzy.
pentuerka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-06, 21:21   #2529
twin--maid
Zakorzenienie

Cytat:
Anafora, bardzo mi przykro dużo siły Wam życzę! Trzymaj się mocno
Stary 2014-02-06, 21:34   #2530
M_aria
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez papryczka160 Pokaż wiadomość
Chyba sie czyms zatrulam bo leci ze mnie tylko od d.....y strony. A przy tym tak mnie brzuch boli ze powietrza nie moge złapać. Masakra

Miałam dziś to samo ale sytuacja już opanowana
Cytat:
Napisane przez Angels2708 Pokaż wiadomość
Dlaczego mnie nie ma na pierwszej stronie wypisanej... a moze ja slepa jestem i tego nie widze :p
Dobrze widzisz
M_aria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-06, 21:47   #2531
angelika__2014
Raczkowanie

anius_7
twin--maid
pentuerka
optymistka
izka-1987
M_aria

Wszystkim wam dziękuję....Kochane jesteście. Pominięte dziewczyny przepraszam i również dziękuję. Z wami jest dużo łatwiej to ogarnać.

Cytat:
Napisane przez Optymistka26 Pokaż wiadomość
Twój organizm pokonal krwiaka, z kolka tez sobie poradzi a dzidzia ma szczescie ze trafila na tak silna mame co ze wszystkim od poczatku daje sobie rade Pamietaj ze Dzidzia bierze z ciebie wszystko co najlepsze wiec jej sie krzywda nie stanie. Trzymam kciuki zebys i ty poczula sie lepiej bo wiem ze bol nerek to cos nie do opisania. Wylecza cie i bedzie dobrze, bedziesz mogla cieszyc sie ta ciaza, jeszcze mamy na to sporo czasu

Byłam dzis na upragnionym spacerze. PIerwsze wyjscie (nie do lekarza) od miesiaca!! Wow Słonce swiecilo pieknie, wyprzedzaly mnie wszystkie babcie tak sie wlokłam ale i tak cieszylam sie jak glupi do sera Całe 20 minut na swiezym powietrzu Poczułam sie wspaniale Cieplo jak na wiosne ach cudnie Wrocilam dokonczyc zupe i dlatego ze juz brzuch dawal o sobie znac i brak sil ale nic to Teraz moge juz nawet polezec plackiem. Zupe dzis na 3 podejscia gotuje ale boje sie przeforsowac po wczorajszym dniu leżenia jak kłoda
Dziękuję za tak piękne słowa, które wzruszyły mnie do łez.

Spacer musiał być wspaniały. Zazdroszczę. Ja nie wychodzę z domu od 2 grudnia. Nie no przepraszam WYCHODZĘ do szpitala, na badania krwi i moczu, oo dla odmiany byłam w Katowicach ale uwaga na prenatalnych badaniach Nie pamiętam kiedy zrobiłam ostatnio jakieś zakupy. Do portfela sięgam wyłącznie po kartę zdrowia NFZ, dowód osobisty. Dlatego rozumie co oznaczał TEN SPACER DLA CIEBIE

Cytat:
Napisane przez mamuska11 Pokaż wiadomość
Nie wolno ci tak myślec , twojej dzidzi jest napewno bardzo dobrze w twoim organizmie rośnie sobie zdrowo w swoim pęcherzyku jest jej mięciutko cieplutko i ma wszystko co potrzeba bo organizm matki jest tak stworzony zeby dać dzidzi wszystko co najlepsze..... szkoda mi tylko ciebie ze biedna musisz sie męczyć z tym wszystkim ale dasz radę trzymaj sie cieplutko

[/COLOR]Ja dzis zrobiłam ogórkowa nigdy ogórków nie jadłam poprostu ich nie znoszę a teraz muszę miec zapas ogórków śledzi i soku pomidorowego jakas masakra:p dzis zaczynam 15 tydzien jeszcze ponad 2 tygodnie do usg ale mi sie dłuży.......mam klocia w pachwinach czasem jak sie gwałtownie ruszę to normalnie jak kolkę bym miała tak mnie kuje przez kilkanaście sekund

Dziękuję
Chciała bym żeby mój brzuszek był dla Bąbelka ekskluzywnym Hotelem *****
Wszystkie problemy niestety przytłaczają...nie wiem skąd biorę siłę każdego dnia...podejrzewam, że musi to być niewyczerpalne źródło matczynej miłości i walki o dziecko.

Też miałam dziś ogórkową od mojej Babci. Przywiozła mi do szpitala. Kiedyś ogórkowa Babuni mnie zachwycała ... natomiast dzisiaj odrzuciła. Całe szczęście Babunia wyrozumiała i sama zjadła cały słoiczek mówiąc, że jutro przywiezie zupę z wiśni

Boleści mogą być skutkiem rozciągającej się macicy i wiązadeł.

Cytat:
Nawet nie wiem co napisać. Jest mi tak strasznie przykro, nie mogę powstrzymać łez... Dużo siły Wam życzę. Teraz Wasze niebo pokryły czarne chmury z deszczem łez....ale zaświeci jeszcze nad Wami piękne słoneczko. Jestem tego pewna.

Cytat:
Przykro mi kochana

Ja dziś naczytałam się o moim lekarzu na necie, różne opinie hm.. ale też pisały pacjentki o tym że tak jak anafora właśnie miały.. nie wiem od czego to zależy że ten sam lekarz traktuję mnie dobrze a inne mniej interesujące itd. Jeśli dotrwam do 2 trymestru będę musiała pomyśleć o innym lekarzu. Jest takie coś , jak lekarz szpitalny? że jak prowadzisz u niego wiyztę ciążową to później odbiera ci poród?

Jejku a ja już się martwię że na wizycie jutrzejszej też może być nie ciekawie
Najważniejsze jest zaufanie do swojego lekarza. Jeżeli zostanie zachwiane to nie ma sensu się męczyć i zmienić. Ja chyba będę musiała tak zrobić. Wydaje mi się, że to przez niego doszło do tego, że pojawiła się kolka. Od 8tc miałam małą grzybicę nieleczoną-gin powiedział, że nie leczy jej się w tym stadium i tym etapie ciąży. Więc co miałam się sprzeczać z fachowcem. Rozwijała się wraz z uporczywym swędzeniem i chwilami upławami o czym wiedział. Dopiero jak zadzwoniłam do niego, że dostałam takich bóli to kazał wezwać karetkę i do szpitala na oddział przyjechać. Nie wiem co o tym sądzić. Opiekuje się mną dobrze na oddziale ale nie wiem czy nie za późno się za to zabrał.

Cytat:
A mnie po tej informacji anaforki bardzo smutno jest i zaczynam sie martwic o siebie, wiem ze nie powinnam myslec o przykrych i takich rzeczach no ale to moja pierwsza ciaza i przy pierwszych staraniach nam sie udalo.. to tak za pieknie to wszystko wyglada. Jutro po wizycie zaraz do was zajrze i wszystko napisze ...
Nie nakręcaj się negatywnie. Musi być dobrze!

Cytat:
Napisane przez zaczarowanadlaniego Pokaż wiadomość
dziewczyny czy wy tez macie takie biale nie wiem jak to nazwac podczas oddawania moczu albo na bieliznie ja niedawno zauwazylam i nie wiem co z tym zrobic zglosic to do lekarza to jakas infekcja czy cos ?

to cos powaznego ?
Zgłosić!! Wszystkie takie zmiany należy zgłaszać. Jaką ma to postać? Grudkowatą?

Cytat:
Napisane przez papryczka160 Pokaż wiadomość

"...pukasz
i wtedy splecione cztery dłonie biegną ci na spotkanie.
Rodzice debiutanci niezgrabnie drepczemy na progu"

Edytowane przez angelika__2014
Czas edycji: 2014-02-06 o 21:49
angelika__2014 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-02-06, 21:49   #2532
M_aria
Rozeznanie

Też patrzyłam ostatnio na naszą pierwszą stronę i myślałam sobie że fajnie że tym razem tak mało mam aniołkowych, bo na poprzednich moich wątkach było nas więcej. Miałam nadzieję że ten watek będzie szczęśliwszy.

Jutro idę do gina po receptę i mam nadzieję że mnie zbada bo też się denerwuję. Trzymajcie kciuki!
M_aria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-07, 06:33   #2533
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez angelika__2014 Pokaż wiadomość
Zgłosić!! Wszystkie takie zmiany należy zgłaszać. Jaką ma to postać? Grudkowatą?
hmm sa to taka ciapka malo jej jest czasem jest slad na bieliznie powiedzmy ja cos takiego mialam podobnego ale nie wiem czy to to samo jak bralam tabletki antykoncepcyjne, bylam u ginekologa w srode i po badaniu nic nie powiedziala, moze gdybym zwrocila jej uwage to by sie przyjrzala

nie wiem co to moze byc o higiene bardzo dbam wiec nie mam pojecia
boje sie ze przez to moze stac sie cos dziecku

Nasze szczescie
Stary 2014-02-07, 07:00   #2534
TheFall
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zaczarowanadlaniego Pokaż wiadomość
hmm sa to taka ciapka malo jej jest czasem jest slad na bieliznie powiedzmy ja cos takiego mialam podobnego ale nie wiem czy to to samo jak bralam tabletki antykoncepcyjne, bylam u ginekologa w srode i po badaniu nic nie powiedziala, moze gdybym zwrocila jej uwage to by sie przyjrzala

nie wiem co to moze byc o higiene bardzo dbam wiec nie mam pojecia
boje sie ze przez to moze stac sie cos dziecku
Ja też mam taki biały gęsty śluz, czasami jest go sporo, czasami mniej. to normalne. Gdyby była infekcja to swędziałoby cię, byłby nieprzyjemny zapach i grudki w śluzie. Jeśli lekarz nic nie zauważył to musi być normalny śluz. Mi kiedyś przed ciążą, po badani dopochwowym, wyciągając sprzęt, lekarz zwrócił uwagę na to, że mam infekcję, widział po śluzie.
TheFall jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-07, 07:31   #2535
Angels2708
Zadomowienie

GG do Angels2708

Tez mam jakis tam sluz, ale on jest maly, bezzapachowy i nie powoduje jakis wiekszych objawow,uplawow itd. Z tego co wiem jest to normalna sprawa wiec nie zglaszam tego lekarzowi bo jak mnie bada to przeciez tez by cos tam zauwazyl, i tez tak mam po wizycie , najczesciej po dowcipnym usg ze sluzu jest wiecej itd ale mysle ze to przez to on smaruje sprzet i jakies tam resztki wtedy tam zostaja hih, ide sie wlasnie szykowac na niedoczekana wizyte, brzuch mnie boli z nerwow i nawet nie mam ochoty na sniadanie. Mam nadzieje ze szybko wroce do domu z dobrymi wiadomosciami. Trzymajcie kciuki.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-02-07, 07:59   #2536
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez TheFall Pokaż wiadomość
Ja też mam taki biały gęsty śluz, czasami jest go sporo, czasami mniej. to normalne. Gdyby była infekcja to swędziałoby cię, byłby nieprzyjemny zapach i grudki w śluzie. Jeśli lekarz nic nie zauważył to musi być normalny śluz. Mi kiedyś przed ciążą, po badani dopochwowym, wyciągając sprzęt, lekarz zwrócił uwagę na to, że mam infekcję, widział po śluzie.
dobra u mnie to chyba jakas infekcja badz zakazenie bo piecze mnie chlopak dzwonil do ginekologa i trzeba sie umowic na wizyte nie wiem tylko czy kogos znajdzie w sobote

Nasze szczescie
Stary 2014-02-07, 08:00   #2537
gosia3103
Zakorzenienie

Cytat:
kurcze strasznie ciężko się czyta takie rzeczy. Jestem tu tylko chwilę i nie mam pojęcia czy wcześniej były jakieś problemy itp, ale strasznie mi przykro, musisz być silna... nawet nie umiem sobie wyobrazić, co musisz czuć

dziewczyny, strasznie dużo Was pisze, że się stresuje przed wizytą u lekarza, że macie nadzieję, że lekarz nie będzie marudził.. chodzi tylko o to, czy z dzidzią wszystko w porządku, czy Wasi lekarze są niemili i Was stresują, bo jakoś nie umiem tego ogarnąć?
Stary 2014-02-07, 08:26   #2538
asix86
Wtajemniczenie

anafora12345, bardzo mi przykro. Trzymaj się Kochana .

Cytat:
Napisane przez mamuska11 Pokaż wiadomość
Tez chciałam byc znowu majowa mamusia ale nie wyszło boje sie końcówki ciazy w upały bo pamietam jak sie meczylam ostatni miesiąc
Dziewczyny, nie myślmy na razie o tym. Ja też bym oczywiście wolała aby rozwiązanie przypadło na ten najpiękniejszy miesiąc, ale może i tym razem lato nie dopisze . Poza tym te śliczne sukieneczki z gumką pod biustem mogą na nas ślicznie wyglądać .
Stary 2014-02-07, 08:50   #2539
papryczka160
Wtajemniczenie

Cytat:
Tez mam jakis tam sluz, ale on jest maly, bezzapachowy i nie powoduje jakis wiekszych objawow,uplawow itd. Z tego co wiem jest to normalna sprawa wiec nie zglaszam tego lekarzowi bo jak mnie bada to przeciez tez by cos tam zauwazyl, i tez tak mam po wizycie , najczesciej po dowcipnym usg ze sluzu jest wiecej itd ale mysle ze to przez to on smaruje sprzet i jakies tam resztki wtedy tam zostaja hih, ide sie wlasnie szykowac na niedoczekana wizyte, brzuch mnie boli z nerwow i nawet nie mam ochoty na sniadanie. Mam nadzieje ze szybko wroce do domu z dobrymi wiadomosciami. Trzymajcie kciuki.
Trzymam kciuki:thumbup:

papryczka160 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-07, 09:33   #2540
anius_7
Wtajemniczenie

Cytat:
jejuuu... Ale mi przykro Życie jest niesprawiedliwe... Trzymaj się Kochana i ogromne, mocne kciuki, żeby jak najszybciej Wasze marzenie o maleństwie się spełniło

Cytat:
anius_7
twin--maid
pentuerka
optymistka
izka-1987
M_aria

Wszystkim wam dziękuję....Kochane jesteście. Pominięte dziewczyny przepraszam i również dziękuję. Z wami jest dużo łatwiej to ogarnać.

Ja wczoraj miałam wizytę. Z dzidzią wszystko ok, rośnie, serduszko bije. Ale moje wyniki są bardzo złe. Mam anemię, muszę zmienić dietę. A to tego te niskie tsh bardzo zaniepokoiło moją gin i kazała mi się pilnie umówić do endokrynologa. Oczywiście na nfz nie mam szans się szybko umówić, czyli znów prywatnie. I znów wydatek. Oczywiście zdrowe maleństwa jest dla nas najważniejsze, ale z drugiej strony w jakim my żyjemy chorym kraju, że za wszystko trzeba płacić. Miałam też zalecenie wizyty u kardiologa i mimo, że miałam skierowanie od rodzinnego z zapisem pilne, bo jestem w ciąży to zaproponowano mi termin 2016. Czy to nie jest porażka...
Jakby mnie nie było stać to nie wiem co bym zrobiła

anius_7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-07, 09:41   #2541
asix86
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anius_7 Pokaż wiadomość
Ja wczoraj miałam wizytę. Z dzidzią wszystko ok, rośnie, serduszko bije. Ale moje wyniki są bardzo złe. Mam anemię, muszę zmienić dietę. A to tego te niskie tsh bardzo zaniepokoiło moją gin i kazała mi się pilnie umówić do endokrynologa. Oczywiście na nfz nie mam szans się szybko umówić, czyli znów prywatnie. I znów wydatek. Oczywiście zdrowe maleństwa jest dla nas najważniejsze, ale z drugiej strony w jakim my żyjemy chorym kraju, że za wszystko trzeba płacić. Miałam też zalecenie wizyty u kardiologa i mimo, że miałam skierowanie od rodzinnego z zapisem pilne, bo jestem w ciąży to zaproponowano mi termin 2016. Czy to nie jest porażka...
Jakby mnie nie było stać to nie wiem co bym zrobiła
Oczywiście, że masz! Idź osobiście do rejestracji NFZ i powiedz, że jesteś w ciąży i masz złe wyniki i Twój Ginekolog prowadzący ciążę kazał Ci natychmiast iść do Endokrynologa. Jeśli Ci odmówią to poproś o pisemną odmowę.
Jak byłam u Endokrynologa na NZF (teraz chodzę prywatnie tylko dlatego, że mam abonament medyczny) i powiedziałam, że takie kolejki są, i lekarka powiedziała mi, że ciężarne są przyjmowane natychmiast tylko trzeba o tym powiedzieć w rejestracji. Ewentualnie idź pod gabinet lekarski i wejdź do Endokrynologa i powiedz o sytuacji.

Edytowane przez asix86
Czas edycji: 2014-02-07 o 09:43
asix86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-07, 09:52   #2542
anius_7
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez asix86 Pokaż wiadomość
Oczywiście, że masz! Idź osobiście do rejestracji NFZ i powiedz, że jesteś w ciąży i masz złe wyniki i Twój Ginekolog prowadzący ciążę kazał Ci natychmiast iść do Endokrynologa. Jeśli Ci odmówią to poproś o pisemną odmowę.
Jak byłam u Endokrynologa na NZF (teraz chodzę prywatnie tylko dlatego, że mam abonament medyczny) i powiedziałam, że takie kolejki są, i lekarka powiedziała mi, że ciężarne są przyjmowane natychmiast tylko trzeba o tym powiedzieć w rejestracji. Ewentualnie idź pod gabinet lekarski i wejdź do Endokrynologa i powiedz o sytuacji.
dziękuję Ci bardzo, w takim razie spróbuję to tak załatwić.

anius_7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-07, 09:58   #2543
asix86
Wtajemniczenie

Cytat:
dziękuję Ci bardzo, w takim razie spróbuję to tak załatwić.
Proszę . Trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze .
Stary 2014-02-07, 10:12   #2544
Tasia34
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez twin--maid Pokaż wiadomość
Ja 5 min samochodem od szpitala ale w stronę centrum.
Ja chciałam być mamą majową ale jak widać maleństwo wybrało lipiec/ sierpień

też się stresowałam przed genetycznym daj znać wieczorem co tam wypatrzyliście
A pisałaś już, w jakiej okolicy mieszkasz? Mniej więcej chociaż
Miałam termin na 05.05 rok temu, ale CC było szybciej i dlatego kwiecień
Wieczorem już nie pisałam, wróciliśmy 20.30 i od razu Krzysia kąpaliśmy, kładliśmy, potem już padłam

Ale: Maleństwo ma 72 mm, śliczne, maleńkie paluszki, którymi drapało się po głowie , kość nosową i przezierność ok Płci nie poznaliśmy, ale jest cudny No i generalnie wszystko dobrze
Zostaliśmy "pouczeni" o możliwości zrobienia testu PAPPa i amnio, szczególnie z racji na mój wiek, ale nie będziemy robić. Chyba nie potrafiłabym usunąć ciąży, szczególnie, że już widzieliśmy Szkrabka...

Cytat:
Trzymam kciuki byś się napatrzyła na małego akrobatę
Czemu tremę? Przecież to nie ty będziesz głównym aktorem tego speklaktu tylko Dzidź się będzie popisywał

Ja sie ciesze, tremy nie mam ale obawy tak. Naczytałam się o problemach, trudnych przypadkach itp i mi sie jakies haluny robia w głowie, swiruje
Mysle z drugiej strony ze to dlatego człowiek sie boi bo nam wszystkim bardzo zalezy na maluszkach. Dlatego uznaję moje paranoje za normalny "objaw" ciążowy w mózgu. Pewnie już do końca życia strach o własne dziecko pozostanie ale miło czuć jak ta miłość do osóbki której się nie zna tak się rodzi i rozwija Ach ta miłość matczyna, nigdy nie jest przereklamowana
Co do pogrub. - prawda Tylko ten strach będzie się zmieniał, o co innego będziemy się martwić w kolejnych latach. Ale zawsze z nami będzie
A trema? No cóż, w ten sposób nazwałam sobie moje obawy Na szczęście niepotrzebne

Cytat:

Tasia super że dziś masz genetyczne - powodzenia

właśnie dowiedziałam się o nowym planie do szkoły na mój ostatni semestr.. boże jak ja to wytrzymam ;( mam na 8 do 19 w każdy dzien szkoły (zaocznie co drugi tydzien) przecież ja tyle nie wysiedzę jak dam sobie rade .. oni normalnie ocipieli

Może nie na wszystkich zajęciach musisz być..?

Ale żeście znów popisały, spróbuję nadrobić
Ania
http://suwaczki.maluchy.pl/li-73227.png
Tasia34 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-07, 10:31   #2545
Tasia34
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Moni 26 Pokaż wiadomość
Witajcie dziewczynki! Ja dziś u ginekologa byłam. Z dzidzią wszystko dobrze Już ma 7,90 cm, wg usg to 13w 6d , z usg termin mam na 08.08 Myślałam ze może dzidzia jest za za malutka, ale lekarz powiedział że jest dobrze Badania miałam dobre, cukier też po obciążeniu. Miałam troszkę stresu, ale dzięki Bogu moje obawy były bez podstawne...Tylko moja waga mnie niepokoi bo już od początku ciąży 3,5 kg schudłam, od ostatniej wizyty 0,5 kg, przez 2 tygodnie. Może jeszcze przytyje Ale brzuszek już delikatny mam
Super!
Zaczniemy tyć w II trym., im później w sumie, tym lepiej Jeśli wyniki krwi są ok, to naprawdę jest ok Ja się cieszę, że na razie cały czas na minusie jestem (takie 1-2 kg wahające się ), choć już II trym. zaczęłam, Ale wszystko przed nami

Cytat:
Napisane przez UmiZumi Pokaż wiadomość
jutro jadę na prenatalne będzie dobrze!

Cytat:
Witajcie towarzyszki.

Dziękuje Wam za słowa otuchy. Podnoszą one bardzo na duchu. Nie obrażajcie się, że nie cytuję ale brak mi sił. Nie nadrobię Was w tym stanie.
Lekarze potwierdzili jednak, że jest to kolka nerkowa. Niby nie mam zmian w nerkach ale coś nie chcę mi się wierzyć, po tym jak koleżance z sali nie zauważyli 5mm kamienia w jednej z nerek a w drugiej takiej rureczki (nie pamiętam nazwy) która pomaga odprowadzać mocz i twierdzili, że obie nerki są "czyste". Dlatego mam wątpliwości co do ich diagnozy. Ból jest przerażający. Dostaje antybiotyk, kroplówkę z rozkurczowymi i globulki dopochwowe. Boli mnie głowa ... ale bardziej boli mnie to, że moja dzidzi mieszka w takim kiepskim organizmie i narażam ją na wszystko co najgorsze od początku... krwiak z którym mieszkała tyle czasu, który pękł i doszło do krwawienia....a teraz bakterie w układzie moczowym i grzybica ....kolka nerkowa..... OPADAM Z SIŁ...
Tak zazdroszczę tym, które w miarę łagodnie przechodzą ciążę. Dziewczyny nie ma nic wspanialszego od zdrowej ciąży. Można się wtedy spokojnie cieszyć swym stanem bez nerwów i obaw.

humor na minusie
Trzymaj się!!! Dziecku jest dobrze, jak pisały dziewczyny; Ty masz zdecydowanie gorzej, niż ono Ale dasz radę, w końcu jesteś MATKĄ

Cytat:
Do mnie własnie przyszedł kurier i będę testować elektryczny pilnik Scholl
Fajna rzecz Daj znać, jak przetestujesz

Cytat:
Napisane przez pentuerka Pokaż wiadomość
Fajnie mieszka się przy Wiśle, szczególnie wiosną i latem. Czuje się jak na wsi, kiedy z lasu przychodzą zwierzątka i ptaszki ćwierkają.
No do Wisły mam kawałek, ale za oknem Park Łazienkowski, więc też jest super - szczeg. właśnie wiosną i latem

Cytat:
Byłam dzis na upragnionym spacerze. PIerwsze wyjscie (nie do lekarza) od miesiaca!! Wow Słonce swiecilo pieknie, wyprzedzaly mnie wszystkie babcie tak sie wlokłam ale i tak cieszylam sie jak glupi do sera Całe 20 minut na swiezym powietrzu Poczułam sie wspaniale Cieplo jak na wiosne ach cudnie Wrocilam dokonczyc zupe i dlatego ze juz brzuch dawal o sobie znac i brak sil ale nic to Teraz moge juz nawet polezec plackiem. Zupe dzis na 3 podejscia gotuje ale boje sie przeforsowac po wczorajszym dniu leżenia jak kłoda

Cytat:

Ciąża obumarła 9t4-5d czyli zaraz po tamtej mojej wizycie . Ciąża obumarła z powodu wady obrzęk płodu lekarz już wcześniej coś podejrzewał że jest wada ale nie był pewien i dlatego nie mówił . Tak te kłucia i dziwne pulsowania mogą świadczyć o tym ze zbliża się poronienie Ja po prostu czułam że jest coś nie tak jak tylko spojrzałam na usg to wiedziałam ze dzidzi jest mała i prawie nie widoczna
Dlaczego nas to spotyka tyle jest kobiet co piją pala w ciąży zbijają dzieci to one powinny tak cierpieć a nie matka która pragnie maleństwa
Jezu.... Dopiero przeczytałam... Cholernie mi przykro, czytałam to i płakałam... Jakie to jest niesprawiedliwe Strasznie Ci współczuję, trzymaj się Kochana!!!
Ania
http://suwaczki.maluchy.pl/li-73227.png
Tasia34 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-07, 10:51   #2546
Moni 26
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Tasia34 Pokaż wiadomość
Super!
Zaczniemy tyć w II trym., im później w sumie, tym lepiej Jeśli wyniki krwi są ok, to naprawdę jest ok Ja się cieszę, że na razie cały czas na minusie jestem (takie 1-2 kg wahające się ), choć już II trym. zaczęłam, Ale wszystko przed nami

Trzymaj się!!! Dziecku jest dobrze, jak pisały dziewczyny; Ty masz zdecydowanie gorzej, niż ono Ale dasz radę, w końcu jesteś MATKĄ

Fajna rzecz Daj znać, jak przetestujesz

No do Wisły mam kawałek, ale za oknem Park Łazienkowski, więc też jest super - szczeg. właśnie wiosną i latem

Jezu.... Dopiero przeczytałam... Cholernie mi przykro, czytałam to i płakałam... Jakie to jest niesprawiedliwe Strasznie Ci współczuję, trzymaj się Kochana!!!

W sumie ja się nie martwię, ze nie tyję, tylko troszkę się bałam, że to ma wpływ na dzidzie ale lekarz też mi powiedział że przytyje abym się nie martwiła Zresztą ja ciągle wymiotuje to z pewnością główny powód....a poza tym mam nadzieję że to dziedziczne mam w 4 ciążach przytyła do 10 kg a w pierwszej 7 chyba, z tym że siostra malutka była 2,5 kg ważyła ( nie wcześniak ) Wszyscy mi mówią że mi tylko brzuch rosnie, a reszta maleje dla mnie może tak zostać aby tylko był śliczny brzuszek, mam tyle ślicznych kreacji letnich, luźnych bo w takich chodziłam latem, dla tego jestem heppy że jednak w lecie urodzę bo ubrań wcale nie muszę kupować mam aż nadto, w szczególności sukienusie rozkloszowane a maj fajny miesiąc sama jestem majowa, więc potwierdzam A dużo kochana przytyłaś jak byłas w ciąży z synusiem ?

Edytowane przez Moni 26
Czas edycji: 2014-02-07 o 10:54
Moni 26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-07, 10:52   #2547
gosia3103
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Tasia34 Pokaż wiadomość
Zostaliśmy "pouczeni" o możliwości zrobienia testu PAPPa i amnio, szczególnie z racji na mój wiek, ale nie będziemy robić. Chyba nie potrafiłabym usunąć ciąży, szczególnie, że już widzieliśmy Szkrabka...
mi lekarka kazała robić PAPPa, chociaż ani wiek ani inne czynniki nie wskazują na zwiększone ryzyko, a na usg przesiewowym wszystkie parametry wyszły ok. Tłumaczyła, że dalsze możliwości diagnostyczne (bo oprócz amniopunkcji jest jeszcze jakiś test komercyjny z krwi, zupełnie nieinwazyjny i dający 100% pewności - za jakieś 2,5tys zł) bierze się pod uwagę, jak na PAPPa wyjdzie wysokie ryzyko. Nie pytałam, po co mam robić, nie kłóciłam się chociaż chodzę prywatnie i za wszystko muszę płacić. Ale wydaje mi się, że nie robi się tych badań tylko po to, żeby usunąć ciążę (na 99% bym się na to nie zdecydowała niezależnie od schorzenia, 1% zawsze jest wątpliwości..), tylko żeby móc się przygotować na przyjęcie ewentualnie chorego dziecka, do którego trzeba podejść w inny sposób, nastawić się na to psychicznie, mieć czas żeby się z tym pogodzić itd...
Stary 2014-02-07, 11:02   #2548
Moni 26
Zadomowienie

Cytat:
musi być dobrze

za udaną wizytę. Ale z tym chudnięciem to mnie zaskoczyłaś, moja waga ciągle rośnie...

trzymaj się

ja mam dziś wizytę o 18
Dziękuję Każdy inaczej, moja kumpela już w 8 tyg miała 5 kg do przodu. Jednak zawsze mogę nadrobić jak ustana mi wymioty, jak dla mnie to mam nadzieję że do 10 kg góra przytyję

---------- Dopisano o 12:00 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ----------

Cytat:
za wizytę. Ja jestem 2 kg na minusie odkąd dowiedziałam się o ciąży. W poprzedniej ciąży przytyłam dopiero w 18tc także mnie to nie martwi. Widać taki mój urok

Strasznie Ci współczuję ciężkiego, stresującego i bolesnego początku ciąży. Mam nadzieję, że teraz będzie już tylko lepiej.

Do mnie własnie przyszedł kurier i będę testować elektryczny pilnik Scholl

https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,6...k-do-stop.html

ale się cieszę
A dużo przytyłaś w pierwszej ciąży ? dopiero w `18 tg to późno

---------- Dopisano o 12:02 ---------- Poprzedni post napisano o 12:00 ----------

Cytat:
Napisane przez izka-1987 Pokaż wiadomość
Też się tak smaruję niestety

Wspaniale, że z Maleństwem ok, stracha nam tu napędziłaś

U mnie z libido różnie mąż już się nauczył i sam nie podchodzi, czeka aż ja dam sygnał

Trzymaj się i zdrowia dla męża

Trzymam, daj znać co się dowiedziałaś

Super, a co do wagi ja mam tyle na plusie i wolałabym mimo wszystko na minusie

Trzymam za prenatalne, mi się teraz też zdarzają dość często bóle głowy ale to migrenowe