|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Nowy tytuł wątku | |||
Mamusie Sierpień część już druga, nasza ciąża jest zbyt długa 2014! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
2 | 5,71% |
Połowa ciąży już za nami w sierpniu nasze dzieci przywitamy |
2 | 5,71% |
Mamusie sierpień 2014 ! |
10 | 28,57% |
sierpniowe dzieciaczki w brzuchu buszują za kilka miesięcy światem zapanują |
1 | 2,86% |
Chociaż małe mamy brzuszki w sierpniu wyjdą z nich maluszki |
4 | 11,43% |
Chociaż goszcza w naszych brzuszkach już od sierpnia w naszych łóżkach |
0 | 0% |
Pod serduszkiem je nosimy a już w sierpniu przytulimy |
4 | 11,43% |
Wiosna szybko przeminie i przywita nas lato. Mój Tż zostanie sierpniowym TATĄ ! |
12 | 34,29% |
Głosujący: 35. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2521 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie sierpień 2014
dziewczyny czy wy tez macie takie biale nie wiem jak to nazwac podczas oddawania moczu albo na bieliznie ja niedawno zauwazylam i nie wiem co z tym zrobic zglosic to do lekarza to jakas infekcja czy cos ?
to cos powaznego ? |
![]() ![]() |
![]() |
#2522 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jakoś to do mnie nie docierało, że jeszcze może to którąś z nas spotkać ![]() Trzymam mocno kciuki za Ciebie kochana, żebyście dali radę z Tż-tem i jakoś przetrwali te trudne chwile... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2523 |
Zadomowienie
|
No wlasnie tak to sie nam wydaje ze jak juz jestesmy lub prawie docieram do 2 trymestry to moze byc tylko dobrze a tymczasem dzieja sie takie przykre rzeczy.
Mysle ze wlasnie na początku ciąży powinno sie co 2 tygodnie chodzic do lekarza na badania i usg.
![]() |
#2524 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
dziewczyny ale dużo piszecie po pracy ciężko was nadrobić, staram się czytać na bieżąco ale z pisaniem i cytowaniem to nie daje rady. trzymam kciuki za wszystkie wizyty i pozdrawiam was cieplutko! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2525 |
Wtajemniczenie
|
Chyba sie czyms zatrulam bo leci ze mnie tylko od d.....y strony. A przy tym tak mnie brzuch boli ze powietrza nie moge złapać. Masakra
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#2526 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() U u mnie zaczęły sie problemy z zatwardzeniem ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2527 |
Zadomowienie
|
Dlaczego mnie nie ma na pierwszej stronie wypisanej... a moze ja slepa jestem i tego nie widze
![]()
![]() |
#2528 |
Rozeznanie
|
Anafora jest mi bardzo przykro i smutno. Cały wieczór jestem wstrząśnięta.
Nie wiem jak pocieszyć, bo żadne słowa nie ukoją bólu. :-( Zgadzam się, w tak wczesnej ciąży badania powinny być częściej. Mam nadzieję, że w II tym bardziej III trymestrze już żadnej z nas to się nie przydarzy. |
![]() ![]() |
![]() |
#2529 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2530 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2531 | ||||||
Raczkowanie
|
anius_7
twin--maid pentuerka optymistka izka-1987 M_aria Wszystkim wam dziękuję....Kochane jesteście. Pominięte dziewczyny przepraszam i również dziękuję. Z wami jest dużo łatwiej to ogarnać. Cytat:
![]() Spacer musiał być wspaniały. Zazdroszczę. Ja nie wychodzę z domu od 2 grudnia. Nie no przepraszam WYCHODZĘ do szpitala, na badania krwi i moczu, oo dla odmiany byłam w Katowicach ale uwaga na prenatalnych badaniach ![]() ![]() Cytat:
![]() Chciała bym żeby mój brzuszek był dla Bąbelka ekskluzywnym Hotelem ***** Wszystkie problemy niestety przytłaczają...nie wiem skąd biorę siłę każdego dnia...podejrzewam, że musi to być niewyczerpalne źródło matczynej miłości i walki o dziecko. Też miałam dziś ogórkową od mojej Babci. Przywiozła mi do szpitala. Kiedyś ogórkowa Babuni mnie zachwycała ... natomiast dzisiaj odrzuciła. Całe szczęście Babunia wyrozumiała i sama zjadła cały słoiczek ![]() ![]() Boleści mogą być skutkiem rozciągającej się macicy i wiązadeł. Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Moja cudowna Kornelia 15.07.2014 !! "...pukasz i wtedy splecione cztery dłonie biegną ci na spotkanie. Rodzice debiutanci niezgrabnie drepczemy na progu" Edytowane przez angelika__2014 Czas edycji: 2014-02-06 o 21:49 |
||||||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2532 |
Rozeznanie
|
Też patrzyłam ostatnio na naszą pierwszą stronę i myślałam sobie że fajnie że tym razem tak mało mam aniołkowych, bo na poprzednich moich wątkach było nas więcej. Miałam nadzieję że ten watek będzie szczęśliwszy.
Jutro idę do gina po receptę i mam nadzieję że mnie zbada bo też się denerwuję. Trzymajcie kciuki! |
![]() ![]() |
![]() |
#2533 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie wiem co to moze byc o higiene bardzo dbam wiec nie mam pojecia boje sie ze przez to moze stac sie cos dziecku |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2534 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2535 |
Zadomowienie
|
Tez mam jakis tam sluz, ale on jest maly, bezzapachowy i nie powoduje jakis wiekszych objawow,uplawow itd. Z tego co wiem jest to normalna sprawa wiec nie zglaszam tego lekarzowi bo jak mnie bada to przeciez tez by cos tam zauwazyl, i tez tak mam po wizycie , najczesciej po dowcipnym usg ze sluzu jest wiecej itd ale mysle ze to przez to on smaruje sprzet i jakies tam resztki wtedy tam zostaja hih, ide sie wlasnie szykowac na niedoczekana wizyte, brzuch mnie boli z nerwow i nawet nie mam ochoty na sniadanie. Mam nadzieje ze szybko wroce do domu z dobrymi wiadomosciami. Trzymajcie kciuki.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2536 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2537 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dziewczyny, strasznie dużo Was pisze, że się stresuje przed wizytą u lekarza, że macie nadzieję, że lekarz nie będzie marudził.. chodzi tylko o to, czy z dzidzią wszystko w porządku, czy Wasi lekarze są niemili i Was stresują, bo jakoś nie umiem tego ogarnąć?
![]() |
#2538 | |
Wtajemniczenie
|
anafora12345, bardzo mi przykro. Trzymaj się Kochana
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2539 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#2540 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Ja wczoraj miałam wizytę. Z dzidzią wszystko ok, rośnie, serduszko bije. Ale moje wyniki są bardzo złe. Mam anemię, muszę zmienić dietę. A to tego te niskie tsh bardzo zaniepokoiło moją gin i kazała mi się pilnie umówić do endokrynologa. Oczywiście na nfz nie mam szans się szybko umówić, czyli znów prywatnie. I znów wydatek. Oczywiście zdrowe maleństwa jest dla nas najważniejsze, ale z drugiej strony w jakim my żyjemy chorym kraju, że za wszystko trzeba płacić. Miałam też zalecenie wizyty u kardiologa i mimo, że miałam skierowanie od rodzinnego z zapisem pilne, bo jestem w ciąży to zaproponowano mi termin 2016. Czy to nie jest porażka... Jakby mnie nie było stać to nie wiem co bym zrobiła ![]()
![]() |
#2541 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jak byłam u Endokrynologa na NZF (teraz chodzę prywatnie tylko dlatego, że mam abonament medyczny) i powiedziałam, że takie kolejki są, i lekarka powiedziała mi, że ciężarne są przyjmowane natychmiast tylko trzeba o tym powiedzieć w rejestracji. Ewentualnie idź pod gabinet lekarski i wejdź do Endokrynologa i powiedz o sytuacji.
Edytowane przez asix86 Czas edycji: 2014-02-07 o 09:43 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2542 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
#2544 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Miałam termin na 05.05 rok temu, ale CC było szybciej i dlatego kwiecień ![]() Wieczorem już nie pisałam, wróciliśmy 20.30 i od razu Krzysia kąpaliśmy, kładliśmy, potem już padłam ![]() Ale: Maleństwo ma 72 mm, śliczne, maleńkie paluszki, którymi drapało się po głowie ![]() ![]() ![]() ![]() Zostaliśmy "pouczeni" o możliwości zrobienia testu PAPPa i amnio, szczególnie z racji na mój wiek, ale nie będziemy robić. Chyba nie potrafiłabym usunąć ciąży, szczególnie, że już widzieliśmy Szkrabka... ![]() Cytat:
![]() ![]() A trema? No cóż, w ten sposób nazwałam sobie moje obawy ![]() ![]() Cytat:
![]() Może nie na wszystkich zajęciach musisz być..? Ale żeście znów popisały, spróbuję nadrobić ![]()
![]() |
#2545 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Zaczniemy tyć w II trym., im później w sumie, tym lepiej ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2546 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/i81xwc8vj2ggohbv.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-68771.png Edytowane przez Moni 26 Czas edycji: 2014-02-07 o 10:54 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2547 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2548 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:00 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:02 ---------- Poprzedni post napisano o 12:00 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2549 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Gorzej, jak zbyt wysokie tsh, niedoczynność groźniejsza...
![]() |
#2550 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:18.