Pilniki do stóp

Łatwość obsługi:
Design produktu:
  • 6 października 2024 o 19:33
    Scholl
    **Scholl Velvet Smooth, Elektroniczny pilnik do stóp** to produkt, który zdecydowanie polecam. Jest to fajna i potrzebna rzecz, która skutecznie usuwa zrogowaciały naskórek, pozostawiając stopy gładkie i zadbane. Łatwy w użyciu i wygodny, sprawia, że pielęgnacja stóp staje się przyjemnością. To świetny wybór dla osób dbających o swoje stopy!
    Zalety:
    • Łatwość obsługi
    Otrzymałam do testów od marki/producenta
  • 13 sierpnia 2024 o 21:38
    Skąd takie słabe oceny? Ja ten gadżet bardzo lubię :)
    Produkt dostałam na urodziny od siostry, ponieważ lekko dałam jej znać, że jestem tym gadżetem zainteresowana ;) Ja mam bardzo mocny problem ze stopami, wstydzę się je pokazywać przez suchość i zgrubienia jakie posiadają, więc pomyślałam, że może choć teoche ułatwi mi to doprowadzenie ich do ładu. Zacznę od ogólnego wyglądu, który dla mnie jest bardzo ładny (ja mam akurat wersję z różową raczka). Posiada 2 przyciski - włącznik/wyłącznik oraz 1 lub 2 stopień mocy. Nie jest to najlżejszy gadżet, ale też bez przesady nie jest on jakiś mega ciężki - po prostu jest ok, mnie ręce nie bolą od trzymania. Głowica łatwo się ściąga i czyści, choć ja zazwyczaj czyszczę ją po prostu na włączonym trybie pod wodą, nie ściągam jej i nic się nie dzieję (zanurzam tylko tą część ruchomą, żeby woda nie dostała się do rączki). Pilnik używam na sucho, zazwyczaj przed prysznicem, ale w kabinie, ponieważ podczas używania leci martwy naskórek i brudzi podłogę. Mam po tym bardzo gładkie stopy, ale delikatnie przesuszone, jednak ja i tak zawsze używam kremów silnie nawilżających (min.30%urea), więc dla mnie to nie problem. Niestety minusem mogą się okazać do tego głowice, które kupujemy osobno do wymiany, ponieważ są w wysokich cenach, choć 1 starcza na bardzo długi czas, więc rekompensuje ten wydatek. Dzieki temu produktowi bez obaw odsłaniam moje stopy. Bardzo polecam ten gadżet mieć w domu, jako zamiennik tradycyjnej ręcznej tarki do pięt :)
  • 16 lutego 2023 o 9:42
    Mój ulubieniec
    Ten produkt można kochać albo nienawidzić i ja to rozumiem. Zaliczam się do tego pierwszego grona gdyż nie przepadam za manualnym użytkowaniem zwykłej tarki do stóp i czasochłonnego piłowania pięt na mokro po uprzedniej kąpieli żeby zmiękczyć naskórek. Ja lubię szybko i efektywnie. Scholla dostałam od mamy wiele lat temu i jest on ze mną do dziś. Urządzenie dość solidne jak widać mimo upływających lat nadal świetnie działa. Oczywiście należy wymieniać baterie oraz pilniczki jednak sam silniczek daje radę- ja mam pierwszą różową generację. Zatem samo urządzenie świetnie się sprawuje: ładnie trze suchą i zrogowaciałą skórę na sucho bez konieczności namaczania naskórka. Używam go dosłownie chwilę podczas oglądania tv a skóra szybko staje się gładziutka. Radzi sobie nawet z dziwnymi zakamarkami na stopach. Efekty widać w mig gdyż masz obok siebie kupkę spiłowanego pyłu. Plus za różnorodność końcówek do wyboru-ja zawsze kupuję diamentową, najtwardszą. Nie wiem co w tym urządzeniu może się nie podobać-obroty i pilnik same robią robotę:) Należy tylko włączyć i przyłożyć urządzenie.
    Wady:
    • Wadą może być wysoka obecnie cena, w przeszłości pilnik kręcił się ok 100.
  • 15 lutego 2023 o 13:34
    Pilnik elektryczny
    DOSTĘPNOŚĆ – w wielu sklepach stacjonarnych oraz online OPAKOWANIE – zabezpieczone plastikowym opakowaniem SZATA GRAFICZNA – prosta, kilka wersji kolorystycznych WYDAJNOŚĆ – jedna wkładka wystarczała na kilka użyć TRWAŁOŚĆ – efekty są najlepsze podczas regularnego stosowania EFEKT – zrogowaciały naskórek jest zlikwidowany, stopy nie są podrażnione ZESTAW – nie widziałam PODRÓŻ – sprawdza się, bo pilnik jest niewielkich rozmiarów CENA – dość drogo, ale produkt warty swojej ceny
    Zalety:
    • szata graficzna
    • efekt
    • podróż
  • 29 lipca 2022 o 23:37
    Mam, kupiłam nie polecam
    Moje pięty potrzebują naprawdę solidnego złuszczenia, jestem przewrażliwiona na ich punkcie, do tego stopnia, że przed weselem szukałam butów z zakrytą piętą, pomimo faktu, że miałam długą suknię ???? Jak dla mnie Scholl, w trudnych przypadkach nie daje rady... jako wspomaganie wypracowanego, dobrego stanu pięt jest ok, ale spektakularnych efektów nie wywołuje poza: Mnóstwem pyłu (tak, wiem... przy usuwaniu naskórka to normalne, ale nie w takich ilościach!) Bardzo szybko ,,traci na sile" - kwestia dużego poboru energii z baterii , więc i mało wydajny Wymienne głowice są... DROGIE a element przy ich wkładaniu w nasadę lubi się ,,wyrobić" i przy tym nie trzyma się aż tak stabilnie Gadżet drogi, zbędny, nieprzynoszący oczekiwanych rezultatów. Osobiście niepolecam
    Wady:
    • Drogi
    • mocno pyli
    • szybko zużywa baterie (potrzebne aż 4 sztuki)
    • wymienne głowice są drogie
    • szybko traci energię, więc i słabiej peelinguje pięty