|
|
#2521 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XV)
Pytałyście jakie mam buty do biegania. Kupiłam je w sklepie "takie buty". Na ich stronce nie ma zdj tych butów.
Laurka, śliczne fotki Bokeh, pięknie wyglądacie z Hanią <3 Cytat:
Nie byłam Od dziś będę biegać tylko muszę zaczekać, aż tż wróci z pracy.Cytat:
współczuję BARDZO
|
|
#2522 |
|
Zakorzenienie
|
Pisałyscie o pieluszkach w nocy, my wcale nie zmieniamy w nocy
|
|
|
|
#2523 |
|
Zakorzenienie
|
hej
nadrobiłam w pracy prawie wszystko, pocytowałąm i komputer mi się zresetował pamiętam tylko wypadek Ultry - masakra, jak można być takim du.pkiem
|
#2524 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2525 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ZDRÓWKA!! Cytat:
Cytat:
zaczynamy dziś razem biegać! Tż właśnie przyszedł z pracy i zaraz idę biegać
|
|
#2526 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja dziś przymierzyłam bluzkę, która kupilam miesiąc po porodzie.. obiecałam że się w nią zmieszcze i dziś nadszedł ten dzien;]
|
|
|
#2527 |
|
Wtajemniczenie
|
U nas też temperatura skacze od zeszłej nocy
jutro idziemy na 16 do lekarza Prosimy o kciuki! Nawet nie nadrabiam, bo w nocy nie spałam prawie wcale i dzisiaj pewnie podobnie. Mała zasnela a ja drze żeby jej wysoko nie skoczylo.
|
|
#2528 | |||||||||
|
Raczkowanie
|
Witam się wieczorkiem, u nas dziś cudowna pogoda, spędziłyśmy sporo czasu na zewnątrz ![]() Teraz nadrabiam, przepraszam za pousuwane emotikonki z Waszych wypowiedzi ale inaczej mam wiadomosc przeladowana grafiką.... Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
To chyba miało być do Kunegundy ![]() Cytat:
|
|||||||||
|
|
|
#2529 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2530 |
|
Raczkowanie
|
Nie zacytowało mi wypowiedzi Kunegundy. Zgadzam się ze wszystkim co napisały dziewczyny, chciałam jeszcze tylko dodać od siebie że praktycznie wszystkie "problemy" o których piszesz, nas też dotyczą. Też czasem zazdroszczę mamom, które kładą dzieci do wózka i idą na 2h spacer albo zakupy a dzieci spokojnie siedzą a jak im się nudzi to śpią. U nas poza czasem noworodkowym Mała zasnęła w wózku może ze 3 razy. Po jakichś 20-30 minutach jej się nudzi więc zawsze chodzimy gdzieś blisko lub z nosidłem. I po prostu albo nosiłam ją w nosidle albo chodziłysmy na krótko ale więcej razy dziennie, jak zaczęła stawać to sobie stałyśmy przy ławeczce i podziwiałyśmy widoki.
Z jedzeniem też raz ma dzień że je bardzo ładnie, w inny, jak wczoraj, po 3 kęsach jest bunt i prawie cały dzień jest na piersi. Zasypia też tylko przy piersi, ewentualnie z mężem jak ją nosi w nosidle. Itd, itp., ale nigdy nie przyszło mi do głowy się za to obwiniać po prostu Mała ma taki charakter. Jest bardzo aktywna, łatwo się nudzi a do spania ciężko jej się wyciszyć i musimy z mężem jej w tym pomagać. I czasem jest ciężej, ale z drugiej strony Mała się bardzo ładnie rozwija, jest bardzo towarzyska, wszystkich zaczepia, śmieje się mnóstwo, widać że jest szczęśliwa. Czytałam że miałaś ciężką ciążę i czas po, współczuję Ci bardzo A tak w ogóle to chyba Ty jesteś z Warszawy a nie napisałaś gdzie w Warszawie mieszkasz, albo ja przeoczyłam. Ja też jestem z Warszawy, z pogranicza Mokotowa / Ursynowa. ---------- Dopisano o 19:22 ---------- Poprzedni post napisano o 19:21 ---------- Coś Ty, żaden problem
|
|
|
|
#2531 |
|
Zakorzenienie
|
Ja już po bieganiu. Dziś biegałam pół godzinki z przerwami. Ale to był mój pierwszy raz
|
#2532 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale dzisiaj rodzice powiedzieli, że kupią pampy co są na promocji w lidlu, a my im oddamy kasę, jak będziemy mogli ![]() Cytat:
Jak było? Cytat:
Ale dobrze, że się normalni ludzie znaleźli ![]() Masz jakieś "zabezpieczenie" na nos czy cuś? Ile Ci się będzie goił? dla tej dwójki ![]() W zaistniałej sytuacji przepraszam, no ale ![]() ![]() Cytat:
Kiedy się widzimy w końcu? ![]() Zdrowia Jestem za! Cytat:
A nie macie w swojej mieścinie albo okolicznej, takich nauk weekendowych? My z tż mieliśmy, od piątku do niedzieli, nauki + dni skupienia, a potem tylko poradnię rodzinną trzeba osobno No chyba że tak wolicie ![]() Cytat:
Nie wyobrażam sobie obecnie przewijania Poli w nocy Debrah, Pola je tymi sztućcami co my. Ma swoje, ale nie używamy ich chyba od wakacji. Historia Ultry mi przypomniała: Jak miałam chyba 8 lat i dopiero co nauczyłam się jeździć na rowerze (tak, późno ), wybraliśmy się na mini wycieczkę rowerową z kuzynami, kumplami z podwórka itp., łącznie ok. 10 osób. I od razu przechodząc do sedna - chciałam przejść z rowerem na drugą stronę ulicy, bo tam była większość. Zobaczyłam, że z daleka jadą jacyś młodzi na rowerach, to myślę, szybko zdążę. Ale zonk Pamiętam tylko moment, jak mnie wywala z rowerem na bok, a koleś przelatuje nade mną jakie 2 metry i ląduje ode mnie 3 metry na asfalcie, jak w filmach akcji normalnie. I wszystko przecież moja wina. A najlepsze - chłopak (przystojny był ) podszedł do mnie szybko i jeszcze pytał, czy mi się coś stało A ja tylko łokieć obdarłam i mi bagażnik w rowerze przestawił ![]() ---------------------- Cudny dzień dziś! Tż wstał do pracy (nareszcie Potem sama jazda i dojście do szpitala zajęły 40 minut, w szpitalu dałam skierowanie i poszłam - zajęło mi to szalone półtorej minuty i potem z powrotem na przystanek i busem - znowu 40 minut, i z przystanku do domu 20 minut. Tak więc bardzo owocnie ![]() Jak wróciłam, to siora z Polą były już na polku, ja się tylko przebrałam, zjadłam obiad i poszłam do nich. I znów byłyśmy na dworze od 15 do 18 prawie Aha, było w słońcu jakieś 20 stopni i Pola była ubrana tak: bodziak z krótkim, bluza i na to kamizelka z kapturkiem na łebek; spodnie, skarpetki i kozaczki. A jak się później zrobiło chłodniej, to kurtka i czapka cienkie zamiast kamizelki i kaptura. Nogi mi tak do dupy wchodzą, że Jak mi tak mięśnie się w końcu rozruszały, to myślę, że jutro chyba można iść za ciosem i zacząć ćwiczyć na poważnie
Edytowane przez hje Czas edycji: 2014-03-10 o 20:00 |
||||||
|
|
|
#2533 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
bardzo bardzo bardzo współczuję bratowej! miałam podobnie z tym, że mnie przez 2 tygodnie bolała głową BEZUSTANNIE. bol był nie do zniesienia,migrenowy, pulsujący, nigdy go nie zapomnę, gorszy od porodu! Cytat:
też bardzo współczuję zrobcie usg małej ![]() Sent from my LG-E460 using Wizaz Forum mobile app |
|||
|
|
|
#2534 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zdrówka ![]() Cytat:
![]()
|
||
|
|
|
#2535 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ten podkład nie potrzebuje żadnych tajemnych metod aplikowania. Coś tu się komuś pomyliło. ![]() Cytat:
, Huggies), a BD - mimo że najtańsze - sprawdzają się najlepiej, mała jest sucha do samego rana. Ultra, ała... :/ Współczuję, co za baran...
|
||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2536 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Jejku chorych dzieci nam przybywa
![]() ![]() ![]() Cytat:
W weź Ty tu takimi godzinami nie grzesz U nas dz\iś pobudka przed 6, a przez pół nocy urządzał sobie wędrówki po łóżku :mdeje: Dobrze, żę w dzień odespał ciągiem 3,5 godz Cytat:
Piotrek dziś miał body z krótkim, bluzeczka z długim, kurta wiosenna, cienka czapka, spodnie, skarpety i buty On większość spaceru biega sam Cytat:
ładnie Cytat:
Cytat:
Dużo zdrowia dla Zosieńki I ja też ![]() Cytat:
Cytat:
A jak dziś w pracy, lepiej trochę?
|
|
#2537 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
komu tak grozil? ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
powieje troche brutalem ale co tam - ciesz sie dziewczyno ze masz tylko takie problemy Cytat:
Pikasso normalne ![]() jakie loczki! ja pierdziu, co za burun!!!! mlody spi, dzis byl taki kochany ze szok a maz pojechal po tortilke ![]() o, juz wrocil
|
|||||||
|
|
|
#2538 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2539 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Życzę wytrwałości Cytat:
Cytat:
Cytat:
Zdrowia dla Julaska O kurcze , współczuje
|
|
#2540 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() podobało się? Cytat:
dobrze, że udało się załatwić u lekarki![]() My jutro po nocnik jedziemy, bo Hania woła a nie wzięłam Jej z domu, a na sedes przecież Jej nie posadzę
|
|
#2541 | |
|
Zakorzenienie
|
jak tak jesteście w temacie biegania wszystkie, to w Lidlu będzie co nieco http://gazetka.lidl.pl/07b58cc5-54d8...f758b3e473/#/1
Cytat:
|
|
#2542 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Coś mi Domcię uczula, ale nie wiem co. Na tyłku ok tygodnia temu wyszły jej krosty i robi się ich coraz więcej - może pieluchy, poci się w nich? Używam ciągle tych samych - Dad. Nie wiem co z tym robić. Miałam paczkę Huggisów i na noc dziś jej założyłam. Po drugie wszystko było ok, przyszła z dworu, usmażyłam jej jajo, ale zjadła z 2 łyżeczki i więcej go nie chciała i gdzieś za godzinę patrzę, a ona poliki czerwone jak burak, broda też. I nie wiem czy to po jajku, tyle że już jadła i nic jej nie było :/ Po trzecie znowu w nocy zaczynają się płacze :/ Dzięki Bogu za suszarkę - przynajmniej pomaga na razie i nie muszę jej nosić. Jedna suszarka już mi wysiadła, teraz mam nową i mam nadzieję, że wytrzyma No, to tyle z nowin ![]() Ultra przeczytałam i w szoku jestem co za palant! Jak tak można?! Ja też pieluchy nie zmieniam w nocy mimo, że rano waży z 5 kg. Silver za bieganie. Pół godziny to dla mnie kosmos
|
|
|
|
#2543 |
|
Zakorzenienie
|
Ewik, niezła bomba jest z pieluchy rano, właśnie zapomniałam to dodać.
Dodałam fotkę z dzisiejszego spacerku na nóziach do klubu. |
|
|
|
#2544 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Mam nadzieję w pracy na razie cięzko. Ostatnio byłam w pracy w maju 2012 więc cięzko mi się na razie przyzwyczaić. Jak mnie nie było to mielismy powiększany sklep i wszystko teraz jest poprzestawiane i nie wiem gdzie co leży no więc jak jakiś klient pyta np "Gdzie są szczotki" to mówię że nie wiem bo jestem nowa ![]() Jestem strasznie zmęczona ![]() Cytat:
Jak przybiegłam do domu to myślałam że nie wejdę po schodach ![]() Ale podobało się
Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym. Edytowane przez s i l v e r Czas edycji: 2014-03-10 o 21:10 |
|||
|
|
|
#2545 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
!Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
bywa przecież dzieci maja własne upodobania moze go denerwuje albo coś, spokojnie Cytat:
![]() Hania kombinezon tej zimy miała moze dwa razy ( a szkoda taki piekny jej kupiłam ) Piszesz że nie ma mokrego karku ani nic ale może po prostu jej za cieplo wtedy nikoniecznie musi mieć mokry kark, mi jak jest za ciepło w nogi to kark moge mieć chłodny, a nerwa strasznego z ciepła ![]() Cytat:
nie wiem ale fajne mi to jakimś japan zalatuje, albo hand made ![]() Cytat:
![]() ***** Ja dziś miałam przedpołudnie luzu, pojechałam do lumpka na wymianę towaru na wiosenny, troche pokupowałam - dla Hani jedną bluzke bo jakoś nic mi nie leżalo...dla siebie 3 rzeczy i dla tż chyba z 5, zapałaciłam 100 zł a serio takie perełki mam, więc jestem zadowolona tylko dla tż jedne spodnie i za małe Kundziadziewczyny napisały juz duzo, ja akurat mam dziecko które dość chetnie jezdzi w wozku, ale w krzesełku do akrmienia nie wysiedzi, wtedy biorę ja na kolana i karmię. Przebieranie pieluchy?! koszmar, naprawdę ![]()
|
|
#2546 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Widziałam właśnie na fb - |
|
|
|
|
#2547 |
|
Zakorzenienie
|
aha - w tym lumie dziś kupiłam jeszcze ksiazke, ale anglojęzyczną z roznymi przepisami dla dzieci i poradami, nawet sa przykładowe jadłospisy na tydzien dla kazdej grupy wiekowej od 4msca bodajze do ponad roku
![]() https://www.goodreads.com/book/show/...er_4th_Edition taka tylko z inną okłądką
|
#2548 | |
|
Zakorzenienie
|
Kundzia, wg mnie zbyt grubo ubierasz Tosię, może dlatego się denerwuje w wózku (bo to Ty o tym pisałaś?)? Kombinezon, przy takiej pogodzie? Chyba nigdzie w Polsce nie ma teraz mniej, niż 5stopni... Na to jeszcze koc, osłonkę... Moja Oliwa by się ugotowała.
Cytat:
A co do podwórka, to cienkie rajstopki, getry, body, cienka bluzeczka, cienka kurtka, buciki, czapeczka, kołnierzyk. Tyle. Przynajmniej przy ostatniej pogodzie tak ubieram (np wczoraj i dziś 12 stopni). |
|
|
|
|
#2549 |
|
Zakorzenienie
|
O, właśnie. Kundzia moje dziecko też jest "problemowe"
W krzesełku posiedzi z minutę, potem zaczyna wstawać Z pieluchą podobnie - dlatego korzystam nadal z przewijaka i najczęściej przebierana jest przez dwie osoby - jedna osoba przewija, druga zabawia Z jedzeniem jest podobnie - we dwie osoby, a często i to już nie działa. No lekko z nią nigdy nie miałam. Nie wspomnę już o nocach W wózku co prawda teraz chętnie jeździ, bo jest przodem do świata, ale kiedyś też nie lubiła Także głowa do góry! Mąż zawiesił mi takie motto na drzwiach - "Jeśli jest ciężko to znaczy, że idziesz w dobrą stronę" i tego się trzymajmy
|
|
|
|
#2550 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
u nas od niedawna wyszło uczulenie na karku z tyłu i z przodu pod szyjką, nie wiem od czego. takie zaczerwienione małe krosteczki. myślałam, że to potówki, ale raczej nie. i co najgorsze Ją to swędzi bo się drapie:/ Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:12.

Od dziś będę biegać tylko muszę zaczekać, aż tż wróci z pracy.

zaczynamy dziś razem biegać! 

Ale dobrze, że się normalni ludzie znaleźli 

, Huggies), a BD - mimo że najtańsze - sprawdzają się najlepiej, mała jest sucha do samego rana. 

więc cięzko mi się na razie przyzwyczaić. Jak mnie nie było to mielismy powiększany sklep i wszystko teraz jest poprzestawiane i nie wiem gdzie co leży
bywa przecież dzieci maja własne upodobania moze go denerwuje albo coś, spokojnie