Mamusie Kwietniowe 2015! cz.V - Strona 85 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-11-19, 12:00   #2521
soniuska
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Kwietniowe 2015! cz.V

Cytat:
Napisane przez FlightlessBird Pokaż wiadomość
a tak odbiegając od tematu

Nie wiem jak żyłam nie mając Kindle byłam sceptycznie nastawiona, ale teraz wiem, że to był zakup trafiony w 10 Nie muszę kupować książek w wersji papierowej i taszczyć ich w torebce
A ja kocham zapach ksiazek
soniuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-19, 12:00   #2522
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość
biedulek, ale ogolnie mu sie podobalo?
Maja to juz weteran w sumie, bo leciala juz dwa razy do Grecji, dwa razy Lanzarote, raz Gran Canaria i raz Turcja i w brzuchu na poczatku ciazy jak jeszcze bylam w pracy zawsze tylko zabieramy duza apteczke lekow roznych i termometr obowiazkowo
Ogólnie to super, ale zawsze ten niepokój przy gorączce czy wymiotach czy to nic poważnego i zaraz przejdzie. Po ostatnich wakacjach wciąż pytał kiedy znów jedziemy na wakacje hehe.
Maja to zwiedziła już pół świata
Stary 2014-11-19, 12:01   #2523
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kamilove Pokaż wiadomość
Niezawsze mam! Barbara Klimczak hehe
nie bylam u niej nigdy chyba, ale cos kojaze

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-19, 12:04   #2524
rosarioV
Zakorzenienie

Myślicie, ze jak zrobię zapieknakę na obiad typu : ziemniaki, na to mielone z cebulką, na to zmiksowane pomidory ( taki przecier) i druga warstwa taka sama będzie dobre ? mam ochotę na jakąś zapiekankę a ta z kiełbasą odpada bo nie rusze kiełbasy i zaciekawił mnie sos pomidorowy Soniuski, jak go robisz ten pikantny ? bez śmietany mi się to nie rozsypie ? czekam na szybką odpowiedz bo musze isć do sklepu :p

---------- Dopisano o 13:04 ---------- Poprzedni post napisano o 13:02 ----------

i oczywiście starty ser na górę !!

Razem: 21.05.2010
Ślubujemy: 21.10.2017
rosarioV jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-19, 12:05   #2525
boleczka93
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rosarioV Pokaż wiadomość
Myślicie, ze jak zrobię zapieknakę na obiad typu : ziemniaki, na to mielone z cebulką, na to zmiksowane pomidory ( taki przecier) i druga warstwa taka sama będzie dobre ? mam ochotę na jakąś zapiekankę a ta z kiełbasą odpada bo nie rusze kiełbasy i zaciekawił mnie sos pomidorowy Soniuski, jak go robisz ten pikantny ? bez śmietany mi się to nie rozsypie ? czekam na szybką odpowiedz bo musze isć do sklepu :p

---------- Dopisano o 13:04 ---------- Poprzedni post napisano o 13:02 ----------

Mmm nie wiem czy tak moze byc ale ja bym zjadla

Nasza córcia - Nikola
30.04.15
boleczka93 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-19, 12:05   #2526
_Madison_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Koperco Pokaż wiadomość
ja chodzę na NFZ i poprzednia ciaze tez chodziłam na NFZ i nie żałuję. Też mam wszystkie badania za friko. W przyszłym tyg robie obciązenie glukozy i morfologie i nawet za glukoze nie musze placic.

Przecudowna piłeczka!!!Śliczna!

Łupy śliczne! Ja narzie nie kupuje poczekam na wyprzedaże grudniowe-jakoś nie mam ciśnienia.

O jaki już duży!! Śliczniuchny

Ja o 9 zjadłam śniadanie i jeszcze jestem full pełna. Ale jak dla Ciebie to może mindimonki?

Jade do L'eclerc ogarnąc prezent dla Młodego bo są fajne ceny zabawek.
Wiecei coś może jakiś planowanych rychłych akcjach zniżkowych na zabawki? TESCO/Auchan/Kerfur?

Śnieg!! Chciałąbym ale niesety u nas tylko lodowato. jest 1 stopien. A ja od jutra bez auta bo robie samochód w koncu po tej stłuczce i do razu oponki na zimowe zmieniam-ciekawe ile mnie to wszystko wyjdzie...
Od piątku do niedzieli w cerfurze wszystkie zabawki -20%
Cytat:
Napisane przez Majka232 Pokaż wiadomość
U nas Tż na pewno nie weźmie wolnego. Może kilka dni pomoże żeby starszak nie czuł się odtrącony a potem praca praca praca
Na wakacje chciałabym pojechać nad morze, ale zobaczymy. Mamy domek nad rzeczką i tam będziemy wyjeżdżać na weekendy
U mnie R też nie weźmie wolnego
Bo przecież jak nic po czymś takim firma byłaby do zamknięcia
Trudno. Poradzę sobie
Cytat:
Napisane przez gosiak0512 Pokaż wiadomość
SONIA my już po 8 lat w firmie robimy więc i urlop się uzbierał

ja mam przed domem ogród więc będzie gdzie się werandować chłopakom na wiosnę robimy plac taki większy więc będzie dobrze dla wszystkich nie ma to jak życie na wsi po za tym jak co roku jedziemy na 10 dni nad morze po jodować dzieciaki tylko jeszcze nie wiemy za bardzo gdzie bo w tym roku to chyba tu bliżej pojedziemy była któraś z was w Krynicy czy okolicach? możecie coś polecić?
Krynica jest czyściutka i śliczniutka, ale jak dla mnie snobistyczna
Kocham za to Hel, Jastrzębią, Karwię, i Chałupy :tak:
Cytat:
ROSARIO oj to kiepsko trochę właśnie bo już się uszarpałam na pierwszych wakacjach z Mateuszem jak pojechaliśmy do Jastrzębiej i tam się szarpaliśmy żeby podejść pod tą górę z wózkiem
Jastrzębia
Jak będziesz w pobliżu to na kawę zapraszam
Cytat:
Napisane przez madzixx88 Pokaż wiadomość
Gosia-my bylismy w lipcu na weekend w Krynicy i mega nam sie podobalo miejscowki Ci nie polece bo u nas byl to total spontan i spalismy pod namiotem zapowiadali na weekend ponad 30st to zabralismy namiot, ktory tego samego dnia Tz kupowal () w pt wyjechalismy o 2 w nocy, na 6 rano bylismy na miejscu i powrot w nd w nocy bo w pn do roboty :/ wrocilam taka opalona po weekendzie ze dziewczyny nie mogly uwierzyc, ze to polskie slonce

Ja z mama jezdzilam do Gasek kolo Kolobrzegu jak moj brat byl malutki, to taka spokojna dziura, na odpoczynek bez tlumu ludzi idealna. Mielismy domek tuz przy plazy, trzeba bylo tylko kladka z wydm zejsc co przy malym dziecku, gdzie rzeczy potrzeba pelno bylo mega wygodne.

Sama bede szukala takiej miejscowki na wakacje z dzidzia
Gąski są fajne, ale bardzo spokojne
Ja tam nie wyrabiam :p
12.2012- MARCELEK
07.2014 - IVF
_Madison_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-19, 12:06   #2527
kamilove
Zakorzenienie

Cytat:
ja mialam dokladnie 20t. i ok, teraz jeszcze robie to 3d w 21t4d bede

oj tam to wiecej ubran trzeba wziac do kiedy Ci tak ulewal mlody?
to fajnie, uspokoiłaś mnie mówisz, że w LM usg 3d kosztuje 200zł? czy to nie Ty pisałaś wczoraj? mogłam się pomylić

Cytat:
nie bylam u niej nigdy chyba, ale cos kojaze
i nie idź, o zgrozo!
kamilove jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-11-19, 12:06   #2528
kordelka85
BAN stały

Cytat:

oj tam to wiecej ubran trzeba wziac do kiedy Ci tak ulewal mlody?
Jak sie wiecej maNo ja nie bylam w stanie prac rzadziej niz co drugi dzien, a tak recznie to musialam codziennie bo inaczej nie mialabym gdzie rozwiesic. A wzielam wszystko co mialam.
Ulewal tak do 9tego miesiaca z kawalkiem, no i tez sie jeszcze wtedy jedzeniem babral (typu wsadzil sobie raczke do buzi i wycieral o ubranie, plul).
kordelka85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-19, 12:08   #2529
FlightlessBird
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Izuniaa89 Pokaż wiadomość
A nie boisz sie o oczka?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
ale czego? przecież to nie jest wyświetlacz jak np w tablecie tylko strony wyglądają jak klasyczna książka. Nie ma żadnego podświetlenia

FlightlessBird jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-19, 12:08   #2530
soniuska
Zakorzenienie

Cytat:

Jak smaze cebulke i miesko to dodaje koncentat ,dolewam wody i daje pieprz i sol i ziola
Stary 2014-11-19, 12:08   #2531
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:
Ogólnie to super, ale zawsze ten niepokój przy gorączce czy wymiotach czy to nic poważnego i zaraz przejdzie. Po ostatnich wakacjach wciąż pytał kiedy znów jedziemy na wakacje hehe.
no powiem Ci, ze jak Maja miala ta goraczke to nie spalam prawie tylko co chwile temp. mierzylam i czopek na zmiane z ibuprofenem, ale jakos i tak wspominam super tamte wakacje. Nie pokoj zawsze wiadomo, ale ja mam przy Mai wszedzie i zawsze tak od momentu poczecia wiadomo, ze tyle sie slyszy o roznych przypadkach, chocby od wczoraj, ja strasznie sie boje przedwczesnie urodzic i o zdrowie maluszka, pozniej sie bede bala o smierc lozeczkowa, teraz po tym jak jedno dziecko zmarlo z dnia na dzien na sepse to tez sie boje i tak mozna caly czas sie nakrecac, staram sie o tym nie myslec, ale gdzies ta obawa o dziecko zawsze pozostaje

Cytat:
mysle, ze bedzie dobra cebulke mozesz dodac i pieczarki albo zamiast ziemniakow makaron rurki i zapiecz to z serem.

Ja dzis pyzy, bo az mi slinka pociekla jak przeczytalam, ze Majka robi

Maciuś

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-11-19, 12:08   #2532
Nati_kk
Zakorzenienie

Cytat:
pokarzę i się wam dziś zaczynam 21 tydzień więc w połowie wyglądam o tak :
Piękny krągły brzucholek

FlightlessBird Super łupy
My mamy działkę 3min od mieszkania i już mi TŻ zapowiedział,że zamiast na spacer to będę na działkę chodzić pielic grzadki

Soniu ja tam nie bagatelizuje Twoich objawów,żebyś sobie nie myślała,tylko mówię że to najprawdopodobniej te bóle mogą być...Ja miałam takie,że wysikać się do porządku nie umiałam

Hanka ja nie pomogę bo my mamy soniczne z TŻtem...

Wymienię

Razem od 08.07.2009
Zaręczeni 17.09.2011
Ślubujemy 06.09.2014

Nati_kk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-19, 12:09   #2533
rosarioV
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez boleczka93 Pokaż wiadomość
Mmm nie wiem czy tak moze byc ale ja bym zjadla
dobra lece do sklepu chyba wyjdzie
tylko soniuska napisz mi jak robisz sos pomidorowy do zapiekanki

Stary 2014-11-19, 12:09   #2534
FlightlessBird
Zakorzenienie

Cytat:

nawet jak się rozsypie, to wymieszasz i zjecie
ja bym zjadła

dobra lecę już serio, później wpadnę. Pa

Stary 2014-11-19, 12:09   #2535
rosarioV
Zakorzenienie

dobra napisałaś :P

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-11-19, 12:12   #2536
cashmere
Zakorzenienie

Cytat:
Ale super

Jadę na zakupy. Czeka mnie pierwsze w tym roku odśnieżanie samochodu

jestem mamą
cashmere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-19, 12:14   #2537
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _Madison_ Pokaż wiadomość
Od piątku do niedzieli w cerfurze wszystkie zabawki -20%

U mnie R też nie weźmie wolnego
Bo przecież jak nic po czymś takim firma byłaby do zamknięcia
Trudno. Poradzę sobie
Mamy jednego męża, więc jesteśmy w tej samej sytuacji
Dzięki za cynk o carrefourze. Te zabawki juz w promocji to dodatkowo -20% tak?
Muszę kupić 4 zabawki dla chrześniaków naszych, kolejną dla niemowlaka (jakąś mniejszą) i dla 3 latki. Jeszcze na Mikołajki 2 prezenty - dla chrześnicy i dla synka. Padnę zanim coś wybiorę dla tej całej zgrai
Stary 2014-11-19, 12:15   #2538
FlightlessBird
Zakorzenienie

własnie zerknęłam jak tam teraz top gaduł wygląda i... Soniuska jak Ty dajesz radę robić to wszystko w domu co robisz i jeszcze mieć prawie 2 razy więcej postów od osoby na 2 miejscu? podziwiam

Stary 2014-11-19, 12:15   #2539
gosiak0512
Zakorzenienie

BIRD ja tam wolę mieć papierową w ręku ale jak brakuje mi to wtedy tablet przepraszam

KORDELKA ja z chłopakami jeżdżę od moment jak po 3 mieszki mieli i brałam większy zapas ubranek i owszem zawsze i tak brakowało i się prało w ręku ale nie wspominam tego jakoś dramatycznie bo i ile zajmuje przepranie dziennie 3 par bodów?!. Dziwi mnie trochę twoje podejście nie jadę bo poulewa i trzeba będzie prać.. dzieci się brudzą i to normalne.

MADISON zapamiętam dzieki

gosiak0512 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-19, 12:17   #2540
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kamilove Pokaż wiadomość
to fajnie, uspokoiłaś mnie mówisz, że w LM usg 3d kosztuje 200zł? czy to nie Ty pisałaś wczoraj? mogłam się pomylić

i nie idź, o zgrozo!
ide do Makowskiego(on chyba na zelaznej pracuje w szpitalu), z Maja bylam u Zwolinskiego(z Madalinskiego). Makowski ma dobre opinie i jest blizej, Zwolinskiego tez polecam, ale on teraz na Wilanowie przyjmuje i ursynowie i tam 200zl place, w luxmedzie sie nie dowiadywalam, bo chcialam isc konkretnie do jednego z tych dwoch lekarzy
Cytat:
Napisane przez kordelka85 Pokaż wiadomość
Jak sie wiecej maNo ja nie bylam w stanie prac rzadziej niz co drugi dzien, a tak recznie to musialam codziennie bo inaczej nie mialabym gdzie rozwiesic. A wzielam wszystko co mialam.
Ulewal tak do 9tego miesiaca z kawalkiem, no i tez sie jeszcze wtedy jedzeniem babral (typu wsadzil sobie raczke do buzi i wycieral o ubranie, plul).
no to dlugo dosc, oby mloda teraz mniej ulewala!

Maciuś
Stary 2014-11-19, 12:18   #2541
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cashmere Pokaż wiadomość
Ale super

Mówiłam o Mai - córeczce niezawsze, nie o sobie

Cytat:
no powiem Ci, ze jak Maja miala ta goraczke to nie spalam prawie tylko co chwile temp. mierzylam i czopek na zmiane z ibuprofenem, ale jakos i tak wspominam super tamte wakacje. Nie pokoj zawsze wiadomo, ale ja mam przy Mai wszedzie i zawsze tak od momentu poczecia wiadomo, ze tyle sie slyszy o roznych przypadkach, chocby od wczoraj, ja strasznie sie boje przedwczesnie urodzic i o zdrowie maluszka, pozniej sie bede bala o smierc lozeczkowa, teraz po tym jak jedno dziecko zmarlo z dnia na dzien na sepse to tez sie boje i tak mozna caly czas sie nakrecac, staram sie o tym nie myslec, ale gdzies ta obawa o dziecko zawsze pozostaje

mysle, ze bedzie dobra cebulke mozesz dodac i pieczarki albo zamiast ziemniakow makaron rurki i zapiecz to z serem.

Ja dzis pyzy, bo az mi slinka pociekla jak przeczytalam, ze Majka robi
Stary 2014-11-19, 12:20   #2542
soniuska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nati_kk Pokaż wiadomość
Piękny krągły brzucholek

FlightlessBird Super łupy
My mamy działkę 3min od mieszkania i już mi TŻ zapowiedział,że zamiast na spacer to będę na działkę chodzić pielic grzadki

Soniu ja tam nie bagatelizuje Twoich objawów,żebyś sobie nie myślała,tylko mówię że to najprawdopodobniej te bóle mogą być...Ja miałam takie,że wysikać się do porządku nie umiałam

Hanka ja nie pomogę bo my mamy soniczne z TŻtem...

oby!

Cytat:
Napisane przez cashmere Pokaż wiadomość
Ale super

hehe podziw,u nas sniegu nie ma

Cytat:
Napisane przez FlightlessBird Pokaż wiadomość
własnie zerknęłam jak tam teraz top gaduł wygląda i... Soniuska jak Ty dajesz radę robić to wszystko w domu co robisz i jeszcze mieć prawie 2 razy więcej postów od osoby na 2 miejscu? podziwiam
Haha nie wiem jak to sie zdarzylo!
Stary 2014-11-19, 12:22   #2543
kordelka85
BAN stały

Cytat:

KORDELKA ja z chłopakami jeżdżę od moment jak po 3 mieszki mieli i brałam większy zapas ubranek i owszem zawsze i tak brakowało i się prało w ręku ale nie wspominam tego jakoś dramatycznie bo i ile zajmuje przepranie dziennie 3 par bodów?!. Dziwi mnie trochę twoje podejście nie jadę bo poulewa i trzeba będzie prać.. dzieci się brudzą i to normalne.

)
No u mnie to bylo wiecej niz 3 pary bodow,zazwyczaj 2 razy tyle ufajdal przez jeden dzien i jescze jakies spodnie, sliniaki. Jakbym miala kupic wiecej wydalabym fortune i musiala wziac przyczepe.
Dla mnie takie wakacje to zadna przyjemnosc, przy dwojce to musialabym jechac po to zeby prac wiec sobie daruje. Ewentualnie maz ze staszym na troche wyskoczy, ale watpie.

Edytowane przez kordelka85
Czas edycji: 2014-11-19 o 12:29
Stary 2014-11-19, 12:29   #2544
niezawsze
Zakorzenienie

Kordelka mysle, ze to kwestia podejscia, mlody jak cieplo moze smigac w samej pieluszcze nawet przeciez lub spodenkach, mloda tez, moja Maja tez ulewala strasznie i to z chlustaniem nawet, ale ja tam brudkiem sie nie przejmuje zbytnio wazne by sucho miala

Maciuś
Stary 2014-11-19, 12:30   #2545
gosiak0512
Zakorzenienie

KOPERCIO wiadomo zrobisz jak bedzie wygodniej. Ja po prostu sobie nie wyobrażam siedzieć cały czas w domu a tym bardziej nie jechać na rodzinne wakacje tylko zostać w domu a puścić męża tylko z chłopakami, człowiek cały rok do roboty lata i sie mija to chociaż wakacje razem spędzi.

gosiak0512 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-19, 12:31   #2546
niezawsze
Zakorzenienie

chyba wstac juz musze, bo korzystam, ze w koncu SAMA w domu jestem, a to ze tz jedzie sobie na ten wyjazd to juz w ogole super sprawaa

Maciuś
Stary 2014-11-19, 12:33   #2547
kordelka85
BAN stały

No wlasnie za cieplo nie bylo, tak pol na pol i nawet z przewaga zimniejszych dni.
Nie wiem ja bym tak nie potrafila pojsc z brudnym i obrzyganym dzieckiem to restauracji na obiad czy nawet na spacer nad jezioro, kurorcik taki byl wszedzie ludzie wiec nie bardzo.W domuz to tez sie nie przejmuje byle plamka, sni na spacerze po krzakach ale do miasta tak...
Stary 2014-11-19, 12:33   #2548
71253839b04673f7804766e160d807ea33c37805_6578f4849ccb9
Konto usunięte

MaŁa_Sylwia, fajny pomysł z tym zeszytem ciązowym, ja wyciągnęłam nieużywany kalendarz i sobie pozapisywałam do nieco
A z tym zabieraniem karty ciązowej to nie jest ona przypadkiem potrzebna przy ubieganiu się o becikowe? przeciez czymś im trzeba udowodnić tą opieke lek. od 10tego tygodnia?

To mówicie,że 3-4miesieczne dziecko już w podróz np. nad morze można zabrać? ja w tym roku zero wyjazdów urlopowych miałam, chętnie latem chociaz na weekend bym gdzieś wyjechała
71253839b04673f7804766e160d807ea33c37805_6578f4849ccb9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-19, 12:37   #2549
kordelka85
BAN stały

Cytat:
KOPERCIO wiadomo zrobisz jak bedzie wygodniej. Ja po prostu sobie nie wyobrażam siedzieć cały czas w domu a tym bardziej nie jechać na rodzinne wakacje tylko zostać w domu a puścić męża tylko z chłopakami, człowiek cały rok do roboty lata i sie mija to chociaż wakacje razem spędzi.
No wlasnie mi sie strasznie nie chce z takimi dziecmi jechac na zadne wczasy. Jeszcze w przyszlym roku chce wracac na studia i sie bedfe tulac z nimi po 700 km wiec chce sie maksymalnie zregenerowac w domu. A latem jak bedzie cieplo to mozemy spedzac cale dnie na basenie.
Ja jestem domatorka, nie lubie za wielu atrakcji, meczy mnie to, najlepiej i najbezpieczniej w swoich czterech scianach.
Stary 2014-11-19, 12:38   #2550
Majka232
Zakorzenienie

[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;48995930]MaŁa_Sylwia, fajny pomysł z tym zeszytem ciązowym, ja wyciągnęłam nieużywany kalendarz i sobie pozapisywałam do nieco
A z tym zabieraniem karty ciązowej to nie jest ona przypadkiem potrzebna przy ubieganiu się o becikowe? przeciez czymś im trzeba udowodnić tą opieke lek. od 10tego tygodnia?

To mówicie,że 3-4miesieczne dziecko już w podróz np. nad morze można zabrać? ja w tym roku zero wyjazdów urlopowych miałam, chętnie latem chociaz na weekend bym gdzieś wyjechała[/QUOTE]

Lekarz wystawia zaświadczenie.
Ja uważam, że można. Ja też chcę wyjechać a jak będzie to zobaczymy

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości