Czerwcowe Mamusie 2015, cz.III - Strona 85 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-01-12, 13:28   #2521
myboyismine
Zakorzenienie

Dot.: Czerwcowe Mamusie 2015, cz.III

Cytat:
Napisane przez carmenn85 Pokaż wiadomość
No wlaśnie nie wiem. Po prostu stwierdził że chce być sam. W ogóle mam też duży problem z pójściem do szkoły. Bo niby teraz od września powinien iść do szkoły a panie w przedszkolu i psycholog stwierdziły że na ten moment nie widzą go od września w szkole...
A mnie pasowałoby żeby poszedł do szkoły bo ten najgorszy okres ja byłabym na macierzyńskim od lipca to przez pierwszy rok prowadziłabym go do szkoły i może lepiej by to znosił...
A do przedszola to już w ogóle masakra jakaś. Bunt, płacz. W ogóle nie chce chodzić. Mimo że chodzi już 3 rok.
a w okolicy nie ma drugiego przedszkola? może mu coś tam nie pasuje??
myboyismine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-12, 13:37   #2522
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mehja Pokaż wiadomość
mój synek się baaardzo cieszy na rodzeństwo- sam nas o to męczył od dawna też deklaruje pomoc, opowiada i marzy jak to będzie jak się dzidziuś pojawi no ale on będzie miał wtedy już 8 lat więc spory chłopak
haha to tak jak u mnie. Blanka męczyła o rodzeństwo z rok. Tzn konkretnie o siostrzyczkę i początkowo reagowała płaczem jak się mówiło że to nie takie proste żeby była dziewczynka i że np może być chłopczyk, ale potem się jej wytłumaczyło i mówi że wolałaby siostrzyczke, ale brat też jest ok

Lena
k a j a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-12, 13:38   #2523
masija
Zakorzenienie

To dobrze, że założyłam
Co prawda na razie tylko 3 % ale zawsze coś

No, dziewczyny 10% to nieźle

Coś mnie głowa zaczyna boleć:/

masija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-12, 13:45   #2524
Princesika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alkamor Pokaż wiadomość
nooo ja mam w znajomych swoją chrześnicę. Jest w 5 klasie. Ona to może nie ale jak wejdę nieraz zerknąć coś u jakiejś jej koleżanki czy kolegi to ostatnio było nawet "pijanego sylwestra"

ja się boję

nie no moja niby druga....i co...i nico mam takie dni, że patrzę na siebie w lustrze i nie akceptuję tego co widzę ale są dni, że jest OK...jakby nie było zawsze staram się sobie przypomnieć jaki bębzon miałam z Kubą i dałam radę....strach ma wielkie oczy

---------- Dopisano o 13:20 ---------- Poprzedni post napisano o 13:19 ----------

na teraz chciałam

---------- Dopisano o 13:21 ---------- Poprzedni post napisano o 13:20 ----------

ej no pomóżcie coś z tymi ustami...ja nie jestem jakaś mega wymagająca. Nawet nie przypuszczałam, że ta Tołpa to będzie taki niewypał...dobrze, że to jakaś wyprz była
ja na teraz mam zwyklą wazeliną i jest bardzo dobra
Stary 2015-01-12, 13:47   #2525
k a j a
Zakorzenienie

Poszłam do tesco po żelki colowe.. i nei ma Nie wiem po co u mnie te tesco stoi jak tam nic nie ma!

Lena
Stary 2015-01-12, 13:47   #2526
Selis
Zadomowienie

Witam się po weekendzie i w 20 tc

W sobotę tak mnie rozłożyło, że musiałam dzwonic do lekarza i na szybko się umawiać na wizytę i dostałam antybiotyk strasznie się bałam zażywać antybiotyk w ciąży, ale pani doktor powiedziała, że to może być angina więc nie ma co dalej się doprawiać i więcej mogą zaszkodzić te bakterie niż antybiotyk...no i poszło teraz już jest w miarę OK i Was tez już nadrobiłam
Selis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-12, 13:48   #2527
Princesika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez masija Pokaż wiadomość
Odnośnie Rossmanna - macie kartę rossnę?
a to się w necie zakłada?

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-01-12, 13:49   #2528
carmenn85
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez myboyismine Pokaż wiadomość
a w okolicy nie ma drugiego przedszkola? może mu coś tam nie pasuje??

Właśnie nie ma możliwości żeby chodził do innego. A prywatne też odpadały bo z tymi dziećmi co teraz jest pójdzie później do szkoły. Klasy będą mieszane ale chociaż część z nich będzie znał. w ogóle z dziećmi za bardzo nie chce się bawić w tym przedszkolu. Ma jedną dobrą koleżankę i razem się bawią.
A np. jak mamy dzieci w rodzinie to lubi do nich jeździć i bawić się z nimi.
Tak myślę ze w przedszkolu jedna pani mu nie spasowała ale teraz od 2 lat ma inna i myślałam że będzie lepiej a tu raz gorzej raz lepiej.
carmenn85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-12, 13:50   #2529
Selis
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Princesika Pokaż wiadomość
Ja jak ostatnio byłam w Rossmanie to przy kasie pani miała te karty rossnę i poprosiłam o nią, a w necie tylko aktywowałam jej numer. Jeszcze chyba rabatu nie mam, albo ten najmniejszy
Stary 2015-01-12, 13:54   #2530
mehja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez k a j a Pokaż wiadomość
haha to tak jak u mnie. Blanka męczyła o rodzeństwo z rok. Tzn konkretnie o siostrzyczkę i początkowo reagowała płaczem jak się mówiło że to nie takie proste żeby była dziewczynka i że np może być chłopczyk, ale potem się jej wytłumaczyło i mówi że wolałaby siostrzyczke, ale brat też jest ok
hahaha mój na początku "zamówił" sobie brata i był zły, jak mu wytłumaczyliśmy że nie da się tak wybrać płci. teraz mówi, że może być i siostra bo przynajmniej nie będzie musiał ze mną na babskie zakupy chodzić

a dziewczynki tak słodko opiekują się młodszym rodzeństwem nie zdziw się jak będzie chciała dzidziusia w swoim wózka dla lalek wozić

Cytat:
dokładnie tak jak Selis napisała- bierze się ją przy kasie i potem przez neta aktywuje
mehja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-12, 13:58   #2531
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mehja Pokaż wiadomość
hahaha mój na początku "zamówił" sobie brata i był zły, jak mu wytłumaczyliśmy że nie da się tak wybrać płci. teraz mówi, że może być i siostra bo przynajmniej nie będzie musiał ze mną na babskie zakupy chodzić

a dziewczynki tak słodko opiekują się młodszym rodzeństwem nie zdziw się jak będzie chciała dzidziusia w swoim wózka dla lalek wozić

dokładnie tak jak Selis napisała- bierze się ją przy kasie i potem przez neta aktywuje

noo ona psa wozi w swoim wózku

Ale któregoś wieczoru jak kładłysmy sie spac i patrzę a ona płaczę. Pytam czemu płacze - bo trzeba kupić wózek i łóżeczko dla dzidziusia no i jak my to wszystko kupimy, gdzie to postawimy Albo co my zrobimy jak będzie wnocy płakało a my nie bedziemy wiedzieli czemu płacze

a wniosek u nas był podobny - w sumie brat nie bedzie zły, bo on to samochodami będzie się bawił i nikt nie bedzie jej zabierał lalek i że będzie jedynką księżniczką

Lena

Edytowane przez k a j a
Czas edycji: 2015-01-12 o 13:59

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-01-12, 14:07   #2532
rybkaa90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Selis Pokaż wiadomość
Witam się po weekendzie i w 20 tc

W sobotę tak mnie rozłożyło, że musiałam dzwonic do lekarza i na szybko się umawiać na wizytę i dostałam antybiotyk strasznie się bałam zażywać antybiotyk w ciąży, ale pani doktor powiedziała, że to może być angina więc nie ma co dalej się doprawiać i więcej mogą zaszkodzić te bakterie niż antybiotyk...no i poszło teraz już jest w miarę OK i Was tez już nadrobiłam
Niedobrze, ale skoro nie było wyjścia... Szybciej dojdziesz do siebie.
Zdrówka!

Cytat:

Ale któregoś wieczoru jak kładłysmy sie spac i patrzę a ona płaczę. Pytam czemu płacze - bo trzeba kupić wózek i łóżeczko dla dzidziusia no i jak my to wszystko kupimy, gdzie to postawimy Albo co my zrobimy jak będzie wnocy płakało a my nie bedziemy wiedzieli czemu płacze

a wniosek u nas był podobny - w sumie brat nie bedzie zły, bo on to samochodami będzie się bawił i nikt nie bedzie jej zabierał lalek i że będzie jedynką księżniczką
Prawdziwa Księżniczka Jak troskliwa! Bardzo przeżywa pojawienie się rodzeństwa.

Z opowieści słyszałam, że jak mama wróciła ze szpitala z bliźniaczkami, ja miałam 5 lat, a siostra 3 lata i kuzynka- jedynaczka nie mogła skumać dlaczego są aż dwa dzidziusie, a ona nie ma ani jednego. Pytała czy dlatego, że nie słuchała mamy to dla niej nie ma. I weź tu dziecku wytłumacz taką kwestię?

06.09.2014
rybkaa90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-12, 14:10   #2533
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rybkaa90 Pokaż wiadomość
Zdrówka!

Prawdziwa Księżniczka Jak troskliwa! Bardzo przeżywa pojawienie się rodzeństwa.

Z opowieści słyszałam, że jak mama wróciła ze szpitala z bliźniaczkami, ja miałam 5 lat, a siostra 3 lata i kuzynka- jedynaczka nie mogła skumać dlaczego są aż dwa dzidziusie, a ona nie ma ani jednego. Pytała czy dlatego, że nie słuchała mamy to dla niej nie ma. I weź tu dziecku wytłumacz taką kwestię?
Ona ogólnie jest wrażliwa i wszystko przeżywa

hahah kuzynka dobra

Lena
Stary 2015-01-12, 14:13   #2534
Princesika
Zakorzenienie

Cytat:

ooo ale słodziak

wrzuciłybyście kiedyś do klubu foty swoich dzidziochów
Stary 2015-01-12, 14:14   #2535
rybkaa90
Zakorzenienie

Cytat:
Ona ogólnie jest wrażliwa i wszystko przeżywa

hahah kuzynka dobra
Też tak wszystko przeżywałam i niestety zostało mi do tej pory

Podobno później chodziła za moją mamą i prosiła z płaczem, żeby jej też takiego pięknego dzidziusia przywiozła!

06.09.2014

Edytowane przez rybkaa90
Czas edycji: 2015-01-12 o 14:15
rybkaa90 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-01-12, 14:17   #2536
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:
Też tak wszystko przeżywałam i niestety zostało mi do tej pory

Podobno później chodziła za moją mamą i prosiła z płaczem, żeby jej też takiego pięknego dzidziusia przywiozła!
Ja też tak wszystko przeżywałam i przeżywam

---------- Dopisano o 15:17 ---------- Poprzedni post napisano o 15:16 ----------

Cytat:
ooo ale słodziak

Nie ma problemuuu mówisz, masz

Lena
Stary 2015-01-12, 14:27   #2537
Selis
Zadomowienie

Cytat:
Zdrówka!
Dziękuję rybko

A któraś z Was brała może jakieś antybiotyki w ciąży tej czy poprzedniej? Czytałam trochę w necie o tym, ale może Wy macie jakieś swoje doświadczenia w tym temacie? (oczywiście oby jak najmniej takich "doświadczeń" nas spotykało )
Stary 2015-01-12, 14:29   #2538
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję rybko

A któraś z Was brała może jakieś antybiotyki w ciąży tej czy poprzedniej? Czytałam trochę w necie o tym, ale może Wy macie jakieś swoje doświadczenia w tym temacie? (oczywiście oby jak najmniej takich "doświadczeń" nas spotykało )
Ja brałam włanie jakoś w tym momencie ciąży byłam chora,, miałam okropny kaszel, gorączke, ból gardła.. męcyzłam się długo aż skończyłam na antybiotyku.

Lena
Stary 2015-01-12, 14:35   #2539
masija
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
Ja jak ostatnio byłam w Rossmanie to przy kasie pani miała te karty rossnę i poprosiłam o nią, a w necie tylko aktywowałam jej numer. Jeszcze chyba rabatu nie mam, albo ten najmniejszy

Stary 2015-01-12, 14:45   #2540
Selis
Zadomowienie

Cytat:
Ja brałam włanie jakoś w tym momencie ciąży byłam chora,, miałam okropny kaszel, gorączke, ból gardła.. męcyzłam się długo aż skończyłam na antybiotyku.
Dobrze, że akurat to już jest w miarę bezpieczny okres ciązy i miałam wszystko tak samo...najgorsze jest to, że mój ostatni antybiotyk to może z 10 lat temu dostałam, bo zawsze udawało się to wyleżeć i nigdy na l4 z powodu choroby nie byłam
Stary 2015-01-12, 14:54   #2541
pszczoua
Zakorzenienie

Carmen, nie chce sie wymadrzac ale skoro panie w szkole orzekly ze nie jest jeszcze gotowy to bym go nie dawala Mozesz wyrzadzic mu tym sporo szkody, jedne dzieci troszke szybciej osiagaja dojrzalosc szkolna, inne pozniej. Skoro tak mu zle w przedszkolu to myslisz ze w szkole bedzie lepiej siedzac po 45 min lawce z krotkimi przerwami na zabawe/jedzenie? Do tego dojda przeciez obowiazki - zadania domowe itp...
Stary 2015-01-12, 15:00   #2542
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:

co do połówkowego....ja tam się zdaję na lekarkę....skoro mam przyjść 20tego to 20tego...myślę, że jednak ona wie lepiej niż ja bo lekarz ze mnie żaden a mam do niej pełne zaufanie
Ja mam przyjść w 19 tc (18 skończony) i też wierzę, że to jest ok

Cytat:
Napisane przez Soleil_Rouge Pokaż wiadomość
Dzień dobry!
Dziękuję ze mnie nie wykreslilyscie z listy z pierwszej strony mimo tego że się nie odzywam od ponad miesiąca!
Przyznam szczerze ze nawet nie nadrobilam zaległości, ale cieszę się że wątek się rozwija.
Niestety przed Świętami odszedł mój tata (choroba postępowała bardzo szybko) i to mnie załamało nie potrafię sobie z tym poradzić i sprawy ciążowe zeszły na dalszy plan. Nie robię głupot i dbam o siebie jak tylko mogę ale nerwy swoje robią
Postaram się Was czytać trochę częściej, może nadrobie trzecią część, ale z pisaniem na pewno będzie tak sobie bo nie znajduje motywacji - ani na to ani na nic innego zresztą wybaczcie.
Bardzo mi przykro...

Cytat:
Co do tycia to ja jestem trochę zszokowana bo jem naprawdę mało (jak na ciążę chyba), zaraz jestem zapchana minimalną ilością jedzenia, na słodkie i niezdrowe też nie mam za bardzo ochoty a już mam prawie 6kg + ... :/
bo to się z powietrza bierze

Cytat:
Odnośnie Rossmanna - macie kartę rossnę?
tak Ale bardzo często to pic na wodę z tą zniżką. Bo np podejdę do auchan i mleko mm mam taniej niż w rossmanie po zniżce

Cytat:
przypomniało mi się.....w sobotę młody mój stwierdził, że sam łóżko pościeli. No ok....
po jakimś czasie przyszedł do nas taki zmachany i mówi, że musi trenować bo jak pójdzie do szkoły to będzie musiał sam ścielić...my na to, że pewnie tak bo będzie duży. A on po chwili namysłu mówi "poza tym dojdzie mi sporo obowiązków bo mamie trzeba będzie jakoś pomóc...posprzątać albo zająć się dzidzią"

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
I robię zakupy regularnie ale generalnie coraz słabsze te zniżki.
.
zgadzam się

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
My jednak na poczatku bedziemy w jednym pokoju spac. Syn prawie 2 lata ale od paru m-cy ciagle chce spac ze mna, tulic sie, jeczy, kaze sie trzymac za reke itp. takze nie widze poki co jego w osobnym pokoju, zwlaszcza z noworodkiem.
a może nauczyć starszego spać osobno Nie wiem czy to u Ciebie realne, ale ja bardzo bym nie chciała by niemowlak budził mi starszaka. A w jednym pokoju myślę, że trudno będzie...

Cytat:
brałam na infekcję pęcherza. Spokojnie, zaufaj lekarzowi
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-12, 15:14   #2543
masija
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość

bo to się z powietrza bierze

tak Ale bardzo często to pic na wodę z tą zniżką. Bo np podejdę do auchan i mleko mm mam taniej niż w rossmanie po zniżce
Aaa, zapomniałam
Czyli mogę żyć i o chlebie i wodzie a kg i tak przyjdą same

Serio? To faktycznie nie ma szału z tymi zniżkami..

Stary 2015-01-12, 15:17   #2544
k a j a
Zakorzenienie

Ciekaw jestem jak tam Gabi po wizycie

Lena
Stary 2015-01-12, 15:17   #2545
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość

Mi się nie opłaca malować paznokci teraz. Bo co wieczór musiałabym je zmywać. Myślę o hybrydach. W ciąży wolno?
zastanawiałam się też nad tym jakiś czas temu ale nie wiem

Cytat:
ooo ale słodziak

jak nie zapomnę to jutro wrzucę

Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość
Carmen, nie chce sie wymadrzac ale skoro panie w szkole orzekly ze nie jest jeszcze gotowy to bym go nie dawala Mozesz wyrzadzic mu tym sporo szkody, jedne dzieci troszke szybciej osiagaja dojrzalosc szkolna, inne pozniej. Skoro tak mu zle w przedszkolu to myslisz ze w szkole bedzie lepiej siedzac po 45 min lawce z krotkimi przerwami na zabawe/jedzenie? Do tego dojda przeciez obowiazki - zadania domowe itp...
tylko, że to nie jest takie proste to nie jest widzi mi się rodzica

Maja
alkamor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-12, 15:21   #2546
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Ja bralam z ross karte i z tym numerem rejestrowalam sie na stronie chyba.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-12, 15:32   #2547
pszczoua
Zakorzenienie

Cytat:
zastanawiałam się też nad tym jakiś czas temu ale nie wiem

jak nie zapomnę to jutro wrzucę

tylko, że to nie jest takie proste to nie jest widzi mi się rodzica
A to nie jest tak ze rodzic ma wybor czy dac 6-latka czy 7-latka do pierwszej klasy? Do tej pory chyba tak bylo?
Stary 2015-01-12, 15:33   #2548
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość
A to nie jest tak ze rodzic ma wybor czy dac 6-latka czy 7-latka do pierwszej klasy? Do tej pory chyba tak bylo?
Teraz od tego września już chyba wszystkie idą? Albo to ostatni rok..

Lena
Stary 2015-01-12, 15:48   #2549
201710041131
Konto usunięte

Tż zgubił/ukradli mu telefon... Normalnie chyba go uduszę! Jak można nie trzymać telefonu przy dupie...
201710041131 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-12, 15:49   #2550
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szuuu Pokaż wiadomość
Tż zgubił/ukradli mu telefon... Normalnie chyba go uduszę! Jak można nie trzymać telefonu przy dupie...
FACECIII

Mnie to juz tak nie dziwi.. Dlatego mój tż ma stary telefon, bo tyle razy ile on coś zgubił to..

Lena
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości