Czerwcowe Mamusie 2015, cz.III - Strona 82 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-01-12, 11:14   #2431
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g
Dot.: Czerwcowe Mamusie 2015, cz.III

Cytat:
Napisane przez szuuu Pokaż wiadomość
Kiedy połówkowe? W sensie, że około 20 tc, ale od kiedy już można iść? 19? Czy dopiero OD 20?

Marei my z tych co nie lubią się narzucać, a nasze mieszkanie wiecznie pełne... Nawet jak wyjeżdżamy na wakacje, to ludzie tylko czatują żeby zgłosić się "do pilnowania" mieszkania A głupio tak rodzinie odmawiać, jak mieszkają gdzieś w Lublinie i nad morze tak daleko mają, a tu drogo...
Wg mojego lekarza lepiej pozniej zeby dokladnie przyjrzec sie narzadom itp. Czasem jak sie za wczesnie pojdzie to tylko stres bo cos nie tak a jeszcze w normie na ten tydzien, trzeba czekac czy sie poprawi itp. Ja bym sie nie spieszyla i nawet 21-22 tydz bym poszla.

Gdzies w Lublinie.. pff.. dzieki Czuje sie zaproszona
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-12, 11:16   #2432
masija
Zakorzenienie

Kurde to czemu mi tak zjeżdżają
Nie mają ściągacza tylko zwykły panel.

Dostałam w końcu moje zamówienie-bluza z kotem fajna Tylko to nietoperz jest. Legginsy z panelem-nawet fajne, delikatnie ocieplane, panel jest duży więc mi się podoba tylko jak u góry są szerokie to dół ledwo wcisnęłam. Musiałam je ponaciągać tak, że szwy popuszczały ale o wiele lepiej
Natomiast ta bluzka typowo ciążowa-tragedia. Jest tak malutka i w ogóle nierozciągliwa

Czekam jeszcze na jedną paczkę. Jak dotrze to dam znać

Ja dzisiaj na obiad mam rosół i cycki z ziemniakami i mizerią.
A jutro robię gołąbki

Teraz przez ten zus boję się z domu wyjść
Muszę zrobić zakupy bo tż wraca późno a w domu nic nie ma ale boję się, że znowu przyjdzie babka. Słyszałam, że przychodzą szybko po 1 kontroli na której Cię nie zastali w domu...:/

masija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-12, 11:18   #2433
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez myboyismine Pokaż wiadomość
a tak to skóra wisi czy jest po prostu grubszy?
ja miałam po prostu taki grubszy, taki no.. jak taki gruby

Lena
k a j a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-12, 11:26   #2434
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor

Cytat:
Napisane przez Princesika Pokaż wiadomość
nie mam wizji co na obiad, może jakąś zupę bym zrobiła
ja robię barszcz czerwony z ziemniakami...no mój młody z makaronem

Cytat:
Napisane przez marta1881 Pokaż wiadomość
Witam się po mocno intensywnym weekendzie i z góry przepraszam, że nie nadrobiłam waszego pisania
Dziś mam wizytę u gin i proszę o kciuki!

Cytat:
długo sie wsysał?

ja porządki zrobiłam przed przeprowadzką, tak że etraz nawet nie amm co wywalać
ja podobnie jak kaja....na wakacje miałam kostium 2 częściowy

Cytat:
Napisane przez masija Pokaż wiadomość
Kurde to czemu mi tak zjeżdżają
Nie mają ściągacza tylko zwykły panel.

Dostałam w końcu moje zamówienie-bluza z kotem fajna Tylko to nietoperz jest. Legginsy z panelem-nawet fajne, delikatnie ocieplane, panel jest duży więc mi się podoba tylko jak u góry są szerokie to dół ledwo wcisnęłam. Musiałam je ponaciągać tak, że szwy popuszczały ale o wiele lepiej
Natomiast ta bluzka typowo ciążowa-tragedia. Jest tak malutka i w ogóle nierozciągliwa

Czekam jeszcze na jedną paczkę. Jak dotrze to dam znać

Ja dzisiaj na obiad mam rosół i cycki z ziemniakami i mizerią.
A jutro robię gołąbki

Teraz przez ten zus boję się z domu wyjść
Muszę zrobić zakupy bo tż wraca późno a w domu nic nie ma ale boję się, że znowu przyjdzie babka. Słyszałam, że przychodzą szybko po 1 kontroli na której Cię nie zastali w domu...:/
wiesz co ja mam rybaczki bez ściągacza na górze i rzeczywiście zjeżdżają trochę te spodnie dlatego później już kupowałam ze ściągaczem lepiej się trzymają brzucha (te rybaczki mam z poprzedniej ciąży

też chyba jutro będę gołąbki robić

---------- Dopisano o 11:26 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ----------

szuuu - mój też był taki no grubszy... ale o kolana nic mi się nie obijało

co do połówkowego....ja tam się zdaję na lekarkę....skoro mam przyjść 20tego to 20tego...myślę, że jednak ona wie lepiej niż ja bo lekarz ze mnie żaden a mam do niej pełne zaufanie

Maja
alkamor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-12, 11:37   #2435
country111
Zakorzenienie

U mnie tz wczoraj narobił gołąbków bez zawijania chyba na 3dni
country111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-12, 11:39   #2436
carmenn85
Raczkowanie

U mnie brzuch po pierwszej ciąży był okrrrropny
Strasznie duży, miękki i obwisły. ja po 6 tyg po ciąży , po połogu nosiłam ten pas uciskowy i super brzuch się wchłonął.
Potem to ważyłam nawet mniej niż przed ciążą a brzuch miałam taki ze nie było można poznać że jestem po ciąży. Jedynie ta blizna po cc... ale jest bardzo nisko więć nawet w kostiumie 2-częściowym jej nie widać.
Nawet rozstępów nie miałam w tamtej ciąży.

A teraz.... brzuch mnie już mega swędzi. Smaruję kilka razy dziennie oliwką ale i tak widzę już pojedyncze rozstępy. Szybko mi urósł więc aż się boje jaki zostanie po ciąży. Ale ten pas tez teraz na pewno będę chciała nosić. Tym bardziej że jak go założyłam pod sukienkę czy bluzkę to lepiej to wyglądało niż bym go nie miała założonego.
carmenn85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-12, 11:39   #2437
k a j a
Zakorzenienie

A u mnie wczoraj był dzień bez obiadu Mięsko nie zdążyło mi rozmarznąć (czyściłam zamrażarkę ) i zajęłam się tak sprzątaniem że nie chciało mi się już robić. A BLanka na wsi była także my zjedliśmy kanapki Ale dziś Tż musi zrobić tą karkówkę bo znów wywalę

Lena
Stary 2015-01-12, 11:40   #2438
carmenn85
Raczkowanie

U mnie na obiad ogórkowa i tortille z kurczakiem i warzywami. Chociaż ja chyba z samymi warzywami zjem bo mięsa jakoś nie mogę jeść
Stary 2015-01-12, 11:40   #2439
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Co do brzucha.. na pewno wiecej go i dluzej zostaje po cc. Jest taki.. hmm.. poczatkowo jak w polowie ciazy. Pasow bym nie uzywala, naczytalam sie ze po nich miesnie same juz tak nie pracuja i bardziej utrudnia niz pomaga tak na dobra sprawe. Lepiej na jakas okazje zalozyc gacie wyszczuplajace ale raz na jakis czas, jak trzeba a nie pas na co dzien.
Stary 2015-01-12, 11:43   #2440
Princesika
Zakorzenienie

chyba zrobię zupę meksykańską. A jutro coś muszę na 2 dni, żeby zostawić Tż na środę zostawić
Stary 2015-01-12, 11:43   #2441
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor

Cytat:
Napisane przez country111 Pokaż wiadomość
U mnie tz wczoraj narobił gołąbków bez zawijania chyba na 3dni
ja kiedyś robiłam jak jechałam w delegację na chyba 4 dni....ale robiłam oczywiście tysiąc rzeczy na raz i mi się rozgotowały...chłopaki mieli sos z mięsem

Cytat:
Napisane przez carmenn85 Pokaż wiadomość
U mnie brzuch po pierwszej ciąży był okrrrropny
Strasznie duży, miękki i obwisły. ja po 6 tyg po ciąży , po połogu nosiłam ten pas uciskowy i super brzuch się wchłonął.
Potem to ważyłam nawet mniej niż przed ciążą a brzuch miałam taki ze nie było można poznać że jestem po ciąży. Jedynie ta blizna po cc... ale jest bardzo nisko więć nawet w kostiumie 2-częściowym jej nie widać.
Nawet rozstępów nie miałam w tamtej ciąży.

A teraz.... brzuch mnie już mega swędzi. Smaruję kilka razy dziennie oliwką ale i tak widzę już pojedyncze rozstępy. Szybko mi urósł więc aż się boje jaki zostanie po ciąży. Ale ten pas tez teraz na pewno będę chciała nosić. Tym bardziej że jak go założyłam pod sukienkę czy bluzkę to lepiej to wyglądało niż bym go nie miała założonego.
Z tymi rozstępami, brzuchem etc to jest sprawa baardzo indywidualna. Tak jak ostatnio pisałam mnie w pierwszej ciąży dopiero w 9 m-cu wyszły rozstępy...

w sumie robię co mogę żeby zapobiec ale wiadomo...co ma być to będzie..

właśnie zjadłam musli z mlekiem (moje śniadanie) matko jaka jestem pełna

Maja
Stary 2015-01-12, 11:44   #2442
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
Co do brzucha.. na pewno wiecej go i dluzej zostaje po cc. Jest taki.. hmm.. poczatkowo jak w polowie ciazy. Pasow bym nie uzywala, naczytalam sie ze po nich miesnie same juz tak nie pracuja i bardziej utrudnia niz pomaga tak na dobra sprawe. Lepiej na jakas okazje zalozyc gacie wyszczuplajace ale raz na jakis czas, jak trzeba a nie pas na co dzien.
No ja też to własnie słyszałam

Ja po ciąży też ważyłam mniej niż przed ciażą

Lena
Stary 2015-01-12, 11:48   #2443
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor

Cytat:
Napisane przez k a j a Pokaż wiadomość

Ja po ciąży też ważyłam mniej niż przed ciażą
ja też

Maja
Stary 2015-01-12, 11:48   #2444
abz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
Tak spacerowe na początek. Moja znajomą nie kupowała gondoli w ogóle. Ja gdybym miała jedno dziecko to znów bym chciała gondole ale mając dwójkę wydaje mi się to rozsądne.
Ale jeszcze zastanawiam się nad opcja chusta+ wózek ten co mam tylko w lecie się ugotuje w chuście która mam a na nowa zał mi wydawać kasy.
Ja właśnie nigdy nie widziałam noworodków w spacerówce, dlatego sie zdziwilam. Rozumiem, ze musi się rozkładać całkiem na płasko, ale ja bym sie bała w takim wózku mieć maluszka, gondola wydaje mi się jakaś bezpieczniejsza no i mam ją przodem do siebie.

Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość
Ja bez stanika lubie tylko spac

Przyszly mi rurki ciazowe i w koncu bede miala co na tylek wlozyc. Bylam ostatnio w hm i przerazily mnie ich ceny. Takie znosne od 150zl w gore wiec zaryzykowalam i kupilam na allegro 2 pary. Z przesylka wyszlo niespelna 140zl i sa swietne
Też byłam w h&m, mierzyłam spodnie, ale na mnie takie ledwo przed kostkę, a jedne tak wąskie, ze nie mogłam włożyć, a na prawdę nie należę do puszystych. Ja generalnie nie mam nóg do legginsów ani rurek, ale jedne sobie zamówiłam, najwyżej odeślę. Kupowałam od użytkownika Belka13.

Cytat:
Napisane przez alkamor Pokaż wiadomość
na mnie wszystkie legginsy za krótkie
Na mnie zapewne tez. Ale spodnie ciążowe tak jak i poprzednim razem, tak i teraz zamówiłam dłuższe, na pewno gregorkax i Belka13 na all uszyją dłuższe. Moze spróbuj? Za cenę 2 par zapłaciłam mniej niż na 1 w h&m...

Cytat:
Napisane przez madeleine_89 Pokaż wiadomość
mam pytanie do dziewczyn które mają wadę wzroku. Wyczytałam ostatnio, że przy dużej krótkowzroczności (-5, -6) konieczne jest badanie dna oka z jakimiś kroplami żeby sprawdzić stan siatkówki, jesli jest coś nie tak robi sie jakąś laserową korekcję, bo może sie ona odkleić podczas porodu. Spotkałyście się z tym może?
Mi np gin nic nie mówił, ale sama dla siebie poszłam na badanie do okulisty pod koniec ciąży. Mówiła, ze nie ma przeciwwskazań do porodu sn.

abz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-12, 11:49   #2445
mehja
Zakorzenienie

Country mi brzuch po porodzie szybko wyglądał jak przed ciążą ale ja wtedy malutko przytyłam no i brzuch miałam malutki.
coś czuję, ze teraz nie bedzie tak kolorowo...
mehja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-12, 11:52   #2446
tassia
Zakorzenienie

Abz ale. Większość spacerowej masz przodem i tyłem wiec to nie problem

Cytat:
Powiedzcie mi dziewczyna jak jest z brzuchem po porodzie? Tak po prostu wraca do swojego stanu czy ściskałyście jakimś pasem?
Ja uzywalam pasa. Pas jest świetny ale trzeba go używać bardzo umiarkowanie. Ja zakładałam tylko na spacery ale ja musialam.

Mnie brzuch wyglądał tak ze wyszlab na plaże po 3 dniach. A po 6 tygodniach co najmniej tak dobrze jak przed ciąża.

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
No ja miałam CC i jak pisalam 3 dni po CC nie miałam śladu brzucha ciazowego

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-12, 11:53   #2447
myboyismine
Zakorzenienie

zobaczyłam wczoraj takie zdjęcie i trochę sie przeraziłam tzreba dbać o brzuszek
myboyismine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-12, 11:56   #2448
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor

Cytat:
Napisane przez abz Pokaż wiadomość
J
Na mnie zapewne tez. Ale spodnie ciążowe tak jak i poprzednim razem, tak i teraz zamówiłam dłuższe, na pewno gregorkax i Belka13 na all uszyją dłuższe. Moze spróbuj? Za cenę 2 par zapłaciłam mniej niż na 1 w h&m...
nie no mam jedne...zamówiłam na allegro i są super później i tak kupię legginsy jak będzie cieplej...będą 3/4

---------- Dopisano o 11:56 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ----------

Cytat:
zobaczyłam wczoraj takie zdjęcie i trochę sie przeraziłam tzreba dbać o brzuszek

niestety ale nie na wszystko mamy wpływ moja przyjaciółka ma syna rok młodszego od mojego Kuby. Ona niewysoka, szczuplutka...w ciąży coś ok 10kg przytyła więc ok..i na sam koniec też jej wyskoczyły rozstępy...nie ma co prawda tragedii ale bardzo jej koło pępka się skumulowały....

także nie zawsze jest kolorowo

Maja
Stary 2015-01-12, 11:58   #2449
carmenn85
Raczkowanie

Cytat:

Też je widziałam moja znajoma np przytyła 37 kg po ciąży a brzuch cały w rozstępach.
Zresztą tak jak pisałyście, na to nie ma reguły. Ja jedynie pilnuję żeby jeść zdrowo i regularnie to wtedy może tak dużo nie przytyje.
Stary 2015-01-12, 12:01   #2450
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor

Cytat:
Też je widziałam moja znajoma np przytyła 37 kg po ciąży a brzuch cały w rozstępach.
Zresztą tak jak pisałyście, na to nie ma reguły. Ja jedynie pilnuję żeby jeść zdrowo i regularnie to wtedy może tak dużo nie przytyje.
no z tym tyciem to czasami nie wierzę w to co czytam albo słyszę oglądałam jakiś program ostatnio a tam babka mówi, że przytyła 38 kg...no ja pierdykam

Maja
Stary 2015-01-12, 12:01   #2451
k a j a
Zakorzenienie

Mi też rozstępy wyszły w ostatnich tygodniach.. Co prawda niewiele i białe, ale sa..

Lena
Stary 2015-01-12, 12:01   #2452
myboyismine
Zakorzenienie

Cytat:
nie no mam jedne...zamówiłam na allegro i są super później i tak kupię legginsy jak będzie cieplej...będą 3/4

---------- Dopisano o 11:56 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ----------

niestety ale nie na wszystko mamy wpływ moja przyjaciółka ma syna rok młodszego od mojego Kuby. Ona niewysoka, szczuplutka...w ciąży coś ok 10kg przytyła więc ok..i na sam koniec też jej wyskoczyły rozstępy...nie ma co prawda tragedii ale bardzo jej koło pępka się skumulowały....

także nie zawsze jest kolorowo
na tym zdjeciu może tak nie ma źle, ale bardziej w sumie dziwią mnie komentarze, jakie byly na fb pod artykułem, gdzie było to zdjęcie. Bo o ile na rozstępy nie zawsze mamy wpływ, tak jak już babka całkiem sie zapuści, przytyje sporo, a później nic z tym nie robi bo uważa że dziecku przecież to nie przeszkadza a mąż jak nie chce to niech nie patrzy to mnie to szokuje i dziwi noo ale czyjś wygląd to nie moja sprawa
Stary 2015-01-12, 12:03   #2453
rybkaa90
Zakorzenienie

Cześć Dziewczyny Czemu weekend tak szybko mija?
Wczoraj dzień lenia, pojechaliśmy do moich rodziców na obiad. Moja mama szaleje zakupowo dla wnuka.
My mamy łóżko sypialniane w salonie, tam tez stoi tv. W drugim pokoju stoi komputer i jakieś graty tż. Tak jest wygodniej, bo tż często siedzi po nocach przed kompem, a ja jestem wrażliwa na światło. Planujemy przenieść komputer do dużego pokoju- salonu, a w małym zrobić pokoik dla dziecka. To tylko przejściowe, bo budujemy dom i szczęśliwie bliżej końca niż dalej jesteśmy. Już nie mogę się doczekać.

Cytat:
Napisane przez szuuu Pokaż wiadomość
Ja też cały czas mam nadzieję, że będę mogła urodzić sn Mam takie plany co do mojego porodu

Kiedy połówkowe? W sensie, że około 20 tc, ale od kiedy już można iść? 19? Czy dopiero OD 20?

Marei my z tych co nie lubią się narzucać, a nasze mieszkanie wiecznie pełne... Nawet jak wyjeżdżamy na wakacje, to ludzie tylko czatują żeby zgłosić się "do pilnowania" mieszkania A głupio tak rodzinie odmawiać, jak mieszkają gdzieś w Lublinie i nad morze tak daleko mają, a tu drogo...
Może jak dziecko się urodzi to zrozumieją, że raczej nie powinni się Wam tak zwalać na głowę?

Cytat:
Napisane przez k a j a Pokaż wiadomość
No ja niestety widuje w większości takie ciuchy.. :/

Szukałam teraz spodni, no to ciężko mi było znaleźć. no ale znalazłam

Ja całą poprzednią ciążę przechodziłam w zwykłych jeansach, teraz mam brzuch jakby niżej i mi nie jest tak zbyt wygodnie jak siedzę w pracy. Nic więcej nie zamierzam kupować własnie typowo ciążowego, bo wiem ze u mnie to wywalenie kasy w błotko
Mam podobne zdanie. Szkoda mi pieniędzy na coś co założę kilka razy. Wolę kupić jakieś luźniejsze bluzki i tuniki albo sukienki. Zainwestuje kilkanaście złotych w leginsy i ciążowe rajstopy.

Cytat:
Ja od 3go miesiaca tylko w ciążowych jeansach śmigam. Kupiłam w szmateksie 2 pary za 45zł. Nie wyobrażam sobie dać za spodnie 150zł.
Pasują idealnie nic mi nie zjeżdża zresztą to spodnie z h&m mam w dwóch rozmiarach jak na razie głównie w tych mniejszych chodzę. Tż kupił mi jeszcze 2 koszulki takie oversize i jest ok.
U nas są sklepy z odzieżą ciążową i bardzo ładne ciuszki mają ale te ceny
Do którego lumpeksu chodzisz?

Cytat:
Napisane przez marta1881 Pokaż wiadomość
Witam się po mocno intensywnym weekendzie i z góry przepraszam, że nie nadrobiłam waszego pisania
Dziś mam wizytę u gin i proszę o kciuki!

Cytat:
U mnie na obiad ogórkowa i tortille z kurczakiem i warzywami. Chociaż ja chyba z samymi warzywami zjem bo mięsa jakoś nie mogę jeść
Witaj! Ja też mam miesowstręt, na sam zapach mi niedobrze... Dzisiaj obiecałam mężowi mielone, nie wiem chyba nos sobie zatkam.

06.09.2014
rybkaa90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-12, 12:10   #2454
country111
Zakorzenienie

Rybka ogólnie to rzadko bywam ostatnio to tylko po te spodnie ale to na pereca mnie wywiało. Jak nic musimy spotkać się na kawę bo tu tyle tematów trzeba obgadać
country111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-12, 12:15   #2455
rybkaa90
Zakorzenienie

Cytat:
Rybka ogólnie to rzadko bywam ostatnio to tylko po te spodnie ale to na pereca mnie wywiało. Jak nic musimy spotkać się na kawę bo tu tyle tematów trzeba obgadać
Nie wiem gdzie to, ale mniejsza o to.
Jestem za!

06.09.2014
rybkaa90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-12, 12:17   #2456
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor

Cytat:
na tym zdjeciu może tak nie ma źle, ale bardziej w sumie dziwią mnie komentarze, jakie byly na fb pod artykułem, gdzie było to zdjęcie. Bo o ile na rozstępy nie zawsze mamy wpływ, tak jak już babka całkiem sie zapuści, przytyje sporo, a później nic z tym nie robi bo uważa że dziecku przecież to nie przeszkadza a mąż jak nie chce to niech nie patrzy to mnie to szokuje i dziwi noo ale czyjś wygląd to nie moja sprawa
ale ja Cię rozumiem ja również nie widzę usprawiedliwienia niektórych rzeczy....może nie każdy musi nosić rozmiar 36 czy nawet 40..42 ale czasem patrzysz na dziewczynę/kobietę która jest trochę "większa" i normalnie bo wygląda jakby dopiero z łóżka wstała a czasem babka w tym samym rozmiarze wygląda naprawdę oszałamiająco

Maja
Stary 2015-01-12, 12:24   #2457
Cos_
Zakorzenienie

Cytat:
ja ma to samo....już kiedyś pisałam, że w ogóle mam problem ze stopami odkąd jestem w ciąży....są straszne i nic nie pomaga

a propo paznokci!! Polecam jednowarstwowy lakier z Rossmanna jedna warstwa daje super kolor, szybko schnie i długo się trzyma o taaki https://www.facebook.com/WiboKosmety...9458496443975/
Lakiery z wibo sa ogolnie spoko

Rozstepy,wyglad brzucha itp to kwestia indywidualna no i geny

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2015-01-12, 12:24   #2458
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Moje dziecko bardzo sie troszczy o "zadbana" mame.. wczoraj nie zamierzal wspolpracowac, spac w dzien, wiec wiele nie zrobilam, w nocy nie spal od 22 do 2. Uroczo nam sie rano wstawalo do pracy..
Stary 2015-01-12, 12:25   #2459
myboyismine
Zakorzenienie

Cytat:
ale ja Cię rozumiem ja również nie widzę usprawiedliwienia niektórych rzeczy....może nie każdy musi nosić rozmiar 36 czy nawet 40..42 ale czasem patrzysz na dziewczynę/kobietę która jest trochę "większa" i normalnie bo wygląda jakby dopiero z łóżka wstała a czasem babka w tym samym rozmiarze wygląda naprawdę oszałamiająco
noo właśnie

i w rodzinie takie mam, i z dalszych znajomych, czy spotykam na ulicy. Bo jak po ciazy przytyła 30kg to później jeszcze zwieksza masę zamiast chociaż w części wrócić do dawnej wagi... i jak jest np jakaś para podobnych rozmiarów, a póxniej ciąza i przez kolejne lata babka 3 razy większa od swojego faceta i totalnie zaniedbana.. po prostu nie ogarniam dlaczego tak sie dzieje
Stary 2015-01-12, 12:27   #2460
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:
noo właśnie

i w rodzinie takie mam, i z dalszych znajomych, czy spotykam na ulicy. Bo jak po ciazy przytyła 30kg to później jeszcze zwieksza masę zamiast chociaż w części wrócić do dawnej wagi... i jak jest np jakaś para podobnych rozmiarów, a póxniej ciąza i przez kolejne lata babka 3 razy większa od swojego faceta i totalnie zaniedbana.. po prostu nie ogarniam dlaczego tak sie dzieje
Ja też tego nie rozumiem..
Nie rozumiem jak kobieta która przez ciąże przytyła 3 razy tyle ma na swoje tłumaczenie "nie mogę się zebrać" i wpiernicza kolejnego batonika..

Lena
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości