Mamusie lutowe 2016 ♥ to już IV część naszego wątku! - Strona 85 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-12-03, 13:14   #2521
Aninis
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie lutowe 2016 ♥ to już IV część naszego wątku!

Cytat:
Napisane przez badzia987 Pokaż wiadomość
Do Małkini.

Dla mnie w ogóle płacenie za położne to jest jakaś masakra. Kurde to jest ich praca !!! Jeśli ktoś jest załóżmy pracownikiem banku i ma do czynienia z klientem musi za przeproszeniem wchodzić w tyłek klientowi żeby ten był zadowolony. Niestety taki człowiek za biurkiem też jest narażony na wyzwiska i gorsze humory klientów.
Może nie jest to najlepsze porównanie ale ja widzę, że to co się dzieje to jest jakaś paranoja. Mis ię wydaje, że położna to taki zawód, że trzeba być nią z powołania a nie powołania dostają jak wiedzą że za 2 doby dostaną 2 tys.

Wow, ale duża dzidzia !!! Naprawdę nie martw się na zapas. Może troszeczkę przystopuje z wagą. Może trochę aparat się pomylił

Ja dwa dni temu spaliłam garnek z makaronem i od dówch dni się moczy

Dzień dobry
Ja wczoraj wieczorem robiłam budyń i przypaliłam garnek z podwójnym dnem, specjalny do gotowania mleka
Mój tż nie mógł uwierzyć i pytał mnie jak dokonałam tego wyczynu Odpowiedziałam mu, że garnek to chyba jakaś podróba, że się przypalił
Aninis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-03, 13:14   #2522
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość
Moja tez to wszystko probuje robic, ale ze ma 2 lata to z roznym skutkiem

---------- Dopisano o 14:09 ---------- Poprzedni post napisano o 14:07 ----------

Ja tez spie jak susel, choć niestety z pobudkami w nocy, ale to niemal jak lunatyk ide do wc

---------- Dopisano o 14:11 ---------- Poprzedni post napisano o 14:09 ----------

Dobra, nadrobilam ide jesc. Dzisiaj zeberka, kasza gryczana, buraczki i brokul. Mniam.
Probuje namowic TZ zebysmy poslzi w trojke na basen wieczorem ale cos marudzi ze mu sie nie chce. A nie chce siedziec w domu a smog niestety dzisiaj nie sprzyja spacerom
otóż to

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-03, 13:15   #2523
Aninis
Zakorzenienie

Cytat:
O- a to moje wczorajsze zdobycze. Uwaga- Warszawa i wszystko łącznie za 7 zł. Czyli można !!!
ale słodka ta żyrafka
Stary 2015-12-03, 13:15   #2524
figa84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mamusiaczek Pokaż wiadomość
dowcipniś ostatnio czytam grupę na fb o porodach sn po cc (bo taki też bym chciała) i tam są laski po 3, 4 cc
zalecenia PTG są, zeby rodzić sn po cc (nawet oxy już piszą, że można podać), ale to pewnie i tak będzie zależało od decyzji i doświadczenia lekarzy / położnych w chwili przyjęcia do szpitala.

Cytat:
Moja tez to wszystko probuje robic, ale ze ma 2 lata to z roznym skutkiem
wierz mi 6 latce też różnie wychodzi ale stara się i chce robić, to jej nie zabraniam
figa84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-03, 13:22   #2525
mamusiaczek
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Męczyłam bułę, to się pochwalę,że dorwałam taki oto komplecik, czapka rozm. 36, jak nówka Z Cocodrillo za 19 zł. Wprawdzie taki Lila-róż i wiązany, ale nawet ujdzie
Super!!
Cytat:
Probuje namowic TZ zebysmy poslzi w trojke na basen wieczorem ale cos marudzi ze mu sie nie chce. A nie chce siedziec w domu a smog niestety dzisiaj nie sprzyja spacerom
U nas basen odpada dzisiaj, bo starszak ma trening, do tego trochę katar go męczy A gdybyśmy poszli we 3 bez niego, to chyba by się załamał.

Ja dzisiaj mam domową pizzę na obiadek I cały czas walczę z pierniczkami
Stary 2015-12-03, 13:30   #2526
Aninis
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie lutowe 2016  to już IV część naszego wątku!

Cytat:
Napisane przez MamaKarolci28 Pokaż wiadomość
[

Zadbaj tez o dietę bogata w żelazo, szybciej przyswoisz je niż tabletki a tu polecam buraki, suszone owoce, orzechy i mięso czerwone typu wątróbka lub wołowina
Sto lat nie jadłam wątróbki i zrobiłaś mi smaka
Ale to bym musiała chyba mamę poprosić, bo ja się nie nadaję, do oporządzania takiego mięsa.

Mam w przyszłym tygodniu urodziny i mama do mnie dzwoni i pyta, co mi kupić na prezent... a ja jej, że nic nie potrzebuję, tylko żeby mi pierogów ruskich zrobiła chyba dodam do tego zamówienia jeszcze wątróbkę hahaha
Stary 2015-12-03, 13:55   #2527
badzia987
Wtajemniczenie

Cytat:
Męczyłam bułę, to się pochwalę,że dorwałam taki oto komplecik, czapka rozm. 36, jak nówka Z Cocodrillo za 19 zł. Wprawdzie taki Lila-róż i wiązany, ale nawet ujdzie
Śliczny

Cytat:
Napisane przez Aninis Pokaż wiadomość
Ja wczoraj wieczorem robiłam budyń i przypaliłam garnek z podwójnym dnem, specjalny do gotowania mleka
Mój tż nie mógł uwierzyć i pytał mnie jak dokonałam tego wyczynu Odpowiedziałam mu, że garnek to chyba jakaś podróba, że się przypalił
Zdolna jesteś
Ja siedziałam na wizażu i jakieś dziwne dźwięki dochodziły- myślałam, że Mała dorwała jakąś folię szeleszczącą

Nie pójdę przez te wczorajsze skurcze na imprezę w firmie Za bardzo się boję jechać przez całe miasto sama. Mała usnęła a ja chyba zacznę jakiś obiad robić. Chyba dzisiaj tylko pieczone ziemniaki będą.

Przyjechał niedawno kurier z portfelem dla TŻ-ta. Żaliłam Wam się, że w sobotę nie zdążyłam w Lidlu kupić za 179 zł, zamówiłam w dzień darmowej dostawy za 169, a dzisiaj patrzę, że taki sam w kiermaszu na stronie Wittchen jest za 125 zł... Trochę przepłaciłam ale przynajmniej mam już prezent Samej też by mi się przydał bo swój to co najmniej mam 15 lat i już ostro się pruje i wstyd pokazywać ale może KTOŚ w tym roku wpadnie na ten pomysł.

Małgosia 06.10.2013 r.

Edytowane przez badzia987
Czas edycji: 2015-12-03 o 13:56
badzia987 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-12-03, 13:55   #2528
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Sto lat nie jadłam wątróbki i zrobiłaś mi smaka
Ale to bym musiała chyba mamę poprosić, bo ja się nie nadaję, do oporządzania takiego mięsa.

Mam w przyszłym tygodniu urodziny i mama do mnie dzwoni i pyta, co mi kupić na prezent... a ja jej, że nic nie potrzebuję, tylko żeby mi pierogów ruskich zrobiła chyba dodam do tego zamówienia jeszcze wątróbkę hahaha
łeeee nie znoszę wątróbki i ogólnie podrobów

Stary 2015-12-03, 14:35   #2529
Karinek1973
Raczkowanie

Cytat:
Śliczny

Zdolna jesteś
Ja siedziałam na wizażu i jakieś dziwne dźwięki dochodziły- myślałam, że Mała dorwała jakąś folię szeleszczącą

Nie pójdę przez te wczorajsze skurcze na imprezę w firmie Za bardzo się boję jechać przez całe miasto sama. Mała usnęła a ja chyba zacznę jakiś obiad robić. Chyba dzisiaj tylko pieczone ziemniaki będą.

Przyjechał niedawno kurier z portfelem dla TŻ-ta. Żaliłam Wam się, że w sobotę nie zdążyłam w Lidlu kupić za 179 zł, zamówiłam w dzień darmowej dostawy za 169, a dzisiaj patrzę, że taki sam w kiermaszu na stronie Wittchen jest za 125 zł... Trochę przepłaciłam ale przynajmniej mam już prezent Samej też by mi się przydał bo swój to co najmniej mam 15 lat i już ostro się pruje i wstyd pokazywać ale może KTOŚ w tym roku wpadnie na ten pomysł.

Dzięki Tobie mój mąż pod choinką znajdzie PORTFEL!!! Dziękuję za podpowiedź Faktycznie na tym kiermaszu mają fajne rzeczy za w miarę normalną cenę O taki, który zmieści dow rej
https://www.sklep.wittchen.com/produ...5/portfel.html

Edytowane przez Karinek1973
Czas edycji: 2015-12-03 o 14:37
Karinek1973 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-03, 14:42   #2530
agaczilla21
Zakorzenienie

Dostałam od M ❤
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg WP_20151203_001.jpg (46,6 KB, 20 załadowań)
agaczilla21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-03, 14:45   #2531
Czarnooka_Paula
Zakorzenienie

Cytat:
Hehe moja też tak często leży A na prenatalnym miała jedną nogę na głowie, a drugą normalnie zgiętą

No ja tego nie mogę pojąć, u mnie łącznie 4 lekarzy robiło usg i każdy zawsze dokładnie oglądał wszystko, nóżki, paluszki, no wszystko. I moja gin co usg ogląda też te nóżki i mierzy.ech...

---------- Dopisano o 13:58 ---------- Poprzedni post napisano o 13:55 ----------

Ja się na sikanie budzę wtedy, kiedy małż wędruje do łązienki. Ja się śmieję,że odkąd jestem w ciąży to on ciągle w nocy goni do kibelka no a jak mnie obudzi to i ja.
Z młodą nie ma problemów, zazwyczaj przesypia całe noce po 11-12 h u siebie w łóżeczku. Aż się ciężko będzie przestawić

ale modelka

Cytat:
wow!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!
ciekawe jaki procent błędu mają te pomiary
nie mam pojecia ale na bank sie myla o iles tam procent

a mnie zmuliło nad ksiazka i uciełam sobie komara

a teraz otworzylam piwo bezlko i popijam prze tv :brzyda l:

Mia i Tosia <3

Czarnooka_Paula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-03, 14:55   #2532
Elena_22
Wtajemniczenie

Ja właśnie robię spaghetti , ide na łatwiznę .Mam nadzieję nie przypalić garnka i patelni, kiedy się tu z Wami zasiedzę .

Motyl, fajny ten komplet
Agata, piękny prezent, lubię storczyki .

Uporzadkowałam szafy na przedpokoju, poukładałam wszystko inaczej, tak, ze część rzeczy wyniosłam z pokoju do przedpokoju i robi się coraz więcej miejsca dla bąbla .

---------- Dopisano o 15:55 ---------- Poprzedni post napisano o 15:52 ----------

Cytat:
Napisane przez Czarnooka_Paula Pokaż wiadomość
ale modelka

Marzy mi się szampan i świeże truskawki
Elena_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-03, 15:00   #2533
Czarnooka_Paula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Elena_22 Pokaż wiadomość
Ja właśnie robię spaghetti , ide na łatwiznę .Mam nadzieję nie przypalić garnka i patelni, kiedy się tu z Wami zasiedzę .

Motyl, fajny ten komplet

Uporzadkowałam szafy na przedpokoju, poukładałam wszystko inaczej, tak, ze część rzeczy wyniosłam z pokoju do przedpokoju i robi się coraz więcej miejsca dla bąbla .

---------- Dopisano o 15:55 ---------- Poprzedni post napisano o 15:52 ----------

ja dwa dni temu spalilam garnek z gulaszem

a teraz mykam robic goferki

Mia i Tosia <3

Czarnooka_Paula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-03, 15:24   #2534
esor
Mamusia Luty 2016

Cytat:
O TAAAAAAAAAAAAAAK Błagam!

Hej dziewczyny. Przepraszam, ze ja tak w kratke, wczoraj wieczorem poznym okazało się , że naprawa samochodu wyjdzie 1750 zł... To nasze ostatnie oszczedności. Naprawdę. Nie zostanie juz nic, zero. Chyba nie chce wiecej komentowac, bo ttylko mi sie znowu przykro robi. Wiem, ze sa 100x gorsze sytuacje i to nie tak, ze narzekam ale chyba zrozumiale, ze mi przykro...

Motyl, a propos tego co pisalas o legginsach, tez nie lubie jak caly tylek na wierzchu, albo o zgrozo z przeswitujacymi legginsami Mi chodzilo o takie ze widac doslownie sam dol pupy, jak popatrzysz od boku to niby pupa zakryta przez bluzke dluzsza/tunike ale ta koncowa kraglosc lekko widoczna No albo calkowicie zakryta Tak czy siak nie lubie i nie nosze spodni.

Jutro powinny przyjsc moje legginsy ciazowe oraz koszula nocna + szlafroczek

A niedlugo na 18 SR, a o 21 USG

Oby w koncu mała pokazała buzię! O 20:30 zjem żelki

---------- Dopisano o 16:23 ---------- Poprzedni post napisano o 16:21 ----------

Cytat:
ja dwa dni temu spalilam garnek z gulaszem
Jak juz sie wszystkie chwalimy kalafiorem to ja rowniez.

Jakis czas temu zaczelo smierdziec w mieszkaniu, ale w sumie olalam sprawe bo dosyc lekko i taki zapach jakby nie wiem... ale nie domyslilam sie ze to ja moglam cos zostawic na gazie.

Po uplywie kolejnego czasu cos huknęło. Wchodze do kuchni, a tam 7 jajek w garnku. Zero wody, spalone, a jedno od temperatury wybuchnelo. A mialy sie gotowac 5 min na twardo do pasty jajecznej Zupelnie zapomnialam

---------- Dopisano o 16:24 ---------- Poprzedni post napisano o 16:23 ----------

Cytat:

Oooo jeziuuuuuuu jakie cudo

03.10.2015 żona

22.02.2016 Hania
19.04.2017 Agatka
esor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-03, 15:32   #2535
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
ale modelka

ja w niedzielę idę do mojej koleżanki-matki karmiącej-na wino bezalko
Haha najpierw idziemy z dziewczynkami na Mikołaja, a potem mamy spotkanko-one się pobawią, a my pogadamy. Ale chłopaki pewnie będą pić coś alko

Cytat:

Motyl, fajny ten komplet

poszłam na gorszą łatwiznę, ale naprawdę przez ten remont nie wyrabiam. Jeszcze dzisiaj do Leroy musimy jechać ech:/
Ja miałam ziemniory, jajka na twardo, sosik koperkowy i buroooki

Cytat:
Napisane przez esor Pokaż wiadomość
O TAAAAAAAAAAAAAAK Błagam!

Hej dziewczyny. Przepraszam, ze ja tak w kratke, wczoraj wieczorem poznym okazało się , że naprawa samochodu wyjdzie 1750 zł... To nasze ostatnie oszczedności. Naprawdę. Nie zostanie juz nic, zero. Chyba nie chce wiecej komentowac, bo ttylko mi sie znowu przykro robi. Wiem, ze sa 100x gorsze sytuacje i to nie tak, ze narzekam ale chyba zrozumiale, ze mi przykro...

Motyl, a propos tego co pisalas o legginsach, tez nie lubie jak caly tylek na wierzchu, albo o zgrozo z przeswitujacymi legginsami Mi chodzilo o takie ze widac doslownie sam dol pupy, jak popatrzysz od boku to niby pupa zakryta przez bluzke dluzsza/tunike ale ta koncowa kraglosc lekko widoczna No albo calkowicie zakryta Tak czy siak nie lubie i nie nosze spodni.

Jutro powinny przyjsc moje legginsy ciazowe oraz koszula nocna + szlafroczek

A niedlugo na 18 SR, a o 21 USG

Oby w koncu mała pokazała buzię! O 20:30 zjem żelki

---------- Dopisano o 16:23 ---------- Poprzedni post napisano o 16:21 ----------

Jak juz sie wszystkie chwalimy kalafiorem to ja rowniez.

Jakis czas temu zaczelo smierdziec w mieszkaniu, ale w sumie olalam sprawe bo dosyc lekko i taki zapach jakby nie wiem... ale nie domyslilam sie ze to ja moglam cos zostawic na gazie.

Po uplywie kolejnego czasu cos huknęło. Wchodze do kuchni, a tam 7 jajek w garnku. Zero wody, spalone, a jedno od temperatury wybuchnelo. A mialy sie gotowac 5 min na twardo do pasty jajecznej Zupelnie zapomnialam

---------- Dopisano o 16:24 ---------- Poprzedni post napisano o 16:23 ----------

Oooo jeziuuuuuuu jakie cudo

o rety, bardzo wspołczuję wydatku((

jakie kupiłaś leggi?To mi przypomina,że ja też muszę kupić:/

hehe też dzisiaj prawie "spaliłam" jajka, piona!!

---------- Dopisano o 16:32 ---------- Poprzedni post napisano o 16:30 ----------

No, póki co poszło na prezenty 750 zł. Pomijając prezenty dla Tusioła i M. ......................... .

Stary 2015-12-03, 15:41   #2536
esor
Mamusia Luty 2016

Cytat:
na wino bezalko

o rety, bardzo wspołczuję wydatku((

jakie kupiłaś leggi?To mi przypomina,że ja też muszę kupić:/

hehe też dzisiaj prawie "spaliłam" jajka, piona!!

---------- Dopisano o 16:32 ---------- Poprzedni post napisano o 16:30 ----------

No, póki co poszło na prezenty 750 zł. Pomijając prezenty dla Tusioła i M. ......................... .
Wino bezalko??? Gdzie można kupić? Za ile i czy smakuje dobrze w miarę? Pierwszy raz słyszę o winach bezalkoholowych.

Zamiast szampana za to polecam ten napój ekologiczny gruszkowy z Ikei. Jest musujący, lekko cierpki - można oszukać się trochę, ze sie pije szampana

A z piw kto nie probowal Bavarii Vit 0% ten niech sprobuje koniecznie

Legginsy kupiłam TE Liczę że przyjda jutro to napisze czy udany zakup

Haha piona

Co do prezentów to u mnie okazalo sie, ze firma dała mi 500 punktow (jakby rownowartosc 500 zł) na zakupy w kilku sklepach - wiekszosc slaba, ale w tym internetowy empik, to kupilam za to prezent dla mamy, tesciowej, siostry, a i jeszcze Hani fotelik samochodowy

Tacie mojemu i teściowi to po dobrej kawie to +50 zł i dzieciom siostry TŻ to w 100 zł się zmieścimy

03.10.2015 żona

22.02.2016 Hania
19.04.2017 Agatka
Stary 2015-12-03, 15:51   #2537
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Wino bezalko??? Gdzie można kupić? Za ile i czy smakuje dobrze w miarę? Pierwszy raz słyszę o winach bezalkoholowych.

Zamiast szampana za to polecam ten napój ekologiczny gruszkowy z Ikei. Jest musujący, lekko cierpki - można oszukać się trochę, ze sie pije szampana

A z piw kto nie probowal Bavarii Vit 0% ten niech sprobuje koniecznie

Legginsy kupiłam TE Liczę że przyjda jutro to napisze czy udany zakup

Haha piona

Co do prezentów to u mnie okazalo sie, ze firma dała mi 500 punktow (jakby rownowartosc 500 zł) na zakupy w kilku sklepach - wiekszosc slaba, ale w tym internetowy empik, to kupilam za to prezent dla mamy, tesciowej, siostry, a i jeszcze Hani fotelik samochodowy

Tacie mojemu i teściowi to po dobrej kawie to +50 zł i dzieciom siostry TŻ to w 100 zł się zmieścimy
Nie wiem jak smakuje, napiszę jak wypiję Ale moj małż mi już kilka razy o tym mówił

A ty napisz jak Ci już przyjdą

Stary 2015-12-03, 15:54   #2538
esor
Mamusia Luty 2016

Cytat:
Nie wiem jak smakuje, napiszę jak wypiję Ale moj małż mi już kilka razy o tym mówił

A ty napisz jak Ci już przyjdą

Ok Liczyłam, że dzisiaj, ale poczta ma chyba corfaz większe obciążenie przez świeta.

Ja sie martwie bo moj TŻ inteligentnie zamówił lampe do auta (kolejne 50 zł, juz mnie ku*wica bierze na sama mysl) przesylka nierejestrowaną ponad tydzien temu - i nie doszla dotąd

To tez czekam na Twoje relacje

03.10.2015 żona

22.02.2016 Hania
19.04.2017 Agatka
Stary 2015-12-03, 16:25   #2539
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Ok Liczyłam, że dzisiaj, ale poczta ma chyba corfaz większe obciążenie przez świeta.

Ja sie martwie bo moj TŻ inteligentnie zamówił lampe do auta (kolejne 50 zł, juz mnie ku*wica bierze na sama mysl) przesylka nierejestrowaną ponad tydzien temu - i nie doszla dotąd

nierejestrowaną czyli nie sprawdzicie na stronie poczty co się dzieje? w ogóle pierwszy raz słyszę o takiej przesyłce.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-12-03, 16:46   #2540
agaczilla21
Zakorzenienie

Motyl jest coś takiego jak list ekonomiczny...i on nie ma żadnego numeru wiec jak zaginie to nie ma opcji żeby sprawdzić gdzie, co i jak. I zawsze sprzedający przy tej opcji piszą że nie ponoszą za nie odpowiedzialności...
agaczilla21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-03, 17:04   #2541
wykalacka
Zadomowienie

Cytat:
łeeee nie znoszę wątróbki i ogólnie podrobów
ja też fuuuj

Cytat:
u mnie też dzisiaj spaghetti bylo

Cytat:
Napisane przez agaczilla21 Pokaż wiadomość
Motyl jest coś takiego jak list ekonomiczny...i on nie ma żadnego numeru wiec jak zaginie to nie ma opcji żeby sprawdzić gdzie, co i jak. I zawsze sprzedający przy tej opcji piszą że nie ponoszą za nie odpowiedzialności...
ale lampa to na pewno w pudle. U mnie nie przyjmą czegoś takiego jako list tylko musisz wypisać na paczkę

dzisiaj kupiłam Avanti z kartą -20% na zakupy w H&M w dniach 1-10.12.
Jak ktoś planuuje jak ja to warto poszukać gazety z kartą
wykalacka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-03, 17:04   #2542
kaaasi
Zakorzenienie

Cytat:

może jeszcze dojdzie takie idą zwykle dłużej nie ryzykuj następnym razem lepiej dopłacić więcej i mieć pewność że dojdzie
Cytat:
dokładnie

kaaasi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-03, 17:19   #2543
NanaR
Zadomowienie

Wino bezalkoholowe? ?? Jak się nazywa i gdzie kupić? ?? Ja uwielbiam wino i juz tak za mną chodzi tak bym wypila lampkę. ..
Zrobiłam dziś pranie 2 automaty ciuszków dla Dominika a to tylko 2 rozmiary 56 i 62 😉 został mi pranie ręczne tzn kocyki czapeczka na zimę itp
W weekend czeka mnie mega prasowanie to chyba będzie pierwsze prasowanie które wykonam z wielką przyjemnością 😍❤
Marcia jak się czujesz lepiej już?
Good Idea jak tam pobyt w szpitalu?
Co do dziewczyn które coś dziś przypadły ja z kolei wszystko tluke normalnie na.potege to coś zahacze to coś z rąk mi leci masakra jakaś mocz słoń w składzie porcelany

---------- Dopisano o 18:19 ---------- Poprzedni post napisano o 18:05 ----------

Cytat:
Napisane przez wykalacka Pokaż wiadomość
ja też fuuuj

u mnie też dzisiaj spaghetti bylo

ale lampa to na pewno w pudle. U mnie nie przyjmą czegoś takiego jako list tylko musisz wypisać na paczkę

dzisiaj kupiłam Avanti z kartą -20% na zakupy w H&M w dniach 1-10.12.
Jak ktoś planuuje jak ja to warto poszukać gazety z kartą
Ja wczoraj miałam spaghetti
A przesyłki ekonomiczne potrafią iść długo z 7 dni chociaż zazwyczaj jak zamawialam ekonomicznym to 4dni i było. .. teraz to tylko priorytetem zamawiam bo jak na niektórych aukcjach piszą ze nie odpowiadają za towar wysłany opcja listu ekonomicznego to lepiej nie ryzykować.
Ale może przy okazji świątecznego czasu przesyłka się zawieruszyla i jeszcze dojdzie

Dumna mama Dominika
07.02.2016
NanaR jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-03, 17:34   #2544
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
no tak, takie znam W sensie,że zwykłe, nie polecone. Bo polecone ekonomiczne są zarejestrowane.

---------- Dopisano o 18:34 ---------- Poprzedni post napisano o 18:27 ----------

60 zł za noc w agroturystyce, bez wyżywienia / za osobę- to dużo?Bo mi się tak wydaje A za Sylwestra 80 zł.

Stary 2015-12-03, 17:38   #2545
kaaasi
Zakorzenienie

Cytat:
no tak, takie znam W sensie,że zwykłe, nie polecone. Bo polecone ekonomiczne są zarejestrowane.

---------- Dopisano o 18:34 ---------- Poprzedni post napisano o 18:27 ----------

60 zł za noc w agroturystyce, bez wyżywienia / za osobę- to dużo?Bo mi się tak wydaje A za Sylwestra 80 zł.
sporo ale wiadomo Sylwester

Stary 2015-12-03, 18:14   #2546
MamaKarolci28
MamaKarolci28

Mamusie czy któraś z Was jeszcze planuje pojsc na bal Sylwestrowy lub domowke?mi juz by sie nie chciało d...ruszyć
MamaKarolci28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-03, 18:21   #2547
wykalacka
Zadomowienie

Ja myślę, że to raczej ktoś do nas ruszy swoją szanowną, mi się nie będzie chciało

Dziewczyny mój TŻ zaczyna popadać w paranoję, zaczyna uważać, że sama nie powinnam nigdzie jeździć, bo ostatnio brzuszek dostał jakiegoś magicznego powiększenia i uważa, że nie powinnam się już narażać.... Normalnie nie wiem czy na te jeszcze 3 m-ce mam się zamknąć w mieszkaniu czy co No i co mi grozi
wykalacka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-03, 18:33   #2548
kaaasi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MamaKarolci28 Pokaż wiadomość
Mamusie czy któraś z Was jeszcze planuje pojsc na bal Sylwestrowy lub domowke?mi juz by sie nie chciało d...ruszyć
wiesz wszystko zależy od samopoczucia ja tam idę między ludzi potańczymy i pobawimy się, ale na spokojnie
Cytat:
Ja myślę, że to raczej ktoś do nas ruszy swoją szanowną, mi się nie będzie chciało

Dziewczyny mój TŻ zaczyna popadać w paranoję, zaczyna uważać, że sama nie powinnam nigdzie jeździć, bo ostatnio brzuszek dostał jakiegoś magicznego powiększenia i uważa, że nie powinnam się już narażać.... Normalnie nie wiem czy na te jeszcze 3 m-ce mam się zamknąć w mieszkaniu czy co No i co mi grozi
no wiesz Tż się martwi, ale bez przesady w 9 miesiącu to rozumiem, ale teraz no chyba, że się źle czujesz to inaczej

Stary 2015-12-03, 18:56   #2549
Elena_22
Wtajemniczenie

Dopiero teraz znalazłam czas, żeby do Was zajrzeć.
kolejny dzień moja córka ma tyle zadanych lekcji, że ma czas tylko na jedzenie i chwilę przerwy , żal mi jej, ma dopiero 6 lat i brak czasu dla siebie . Dzisiaj zrobiło mi się jej szkoda do tego stopnia, że kiedy odrabiała pracę pisemną, skończyłam wyklejać kulkami z bibuły bombkę na zaj. plastyczne ( wiem, niepedagogiczne, ale nie mogłam patrzeć, jak ma podkrążone oczka ze zmęczenia i obolałą rękę od pisania). A to dopiero 1 klasa, co będzie dalej?!

Esor, to zrozumiałe, ze jest ci smutno z powodu tylu wydatków na samochód, gdybyście wydali je na dziecko, to wiadomo, że pójdą na coś potrzebnego i szkoda by nie było, a tak- jak w studnię .
Elena_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-03, 19:17   #2550
figa84
Zakorzenienie

Cytat:

Nigdy nie rozumiałam dlaczego ciężarna ma nie prowadzić samochodu, ale na innym wątku, nie pamiętam których mamuś (któryś przed nami) jedna z dziewczyn była na szkoleniu z bezpieczeństwa - zapinanie fotelików itd itp. I pisała, że m.in. odradza się kobietom w 3 trymestrze prowadzenia samochodu ze względu na to, że w razie wypadku brzuch jest blisko kierownicy.
Powiem szczerze, że nie wiem co myśleć, bo w nowszych samochodach kierownica w razie czołówki idzie kilka cm w głąb, ale z drugiej strony jednak faktycznie to wszystko bliżej niż jak się siedzi za pasażera.

---------- Dopisano o 20:17 ---------- Poprzedni post napisano o 20:16 ----------

Cytat:
Dopiero teraz znalazłam czas, żeby do Was zajrzeć.
kolejny dzień moja córka ma tyle zadanych lekcji, że ma czas tylko na jedzenie i chwilę przerwy , żal mi jej, ma dopiero 6 lat i brak czasu dla siebie . Dzisiaj zrobiło mi się jej szkoda do tego stopnia, że kiedy odrabiała pracę pisemną, skończyłam wyklejać kulkami z bibuły bombkę na zaj. plastyczne ( wiem, niepedagogiczne, ale nie mogłam patrzeć, jak ma podkrążone oczka ze zmęczenia i obolałą rękę od pisania). A to dopiero 1 klasa, co będzie dalej?!

Esor, to zrozumiałe, ze jest ci smutno z powodu tylu wydatków na samochód, gdybyście wydali je na dziecko, to wiadomo, że pójdą na coś potrzebnego i szkoda by nie było, a tak- jak w studnię .

W drugiej klasie podobno zaczyna się jazda :/ póki co ja tego nie widzę....
figa84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości