Mamusie czerwcowe 2016 cz. 3 - Strona 86 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-02-28, 12:39   #2551
mloda_mm
Przyczajenie

Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz. 3

Justynan01 na szczęście po wycięciu okazało się że nowotwór łagodny teraz tylko raz w roku muszę chodzić na USG i sprawdzać czy nie odrasta dziad jeden to moi rodzice mieszkają w Anglii, my w PL chociaż ja gdyby nie opór męża to już dawno bym tam z nimi mieszkała

Maria dziękuję za wytłumaczenie ale chyba pozostane przy tej formie bo jakieś to dziwne dla mnie laika
chyba każda z nas ma czasem takie dni a Ty jeszcze masz podwójnie atrakcje i obowiązki więc nie dziwota że organizm się zbuntował
mloda_mm jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-02-28, 13:04   #2552
201711281320
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez mloda_mm Pokaż wiadomość
Justynan01 na szczęście po wycięciu okazało się że nowotwór łagodny teraz tylko raz w roku muszę chodzić na USG i sprawdzać czy nie odrasta dziad jeden to moi rodzice mieszkają w Anglii, my w PL chociaż ja gdyby nie opór męża to już dawno bym tam z nimi mieszkała

Maria dziękuję za wytłumaczenie ale chyba pozostane przy tej formie bo jakieś to dziwne dla mnie laika
chyba każda z nas ma czasem takie dni a Ty jeszcze masz podwójnie atrakcje i obowiązki więc nie dziwota że organizm się zbuntował
Zdrowia! Oby już nigdy ten problem nie powrócił

A to ciekawe z rodzicami. Zwykle to młodzi wyjeżdżają. Opowiesz coś więcej? Ktoś ich namawiał czy sami na to wpadli?
201711281320 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-02-28, 13:05   #2553
australia87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mloda_mm Pokaż wiadomość
a jeszcze miałam Wam napisać wczoraj wracając do domu "z miasta" :P zajechaliśmy na stacje zatankować auto i przy dystrybutorze obok stało auto zapakowane torbami pod sam dach a za pasażerem w foteliku dziecko mam nadzieję, że dojechali cało do domu a patrząc po rejestracji to dość daleko mieli bo ja byłam przerażona. Jesteśmy z tych raczej podróżujących bo i w górach i nad morzem i nawet w Wiedniu byliśmy z Martyną i jedyne co ewentualnie znajduje się koło niej to torba z piciem czy jedzeniem i to raczej pod nogami a nie na siedzeniu tak żeby w razie jakiegoś wypadku nic na nią nie poleciało, nie przygniotło.
Ja natomiast wczoraj na drodze osiedlowej widziałam 6-7 latkę na kolanach u tatusia za kierownicą

Cytat:
Napisane przez justynan01 Pokaż wiadomość
Synek dziś mi pamiątkę zostawił

I Gabi pierwszy raz na huśtawce
Oj takie zadrapania to standard, tymbardziej, że u nas ostatnio obcięcie paznokci to jest wyczyn na miarę nagrody Nobla

Cytat:
Napisane przez Lena_Marlena Pokaż wiadomość
Załącznik 6941441

A U nas pogoda pierwsza klasa! Pozdrawiamy
U nas trochę pochmurnie, ale ciepełko, powyżej 10 stopni
australia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-02-28, 18:54   #2554
australia87
Zakorzenienie

Ej no, piszcie coś!
Stary 2017-02-28, 19:52   #2555
Madzia9999
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez australia87 Pokaż wiadomość
Ej no, piszcie coś!
Parę dni nie pisałam i ciężko mi się wbićHani wyszedł ząbek i bidulka maruda z temp śpi

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

Sophia Loren
Madzia9999 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-02-28, 20:11   #2556
Lena_Marlena
Rozeznanie

Młoda zdrówka dużo dużo

Franek też marudkuje, ma fazę na mamę. Na dodatek coś się przyplatalo i kaszle. Inhalujemy i zobaczymy co będzie. Czy z samym kaszlem bez innych objawów muszę lecieć do lekarza?

Lena_Marlena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-02-28, 20:11   #2557
Madzia9999
Zakorzenienie

Cytat:
Młoda zdrówka dużo dużo

Franek też marudkuje, ma fazę na mamę. Na dodatek coś się przyplatalo i kaszle. Inhalujemy i zobaczymy co będzie. Czy z samym kaszlem bez innych objawów muszę lecieć do lekarza?

Ja bym teraz nie szła, tyle chorób dookoła..ryzyko, że w przychodni coś złapie i będzie gorzej

Sophia Loren

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2017-02-28, 20:14   #2558
201711281320
Konto usunięte

zebrah ja też tylko czekam aż któryś zapyta o co chodzi z tą rozpałką do konara

Madzia czytałam na fb, że Hania z temperaturą. Oby to była wina ząbków, a nie jakiegoś choróbska.
To jej pierwszy ząbek czy kolejny?

australia chyba trzeba do konkretnych osób konkretne pytania skierować to może coś napiszą. No pod warunkiem że je przeczytają

Lena rozumiem, że pewnie byłoby taniej w tym domu na dłuższą metę. A nie boicie się że zrobicie remont i potem nagle znajdzie się ktoś z rodziny do zamieszkania i Was wyproszą? A jak tz to widzi?

Cierpliwość co porabiasz w te w miarę ciepłe dni? Wiosenne porządki? Bo znając Ciebie to nie leniuchujesz
miszka pytała ostatnio jak poskromić niegrzecznych starszaków w okresie buntu. Jak tam Twoja Sara? Charakterna z niej dziewczynka czy w miarę można ją okiełznać?

fiazo co u Was? Wyszliście z chorób? Wiesz już kiedy wracasz do pracy?
Stary 2017-02-28, 20:14   #2559
zabciajs
Zakorzenienie

Heeeeej na wizazu
Stary 2017-02-28, 20:19   #2560
201711281320
Konto usunięte

Cytat:
Młoda zdrówka dużo dużo

Ja już sama nie wiem jak to jest z tym kaszlem. Jeszcze niedawno bym Ci napisała żeby nie iść ale jak na święta był u nas brat z rodzinką to jego roczna córeczka też kaszlała. Fakt, że ten kaszel brzmiał okropnie ale poza nim nic jej nie było, nawet humor miała dobry. pojechali do lekarza właściwie po to, żeby się upewnić że to nic takiego, a okazało się że ma zapalenie oskrzeli. Dodam, że temperaturę miała w normie. Także nigdy nie wiadomo jak zrobić żeby było dobrze

---------- Dopisano o 21:19 ---------- Poprzedni post napisano o 21:18 ----------

zabcia Córka marnotrawna wróciła
Stary 2017-02-28, 20:20   #2561
Madzia9999
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zabciajs Pokaż wiadomość
Heeeeej na wizazu
Hej koleżanko z fb
Cytat:
Napisane przez sliweczka85 Pokaż wiadomość
Ja już sama nie wiem jak to jest z tym kaszlem. Jeszcze niedawno bym Ci napisała żeby nie iść ale jak na święta był u nas brat z rodzinką to jego roczna córeczka też kaszlała. Fakt, że ten kaszel brzmiał okropnie ale poza nim nic jej nie było, nawet humor miała dobry. pojechali do lekarza właściwie po to, żeby się upewnić że to nic takiego, a okazało się że ma zapalenie oskrzeli. Dodam, że temperaturę miała w normie. Także nigdy nie wiadomo jak zrobić żeby było dobrze
To też racja, nigdy nie wiadomo co kryje się pod zwykłym kaszlem :/

To Hani pierwszy ząbek. W sumie czuć go, ale nie widać.

Sophia Loren
Stary 2017-02-28, 20:21   #2562
201711281320
Konto usunięte

Piszcie coś piszcie, a ja idę posprzątać kuchnię. Jak wrócę to liczę na jakieś elaboraciki do czytania

majkelo gdzieś Ty?
Stary 2017-02-28, 20:24   #2563
zabciajs
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sliweczka85 Pokaż wiadomość
Piszcie coś piszcie, a ja idę posprzątać kuchnię. Jak wrócę to liczę na jakieś elaboraciki do czytania

majkelo gdzieś Ty?
A umyjesz mi podlogi? Plissss
Stary 2017-02-28, 20:25   #2564
majkela12
Zadomowienie

A u nas, zgadnijcie???? Zapalenie ucha i kolejny anybiotyk
Wymiękam jużwhy????? Na szczęście tym razem intuicja mnie nie zawiodła
Dobra lecę nadrabiać, a mam co czytać
Stary 2017-02-28, 20:52   #2565
Madzia9999
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez majkela12 Pokaż wiadomość
Oooo rety co za pech

Sophia Loren
Stary 2017-02-28, 20:56   #2566
australia87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madzia9999 Pokaż wiadomość
Parę dni nie pisałam i ciężko mi się wbićHani wyszedł ząbek i bidulka maruda z temp śpi

Ojej, biedna Hania

Cytat:
Heeeeej na wizazu
Hej hej

Cytat:
A umyjesz mi podlogi? Plissss
Jezus, nic mi nie mów o podłogach Odkąd Marysia zaczęła pełzać, to wychodzi na to, że brudasy jesteśmy i wszystko widać na jej ciuchach Chyba kupię tego pajacyka z frędzlami a'la mop

Cytat:
Jezusicku!
Stary 2017-02-28, 21:00   #2567
zabciajs
Zakorzenienie

Cytat:
Ojej, biedna Hania

Hej hej

Jezus, nic mi nie mów o podłogach Odkąd Marysia zaczęła pełzać, to wychodzi na to, że brudasy jesteśmy i wszystko widać na jej ciuchach Chyba kupię tego pajacyka z frędzlami a'la mop

Jezusicku!
Ja chyba tez W pokojach spoko, ale niestety po korytarzach i do kuchni dziadek mi wchodzi w butach :/ przychodzi kilka razy na dzien na chwile i nie sciaga butow, bo jest mu ciezko. W domu uzywa lyzki do butow. A mi cycki opadaja gdy wymyje podloge na noc a rano mi nabloci..dodam ze chodzi do swoich kur w tych butach :/ Dlatego Gaba jest ograniczona i nie pozwalam jej chodzic po korytarzach i kuchni :/

---------- Dopisano o 22:00 ---------- Poprzedni post napisano o 22:00 ----------

Cytat:
Zdrowia!
Stary 2017-02-28, 21:49   #2568
majkela12
Zadomowienie

Dziękuję za rady

sliweczka85 ale mnie ściągnęłaś telepatyczniezdrówka dla Ignasia, boniu jaka duża gorączka. Zatyczki the best u mnie te tematy w domu to był temat tabu. Wszystkiego dowiadywałam się od koleżanek. Za to ja postaram się uświadamiać moje dzieci, dlatego starszaki już np wiedzą. że to jest podpaska a nie np.naklejki Chyba zatem czas u Was na poważne rozmowy, tym bardziej że dziewczynki szybciej teraz dojrzewają niż kiedyś
W sprawie podawania leków na gorączkę, ja tak jak dziewczyny jeśli widzę, że ma nawet 37,5 albo 38 a widzę że jest nie swój, pojękuje to daje nie czekam aż wzrośnie. Nasz rodzina to nisko temperaturowcy, tż ma 37 i umiera, poza tym moim dzieciakom szybko gorączka rośnie dlatego nie czekam do 38,5C.
CarycaKatharina Mieszka
australia87 jak tam nauka idzie??Pączki mistrzostwo, jak malowane obśliniłam monitor dla wysportowanej Marysi.
Honcia spóźnione życzenia dla M ( tego samego dnia Franio kończy o miesiąc więcej) i wielkie za siadanie. Z kaszkami podobnie jak i u nas. Mam 3 opakowania Holle i kurka nie wiem co z tym zrobić
MariaFrancesca nie miałam ani wanilii ani kardamonu, więc dodałam owoców tj.malin i truskawek. Babcia Lepiej Wie mistrzostwo świata.
Cierpliwosc o masz i dla Was zdrówka
Lena_Marlena wszystko się ułoży, wykonałaś ważny krok, nie zmarnujcie tego
ale chyba bakoma ok 2zł razy 4 to wychodzi cena tych szitowych nestle szkoda czasu na takie fora i tyle. Szkoda, że niektórzy ludzie ślepo we wszystko wierzą
Z samym kaszlem można, nie trzeba od razu, ale wszystko zależy jakim poinhalujcie się do piątku, jak będzie gorzej to do lekarza, żeby nie zostać z choróbskiem na weekend
justynan01 oby się choróbsko nie rozkręciło Takie rany to na obdukcje Gabryś się huśta.
elaine-blath oj kusisz mnie basenem, tylko co z tego jak u nas cały czas ktoś chory. Jak zdrówko? dla dziadków. Z naszą 3 nikt nie chce zostać samemu whyto aniołki
miszkaaa "jak radzilyscie sobie z upartoscia i buntem u starszaków?" Nie radzę sobie Kary, szantaże, po starszaku spływa jak po kaczce, no czasem się przestraszy, jeżeli chce mu zabrać/zabronić czegoś na czym bardzo jemu zależy. My to jesteśmy niekonsekwentnymi rodzicami, więc może dlatego na dzieciach naszych to nie robi wrażenia Jeśli chodzi o córcię, to na nią działa odwracanie uwagi, zajęcie jej czymś innym, bo takie zachowanie u niej najczęściej wynika albo że się nudzi albo chce zwrócić na siebie uwagę. Co jedno na drugie wychodzi
Zazdrość-tego się nie da uniknąć. Będzie zawsze... U nas sprawdziło się podkreślanie że lepiej być starszakiem niż maluchem, angażowanie w pomoc przy rodzeństwie itp.
Madzia9999 ząbka

Liczba ciuchów: u nas też coraz mniej. Raptem dwie półki. Na wiosnę muszę poszukać na strychu co tam zostało po starszakach. A z malutkimi ciuszkami nie mogę się rozstać
Ulubione dzieciowe firmy: H&M, F&F, Next, George, Zara większość praktycznie z sh
Liczba pączków: 4, a teraz oglądałam zdjęcie austarlii, zeżarłabym jeszcze 10
Pogoda- u nas też wiosna. Jak się ubieracie jak jest 13C? Bo my mieliśmy kombinezon, ale pod nim tylko body i rajstopki i lżejsza czapka. Przykryty był śpiworkiem, bo żadna różnica dla mnie gruby koc czy śpiworek, a wygodniej.
TV- u nas może nie leci na okrągło, ale bajki są i niestety nie raz junior patrzy w tv jak zaczarowany oczywiście specjalnie nie sadzam przed tv..

Witam nowe mamusie, fajnie, że dołączyłyście

---------- Dopisano o 22:41 ---------- Poprzedni post napisano o 22:38 ----------

sliweczka85 elaboracik speszjal for JU, kuchnia czysta??

---------- Dopisano o 22:49 ---------- Poprzedni post napisano o 22:41 ----------

To już trzeci tydzień jak nawiedziliśmy naszego lekarza, kurcze niedługo chłopina pomyśli że przychodzę go podrywać. No cóż, przez weekend nie dawało mi spokoju, że prze prawie 2 tyg 37,5C- ok ząbki, ale teraz dobiliśmy nawet do 38,3C i nocne koszmar, w dzień jęczybuła. Wczoraj jeszcze ucho było blade, a dzisiaj czerwień, dodatkowo rano zrobiliśmy badanie krwi, które wypadło fatalnie, stąd decyzja o antybiotyku. Ehhhh ale jak nie ma gorączki na dwór na szczęście możemy wychodzić wietrzyć nochala, z którego leje się wiadrami. O i tyle u nas. Właśnie wpierniczamy z tż ostatnie słodkości, a od jutra post, dopiero w wielkanoc poszalejemy

Edytowane przez majkela12
Czas edycji: 2017-02-28 o 21:40
majkela12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-02-28, 21:53   #2569
201711281320
Konto usunięte

majkela na Ciebie zawsze można liczyć!
kuchnia nie odgruzowana, bo lewą ręką podtrzymuję śpiacego na mnie dzieciaka...
probowalam go juz 2 razy odlozyc i jest ryk. Chyba dzisiaj bedzie dzien dziecka i pojde spac bez prysznica.

---------- Dopisano o 22:53 ---------- Poprzedni post napisano o 22:51 ----------

majkela nie jecie slodyczy w poscie? szacun! ja bym nie dala rady to wiecej niz pewne.
Stary 2017-02-28, 21:56   #2570
zullugula
Raczkowanie

Witam wszystkich, którzy przywitali mnie :P jednak pisanie na forum nie dla mnie, jakoś nie ma kiedy napisać... Wam chyba jest łatwiej, bo już macie wprawę Wieczorem robię przegląd internetów, ale na cokolwiek odtwórczego nie mam sił umysłowych. Napiszę tylko o gorączce, skoro aktualnie ten temat jest na rzeczy: ogólnie wskazaniem do podania leków obniżających jest temp powyżej 38,5 przy niższej- jeśli widać, że przeszkadza dziecku. Jak innych objawów brak i poniżej 38,5- można się wstrzymać z podawaniem leków, przy gorączce układ immunologiczny jest pobudzony i skuteczniej walczy z zakażeniem. Śliweczka85 u Was już kilka dni trwa gorączka? Byliście u lekarza? Jak nie, to warto się wybrać, zobaczyć czy nie ma jakiegoś zapalenia ucha czy układu moczowego
zullugula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-01, 00:37   #2571
mloda_mm
Przyczajenie

sliweczka85 najśmieszniejsze jest to że ja nie bałam się że guz będzie złośliwy tylko że się nie obudzę po narkozie. Już kiedyś mnie usypiali do badania drożności jajowodów i nie chciałam im wrócić. Anestezjolog po wywiadzie podjął decyzję że znieczulą mnie zo. no i po podaniu znieczulenia odpłynełam im całkowicie po operacji śmiał się że takie cuda to mu się jeszcze nie zdarzyły
a co do moich rodziców to najpierw wyjechał mój brat, jak ja zaczynałam ostatnią klasę liceum. Moi rodzice pracowali tutaj oboje ale nie zarabiali jakiś tam kokosów takie o normalne zarobki na przeżycie. No i w maju zdałam maturę,zapisałam się na studia, poszłam do pracy a oni w połowie października weszli do mnie do pokoju, gdzie siedziałam ze swoim ówczesnym narzeczonym (a obecnym mężem) popatrzyli na mnie i oznajmili "córcia jesteś już dorosła, poradzisz sobie w życiu, za dwa tygodnie wylatujemy na stałe do Anglii" a P. wręczyli klucze do mieszkania i powiedzieli że ma się mną opiekować i faktycznie polecieli także cały czas się śmieje, że to nie ja chciałam mieszkać z P. tylko teściowie mu kazali no i tak już 11 lat tam mieszkają oboje pracują, z czasem nauczyli się języka bo wyjeżdżali bez znajomości nawet podstaw, z bratem mieszkali przez pierwszy rok a teraz mają 40km do siebie, także w temacie ciuszków to moje dziecko 80% ma z primarka i asdy

Australia87 ja jestem przerażona jak widzę jakie rzeczy ale jak to mówi mój mąż ja jestem matka wariatka

Madzia za ząbka chociaż współczuje tego cierpienia Hani

Lena

majkela12 zdrówka

kurcze dziewczyny jak tak czytam o chorobach waszych maluszków to sobie myślę matko moje dziecko jest jakieś inne, raz jeden (niestety na Boże Narodzenie) miała trzydniówkę i tyle ale od kwietnia idzie do żłobka i pewnie dopiero się zacznie

australia mam dokładnie to samo, rano ją ubrałam poszłam do łazienki oczywiście przyczłapała za mną i już kolanka przykurzone a najgorsze jest to że na rączki wszystko łapie a później pcha do dzioba nie nadążam jej rąk myć bo przecież najlepiej w zakamarki wchodzić a nie na macie człapać

1:30 małżonek właśnie się wychylił z sypialni i powiedział, że mam ciszej klikać bo dziecko obudzę chyba trzeba iść spać

sliweczka85 elaboracik może być?
mloda_mm jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-01, 07:59   #2572
201711281320
Konto usunięte

Dzień Doberek!
Kurczę dzisiaj rano nadal 37,7 i jeszcze chrypkę ma Nie wiem czy na jutro się znowu nie umówię do lekarza.

zullugula byliśmy w czwartek u lekarki. Stwierdziła że osłuchowo czysty ale to był dopiero początek kaszlu i 2. dzień temperatury. Dzisiaj już będzie tydzień odkąd temperatura nie spadła poniżej 37,5.

mloda odważnych masz rodziców. I to jeszcze bez znajomości języka się podjęli. Moi to mieli stracha jak mieli lecieć do syna na święta. Też nie znają ang. i bali się że się nie dogadają na lotnisku, a przecież cały samolot Polaków z nimi leciał Na wakacje za granicę też by nie polecieli, bo właśnie ta bariera językowa ich przeraża.

Ja też panicznie się boję narkozy. Na szczęście nigdy nie musiałam jej mieć ale nawet jakby mi ktoś zasponsorował nowe cycki czy lifting jak będzie to mi już potrzebne to bym ze strachu właśnie przed uśpieniem podziękowała
Po porodzie okazało się że muszę mieć łyżeczkowanie i pytała mnie leakarka czy chcę narkozę i czy ma wzywać anastezjologa ale nie chciałam rzecz jasna

za elaboracik. Bardzo ładnie, bardzo
Stary 2017-03-01, 08:53   #2573
Lena_Marlena
Rozeznanie

Sliweczko jak wspomniałam moi rodzice tam mieszkali na tych samych zasadach i faktycznie tak jak piszesz ktoś z rodziny chciał zamieszkać ale wtedy właściciel przyjechał i co do grosza oddał to co oni zainwestowali. Więc o to jestem spokojna.

No U nas właśnie tak że kaszel nieprzyjemny dla ucha ale temp ok kataru nie ma humor dobry.

Sliweczko marki za do lyzeczkowania? A bolało Cie? Ja też miałam i chyba nawet nie poczułam ale przy szyciu umieralam: D

---------- Dopisano o 08:51 ---------- Poprzedni post napisano o 08:51 ----------

Franek właśnie miał drzemkę z szybkością Kubicy. 10 min i wyspany. Ale maruda jest więc idę spróbuję go jeszcze położyć. Na siłę Chyba go przywiaze: p

---------- Dopisano o 08:53 ---------- Poprzedni post napisano o 08:51 ----------

Zartowalam z tym wiązaniem proszę nie wzywać pomocy społecznej!

Stary 2017-03-01, 10:38   #2574
Paulinagm
Zadomowienie

Lena pisała o jogurcikach Krzyś chyba nie lubi jogurtów nie wiem, czy próbować dalej, na razie daję sobie spokój wymieszałam mu naturalny jogurt z dżemem brzoskwiniowym i nie smakowało niestety. Dałam piątusia (Piątuś ma dość dobry skład ) i też sama musiałm zjadać. Smarowałam piątusiem chlebek i też nic. Ogólnie to mam problem ze śniadankami, bo kiedyś Krzyś w miarę wcinał kaszkę łyżeczką a ostatnio nie da rady. Totalnie nie łyżeczkowy się zrobił. Najbardziej mu smakują omlety w sumie spoko, też lubię omlety, ale tak codziennie? Wczoraj zrobiłam muffinki bananowe więc dziś jadł na śniadanie muffinki. To są dwie najszybsze i najprostsze rzeczy które potrafię mu obecnie dać na sniadanie. Jeszcze mam taki problem, że jak chcę np zrobić placki z kaszy mannej to Krzyś siedzi w krzesełku 5 min jest spokój a potem się stasznie nieciepliwi więc mam problem z przygotowywaniem mu jedzonka i boi się blendera :/ więc ubicie białek też jest trudne. ech :/

Cytat:
Napisane przez emiliii Pokaż wiadomość
Jeszcze w temacie ubranek to jakie są Wasze ulubione sklepy z dobrymi jakościowo ubrankami, które nie kosztują miliony monet? Musimy powoli zaopatrzyć się w większe rozmiary ( 74 ) i czas najwyższy odświeżyć szafę Nie podchodzą nam te z pepco i f&f, ale za to lubimy HM i Pinokio.
ja w zasadzie wszystko kupuje na zapas jak są wyprzedaże. Mam prawie zgromadzone rozmiary 80 i 86. Trochę w smyku kupiłam, wczoraj w 5,10.15 zamówiłam dwie bluzy (nie wiem jeszcze jak z jakoscią będzie). C&A ma super body w dobrej cenie A w Lidlu za tydzień w czwartek będą ubranka - body i spodenki są super
Tylko do pajacy z nexta mam słabość i kupuję w regularnych cenach czasem używane wynajduję na fb w grupach "mama w warszawie" (grupa Krakowskich mam też jest i nasz czerwcówki tez tam od czasu do czasu coś kupują )
Cytat:
Napisane przez MariaFrancesca Pokaż wiadomość
Mąż właśnie skręca szafę, żeby ogarnąć ten p.i.e.r.d.o.l.n.i.k.
Dziewczyny jadły ostatnio z moją mamą i bratem, mama dawała kawałki do buźki i jeszcze wpychała. Ja zaczęłam się śmiać i pokazywać jak to wygląda na bracie. Brat stwierdził, że to jest metoda BLW, czyli Babcia Lepiej Wie.
haha

Honcia śliczna Marcelinka

Cytat:
Napisane przez justynan01 Pokaż wiadomość
Co do Babcia Lepiej Wie, mama była pod wrażeniem że Gabi super sobie radzi jak coś dostaje do rączki. Tylko denerwowała mnie tym swoim 'oj' gdy Gabi coś odkaszlywal jak coś jadł. Ja mówię żeby tak nie robiła bo się trochę dziecko straszy i myśli że źle robi. Za każdym razem słyszałam a to można takiemu maleństwu dawać to czy tamto? Ona żyjąc z bratem i bratowa którzy baaaaaaaaardzo powoli rozszerzają dietę bo się boją, to była w szoku że Gabi już tyle rzeczy je.
do mnie w weekend rodzice przyjeżdzają i nie wiem co mam robić mój tata zawału dostanie jak zobaczy co ja daję Krzysiowi do jedzenia szczególnie, że Krzyś nie jest przykładem ładnego blw tylko wpycha całego pulpeta do buzi wkłada palucha i sobie tym paluchem w buzi pomaga
i nie wiem, czy ryzykować zdrowie moich rodziców czy się poddać i słoiczkiem próbować nakarmić

Cytat:
Napisane przez MariaFrancesca Pokaż wiadomość
Dlatego też nie przepadam za stylizacjami body+legginsy+skarpetki, tym bardziej, że gwiazdki uwielbiają same ściągać sobie skarpetki.
Co do firm ciuchowych to wymieniacie takie, że pierwszy raz słyszę. Większość mam podarowanych, a jak muszę kupić to kupuję w Auchan.
u nas jak w stopki zimno to rajstopki a tak poza tym to Krzyś lata w leginsach bez skarpet
Odkąd zaczął wstawac na nogi i kilka kroczków przy kanapie robić to pomyślałam, że boso najzdrowiej dla rozwoju stóp a poza tym Krzyś strasznie dużo raczkuje, ciągle jest w ruchu i jak mu sprawdzam te stopy to nawet nie są jakieś mocno zimne
Cytat:

Haha dobrze że Krzyś nie pełza to tylko kolana ma brudne
a i tak odkurzam kilka razy dziennie :/ Tż wychodzi do pracy to mu z butów piach leci - odkurzam, potem po spacerze (trzymamy wózek w mieszkaniu) potem TŻ wraca z pracyto znów odkurzam więc 3 razy dziennie korytarz plus raz dziennie pokój. a mimo to jak siedzę z Krzysiem na podłodze to widzę takie paprochy różne na podłodze :/
(w ogóle kiedys odkurzałam raz na tydzień i nic mi nie przeszkadzało a teraz paproch wzbudza irytację. Chyba jestem nienormalna)

---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:25 ----------

Cytat:

Pogoda- u nas też wiosna. Jak się ubieracie jak jest 13C? Bo my mieliśmy kombinezon, ale pod nim tylko body i rajstopki i lżejsza czapka. Przykryty był śpiworkiem, bo żadna różnica dla mnie gruby koc czy śpiworek, a wygodniej.
Ja Krzysia ubrałam w rajstopy, spodenki, body, bluzę, cienką kurteczkę. Na nogach miał śpiworek (ale tylko na nogach bo nie miał butów ) cieniutki szalik i cieniutką czapkę
Paulinagm jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-01, 10:48   #2575
201711281320
Konto usunięte

Lena no skłamałabym pisząc, że nic nie czułam. Przyjemny i bezbolesny zabieg to nie był. Zresztą przy łyżeczkowaniu nie po porodzie tylko z zaleceń lekarza też pacjentkę się usypia.

Paulina a nie możesz Krzysia zostawić na podłodze gdy przygotowujesz śniadanie i dać mu np. jakieś gary i łyżki do zabawy? Usiedzi spokojnie?

Nie dziwię się, że Cię paprochy wkurzają. Ja też odkurzam codziennie, a rano jak wychodzę z pokoju to pierwsze co widzę to kocia sierść i żwirek z kuwety wszędzie. Do szału mnie to doprowadza i przez to znienawidziłam moje koty. Cały czas je tylko przeganiam...
Stary 2017-03-01, 10:59   #2576
Paulinagm
Zadomowienie

Śliweczko - przez jakiś czas to działało, ale ostatnio juz nie posiedzi chwileczkę, na prawdę krótko i zaraz idzie sobie zrobic jakąś krzywdę, wspina się na meble, mamy w ogóle nie przemyślane, kanciaste i trochę ostre uchwyty szafek w kuchni. Np kiedyś zagradzałam mu drogę 5 litrowymi butelkami, ale teraz zaczyna się na tą pięciolitrówkę wspinać, ja się strasznie boję, że poleci w dół na główkę.

---------- Dopisano o 11:59 ---------- Poprzedni post napisano o 11:52 ----------

Przeczytałam właśnie super artykuł na wizażu "
Co za metamorfoza! Courtney schudła 75 kg, bo zrezygnowała z..."

"30-letnia Courtney Maguire schudła 75 kg. Jej sposób na cudowną dietę? Odstawienie alkoholu. Sprawdź, jak Amerykanka zmieniła swój wygląd, swoje samopoczucie i swoje życie."

Kurde, nie miałam alko w ustach 1,5 roku i nie chudnę... dlaczego???
Paulinagm jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-01, 11:32   #2577
201711281320
Konto usunięte

Paulina no to zostaje Ci jeszcze zostawienie go w łóżeczku albo włożenie do nosidła.
Murek z butelek dobry
Stary 2017-03-01, 11:35   #2578
Lena_Marlena
Rozeznanie

Sliweczko mi nikt nie zaproponował nawet znieczulenia. Narkozy to bym nie chciała ale zzo do szycia by się przydało. Poród mnie tak nie bolał jak szycie

Paulina hahaha dobre z tym alkoholem. Żeby się tak dało...

---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ----------

Na lokalnej grupie sprzedażowej wyhaczylam duża szafę trxydrzwiowa z lustrem za 150zł. Pani sprzedaje tanio żeby tylko ktoś wziął bo do niedzieli musi oproznic mieszkanie. Jadę dziś obejrzeć i biorę w sobotę

Stary 2017-03-01, 12:44   #2579
australia87
Zakorzenienie

Paulina, moja Marysia też się boi blendera :/ Chociaż dzisiaj mamy pewien sukces, bo udało mi się ubić białko bez płaczu, a to dlatego, że ubijałam, robiłam akuku i podskakiwałam jednocześnie A bywało, że ubijałam białko ręcznie Blender głośniejszy, więc nie wiem czy takie tańce przy tym zadziałają
Z jogurtami to bym próbowała co jakiś czas, a nuż widelec się przekona
Moi rodzice też są przerażeni jak Marysia je banana albo nie daj Boże ugryzie większy kawałek bułki np. "To nie na moje nerwy" - stwierdziła mama ostatnio Ale ja i tak brnę w swoje metody, to moje dziecko w końcu
Za bose stopy to by chyba mnie ukamieniowali Już i tak narażam dziecko na przeziębienie, nie nakładając pod body jakiejś podkoszulki czy coś w tym stylu
Stary 2017-03-01, 13:17   #2580
201711281320
Konto usunięte

hahaha, podkoszulka pod body

Moja babcia nie może patrzeć jak dzieci zakładają w zimie bluzki z długim rękawem i nic pod spód. Na górę kurtkę zimową, czapkę, szalik i do szkoły. Pod spodnie też nic nie zakładają, no chyba że jest na prawdę srogi mróz.

Lena ja chyba miałam do szycia jakieś miejscowe znieczulenie, bo nie bolało aż tak bardzo.
Ogłoszenia lokalne to super pomysł jak trzeba na szybko się urządzić, a finanse nie pozwalają szaleć.

mloda pisałaś że córka do żłobka za miesiąc już idzie. Wracasz już do pracy?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości