![]() |
#2551 |
Przyczajenie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz. 3
Justynan01 na szczęście po wycięciu okazało się że nowotwór łagodny teraz tylko raz w roku muszę chodzić na USG i sprawdzać czy nie odrasta dziad jeden
![]() ![]() Maria ![]() ![]() chyba każda z nas ma czasem takie dni a Ty jeszcze masz podwójnie atrakcje i obowiązki więc nie dziwota że organizm się zbuntował ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2552 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() A to ciekawe z rodzicami. Zwykle to młodzi wyjeżdżają. Opowiesz coś więcej? Ktoś ich namawiał czy sami na to wpadli? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2553 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Oj takie zadrapania to standard, tymbardziej, że u nas ostatnio obcięcie paznokci to jest wyczyn na miarę nagrody Nobla ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2554 |
Zakorzenienie
|
Ej no, piszcie coś!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2555 |
Zakorzenienie
|
Parę dni nie pisałam i ciężko mi się wbić
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#2556 |
Rozeznanie
|
Młoda zdrówka dużo dużo
![]() Franek też marudkuje, ma fazę na mamę. Na dodatek coś się przyplatalo i kaszle. Inhalujemy i zobaczymy co będzie. Czy z samym kaszlem bez innych objawów muszę lecieć do lekarza? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2557 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#2558 |
Konto usunięte
|
zebrah ja też tylko czekam aż któryś zapyta o co chodzi z tą rozpałką do konara
![]() Madzia czytałam na fb, że Hania z temperaturą. Oby to była wina ząbków, a nie jakiegoś choróbska. To jej pierwszy ząbek czy kolejny? australia chyba trzeba do konkretnych osób konkretne pytania skierować to może coś napiszą. No pod warunkiem że je przeczytają ![]() Lena rozumiem, że pewnie byłoby taniej w tym domu na dłuższą metę. A nie boicie się że zrobicie remont i potem nagle znajdzie się ktoś z rodziny do zamieszkania i Was wyproszą? A jak tz to widzi? Cierpliwość co porabiasz w te w miarę ciepłe dni? Wiosenne porządki? Bo znając Ciebie to nie leniuchujesz ![]() miszka pytała ostatnio jak poskromić niegrzecznych starszaków w okresie buntu. Jak tam Twoja Sara? Charakterna z niej dziewczynka czy w miarę można ją okiełznać? fiazo co u Was? Wyszliście z chorób? Wiesz już kiedy wracasz do pracy? |
![]() ![]() |
![]() |
#2559 |
Zakorzenienie
|
Heeeeej na wizazu
![]()
![]() |
#2560 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:19 ---------- Poprzedni post napisano o 21:18 ---------- ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2561 | |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() ![]() Cytat:
To Hani pierwszy ząbek. W sumie czuć go, ale nie widać. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2562 |
Konto usunięte
|
Piszcie coś piszcie, a ja idę posprzątać kuchnię. Jak wrócę to liczę na jakieś elaboraciki do czytania
![]() majkelo gdzieś Ty? |
![]() ![]() |
![]() |
#2563 |
Zakorzenienie
|
A umyjesz mi podlogi? Plissss
![]() |
#2564 |
Zadomowienie
|
A u nas, zgadnijcie???? Zapalenie ucha
![]() ![]() Wymiękam już ![]() ![]() Dobra lecę nadrabiać, a mam co czytać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2565 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#2566 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Hej hej ![]() ![]() Jezus, nic mi nie mów o podłogach ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2567 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:00 ---------- Poprzedni post napisano o 22:00 ---------- Zdrowia!
![]() ![]() |
![]() |
#2568 |
Zadomowienie
|
Dziękuję za rady
![]() sliweczka85 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() W sprawie podawania leków na gorączkę, ja tak jak dziewczyny jeśli widzę, że ma nawet 37,5 albo 38 a widzę że jest nie swój, pojękuje to daje nie czekam aż wzrośnie. Nasz rodzina to nisko temperaturowcy, tż ma 37 i umiera ![]() CarycaKatharina ![]() australia87 jak tam nauka idzie??Pączki mistrzostwo, jak malowane ![]() ![]() ![]() Honcia spóźnione życzenia dla M ( tego samego dnia Franio kończy o miesiąc więcej) i wielkie ![]() ![]() MariaFrancesca nie miałam ani wanilii ani kardamonu, więc dodałam owoców tj.malin i truskawek. Babcia Lepiej Wie ![]() Cierpliwosc o masz i dla Was zdrówka Lena_Marlena ![]() ![]() ale chyba bakoma ok 2zł razy 4 to wychodzi cena tych szitowych nestle ![]() ![]() Z samym kaszlem można, nie trzeba od razu, ale wszystko zależy jakim ![]() justynan01 oby się choróbsko nie rozkręciło ![]() ![]() ![]() elaine-blath oj kusisz mnie basenem, tylko co z tego jak u nas cały czas ktoś chory. Jak zdrówko? ![]() ![]() ![]() ![]() miszkaaa "jak radzilyscie sobie z upartoscia i buntem u starszaków?" Nie radzę sobie ![]() ![]() ![]() Zazdrość-tego się nie da uniknąć. Będzie zawsze... U nas sprawdziło się podkreślanie że lepiej być starszakiem niż maluchem, angażowanie w pomoc przy rodzeństwie itp. Madzia9999 ![]() Liczba ciuchów: u nas też coraz mniej. Raptem dwie półki. Na wiosnę muszę poszukać na strychu co tam zostało po starszakach. A z malutkimi ciuszkami nie mogę się rozstać ![]() Ulubione dzieciowe firmy: H&M, F&F, Next, George, Zara większość praktycznie z sh ![]() Liczba pączków: 4, a teraz oglądałam zdjęcie austarlii, zeżarłabym jeszcze 10 ![]() Pogoda- u nas też wiosna. Jak się ubieracie jak jest 13C? Bo my mieliśmy kombinezon, ale pod nim tylko body i rajstopki i lżejsza czapka. Przykryty był śpiworkiem, bo żadna różnica dla mnie gruby koc czy śpiworek, a wygodniej. TV- u nas może nie leci na okrągło, ale bajki są i niestety nie raz junior patrzy w tv jak zaczarowany oczywiście specjalnie nie sadzam przed tv.. Witam nowe mamusie, fajnie, że dołączyłyście ![]() ---------- Dopisano o 22:41 ---------- Poprzedni post napisano o 22:38 ---------- sliweczka85 elaboracik speszjal for JU ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:49 ---------- Poprzedni post napisano o 22:41 ---------- To już trzeci tydzień jak nawiedziliśmy naszego lekarza, kurcze niedługo chłopina pomyśli że przychodzę go podrywać. No cóż, przez weekend nie dawało mi spokoju, że prze prawie 2 tyg 37,5C- ok ząbki, ale teraz dobiliśmy nawet do 38,3C i nocne koszmar, w dzień jęczybuła. Wczoraj jeszcze ucho było blade, a dzisiaj czerwień, dodatkowo rano zrobiliśmy badanie krwi, które wypadło fatalnie, stąd decyzja o antybiotyku. Ehhhh ale jak nie ma gorączki na dwór na szczęście możemy wychodzić wietrzyć nochala, z którego leje się wiadrami. O i tyle u nas. Właśnie wpierniczamy z tż ostatnie słodkości, a od jutra post, dopiero w wielkanoc poszalejemy ![]() Edytowane przez majkela12 Czas edycji: 2017-02-28 o 21:40 |
![]() ![]() |
![]() |
#2569 |
Konto usunięte
|
majkela na Ciebie zawsze można liczyć!
kuchnia nie odgruzowana, bo lewą ręką podtrzymuję śpiacego na mnie dzieciaka... probowalam go juz 2 razy odlozyc i jest ryk. Chyba dzisiaj bedzie dzien dziecka i pojde spac bez prysznica. ---------- Dopisano o 22:53 ---------- Poprzedni post napisano o 22:51 ---------- majkela nie jecie slodyczy w poscie? szacun! ja bym nie dala rady to wiecej niz pewne. |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2570 |
Raczkowanie
|
Witam wszystkich, którzy przywitali mnie :P jednak pisanie na forum nie dla mnie, jakoś nie ma kiedy napisać... Wam chyba jest łatwiej, bo już macie wprawę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2571 |
Przyczajenie
|
sliweczka85 najśmieszniejsze jest to że ja nie bałam się że guz będzie złośliwy tylko że się nie obudzę po narkozie. Już kiedyś mnie usypiali do badania drożności jajowodów i nie chciałam im wrócić. Anestezjolog po wywiadzie podjął decyzję że znieczulą mnie zo. no i po podaniu znieczulenia odpłynełam im całkowicie
![]() ![]() a co do moich rodziców to najpierw wyjechał mój brat, jak ja zaczynałam ostatnią klasę liceum. Moi rodzice pracowali tutaj oboje ale nie zarabiali jakiś tam kokosów takie o normalne zarobki na przeżycie. No i w maju zdałam maturę,zapisałam się na studia, poszłam do pracy a oni w połowie października weszli do mnie do pokoju, gdzie siedziałam ze swoim ówczesnym narzeczonym (a obecnym mężem ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Australia87 ja jestem przerażona jak widzę jakie rzeczy ale jak to mówi mój mąż ja jestem matka wariatka ![]() Madzia ![]() Lena ![]() majkela12 zdrówka ![]() kurcze dziewczyny jak tak czytam o chorobach waszych maluszków to sobie myślę matko moje dziecko jest jakieś inne, raz jeden (niestety na Boże Narodzenie) miała trzydniówkę i tyle ale od kwietnia idzie do żłobka i pewnie dopiero się zacznie ![]() australia mam dokładnie to samo, rano ją ubrałam poszłam do łazienki oczywiście przyczłapała za mną i już kolanka przykurzone ![]() ![]() 1:30 małżonek właśnie się wychylił z sypialni i powiedział, że mam ciszej klikać bo dziecko obudzę ![]() ![]() sliweczka85 elaboracik może być? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2572 |
Konto usunięte
|
Dzień Doberek!
Kurczę dzisiaj rano nadal 37,7 i jeszcze chrypkę ma ![]() zullugula byliśmy w czwartek u lekarki. Stwierdziła że osłuchowo czysty ale to był dopiero początek kaszlu i 2. dzień temperatury. Dzisiaj już będzie tydzień odkąd temperatura nie spadła poniżej 37,5. mloda odważnych masz rodziców. I to jeszcze bez znajomości języka się podjęli. Moi to mieli stracha jak mieli lecieć do syna na święta. Też nie znają ang. i bali się że się nie dogadają na lotnisku, a przecież cały samolot Polaków z nimi leciał ![]() Ja też panicznie się boję narkozy. Na szczęście nigdy nie musiałam jej mieć ale nawet jakby mi ktoś zasponsorował nowe cycki czy lifting jak będzie to mi już potrzebne to bym ze strachu właśnie przed uśpieniem podziękowała ![]() Po porodzie okazało się że muszę mieć łyżeczkowanie i pytała mnie leakarka czy chcę narkozę i czy ma wzywać anastezjologa ale nie chciałam rzecz jasna ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2573 |
Rozeznanie
|
Sliweczko jak wspomniałam moi rodzice tam mieszkali na tych samych zasadach i faktycznie tak jak piszesz ktoś z rodziny chciał zamieszkać ale wtedy właściciel przyjechał i co do grosza oddał to co oni zainwestowali. Więc o to jestem spokojna.
No U nas właśnie tak że kaszel nieprzyjemny dla ucha ale temp ok kataru nie ma humor dobry. Sliweczko marki za do lyzeczkowania? A bolało Cie? Ja też miałam i chyba nawet nie poczułam ale przy szyciu umieralam: D Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:51 ---------- Poprzedni post napisano o 08:51 ---------- Franek właśnie miał drzemkę z szybkością Kubicy. 10 min i wyspany. Ale maruda jest więc idę spróbuję go jeszcze położyć. Na siłę Chyba go przywiaze: p Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:53 ---------- Poprzedni post napisano o 08:51 ---------- Zartowalam z tym wiązaniem proszę nie wzywać pomocy społecznej! ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2574 | ||||||
Zadomowienie
|
Lena pisała o jogurcikach
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Tylko do pajacy z nexta mam słabość i kupuję w regularnych cenach ![]() ![]() Cytat:
![]() Honcia śliczna Marcelinka ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() i nie wiem, czy ryzykować zdrowie moich rodziców czy się poddać i słoiczkiem próbować nakarmić ![]() Cytat:
![]() Odkąd zaczął wstawac na nogi i kilka kroczków przy kanapie robić to pomyślałam, że boso najzdrowiej dla rozwoju stóp ![]() ![]() Cytat:
![]() a i tak odkurzam kilka razy dziennie :/ Tż wychodzi do pracy to mu z butów piach leci - odkurzam, potem po spacerze (trzymamy wózek w mieszkaniu) potem TŻ wraca z pracyto znów odkurzam ![]() (w ogóle kiedys odkurzałam raz na tydzień i nic mi nie przeszkadzało a teraz paproch wzbudza irytację. Chyba jestem nienormalna) ---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:25 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2575 |
Konto usunięte
|
Lena no skłamałabym pisząc, że nic nie czułam. Przyjemny i bezbolesny zabieg to nie był. Zresztą przy łyżeczkowaniu nie po porodzie tylko z zaleceń lekarza też pacjentkę się usypia.
Paulina a nie możesz Krzysia zostawić na podłodze gdy przygotowujesz śniadanie i dać mu np. jakieś gary i łyżki do zabawy? Usiedzi spokojnie? Nie dziwię się, że Cię paprochy wkurzają. Ja też odkurzam codziennie, a rano jak wychodzę z pokoju to pierwsze co widzę to kocia sierść i żwirek z kuwety wszędzie. Do szału mnie to doprowadza i przez to znienawidziłam moje koty. Cały czas je tylko przeganiam... |
![]() ![]() |
![]() |
#2576 |
Zadomowienie
|
Śliweczko - przez jakiś czas to działało, ale ostatnio juz nie
![]() ---------- Dopisano o 11:59 ---------- Poprzedni post napisano o 11:52 ---------- Przeczytałam właśnie super artykuł na wizażu " Co za metamorfoza! Courtney schudła 75 kg, bo zrezygnowała z..." "30-letnia Courtney Maguire schudła 75 kg. Jej sposób na cudowną dietę? Odstawienie alkoholu. Sprawdź, jak Amerykanka zmieniła swój wygląd, swoje samopoczucie i swoje życie." Kurde, nie miałam alko w ustach 1,5 roku i nie chudnę... dlaczego??? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2577 |
Konto usunięte
|
Paulina no to zostaje Ci jeszcze zostawienie go w łóżeczku albo włożenie do nosidła.
Murek z butelek dobry ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2578 |
Rozeznanie
|
Sliweczko mi nikt nie zaproponował nawet znieczulenia. Narkozy to bym nie chciała ale zzo do szycia by się przydało. Poród mnie tak nie bolał jak szycie
![]() Paulina hahaha dobre z tym alkoholem. Żeby się tak dało... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ---------- Na lokalnej grupie sprzedażowej wyhaczylam duża szafę trxydrzwiowa z lustrem za 150zł. Pani sprzedaje tanio żeby tylko ktoś wziął bo do niedzieli musi oproznic mieszkanie. Jadę dziś obejrzeć i biorę w sobotę ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2579 |
Zakorzenienie
|
Paulina, moja Marysia też się boi blendera :/ Chociaż dzisiaj mamy pewien sukces, bo udało mi się ubić białko bez płaczu, a to dlatego, że ubijałam, robiłam akuku i podskakiwałam jednocześnie
![]() ![]() ![]() Z jogurtami to bym próbowała co jakiś czas, a nuż widelec się przekona ![]() Moi rodzice też są przerażeni jak Marysia je banana albo nie daj Boże ugryzie większy kawałek bułki np. "To nie na moje nerwy" - stwierdziła mama ostatnio ![]() ![]() Za bose stopy to by chyba mnie ukamieniowali ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2580 |
Konto usunięte
|
hahaha, podkoszulka pod body
![]() Moja babcia nie może patrzeć jak dzieci zakładają w zimie bluzki z długim rękawem i nic pod spód. Na górę kurtkę zimową, czapkę, szalik i do szkoły. Pod spodnie też nic nie zakładają, no chyba że jest na prawdę srogi mróz. Lena ja chyba miałam do szycia jakieś miejscowe znieczulenie, bo nie bolało aż tak bardzo. Ogłoszenia lokalne to super pomysł jak trzeba na szybko się urządzić, a finanse nie pozwalają szaleć. mloda pisałaś że córka do żłobka za miesiąc już idzie. Wracasz już do pracy? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:57.