Mamusie listopad 2019- cz. 3 - Strona 86 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2019-07-15, 13:27   #2551
Miss_Bow
Zadomowienie

Dot.: Mamusie listopad 2019- cz. 3

Czytając to zastanawiałam się ile kobiet pozwala mężowi na takie filmowanie lub trzymanie lusterka Albo - ilu mężczyzn było by to w stanie znieść

24 września 2016 r.
Miss_Bow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-07-15, 13:30   #2552
Likka9
Zakorzenienie

Pewnie każdy mąż ginekolog

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Likka9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-07-15, 13:30   #2553
owocowykoktajl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Miss_Bow Pokaż wiadomość
Czytając to zastanawiałam się ile kobiet pozwala mężowi na takie filmowanie lub trzymanie lusterka Albo - ilu mężczyzn było by to w stanie znieść
Mój pewnie by zniósł, jest typem, którego nic nie rusza
owocowykoktajl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-07-15, 13:36   #2554
Miss_Bow
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez owocowykoktajl Pokaż wiadomość
Mój pewnie by zniósł, jest typem, którego nic nie rusza

Mój zapewne po pierwszym spojrzeniu byłby wynoszony nieprzytomny z sali

Cytat:
Napisane przez Likka9 Pokaż wiadomość
Pewnie każdy mąż ginekolog

No tak, tacy przyzwyczajeni

Ogółem stwierdzam, że ta książka jest bardzo ciekawa, można wiele się dowiedzieć o ekstremalnych sytuacjach i przypadkach, ale nie jest napisana na zasadzie straszenia tylko „Spokojnie, to normalne! Spokojnie, napewno wszystko będzie dobrze!” Czytam od dechy do dechy - nawet o tym, co mnie nie dotyczy

24 września 2016 r.
Stary 2019-07-15, 13:40   #2555
Ska
Zadomowienie

Cytat:
Chyba kto raz urodzi w domu to nie wyobraża sobie innego porodu

Z imieniem bez wojny, ale jeszcze nie postanowione a jak już nie daj Boże z kimś się podzielimy przemyśleniami to aaa dwa imiona a to duży problem,a z takim imieniem to szalone dziecko będzie bo ktoś takie zna, a znowu innego imienia teściowa nie zaakceptuje bo po dziadku z którym miała połowę życia kosę i tako. Córka dzisiaj stwierdziła w gabinecie , że przecież będzie Zuzia

Rozumiem że z nami się na razie nie podzielisz tymi przemyśleniami?
Cytat:
Przeczytałam artykuł i włos mi się na głowie zjeżył jak doszłam do 'zielonych wód płodowych' i tego, że to przeciez nic złego!

Na dozie mieli albo pomarańczową albo colę. Z dwojga złego wybrałam za Waszymi radami pomarańcz

Dokładnie, na komplikacje nie mamy wpływu, nie można ich przewidzieć. A lepiej dmuchać na zimne

Chyba nie mam potrzeby oglądania tego jak wyciągają ze mnie dziecko.
Czy CC cz SN chcę to potraktować zadaniowo i zapomnieć
Haha, to zupełnie w jej stylu - ona jest z typów ortodoksyjnych, jak biomamy piorące ciuchy w kasztanach
I wyobraźcie sobie że będą mieli trzeciego chłopaka

Wysłane z mojego Redmi Note 7 przy użyciu Tapatalka
Stary 2019-07-15, 13:44   #2556
agnieszka_2293
Zadomowienie

Cytat:
Ja ryczalam oglądając ich zdjęcia. Oczywiście przy tej części,które mi pokazały. Przy swoich pewnie byłby potok łez

Jeszcze gdyby ten zapach dzidziusia dało się zamknąć w jakimś flakoniku
Cytat:
Napisane przez kasia2439 Pokaż wiadomość
Cudne
Cytat:
Napisane przez misiaa91 Pokaż wiadomość
Super!

I paski
Gwiazdki i paski są spoko
Cytat:
Miss
Ale to o czym piszesz to jakiś hardkor ja po porodzie to pierwsze co to odzyskałam kości policzkowe (serio!) A nie jakieś siniaki czy coś. Myślę że na prawdę trzeba nie słuchać położnej, żeby źle przeć. A i położna nie pozwoli na takie spowalnianie akcji i postawi pacjentkę do pionu
Nikt o zdrowych zmysłach nie idzie patrzeć w krocze (mowa o partnerze) , przy drugim etapie trzyma się głowy rodzącej a nie łazi przy nogach a już lusterko to jakiś kosmos,ja nawet po porodzie tam nie zaglądałam chociaż niektórzy wiem że patrzą lusterkiem. Ale po co

Przy okazji tej współpracy z położna to kuzynka opowiadała,że jej się taaaak nie chciało rodzic,miała jakiegoś lenia ale położna powiedziała,że jak tak ma zamiar rodzic to będzie tu leżeć i leżeć, jak zaczęła współpracować to uwinęła się w godzinę,bez pękania,nacinania itp. Także bardzo ważna jest współpraca z położna .

Ja po porodzie byłam żółta mąż cały czas się pytał, czy wszystko w porzadku.

agnieszka_2293 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-07-15, 13:56   #2557
Dzidka98
Przyczajenie

Macie jakas fajna stronke z ktorej zamawiacie ciuchy dla dzieci? Tyle tego jest, ze idzie zwariowac ;D
Dzidka98 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2019-07-15, 13:59   #2558
Likka9
Zakorzenienie

Ja klikam w h&m, Reserved. Smyk, chociaż średnio lubię ich wzory, ale skarpetki czy jednolite rzeczy biore. C&a ma fajną jakość bio dla niemowląt, body z wielopakow dobrze wspominam.
Najczęściej jednak h&m i reserved bo tam też ubieram córkę to klikam przy okazji .

Stary 2019-07-15, 14:08   #2559
misiaa91
Zakorzenienie

Cytat:
Śliczne

Chyba bym nie dała rady wypić pomarańczowej, mam nadzieję, że u mnie będzie inny smak, podpytam położnej za tydzień Mam bardzo zle skojarzenia ze smakiem syntetycznej pomarańczy

Super, że wszystko w porządku Kawał chłopa rośnie

Ja też jestem na nie jeżeli chodzi o poród domowy, panicznie boję się komplikacji! Dlatego też postanowiłam, że idę rodzić tam, gdzie są lekarze w razie czego, a nie tam, gdzie są tylko położne, bo te dwa oddziały są na różnych piętrach i w razie powikłań przewożą Cię windą na oddział z lekarzami. Ten oddział z lekarzami jest głownie dla ciąż powikłanych, ale jeżeli u mnie nie będzie powikłań to i tak powiem, że mam blokadę psychiczną przed porodem z dala od lekarzy i chce wiedzieć, że lekarz jest bardzo blisko nawet jeśli wszystko pójdzie gładko i nie będę musiała go ani razu oglądać

Też jestem na nie, jakoś ciężko by mi było potem to oglądać chyba... „W oczekiwaniu na dziecko” czytałam, że np. ojciec dziecka może kamerować moment narodzin albo w lusterku pokazać jak dzidziuś przychodzi na świat, ale dla mnie to by chyba było zbyt wiele Tak samo jak mogą Ci pokazać jak wyciągają dzidziusia podczas cesarki, o nie... Musieli by mnie chyba potem cucić po takich emocjach I wyczytałam jeszcze, że po porodzie można wyglądać jak po zejściu z ringu bokserskiego (siniaki na twarzy, przekrwione oczy), zwłaszcza jak się parło szczęką i twarzą a nie dołem ciała
Masz jakieś wskazanie do krzywej, czy rutynowo robią? Moja położna chyba nie planuje :P
Cytat:
Moj pewnie by wytrzymał, ale ja już niekoniecznie
Cytat:
Napisane przez Dzidka98 Pokaż wiadomość
Macie jakas fajna stronke z ktorej zamawiacie ciuchy dla dzieci? Tyle tego jest, ze idzie zwariowac ;D
Ja, jak do tej pory mam z Reserved, Next, Newbie (ale tego chyba nie ma w Polsce) i ze Smyka.
Stary 2019-07-15, 14:15   #2560
babeczki
Zakorzenienie

Hejo ️ ja dzis bylam na pedi z rana a potem zrobilam placki ziemniaczane z sosem i teraz leżę na leżaku za domem
Cytat:
Wiecie co, gadałam dzisiaj z kuzynka. Jej mała ma miesiąc i kilka dni i nosi 68. A nie urodziła się wielka, raczej normalna bo niecałe 3.5kg i 55cm. Oni nie są wysocy,więc też młoda nie leci jak koks z wzrostem.
Ja to już nie pamiętam na ile wystarczył nam jeden rozmiar. Ale teraz myślę czy nie ograniczyć się bardziej wyprawkowo.

Moja szwagierka urodzila 15 kwietnia więc dzis młody kończy 3 miesiące, a juz jakis miesiąc temu zaczął chodzić w 68 rozmiarze a co najlepsze urodzil sie jak wczesniak w 36plus5 a mial 55cm i 3kg
Cytat:
Napisane przez patisonowa Pokaż wiadomość
Nie mówcie, że 62 na miesiąc, bo się zapłaczę - mam najwięcej najpiękniejszych ubranek w tym rozmiarze

Hahah ja dlatego te najpiekniejsze wymarzone ciuszki biore na 68 zeby na chwile wystarczyły ale na 50 mam tylko kilka sztuk, na 56 i 62 wydaje mi sie, że sporo wiec juz planuje nie kupowac a jeszcze sisotra i szwagierka maja przejrzeć co sie nada po ich synkach na moją Majeczke
Cytat:
Napisane przez patisonowa Pokaż wiadomość
W sumie kolejna wyprzedaż już w zimie

Ja juz czekam
Cytat:
Napisane przez sugarfreeee Pokaż wiadomość
Ja też miałam trzy pobrania na krzywą, najgorsze, że muszę to przejść jeszcze raz bo jakby tamta mi wyszła nie tak, tobym nie musiała powtarzać, a tak to w 26 ponownie mam robić

Od wczoraj mam taką anginę, że po prostu nie wiem, co ze sobą robić. Dziś wyrzygałam całe śniadanie, bo dodatkowo doszedł kaszel, a w ciąży kaszel kończy się odruchem wymiotnym. Wczoraj próbowałam płukać wodą z solą - skończyło się wymiotami. Pije herbatę z cytryną i syropem z malin i zażywam prenalen, ale jest o kant tyłka potłuc.
Kurcze oby Ci szybko przeszlo!
Cytat:
Ja się dziwię,że u Was trzeba mieć swoją glukozę. U mnie glukoza jest w pakiecie, smakowa, babka mówiła że od lat nie dają zwykłej. Przy córce też mi dali cytrynowa. A robiłam w różnych labach.

Pić wodę można pomiędzy pomiarami.

Ja po wizycie Wszystko w porządku, szyjkę też sprawdzała. Ale mówiła że od 30ktoregos tam tygodnia nie będzie sprawdzać , żeby nie wywołać porodu. Bo prawdopodobnie to u mnie spowodowało przedwczesny poród z córką.

Córka słowem się nie odezwała, chyba przeżywała szok chociaż pokazywała lekarce gdzie widzi ucho albo palce. Na koniec małe rozczarowanie bo myślała,że dzidzia dzisiaj wyjdzie i jak to nie wyszła? Powiedziała że to będzie jej dzidzia i tylko ona będzie mogła ją gilac, O.i K (jej przyjaciele) nie ale oni już mają swoje dzidzie

Facet jak wąż mi rośnie, ok.570gram (22+3), ale długi jak na trzy tygodnie do przodu. Powiedziała , żebym się spodziewała szczupłego ale długiego egzemplarza. Może łatwiej wyjdzie

Co do tamtego lekarza to powiedziała,że na szczęście jest jeden na oddział taki. Ona ma z nim otwarta kosę. Mogę złożyć skargę , ale to raczej nic nie da bo facet ma takie plecy, że go nie ruszają od lat.

I pytałam o obecność lekarza przy porodzie. Mówiła, że przy prawidłowym fizjologicznie porodzie lekarz nawet nie zagląda na salę. Nie jest potrzebny. Kiedyś dużo czytałam o porodach domowych i były takie same informacje. Żebym miała więcej kasy i męża w innym systemie pracy to może bym się zdecydowała
Bardzo sie ciesze ze wszystko ok

U mnie corka w 20+3 na prenatalnych miala 404gramy, ciekawe ile bedzie teraz na wizycie za tydzien w 23+2tc

babeczki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-07-15, 15:17   #2561
kasia2439
Zakorzenienie

Cytat:
To piątka, też mamy taki sam
Piateczka
Cytat:
Napisane przez Mikaa92 Pokaż wiadomość
Mamy taką samą zawieszke

kasia2439 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2019-07-15, 15:17   #2562
Jaguś
Rozeznanie

GG do Jaguś

Cytat:
Chyba kto raz urodzi w domu to nie wyobraża sobie innego porodu

Z imieniem bez wojny, ale jeszcze nie postanowione a jak już nie daj Boże z kimś się podzielimy przemyśleniami to aaa dwa imiona a to duży problem,a z takim imieniem to szalone dziecko będzie bo ktoś takie zna, a znowu innego imienia teściowa nie zaakceptuje bo po dziadku z którym miała połowę życia kosę i tako. Córka dzisiaj stwierdziła w gabinecie , że przecież będzie Zuzia

Ja się niepotrzebnie z mamą podzieliłam, jakie imię mam na myśli, od razu mi wyliczyła kto takie ma i dlaczego źle jej się kojarzy a to było jedyne męskie, które w miarę mi sie podobało, poza tym w ogóle nie mam pomysłu

Cytat:

Też jestem na nie, jakoś ciężko by mi było potem to oglądać chyba... „W oczekiwaniu na dziecko” czytałam, że np. ojciec dziecka może kamerować moment narodzin albo w lusterku pokazać jak dzidziuś przychodzi na świat, ale dla mnie to by chyba było zbyt wiele Tak samo jak mogą Ci pokazać jak wyciągają dzidziusia podczas cesarki, o nie... Musieli by mnie chyba potem cucić po takich emocjach I wyczytałam jeszcze, że po porodzie można wyglądać jak po zejściu z ringu bokserskiego (siniaki na twarzy, przekrwione oczy), zwłaszcza jak się parło szczęką i twarzą a nie dołem ciała
Mojej koleżance popękały żyłki w oczach i koło ust! Mówiła, że wyglądała strasznie.
Jaguś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-07-15, 15:20   #2563
owocowykoktajl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jaguś Pokaż wiadomość
Ja się niepotrzebnie z mamą podzieliłam, jakie imię mam na myśli, od razu mi wyliczyła kto takie ma i dlaczego źle jej się kojarzy a to było jedyne męskie, które w miarę mi sie podobało, poza tym w ogóle nie mam pomysłu

Mojej koleżance popękały żyłki w oczach i koło ust! Mówiła, że wyglądała strasznie.
Kuzynka dostała na momencie sińców pod oczami. Bratowa wyglądała jak trup z zimnymi potami i sinymi ustami+ popękały jej (relacja brata). Także ten...
Stary 2019-07-15, 15:22   #2564
Likka9
Zakorzenienie

Na porodówkę pomadka nawilzajaca to must have

Mojej mamie też chyba średnio leży imię, które mąż wybrał. Oswaja się z wnukiem i imieniem za to jestem barrrrdzo ciekawa reakcji teściowej. Imię po jej mężu,a moim teściu, na bank powie że nieee

Edytowane przez Likka9
Czas edycji: 2019-07-15 o 15:24
Stary 2019-07-15, 15:22   #2565
sugarfreeee
Zakorzenienie

Cytat:
Ja przy bolu gardła wale od razu milion psikniec Gardimaxem medica. Po nocy mija. Ale to na własną odpowiedzialność w ciąży

Właśnie ja zazwyczaj używałam propolisu, ale teraz w ciaży wolę tylko dozwolone.

Cytat:
Ta, powodzenia we wkluciu się u mnie w rękę w tym samym dniu. Nie da się. Tyle razy już próbowali.

Robię to, co zaordynował lekarz. Nic nie będę powtarzać na własną rękę, bo znając mnie jak powtórzę za 2tygodnie to za 3 będę musiała u lekarza. Równie dobrze mogłabym olać to badanie i pójść za 3-4 tygodnie.

Laboratorium do zbyt ładnych i nowych nie należy, ale jeśli chodzi o same wyniki badań (nie szybkość a pewność oznaczeń) to ma najlepsze w całym regionie.

---------- Dopisano o 09:10 ---------- Poprzedni post napisano o 09:07 ----------

Ale to krzywa wyszła Ci źle, tj złe wyniki?

Ja polecam nockę w szaliku/chuście na gardle.
I psikanie jakimś tantum verde/argentinem, bo są bezpieczne w ciąży.

Tak, wyszła w porządku, a ja szybko przybrałam na wadze, więc kazała mi wcześniej zrobić. Wyszła bez zastrzeżeń więc muszę w 26 tc powtórzyć

Cytat:
Biedna! Na ból gardła i kaszel, z domowych sposobów polecam jeszcze syrop z cebuli, ale przy anginie to pewnie zbyt słabe działo. Zdrówka.
Cytat:
Ooo, właśnie!
Syrop z cebuli! Dopraw go jeszcze sokiem z cytryny.

Albo sposób mojego dziadka: mleko z miodem i czosnkiem. Chociaż wydaje mi się, że może go nie przełknąć

Tak! TO moje dzieciństwo A mleko, czosnek masło i miód to z kolei studia. Chyba dziś sie pokuszę, bo z gardła przeszło mi na uszy i kaszlę. A jak kaszlę, to mam odruch wymiotny i tym sposobem dziś pozbyłam się caluśkiego śniadania

Cytat:
Napisane przez Mikaa92 Pokaż wiadomość
Dzień dobry, wróciłam do żywych po 12h spania już jestem po śniadaniu i zakupach więc na spokojnie luzik.
Co do ubranek to chrzesnica męża ma prawie pół roku 7,5kg i nosi 62 dopiero co a w 56 jeszcze wejdzie ale tam to wszystko praktycznie z H&M

---------- Dopisano o 08:22 ---------- Poprzedni post napisano o 08:22 ----------

Spróbuj Tamtum Verde, dozwolony z ciąży i pomaga

Dobra mama mi przywiozła dziś <3

DQUOTE=Nurek1119;86995824]Ja tez już raz miałam i wyszła ok dlatego muszę powtórzyć

Nie idziesz do lekarza ?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk[/QUOTE]

Planowałam, ale dziś już nie mam gorączki, tylko smarkam, kaszlę i mi się rzuciło na uszy, więc się wstrzymam, a L4 i tak mam, więc posłusznie leżę w łóżku. Jest o niebo lepiej niż rano

Cytat:
O jezu. Zdjęcia podczas porodu. Nie. Nie. I jeszcze raz nie.

Też nie chcę zdjęć z porodu. Myślę, że to będzie naprawdę trudne przeżycie dla mnie, a ja w ogóle szczerze nie znoszę zdjęć swoich

sugarfreeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-07-15, 15:54   #2566
misiaa91
Zakorzenienie

Owocowykoktajl, jak będziesz miała chwilkę, to możesz mi dopisać Bobas TV 19go sierpnia.
Stary 2019-07-15, 16:00   #2567
Miss_Bow
Zadomowienie

Cytat:
Masz jakieś wskazanie do krzywej, czy rutynowo robią? Moja położna chyba nie planuje :P

U mnie robią chyba wszystkim, bo mam to wpisane w plan opieki Z tym, że to ta „dziwna” krzywa - nie na czczo i tylko z jednym pobraniem. Jak wyjdzie coś nie tak to dopiero wtedy robią taką krzywą jak w Polsce - na czczo i chyba dwa pobrania

Mój synuś takie dzisiaj akrobacje wyprawia w brzuchu, że aż mnie zemdliło od jego kopania po żołądku Tak wysoko już dosięga, niesamowite!

24 września 2016 r.
Stary 2019-07-15, 16:01   #2568
owocowykoktajl
Zakorzenienie

Cytat:
Owocowykoktajl, jak będziesz miała chwilkę, to możesz mi dopisać Bobas TV 19go sierpnia.
Zrobione
Stary 2019-07-15, 16:24   #2569
misiaa91
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie robią chyba wszystkim, bo mam to wpisane w plan opieki Z tym, że to ta „dziwna” krzywa - nie na czczo i tylko z jednym pobraniem. Jak wyjdzie coś nie tak to dopiero wtedy robią taką krzywą jak w Polsce - na czczo i chyba dwa pobrania

Mój synuś takie dzisiaj akrobacje wyprawia w brzuchu, że aż mnie zemdliło od jego kopania po żołądku Tak wysoko już dosięga, niesamowite!
U mnie w planie (chyba) tego nie ma, musze dobrze zerknąć. Mam teraz spotkanie na poczatku sierpnia i muszę jej powiedzieć, że chcę rodzić w Polsce i wiele razy to my sie nie bedziemy już widziały

Fascynujące są te wygibasy

Cytat:
Zrobione
Dziękuję
Stary 2019-07-15, 17:35   #2570
Nurek1119
Zakorzenienie

Cytat:

Super łupy jak za taka cenę

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

---------- Dopisano o 17:05 ---------- Poprzedni post napisano o 17:05 ----------

Cytat:
Widzę, że prawie kazda z nas ma jakieś gwiazdki

Nie nie mam

---------- Dopisano o 17:35 ---------- Poprzedni post napisano o 17:05 ----------

Kupiłam dziś pieluszkę, rożek, kocyk i otulacz

Nurek1119 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-07-15, 17:38   #2571
kasia2439
Zakorzenienie

Siedzę na przeciwko Smyka i pilnuje się, żeby nie wejsc

kasia2439 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-07-15, 17:40   #2572
Nurek1119
Zakorzenienie

Cytat:

Może być trudno

Stary 2019-07-15, 17:57   #2573
agnieszka_2293
Zadomowienie

Cytat:

Wchodź przeceny są

agnieszka_2293 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2019-07-15, 18:08   #2574
Ska
Zadomowienie

Cytat:
Na porodówkę pomadka nawilzajaca to must have

Mojej mamie też chyba średnio leży imię, które mąż wybrał. Oswaja się z wnukiem i imieniem za to jestem barrrrdzo ciekawa reakcji teściowej. Imię po jej mężu,a moim teściu, na bank powie że nieee

I woda, dużo wody Ja miałam zgrzewkę przy łóżku.
Takie soczyste opisy imienia i się nie podzielisz? Ja ciekawa bo też miałam mega problem ale nikt nosem nie kręcił a przyjęło się wspaniale i pasuje, to stwierdzam po tych dwóch i pół roku

Wanda z kolei się może u mnie średnio w rodzinie kojarzyć bo mieliśmy jedną, siostra cioteczna mojego Taty, mieszkała z Nim na jednym podwórku.. popełniła samobójstwo bo życie małżeńskie ją przerosło.. a to był kiedy z wojska mój Tata akurat wrócił, bardzo to wszyscy przeżyli, podobno była piękną i dobrą kobietą

Stary 2019-07-15, 18:16   #2575
babeczki
Zakorzenienie

Cytat:

Hahaha, ja specjalnie jutro jade do wiekszego miasta, zeby wkroczyć do smyka, hm, reserved itp

babeczki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-07-15, 18:24   #2576
owocowykoktajl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ska Pokaż wiadomość
I woda, dużo wody Ja miałam zgrzewkę przy łóżku.
Takie soczyste opisy imienia i się nie podzielisz? Ja ciekawa bo też miałam mega problem ale nikt nosem nie kręcił a przyjęło się wspaniale i pasuje, to stwierdzam po tych dwóch i pół roku

Wanda z kolei się może u mnie średnio w rodzinie kojarzyć bo mieliśmy jedną, siostra cioteczna mojego Taty, mieszkała z Nim na jednym podwórku.. popełniła samobójstwo bo życie małżeńskie ją przerosło.. a to był kiedy z wojska mój Tata akurat wrócił, bardzo to wszyscy przeżyli, podobno była piękną i dobrą kobietą

Moja mama jest Wanda i powiem Ci, że dopiero przez Twoją córkę zaczęłam ładniej patrzeć na to imię
Cytat:

Nie podpuszczam Cie, ale nie zrobisz tego

Stary 2019-07-15, 18:50   #2577
Likka9
Zakorzenienie

Ska
Ale to żadne pikantne imiona
Zwykle, nasze bardzo polskie, tylko mamy raczej odmienne typy. Wyszłam z założenia,że mamy jeszcze dużo czasu, będę się martwić jak urodzę jeden plus jest taki,że mi żadne męskie imię tyłka nie urywa to nie jestem zafiksowana na żadne.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2019-07-15, 18:51   #2578
Jaguś
Rozeznanie

GG do Jaguś

Dziewczyny, dzisiaj byłam na pogrzebie taty koleżanki, która zresztą też w listopadzie rodzi, i się dowiedziałam, że nie powinnam przychodzić! Też jakiś przesąd. Może ta koleżanka też powinna odpuścić pogrzeb własnego ojca, nie wiem
Jaguś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-07-15, 19:03   #2579
Likka9
Zakorzenienie

Znam kobiety w ciąży,które nie chodziły na pogrzeb,w tym jedna na pogrzeb tescia. Dla mnie to jest chore.

Stary 2019-07-15, 19:06   #2580
Nurek1119
Zakorzenienie

Cytat:
Znam kobiety w ciąży,które nie chodziły na pogrzeb,w tym jedna na pogrzeb tescia. Dla mnie to jest chore.

Dobrze, że nikt mi tego nie powiedział jak byłam na pogrzebie dziadka bo nie wiem co bym odpowiedziała :/

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości