Zapuszczamy włosy - Strona 86 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-01-28, 22:07   #2551
Tusio
Wtajemniczenie

Dot.: Zapuszczamy włosy

przylaczam sie do watku!)))) ja rowniez zapuszczam. mam aktualnie wlosy do polowy plecow,chce do pasa. wlosy rosna mi szybko i mam nadzieje, ze jakos wytrzymam))))
Stary 2007-01-28, 22:12   #2552
Olgis
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez klaudynka4 Pokaż wiadomość
Olgis, ale długie Pozazdrościć Ile czasu zapuszczasz ?
Wiem, że długie i cieszę się z nich, chociaż czasem trudno mi je rozczesać. Hmmm... Nie wiem dokładnie ile czasu, kilka lat .Podcinam je trochę co 1-2 miesiące
tę wrażliwość na piękno,
nigdy się nie zestarzeje.
Olgis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-28, 22:51   #2553
Pyra1990
Zakorzenienie

O kurde w zyciu bym takich nie zapusciła Moje ledwo rosna Dobra ide spac dziewczeta Zyczcie mi powodzenia w szkole

I'll never let you down...
Pyra1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-29, 09:12   #2554
*Vivi*
Raczkowanie

Ależ ja mam doła. Tak bardzo bym chciała mieć włosy chociaż do łopatek. One od 3 lat sa takiej samej długości, jakby nic nie rosły ja je przycinam, bo sa takie bez wyrazu, w ogóle si nie układają, wyglądam jakby mi krowa ulizała włosy i końce się bardzo mocno wywijają, grzywka mi odrosła ale chce ja zapuszczać...wczoraj miałam ochotę pójść do fryzjera i je ściąć, ale pewnie byłoby jeszcze gorzej...
Teraz stoją ranne, nagie, brudne
Lecz nadal doskonałe...
*Vivi* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-29, 09:42   #2555
look_ahead
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Pyra1990 Pokaż wiadomość
O kurde w zyciu bym takich nie zapusciła Moje ledwo rosna Dobra ide spac dziewczeta Zyczcie mi powodzenia w szkole
no to powodzenia 2 tygodnie leniuchowania to teraz Pyra do roboty

Cytat:
Napisane przez *Vivi* Pokaż wiadomość
Ależ ja mam doła. Tak bardzo bym chciała mieć włosy chociaż do łopatek. One od 3 lat sa takiej samej długości, jakby nic nie rosły ja je przycinam, bo sa takie bez wyrazu, w ogóle si nie układają, wyglądam jakby mi krowa ulizała włosy i końce się bardzo mocno wywijają, grzywka mi odrosła ale chce ja zapuszczać...wczoraj miałam ochotę pójść do fryzjera i je ściąć, ale pewnie byłoby jeszcze gorzej...
nie ścinaj!! albo może idz do fryzjerka nada troszkę "kształtu" włosom, jakieś cieniowanie? cierpliwości... włosy urosną

kurcze, nie wiem co mi się dzieje z tym wizażem :/ nie chce mi się otwierać i załączników nie mogę dodać, nawet linka do jakiejś stronki
Stary 2007-01-29, 10:08   #2556
adulka.p
Zakorzenienie

dziewczyny jeste okropna...1 dzien po feriach a ja do sql nie poszlam:p i CHYYYBA kupie se szamponetke taka 3-4 mycia i sie na jakis brazik walne bo mnie kuuusi,bo NIGDY nie mialam innego kolorku niz naturalny

Najwazniejsze w życiu to nauczyć się, które mosty przekraczać, a które palić.
adulka.p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-29, 10:24   #2557
look_ahead
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez adulka.p Pokaż wiadomość
dziewczyny jeste okropna...1 dzien po feriach a ja do sql nie poszlam:p i CHYYYBA kupie se szamponetke taka 3-4 mycia i sie na jakis brazik walne bo mnie kuuusi,bo NIGDY nie mialam innego kolorku niz naturalny
ja też zawsze swój naturalny i póki co mnie nie kusi malowanie... chyba że osiwieję

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-01-29, 11:00   #2558
fructissa
BAN stały

dziewczęta ale żeście się rozgadały (i bardzo dobrze )

jak czytam wypowiedzi niektórych, że nigdy nie farbowały włosów to... aż żal mnie ściska bo ja z moimi wyprawiałam, przez neicałe pól roku ;(

zacznijmy od tego że zamarzył mi się blond (gdzieś tak na wiosnę chyba ) ... kupiłam farbę z Garniera belle color, ale wyszedł mi na moich ciemnych blond włosach- rudy! załamałam się i nastepnego dnia pomyslałam że jeśli zrobię z palette skandynawskim blondem będę miała cudny, jasny blond. gorzej pomylić się nie mogłam- miałam jajecznicę na łebku nastepnego dnia... pofarbowałam włoski na ciemny blond z londy. Mimo że wyszedł jasny brązik spodobał mi się I tak mi został do wakacji, dopóki nie zaczął się spierać. Postanowiałam że na obecne, średni blond włoski zrobię sobie sobie jasny blond pasemka- wyszły błękitne wiem, brzmi to śmiesznie, ale czułam się dramatycznie. Postanowiłam przykryć (nastepnego dnia) ten błękit średnim blondem- znowu jajca na głowie wytrzymałam z tym paskudztwem tydzien i znowu w ruch poszła londa- ciemny blond. za pierwszym razem mialam orkopne prezswiwty, i nastepnego dnia zrobilam drugi raz- wtedy to juz mialam PRAWIE czarne wlosy :P No i... że na włosach pozostał mi paskudny odcień zieleni, na Andrzejki zrobiłam sobię ciemnym blondem z garnier 100% color. byłam wtedy PIERWSZY RAZ zadowolona z efektu. I do tej pory mam te wszystkie farbska na głowie Mama pozwoliła mi cokolwiek z nimi zrobić (taa cokolwiek- blond baleyage ale to już na pewno w salonie fryzjerskim). Mimo wszystko włosy mam w dobrym stanie :P Na wakacje były strasznie popalone, a teraz... ;P zwłaszcza że używam waxu, olejku rycynowego (od niedawna) i w ogóle... są super ;D miękkie jak moje własne.

Żałuję okropnie tego co z nimi wyprawiałam ale na razie skutków ubocznych nie ma [najwidoczniej moje włosy mają zdolność szybkiej regeneracji]

Pozdrawiam i dziewczyny! Jeśli chcecie rozjaśniać włosy to tylko u fryzjera
fructissa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-29, 11:29   #2559
Dinulka
Zakorzenienie

własnie ja mam takie pytanie, czy za którymś razem nie pomyślałaś w końcu o fryzjerze? zamiast sama cudować z nimi ;P
Dinulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-29, 11:41   #2560
adulka.p
Zakorzenienie

fructissa biedne wloski

Stary 2007-01-29, 11:58   #2561
look_ahead
Zadomowienie

Cytat:
fructissa biedne wloski
oj tak fructissa nie chcialabm bć Twoimi włosami hehe jak już kończyłam z prostownicą, i czasami prostowałam to sobie wobrazałam jak moje włos krzyczą "ałłaaa", "boooli" hehehe ot takie dziwaczenie, ale to pewnie dlatego że takiego bzika mam na ich punkcie (włosów rzecz jasna)
Stary 2007-01-29, 12:30   #2562
adulka.p
Zakorzenienie

kuurcze moje jakos nie krzycza albo nie chce ich slyszec po prostu

Stary 2007-01-29, 12:36   #2563
nikita-21
Raczkowanie

Teraz opowiem najbardziej straszną opowieść o najgorszym fryzjerze jakiego w życiu spotkałam. To było cztery lata temu. Salon nazywał się metamorfoza Uważajcie na tą nazwę. Chciałam podciąć sobie włosy jakieś 2 cm, a miałam je długie do pasa Poszłam tam ze swoją koleżanką mnie zaczeła "podcinać" a raczej OBCINAC pierwszą jak to zobaczyłam to mi się zrobiło słabo Z włosów do pasa zrobiły mi się włosy do ramion SZOK! Koleżanka nie pozwoliła już sobie dotknąć włosów. Powiedziała tylko że to wredny babsztyl. Sciąć takie ładne włosy zdrowe nie rozdwojonie gęste. Chyba z zazdrości sama miała na głowie kródkie siano .Do tej pory idąc do fryzjera i widząc w jego rękach nożyczki robie się blada. Teraz włosy mam za łopatki i nie chciałabym znów ich stracić.
nikita-21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-29, 13:51   #2564
Myszka15krk
Zakorzenienie

Nom więc ja mialam wloski dosyć długie aż zachciało mi się cieniować i grzywke robic...Grzywke to nie zaluje ale cieniowania bardzo....=((( grzywka siega mi brwi a włosy z przodu za brode a z tyłu do łopatek...Czekam aż mi te przednie odrosną bo wyglądają okropnie z jednej strony proste a z drugiej takie dziwne....:|....Poprostu szkoda gadać:P...Ale pewnie do lata będą znośne takze bede mogla sobie cos z nimi zrobic bo teraz w kucyku caly czas nosze...I tak w sumie zima to w zimie wiąże...:P...Życze Wam dziewczyny wytrwałości w zapuszczaniu
Myszka15krk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-29, 14:07   #2565
look_ahead
Zadomowienie

Cytat:
kuurcze moje jakos nie krzycza albo nie chce ich slyszec po prostu
no raczej to drugie a ja kupiłam sobie dziś saszetkę nowego Waxa bo pojawił się nowy Wax do włosów suchych i zniszczonych z naturalnym ekstraktem z henny, olejkiem ze słodkich migdałów i ekstraktem z miodu i cynamonu
"Zawarte w olejku ze słodkich migdałów glicerydy kwasu oleinowego i linowego zmiękczają i wygładzają włosy, łagodząc jednocześnie podrażnienia skóry głowy.
Ekstrakt z miodu silnie nawilża i odżywia przesuszone włosy nadając im piękny połysk.
Ekstrakt z cynamonu w naturalny sposób chroni włosy przed promieniowaniem UV oraz działaniem wolnych rodników."

Ciekawe czy lepszy od "starej" wersji oby za saszetkę 20 ml zaplaciłam 2,35 zł, więc warto spróbować zaraz idę nałożyć i potem zdam relację
Stary 2007-01-29, 14:23   #2566
klaudynka4
Zakorzenienie

GG do klaudynka4 Send a message via Skype™ to klaudynka4

Ale to nie jest ten wax z richards&appleby..
Aczkolwiek poszukam u siebie Bo ciekawie brzmi
Stary 2007-01-29, 14:48   #2567
look_ahead
Zadomowienie

Cytat:
Ale to nie jest ten wax z richards&appleby..
Aczkolwiek poszukam u siebie Bo ciekawie brzmi
a faktycznie firma inna, a ja myślałam, że to jakaś nowa wersja starego, poczciwego Waxa ten nowy jest z firmy L'biotica...
właśnie nałożyłam, ciekawe co to za "cudo"
Stary 2007-01-29, 14:56   #2568
klaudynka4
Zakorzenienie

A no ja wiem bo już tego innego waxa gdzieś widziałam
Stary 2007-01-29, 15:00   #2569
adulka.p
Zakorzenienie

http://www.lbiotica.pl/?sub=produkt&pr=13

Stary 2007-01-29, 15:36   #2570
look_ahead
Zadomowienie

No właśnie... Kurczę może to jakaś lipa i podróbka traz mam na włoskach tego innego "waxa" ciekawe co z tego będzie
Stary 2007-01-29, 15:36   #2571
klaudynka4
Zakorzenienie

To nie podróbka, ten wax ( w końcu to znaczy poprostu wosk ) był już dawno, tylko teraz gdy wyszły nowe zrobiło sie o nim głośniej.
A mnie interesuje to czy śmierdzi tak jak zwykły?
Stary 2007-01-29, 15:41   #2572
Maybebaby
Raczkowanie

Witam Dziewczyny!
Wróciłam i właśnie siedze z bananową odżywka na głowie(domowej roboty).Przez ten czas jak mnie nie było, odzwyczaiłam sie już od wizażu, brakowało mi ale dawałam rade chociaż raz nawet weszłam ale szybko zamknęłam stronę).Znalazłam fajna angielską stonkę o włosach kręconych i właśnie z niej dowiedzialam się przepisu na tą maskę bananową
I dowiedzialam się też wielu innych rzeczy(które już wczesniej wiedziałam, ale tam sie tylko utwierdziłam w przekonaniu że nie jestem sama).Np. tam maja(to jest strona z USA) o wiele wiecej produktów do włosów kręconych(wiem troche nie na temat, ale musze wam to opisać).I co najważniejsze, tych produktach nie ma tyle chemii co my mamy.Typu SLS(Sodium laureth/lauryl sulphte....słyszał ktoś o szkodliwości tego skladnika, czy znajdę bratnią duszę?) i wiele innych.Zmierzam do tego że ta cała chemia powoduję, np. nadmierne tłuszczenie albo wysuszanie albo wypadanie, czy obciażanie włosów cebulek.
Widzę po sobie, że mam gęstsze włosy odkąd używam mniej chemii.
Co o tym sądzicie dziewczyny? Bo końcu to też jest temat mocno powiązany z zapuszczaniem włosów....bo jak zapuszczać to zdrowe i mocne włosy a nie strzeche siana
Maybebaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-29, 15:52   #2573
dra
Zakorzenienie

dołańczam sie też zapuszcza włosy mam do ramion a chce mieć do pasa

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-01-29, 15:57   #2574
look_ahead
Zadomowienie

Cytat:
To nie podróbka, ten wax ( w końcu to znaczy poprostu wosk ) był już dawno, tylko teraz gdy wyszły nowe zrobiło sie o nim głośniej.
A mnie interesuje to czy śmierdzi tak jak zwykły?
właśnie nie śmierdzi pachnie delikatnie, jakoś tak owocowo i ma inną konsystencję, taką bardziej kremową niż woskową tyle z pierwszych obserwacji
Stary 2007-01-29, 16:05   #2575
klaudynka4
Zakorzenienie

to juz nie ufam ale zobaczymy jak sie u ciebie będzie sprawował
Stary 2007-01-29, 16:34   #2576
kesii
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Maybebaby Pokaż wiadomość
Witam Dziewczyny!
Wróciłam i właśnie siedze z bananową odżywka na głowie(domowej roboty).Przez ten czas jak mnie nie było, odzwyczaiłam sie już od wizażu, brakowało mi ale dawałam rade chociaż raz nawet weszłam ale szybko zamknęłam stronę).Znalazłam fajna angielską stonkę o włosach kręconych i właśnie z niej dowiedzialam się przepisu na tą maskę bananową
I dowiedzialam się też wielu innych rzeczy(które już wczesniej wiedziałam, ale tam sie tylko utwierdziłam w przekonaniu że nie jestem sama).Np. tam maja(to jest strona z USA) o wiele wiecej produktów do włosów kręconych(wiem troche nie na temat, ale musze wam to opisać).I co najważniejsze, tych produktach nie ma tyle chemii co my mamy.Typu SLS(Sodium laureth/lauryl sulphte....słyszał ktoś o szkodliwości tego skladnika, czy znajdę bratnią duszę?) i wiele innych.Zmierzam do tego że ta cała chemia powoduję, np. nadmierne tłuszczenie albo wysuszanie albo wypadanie, czy obciażanie włosów cebulek.
Widzę po sobie, że mam gęstsze włosy odkąd używam mniej chemii.
Co o tym sądzicie dziewczyny? Bo końcu to też jest temat mocno powiązany z zapuszczaniem włosów....bo jak zapuszczać to zdrowe i mocne włosy a nie strzeche siana
maybebaby o sls duzo osob (czyt. dziewuch) wie. ze swojej eksperiencji powiem Tobie ze bardzo ciezko wciaz w Polsce znalezc takie kosmetyki. ja od jakiegos czasu eliminuje chemie ze wszystkich swoich kosmetykow. jezeli chodzi o wlosy to nie stosuje zadnego waxu bo on tez jest niezle chemia naszpikowany, natomiast mam ziolowe odzywki, szampony i olejek rycynowy z nafta zauwazylam ze wlosy bardzo mi sie wzmocnily od czasu stosowania takich non-chemical kosmetykow. sa po prostu mocniejsze, trudno je przerwac, sa jedrne i gladkie. dodam ze zapuszczam kłaki, mam jej juz do łopatek, u fryzjera nie byłam od sierpnia i nie mam ani jednej rozdwojonej koncowki. co mycie uzywam szuszarko-lokówki i co jakis czas, musze zaznaczyc ze nawet czesto - prostownicy. i moje wlosy w ogole tego nie odczuwaja. dodatkowo kiedys wlosy przetluszczaly mi sie i musialam je myc codziennie, a teraz moge nawet co 3 dzien
kesii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-29, 16:52   #2577
adulka.p
Zakorzenienie

no to teraz MUSICIE sie wcielic w role nauczycielek i mnie nauczcie jak mam sprawdzac kiedy jest duzo chemii a kiedy jest naturalll i wogole mozecie polecic jakies odzywki etc.NATURALNE a jakie szczegolnie odradzacie

Stary 2007-01-29, 16:56   #2578
lucky blue rose
Raczkowanie

buuuu...
zaglądam tu do Was dziewczyny, bo też zapuszczam włosy ale... niestety mam je baaardzo krótkie zazdroszcze Wam bo w porównaniu ze mną macie super długie włoski - ja musiałam ściąć na krótko miesiąc temu bo strasznie mi wypadały po ciąży wszędzie pełno było długich włosów a krótkie są chyba mniej widoczne. chciałam je też trochę wzmocnić no i tak ... wyszłam od fryzjera w fryzurce a'la korzuchowska. a teraz zapuszczam ... ciężko mi bo już odrastaja a mam bardzo ich dużo więc robi się lekka "szopa" no ale jestem twarda ... jeszcze
pozdrawiam
lucky blue rose jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-29, 16:56   #2579
look_ahead
Zadomowienie

Hmm... to ja już nic nie rozumiem używam maseczki Wax i serum Radical. Obydwa kosmetki dostępne są tylko w aptekach, więc myślałam, że nie mają tyle chemii co drogeryjne
Stary 2007-01-29, 17:13   #2580
LosAngeles
Przyczajenie

Exclamation Dot.: Zapuszczamy włosy

Zapuszczanie, nie bedac zapuszczonym... to chyba najtrudniejsze, a jeszcze do tego zle scieta grzywka to juz prawdziwy dramat... wszystkim tym zmagajacym sie z podobnymi problemami zycze wytrwalosci.. jedyna rada to przypinanie spineczkami grzywki ukrywajac je pod warstwa innych wlosow jesli nosimy wlosy na bok lub odslaniajac czolo przypinajac na czubku glowy w tzw. styl amerykanski... w ten sposob mozna miec cieniowane wlosy i zapuszczac grzywke... warto zainwestowac w dobrego fryzjera, ktory wystrzyze i wymodeluje wlos przed naszym planowanym "zapuszczaniem".:rolleyes : powodzenia.
ps. dobra odzywka dla wlosow, aby sie nie rozdwajaly to seria profesjonalna Schwarzkopf BonaCure inwestycja oplacalna - preparat na koncowki 52zl.

Edytowane przez LosAngeles
Czas edycji: 2007-01-29 o 17:19 Powód: dodatkowa informacja
LosAngeles jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości