![]() |
#2551 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Scent Bar VII
Ulu cieszę się , że u Ciebie lepiej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2552 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
O ile nie jeszcze mniej. W końcu z czegoś trzeba opłacić wynajęcie sal, samochody służbowe, szkolenia dla tych co sprzedają, itd. Ale myślę,że nie można decydować za kogoś jak wyda swoje pieniądze. Można jedynie spróbować wytłumaczyć,że to samo można mieć taniej.
![]() Edytowane przez vesenka Czas edycji: 2009-02-02 o 11:34 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2553 | |||
Zakorzenienie
|
Melk bardzo Ci współczuję i ściskam mocno
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
http://bluegirl-ewa.blogspot.com/ Edytowane przez bluegirl Czas edycji: 2009-02-02 o 12:28 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2554 |
BAN stały
|
A ja kaca moralnego mam (zwykłego też)
![]() ![]() W sumie nie pierwszy, nie ostatni raz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2555 | ||
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2556 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2557 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Dziś mam dzień "Nic mi się nie chce". Po południu jadę na urodziny do babci.
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#2558 |
Zakorzenienie
|
Przecież ja cały czas sobie odmawiam nowych flakonów, podsyłam link w Perełkach żeby mnie nie kusiło
![]() Niestety w kuchni by sie nie zmieściła, w moim pokoju tym bardziej. W swoim piekarniku nie mam nawet termoobiegu, ale nikt mnie nie pytał przed zakupem o zdanie, a to ja głównie używam piekarnika w tym domu. Całe szczęście ciacha wychodzą takie jak należy, kuchenka wytrzymuje piecznie nawet 4 ciast w tygodniu.
http://bluegirl-ewa.blogspot.com/ Edytowane przez bluegirl Czas edycji: 2009-02-02 o 12:50 |
![]() ![]() |
![]() |
#2559 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() UUU...mówią w tv,że zatrzymano chyba najbardziej popularnego piłkarza Lecha Poznań ![]()
![]() Edytowane przez vesenka Czas edycji: 2009-02-02 o 12:52 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2560 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Gwaihally ![]() ![]() Teraz tylko bądź konsekwentna i będzie super ![]() Czytam, że o gotowaniu piszecie, czy któraś z Was może trafiła na przepisy jak można zrobić ciasto z mąki żytniej lub kukurydzianej? Ale nie z mieszanki z pszenną ( takie, to znam), tylko wyłącznie z takiej? Byłabym dozgonnie wdzięczna ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2561 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() Edytowane przez vesenka Czas edycji: 2009-02-02 o 13:58 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2562 | |
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
![]() oraz jakieś dania z max 5 składników ![]()
![]() |
#2563 |
Zakorzenienie
|
tak to może być ciężko, ale często część składników jest w puszkach lub mrożona, więc wszystko bez wysiłku.
#2564 |
Zakorzenienie
|
Ja w sobotę robiłam zapiekankę z tego przepisu z makaronem
Nie pierwszy raz i nie ostatni, robię oczywiście z dużo większej ilości składników niż w przepisie, odpuszczam sobie jajko ze śmietaną, makaron zawsze rurki, pieczarek sporo więcej bo robię z całego opakowania makaronu. Szkoda że nie ma zdjęć, szybko rzuciłam się na jedzenie i nie pomyślałam o zrobieniu zdjęć ![]() Przygotowywanie wszystkiego zanim włożyłam do piekarnika zajęło mi 1h15 minut, ale przyznam ze mama obrała i pokroiła pieczarki. Podjadałam zmieszany makaron z resztą składników bo byłam bardzo głodna i nawet przed zapieczeniem z serem jest pyszne.
![]() |
#2565 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja bym chciała ciasto (ciastka w sensie), ciasto na naleśniki, racuchy jakieś, bułki, makaron ( ten , który kupuję jest okropny czuję jakbym się kleju najadła, no i ja bym chciała zrobić płaty na lazanię) wszędzie znajduję informacje, że kukurydza i żyto nie mają czegoś tam i ciasto nie urośnie, a makaron sie nie sklei. Szukałam w internecie przed świętami i nic nie znalazłam sensownego. Czy w ogóle istnieje (prawie) biała mąka żytnia? Wszędzie jest tylko czarna. ![]() ![]() już nie mogę tej kaszy i marchewki ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2566 | |
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2567 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
2,5 szklanki mąki kukurydzianej 1 kostka margaryny 3/4 szklanki cukru cukier waniliowy. Zagnieść wszystko, uformować wałek o średnicy ok 5 cm. Wrzucić do zamrażarki na 1-2 godziny. Wyjąć, pokroić na plasterki grubości 0,5 cm i piec w 200 stopniach, aż spód zacznie leciutko brązowieć. Dobrze smakują z powidłami śliwkowymi. ******* Placek owocowy z mąki kukurydzianej: 1,5 l mleka 0,25 łyżeczki soli 375g mąki kukurydzianej 3 jajka 50 g cukru masło do formy owoce, mogą być kompotowe cukier puder Mleko posolić, zagotować dodając stopniowo mąkę, dokładnie wymieszać i doprowadzić do wrzenia. Gotować na małym ogniu, stale mieszając aż do zgęstnienia. Masę przestudzić np. rozkładając ją na talerzu. Białka i cukier ubić na pianę. Owoce, jeśli są kompotowe odsączyć. Formę wysmarować. Do wystudzonej masy kukurydzianej dodać po jednym żółtka.Wymieszać. Dodać ubite białka z cukrem. Wymieszać. Ciasto przełożyć do formy (np. tortownica 24cm). Na powierzchni rozłożyć owoce, oprószyć cukrem pudrem. Piec w rozgrzanym piekarniku temp. 150st. Ok.35min. aż brzegi ciasta zaczną się marszczyć i rumienić. Ono raczej sie nie piecze a dogotowuje, nie rośnie. ***** Naleśniki - 2 jajka - szklanka mąki bezglutenowej (mieszanki na bazie skrobi kukurydzianej z dodatkiem mąki kukurydzianej) - szklanka mleka - szklanka wody - 3 łyżki oleju - szczypta soli Składniki starannie wymieszaj, aż uzyskasz jednolitą masę, i odstaw na jedną-dwie godziny. Smaż po obu stronach na złoty kolor. Do smażenia pierwszego naleśnika nalej odrobinę tłuszczu na patelnię, następne można smażyć bez tłuszczu. ***** CIASTO Z MĄKI ŻYTNIEJ RAZOWEJ ZE ŚLIWKAMI 1/2 szkl. mąki żytniej razowej 4 jaja 3 łyzki oleju ryżowego lub innego 6 łyżek cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżeczki cynamonu lub startej skórki z cytryny sezam lub posiekane orzechy (słonecznik) owoce sezonowe (wiśnie, jabłka, śliwki) Ubić białka. W osobnej misce zmiksować żółtka , dodać powoli mąkę, proszek, miksując dalej dodać olej, cynamon i cukier. Wymieszać delikatnie z pianą i przełożyć do małej tortownicy wysmarowanej i wysypanej sezamem. Na wierzchu ułożyć owoce i posypać sezamem lub słonecznikiem. Wstawić do upieczenia na ok 30 min. w temp. 160 st C.
![]() Edytowane przez vesenka Czas edycji: 2009-02-02 o 15:05 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2568 | |||
Zakorzenienie
Lokalizacja: .................... tych miasteczek nie ma już ............................
|
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
To marchewka duszona = marchew+woda+masło+sól+cu kier ![]()
![]() Edytowane przez BigMama Czas edycji: 2009-02-02 o 15:12 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2569 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2570 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Na poczatku sie zezloscilam, na babcie troche, glownie na oszustow. Probowalam babci tlumaczyc, ze to naciagacze, ze ta koldra wcale nie jest zdrowa, ze lepiej za te pieniadze na miesiac nad morze pojechac, ze porzadne koldry to sie w sklepach specjalistycznych kupuje itd. Nic to nie dalo, babci tylko przykro bylo ![]() Wiec odpuscilam, w koncu starsza kobieta, jej pieniadze, niech sobie robi z nimi co chce, niech sie cieszy... Szlag mnie tylko trafia, ze to naciagactwo kwitnie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2571 |
grozi wypollizowaniem
|
hiehie, bardzo śmieszne...a w oóle to ile się dusi marchewke?
#2572 |
Zakorzenienie
|
Do mientkości.
![]()
#2573 |
Zakorzenienie
Lokalizacja: .................... tych miasteczek nie ma już ............................
|
... aż ducha wyzionie
![]() ... a tak najlepiej, to aż będzie miękka, ale nie rozciapciana Ja odkąd kupiłam szybkowar to marchewkę najpierw robię na parze, a potem kroję w kostkę i podduszam. Już prawie wszystko w szybkowarze robię. ![]() kurczę, ale to 6-składnikowy przepis jest na marchewkę , bo jeszcze mąkę trzeba dodać ![]()
#2574 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
aż nie zmięknie? ![]()
![]() |
#2575 | |
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
![]() |
#2576 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() przed epoką szybkowaru tarłam marchew na tarce jarzynowej grubej, dodawałam masełko, troszkę wody, sól i cukier i dusiłam ... aż udusiłam (od marchwy zalezy , stara marchwa na ten przykład duzo czasu potrzebuje- ok 20 min.chyba, jakoś tak równo z ziemniakami wychodziło ![]() Vesenko, syrop z kaktusa zwanego aloesem cuda z kaszlem potrafi zdziałać. Historie rodzinne (mocno jak mniemam przesadzone) twierdzą, że od śmierci mnie uratował.
![]() |
#2577 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Mam, mam przepis z 4 składników- to ciasto na pizze ![]() ![]() edit: Cytat:
![]() W poszukiwaniu syropu z aloesu wyślę tż-ta. Mam robiony syrop z codeiną, super hamuje kaszel, ale trochę przymula, a po 4 godzinach kaszel wraca ![]()
![]() Edytowane przez vesenka Czas edycji: 2009-02-02 o 16:12 |
|||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2578 | |
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
a co do aloesu- to mi glowe nacierano za młodu nim ![]()
![]() |
#2579 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rodzina ma woli tartą, bo jej się lepiej na widelec nakłada i po talerzu kostek ganiać nie musi.
![]() |
#2580 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
edit: Big Mamo znowu zrobiłam marchewkowego dubla ![]()
![]() Edytowane przez vesenka Czas edycji: 2009-02-02 o 16:17 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:10.