|
|||||||
| Notka |
|
| Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2551 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Joga
Cytat:
![]() Kupiłam sobie ostatni pas do jogi i ćwiczę też z nim nogi w domku. Niby takie małe coś, a naprawdę pomaga mi z psem z głową w dół
|
|
|
|
#2552 | |
|
Oby do wiosny
|
Cytat:
W Shakti to odczułam, gdy zaledwie po kilku zajęciach nauczycielka dokładnie wiedziała jakie sa moje możliwości ![]() Jak sama w domu robisz psa z paskiem? |
|
|
|
|
|
#2553 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2554 | |
|
Oby do wiosny
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2555 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Psa robię normalnie, bez paska. Chodzi mi o to, że z paskiem ćwiczę sobie nogi, rozciągam tą tylną część nóg, która pomaga wyprostować nogi w psie. Nie wiem czy wiecie o co chodzi, ale ćwiczę od listopada prawie codziennie i nadal nie mogę doprostować nóg - strasznie mnie to frustruje. I nauczycielka mi powiedziała, że to może pomóc, i rzeczywiście, czuję różnicę trzeba też jednak rozwijać też barki, wiadomo, same nogi to nie wszystko ![]() Cytat:
|
|
|
|
#2556 |
|
Naczelny Hipster
|
Jesli chodzi o karty sportowe, to w obiektach generują one jakies 2/3 dochodu. Utrata umowy to dla wiekszosci malych fitnessow smierc.
To ile obiekt dostanie za jedno wejscie zalezy od tego jaka umowe ugra z dana karta - rozstrzal jest ogromny, od np 7zl do 20zl za wejscie. Oczywiscie tak jak ktoras pisala wczesniej - im wiecej odbic tym stawka maleje. Z drugiej strony - nie liczmy po tym, ze pojedyncze wejscie kosztuje ok. 25zl bo w karnecie zazwyczaj kosztuje mniej ![]() No i jesli chodzi o stawke instruktora - Nie wiem jak to wyglada w Krk, moze stawki sa lepsze. We Wro nauczyciel jogi musiaby byc nie wiem jakim wymiataczem zeby dostawac 100zl za godzine. Standardowa stawka to 50zl/h. Chyba ze w ciagu roku cos sie zmienilo
|
|
|
|
|
#2557 | |
|
Oby do wiosny
|
Cytat:
![]() Aa.. Rozumiem teraz. Bądź cierpliwa i się nie frustruj Wszystko przyjdzie z czasem. |
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2558 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2559 |
|
Nie depcze krokusów
|
Mitsukki - w Krk min. 100 zł. Ci, co biorą mniej, nie przyznają się do tego, bo jest to "psuciem rynku".
|
|
|
#2560 |
|
Raczkowanie
|
Wcześniej nie wspominałam ale jestem obecnie w ciaży. Myślicie że można chodzić na jogę w takim stanie? Wspomnę że zawsze byłam aktywną osobą
|
|
#2561 |
|
Zakorzenienie
|
Są osobne grupy dla kobiet w ciąży - poszukałabym czegoś takiego. Na jogę zwykła bym nie chodziła.
|
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#2562 |
|
Nie depcze krokusów
|
A ja bym zapytała prowadzącego konkretne zajęcia. Specjalne zajęcia dla ciężarnych często odbywają się w porze, gdy przyszłe mamy są jeszcze w pracy.
|
|
|
#2563 | |
|
Oby do wiosny
|
Cytat:
Idź tak jak mówią dziewczyny na specjalne zajęcia, albo powiedz nauczycielowi, że spodziewasz się dziecka. Pewnych asan nie powinno się robić w ciąży, więc nauczyciel poda Ci zamienniki
|
|
|
|
|
|
#2564 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I miałam niektóre asany modyfikowane, niektórych nie robiłam w ogóle, ale prowadząca mi jakieś inne w tym czasie dawała.
|
|
|
#2565 |
|
Nie depcze krokusów
|
Długo, szacun! I jak to wpłynęło na Twoją kondycję okołoporodową?
|
|
|
#2566 |
|
Zakorzenienie
|
Sama joga chyba niewiele, ale ja przed ciąża sporo ćwiczyłam - joga plus siłownia - w ciąży starałam się dużo chodzić po prostu, i na basen też chodzilam, dopiero w 3 trymestrze trochę odpuscilam. A joga głównie relaksacyjnie na mnie dzialała.
|
|
#2567 | |
|
Oby do wiosny
|
Cytat:
![]() Pomijam oczywiście sytuację gdy jest ona faktycznie zagrożona |
|
|
|
|
|
#2568 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Inna sprawa że nawet przy prawidłowo przebiegającej ciąży można się źle czuć - to bardzo indywidualna kwestia.
|
|
|
#2569 | |
|
Oby do wiosny
|
Cytat:
No to jest wiadoma sprawa, że samopoczucie może być gorsze. W końcu to rewolucja hormonalna. Ja miałam to szczęście, że czułam się dobrze.Miałam raczej na myśli, ze często niestety dziewczyny jak tylko dowiedzą się o ciąży, to natychmiast idą na zwolnienie. W drugą stronę też nie powinno się iść- jak te zdjęcia "modelka z sześciopakiem w ciąży". Z tego co mówisz, top TY akurat byłaś bardzo aktywna, i podeszłaś zdroworozsądkowo, i to się chwali Potem zawsze łatwiej wrócić do formy. Widzę, że ty jesteś ledwo upieczoną mamusią
Jeśli znajdziesz link w przypadkowym słowie w moim poście, to jest to ukryta reklama wstawiona przez Wizaż. Gdy chcę się czymś podzielić link wstawiam pod słowo KLIK. 04.11.2015 Edytowane przez Śniegowa Czas edycji: 2016-02-23 o 09:17 |
|
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#2570 |
|
Zakorzenienie
|
Akurat na zwolnieniu to i ja byłam
ale dzięki temu miałam szansę prowadzić bardziej higieniczny tryb życia ![]() Teraz udaje mi się raz w tygodniu wyskoczyć na jogę - ale spadek formy jest spory.
|
|
#2571 | |
|
Oby do wiosny
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2572 |
|
Raczkowanie
|
Gdy będę kiedyś w ciąży, to też bardzo chciałabym chodzić na jogę
Nawet oglądałam kiedyś stronę takiego miejsca w moim mieście, gdzie odbywają się zajęcia z jogi dla kobiet w ciąży, zajęcia mama+maluch itp. ![]() Wg tego co tam pisali, podobno joga może pomóc na bóle kręgosłupa, skurcze łydek, obrzęki itp. a także podczas porodu, dzięki pracy nad mięśniami miednicy. Ile w tym prawdy - nie wiem. ![]() Ale w każdym razie uważam, że faktycznie w naszym społeczeństwie panuje taki stereotyp, że ciężarna ma jeść za dwoje (słodycze i fast foody...) oraz najlepiej cały czas leżeć na kanapie. Ćwiczenie w ciąży wielu osobom nie mieści się w głowie. |
|
|
|
|
#2573 |
|
Zakorzenienie
|
Myślę że joga pomaga w ciąży na ból krzyża, przez odpowiednią pracę miednicy właśnie, oraz też otwiera stawy biodrowe. Dodatkowo ćwiczenia oddechowe pomagają dotlenic siebie i dzidka.
No i relaks jest ważny, wyciszenie.
|
|
#2574 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
napewno pójdę i się dowiem. Dodatkowo jestem pod wrażeniem twojej aktywności. Postaram się tobie dorównać :P W końcu ruch to samo zdrowie a nie wyobrazam sobie lezec przez 9 miesiecy i czekac az mąż przyniesie mi tabliczkę czekolady i korniszona |
|
|
|
|
|
#2575 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Kurde, nie poszłam wczoraj na jogę bo nie miałam kiedy i dzisiaj mi smutno |
|
|
|
|
|
#2576 | |
|
Matka Smoka
|
Cytat:
Ja chodziłam wcześniej, ale niezbyt regularnie. W 5 tyg. zaraz jak dowiedziałam się, że jestem w ciąży zapytałam prowadzącą zajęcia czy mogę w tym stanie chodzić do niej nadal. Trochę zbladła, że powiedziałam dopiero po zajęciach a nie przed - a mnie głupio było przy grupie mówić, więc zgłosiłam się jako ,,niedysponowana" Chodzę na grupy łagodne - dla kręgosłupa, początkujące - ale i tak właściwie ćwiczę swoim rytmem, w większości inne pozycje. Bardzo się cieszę, że się zgodziła, bo pracując nie było opcji dostać się gdzieś na zajęcia specjalne dla ciężarnych, a jestem przekonana że dzięki jodze ominęło mnie wiele dolegliwości ciążowych. Od 2 msc dodatkowo chodzę 1x w tygodniu gdzie indziej na jogę dla ciężarnych prowadzoną przez fizjoterapeutkę, ale tam to taki już totalny lajcik
|
|
|
|
|
|
#2577 |
|
Nie depcze krokusów
|
Ineso - czekam z utęsknieniem na zajęcia z Twoim jogicznym berbeciem
|
|
|
#2578 |
|
Matka Smoka
|
Ale że jak - maleństwo mam już zabrać na zajęcia? W sumie nawet o tym nie myślałam. Bardziej się martwię jak to ze mną będzie - w ciąży miałam większą systematyczność w chodzeniu, i boję się że znów mi to przejdzie. Tym bardziej, że nie kryjmy tego - ćwiczenie w ciąży jest na pół gwizdka i człowiek szybko sobie daje pozwolenie na ,,nie męczenie się"
![]() A tak a propos skupienia uwagi - to jest to niesamowicie trudne i dziwne do zrobienia jak w brzuchu Ci się ktoś przewraca wte i wewte nie rozumiejąc, że to czas na relaks a nie na fitness
|
|
|
|
|
#2579 |
|
Nie depcze krokusów
|
http://kcz.org.pl/portfolio/baby-joga/
![]() Nie znam, nie byłam, znalazłam w necie.
|
|
|
#2580 | |
|
Matka Smoka
|
Cytat:
No mam nadzieję, że ta dziewczyna coś przekręciła, bo pachnie mi to jakimś fanatyzmem.Z maluchami - z jednej strony fajne niektóre te zdjęcia, ale jak pomyślę, że trafisz tak, że połowę zajęć uspokajasz dziecko a połowę je przewijasz?
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:37.

I miałam niektóre asany modyfikowane, niektórych nie robiłam w ogóle, ale prowadząca mi jakieś inne w tym czasie dawała.

Postaram się tobie dorównać :P W końcu ruch to samo zdrowie a nie wyobrazam sobie lezec przez 9 miesiecy i czekac az mąż przyniesie mi tabliczkę czekolady i korniszona
Chodzę na grupy łagodne - dla kręgosłupa, początkujące - ale i tak właściwie ćwiczę swoim rytmem, w większości inne pozycje. Bardzo się cieszę, że się zgodziła, bo pracując nie było opcji dostać się gdzieś na zajęcia specjalne dla ciężarnych, a jestem przekonana że dzięki jodze ominęło mnie wiele dolegliwości ciążowych. Od 2 msc dodatkowo chodzę 1x w tygodniu gdzie indziej na jogę dla ciężarnych prowadzoną przez fizjoterapeutkę, ale tam to taki już totalny lajcik
No mam nadzieję, że ta dziewczyna coś przekręciła, bo pachnie mi to jakimś fanatyzmem.