|
Notka |
|
Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2551 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Maturzystki 2010 cz. VI - ciemno wszędzie, głucho wszędzie,co to będzie,co to b
![]() Ja to praktycznie wczoraj zrobiłam, tyle że my się uczyliśmy ;D Wyobraź sobie miny ludzi jak dwie osoby siedzą w pubie z ksiązka do bioli w reku i się sprzeczają o osmoregulacje u ryb słodkowodnych ![]() ![]() ![]() Właśnie angola miałam, nie boje się już tak strasznie mówienia, coraz lepiej mi to idzie a z tym miałam problemy ![]() ![]() Wracam do biologii ;D Wczoraj się bardzo zmotywowałam, bo nie lubie jak ktos wie więcej ode mnie ![]()
#2552 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Maturzystki 2010 cz. VI - ciemno wszędzie, głucho wszędzie,co to będzie,co to b
witam ponownie
![]() prace mam sprawdzoną, wszystko jest b. dobrze, tylko mam minimalne poprawki, ale się cieszę ![]() wzięłam drzemkę, oczywiście nie pół godzinną. ![]() lecę uczyć się z kwadratówki.
#2553 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Justyna ![]() założyłam, że to Ty bo byłaś na wizażu po 8:00, a do 8:00 trza było zebrać ![]() Złośnico Ty ! ![]() uśmiech się. ;* idę do w(ł)osu.. bo jeszcze nie zaczęłam się łuczyć, a jutro pr. klasowa z całości prawa, życzcie mi powodzenia.
![]() |
#2554 | |
Zadomowienie
|
chciałam coś cytować, ale wyłączyłam, bo TŻ przyjechał.
a Martyna dziękuję za kartkę ![]() ![]() u mnie w szkole apel był o 12:00, ksiądz powiedział kilka słów i była minuta ciszy trwająca ok. 30sek. ![]() no to idę, zajrzę potem ;* ---------- Dopisano o 19:10 ---------- Poprzedni post napisano o 19:08 ---------- Cytat:
![]() ja mam w środę z tego samego ![]()
![]() |
#2555 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry..
Przepraszam, nie będę cytować. U mnie w szkole dzisiaj i jutro na pewno na galowo, a jest taka propozycja, by chodzić na galowo lub chociaż w stonowanych kolorach do końca tygodnia. Jutro mają nam powiedzieć, jaka jest ostateczna decyzja. Wiecie co, ciężko mi się zasypiało przez te 2dni wieczorem, pomodliłam się niby, ale i tak brakowało mi jakiegoś takiego.. poczucia bezpieczeństwa. Dziwne to. No i oczywiście spekulacje w necie, że to było zaplanowane, że Putin go zaplanował, tak jak było z zamachem w Gruzji na Kaczyńskiego, że Kaczyński bronił Gruzji, a Rosja ich nienawidzi, blablabla... ![]() Poza tym byłam u mamy i ona tak dobrze sobie radzi, nie widać po niej żadnego smutku czy cierpienia.. Ogólnie niemiło.
"Różne momenty wiszą w przestrzeni jak prześcieradła, jak ekrany, na których wyświetla się jakiś moment; świat składa się z takich nieruchomych momentów, wielkich metazdjęć, a my przeskakujemy z jednego na drugi." Studentka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2556 | |
Zadomowienie
|
jakie podwójne życie
![]() ![]() Cytat:
Masz rację. Kiedy? Stąd pomysł przejęcia inicjatywy ![]() ... choć sama w agencie Mossadu to bym się z miejsca zabujała na śmierć ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2557 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A ja zebrałam się na odwagę i podeszłam do mojej byłej przyjaciółki. To nie jest kwestia wyłącznie polityczna. Przyznam szczerze, że mało mnie polityka interesuje, ale to nie znaczy, że nie mam serca. Jest mi wstyd z tego powodu, że nie wiedziałam jak wiele Prezydent Kaczyński zrobił dla Polski. Nie zdawałam sobie z tego sprawy. Wstyd mi z tego powodu, że musiało się stać to, co się stało, żebym zauważyła ile Mu zawdzięczam. Możecie pomyśleć, że to hipokryzja z mojej strony. Sama z siebie nie jestem dumna, ale nie zamknę się teraz w sobie. Zaczynam dostrzegać jak cienka jest granica między życiem a śmiercią. I dlatego nie zamierzam więcej marnować swojego życia, bo nie wiem ile mi go zostało, a mam wiele marzeń do spełnienia, na które może mi nie wystarczyć czasu. Cytat:
![]() ![]() Swoją drogą - nienawidzę zoologii. Właśnie się nią zajmuję. Mam nadzieję, że w czwartek skończę. ![]() ed. do czwartku oczywiście.
Edytowane przez BeaS Czas edycji: 2010-04-12 o 19:14 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2558 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Mam podobne odczucia jak Martyna i Karolina. Jest mi przykro , żal rodzin, ale nie myślę o tym cały czas. Tragedia niewyobrażalna i może macie rację , powinniśmy się zatrzymać nad życiem i zastanowić się troszkę. edit: Martyna fajny napis na farmie ![]() Edytowane przez 940aaead32a02128bb608a6b94f04b4806a21ce5_60383a2a3bc41 Czas edycji: 2010-04-12 o 19:38 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2559 |
Zadomowienie
|
Właśnie przeczytałam doskonały komentarz :
http://theteenidol.blogspot.com/2010...prezydent.html Wiecie co? Mój tata chodzi bardzo wkurzony, gdyż od zawsze był za PIS-em i, jak sam mówi, nie może patrzeć na hipokryzję polityków, szczególnie pana Sikorskiego ( jego komentarz : prezydent może być niski, ale nie mały). Nie ufa Tuskowi, nie ufa Komorowskiemu. Patrząc na Monikę Olejnik, innych stacji TVNu, którzy teraz wylewają łzy, nasuwa mi się pytanie : czemu nie pokazywali nam INNEGO prezydenta, za którym TERAZ płaczą? Czemu drwili z niego ? Ja przyznaję - tak jak ty, Beata, nie znałam innego Lecha Kaczyńskiego. Mój punkt widzenia o nim wyrobiłam poprzez prasę. I jest mi przykro, że wierzyłam ludziom (telewizji, prasie). Teraz ci ludzie sami przyznają, że przesadzali. Oglądałam dzisiaj wywiad Doroty Wellman z prezydentem na temat roli kobiet. Czemu wcześniej nigdzie tego nie rozpowszechniano? Ja tylko pamiętam to PERMANENTNE wypominanie pomyłek językowych, nic, NIC o tym, jakim był człowiekiem - ojcem, mężem (jak się okazuje dobrym). Ja tego NIE WIEDZIAŁAM. Polityka na pewno się zmieni, ale politycy? Nie jestem tego pewna. Od razu zaznaczam, że nie nigdy nie byłam fanką PIS-u ani PO. I chyba też napiszę do mojej byłej przyjaciółki. Tęsknię za nią, a jakoś nie miałam odwagi, żeby to zrobić.
I'd like to talk But you know i hate All ordinary words Edytowane przez Weronika112 Czas edycji: 2010-04-12 o 20:12 |
![]() ![]() |
![]() |
#2560 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() za to zamierzam sto razy bardziej podejmować ryzyko, bo stracić mogę niewiele, ale za to zyskać bardzo dużo. tak ze wszystkim. facetami, wyrażaniem swoich opinii, ze wszystkim ![]() kiedyś trzeba |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2561 | |
Zadomowienie
|
a no wiesz
![]() Cytat:
do mojej byłej przyjaciółki nie napiszę ![]() ![]() TŻ pojechał, jestem Wasza ![]() ![]()
![]() |
#2562 |
Zakorzenienie
|
Kamila (R.) napisałam do Cię na gg.
#2563 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Może wiecie, może nie, ale zawsze byłam zaciętą przeciwniczką PiSu, ukształtowaną przez ich zacięty wizerunek, język nienawiści. A teraz... Mam wrażenie, że ten wizerunek wykreowały właśnie media, odpowiadając na zapotrzebowanie widza na sensację. I to nie jest tak, że stosuję teraz jakieś uproszczenia. Owszem, przyznaję, nie byłam przez długi czas na bieżąco, nie śledziłam serwisów informacyjnych. Ale moja mama tak, i to ona wczoraj stwierdziła: "Przykro mi, że nie znałam naszego prezydenta". Też była jego przeciwniczką, i też teraz widzi, że nie miała pełnego obrazu. Media to naprawdę czwarta władza, teraz to widzę. Ale dziennikarze wykonują swoją pracę. Gdybyśmy MY, my odbiorcy, nie oczekiwali sensacji i skandali, oni by o nich nie pisali/nie mówili. Wiele rzeczy trzeba zmienić, żeby w naszym kraju było lepiej. Chciałabym zacząć od siebie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2564 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Muszę jednak dodać, że interesuje mnie historia II wojny światowej i uważam, że powinniśmy pamiętac o poległych w wojnie. Dlatego kiedy dowiedziałam się (pisząc pracę maturalną), że Tadeusz Gajcy został odznaczony Orderem Odrodzenia Polski przez Lecha Kaczyńskiego, stał mi się on bliższy. Kiedy dowiedziałam się, że jedną z polityki Lecha Kaczyńskiego było przywrócenie pamięci wydarzeń II wojny św i poległych, poczułam się z nim blisko. Oczywiście nie chcę robić z niego jakiejś wielkiej ikony, ale to tak jakbyś u kogoś, kto jest Ci obojętny, znalazła wspólne zainteresowania i cele... I nagle, kiedy zaczynasz akceptować osobę i powoli wyrabiać swoje (własne!) zdanie na temat tej osoby, jej już nie ma... Ech, ostatnio też sporo myślę o mojej koleżance z gimnazjum... W szkole średniej nasz kontakt się urwał i tak do teraz... Nowi znajomi, już nie wiem czy miałybysmy wspólne tematy... Ale czasem chodzę naszymi wspólnymi drogami i wspominam nasze rozmowy ![]() Edytowane przez 201604200942 Czas edycji: 2010-04-12 o 20:54 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2565 |
Zadomowienie
|
Dyrektorka mojej supereliciarskiej szkoły wścieka się, że sąsiednie dresiarskie gimnazjum pierwsze wywiesiło flagę.
pwned. Edytowane przez czijo Czas edycji: 2010-04-12 o 21:05 |
![]() ![]() |
![]() |
#2566 |
Konto usunięte
|
Martyna żadnej wiadomości nie dostałam ;/
w ogóle coś mi gadu świruje;/ Edytowane przez 940aaead32a02128bb608a6b94f04b4806a21ce5_60383a2a3bc41 Czas edycji: 2010-04-12 o 21:01 |
![]() ![]() |
![]() |
#2567 |
Zadomowienie
|
[1=940aaead32a02128bb608a6 b94f04b4806a21ce5_60383a2 a3bc41;18534163]Martyna żadnej wiadomości nie dostałam ;/
w ogóle coś mi gadu świruje;/[/QUOTE] Wszystkim świruje ![]() Ehh, babcia mnie goni. Dobrej nocy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2568 |
Wtajemniczenie
|
U mnie w szkole był apel i minuta ciszy. Dyrekcja prosiła, by przez ten tydzień ubierać się stosownie do okoliczności. Prosiła też by godnie się zachowywać.
Załamało mnie zachowanie niektórych osób z mojej klasy. Jeden kolega powiedział tak "Nic się takiego nie stało, przecież jest kopia zapasowa, tylko pieprzyk domalować." Swoje słowa kierował do mnie i koleżanki, więc powiedziałam mu tylko, że myślałam, że reprezentuje sobą coś więcej. Drugi kolega stwierdził, że Komorowski nie musiał się nawet starać, by zostać prezydentem. Oczywiście podczas minuty ciszy musieli śmiać się i gadać ![]() Pouczyłam się dziś WOSu i matmy, ale to jeszcze nie koniec nauki na dziś ![]() Fejsbukowiczki mogę Was do znajomych pozapraszać ? ![]() ![]() ![]() ![]() edit. Dostałam dzisiaj do testów z Klubu recenzentki preparat antycellulitowy, a w piątek dezodorant ![]() ![]()
<3 Edytowane przez malenstwo5 Czas edycji: 2010-04-12 o 21:09 |
![]() ![]() |
![]() |
#2569 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
ja bym chciała lepiej ogarniać moje lenistwo, bo radość z życia czerpię w każdy sposób. nie odmawiam sobie przyjemności. ostatnie 3 zł wydam na czekoladę. nie lubię robić czegoś na siłę, lubię się rozpieszczać i jestem leniwcem. o rany, jestem okropna ! ![]() dzisiaj zapytała TŻta co we mnie go denerwuje. a on szczerze odpowiedział mi, że czasami jestem wredna, chociaż to bardziej jestem momentami zbyt pewna siebie, uparta i zawsze twardo bronię swoich racji. a ja: jestem zołzą? M: i za to Cię kocham. aż mi się przypomniała książka "Faceci kochają zołzy czy coś takiego" właśnie zdałam sobie sprawę, że jestem okropnym potworem. Cytat:
![]() ale sobie problem wynalazła ![]() ---------- Dopisano o 22:13 ---------- Poprzedni post napisano o 22:09 ---------- Cytat:
![]() też tak bym chciała ![]() zapomniałam ![]() idę po pizzę (stosuję dietę "jedz wszystko" by przytyć ![]()
![]() |
#2570 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2571 | |||
Zakorzenienie
|
Boże, dziewczyny, miałam tu na razie nie pisać, bo... no bo czułam, że nie odnajdę tu nici porozumienia w tej sprawie - bo Wam, albo nie jest przykro, albo jest dlatego, że to tragedia ludzka. ale nie dlatego, że polityczna.
ale dzis zobaczyłam te kilka wpisów i przywróciłyście mi wiarę w Polskę. wierzę w to, że nie tylko Wy dostrzegłyście to o czym piszecie. całe życie irytowałam się ślepotą ludzi. jakie to PO nie jest cudowne, a PiS - ch.u.jowy. a niewiele z tych ludzi opierało swoją wiedzę na czymś więcej, niż tvn i gazeta wybiórcza (która nie bez powodu tak nazywam, z resztą...) i nie chodzi o uwielbienie dla Kaczyńskiego, ale dostrzeżenie co jest ważniejsze - jego wpadki medialne, czy jego decyzje? czemu nikt nie interesuje sie tym, jakie decyzje podejmuje kazda partia, a nie tylko tym - jakie złe podejmuje PiS, a jakie dobre PO? nigdy nie byłam fanką żadnej z tych partii, ale irytowało mnie ślepe podążanie za sztucznym, wykreowanym przez telewizję obrazem. Cytat:
W dodatku to zawsze Tuska pokazywało się jako człowieka, a nie tylko polityka. A Kaczyńskiego? Ta hipokryzja jest nie do zniesienia. Płacz niektórych osób jest conajmniej nie na miejscu. Wystarczyłoby zwykłe przykro mi. I takze widziałam ten wywiad, świetny. Zauważ, że każda jego decyzja była przedstawiana w złym świetle, krytykowana. Nie mówiło się o tych dobrych decyzjach, które podejmował... Cytat:
Bo taka już rola propagandy i władzy nad ludzkim umysłem ![]() Cytat:
wciąż tylko to złe tamto złe, tu krzywy krawat, tu kartofel, nie rozumie angielskiego... ludzie, gdzie są priorytety? nie można oczekiwać, że nagle ludzie zmienią swoje poglądy polityczne. ale można oczekiwać otwarcia oczu i nie wierzenia we wszystko co usłyszą w mediach. troche samodzielnego myślenia. no, i tyle dziś chciałam napisać wam ![]() i może jeszcze, że o dziwo, w szkole - zachowanie było na poziomie. na galowo raczej nikt nie był, ale rozmowy o tym wyrażały smutek, nie słyszałam kpin. Beata, mądrze napisałaś. w sumie to co zrobiłaś skłania mnie, żebym i ja zrobiła to samo... bo czemu nie, jeśli brakuje mi tego kogoś? tylko czy da się to poskładać... ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2572 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak na poziomie podstawowym oraz wyznacza wyrazy ciągów zdefiniowanych rekurencyjnie, a do tego roku było: 6) jak na poziomie podstawowym oraz: a) przykłady ciągów zdefiniowanych rekurencyjnie,16 b) definicję granicy ciągu liczbowego oraz sposoby obliczania granic ciągów,17 c) pojęcie sumy szeregu geometrycznego,18 więc pewnie dopiero teraz to wywalili ![]() Ale to inne na pewno Ci przez to łatwiej idą ![]() Mówisz? To wezmę ją na weekend ![]() Cytat:
![]() A jak dostanę tą ![]() ![]() [1=940aaead32a02128bb608a6 b94f04b4806a21ce5_60383a2 a3bc41;18530706] ![]() ![]() edit: Martyna fajny napis na farmie ![]() Zobaczę, zobaczę, przypomnij mi, jak będę miała czas ![]() A widziałaś twór Marty? Bo ja nie ![]() ![]() Właśnie ![]() A ja swoich poglądów politycznych i tak nie zmienię, nie mam zamiaru się "nawracać", jak to gdzieś przeczytałam na wizażu ![]() ![]() ![]() L. Kaczyńskiego i jego żonę doceniałam jako ludzi, zawsze sprawiali wrażenie ciepłych i serdecznych, ale prezydent zawsze był trochę "ciapowaty" ![]() ![]() Z obecnej sytuacji politycznej, najbardziej mi szkoda Komorowskiego, cokolwiek by nie robił, co by nie mówił, zawsze będą po nim jeździli, a on ma teraz dosłownie urwanie głowy, ale wierzę, że sobie poradzi ![]() Edytowane przez parodia Czas edycji: 2010-04-12 o 21:33 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2573 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
W końcu jesteśmy Polakami - trudno, żeby nie obchodziły nas losy państwa. Btw, boję się przyszłości. W końcu - czy nam było aż tak źle, żeby tak baaardzo narzekać? Mam nadzieję, że niedługo nie powiemy : zawsze może być gorzej. A pamiętacie bojkot TVNu? Przecież wiadome było, że PIS na tym straci, sondaże pójdą w dół, a jednak nie dali po sobie swobodnie jeździć. Wracając do tego linku, który wcześniej wkleiłam : w Ameryce nie do pomyślenia byłoby swobodne napier.dalanie na władzę w mediach. Wyobrażacie sobie, żeby np. Springer powiedział jakiś rasistowski żart/jakiś podtekst do koloru skóry Obamy ? Po naszym prezydencie (i nie tylko) można jeździć ile wlezie - kartofel, mały, gruby - ile tego było ? Ile żartów/drwin Kuba Wojewódzki w swoim programie skierował w stronę bliźniaków? Może nie bezpośrednio, ale te podteksty... Polityką interesowałam się zawsze, dlatego przejść obok tej tragedii NIE MOGĘ. Jest mi przykro i doskonale was rozumiem dziewczyny. Też myślałam, że nie będę miała z kim porozmawiać o tym. Da się. Na pewno ![]() __________ Idę do biologii. Pierwszy raz będę robiła arkusze z siostrą :O. O zgrozo. mam nadzieję, że się nie pozagryzamy.
I'd like to talk But you know i hate All ordinary words Edytowane przez Weronika112 Czas edycji: 2010-04-12 o 21:50 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2574 |
Zadomowienie
|
właśnie przeczytałam na internecie, że w wśród ofiar był mąż Joanny Racewicz (obecnie dziennikarka DDTVN, a kiedyś Panoramy) , był funkcjonaruszem BORu. miał 37 lat i ..
![]() s t r a s z n e. ![]() polityka w takich sytuacjach idzie w las.
bziii ♡. Edytowane przez rehab4181 Czas edycji: 2010-04-12 o 22:09 |
![]() ![]() |
![]() |
#2575 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój dziadzio jest najlepszy, ale nie będę powtarzać jego słów, bo nie ma w nich niczego dobrego. Powiem tylko, że jego pierwsze słowa na wieść, że Prezydent zginął dotyczyły pana T. Wystarczy wejść na youtube, żeby przekonać się ile jest filmików kompromitujących Lecha Kaczyńskiego. Ludzie potrafią kpić ze wszystkich. Niestety Polacy nie mają dystansu do siebie. U innych drzazgę zobaczą, ale u siebie belki nie. [swoją drogą lubię ten aforyzm, bo jest taki prawdziwy]. I ten ktoś , kto napisał ten komentarz bardzo trafnie zauważył, że w Polakach jest dużo hipokryzji. Wcześniej wszyscy jeździli po Prezydencie, teraz nagle cały naród Go uwielbia. To w końcu jak uważają? Ja też wcześniej nie wiedziałam ile dobrego Prezydent zrobił dla Polski. Jest mi z tego powodu okropnie źle. Ale jak się mówi 'mądry Polak po szkodzie'. Nie krytykowałam Prezydenta ani nic, tylko nie interesowałam się tym kompletnie. Chyba z tydzień temu pisałam Marcie, że czasem czuję się taką głupią, zidiociałą ignorantką. Nie oznacza to, że będę teraz nagle wielbić politykę. Ten temat nigdy mnie nie zainteresuje. Jest mi tylko przykro, że tak bardzo skupiałam się na sobie, że aż mi samej siebie żal. Cytat:
Marta, da się poskładać wszystko. Nawet nie wiesz jaka to jest moc. Trzeba tylko dać sobie pomóc. ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2576 |
Zakorzenienie
|
Wg mnie trochę za bardzo subiektywne, ale...:
![]() http://kokos.salon24.pl/169136,pogrzeb-kartofla Edytowane przez parodia Czas edycji: 2010-04-12 o 22:37 |
![]() ![]() |
![]() |
#2577 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
#2578 |
Zakorzenienie
|
Mnie zirytowało "Hołdy biją mu Niesiołowscy, Komorowscy i Millerzy." Ja tam zauważyłam raczej szacunek... Może Wałęsa, jak to Wałęsa rzucał wielkie słowa, ale reszta wspomnianych w tym artykule (oprócz Palikota, ciekawe czy czegoś czasem nie wymyśli...
![]() ![]() Zauważyłyście może przy tym, jak wszyscy podchodzili do trumny na Okęciu i był akurat Komorowski, to nagle aż słychać było to gorączkowe cykanie zdjęć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2579 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Też to zauważyłam ![]()
![]() |
#2580 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja jestem ciekawa, jak Rydzyk zareaguje ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:17.