Kilogramów nam przybyło, dzieci rosną że aż miło! Mamusie maj-czerwiec 2011 - Strona 86 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram:
Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czerwcowe 23 35,94%
Już coraz bliżej końca więc czekamy na naszego brzdąca... 4 6,25%
Nasze dzieciątka solidne kopniaki dają i na świat się już pchają... 0 0%
Piłki te - to nasze brzuszki, dokazują w nich maluszki 2 3,13%
Za oknami już przedwiośnie - czas zapiep***, dziecko rośnie 24 37,50%
Za oknami pachnie wiosną - dzieci coraz większe rosną 11 17,19%
Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-02-01, 21:18   #2551
mamaoptymistka
Zadomowienie

Dot.: Kilogramów nam przybyło, dzieci rosną że aż miło! Mamusie maj-czerwiec 2011

No to pozostaje życzyć Ci aby wszystko ułożyło się po twojej myśli
Stary 2011-02-01, 21:20   #2552
martynka89
Zakorzenienie

Dot.: Kilogramów nam przybyło, dzieci rosną że aż miło! Mamusie maj-czerwiec 2011

Cytat:
Napisane przez mamaoptymistka Pokaż wiadomość
No to pozostaje życzyć Ci aby wszystko ułożyło się po twojej myśli
Powiem skromnie, ze nie biore innej opcji pod uwage, w koncu "raz pod wozem a raz na wozie". Najwazniejsze, zeby dziecko bylo szczesliwe a przy tym czlowieku to raczej nie realne.
martynka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-01, 21:22   #2553
amarcia
Wtajemniczenie

Dzień dobry wieczór miłym paniom i brzuszkom
amarcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-01, 21:25   #2554
gusiagatko
Zakorzenienie

Cieszę się, że wpadłam jeszcze dziś, bo normalnie bym Was jutro nie nadrobiła hihi. A tak to będę na bieżąco

Dziękuję kochane za kciuki, jutro na 9:00 wizyta. Pierwszy raz Tż idzie ze mną, bo ma wolne. Strasznie jestem ciekawa czy siusiaczek się potwierdzi.

Cytat:
Napisane przez Weredka Pokaż wiadomość
Hej, hej jestem już po USG i passa na dziewczynki nie została przerwana W moim brzuszku mieszka córeczka. W 22t3d waży 503 g. Poza tym wszystko jest w porządku Pozdrawiam wszystkie mamusie!
Mój mąż nadal ma nadzieję, że wyrośnie jej ogonek, a córeczka cieszy się z siostrzyczki.
Gratuluję córeczki

Cytat:
Napisane przez listopadowa80 Pokaż wiadomość

A ja jutro mam wizytę u gina. Będą mierzone przepływy no i dowiem się co i jak z tym cukrem. Trzymajcie kciuki:pros i:

Cytat:
Napisane przez Aliczka88 Pokaż wiadomość

A ja apeluje, że od jutra zaczyna sie passa chłopców bo ja ide na wizyte i mają sie potwiedzić piękne okrągłe jajka i siusiak

za siusiaka

Cytat:
Napisane przez TheXanthippe Pokaż wiadomość
weredka gratuluje córci

A ja dzis zaliczyłam małe zakupki dla mojej małej i za wszystko dałam tylko 44 zł oczywiscie wszystko w odcieniu różu
Piękne.

Cytat:
Napisane przez Lolka1212 Pokaż wiadomość

A wrzucam se fotecke efekt, tych moich zakupów spożywczych
Superaśne

Cytat:
Napisane przez zabuus Pokaż wiadomość
Przyszłam wam się pochwalić, bo byłam dzisiaj na usg, że będzie
DZIEWCZYNKA !!! : jupi:
Gratuluję

Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość
a ja dziś rozmawiałam z kobietą, która mówiła że ona rzygała CAŁĄ ciąże, nawet w dniu porodu wymiotowała
masakra normalnie
Moja nauczycielka ze szkoły językowej opowiadała mi, że wymiotowała całe 9 miesięcy. Nawet do kuchni wejść nie mogła, bo się wszystko nasilało. Mąż musiał wszystkie posiłki przygotowywać.

Właśnie zjadłam Marsa i dzidziuś szaleje Jak fajnie już go czuć.

Śpijcie spokojnie. Ja zmykam. Chcę być wyspana na jutrzejszą wizytę.
Dobranoc

Zapomniałam napisać: 24kasia86 śliczna fotka w avatarze

06.07.2011
06:06

Edytowane przez gusiagatko
Czas edycji: 2011-02-01 o 21:32
gusiagatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-01, 21:29   #2555
24kasia86
Wtajemniczenie

Wyślij wiadomość przez ICQ do 24kasia86 GG do 24kasia86

Cytat:
Napisane przez spice1985 Pokaż wiadomość
Hehe, ja miałam na kasecie VHS, jakoś tragiczna,ale dzielnie tego Titanica oglądałam i za każdym razem serce z żalu mi prawie pękało I oczywiście że się kochałam w Leo! Bodajże w tamtych czasach to chyba w każdym facecie który miał taką fryzurę jak on

Teraz całkiem niezły z niego aktor, a jego dwa ostatnie filmy " Shutter Island" i "Incepcja"- wyborne.
hehe a Romeo i Julia z Leo stare mlodziencze czasy mi sie przypomnialy..plakat z jego twarza z tego filmu mialam na scianie i sie wstydzilam spogladac

o tych filmach slyszalam i z pewnoscia sa dobre, ale nie wiem czy w tv juz lecialy??

---------- Dopisano o 22:29 ---------- Poprzedni post napisano o 22:27 ----------

gusiagatko zycze udanej wizyty i masz racje wyspij sie kolorowych senkow
Nikosia

24kasia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-01, 21:34   #2556
andziot
Zakorzenienie

żegnam się ciężaróweczki moje kochane

do jutra

andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-01, 21:37   #2557
24kasia86
Wtajemniczenie

Wyślij wiadomość przez ICQ do 24kasia86 GG do 24kasia86

Cytat:
żegnam się ciężaróweczki moje kochane

do jutra
Nikosia

24kasia86 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-02-01, 21:39   #2558
amarcia
Wtajemniczenie

Chyba nikt nie widział mojego wielkiego różowego napisu... Zmienię czcionkę na wiekszą
Stary 2011-02-01, 21:44   #2559
Weredka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez amarcia Pokaż wiadomość
Chyba nikt nie widział mojego wielkiego różowego napisu... Zmienię czcionkę na wiekszą

Dobry wieczór !! I dobranoc jednocześnie Uciekam spać, bo jutro rano trzeba dziecko odprowadzić do przedszkola.
Weredka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-01, 21:47   #2560
amarcia
Wtajemniczenie

To ja tez idę - padam już. Dobrej nocy
Stary 2011-02-01, 21:48   #2561
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
dobry wieczor

sory laski
ale incepcja czy shutter island to kompletne dno
shutter ujdzie
ale incepcja
boze co za *******y

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-02-01, 21:56   #2562
mamaoptymistka
Zadomowienie

amarcia dobry wieczór i dobrej nocy
Stary 2011-02-01, 21:59   #2563
moria44
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Weredka Pokaż wiadomość
(...)
Dziewczyny macie gdzieś linka do wagi dziecka w poszczególnych tygodniach? Bo wiem, że to było, a nie umiem znaleźć... Gdyby któraś miała pod ręką to będę wdzięczna.
Weredka - pierwsza strona, trzeci post

Cytat:
Passa na bronchildy trwa Gratuluuuuuję

Cytat:
Napisane przez spice1985 Pokaż wiadomość
Bardzo wzruszający Spłakałam się jak głupia oglądając go. Ostatni raz chyba w 1997 roku tak wyłam jak Leonardo tonął w zimnych wodach Atlantyku po katastrofie Titanica...Ech
Też się spłakałam ostro na tym filmie, no i na Titanicu obowiązkowo ale najwięcej łez wylałam na "Marley i ja" - ale może to dlatego, że w ciąży oglądałam.

A wiecie co mnie zmobilizowało do zrobienia testu ciążowego - właśnie histeria na filmie animowanym "Piorun" o takim piesku, który się gubi i szuka swojej panci Na końcu jest taka scena, jak ten pienio ratuje swoją pancię z pożaru... kurcze jak ja wyyyyłam, normalnie nie mogłam tchu złapać (a oglądałam ten film po raz trzeci ) musiałam spałzować film i się uspokoić, bo po prostu nie mogłam oddychać No i tego dnia w południe siknęłam na test, mimo że powinnam to zrobić dopiero za 9 dni I wyszła druga kreska bladziocha no i wtedy też się spłakałam, ryczałam i śmiałam się jednocześnie, nigdy wcześniej ani później coś takiego mi się nie zdarzyło

---------- Dopisano o 22:59 ---------- Poprzedni post napisano o 22:58 ----------

kasia - śliczny avatarek

God couldn’t be everywhere, so he created mothers

moria44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-01, 22:00   #2564
ania2631
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez moria44 Pokaż wiadomość

Passa na bronchildy trwa Gratuluuuuuję

Też się spłakałam ostro na tym filmie, no i na Titanicu obowiązkowo ale najwięcej łez wylałam na "Marley i ja" - ale może to dlatego, że w ciąży oglądałam.

A wiecie co mnie zmobilizowało do zrobienia testu ciążowego - właśnie histeria na filmie animowanym "Piorun" o takim piesku, który się gubi i szuka swojej panci Na końcu jest taka scena, jak ten pienio ratuje swoją pancię z pożaru... kurcze jak ja wyyyyłam, normalnie nie mogłam tchu złapać (a oglądałam ten film po raz trzeci ) musiałam spałzować film i się uspokoić, bo po prostu nie mogłam oddychać No i tego dnia w południe siknęłam na test, mimo że powinnam to zrobić dopiero za 9 dni I wyszła druga kreska bladziocha no i wtedy też się spłakałam, ryczałam i śmiałam się jednocześnie, nigdy wcześniej ani później coś takiego mi się nie zdarzyło

---------- Dopisano o 22:59 ---------- Poprzedni post napisano o 22:58 ----------

kasia - śliczny avatarek
Bronchildy:hahaha : bajeczne słowo
Stary 2011-02-01, 22:03   #2565
moria44
Wtajemniczenie

Dziewczynki, ja dziś znów robiłam rekonesans po wózkach, aż mi w głowie wiruje no i utwierdzam się w przekonaniu, że jednak ten X-lander najodpowiedniejszy dla mnie

Jutro jeszcze wszystkie inne dostępne w Dino obejrzę więc może coś się zmieni.

Acha oglądałam w Dino ten fotelik Maxi Cosi Cabrio Fix w kolorze Bubble i jest super śliczny, naprawdę

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-02-01, 22:04   #2566
ania2631
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gusiagatko Pokaż wiadomość
Cieszę się, że wpadłam jeszcze dziś, bo normalnie bym Was jutro nie nadrobiła hihi. A tak to będę na bieżąco

Dziękuję kochane za kciuki, jutro na 9:00 wizyta. Pierwszy raz Tż idzie ze mną, bo ma wolne. Strasznie jestem ciekawa czy siusiaczek się potwierdzi.

Gratuluję córeczki

za siusiaka

Piękne.

Superaśne

Gratuluję

Moja nauczycielka ze szkoły językowej opowiadała mi, że wymiotowała całe 9 miesięcy. Nawet do kuchni wejść nie mogła, bo się wszystko nasilało. Mąż musiał wszystkie posiłki przygotowywać.

Właśnie zjadłam Marsa i dzidziuś szaleje Jak fajnie już go czuć.

Śpijcie spokojnie. Ja zmykam. Chcę być wyspana na jutrzejszą wizytę.
Dobranoc

Zapomniałam napisać: 24kasia86 śliczna fotka w avatarze
Kochana napisz proszę jakie masz ubespieczenie w Niemczech..Cholerka ja jeszcze nie mam załatwionego
Stary 2011-02-01, 22:05   #2567
moria44
Wtajemniczenie

ania26 - fajnie, że napisałaś bo już zaczęłam się obawiać, że monolog prowadzę
Śpiąca jestem, że heeej ale TŻ'ta nie ma, chyba będę po niego jechać do miasta bo mi go szkoda aby w to zimno nocnymi się rozbijał. Mam tylko nadzieję, że nie będę tak tu kwitnąć do 1 w nocy

Stary 2011-02-01, 22:08   #2568
Weredka
Zadomowienie

Cytat:
Bardzo dziękuję. Szczerze mówiąc tę stronę ominęłam
Moje maleństwo jest mniej więcej na środeczku
Weredka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-01, 22:09   #2569
Siasiek
Zadomowienie

Amarcia czyli będzie dziewczynka jednak????
czy skumałam? bo chyba dlatego ten róż

I know we have our problems
But we're not the only ones
It's not about you, it's not about me
It's not about anger
It's more about the loneliness we feel
Siasiek jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-02-01, 22:13   #2570
moria44
Wtajemniczenie

Acha no i połowa tego, nowego wątku już za nami. Jeszcze tydzień i otwieramy kolejny
Ciągle jestem za tym aby zmobilizować jakąś instytucje i zażądać płacenia nam za postowanie
Na tą chwilę najbogatsza byłaby kasia24

---------- Dopisano o 23:13 ---------- Poprzedni post napisano o 23:10 ----------

Cytat:
Napisane przez Siasiek Pokaż wiadomość
Amarcia czyli będzie dziewczynka jednak????
czy skumałam? bo chyba dlatego ten róż
No właśnie też się nad tym zastanawiam czy to amarcia do nas bronchildowym szyfrem przemawia

Stary 2011-02-01, 22:15   #2571
Siasiek
Zadomowienie

Moria pytałaś o odwracane siedzisko. Według mnie to bardzo fajna sprawa bo jak dziecko będzie wolało widzieć Ciebie? mój był bardzo zmienny i raz nie dało się z nim normalnie na spacer wyjść bo musiał mieć mnie na oku i chodziłam i się wychylałam co chwilką przed wózek. To samo ze sprawdzaniem jak coś tam miał w ręce albo jak spał.
Ale jak tego nie będzie to też raczej dasz radę, będziesz musiała.

It's not about anger
Stary 2011-02-01, 22:20   #2572
Eve1603
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 24kasia86 Pokaż wiadomość

szczescie miec takiego meza moj ostatnio tez sie poklocil z mama, co prawda o mnie nie chodzilo ( ja mam dobre stosunki z nia) ale naskrobala a on jej nie popuscil...podobalo mi sie to choc jest jej jedynym synem....

ach, moj tez jest JEDYNYM synem, co moja szanowna tesciowa wielokrotnie podkreslala w rozmowach... Mimo to jednak jest na tyle trzezwy na umysle, ze widzi kto ma racje w danej sytuacji, albo komu sie we lbie totalnie pomieszalo - a wierzcie mi, ze moi tesciowie potrafia powiedziec to i tamto (nie bede tego tu na watku roztrzasac) - czesciej wynika to z braku taktu lub zwyklego chlapania jezorem i ja o tym wiem, ale nie znaczy to, ze na to bede zezwalac, musza sie nauczyc ponosic konsekwencje.

Aaaaa, mam pytanie do przyszlych mam dziewczynek

czy u Was na usg od razu bylo wiadomo, ze to bedzie dziewczynka? A moze ktorejs z dziewczynki zrobil sie chlopiec? Na ile w Waszym przypadku pierwsza "diagnoza" byla trafiona ?
Pytam, bo juz sie doczekac tego usg nie moge, a tak bym chciala wiedziec czy tam rzeczywiscie bronchilda mala dokazuje, czy moze raczej bronchild

Dobranoc

Eve1603 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-01, 22:25   #2573
moria44
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Eve1603 Pokaż wiadomość

czy u Was na usg od razu bylo wiadomo, ze to bedzie dziewczynka? A moze ktorejs z dziewczynki zrobil sie chlopiec? Na ile w Waszym przypadku pierwsza "diagnoza" byla trafiona ?
U nas w 12 tyg. wyszła dziewczynka na 75-80%
Na usg w 17 tyg. inny lekarz niczego się między nogami nie dopatrzył więc też sugerował dziewczynkę.
Usg w 20 tyg. broszka jak malowana, mamy piękne zdjęcie
Usg w 27 tyg. również brak pendraka między nogami, teraz to już chyba nie wyrośnie, nie?

---------- Dopisano o 23:25 ---------- Poprzedni post napisano o 23:24 ----------

Siasiek - no właśnie tak myślałam z tą spacerówką, no ale trudno, nie ma ideałów, zawsze będzie mi coś nie pasować a w przypadku XA to jest właśnie tylko kwestia tego nieprzekładanego siedziska

Stary 2011-02-01, 22:28   #2574
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agnieszka.M Pokaż wiadomość
Może najpierw się upewnij, co on kupił na tej stacji. Widziałaś tylko na koncie, że była jakaś transakcja, ale może kupił poprostu gazete, albo był na myjni? Nie nakręcaj się na zapas
Akurat z tym się nie nakręcam. Sam się przyznał, że chodzi tam na hot-dogi już wcześniej :/ I teraz też tak twierdzi :/
A fajki przede mną ukrywał i nie poradzę nic, że teraz go podejrzewam. Jakby się przyznał, że kupił paczkę, to inna sprawa, ale ja ją sama po tygodniu znalazłam przypadkiem, szukając chusteczek :/

Weredka córcia
Ja mam nadzieję, że po Edziku będzie Elenka za 3 lata

vanes z facetami to same problemy ale i tak żyć bez nich nie możemy...
A co do teściów, to jakaś masakra... Jak ciężarnej można powiedzieć, że nie wiadomo, czy dziecko się w ogóle urodzi...???
Ja też nie miałam łatwo, ale nie z teściową tylko z teściem i siostrą tż... Były jazdy, ale oni się opanowali na ślub i teraz jest poprawnie... A z ciąży się cieszą...
Może jak teściowa zobaczy wnuka, to jej się odwidzi i zacznie znów zachowywać normalnie...?

Pępek nadal w środku, ale już prawie płaski

Eve Ja też chcę wiosnę a tymczasem dziś mała śnieżyca i wpadłam w poślizg autem i się stresu najadłam, bo dopiero zaczął jeździć po poprzednim moim ciążowym prowadzeniu

Weredka proszę, wcześniej już wrzucałam, ale czasem trudno coś znaleźć na forum, jak tyle produkujemy

22 tc 374 gram (10 centyl) 575 gram (50 centyl) 754 gram (90 centyl)
23 tc 351 gram (10 centyl) 588 gram (50 centyl) 839 gram (90 centyl)
24 tc 364 gram (10 centyl) 640 gram (50 centyl) 958 gram (90 centyl)
25 tc 409 gram (10 centyl) 726 gram (50 centyl) 1106 gram (90 centyl)
26 tc 483 gram (10 centyl) 841 gram (50 centyl) 1280 gram (90 centyl)
27 tc 584 gram (10 centyl) 983 gram (50 centyl) 1476 gram (90 centyl)
28 tc 708 gram (10 centyl) 1148 gram (50 centyl) 1689 gram (90 centyl)
29 tc 852 gram (10 centyl) 1331 gram (50 centyl) 1915 gram (90 centyl)
30 tc 1014 gram (10 centyl) 1529 gram (50 centyl) 2151 gram (90 centyl)

31 tc 1189 gram (10 centyl) 1738 gram (50 centyl) 2392 gram (90 centyl)
32 tc 1377 gram (10 centyl) 1955 gram (50 centyl) 2634 gram (90 centyl)
33 tc 1572 gram (10 centyl) 2175 gram (50 centyl) 2873 gram (90 centyl)
34 tc 1772 gram (10 centyl) 2395 gram (50 centyl) 3105 gram (90 centyl)
35 tc 1975 gram (10 centyl) 2611 gram (50 centyl) 3326 gram (90 centyl)

36 tc 2177 gram (10 centyl) 2819 gram (50 centyl) 3531 gram (90 centyl)
37 tc 2374 gram (10 centyl) 3015 gram (50 centyl) 3718 gram (90 centyl)
38 tc 2565 gram (10 centyl) 3196 gram (50 centyl) 3880 gram (90 centyl)
39 tc 2746 gram (10 centyl) 3358 gram (50 centyl) 4015 gram (90 centyl)

40 tc 2914 gram (10 centyl) 3496 gram (50 centyl) 4119 gram (90 centyl)

zabuus No to była seria chłopaków, a teraz dziewczynki Gratulacje

agus87 A wg mnie odwrotnie... Na shutter poszłam pracowac z nudów i tż sam oglądał Za to incepcja...

Moria Ja też ryczałam na Marley i ja, a nawet nie lubię psów!

amarcia Córa? Wow... Powiem Wam dziewczyny, że to naprawdę seriami leci
Gratulaski!

Odpisałam, mogę spokojnie iść spać

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days

Edytowane przez matallewar
Czas edycji: 2011-02-01 o 22:37
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-01, 22:31   #2575
Siasiek
Zadomowienie

Cytat:
U nas w 12 tyg. wyszła dziewczynka na 75-80%
Na usg w 17 tyg. inny lekarz niczego się między nogami nie dopatrzył więc też sugerował dziewczynkę.
Usg w 20 tyg. broszka jak malowana, mamy piękne zdjęcie
Usg w 27 tyg. również brak pendraka między nogami, teraz to już chyba nie wyrośnie, nie?

---------- Dopisano o 23:25 ---------- Poprzedni post napisano o 23:24 ----------

Siasiek - no właśnie tak myślałam z tą spacerówką, no ale trudno, nie ma ideałów, zawsze będzie mi coś nie pasować a w przypadku XA to jest właśnie tylko kwestia tego nieprzekładanego siedziska
Ale dla pocieszenia mogę Ci napisać, że ten moment kiedy dziecko jeszcze jest takie "maławe" i trzeba na nie więcej patrzeć to będzie zima, koniec zimy. Wtedy będzie opatulone i raczej zasypiać na spacerach będzie (mój w zimie dużo spał na dworze). A później wiosna- lato to już będzie zajęte oglądaniem wszystkiego a nie mamy

It's not about anger
Stary 2011-02-01, 22:33   #2576
TheXanthippe
Raczkowanie

Cytat:
Dzień dobry wieczór miłym paniom i brzuszkom
Kolejna dziewucha gratuluje
Stary 2011-02-01, 22:42   #2577
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Eve1603 Pokaż wiadomość
ach, moj tez jest JEDYNYM synem, co moja szanowna tesciowa wielokrotnie podkreslala w rozmowach... Mimo to jednak jest na tyle trzezwy na umysle, ze widzi kto ma racje w danej sytuacji, albo komu sie we lbie totalnie pomieszalo - a wierzcie mi, ze moi tesciowie potrafia powiedziec to i tamto (nie bede tego tu na watku roztrzasac) - czesciej wynika to z braku taktu lub zwyklego chlapania jezorem i ja o tym wiem, ale nie znaczy to, ze na to bede zezwalac, musza sie nauczyc ponosic konsekwencje.

Pytam, bo juz sie doczekac tego usg nie moge, a tak bym chciala wiedziec czy tam rzeczywiscie bronchilda mala dokazuje, czy moze raczej bronchild

Dobranoc
my sie dowiedzielismy na 3D u innegob lekarza w innym miescie'3 tygodnie pozniej moij gin potwierdzil, ze miedzy nozkami nic nie wyroslo
w piatek idziemy znowu
wiec mam nadzieje, ze i ym razem potwierdzi diagnoze

ide nyny

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-02-01, 23:07   #2578
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:
Mamuśki doświadczone a co Wy o tym myślicie, czy to ważne aby spacerówkę można było przekładać w jedną i drugą stronę?
ja przesadzilam mlodego do spacerowki jak mial ok 7mcy. kupilam nieodwracana i bardzo zalowalam, bo duzo bylismy na dworze a ja nie widzialam kiedy usypial i wogole bylam taka zla ze szok. czesto mamy na forach pisza ze jest ok ze sie nie odwraca, ale nie dla mnie. ja osobiscie musze miec obracana, to taki piekny widok , ze sobie go nie odmowie

Cytat:
Napisane przez Grazin Pokaż wiadomość
mi praktycznie w ogole włosy nie wypadaja teraz, a przed ciaza mialam masakre. paznokcie tez mi się poprawiły ale wiem ze ten stan szybko minie po porodzie
no ja mam tak samo. farbuje na jasno a ani jeden wlos mi z glowy nie spada, a jak rosna!!!!! no masakra! w 2 tyg to co rosly w 1 mc. powinnam co 2 tyg chodzic sie obcinac. teraz mam okazje zapusicc

Cytat:
Napisane przez bzyczka1 Pokaż wiadomość
byłam w lidlu zobaczyć te skarpetki ale te niby najmniejsze i tak były spore i nie wzięłam nic bo na jesień to jeszcze będę miała czas kupować
ale było jeszcze mnóstwo rajtuzek, skarpetek, śpiworów i pampersy jeszcze były (ale tylko 3), no w zasadzie było wszystko z oferty

u nas tez dzisiaj w lidlu bylo wszystko. kupilam rajstopki wieksze na jesien czy zime, byly spiworki, ale za taka cene to żadna rewelka. pieluchy tez

Cytat:
Napisane przez martynka89 Pokaż wiadomość
Mnie nastraszyli w szpitalu, ze opinia, ze faceci sie zmieniaja na lepsze po narodzinach dziecka to mit. Kobiety sa przekonane, iz facet zmieni sie na lepsze a w rzeczywistosci jest inaczej bo dodatkowo dochodzi frustracja z powodu placzu dziecka w nocy i tego, ze kobieta ma mniej czasu na dawne obowiazki no i mniej czasu dla faceta bo dziecko samo sie soba nie zajmnie.
oj niezgodze sie. moj akurat sie zmienil. przed dzieckiem byl bardzo zamkniety w sobie i nie byl wylewny w uczuciach, zawsze cieszyl sie umiarkowanie, ciezko bylo powiedziec kiedy byl wkurzony czy smutny bo zawsze mial taki sam wyraz twarzy a cos takiego jak wzruszenie u niego nie istnialo. pierwzze wzruszenie-test ciazowe, potem sluchanie serduszka, kazde usg, a jak mlody pojawil sie na swiecie to wzrusza sie bardzo czesto nim, otworzyl sie i ogolnie inny czlowiek.

co do tego ze jest mniej czasu dla nas jako dla zwiazku to prawda, bo jednak dziecko jest no.1

Cytat:
gratuluje_!

Cytat:
Napisane przez caffelate05 Pokaż wiadomość
mam to samo
włosy mega gęste mi się zrobiły i jakoś szybko rosną
szalone
no dokladnie mam tak samo, geste, piekne i rosna szybciusko

Cytat:
Znam wiele historii ale w żadnej nie ma happy endu po narodzinach dziecka. Ktoś kto nie szanuje swojej żony w ciąży nie poszanuje jej jako matki, czasem chyba lepiej być samą z dzieckiem niż samą z dzieckiem i oprawcą .
to inna historia, jak ktos ma niepokolei w glowie to dziecko go nie zmieni. tez jestem tego zdania ze lepiej byc sama niz z idiotA

Cytat:
a ja dziś rozmawiałam z kobietą, która mówiła że ona rzygała CAŁĄ ciąże, nawet w dniu porodu wymiotowała
masakra normalnie
andziot ja w pierwszej zygalam do 20 ktoregos tygodnia, jak zaszlam mialam 58 g a w 20 ktoryms 46kg i ogromna opuchnieta szyje od zygow. myslalam ze sie bulimi w tej ciazy nabawie.

wspolczuje tej kobiecie

Cytat:
Napisane przez vanes Pokaż wiadomość
28 w tym roku jest za stary na zmiany zawsze bedzie maminsynkiem juz tego nie zmienie
jak ja poznalam mojego to mial 25 lat i nawet herbaty sobie nie musial robic bo mial mame...... no taki mamisynek ze nawet koledzy sie smiali z niego, a tesciowa..... no to bylo jej dziecie ukochane co tu duzo mowic.
i zmienil sie bardzo, robi wszystko, w niczym go nigdy nie wyreczalam , obowiazki dzielone na pol, gotuje obiady, sprzata(tylko nie prasujezmienie to pozniej) a tesciowa tez miala problem bo nie bylam ta wymarzona synowa, moj tzcik sie zbuntowal i nie gadal z nia 1,5 roku. pogodzili sie jak maly mial sie urodzic, teraz jest ok, takze wszystko sie da! ale tz nigdy przenigdy nie stanal przeciwko mnie! ja przeciwko niemu tez nie. co do postawy przed dzieckiem tez mamy jedno zdanie

Cytat:

kurde no ! kobieto! jak piszesz co jakis czas to ja sie wzruszam no!
piekny opis. a wiesz co ja zrobilam za 1 razem? szlam w niedziele na 7 do pracy, okresu nie mialam od pol roku i co mc kazali mi robic test, bo nie wiedzieli co sie ze mna dzieje. wiec po takiej wprawie zrobilam test rano, od razu wyszla jedna krecha, wiec go wywalilam bo myslalam ze to testowa, tylko jakos w dziwnym miejscu wyszla. dopiero ja wyrzucilam to cos mnie tknelo, wyciagnelam z kosza i sie okazalo ze ta pierwsza krecha to od razu byla ciazowa! nie bylam wstanie slowa powiedziec, ryczalam , nie umialam oddechu wziasc, tz spal, obudzil sie i myslal ze jakis atak mam, a jak sie skapnal to ryczal ze mna.

za drugim jak wyszly 2 krechy to sie trzeslam bo znowu bolal mnie brzuch ja na okres i sie napinal i bylam pewna ze znowu sie nie utrzyma.... ale cieszylam sie bardzo, strach mnie paralizowal.

do kasi24.
kasiu tak jak dziewczyny ci pisaly wczesniej, ja tez czekam na to twoje usg prawie jak na swoje, a ty powinnas dostac order, medal i jakas nagrode dla najcierpliwszej kobiety w ciazy. jejciu plec dowiesz sie w 30 tyg! takze chyba kazda z nas czeka z niecierpliwoscia, zobaczysz ze my tu razem z toba ja na iglach bedziemy czekac

a ja dopiero ok 23ciej bylam w domu. robie sobie urlop od papierow.
boze od 7mej na nogach i na wysokich obrotach. ale caly dzien jestem myslami z moim malenstwem bo sie prawie wogole nie ruszalo. dopiero po slodkiej kolacji jak sie polozylam to troche kopal i mnie uspokoil.

ide spac kobiety, trzymajcie sie!
agnieszka_pe25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-02, 06:49   #2579
andziot
Zakorzenienie

witam
juz nie chce chodzic do pracy
nie chce mi sie wstawac rano

co do wózków to ja mam montowaną spacerówkę przodem u tyłem, ale przyznam się szczerze że w ogóle nie korzystaliśmy z tej opcji, bo Zosia była za bardzo ciekawa świata, żeby gapić się tylko na mamę
jak jechała przodem do mnie to i tak na boki wyglądała więc sensu nie było
niestety nie przewidzimy przed porodem czy dziecko będzie musiało mieć ciągle oko na mame czy też nie ...

Zosia znów mi owieczką każe skakać

andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-02, 07:13   #2580
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

hejka, milego dzionka Slonka ja niedawno wstalam, dzis dyzur od 10-18 i zjadlam kasze manne Mnniaaammm

Nadrobilam Was z wczoraj
Andziot,
tez mi sie isc nie chce..........

amarcia
!! Jupi Dziewuszka !! jest nas coraz wiecej, gonimy facecikow

Cytat:
vanes u rodziców też nie będzie Ci dobrze, będziesz rozżalona. Może trzeba trochę wywrócić Wasze życie do góry nogami????
Skąd pomysł aby mówić mu że Twoi rodzice dla dziecka wszystko kupią, nawet jeśli tak będzie to niech on się wykaże. Dajesz mu gotowe rozwiązania więc po co ma się starać.
Masz w razie czego gdzie iść gdyby było bardzo źle, wiesz że na rodziców możesz liczyć a to bardzo ważne.
Spróbuj uporządkować relacje z mężem, myśl nad tym jak to zrobić aby udało się to przed porodem.
Może zrób listę potrzebnych rzeczy i przyklej magnesem na lodówce z cenami i podsumą, niech się oswaja a jak uważa że na zakupy jest jeszcze czas to karteczka jest cierpliwa i jeszcze trochę poczeka.
Jak zapyta po co to to powiedź że masz czas więc planujesz i chcesz mieć wgląd w to aby coś ewentualnie zweryfikować.
vanes, podpisuje sie pod slowami mamyoptymistki w 100%. Madrze mowi !!

Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10
Twój pierwszy krzyk...

ddaaiissyy jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości