|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czerwcowe |
|
23 | 35,94% |
| Już coraz bliżej końca więc czekamy na naszego brzdąca... |
|
4 | 6,25% |
| Nasze dzieciątka solidne kopniaki dają i na świat się już pchają... |
|
0 | 0% |
| Piłki te - to nasze brzuszki, dokazują w nich maluszki |
|
2 | 3,13% |
| Za oknami już przedwiośnie - czas zapiep***, dziecko rośnie |
|
24 | 37,50% |
| Za oknami pachnie wiosną - dzieci coraz większe rosną |
|
11 | 17,19% |
| Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2431 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kilogramów nam przybyło, dzieci rosną że aż miło! Mamusie maj-czerwiec 2011
Monia ale numer ! domyslam się, że Cie to dekoncentrowało ! hihi ale dał popis Maluszek
A jak liczne miałaś forum ? Cytat:
A jak było w święta ? Przed ślubem też pokazywała różki? Kurcze, widać, on jest ciagle mamusi synusiem ![]() odnośnie ciuchów, to ja już jakoś pod koniec listopada nabyła kurtkę ciążową... która rosnie razem ze mną
Kiedyś byłaś jak kropelka, czułaś serca mego bicie i już wtedy wiedziałaś jak jest wielka miłość, która daje życie Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10 Edytowane przez ddaaiissyy Czas edycji: 2011-02-01 o 19:10 |
|
|
|
|
#2432 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kilogramów nam przybyło, dzieci rosną że aż miło! Mamusie maj-czerwiec 2011
Cytat:
|
|
|
|
|
#2433 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
niedługo stworzycie rodzinę i wszystko co macie powinno być Wasze, nigdy nie jest tak żę po równo się zarabia, każdy wkłada coś innego w rodzinę, ale nie ma wyliczanki o kogo i kto ile dał Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#2434 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
gratuluje wynikow na glukoze wagi tez gatuluje![]() Cytat:
![]() Cytat:
i to jest plus bycia w ciazy latemCytat:
|
|
|
#2435 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Grazin heh moze cos w tym jest bo ja ciagle przekladam ubranka itp teraz chce pokoj malowac nowe meble kupic i w ogole Tylko nie wiem na jaki kolor myslalam nad białym z dodatkami brazowymi albo zielonymi eh ;/
♥ Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cie , zanim się urodziłaś - kochałam Cię , nim minęła pierwsza minuta Twojego życia... - byłam gotowa za Ciebie umrzeć... ♥ Moje Maleństwo ♥ Pusta miska - napełnij miske |
|
|
|
|
#2436 |
|
Zadomowienie
|
vanes - no co Ty piszesz?!
jak można być taką babą?! coś potwornego, bardzo Ci współczuję tego wesela i takiej sytuacji. czy TZ i jego matka nie wiedzą że spodziewasz się dziecka? czy ona jest głupią? i on też? ja nie wiem co bym zrobiła jakby mój taki był w stosunku do swojej mamy. rozmowa na chłodno z nim nic nie daje? że potrzebujesz jego wsparcia teraz bardziej niż kiedykolwiek?! coś potwornego. |
|
|
|
#2437 |
|
Zadomowienie
|
grazin ja jeszcze mrożę krokiety, truskawki
- nie wiem jak smakują te ze sklepu ale te domowe są pycha ( takie świeże truskawki miksuję i wkładam w pojemniczki ), warzywka i pączki zdarza mi sie zamrozić a jak nie mam nic do kawy to zawsze są jak znalazł ![]() moniqac ja rutinoskorbin brałam właśnie z zalecenia gin jak pobierało mnie przeziębienie vanes teściów to ty masz za...ych, ja jak teraz patrze na swoich to powinnam ich na rękach nosić a tak wogule to witam wszystkie kobietki bo ja dzisiaj pierwszy raz jestem
|
#2438 |
|
Zakorzenienie
|
24kasia86 i co nie boli Cie ten pepek? bo mnie tak,jest bardzo wrazliwy, nie moge dotkanc
![]() Grazin, marynka89 no ja mam zamiar mrozic i to tak zeby miec na mniej wiecej dwa tygodnie po porodzie, a jak bede miec nie daj Boze cesarke to kto mi cos na ruszt wrzuci, lepiej sie przygotowac na najgorsze
|
#2439 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja też chcem !!!!!!!!!!!!! Cytat:
więc czego on wymaga ?????????????
|
||
|
|
|
#2440 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ja na to nie pozwolę!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!! no nie?! ... koleżanka... phi ![]() Cytat:
niezbyt niestety - tylko ok. 100 osób. truskawki pyszne ![]() ale winogron nie bardzo jeszcze mam melona .---------- Dopisano o 19:18 ---------- Poprzedni post napisano o 19:17 ---------- Cytat:
.
|
|||
|
|
|
#2441 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kochana przykre to co piszesz, przytulam mocno Uważam że rodzice jak chcą pomóc to pomogą a jak stawiają warunki to widocznie ta pomoc im nie na rękę. U nas różnie bywało ale teściowie zawsze byli chętni do pomocy i nas wspierali bez względu na to jakie między mną a nimi były stosunki. Twój mąż i jego mama to chyba bardzo skoncentrowani na sobie ludzie ....
|
|
#2442 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A imię dla malutkiej wybraliście? ![]() Aliczka – Powiązania z TŻ’tem masz powalające kasia13 – dzięki za info o karmieniu po CC, to jedyne o co się martwię ale skoro u Ciebie nie było z tym problemu to jakoś mi tak weselej i nie będę się stresować na zapas ![]() No tak mi się wydało kółka takie duże i spacerówka duża ale była w ogóle rozłożona na prawie płasko, na dół był założony jakby śpiworek czy coś, taka osłona na nóżki i daszek postawiony i może przez to sprawiał wrażenie sporawej krowy. Przejechałam się nim do przodu i do tyłu to wrażenie super.Jutro pojadę i jeszcze raz obejrzę, porównam, poskładam, porozkładam i zdam relację na forum No i się tak zaczęłam zastanawiać czy nie chciałabym aby spacerówkę można było przodem do osoby prowadzącej montować, bo przy takiej naciągniętej budzie to niewiele widać co tam u dzidziusia, nie wiem. Mamuśki doświadczone a co Wy o tym myślicie, czy to ważne aby spacerówkę można było przekładać w jedną i drugą stronę? Wiesz co, sama to sobie uświadomiłam podczas rozmowy z TŻ'tem, bo oczywiście musiałam się pożalić i tak do mnie dotarło, że już jest w sumie luty ![]() Ale napisałam im, że póki co rezygnuję z zamówienia ale proszę o sygnał, gdy wybrany przeze mnie kolor będzie już dostępny. Cytat:
![]() I gdzie w tym wszystkim Twoja wina?? Ja bym się przed taką teściową też nie płaszczyła i jeszcze niby po co, dla pieniędzy? Ale się wkurzyłam, mam naprawdę ochotę opierniczyć Twojego TŻ'ta ![]() gusiagatko trzymam kciuki za wizytkę!
|
|
#2443 |
|
Wtajemniczenie
|
teściowa mieszka 40 km od częstochowy a na weselu podeszłam do niej po podziękowaniach i chciałam zażegnać konflikt powiedziałam mamo a ona do mnie z rekami że nie życzy sobie żebym tak do niej mówiła bo jej się rzygać chce. na co mój tż chciał mnie zabrać a ja stałam i czekałam aż coś powie jej że stanie po mojej stronie no i w końcu mąż mojej kuzynki wziął mnie na ręce i powiedział że z takimi ludźmi nie ma co rozmawiać
w święta pojechałam tam złożyłam życzenia całej rodzinie tylko nie ojcu bo go nie było i wszyscy do tej pory mają kolejne pretensje że mu nie złożyłam życzeń jak dzielili się opłatkiem ale to on wyszedł a nie ja...chciałam dobrze a wyszło jak zawsze oczywiście dodatkowo źle się ubrałam bo kobieta w ciąży powinna chodzić w dużych swetrach a nie obcisłych sukienkach a na pewno nie w butach na obcasie w święta jego ojciec jeszcze powiedział takie zdanie (wiedząc że mam ciążę zagrożoną) że po co my myślimy nad imieniem kupujemy jakieś rzeczy jak to dziecko nie wiadomo czy się urodzi nawet nie potrafiłam mu nic odpowiedzieć było mi tak źle a mój tż cały czas twierdzi że to moja wina bo gdybym się odzywała do jego rodziny (osób starszych bo z kuzynami i rodzeństwem się bawiłam) to byłoby inaczej przed ślubem było zupełnie inaczej mówiła że jestem jej 3 córką
|
#2444 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2445 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wydaje mi sie ze to jest taka npaniusia co sobie mysli ze jej wszystko wolno bo ma kase. wspułczuje Ci kochana bo tak to bysmy sie pozabijali;pCytat:
jeju jak mozesz mi to robic!![]() dziewczyny wiecie co dzisiaj zauwazyłam? mam okropnie przesuszona skóre na brzuchu i piersiach. na piersiach to az mi sie łuszczy a balsamuje i oliwkuje;( bleee... właśnie chyba jeszcze krokiety zamroże
|
|
#2446 |
|
Zakorzenienie
|
vanes po tym co piszesz to nie masz się co w ogóle przejmować, to są jacyś chorzy ludzie !!!!!!!!!!!!!!!! szkoda twoich nerwów !!!! zawsze będzie im źle ! więc myśl o dzidzi, bo teraz to najważniejsze !
|
|
|
|
#2447 |
|
Wtajemniczenie
|
Vanes brak mi słów. teściowa bezczelna krowa, zresztą Twój TŻ nie jest lepszy- synek mamusi
|
|
#2448 |
|
Zadomowienie
|
Weredka gratulacje
![]() Vanes oby ten Twój chłop wreszcie zrozumiał że to Wy jesteście teraz jego rodziną i najważniejsi jesteście Ty i dzidziuś.
|
#2449 |
|
Wtajemniczenie
|
on nie rozumie co to jest ciąża zagrożona jego matka powiedziała że ciąża to nie choroba i on się tego trzyma.
skoro jego matka potrafiła zajmować się trójką dzieci i prowadzić gospodarstwo to czemu ja mam jakieś wymagania w ciąży o zachciankach nawet nie chce słyszeć zawsze ma wymówkę że za daleko że sklep zamknięty itd...jak mówię mu że bolą mnie plecy to liczę na masaż a on mi na to to się inaczej połóż nie poświęca mi czasu tyle ile bym chciała a kiedy chciałam z nim o tym porozmawiać to wyjechał znów że ktoś musi pracować żeby leżeć mógł ktoś i koniec tematu.
|
#2450 |
|
Zakorzenienie
|
venes stara raszpla z tej teśiowej! w ogole rodzinka "rewelacyjna" ...
kasa im bije do głowy czy po prostu sa tacy beznadziejni? co im do tego jak sie ubierasz! i w ogole co to za tekst ze nie wiadomo czy sie dziecko urodzi... nie no podniosło mi sie ciśnienie!
|
#2451 |
|
Wtajemniczenie
|
nie jest paniusią prowadzi gospodarstwo domowe ma krowy świnie kury byki ma dużo pracy i na prawdę wcześniej taka nie była i ten jeden dzień
najgorszy dzień w moim życiu -mogliśmy żyć bez ślubu i wszystko byłoby dobrze ja już przestaję mieć siłę na dalszą walkę o to wszystko dziecko też to czuje bo brzuch mam taki twardy jak z kamienia i ciągle się rusza tak niespokojnie a ja nie potrafię przestać płakać
|
#2452 |
|
Zakorzenienie
|
m oze ona przechodzi menopauze po prostu??
wiem cos o tym bo moja mam tez teraz przechodzi i fczasmi delikatnie mowiac , bije jej na dekiel;p
|
#2453 |
|
Zakorzenienie
|
Vanes
piszesz o sobie, ze jestes slaba - jak dla mnie, to jestes mega mocna, bo ja na Twoim miejscu kopnelabym w doope zarowno tz, jak i jego szanowna rodzine... Nie mialabym sily na takie akcje. Ja mam kompletnie walnietych tesciow i rozne akcje za soba, ale moj tz zawsze staje po mojej stronie - potrafi kilka miesiecy nie rozmawiac z rodzicami, jezeli oni powiedza na moj temat cos, co nie jest prawda i potrafi zrobic o to awanture. Ja od miesiecy z nimi nie rozmawiam i nie zamierzam, moja rodzina rowniez bo tez doszlo do pewnych "incydentow", choc przyznam, ze bardzo lightowych w porownaniu z tym, o czym napisalas. Zupelnie sobie nie wyobrazam Twojej sytuacji, gdzie masz przeciwko sobie i tesciow i tz... Jakim cudem doszlo w ogole do slubu ??? Grazin u mnie juz JEST wiosna |
|
|
|
#2454 |
|
Zakorzenienie
|
Vanes, szok szok szok
i zeby nagle taki obrót sprawy?? co za stara lampucera !! raaany nieprawdopodobne.. a gdzie Wy teraz mieszkacie ? Monia, 100 osób to mało ??? dla mnie wystapienia publiczne to horror ! wrr wole sobie nawet nie przypominać. Tym bardziej chylę czoła
|
#2455 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
powinnas była teścia spoliczkować, teściową opluć i w ŻYCIU już się do nich nie odzywać - nie rozumiem o co chodzi z tym durniem Twóim TZtem. przepraszam, ale może powinnaś postawić mocno na swoim, tupnąć nogą i niech wybiera. w najgorszym wypadku dowiesz się wcześniej niż później, że nie możesz na niego liczyć. ale wierze że mu się odwidzi jak dziecko się urodzi. mocno za Was trzymam kciuki. chociaż nerwy biorą mnie takie że szok. Cytat:
oliwka mnie ......... uczuliła |
|||
|
|
|
#2456 |
|
Zakorzenienie
|
Martynka a Ty w koncu mieszkasz w UK czy IE ? |
|
|
|
#2457 |
|
Zakorzenienie
|
na sucha skore bardzo polecam balsam do ciała z mocznikiem, z apteki firmy SVR - nazywa sie Xerialine
Tu macie o nim opinie na KWC https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...de.html&next=1 naprawde rewelacja! Ja kiedys mialam podobny problem ze skora -jakby pokryta łupiezem, taka sucha i łuszczaca a teraz.. rewelka Fakt, ze 500ml ok 60 zł kosztuje ale wystarcza na ok 5-6msc. Jest bossski
|
#2458 | |
|
Zadomowienie
|
Ty chyba chcesz stracić tu koleżanki ...
![]() ![]() Cytat:
.moja firma liczy ponad 13tys pracowników więc 100 osób to mało .taka praca też mi głos czasem zadrży ale przyzwyczajenie robi swoje .
|
|
|
|
|
#2459 |
|
Wtajemniczenie
|
mieszkamy w częstochowie jego rodzice 40 km koło radomska
a moi 40km w strone opola nie wiem co mam robić on wogóle nie zdaje sobie sprawy z powagi sytuacji uważa że to wszystko co robie jest złe ostatnio rozmawiałam z jego siostrą i to na luźny temat po czym napisała do niego smsa żeby czasem nie wygadał się mamie że ona ze mną rozmawiała czy ja jestem aż taka beznadziejna taka brzydka i wogóle do dupy???????? ku...wa mać już brakuje mi siły motywacji najchętniej wyjecha łabym gdzieś daleko i rzuciła to wszystko
|
#2460 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:20.

A jak liczne miałaś forum ? 

gratuluje wynikow na glukoze
choć nhigdy w zyciu pierogow nie lepiłam, ale stwierdziałam ze bedzie na gorsze czasy jak dzidzia bedzie juz z nami a mi sie nie bedzie chciało obiadów gotowac
i to jest plus bycia w ciazy latem
), warzywka i pączki zdarza mi sie zamrozić a jak nie mam nic do kawy to zawsze są jak znalazł 

A imię dla malutkiej wybraliście?