Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. Mamy IX/X 2011 - Strona 86 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Który tytuł będzie najlepszy dla naszego nowego wątku?
Chodzimy jak kaczuszki, bo mamy takie piękne brzuszki. 1 1,92%
Chodzimy jak kaczuszki przez te nasze piękne brzuszki. 22 42,31%
Przez te nasze duże brzuszki chodzimy jak kaczuszki. 1 1,92%
W kilogramy obrastamy, ale to wszystko dla cudownej roli mamy. 2 3,85%
W kilogramy obrastamy - dla cudownej roli mamy. 18 34,62%
Staś, Filip czy Amelka - to i tak będzie nasza ukochana perełka. 10 19,23%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 52. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-05, 15:04   #2551
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Dot.: Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. Mamy IX/

Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość
Mój mąż jest za Tadziem, po moim tacie
najs

Cytat:
Napisane przez Martusiaaa21 Pokaż wiadomość
no właśnie każdy da takie imię jakie mu się podoba i nikt nie ma prawa w to ingerować
a Mania to od Marysi, przynajmniej my mamy w pracy p. Marię i mówimy na nią Mania
Prawda

Cytat:
Napisane przez Sharifa Pokaż wiadomość
Mama sie przyzwyczai, tak bylo z jej pierwsza wnusia a moja bratanica i teraz na Nadie tez nie byla zachwycona, ale wystarczy, ze malenstwo pojawi sie na swiecie i juz bedzie stracona

Edit: jakos tak malo zrozumiale napisalam :P mowie oczywiscie jak to bylo w przypadku mojej mamy
Jeśli zostanie Stefek to będzie musiala, Tylko przykro tak trochę. Powinna takie komentarze zatrzymac dla siebie..albo wypowiadac je w inny sposób

Cytat:
Napisane przez 19natka88 Pokaż wiadomość
Ja miałam dwie Lucyny w grupie i to dziewczyny w moim wieku

a nie przypadkiem Henry Tadeusz nie pamiętam

Nudzi mi się cholernie Chyba się przejdę na spacer do sklepu
Lusia
Heniu Tadeusz - nie wiem może - Tadzik mi utknęlo
Stary 2011-07-05, 15:04   #2552
acelinka
Zakorzenienie

Dot.: Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. Mamy IX/

Cytat:
Napisane przez Malgosia1983 Pokaż wiadomość
Syn Alicji Bachledy curuś z Kolinem Farelem Ma podobno na imię Tadeusz..
Ja znam Franka, Jasia, Stasia ale Tadka jeszcze żadnego

Michalina mi się podoba i Marcelina też
A Mania to od jakiego imienia?
Mania od Marysi zazwyczaj
Cytat:
Ja miałam dwie Lucyny w grupie i to dziewczyny w moim wieku

a nie przypadkiem Henry Tadeusz nie pamiętam

Nudzi mi się cholernie Chyba się przejdę na spacer do sklepu
ja Lucyne taką mniej więcej w nasyzm wieku znam jedną w sumie fajne imię Lusi

chyba dokładnie tak - Henry Tadeusz

a co dobrego sobie kupisz? ja właśnie pochłonęłam kanapki z mega pysnzym pomidorkiem, zaraz przyjaciółka przyjedzie i cosik mi przez telefon wspominała że ma ochote na gofry, więc chyba wyskoczymy na goferki
acelinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-05, 15:18   #2553
archinta
Zakorzenienie

Właśnie zobaczyłam jaki tytuł mają lipcówko- sierpniówki Skąd im się te szopy wzięły???
Szalone baby
archinta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-05, 15:20   #2554
danika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez archinta Pokaż wiadomość
Właśnie zobaczyłam jaki tytuł mają lipcówko- sierpniówki Skąd im się te szopy wzięły???
Szalone baby
z tego co je podczytuje od czasu do czasu zakumałam ze to o czopy śluzowe chodzi
danika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-05, 15:20   #2555
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Podoba mi się ten wózeczek - jak zwykle klasyka bez zbędnych dperelków.
Mozna kupic zestaw w cenia 1690
Gondolka 83cm!

http://www.skleproan.pl/index.php?i4,komplet

Co sądzicie?
Stary 2011-07-05, 15:20   #2556
anetika
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość
Kasiuleczka wysłałam ci na priv linka do picassy gdzie kiedyś wrzuciłam skany diet
Czy mogę też prosić o tego linka?

Razem
Ślubowaliśmy
Dzidziuś
anetika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-05, 15:21   #2557
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
z tego co je podczytuje od czasu do czasu zakumałam ze to o czopy śluzowe chodzi
sprytne

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-07-05, 15:21   #2558
danika
Zakorzenienie

Anetika of course juz wysyłam
danika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-05, 15:23   #2559
anetika
Rozeznanie

Cytat:
Anetika of course juz wysyłam
Dziękuję Kochana

Razem
Ślubowaliśmy
Dzidziuś
anetika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-05, 15:24   #2560
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
Gondolka 83cm!

Co sądzicie?
śliiiiczny też go brałam pod uwagę
Stary 2011-07-05, 15:33   #2561
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość
śliiiiczny też go brałam pod uwagę
A dlaczego już nie bierzesz?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-07-05, 15:36   #2562
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

Cytat:
Gondolka 83cm!

Co sądzicie?
fajny ten wózek, też na niego patrzeliśmy, ale jednak chcemy ze skrętnymi kołami

Emilka ur. 05.05.14
Martusiaaa21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-05, 15:40   #2563
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
A dlaczego już nie bierzesz?
bo zdecydowaliśmy się póki co na tako Ballile którą mieliśmy okazje pomacać i pojeździć po sklepie jak będe miała okazja też ten wóze obejrzeć z bliska to może znowu zdanie zmienie ale z drugiej storny tako troche tańszy ponad 1500 zł to i tak duży wydatek jak na moją mame i nie chciałabym jej już naciągać bardziej
Stary 2011-07-05, 15:43   #2564
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kapka Pokaż wiadomość
My zaczynamy na wiosne, mamy projekt "Lawenda II"z firmy HORYZONT.
czyli budujecie na podstawie tego projektu czy coś zmienialiście?
Ja jak szukałam to z wyglądu i owszem znaleźliśmy ładny, ale układ nam się nie podobał i dlatego nie będziemy korzystać z "gotowców".
A jaką dużą macie działkę? Formalności załatwione z budową czy dopiero przed Wami?

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Ja nawet torby nie mam
ja też

Cytat:
dobrze, że mnie rozjaśniłaś, bo ja nie skumałam

Twoje zdanie jest twoje, wiec zapewne rożni się od mojego.
agnieszka 0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-05, 15:47   #2565
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
Natuś a patrzyłaś na te diety co ci kiedyś skanowałam? tam połowa reczy jest niejadalnych ale zawsze jakaś inspiracja

Patrzałam ale powiem szczerze, ze nie skorzystałam ani razu Teraz już nie mam takich problemów z tym co jeść jak na początku

ja mam ok po brzoskwiniach, nektarynkach, czereśniach, agreście, jabłkach, truskawkach,. Podobno maliny i jagody też są w porządku, ale nie probowałam jeszcze

Jeszcze czarna porzeczka ponoć jest ok

Matko, u nas nadal leje jakby z wiadra ktoś polewał...

U nas wreszcie słonko, ale duszno jest okropnie

Zakupiłam sobie cienki szlafroczek granatowy, piżamkę taką do karmienia i jedną koszulkę nocną. Ale takie koszulki widziałam na allegro taniej to sobie jeszcze zamówię ze 2 zeby mieć na zaś z firmy Muzzy, fajna bawełna i ładnie wygląda, no i jest bez misiów

a najlepsza pani w sklepie mówi " a pani taka młodziutka to czemu pani nie chce w misie?" - aż miałam ochotę ją zapytać jak myśli ile mam lat, że te misie tak proponuje
Pokaż Też chcę bez misiów

Cytat:
Lusia
Heniu Tadeusz - nie wiem może - Tadzik mi utknęlo
Moja mama jest Lusia

Cytat:
Mania od Marysi zazwyczaj

ja Lucyne taką mniej więcej w nasyzm wieku znam jedną w sumie fajne imię Lusi

Fajne, ładnie je można zdrobnić

chyba dokładnie tak - Henry Tadeusz

O czyli dobrze zapamiętałam

a co dobrego sobie kupisz? ja właśnie pochłonęłam kanapki z mega pysnzym pomidorkiem, zaraz przyjaciółka przyjedzie i cosik mi przez telefon wspominała że ma ochote na gofry, więc chyba wyskoczymy na goferki
Kupiłam sobie mały soczek pomarańczowy, 3 wielkie jabłka i "Mamo to ja" Mmm gofry

Cytat:
Gondolka 83cm!

Co sądzicie?
Bardzo ładny A ten kolor byś chciała?

Zamówiłam tort na nasze urodziny, na samą myśl leci mi ślinka

Dominik

Martynka
19natka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-05, 15:48   #2566
madzialena-lublin
Rozeznanie

Cytat:
Zaczęliśmy tak mówić na malego Stefanka i się jakoś tak przyjęlo wśród znajomych i rodziny Mojemy Tż bardzo się podoba, mi własciwie też...
Moja mama jest tylko przerażona i średnio jej się podoba i zbarania mojemu tacie tak mowić do małego...trochę mi przykro z tego powodu bo nie zdecydowaliśmy jeszcze a ona jest taka anty i nawet gdyby został Stefek to co? zwracałaby sie do niego bezosobowo?
A wy co sądzicie?
My dla chłopca mieliśmy w zasadzie wybrane imię - Mikołaj. Nikomu się nie chwaliłam ale jak przyjechała do nas siostra męża, to się jej wygadaliśmy. I oczywiście powtórzyła mamusi... I co zrobiła moja teściowa? Zadzwoniła do mojego męża, że ona absolutnie się na to imię nie zgadza... Normalnie tak mną wstrząsnęło, że do tej pory mam nerwa na nią Całe szczęście mój mężuś powiedział mamusi że z tego co pamięta to nikt jej o zdanie nie pytał i tak naprawdę to ona niewiele ma do powiedzenia w tej kwestii (taki asertywny był )
A w ogóle to też uważam, że wszystkie babcie, ciocie itp powinny dla siebie takie uwagi zatrzymywać. W końcu to nie ich dziecko a po co robić przykrość rodzicom jakimiś głupimi komentarzami?

Cytat:
ja miałam być Michaliną, ale tata szedł mnie zarejestrować i wpisał Marcelina i dobrze chociaż miałam okres że nie lubiałam swojego imienia, bo wydawało mi się dziwne i inne ale młoda bylam wtedy i głupia
U mnie w rodzinie jest Marcysia Na początku wszyscy byli w szoku, niektórzy nawet nie słyszeli o taki imieniu, ale ja uważam że jest bardzo fajne

W ogóle teraz moda na takie starodawne imiona, chociaż więcej jest chyba Jasiów i Franiów niż Stefków czy Tadziów.
Stary 2011-07-05, 15:49   #2567
bruma
Rozeznanie

Hej dziewczyny
Ja też dzisiaj z rana prze tą pochmurną pogodę miałam problem aby się zebrać...ale za to po południu zaczęło się rozjaśniać a ja wypiłam kawkę, więc i humorek zaczął dopisywać

Cytat:
Napisane przez rabarbar83 Pokaż wiadomość
szkoda że nas tak dużo niestety
wszystko było cacy, dolegliwości książkowe, malutkie plamienie w 7 tyg na IP stwierdzili że to pewnie zarodek się zagnieżdża w macicy progesteron na receptę i do domu, I usg po tym incydencie bo w szpitalu nie zrobili super serduszko bije ładnie itd... w sobotę jakieś ciemniejsze upławy i taki węwnętrzny niepokój że coś nie tak, przeszły mdłości itd w niedziele nic się nie działo w poniedziałek (14 tydzień) pojechaliśmy do Łodzi na usg genetyczne no i moje przeczucie niestety się sprawdziło, dzidzia nie rozwijała się już od około 8 tygodnia, ciąża obumarła nie można był stwierdzić kiedy ale to już było bez znaczenia, dobrze że trafiłam na cudownego lekarza dr Dudarewicza wspaniały człowiek dał się wypłakać wytłumaczył co i jak pocieszył, możliwe że porostu mieliśmy pecha i dzidzia miała jakąś wadę z którą nie mogła by przeżyć (pewnie dużo dziewczyn to słyszało) ale mnie to jakoś pomogło się ogarnąć, powrót do domu prawie 100 km to była chyba najgorsza podróż w moim życiu i najgorszy dzień wogle dla nas, w nocy było drastycznie ale oszczędzę wam szczegółów następnego dnia wizyta u lekarza okazało się że trzeba jednak do szpitala na łyżeczkowanie i cyt. pielęgniarkę "po wszystkim". Kurcze myślałam że to przepracowałam ale chyba nie do końca
wiem co czułaś...ale głowa do góry, ważnie że to już za Tobą a Ty nosisz w brzuszku kolejnego dzidziusia Wszystko będzie dobrze

Cytat:
Napisane przez anciaahk Pokaż wiadomość
Mojego czuć pod ręką, albo sobie wkręcam. Ale jak dotykam gdy wypcha mi mocno brzuch, to czuję kości, miękką jakby pupę, wyczuwam rękę czy kolanko. Najmocniej wypycha pupę. Dzisiaj po raz pierwszy wyczułam jakby właśnie kolano, a ostatnio fragment ręki.Dość wyraźnie to czuć.
Ja też mam podobne odczucia Czasem jak mi czymś przejedzie zaraz pod skórą, to aż się wzdrygnę i faktycznie niekiedy mam wrażenie jakby wypychał pupę a czasem jakby wypychał coś twardszego

Cytat:
Napisane przez Sharifa Pokaż wiadomość
Hej! Najpierw sie pochwale, a pozniej bede was nadrabiac

DZIEWCZYNKA
GRATKI!!! Super, kolejna Calzedonia nasi mali mężczyźni będą mieli w czym wybierać

Cytat:
KarlaNobody,Kaileight,Gre nnie,Caroline_1988, KarlaM,Cheakyrockchick-moim imienniczkom Wszystkiego Naj !!
Ja też się dołączam do życzonek

Co do pakowania torby...hmmm to ja jestem daleko, daleko w tyle, nie mam prawie nic...mam zamiar pokupować wszystko pod koniec sierpnia/początek września
a jeśli chodzi o rozmiar brzuszka to ja mam 95cm w 26tc
bruma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-05, 15:58   #2568
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Cytat:
bo zdecydowaliśmy się póki co na tako Ballile którą mieliśmy okazje pomacać i pojeździć po sklepie jak będe miała okazja też ten wóze obejrzeć z bliska to może znowu zdanie zmienie ale z drugiej storny tako troche tańszy ponad 1500 zł to i tak duży wydatek jak na moją mame i nie chciałabym jej już naciągać bardziej
Eeee no też fajny
To ja musze tez Wasz zobaczyć na żywo
Mnie ta promocja 1690 za roana za gondolke, spracerowke, fotelik, spiworek, posciel itp. kusi

Duze kola fajne są na zimę i śnieg i do lasu i do parku i na wertepy..do marektu miedzy połki już niekoniecznie...chociaz z drugiej strony są dośc lekkie i fajnie wyważone.. wiec nie ma problemu ze skrecaniem i "podnoszeniem" wozka np. na kraweznik ...

---------- Dopisano o 16:58 ---------- Poprzedni post napisano o 16:49 ----------

Cytat:
Pokaż Też chcę bez misiów

Moja mama jest Lusia

Kupiłam sobie mały soczek pomarańczowy, 3 wielkie jabłka i "Mamo to ja" Mmm gofry

Bardzo ładny A ten kolor byś chciała?

Zamówiłam tort na nasze urodziny, na samą myśl leci mi ślinka
Nie Kochana, myślałam o ciemnym, może czarnym bez żadnych wzorków...no może jakieś stonowane

Madzia Nie dogodzisz... Mimo tego że ot nasza sprawa gdzieś tam w głębi liczymy na pozytywne opinie zwłaszcza tych najbliższych nam osób.. Właśnie o to chodzi, że takie opinie mogą krzywdzić... zwłaszcza, że np. u mnie z hormonami i emocjami różnie... Mi się ryczeć chciało
Stary 2011-07-05, 16:07   #2569
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

Lecę dokończyć obiadek i później jedziemy remontować mieszkanko, tzn mąż remontować, a ja nadzorować
do wieczora

Emilka ur. 05.05.14
Martusiaaa21 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-07-05, 16:20   #2570
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Ale się napracowałam. Umyłam szyby ( chyba nie powinnam, ale akurat są przy łóżku i nawet nie musiałam rąk wysoko podnosić- a to takie 3 malutkie) co prawda przez to że się bałam to szybko i trochę smug zostalo, ale co tam Sprzątałam, prałam, zrobiłam obiadek ciasto... a mój tż przyszedł i tak leciał do kompa że nic nie zauważył co za burrek

Ok. Jadę do szkoły rodzenia.
Mam małego stresa, nie wiem dlaczego

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-05, 16:37   #2571
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Cytat:
ja mma jutro i też mam nie wiem czemu stresa opowiedz po jak było

Staś wziął rodziców z zaskoczenia i już jest z nami!
25.08.2011

Stanisław wywrócił moje życie do góry kołami
MalgosiaM8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-05, 16:52   #2572
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
też mam urodzinowy wrzesień, moje, mężą, szwagierki, rocznica ślubu, imieniny męża wszystko co ważne to we wrześniu
MOj TŻ tez ma we wrzesniu ur i imieniny, sama jestem ciekawa czy Miki zrobi suprajsa i urodzi sie w sierpniu wczeniej czy we wrzesniu

Cytat:
Napisane przez archinta Pokaż wiadomość
co to ta karta???
Takie sa na śląsku z NFZ ostatnio wlasnie myslalysmy z Natka dlaczego u nich sa karty a u nas nie

Cytat:
heloł brzuchatki

..ale dzisiaj się nie wyspałam, całą noc się przekręcałam , mały przewalał się po brzuchu i chodze półprzytomna

Mamusie gratuluje udanych wizyt!!
Szarifa, No air-za córeczki

KarlaNobody,Kaileight,Gre nnie,Caroline_1988, KarlaM,Cheakyrockchick-moim imienniczkom Wszystkiego Naj !!
Wszystkiego najlepszego

Cytat:
Napisane przez kellysss Pokaż wiadomość
dziewczyny ja chyba jestem rekordzistka w obwodzie brzucha tutaj
106 cm mialam juz tydzien temu -->w 24 tygodniu
Szkoda ze sobie nie zmiezylam przed ciaza No ale az takim grubasem nie bylam

Z Alanem tez mialam duuuży brzuchol... Wszycy pytali czy to czasem nie blizniaki...
Chyba moj urok taki ze mam duży apartament dla dzidziolka
A ja jestem w 27 tyg i w 30 i mam ponad 96 cm chyba ale musze jesczze dokladnie zmierzyc bo cos za malo

Cytat:
Wrzuciłaś? To ty serio jesteś już spakowana ?
Żartujecie? Gdzie sie tak śpieszycie ?

Ja nawet torby nie mam
Ja sie zabieram tez do pakowania torby, jak w koncu kupie to co mam kupic
Stary 2011-07-05, 17:06   #2573
DzastaW
Zadomowienie

Witam Was =)
Ja po wizycie u teściowej z narzeczonym i mamą. Nie jest mile widziana na ślubie, tamci goście których zaprosiła są odwołanie (dzwoniliśmy i przepraszaliśmy, wszyscy zrozumieli).
W dodatku Moja mama i teściowa są na ścieżce wojennej

[reebok_a]606817[/reebok_a]
DzastaW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-05, 17:07   #2574
indygo79
Zadomowienie

GG do indygo79

heloł dziewczynki ja dopiero do kompa sie dorwałam i od razu sie pochwalę - dostałam wielką reklamówkę ciuszków dla Agatki. sąi takie eleganckie i codzienne a kumpela mówi, ze to dopiero początek no i nie chciała ani grosza za to, kupię coś jej córci 9miesięcznej tylko nie wiem czy ciuszek czy może zabawkę jakąś fajna? doradzcie

Cytat:
Napisane przez mooonik Pokaż wiadomość
mój też tak spokojnie podchodzi do zakupów i mówi, że mamy czas, albo,że za wcześnie. Ale jak mu dziś powiedziałam, że dziewczyny z wątku lip-sierp rozpakowały się już z 35tc albo wcześniej tak stwierdził, że za dwa tyg jak weźmie urlop pozamawiamy wszystkie tzw. pier.d.ołki
no jakbym swojego słyszała zdążymy, mówi jak zawsze na ostatni chwilę ja mówię wiesz..... ja chce miec wybierane rzeczy przez siebie, a nie Ciebie jak w szpitalu będę. no i w związku z tym dziś meble do dziecka oglądaliśmy

Cytat:
Napisane przez rabarbar83 Pokaż wiadomość
teraz mi się przypomniało ...niedawno oglądałam wywiad z jakimś specjalistą i pamiętam że mówił, że jeśli się oddaje do banku i zrzeka prawa wykorzystania tylko dla siebie to nie ponosi się żadnych kosztów z tym związanych, plus jest taki że w razie w nawet jeśli ten nasz preparat zostanie wykorzystany dla kogoś innego to od razu szukają w innych bankach (w Europie?) dla naszych dzieci ale nie wiem czy u nas w Polsce to wprowadzili już, jeszcze sobie poczytam i przemyślę na spokojnie
miałam gdzie ulotkę i w Poslce ten system juz funkcjonuje.

Cytat:
Napisane przez MAGiALENA Pokaż wiadomość
Jedo Fyn 4DS
zamawialiśmy w sklepie internetowym "Krzysia", bo tak było 150 zł taniej niż ze sklepu stacjonarnego. odbiera się osobiście z Nadbystrzyckiej.
a porównywałaś ceny Krzyś-Rampers? gdzie taniej?

Cytat:
Napisane przez spray Pokaż wiadomość
Rozmawiałam z siostrą o jej chorobie. Już wiem o co chodzi i mam nadzieję, że będzie dobrze.
trzymam kciuki, żeby było jak najlepiej

Cytat:
Syn Alicji Bachledy curuś z Kolinem Farelem Ma podobno na imię Tadeusz..
Henry tadeusz

Cytat:
Napisane przez madzialena-lublin Pokaż wiadomość
My dla chłopca mieliśmy w zasadzie wybrane imię - Mikołaj. Nikomu się nie chwaliłam ale jak przyjechała do nas siostra męża, to się jej wygadaliśmy. I oczywiście powtórzyła mamusi... I co zrobiła moja teściowa? Zadzwoniła do mojego męża, że ona absolutnie się na to imię nie zgadza... Normalnie tak mną wstrząsnęło, że do tej pory mam nerwa na nią Całe szczęście mój mężuś powiedział mamusi że z tego co pamięta to nikt jej o zdanie nie pytał i tak naprawdę to ona niewiele ma do powiedzenia w tej kwestii (taki asertywny był )
A w ogóle to też uważam, że wszystkie babcie, ciocie itp powinny dla siebie takie uwagi zatrzymywać. W końcu to nie ich dziecko a po co robić przykrość rodzicom jakimiś głupimi komentarzami?
a to mamusi pojechałrewelacj a, co się wtrącanas w tej kwestii innych zdanie NIE OBCHODZI, ma się nam podobać i tyle. ale jak dla chłopca mieliśmy Wojtuś, to kuzynka powiedziała-nie dawajcie Wojtuś bo to brzydkie imię mąż mnie kopnął to nie skomentowałam imion jej dzieci.

Cytat:
ja mma jutro i też mam nie wiem czemu stresa opowiedz po jak było
a gdzie chodzisz do SR?

"w pewnym momencie kobieta powinna ustalić ile ma lat. I konsekwentnie się tego trzymać". M.C.

indygo79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-05, 17:07   #2575
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
Nie Kochana, myślałam o ciemnym, może czarnym bez żadnych wzorków...no może jakieś stonowane
Ponoć ciężko z czarnym, ale nie orientowałam się dokładnie, bo ja mam szary

Cytat:
Ale się napracowałam. Umyłam szyby ( chyba nie powinnam, ale akurat są przy łóżku i nawet nie musiałam rąk wysoko podnosić- a to takie 3 malutkie) co prawda przez to że się bałam to szybko i trochę smug zostalo, ale co tam Sprzątałam, prałam, zrobiłam obiadek ciasto... a mój tż przyszedł i tak leciał do kompa że nic nie zauważył co za burrek

Ode mnie nie dostaniesz bo też myłam okna A mój tż gdyby nie musiał powiesić mi firanek to też by pewnie nie zauważył

Cytat:
Napisane przez lullaby_ml Pokaż wiadomość
A ja jestem w 27 tyg i w 30 i mam ponad 96 cm chyba ale musze jesczze dokladnie zmierzyc bo cos za malo
nie myli Ci się to?

Kurcze po tym spacerze coś mi się poprzestawiało i okropnie boli mnie kręgosłup Poszłabym na basen ale jakoś nikt nie jest chętny na pływanie z wielorybkiem

Dominik

Martynka
Stary 2011-07-05, 17:10   #2576
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
Ponoć ciężko z czarnym, ale nie orientowałam się dokładnie, bo ja mam szary

Ode mnie nie dostaniesz bo też myłam okna A mój tż gdyby nie musiał powiesić mi firanek to też by pewnie nie zauważył

nie myli Ci się to?

Kurcze po tym spacerze coś mi się poprzestawiało i okropnie boli mnie kręgosłup Poszłabym na basen ale jakoś nikt nie jest chętny na pływanie z wielorybkiem
Dzieki Tobie mam suwaczki zawsze i codziennie przy sobie
Stary 2011-07-05, 17:11   #2577
DzastaW
Zadomowienie

teraz zaczęłam się zastanawiać ile mam w pasie, jutro poproszę narzeczonego by Mi pomógł zmierzyć =)

Stary 2011-07-05, 17:12   #2578
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lullaby_ml Pokaż wiadomość
Dzieki Tobie mam suwaczki zawsze i codziennie przy sobie
Rok temu miałam taką manię na te suwaczki ze miałam chyba z 4 na pulpicie laptopa Ale już mi przeszło

Dominik

Martynka
Stary 2011-07-05, 17:16   #2579
DzastaW
Zadomowienie

Ja w telefonie w kalendarzu mam zapisane tygodnie i patrzę się przynajmiej raz na tydzień w którym tygodniu jestem =)

Stary 2011-07-05, 17:27   #2580
kapka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agnieszka 0605 Pokaż wiadomość
czyli budujecie na podstawie tego projektu czy coś zmienialiście?
Ja jak szukałam to z wyglądu i owszem znaleźliśmy ładny, ale układ nam się nie podobał i dlatego nie będziemy korzystać z "gotowców".
A jaką dużą macie działkę? Formalności załatwione z budową czy dopiero przed Wami?
Wybór projektu też nie był łatwy, b. długo szukaliśmy takiego co by nam odpowiadał i z zew. i wew., małe przeróbki oczywiści bedą(będziemy przerabiać np. jeden pokój na pomieszczenie gosp., na pietrze robić dodatkowy pokój z garderobą).
Projektu trzeba być pewnym na 1000% w końcu taki dom to nie mała inwestycja, więc życzę owocnych poszukiwań

Działke mamy dużą bo 48 ar, a że troszke się zakredytowaliśmy to w tym roku zrobimy tylko ogrodzenie bo na reszte funduszy nie starczy.
Co do papierów to dalismy tydz. temu do architekta, do 2 miesięcy powinniśmy dostać pozwolenie na budowe.

Tak się ucieszyłam bo wyszło słoneczko ..i co? tylko na godzinke znowu leje i jest beznadziejnie..sakreble..

uciekam do łóżka..zrobiłam dzisiaj karkówke z ryżem i pieczarkami na obiad i już wiem,że mój ciężarny brzuch pieczarek nie toleruje

LIVE,LOVE,LIFT.

:5
kapka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości