|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2551 |
Raczkowanie
|
Dot.: Rudowłose - część II - wątek zbiorczy
Rudaska - ale bez sensownie się uniosłaś. Każdy moze coś przegapić. Ja też nie od razu otrzymałam odpowiedź ale poprosiłam! jeszcze raz i odpowiedź dostałam. Zresztą bardzo wyczerpującą i to juz nie raz.
Bardzo brzydko tak oceniac osobę która spędza tu naprawdę duzo czasu aby kazdemu doradzić. Kathy - jeszcze raz wielki szacun dla ciebie za twoją wiedzę i chęć pomocy ![]() A to że odsyłasz to tu oczywiście mas zracje bo ile mozna w kółko wałkowac to samo ![]() ![]() ![]() Zadam kolejne głupie pytanie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2552 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() aga73 delikatne szampony mniej wymywaja kolor, ja preferuje dzieciece z rossmanna, np. hipp ( bardzo delikatny), dla ksiezniczek ![]() ![]() ![]() dla corki- powinna uspokoic sore glowy wiec moga byc tez te delikatne, ale podobno mojej kuzynce w tym wieku pomoglo mycie mydlnica czy czym takim ![]() ![]() ps. kathy nie jestem, ale cos tam o farbach wiem wiec moge sprobowac doradzic ![]()
What’s the difference between a terrorist and a redhead? … you can negotiate with a terrorist." ![]() „Może się zdarzyć, że urodziłaś się bez skrzydeł, ale najważniejsze, żebyś nie przeszkadzała im wyrosnąć.” Coco Chanel ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2553 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Obydwa lagodne i moje nr.1. Hipp jak najbardziej do wlosow krotkich. Profesjonalne wybieraj bez siarczanow. Sent from my GT-I9001 using Tapatalk
![]() |
#2554 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sent from my GT-I9001 using Tapatalk
![]() |
#2555 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no takie kolory robia wrazenie ![]() ![]() ![]()
What’s the difference between a terrorist and a redhead? … you can negotiate with a terrorist." ![]() „Może się zdarzyć, że urodziłaś się bez skrzydeł, ale najważniejsze, żebyś nie przeszkadzała im wyrosnąć.” Coco Chanel ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2556 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ten kolor jest troche podobny do 7.44 ale bardziej intensywny, super wyglada do czarnych ubran, moja twarz wydaje sie teraz ladniej wygladac w bladosci. Po za tym jak sama wiesz kolory nudza sie. Mialam na wlosach blond poziomu 8 poniewaz juz 2 miesiace nie malowalam Colorance. Dam fotke, moze jutro uda sie pstryknac. Sent from my GT-I9001 using Tapatalk
![]() |
#2557 | |
BAN stały
|
Cytat:
Witajcie , na początku chciałam przeprosić jeśli kogoś uraziła. Jeśli chodzi o pomoc i uzyskiwanie jej , wiem , że nikt nie ma tu obowiązku doradzać, jest to tylko dobra wola. Wiem , że cały wątek składa się , z podpowiedzi , pomocy i doradztwa jak co zrobić, żeby wyszło ok. Ponieważ, jak każdy wie -kolor rudy jest kolorem bardzo ciężkim do trafienia w 100% takiego jakim się chce otrzymać. Dobór farb - marki i odcieni , nie jest proste dla takich laików jak ja. Farbując tyle lat , nigdy nie uzyskałam takiego odcienia jaki chciałam ,nawet fryzjer nie uczynił mnie z koloru - jeśli chodzi o rudość. Dlatego więc , przeglądając wątek , natknęłam się na dużą wiedzę Kathy579 i widząc, że odpow.na różne pytania i podpowiada dziewczyną, postanowiłam prosić o pomoc. Czytając wątek , dowiedziałam się wielu rzeczy , ale nie tego jakiej marki i poziomu farby użyć , aby być taką rudą , więc podpowiedź typu poczytaj o 3 rodzajach farb- takiemu laikowi nic nie da( być może daltonistką jestem i ciężko dobrać mieszanki odcieni) , na paletach podoba się wiele odcieni, które w rzeczywistości nie mają nic wspólnego z końcowym efektem . Dziękuję Kathy za odp. na moje pytanie , które dla mnie zawierało odp. jedynie co do farb firmy , którą podałam a której próbki - na moje daltonistyczne oko by pasowały. Nie powiem , oczekiwałam ( a prośba w dalszym pytaniu padła) na pod powiedzenie ewent. innych farb . Więc odesłanie mnie i patrzenie na 3 różne palety firm nic nie da. Stąd moje zawiedzenie - widząc że wiele dziewczyn odchodzi zadowolona z bagażem nowych informacji i z konkretnymi radami jakich firm i mieszanek użyć. Ale już nie ważne , dzięki bardzo , przepraszam za swoją wypowiedź i szacunek jeszcze raz dla was wszystkich za zacięcie i cierpliwość w odpowiadaniu na pytania takim upierd. wizażystką (początkującym) jak ja . Pozdrawiam wszystkie weteranki .( sory za lakoniczność mojej wypowiedzi) |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2558 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja postawiła bym na 8.44 z Vitalitys z odrobiną 7.44 i 8.43 8.44 (50 ml) i 7.44 (5 ml) + 8.43 (5 ml) + oxydant 6% 90 ml dot .fotka nr. dziewczyna z długimi prostymi rudymi włosami, jeśli nie chcesz się bawic z mieszaniem farb postaw tylko na 8.44, kolor będzie bardziej pomarańczowy, który się z czasem wypłucze. Poza tym pokazałaś 2 różne kolory? Dobrze by było gdybyś wkleiła zdjęcie swoich włosów obecnym kolorze i kolorze na którym ci najbardziej zależy. ---------- Dopisano o 16:01 ---------- Poprzedni post napisano o 15:57 ---------- Cytat:
konkretne pytanie= konkretna rada. Proszę bardzo, jeśli chcesz możesz zacząc jeszcze raz ![]()
![]() |
#2559 | |
BAN stały
|
Cytat:
Witam , na wstępie wyjaśnię kwestie mojego przejęzyczenia się , najpierw napisałam - " Czytając wątek , dowiedziałam się wielu rzeczy , ale nie tego jakiej marki i poziomu farby użyć , aby być taką rudą , więc podpowiedź typu poczytaj o 3 rodzajach farb- takiemu laikowi nic nie da( być może daltonistką jestem i ciężko dobrać mieszanki odcieni). a poniżej , co zacytowała Kathy ....“ patrzenie na 3 różne palety firm nic nie da. „, najpierw napisałam to co miałam na myśli , a potem popełniłam czeski błąd ![]() Witam , zacznę jeszcze raz ![]() ![]() na początek napisze iż już zamówiłam kilka farb , a co wybiorę to jeszcze nie wiem , będę wymyślać i może cos wyjdzie z tego myślenia.- a reszta będzie czekać na następne przemiany ![]() A więc -8,43 , VITALITYS i PUR orange-nie wiem po co , ale czytając sugestie wizażanek, pomyślałam , że coś się wymyśli i połączy - ewentualnie kiedyś !!!!!! 8,4 , 1000/4 CHANTALA, i w domu mam moje pozostałości z poprzednich farbowań- 8,3 - 5 ml MAJIREL i 40 ml 7.43 I nie wiem czy jeszcze cos domówić czy nie .Może to VITALITYS 8, 44 ? czy ta nie będzie najbardziej zbliżona?! Wstawiam fotki zdjęć już po selekcji ![]() ![]() ![]() pozdrawiam wszystkie „zatwardziałe weteranki“ i życzę podejmowania samych trafnych decyzji , żebyście mogły błyszczeć pięknymi , mieniącymi się w słońcu ukochanymi rudościami
![]() ![]() Edytowane przez RUDAkaska Czas edycji: 2012-06-20 o 15:18 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2560 | |
BAN stały
|
Cytat:
Edytowane przez RUDAkaska Czas edycji: 2012-05-22 o 06:18 Powód: czeski błąd:) |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2561 |
BAN stały
|
to chyba bardziej przypomina te 2 środkowe niz te 3 - chyba
|
![]() ![]() |
![]() |
#2562 |
Wtajemniczenie
|
na moje skromne oko pierwsze dwa zjdecia pierwszego postu biorac pod uwage, ze sa na dworze i w sloncu to poziom 7. stad stawialabym na farbe z numerem 7 - moze ten majirel, ale ich palety nie pamietam. ewentualnie chantal podobno wychodzi ciemniej to moze samo 8.4 albo z dodatkiem tego blondu np. w proporcji 40 ml 8.40 plus 10 ml blondu ( tu strzelam bo farb nie znam). natomiast fotka w ostatnim poscie to poziom 8 i by to uzyskac nalozylabym z tego co masz np. 8.43 + pure orange w proporcji 50 ml + 10 ml ( az tyle bo 8.43 jest stosunkowo delikatne i szybko schodzi) + oksydant 90ml ( nie znam poziomu wiec stopnia oksy nie doradze)
![]() ![]() |
![]() |
#2563 |
Raczkowanie
|
Dziękuję za podpowiedź co do szamponów.
Nigdzie nie widziałam tych szamponów "Barwy" ani tego jajecznego z Joanny ![]() ![]() Znalazłam w internecie i juz wiem jak wyglada a mam kupić do farbowanych ciemnych czy jasnych?? Kathy ponownie zafarbowałam już włosy (po 3 tygodniach ) i wyszło właściwie jak za pierwszym razem więc dodanie tej 9,34 raczej ni epomogło w rozjaśnieniu. A jakbym następnym razem uzyła wody 9% i może jeszcze takie coś?? http://allegro.pl/vitalitys-deco-sof...363268821.html Tylko nie do końca rozumiem jak to użyć. Kombinację tych dwóch produktów (w proporcji jak piszą) + do tego farby?? Edytowane przez aga73 Czas edycji: 2012-05-21 o 23:17 |
![]() ![]() |
![]() |
#2564 | |
BAN stały
|
Cytat:
witajcie , dziękuje kochana za odp. dałam kilka zdjęć , i wydaje mi się ze to wszystko jest w tej samej tonacji , czyli 8,4 tylko teraz pytanko 8,4 , 8,40 ,8,44 - to chyba juz nie wchodzi w grę, bo jest za bardzo intensywne!Nie trzeba było sugerować się farbami które mam , ponieważ CHantala mogę jeszcze odmówić a na to miejsce, nie wiem - ale zastanawiałam się nad zamiana na alfaparf... 8,4 + nie wiem tak jak napisałaś 8,40 ? ciężko trafić mi, laikowi ![]() ![]() ![]() Dzięki za odp . i pomoc proszę jeszcze tylko o wy powiedzenie się w sprawie nr farby . dzięki i pozdrawiam Edytowane przez RUDAkaska Czas edycji: 2012-05-22 o 06:15 Powód: błąd czeski |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2565 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:45 ---------- Poprzedni post napisano o 09:24 ---------- Cytat:
polecałam też ten: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...ormalnych.html Następne farbowanie uzyj wody 9% Fitomed do jasnych ---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:45 ---------- Cytat:
![]() Robiłam fotki ale nic nie oddaje tego koloru ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2566 |
BAN stały
|
Kathy579
Alfaparf 8.4 + woda 6% bez łączenia z innymi farbami ok, dzięki bardzo. Tak pomyśłam , przeglądając wątek . Dzięki jeszcze raz , aż nie mogę się doczekac jaki efekt bedzie . Pozdrawiam serdecznie |
![]() ![]() |
![]() |
#2567 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2568 |
Raczkowanie
|
Dzięki za odpowiedź
A tą Ziaję to właśnie widziałam i się zastanawiałam czy to własnie to ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2569 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny zdecydowałam się, że następnym razem użyję 3% utleniacz po długości i 6% na odrosty i z tym wiąże się moje pytanie
![]() Zawsze stosowałam jeden oksydant dlatego wolę się upewnić co i jak ![]() Zwykle kładłam farbę pierwsze na odrosty, a później po całości i trzymałam ok 40 minut. Powiedzcie czy stosując dwa oksydanty kolejność jest ta sama, czy coś się może zmienia? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2570 |
Raczkowanie
|
hej, potrzebuję pomocy: zabrakło vitality's w hurtowni ;( która farba się tak szybko nie wypłukuje i ma ładne rudości? Vitality's farbowałam do tej pory mieszanką 7.44+8.44 w stosunku 1:1 + pure orange, myślałam też o tym, żeby na lato zrobić sobie trochę jaśniejszy rudy na włosach, proszę o rady i nie ukrywam, że troszkę mi na czasie zależy
![]() a jak wychodzą allwaves na włosach? bo na palecie są trochę ciemnawe, i jak z wypłukiwaniem? Edytowane przez justyna_ju Czas edycji: 2012-05-22 o 23:49 |
![]() ![]() |
![]() |
#2571 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#2572 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#2573 |
Przyczajenie
|
A ja chciałam ślicznie podziękować Kathy i dziewczynom za to, że mi tak ładnie parę miesięcy temu doradzały
![]() Mam dość ciemne swoje włosy, więc i rudy jest ciemny ![]() ![]() W tej chwili moja mieszanka to 25ml Majirel 4.45 i ok 10ml Majirel 4.0 ![]() Poza tym widziałam ostatnio w sklepie online odżywkę Alchemic Conditioner Copper, która ma podobno podkreślać miedziane refleksy i generalnie podtrzymywać kolor pomiędzy farbowaniami. Czy ma jakiś sens jej używanie? A może jakiś tańszy odpowiednik, bo ta odżywka kosztuje aż 90pln ![]() Pozdrawiam i życzę miłego dnia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2574 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#2575 |
Rozeznanie
|
opuszczam dziś grono rudowłosych. zmieniłam kolor na brązik i jestem zadowolona
![]()
![]() |
#2576 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
a pokażesz się ? ![]() a ja wręcz przeciwnie, niby chciałam przejść na jasny brązik, walnęłam sobie blond złocisty z loreala, oczywiście wypłukał mi się do rudego i teraz znowu położyłam delię szmaponetkę rudą i stwierdzam , że w rudym mi najlepiej, a w brązie tak smutno. Mam pytanko, jaka pianka jest najlepsza, żeby i odżywiała włosy, nie wysuszała , i żeby je unosiła fajnie u nasady? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2577 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2578 |
Raczkowanie
|
ejzi bardzo ładny kolor, taki orzech chyba co?
czym farbowałaś, jakim kolorem? Chodziło mi o piankę do stylizacji włosków, ale to moja wina, źle , niejasno napisałam . |
![]() ![]() |
![]() |
#2579 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() wyszlo tak jak na opakowaniu od góry.
![]() ![]() |
![]() |
#2580 |
Wtajemniczenie
|
kathy gdzie moje zdjecia
![]() a teraz opis dramatu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() jak myslisz kiedy moge przejechac je alfa?? mam wrazenie, ze oszaleje z tym kolorem ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:00.