Szampony do włosów

Ziaja Szampony Rodzinne, Szampon figowy do włosów normalnych (stara wersja)

Nasi użytkownicy zostawili 176 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

saajko
    29 grudnia 2024 o 12:44
    ani tak ani nie
    Szampon nie zrobił na mnie żadnego wrażenia. Myje włosy, ale nie robi nic ponadto, co sprawiłoby, że chętnie sięgnę po niego ponownie. Nie zaszkodził, ale też nie zrobił dla mojej skóry głowy niczego dobrego. Przyjemnie pachnie i jest wydajny, to na pewno trzeba docenić. Być może sięgnę po niego ponownie, gdy nie będę miała pomysłu jaki szampon zakupić.
  • 6 lipca 2023 o 12:09
    Dobry ale nie doskonay produkt, który sprawdził się na moich cienkich i przetłuszczających się włosach
    Zanim przejdę do konkretnej oceny tego produktu, myślę, że warto wspomnieć kilka słów na temat tego, w jaki sposób z niego korzystam. Szampon figowy od Ziaji nie jest jedynym szamponem, którego używam na co dzień. Stosuję naprzemienne w mojej rutynie łącznie 3 różne szampony: oczyszczający, normalizujący i nawilżający. :D Domyślam się, ze dla niektórych to może być za dużo ale dla mnie takie podejście sprawdza się najlepiej. Mam włosy cienkie i przetłuszczające się i stosowanie tylko jednego typu szamponu zawsze prowadziło albo do przesuszenia skóry głowy albo do jej przetłuszczenia. Szampon figowy stosuję jako normalizujący, w pozostałe dni, kiedy nie używam szamponu oczyszczającego, czy nawilżającego. Myję włosy co drugi dzień. Nie oczekiwałam sporo od tego produktu. To jest dobry podstawowy normalizujący szampon. Szybko się pieni, dobrze i delikatnie oczyszcza, łatwo się go zmywa. Przy moich przetłuszczających się włosach nie odnotowałam żadnego wysuszenia włosów (ale tu ponownie zaznaczam, że to nie jedyny produkt z którego korzystam do mycia włosów). Oczywiście po szamponie zawsze korzystam z odżywki albo maski do włosów. Obecnie to chyba moja 4 butelka, do szamponu figowego od Ziaji wracam co jakiś czas. Butelka 500 ml jest dosyć wydajna, zazwyczaj przy naprzemiennym stosowaniu starcza mi na 6 miesięcy.
    Zalety:
    • dobrze normalizuje - włosy cienkie i przetłuszczające się
    • nie wysuszył włosów przy stosowaniu 1x w tygodniu
    • wydajne i duże opakowanie
    • niska cena (wolę wydać więcej pieniędzy na szampony oczyszczające i nawilżające, to jest taki tani ale dobry przerywnik między lepszymi szamponami;)
    • nie podrażnił
    kaskaw8
    30 października 2021 o 17:32
    Bardzo duży niewypał
    Zapewnienia producenta w opisie produktu były zachęcające, jednak nie do końca spełnił on te kryteria. Szampon ma bardzo dużą pojemność, a przy tym niską cenę. Ekonomiczne opakowanie wystarcza na długi czas (u mnie było to 5 miesięcy ciągłego używania). Szampon jest przy tym mega wydajny. Dla mnie jest to niestety minus, bo nie przypasował mi w 100%, a szkoda mi go było wyrzucić. Szampon szybko się pieni, ale trzeba go dość sporo nałożyć. Dobrze myje włosy. Nie pozostawia brudu czy produktów do stylizacji. Nie sprawia też problemów w zmywaniu. Jednak fakt, że przeokropnie wysusza włosy i skórę głowy całkowicie go w moich oczach dyskwalifikuje. Włosy po zastosowaniu tego produktu są niezwykle suche i puszące. W dodatku elektryzują się i wyglądają na zniszczone. Aby je w miarę wygładzić, potrzebne są tony odżywki lub maseczki, bo w innym wypadku takie siano trudno rozczesać. Nie polecam szamponu figowego, bo robi więcej złego niż dobrego. Szkoda włosów i skóry głowy na takie atrakcje.
    Zalety:
    • duża pojemność (jeśli komuś produkt się sprawdzi)
    • niska cena
    • wydajny
    • dobrze myje włosy
    • nie sprawia problemów w zmywaniu
    Wady:
    • bardzo wysusza włosy i skórę głowy
    • włosy się po nim elektryzują
    • włosy wyglądają sianowato i trudno je rozczesać
    • opakowanie jest zbyt miękkie i się wygina
    • sztuczny zapach
  • 29 sierpnia 2021 o 20:06
    Dobry
    Za tą cenę myślę, że to dobry szampon. Dobrze myje, pieni się. Można go rozrobić z wodą i będzie delikatniejszy a i tak dobrze oczyści skórę głowy - czyli spełni swoje zadanie. Włosy są trochę po nim napuszone na długości, ale za pielęgnację na tej części włosa odpowiadają odżywki, maski itd.
    Zalety:
    • Cena, zapach, wydajność
    Wady:
    • Lekko napuszone włosy na długości
  • 24 maja 2021 o 20:51
    Nie robi na mnie pozytywnego wrażenia.
    Dla mnie ten szampon do włosów nie robi żadnej rewelacji. Pieni się, myje głowę, to fakt, ale mam wrażenie że po umyciu tym szamponem, włosy są w gorszym stanie niż przed. Strasznie ciężko się je potem rozczesuje (być może to kwestia mojej porowatości - średnio, ale nie wiem czy ma to tu jakieś znaczenie). Nie jestem też zadowolona z opakowania, jest dość słabej jakości i łatwo się niszczy. Z plusów - przyjemnie pachnie i jest wydajny.
    Zalety:
    • ładny zapach
    • pieni się
    • niska cena
    Wady:
    • plącze włosy
    • słabej jakości opakowanie