|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2551 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: U nas coraz więcej dzieci,a na gadaniu czas szybko nam leci! Mamy Wiosenne 2012
hihi wróciłam właśnie z drogerii i wystraszyłam się a potem uśmiałam!Wchodzę już prawie do sklepu, i podchodzi nagle do mnie szybkim krokiem jakiś facet - aż się wystraszyłam, bo wyglądało jakby coś chciał ode mnie. Stanął na chwilę i taki tekst do mnie "Powiem pani jedno. Będzie miała pani piękne dzieci.." i poszedł... Się uśmiałam! chyba jakiś szaleniec, ale rozbrajający balbinka fajnie, że piszesz! Cytat:
nam pewnie Córcia też uatrakcyjni 4 czerwca![]() gratuluję 3 tygodni ![]() no a z Tatą i Teściową to niezła historia! Ale stety czy niestety nie mamy prawa się wtrącac w życie rodziców.. A w sumie wszystko się może fajnie ułożyc Najważniejsze że macie już teraz swoją rodzinkę![]() ---------- Dopisano o 14:20 ---------- Poprzedni post napisano o 14:15 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2552 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: U nas coraz więcej dzieci,a na gadaniu czas szybko nam leci! Mamy Wiosenne 2012
Cytat:
ja też zgagi nie mam w ogóle, ciekawe czy moja córcia będzie miała włoski!? ![]() fajnie że u Was coraz lepiej, jeśli chodzi o kupki, to pamiętam że któraś z dziewczyn pisała że tych kupek szczególnie na początku jest dużo, nawet do 10 (pamiętam jak się zdziwiłam jak zobaczyłam tę liczbe w jakimś poście ) z bioderkami to nie mam pojęcia, tez własnie mnie to wszstko zastanawia. |
|
|
|
|
#2553 |
|
Zakorzenienie
|
Ma któraś z Was stelaż pod wanienke? A może zamawiała z allegro?
Zastanawiam się nad tym no i czy taki stelaż jest wytrzymały. |
|
|
|
#2554 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lena też bym się wytarszyła najpierw, a potem pewnie uśmiechnęła, tak jak i Ty ![]() haha no może
|
|
#2555 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2556 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
i czekam na truskawki bo jem dżem taki od mamy, w którym jest pełno truskawek i małemu nic nie jest, nabiał też toleruje więc wszystkie sery i jogurty wciągamna razie nie jem tylko smażonego, ale powoli i do tego zmierzam - w tym tygodniu jest plan na naleśniki takie blade a potem b edziemy próbować kotleciki ![]() co do kup - podobno jak się karmi piersią to kupa może być przy każdym karmieniu i jest to normalne, czyli nawet 8-10 dziennie, zależy jak często maluszek je co do usg bioderek - mi powiedziano, żeby zrobić je u ortopedy, który od razu oceni czy wszystko w porządku, a nie oddzielnie usg i wizyta i w sumie idziemy już za tydzień, bo udało nam się zdobyć termin, co prawda mały będzie miał dopiero 4 tygodnie, ale czasami robią nawet od razu (jak dziecko było pośladkowo ułożone) aha i pediatra ma Ci obowiązek wystawić skierowanie (tak mi położna powiedziała) |
|
|
|
|
#2557 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:28 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ---------- Cytat:
tego to nie wiedziałam...
|
|
#2558 |
|
Zakorzenienie
|
wróciliśmy od pediatry, młody wazy 4200gr
dostaliśmy znów kropelki na kolkę ide odsypiać noc
|
|
|
|
#2559 |
|
Zakorzenienie
|
dziś wróci TŻ to muszę się z nim to skonsultować bo szczerze teraz tak myślę, że by mi się przydał taki nawet bardzo a na allegro są już od ok 50zł w góre chyba
|
|
|
|
#2560 |
|
Raczkowanie
|
witajcie mamusie!!! dawno mnie nie było bo tż był z nami w domu, dziś pierwszy dzień poszedł do pracy
gratulacje dla wszystkich mamuś Dominik ma już miesiąc i ciągle uczymy się współpracować. Dziennie idzie nam nawet 15 pieluch bo nasz książę nie uśnie nawet jak w chwili usypiania ma choć trochę wilgotno i jak chcemy go uśpić to ciągle a to siku a to kupa... Tak nie chcę go rozpieszczać, ale niestety nie zawsze się udaje bo: - nie uśnie sam w łóżeczku nawet jak jest śpiący tylko trzeba go mieć na rękach, ale przynajmniej można siedzieć, nie trzeba z nim chodzić - potrzebuje bliskości - dopiero potem go odkładamy - jak jest przemęczony nie uśnie póki nie dostanie z butelki kilku łyków mojego mleka - nie mam zamiaru wisieć nad łóżeczkiem z moim cycem w jego buzi jak moja mama robiła ze mną Niestety ma ciemieniuchę i codziennie oliwimy mu główkę i wyczesujemy łuski. Miał też wysypkę na brzuszku od czegoś co zjadłam i sama nie wiem od czego. Na twarzy ma delikatny trądzik niemowlęcy. Jutro jadę na kontrolę. To sie jeszczę pożalę: wszyscy strasznie w.ieprzaja się nam w wychowanie. Teść zachowuje się jakbym była tylko opiekunką JEGO dziecka i mam ochotę A ponieważ trzeba jakos żyć to pozwoliłam mu wziąc małego dziś na dół, a on obiecał że mi go odniesie jak się obudzi i nie ma ich juz 4 godziny! Cały czas mam przed oczami wizje że go terepie na rekach, buja i daje zwykłe mleko w proszku żeby nie płakał. Każdy mi go wyrywa jak nakarmiony i przewinięty. A ja czuje się jak restauracja + toaleta dla małego.
|
#2561 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie dziewczynki
był baby blues jak nic ale byyył, już poszedł precz, chyba Nie nadgonię Was za chiny ludowe Agatka już skończyła 5 tygodni, zaliczyliśmy USG bioderek- wszystko w porządku. Za tydzień mamy szczepienie.Rośnie jak na drożdżach, ubranka z tygodnia na tydzień coraz mniejsze sie wydają. Karmię systemem 4/4, czyli 4 butle i 4 cycki Cycuś jest od wieczora do rana. Młoda je Bebiko. wydaje się jej smakować Od jakiegoś tygodnia mamy buzię obsypaną trądzikiem najprawdopodobniej- przemywam tylko woda przegotowaną, czasem woda z Oilatum. Agatka od paru dni namiętnie się uśmiechapozdrawiam, buziaki!!!
|
|
#2562 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale miał rację nie da się ukryć ![]() ---------- Dopisano o 14:38 ---------- Poprzedni post napisano o 14:35 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2563 | ||||||||
|
Raczkowanie
|
Hej, ja po ktg, wszystko ok, tylko ciśnienie miałam wysokie i mam kontrolować w domu... Gin do mnie, kiedy mam termin. Ja, że wg OM 2.04 a wg USG genetycznego 30.03 więc on, najpierw, że tak myslałem
(chyba z oczu wyczytał), a potem żebym przyjechała w poniedziałek rano do szpitala koło 7 rano to on jest jak mi się w niedzielę bóle zaczną, a jak nie to we wtorek do gabinetu na ktg znowu... Jasnowidz czy co, że niby w terminie urodzę![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
za sposóbCytat:
![]() Cytat:
ja też niby coś tam podczytuje, szukam i kombinuje, ale to chyba bardziej pro psycheCytat:
![]() a tak w ogóle to chciałam się gina o to zapytać, ale zapomniałam Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2564 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja do dzisiaj nie raz muszę zabrać Antka babci (teściowej) bo inaczej na głowę potem by mi wlazł. Kochana bardzo dobrze Cię rozumiem ale wierz mi nie zrobią mu krzywdy bo są dziadkami tylko nas to wkurza jak się wtrącają i uważają nas za wyrodne matki ale jak nie masz go już 4 godziny to zrób w tym czasie coś dla siebie . Jesteś jego Mamą ale korzystaj że masz pomoc![]() |
|
|
|
|
#2565 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2566 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2567 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2568 | |
|
Zakorzenienie
|
wg mnie wyglądam teraz jak "idź stąd i nie wracaj", także te piękne dzieci to nie wiem skąd wymyślił
![]() Ale humor mi trochę poprawił ![]() ---------- Dopisano o 14:53 ---------- Poprzedni post napisano o 14:53 ---------- Cytat:
To już niedługo będziesz miała swoją kruszynkę!Mam nadzieję, że z tym ciśnieniem nic poważnego nie będzie się działo ![]() ---------- Dopisano o 14:54 ---------- Poprzedni post napisano o 14:53 ---------- aaaga współczuję akcji z teściami ;/ Ale najważniejsze że u Was ok. A jak Ty się czujesz??? ---------- Dopisano o 14:56 ---------- Poprzedni post napisano o 14:54 ---------- kumkura jak fajnie się czyta Twojego posta super że wszystko tak łądnie się układa
|
|
|
|
|
#2569 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z bioderkami więc wybaczcie mi że się tak wymądrzam
|
|
|
|
|
#2570 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
już miesiąc? wow jak to leci ![]() Co do teścia, to też bym się wkurzyła, jakby mnie ktoś tak traktował zobaczymy jak to u nas będzie, bo mam w rodzinie takie "ciocie-wszystkowiedzące" ![]() Ale główka do góry, oby w końcu dali Ci spokój Cytat:
Super, że wszystko dobrze
♥E.M♥ Edytowane przez Karo89 Czas edycji: 2012-03-27 o 15:02 |
|||
|
|
|
#2571 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
.Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
. Przynajmniej nastawiasz się, że jednak coś pomaga i robisz coś w kierunku porodu a nie odkładasz myśli, że jeszcze nie teraz, jeszcze nie chcesz.
|
|||||||
|
|
|
#2572 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale może kupiłabym nową ![]() więc jak masz tam gdzieś linka to możesz podesłać
|
|
|
|
|
#2573 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2574 | |||
|
Gang Iren
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Daj jakies zdjecie Agatki,to juz jest duza panna!
|
|
#2575 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziś zamówie chyba albo jutro to może przed porodem jeszcze przyjdzie
|
|
|
|
|
#2576 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2577 |
|
Zakorzenienie
|
Pisała do mnie Flowerbombka!
Już myślałam, że rodzi (a to by było lanie, umawiałyśmy się na wspólny pobyt w szpitalu!) Ale spokojnie - pisze, bo coś Jej się z netem dzieje i nie wie kiedy będzie miała z powrotem. Jedzie właśnie na ostatnią wizytę, dowie się co z Synkiem i paciorem
|
|
|
|
#2578 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2579 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za wizytę ![]() ---------- Dopisano o 15:37 ---------- Poprzedni post napisano o 15:36 ---------- Co tu tak ucichło? Jecie wszystkie?
|
|
|
|
|
#2580 |
|
Zakorzenienie
|
a u mnie właśnie zaczęło się wypytywanie jak się czuje, czy urodziłam itp.
---------- Dopisano o 15:39 ---------- Poprzedni post napisano o 15:38 ---------- ja nie jem, ale chętnie bym zjadła bo ostatnio jakoś wiecznie głodna jestem. Flowerbombka
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:58.

hihi wróciłam właśnie z drogerii i wystraszyłam się a potem uśmiałam!
chyba jakiś szaleniec, ale rozbrajający 
zapewne Robert Nam zorganizuje jakas imprezke na 4 czerwca
. Wiec nasza "dziwna historia" nabiera tempa..i wczoraj jakos puscily mi emocje i przeryczalam pol wieczoru (w sumie to nie wiem czemu,ale chyba za duzo nowych sytuacji ostatnio. Maly, niedospanie z nocy i tak sie skumulowalo). Z jednej strony sie ciesze, a z drugiej...sama nie wiem to wszystko jest dziwne.

za wyniki
oraz z tym co pić. Na razie ograniczam picie ze względu na nawął pokarmu, ale podpijałam oprócz wody też sok marchwiowy, tymbark jabłko-mięta, herbatę słabą, kawę inkę z mlekiem oraz sok buraczkowy i chyba jak narazie wszystko ok.

wszędzie kłamałam, że mam skierowanie, a nie wiem jak ono wygląda? Kazali się zapisać już gdzieś na takie badanie jak TŻ był w tej przychodni, bo są długie terminy oczekiwania - u mnie ortopeda na 7 maja (to akurat 6 tydzień Laury będzie) i USG na 25 maja dopiero. A jak u Was to wygląda?
a to później to zadzwoniłam do kliniki, która ma kontrakt z NFZ i jak będę miała skierowanie to zrobią tam USG. Nie wiem nie ogarniam tego w ogóle
tego to nie wiedziałam...