![]() |
#2551 | |
Raczkowanie
|
Dot.: AU PAIR- Bylas?Jestes? Chcesz byc? Zapraszamy tutaj! part IX
Cytat:
![]() |
#2552 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() w ogole bylam w sobote na bbs u znajomych hostki, interes zycia ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2553 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
ja mowilam swoim, i niby host mi szuka ;] sama tez szukalam w necie, ale u mnie w miescie nie ma ofert, glownie Londyn :/ ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2554 |
Zadomowienie
|
Ja w Polsce opiekowalam sie maluchem od 1mies do prawie 3lat, to dopiero było super.. Teraz mam takiego co jak przyszłam raczkowal, teraz chodzi i nie ma złe.
Ashley podejdz do childrens centre z maluchem kiedys, tam czasem osoby też chodzące szukają dorywczej opieki. ewentualnie spytaj czy można dać ogłoszenie gdzieś tam. Wysyłane z mojego GT-I5500 za pomocą Tapatalk 2
#2555 |
Raczkowanie
|
tak btw nr tej aktualnej rodzinki: "Account No. 1632371"
Dziewczyny, są jakieś miejsca w sieci gdzie można znaleźć po prostu dziewczyny które szukają kogoś na swoje miejsce do rodzinki i powiedzą mi wprost od razu jak jest itd... ? Chyba inaczej się już nie odważę pojechać, za dużego pecha mam...
szukam sprawdzonej, poleconej rodzinki ![]() najchętniej Italia, ale już niekoniecznie... ![]() znajomość tylko j.ang Edytowane przez 6MoNi9 Czas edycji: 2012-09-24 o 16:47 |
![]() ![]() |
![]() |
#2556 |
Zadomowienie
|
Spróbuj szukać w Londynie
![]() Wysyłane z mojego GT-I5500 za pomocą Tapatalk 2
#2557 |
Raczkowanie
|
jeszcze do very niceee
powiedz mi proszę czy to jest zachowanie dorosłej kobiety - dziś wracam z dzieckiem ze spaceru, wchodzę do domu (a uwierzcie, że to słychać, przez ich fantazyjne drzwi, że się wchodzi, zresztą pokój "biurowy" ma zaraz przy wejściu z 5 kroków) a ta siedzi na skype i na mnie ..............nadaje ładnie mówiąc......... i z jednej historii do drugiej, nawet sobie nie przeszkodziła że przyszłam... nosz wysiedzieć nie mogłam!!! Wyszłam na zewnątrz popatrzeć w niebo, potem wróciłam a ta dalej o mnie, toż przecież poszłam po słuchawki i zaczęłam w nich prasować bo normalnie bym jej poszła .... coś zrobić... (dziecko spało).
#2558 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Monia, naprawdę Ci współczuję, bo to nic przyjemnego wysłuchiwać gadaniny na swój temat.ale tak jak powiedziałam proś potencjalnych hostów o umowę. Ja od razu skreślam takich , którzy tej umowy nie chcą mi dać albo migają się żeby jasno określić moje obowiązki. Niektóre rodziny to jednak są bezczelne. Piszą o lekkich pracach domowych, a potem się okazuje, że Au pairka musi robić wszystko.
![]() |
#2559 |
Zakorzenienie
|
ja wlasnie skonczylam swoje operkowanie i od 3h w domu. Teraz, po 4 mc moge smialo stwierdzic, ze mialam najlepszych hostow pdo sloncem. Zaproponowali mmi duzo rzecz abym jednka zostala z nimi, no ale nie moglam i powiedzieli, ze jak stwierdze, ze jednak te studia nie sa dla mnie, to mam od razu zadzwonic, wracam do nich, tam sie ucze ang i zaczynam studia w przyszlym roku w holandii. Bardzo sie ciesze, ze ktos, znajac mnie tylko 4 mc, tak bardzo mnei polubil i jest w stanie poswiecic duzo wlasnych rzeczy/pieniedzy, na moja korzysc/wygodę.
W ogole, duzo wam zajelo czasu przestawienie sie z operkowania na Polsce? Bo ja się czuję dosc dziwnie we wlasnym domu, a tym bardziej miescie.
#2560 | |
Rozeznanie
|
dziewczyny, orientujecie się czy można kupić travel card np na miesiąc ? i ile by to kosztowało ?
---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:06 ---------- Cytat:
![]() heh, pewnie fajnie, że jest się w domu, ale trochę i tak się tęskni ? :P ale moment i będzie ok, zobaczysz ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2561 |
Zadomowienie
|
Zalezy jakie strefy chcesz np 1-4 miesieczna to juz koszt ok 170f a Ty 6 wiec kolo 200 moze...
Edit. Sprawdzilam i 1-6 to 205f. Moglabys miesieczny tanszy nptak jak proponowalam Ci wtedy jechac wtedy koszt to 160f. Wysyłane z mojego GT-I5500 za pomocą Tapatalk 2
![]() |
#2562 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2563 |
Zakorzenienie
|
Ashley, a czego się spodziewałaś?
Przecież to logiczne, że bilety miesięczne/tygodniowe opłacają się osobom, które korzystają z komunikacji miejskiej codziennie. Ja posługuję się young persons railcard. Płacisz 28f, ale szybko się zwraca.. przynajmniej w moim wypadku. Działa na wszystkie bilety czy travelki. Jedyne co to na pojedynczy bilet autobusowy czy buss pass nie będziesz miała zniżki.. Ale za travelkę zamiast płacić ponad 8f płace 5 z kawałkiem. Niesamowicie też oszczędzam na biletach na lotnisko. Karta działa rok. Potem możesz przedłużać. Z resztą, poczytaj ![]() http://www.16-25railcard.co.uk/
#2564 |
Zadomowienie
|
eee ja mam 25lat skończone
Wysyłane z mojego GT-I5500 za pomocą Tapatalk 2
#2565 |
Zadomowienie
|
laski, mam problem
![]() jestem u obecnej rodzinki dosc krotko (3 tygodnie) i za tydzien odchodze. przyjechalam w zastepstwo mojej kumpeli, ktora pojechala na wakacje do polski, tak zeby je rodzinka miala wiecej czasu znaleźć sobe nowa aupair na dluzej, a ja inna prace. zanim moja znajoma od nich wyjechala, ja przyjechalam i mieszkalysmy u nich we dwie przez 2 dni - co hostka sama zaproponowala, zeby ona mogla mi wszytsko pokazac, wytlumaczyc itp. problem polega na tym, ze hostka i tym razem chce cos takiego zrobic i jak ja od nich odchodze 4 października to nowa operka (czeszka) przylatuje 2go wieczorem. O ile to ze ja mam jej mowic o jej obowiazkach juz wydaje mi sie dziwne (wiadomo i moj i jej ang nie jest idealny), to nie wyobrazam sobie przez 2 dni byc w jednym pokoju z obca osoba, w tym spac W JEDNYM LOZKU. nie wiem dziewczyny, przesadzam? inaczej jak jest to kolezanka ktora dlugo znam, a tu mi wieczorem przyleci jakas czeszka i co dalej? od razu mis ie "wpakuje do lozka" ![]() ![]() edit: aha, i nie ma tutaj goscinnego pokoju i raczej nie da rady nikogo na ziemi umiejscowic...
w spokoju przy sobie nie czując czasu.. Edytowane przez blackberry456 Czas edycji: 2012-09-25 o 19:35 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2566 |
Zakorzenienie
|
uhh blackberry...a Ty nie mozesz na ten czas sie przeiesc do kogos znajomego i tylko dochodzic do nich przez te dwa dni? albo spac w pokoju z dziecmi?
Ja bym jej powiedziala- hostce, ze nie czujesz sie komfortowo dzielac z kims pokoj, lozko(!)....
#2567 |
Raczkowanie
|
Hej
![]() Jestem w trakcie kompletowania papierów na wyjazd au pair do Wielkiej Brytanii ![]() ![]() Chętnie dam znać jak sprawy się potoczą oraz gdzie i u kogo wylądowałam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2568 |
Zadomowienie
|
do uk z biurem? szkoda kasy i czasu... moim zdaniem..
Wysyłane z mojego GT-I5500 za pomocą Tapatalk 2
#2569 |
Raczkowanie
|
Tak, z biurem
mi odpowiadają warunki tego biura, przelot, kus językowy, mieszkanie i jedzenie za darmo. I kieszonkowe 70-90f. Ja zajmuję się dziećmi 6-7h/dzień +2 wieczoru babysitting. Fakt, papierów mnóstwo ale już prawie skończyłam kompletować.. Troche mnie rozwalają te akcje 'fotoprezentacja' i wymogi typu 2 zdjęcia z dziećmi, 2 zdjęcia z przyjaciółmi, 2 zdjęcia z rodziną..... ![]() Zobaczymy za miesiąc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2570 |
Zadomowienie
|
eeee...
#2571 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Mieszkanie i jedzenie za darmo to nie oferta biura tylko takie są warunki, które rodziny zapewniają au pairkom. Jeśli będziesz u nich dłużej, czyli pol roku lub rok, to powinni zapewnić Ci kurs, a jeśli rodzinka okaże się fajna to i za przelot Ci zapłaci- nasza nam zapłacila. Wiec nie rozumiem podekscytowania biurem.. ![]() W Wielkiej Brytanii jest naprawdę dużo au pairek od nas i gdyby nawet cos bylo nie tak, to mogą pomoc...a tak to pieniądze niepotrzebnie wydasz... Wybierając sama, tak jak wspomniała Sylwia, możesz przebierać w rodzinkach i aplikować do wieeeeelu na raz. Sama dogadujesz szczegóły. no ale to Twoje pieniadze, my tylko mozemy doradzac ![]()
![]() |
#2572 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Twoja hostka zachowala sie malo elegancko ![]() Z tego co piszesz to nic strasznego akurat w tej rodzinie sie nie dzialo...owszem babeczka sie spozniala...ale to moglas z nia wyjasnic..za to z jej strony patrzac po to zatrudnila au pair by miec kogos elastycznego do pomocy, kto nie patrzy az tak na zegarek..(zauwaz ze wiekszosc rodzin w ogloszeniach pisze o ELASTYCZNOSCI au pair - no to juz wiesz o co im chodzi).. Co do sprzatania - obowiazki ktore opisalas sa bardzo czesto wykonywane przez operki (i nie chodzi mi tu o fakt czy to powinno byc w ich obowiazkach czy nie) i z twojego opisu tez nie wyglada to jakos drastycznie. Ja tez nie chcialam sprzatac - dlatego rodzinom dawalam do zrozumienia dosc wyraznie ze ja im pomagac bede tylko w podstawach. I dokladnie dopytywalam co bedzie i jak czesto wchodzilo w zakres tych prac. Jak dla mnie to brak ci troche cierpliwosci i wytrzymalosci.Za szybko sie poddajesz zamiast pogadac. Nie ma idealnych rodzin. Nieliczne dziewczyny trafiaja naprawde mega dobrze.[COLOR="Silver"] ---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 09:55 ---------- Edytowane przez banana84 Czas edycji: 2012-09-27 o 10:03 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2573 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:21 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ---------- w sobote znow Londek, can't wait ! ![]() ![]() oczywiscie musze wreszcie udac sie do TokyoShop ![]() ![]() a Wy macie jakies plany ? ![]() ---------- Dopisano o 10:23 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ---------- Cytat:
![]() ale to dziala na zasadzie, ze place te 28f a pozniej jak musze kupic travelke to bede ja miala taniej ? czy place te 28 i to jest juz moja karta na miesiac ? |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2574 |
Zadomowienie
|
ja też jadę do londka w sobotę.. i niedzielę
#2575 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#2576 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja polecam takie maleństwa. Sama uwielbiam opiekę nad nimi ![]() To jednak wyjeżdżasz sama, nie z Tżtem? Pozdrawiam ![]()
![]() |
#2577 | |
Rozeznanie
|
hmm, no to musze sie temu przyjzec blizej, dzieki
![]() ---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:19 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2578 |
Zadomowienie
|
ealing, zapewne, i moze victoria,oxford.
a do tego biletu nie trzeba potwierdzenia adresu, studiowac? Wysyłane z mojego GT-I5500 za pomocą Tapatalk 2
#2579 |
Zakorzenienie
|
Co do biura u mnie bylo tak: zlozylam podanie do biura, zaplacilam 250zl zaliczki i w ten sam dzien zaczelam szukac na wlasna reke. Na nastepny dzien nawet nie zaczelam kompletowac papierow do biura mialam juz ponad 40 aplikacji i to ja moglam sobie wybrac sposrod tych kilkudziesieciu rodzin najlepiej mi pasujaca. Zaluje tylko tych straconych 250zl wiec.. Jestem przeciw biurom
![]()
#2580 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
jak ja jestem w APiA, to nie musialam placic nic, dopiero, gdybym znalazla rodzinke i sie z nia dogadala, dostala vize do U.S.A i wtedy dopiero |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:03.