|
|
#2551 | |
|
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 998
|
Dot.: W³ochy -wiza¿anki z W³och cz. III
Cytat:
przepis prosty i mega szybki prosze: 4 jaja ,szkl.cukru,1 szklanka maki ,1/2 szkl.maki ziemniaczanej tj.fecola di patate,kostka masla,1 lyzeczka proszku do pieczenia, 500gr truskawek i ja dalam 1 banana mozna dac 2 najpierw ubijam mikserem jajka z cukrem na gesta piane pozniej dodaje make i reszte skaldnikow(maslo musi byc roztopione), wlewam do blaszki na wierzch owoce i do piekarnika na 180 stopni przez ok 40-45 min zalezy jak piecze piekarnik(moja mama piecze ok 35-40 min) ja ok 40-45 min co do proszku do pieczenia to mozesz dac troszke wiecej bo jak mi pisala princinie wyroslo jej za bardzo nie wiem moze to tez zalezy od piekarnika bo moje jest zawsze pieknie wyrosniete nawet teraz albo od formy ja uzywam okraglej jak do biszkopta??!!
|
|
|
|
|
#2552 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 6 082
|
Dziekuje. Szybkie takie ciasto z owocami.
A to czy jakie wyrosnie zalezy tez i od blaszki - w wielu przepisach nie ma podanych wymiarow w czym piec i dlatego. Trzeba wyprobowac.
|
#2553 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jak zrobisz daj mi znac jak wyszlo i czy Wam smakowalo ja czesto je robie zmieniam tylko owoce ze sliwkami tez jest przepyszne albo gruszkami i bananem |
|
|
|
|
#2554 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 7 083
|
mi tam zadne nigdy nie wyrasta,chyba mam 2 lewe rece do ciast
|
#2555 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 902
|
Princi ,to zupelnie jak ja .... i nie mam pojecia dlaczego ,a tak mi sie marza rozne fantazyjne wypieki ,ciasta i ciasteczka
chcialabym umiec piec i ozdabiac ladnie ciasta ,ale jakos talentu do tego nie mam fajna masz sasiadke ,nie ma co.... ale przynajmniej dostarcza wam wrazen ![]() marmotta - do Panamy sie wybierasz ? (czy ja cos przeoczylam ? ) a cio tam bedziesz robic ?sjoanna - Ty i te twoje ciasta ,doprowadzasz mnie do rozpaczy ! a masz jakis przepis na torcik smietanowy z kokosem i truskawkami ? (moje ukochane ciasto) Bambi - a nie masz tu kolezanek we wloszech takich blizszych ,zebys mogla ktoras z nich poprosic na swiadka ? ,a moze kogos z PL ? a doczytalam ,to Ty z IT organizujesz slub w PL ?.... nie wiem jak dajesz rade same ,podziwiam Cuciola - Ty znasz sie kosmetykach ,mozesz mi polecic jakis fajny lekki podklad na goroce dni ,zeby ze mnie nie splywal i dawal skorze oddychac ? , ja mam tlusta cera ,wiec czegos matujacego potrzebuje ,moze sobie jakis BB cream kupie ,ale ostatni jaki mialam z Garnier'a strasznie mnie uczulil ,wiec boje sie ,ze kazdy inny tez mnie uczuli ,moze to cos w skladzie tych kremow...uffa.... ----- Chyba juz oficjalnie wiosna do Rzymu zawitala ,jest tak cieplutko i przyjemnie ,ze az milo ! , wczoraj nawet wieczorem chodzilam bez kurtki Jutro Romanaccia idzie na randke
|
#2556 |
|
Wtajemniczenie
|
sjoannazapomnialam ja do smaku dodaje kilka kropel aromatu rumowego
ale oczywiscie zalezy kto co preferujeromanacciaopowiadac nam tu szybko co i gdzie i z kim no tak wiosna i nowe milosci ojj kiedy to bylo co dziewczynki??!!
|
|
|
|
#2557 |
|
Zakorzenienie
|
Romanaccia - przeczytalam co napisalas a na koniec mi szczeka opadla - a mialas sie nie zakochiwac do wyjazdu!
Cucciola - po poscie od slodyczy chcialo mi sie kremowego - na owocowe ciasta pewnie przyjdzie kolej jak beda jakies fajne owocki. Nie smakuja mi wloskie, plastikowe truskawki niestety.
|
#2558 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no coz Jak sie nie ma co sie lubi to sie lubi co sie ma no i accontentaimoci![]() ale piekne slonko chyba skoczymy z mala nad morze kupie jej rybke na kolacje
|
|
|
|
|
#2559 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a mi szczeka opada za kazdym razem jak piszesz o swoich wypiekach ,torturujesz mnie normalnie ,az mi w brzuchu burczy ![]() Cuci79 - a tam odrazu milosci ![]() To dopiero drugie spotkanie ,chlopak jest przystojny ,ale nie jakos szczegolnie w moim typie ,ale mimo to podoba mi sie ,nie wiem dlaczego ,zobaczymy ,chce go lepiej poznac .....
|
|
#2560 |
|
Zakorzenienie
|
Romanaccia - a wlasnie - pisze.
![]() Jakbys miala fb to bys i widziala. Wczorajsze babeczki na przyklad. A co do typa - nie musi byc 100% w twoim typie. Moze nadrabiac czym innym.
|
#2561 | |||
|
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 4 697
|
Cytat:
brak slowCytat:
Cytat:
i babeczki tez ladnie wygladaly. a ja jutro chyba zrobie ciasto czekoladowe z gruszkami, bo mam kilka skladnikow. jeszcze kupie gruszki, jajka i jogurta no wlasnie. czesto te truskawki sa takie wodniste i bez smaku ![]() dzisiaj to juz prawie lato. ze 25° pewnie by bylo. a wczoraj poszlismy z TZ biegac, to widzielismy jedna dziewczyne, ktora biegala w pikowanej kamizelce i czapce
|
|||
|
Okazje i pomys³y na prezent
|
|
#2562 |
|
Zakorzenienie
|
No wlasnie - widzialam kiedys ludzi jeszcze w zimowych czapkach. A nawet malego wiaterku nie bylo.
Lece do szkoly. A potem chinszczyzna albo pizza - jeszcze nie wiem.
|
#2563 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jestes dla mnie okrutna ![]() a czym mialby nadrabial ?
|
|
#2564 |
|
Konto usuniête
|
|
|
|
|
#2565 |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 828
|
[1=e005a964934c5ccfb93a5cc da41449f79d95ca06;4027793 1]tez jestem ciekawa, chociaz sie domyslam
[/QUOTE]no czym, no czym...f...fantazja ![]() cos mi chyba mediolanskie slonce na mozg sie rzucilo hahaha
|
#2566 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() evelinarav - nie sadze ,ze tym.... nie wyglada
|
|
#2567 | ||
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 411
|
Cytat:
Romanaccia - wczoraj zakupilam fajny BB cream z firmy Kiehl's - wczesniej mialam probki i sie sprawdzil. Polecam - ja mam cere mieszana. Cytat:
Podbudowala mnie jednym slowem Kolejno mialam jeszcze dwie "wtopy" z dwoma innymi kamerzystami - no a teraz zamowilam tego najdrozszego! o! zaplace na raty ale bede zadowolona! Pokaze wam filmik po montazu i nie powiem kto
Edytowane przez bambi1980 Czas edycji: 2013-04-13 o 09:09 |
||
|
|
|
#2568 |
|
Rozeznanie
|
R: W³ochy -wiza¿anki z W³och cz. III
Bambi ja tam my¶lê ¿e to z tymi kamerzystami to ¿adna "wpadka" tylko po prostu Ty masz du¿o trudniej i nadal uwa¿am ¿e super sobie dajesz radê z t± organizacj± ¶lubu :thumbup: i wiadomo ka¿dej w tym dniu na czym¶ innym zale¿y (dla mnie np. najwa¿niejsze s± zdjêcia bo ogólnie zdjêcia uwielbiam i ca³y mój dom jest nimi przepe³niony) i to ¿aden problem zmieniæ zdanie gdy siê szuka perfekcji
![]() Ja z tz to ju¿ w ogóle chyba siê nie dogadam je¶li chodzi o ten ¶lub tzn nie mo¿emy siê dogadaæ je¶li chodzi o ko¶ció³. ..bo ja bym chcia³a nasz ko¶ció³ polski w Mediolanie a on Mediolanu nie lubi...Takze chyba z tz we¼miemy ¶lub cywilny jeszcze w tym roku ale to bez ¿adnych imprez z tym zwi±zanych poza obiadem dla rodziców i dla ¶wiadków a za rok ko¶cielny gdy w koñcu uda nam siê doj¶æ do jakiego¶ kompromisu... no albo siê rozstaniemy przez ten ¶lub Mówi³am wam ¿e zabrali¶my moich rodziców do tej winnicy w której siê zakocha³am? Przynajmniej teraz ju¿ wiem ¿e jedzenie jest tam równie dobre jak widoki piêkne, tak¿e przynajmniej mam ju¿ co¶ ustalone ![]() U mnie na wsi w koñcu jest ³adna pogoda, ale nawet nie mam jak na spacer pój¶æ, bo muszê za³atwiæ parê rzeczy a poza tym tesciowa dzi¶ do mnie przyleciala Mi³ej soboty dziewczynki ![]() Inviato dal mio GT-I9300 con Tapatalk 2
|
#2569 |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 467
|
Dot.: R: W³ochy -wiza¿anki z W³och cz. III
Hej dziewczyny, wkoncu slonce
![]() uciekam na rower![]() W ogole chcialam wam sie pochwalic, ze bylam w czwatek na spotkaniu z Dalai Lama Juz trzeci az byl w Trento.....na poczatku sie zdiwilam, ze takie male miasteczka odwiedza... ale bardzo fajnie bylo, ogorom ludzi a on jako czlowiek bardzo interesujacy i rozesmiany![]() oczywiscie fotorelacje zrobilam na bloga jak ktos zainteresowany http://wloskiedolomity.blogspot.it/ zgadzam sie z mmarcwpan...organizacja slubu to nic prostego zwlaszcza jak goscie z dwoch krajow. A jak rozwiazaliscie sprawe polskich gosci? Placa sami przejazd i nocleg czyjak? (przepaszam jak juz o tym pisalam ale ostatni dosc wybiuczo przegladam watek) |
|
Okazje i pomys³y na prezent
|
|
#2570 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: R: W³ochy -wiza¿anki z W³och cz. III
hej hej!
wczoraj znow ponosilam soczewki i juz byly super, nawet na blisko super widzialam...we wtorek jade je odebrac wieczorem koncert w pubie, ale juz za chwile wychodzimy bo tz musi do pracy wiec troche sie poucze ![]() jutro was poczytam! |
|
|
|
#2571 | ||
|
Konto usuniête
|
Cytat:
Cytat:
![]() wlasnie wyjelam z piekarnika to ciasto o ktorym pisalam wczoraj. jakas gora na srodku urosla oby bylo zjadliwe
|
||
|
|
|
#2572 |
|
Rozeznanie
|
R: W³ochy -wiza¿anki z W³och cz. III
evelinar odk±d przeprowadzi³am siê do Tz mieszkam 15 km od Mediolanu (niestety) i dosyæ z tego powodu cierpiê bo miejska ze mnie babka, ale doceniam to ¿e mam tu przynajmniej czyste powietrze i troszkê drzew
![]() paulinka super zdjêcia - z reszt± jak zwykle ![]() Inviato dal mio GT-I9300 con Tapatalk 2
Non mi pento di nulla nella mia vita, eccetto di quello che non ho fatto Coco Chanel Edytowane przez mmarcepan Czas edycji: 2013-04-13 o 15:30 |
|
|
|
#2573 | |
|
Wtajemniczenie
|
hej hej my sie witamy od babci
![]() marcepanno to podwojny wydatek sie Wam szykuje jak najpierw planujecie cywilny a pozniej koscielny ![]() bambijak dobrze zrozumialam to Wasz slub odbedzie sie w Polsce??a moze na swiadowa wez jakas Twoja dobra kolezanke?? cucijakiej marki wybralas te soczewki?? ---------- Dopisano o 15:35 ---------- Poprzedni post napisano o 15:32 ---------- Cytat:
ale jakos dlugo nie moge usiedziec na miejscu codziennie uciekam do miasta z mala no a Ty masz prace
|
|
|
|
|
#2574 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Musze ten kremik zobaczyc, dziekuje za sugestie Cuciola - ja tez idze dzis na koncert bluesowy z ....kolega ![]()
|
|
#2575 | |
|
Konto usuniête
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2576 |
|
Wtajemniczenie
|
dobry pomysl
zrobim brame weselna |
|
|
|
#2577 |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 411
|
No to super! Przyjezdzajcie!!! Bedziecie powiewac polska czy wloska flaga?
![]() paulinka - to wlosi do nas przyjezdzaja, do Polski. Wprawdzie nie jest ich duzo - bo ok 15 osob - ale przynajmniej ci co przyjezdzaja sa bardzo podekscytowani. Oni oczywiscie traktuja ten moj slub jak super wycieczke-przygode Dla tych 15 osob zamawiamy hotel - troche nas to wyjdzie bo placimy za 3 noce. Hotel nazywa sie Timberland (w Orzeszu) i maja jak na Polske i jak na taaka dziure wysokie ceny. Ale praktycznie nie ma innego w okolicy a ten wlasnie Timberland widac z okna mojego domu - wiec rzut beretem. beda zaproszeni tez ludzie z mojej pracy ale dla nich nie przewidujemy noclegow - jesli przyjada to placa sami. Moi krewni i znajomi sa z okolic.mmarcepan a gdzie mieszkasz dokladnie? Tak z ciekawosci? dziesiaj sklejam zaproszenia - sama robilam - pochwale sie jak skoncze ![]() papa- mam pelno energi bo slonce swieci!! |
|
|
|
#2578 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 7 083
|
aaaa jaka jestem zla bylam u frzyjera podciac wloski i wszylam z 15 cm krotszymi chyba sie poplacze, strasznie wygladam, szczegolnie z przodu za duzo mi wycieniowala, nie lubie tak krotko
|
#2579 | |
|
Konto usuniête
|
my juz zaliczylismy zakupy i spacer z psem. na drodze wzdluz rzeki bylo pelno ludzi. biegali, jezdzili rowerem, rozciagali sie
slonce dodaje energii jednak dzisiaj sobie pobiegamy po poludniu, bo teraz slonce zabardzo przypiekaCytat:
nie martw sie, wloski szybko odrosna podobno trzeba podcinac wlosy co 6 tygodni. jakby tak kazdy scinal, to bysmy chyba lyse chodzily |
|
|
|
|
#2580 |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 467
|
[1=e005a964934c5ccfb93a5cc da41449f79d95ca06;4029044 6]
i ja bym sie wybrala na rower tylko nie bardzo mam gdzie. a Ty chyba masz wszedzie pod gorke? [/QUOTE]nie no polnoc i poludnie jest plasko i ladna sciezka rowerowa wzdloz rzeki....a na wschod i zachod nie da sie jechac bambi1980 no racja....ja raz aby bylam na weselu mojej cioci gdzie byla rodzina z holandi ale oni przyjechali przyczepa kenpingowa wiec nie bylo problemu. Co do fryzjera to ja zawsze chodze do niego jak jestem w polsce.....teraz coprawda mam zamiar jechac do domu na Boze Narodzenie wiec zapewne bede musiala isc tutaj do fryzjera ehhh...... tez mam juz stracha |
|
![]() |
Nowe w±tki na forum Emigrantki
|
|
|
| Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:29.

nie wiem moze to tez zalezy od piekarnika bo moje jest zawsze pieknie wyrosniete nawet teraz
albo od formy ja uzywam okraglej jak do biszkopta??!!

ale oczywiscie zalezy kto co preferuje
no tak wiosna i nowe milosci

no i accontentaimoci