|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2551 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Ostatnie maluszki opuszczają brzuszki, a reszta przewija już pieluszki! Mamy IX
Niegrzeczna no tak stylowa
![]() ![]() takie macie problemy z kupa... ja Jasiowi ani razu nie musiałam pomoc zrobic kupy. termometru zwyklego nie mam, czopkow brak. ja nawet nie patrze lkiedy i ile razy robi, zdarza sie ze ze dwa dni nie robi, a czasami pare na dzien a czasami siedzi z kupa bo robi tak cicho ze nie zauwazam ![]() za to z Zuzką szlo wszystko, termometry srwetry i tak pstro dawalo. za to teraz jak idzie na kibel robi kupe i potem wola., "mamo juz zrobiłam caaala kupe ale duziaaaaaa " i sie cieszy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2552 | |||||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Ostatnie maluszki opuszczają brzuszki, a reszta przewija już pieluszki! Mamy IX
Cytat:
Konik sprawdza się w 100%. na początku zainteresowania nie budził żadnego, ale po jakimś czasie Zuzanka się przyzywczaiła, że konik służy do uspokajania i usypiania. teraz wystarczy włączyć konika kładąc małą do łózeczka spać i chwila moment sen przychodzi. Cytat:
My nie robiliśmy, a teraz żałuję. W ogóle tak mi się nie chce tych chrzcin. 31 osób dorosłych i 5 dzieci ![]() ![]() ![]() Już nie chce mi się z mężem dyskutować, że wydawanie 2 tys. na chrzciny to głupota. Stwierdził, że na to zarobi dodatkowo, ok. niech zarabia. ostatnio jestem cięta na jego rodzinę w ogóle, bo jesteśmy razem 6 lat, małżeństwem już 2 a oni ani na imieniny ani na urodziny moje nie dzwonią. I mi przykro po prostu. W związku z tym w przyszłym roku ja im życzeń składań nie zamierzam. co to ja się mam płaszczyć przed wszystkimi... Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Kajka, jeśli karmisz piersia to powinnaś d3 i k podawać codziennie. przy wyjściu ze szpitala nie dostałaś probek i i nstruktażu? bo nam dawali Cytat:
Cytat:
![]() |
#2553 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Moja miała problemy z kupką po wyjściu ze szpitala, nie robiła 5 dni i wtedy czopki poszły w ruch ![]() a potem jak zaczęła sama sadzić to komedia, zawsze takie armaty szły,że głuchy by usłyszał ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2554 |
Wtajemniczenie
|
Nisia fajna stronka.
![]() Ja byłam na kursie, ale wiadomo, że muszę też sama poświęcić na to czas w domu. Więc nadal czuję się zielona ![]() Aparat to Nikon 3100. Dobre opinie i myślę, że dla takiego amatora jak ja w sam raz ![]() A propo kup to wczoraj Kuba zrobił zółciutka, ale z psemkami krwi (juz wiem na pewno). ja sie zdenerwowalam bo noc prawie i zadzwonilam do mojej cioci pediatry (tak jej tyłek zawracam, że na pewno już ma mnie dosyć ![]() I jeśli mlody nie ma problemów z brzuszkiem, bólu itd, to mam odstawić nabiał. Na razie kupka w porządku. W sumie dziwne, że dopiero teraz byłaby reakcja. |
![]() ![]() |
![]() |
#2555 | |||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Kuba budzi sie teraz ze 3x,tyle ze ja przez sen daje mu piers,nawet nie moge dojrzec godziny na dekoderze i czesto przez cała noc je z jednej piersi,bo ja nie kontacze,tymbardziej nie mam siły wstać,by go przebrać,chyba że płacze to wtedy się dobudzam. Wstyd mi przed Wami,ale i przed samą sobą.Ja się źle z tym czuje. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Nie będzie mnie chyba jutro,mam szykowanie chrzcin.Pa.
![]() |
#2556 |
Rozeznanie
|
Dzięki dziewczyny za informacje odnośnie tego nr Pesel
![]() My dziś bylismy na pobraniu krwi z małą. Trzy paluszki jej kłuli, a ona sobie slodko spała. Miałam większego stracha niż ona. Mam nadzieję że ta morfologia jej nie spada i nie anemizuje się bardziej. We wtorek mamy wizytę w poradni. I muszę przyznać że mam bardzo grzeczne dziecko. Dzięki ściąganiu pokarmu mała nie ma problemów z brzuszkiem. Przy cycu się denerwowala, płakała i połykała zbyt dużo powietrza. Teraz odciągam i ja mam spokój i ona. Polecam. Afternoon mi na połoznictwie dawali Furagin bo na pęcherz i cewkę nie mogłam wyrobić po zdjeciu cewnika. Wogóle boli mnie do dziś cewka i czasami pecherz jak sikam. Już mnie to wku$$$$.
#2557 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
witamine D?? Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() jakbym dorwała takiego to bym mu ![]() Cytat:
![]() ja do dzisiaj dawałam... Tż mnie zas wkur... dzisiaj i sobie poszłam w cholere i w tym czasie mały mu zasrał życie bo pampersiok przeciekł i musiał pajaca prać i juz nawet nie wspomne o przewijaniu ![]() ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2558 |
Wtajemniczenie
|
Wróciłam od okulisty i niestety Kamilka ma niedrożny kanalik łzowy i mam skierowanie do szpitala na zabieg
![]() ![]() A poza tym jestem tak wk........ że zaraz się chyba popłaczę. Pojechałam tam z teściową i tak mnie zdenerwowała, że myślałam, że ją uszkodzę. W poczekalni mała sobie spokojnie we foteliku śpi. A ta jej bez przerwy czapeczkę poprawia, a to rękawek, a to nogawkę. W końcu ją o☠☠☠☠☠☠☠iłam, że ma jej nie dotykać jak smacznie śpi bo przez nią potem mała jest nerwowa i we śnie bez przerwy skacze z przerażenia. To ona do mnie, że teraz się nie rusza ![]() ![]() ![]() ![]()
#2559 |
Rozeznanie
|
Lewek wydaje mi się, że ktoś musi mieć coś poważnie z głową albo bardzo Was nie lubić...masakra z tym wózkiem
![]() Kajaja mi pediatra kazała podawać wit. K do końca 3 ms. życia, natomiast D aż przez półtora roku - chodzi o to, że dzieci urodzone jesienią nie są wystarczająco nasłonecznione ( dzieci urodzone w lecie gromadzą intensywniej wit. D, bo promienie słoneczne sprzyjają jej syntezie - mam nadzieję , że dobrze zrozumiałam i wytłumaczyłam ![]() Aga_ton my już kilkakrotnie korzystaliśmy z rureczek windi, pomogły, chociaż dla mnie za każdym razem jest to trudne przeżycie emocjonalne, bo Filip drze się niesamowicie żałośnie podczas tego zabiegu - zaciska przy tym pupkę i trudno wtedy zaaplikować skutecznie rurkę Kraven u mnie laktacja ruszyła pełna parą ok. 3 doby, kazali często przystawiać, więc walczyłam i udało się ![]() Martusia dzięki za odpowiedź w sprawie furaginu, ja juz sama nie wiem, opinie sa różne, jedni, że nie pzrenika do mleka matki, inni, że kategorycznie zabronione - w ciąży brałam tego dużo, a niby też nie wolno ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2560 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() szkoda, że Cię nie poinformowali, powinni to zrobić, jak nie w szpitalu to pediatra powinien to zrobić. u mnie trąbili o tym na każdym kroku a nawet w książeczce zdrowia małej wbili czerwoną pieczątkę z informacją, że witamina K tylko przy wyłącznym karmieniu piersią. w razie gdybym zapomniała ![]() a u nas atak kolki i to tak silny jak nigdy dotąd ![]() Mała nie jadła od południa ![]() teraz bidulka śpi. jutro zakupię te rureczki Windi czy jakoś tak, Lidka a Ty gdzie kupujesz, w aptece czy zamawiasz przez internet? Lewek, współczuję sąsiadów... u mojego brata na osiedlu też strach coś zostawić. nie tak dawno wyszedł z bloku, idzie do samochodu a w nim brakuje przednich kół... samochód na pustakach stoi ![]() kuźwa, tyle zachodu by te cegły przytaszczyć i dwie opony zapieprzyć... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2561 |
Wtajemniczenie
|
Kattee a nie myślałaś by na noc dokarmiać mm? Jest szansa, że będzie dłużej spał. A jesteś najwspanialszą matką na świecie!!!!!!! Wystarczy spojrzeć na Twoje poświęcenie
Elena jejku maleństwo biedne ![]() I dlaczego w ogóle Ona z Tobą pojechała? Też bym się na maksa wkurzyła. |
![]() ![]() |
![]() |
#2562 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kochana nie obwiniaj się,masz prawo czuć się zmęczona i sfrustrowana to normalne przy takim nawale obowiązków. Trzymam kciuki by ten zły stan minął jak najszybciej ![]() Cytat:
O kurcze nie dziwię się ze jesteś wkurzona,chyba bym ją rozszarpala,co za baba ![]() ---------- Dopisano o 19:29 ---------- Poprzedni post napisano o 19:27 ---------- Cytat:
![]() |
#2563 |
Wtajemniczenie
|
Martusia, ale grzeczna coreczka
![]() Dearlie czasem do zrobienia kupki jest konieczny pełen relaks. Moze spróbuj tez z kapiela. NAwet w ciagu dnia. Moze dotyk cieplej wody cos zaradzi. ---------- Dopisano o 19:33 ---------- Poprzedni post napisano o 19:31 ---------- Kattee a dlaczego tak wczesnie wstajesz? A w ciagu dnia nie mozesz spac z Kubusiem? Szkoda mi kolkowych maluszkow ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2564 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() widać, że Twój synek trzyma z Tobą sztamę ![]() Cytat:
![]() a co do samego zabiegu... to chyba bym to jeszcze skonsultowała z innym okulistą bo czasem wystarczy odpowiedni masaż by udrożnić kanalik. moja bratowa miała ten zabieg i nie dość, że bolesny to jeszcze nie ma żadnej gwarancji, że się powiedzie. kilka tygodni po zabiegu problemy z okiem wróciły. Cytat:
z dwojga złego wolę to niż patrzeć jak się dziecina męczy przez kilka godzin... a gdzie je kupujesz? |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2565 |
Wtajemniczenie
|
Hej kochane !
![]() dziękuję za wszystkie odp. na temat ssania piersi ![]() Przede wszystkim Kraven - wielkie gratulacje! w końcu się doczekałaś! I my też !! ![]() Byliśmy u pediatry dziś. Pytałam się o karmienie. Bo moja córa albo ssie 5 min i 5 min śpi i tak w kółko, albo wręcz przeciwnie - ssie godzinę obie piersi na zmianę i dalej jest głodna i wciąga 120 ml mm. Pediatra mówi, że dziecko nie może mi wisieć na cycu cały dzień, i najwyżej 10 - 15 min z jednej piersi ![]() ![]() ![]() Poza tym wszystko jak w podręczniku i w porządku ![]() Dziewczyny drogie mam nadzieję że niedługo będę mieć więcej czasu na czytanie bo mi tu wiele ciekawych tematów ucieka ![]() Napiszę tylko o ulubionym tekście mojej teściowej: jak jest u nas nie odstępuje mnie na krok (a raczej wnuczki) i jak karmię piersią co 5 min się pyta : ssie czy śpi? ![]() ![]() A teraz dobranoc bo Zośka obudzi się koło północy więc mam kilka godzin snu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2566 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2567 |
Wtajemniczenie
|
Maggie ja tez sie czuję fatalnym fotografem, ale wiesz - nie od razu Kraków zbudowano
![]() ---------- Dopisano o 19:40 ---------- Poprzedni post napisano o 19:37 ---------- Agaton solą fizjologiczną, wodą przegotowaną. |
![]() ![]() |
![]() |
#2568 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() widzę, że co jedna teściówka to lepsza ![]() moja tak się zachwyca wnusią, że jej zdjęcie postawiła w widocznym miejscu w pokoju, że niby cały czas na nią patrzy ![]() szkoda tylko, że czasem przyjeżdża do nas a do Leny nawet nie zajrzy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2569 |
Rozeznanie
|
Aga_ton ja rureczki kupiłam w aptece, ale nie w każdej u nas są , trzeba pytać. Ja też myślałam, ę nie dam rady z Windi, ale jak Młody cierpiał , my byliśmy na skraju wytrzymałości i jakoś poszło.
Oczka przemywam soląf izjologiczną |
![]() ![]() |
![]() |
#2570 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też się bałam uzyć ale nie było wyjścia.
![]() |
#2571 |
Zadomowienie
|
[QUOTE=aga_ton;37528103]no właśnie zapomniałam Was zapytać, czy mogę przemywać oczka Małej. ostatnio coś zaczęły ropieć
![]() My po wyjściu ze szpitala miałyśmy problem z bakterią na jednym oczku, dlatego jej tak ropiało i pani doktor nie kazała przemywać solą fizjologiczną bo podrażnia, kazała wodą przegotowaną i tak robiłam.
#2572 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() i też o tym trąbili na każdym kroku i położna setki razy mówiła ![]() dziwne że Iwonci nikt nie poinformował.. Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2573 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
a propos tesciowej... jak ja cie doskonale rozumiem. podziwiam ze ją ze soba zabralas. ja swoja widze dwa razy w roku - wielkanoc i wigilia. i to uwazam ze za duzo. [QUOTE=aga_ton;37527831]tak, witaminę D w kapsułkach ![]() szkoda, że Cię nie poinformowali, powinni to zrobić, jak nie w szpitalu to pediatra powinien to zrobić. u mnie trąbili o tym na każdym kroku a nawet w książeczce zdrowia małej wbili czerwoną pieczątkę z informacją, że witamina K tylko przy wyłącznym karmieniu piersią. w razie gdybym zapomniała ![]() a u nas atak kolki i to tak silny jak nigdy dotąd ![]() Mała nie jadła od południa ![]() teraz bidulka śpi. jutro zakupię te rureczki Windi czy jakoś tak, Lidka a Ty gdzie kupujesz, w aptece czy zamawiasz przez internet? Lewek, współczuję sąsiadów... QUOTE] biedactwa, tak wspolczuje mamusia i dzieciaczkom z kolka... Cytat:
![]() ja przemywalam sola fizjologiczna i jakos mniej teraz ropieja.. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2574 |
Zakorzenienie
|
Tamlin no tak panikara to ja bylam,ale te emocje w zwiazku z oczekiwaniem
![]() Wiesz moze ja jak mialam bole to nie cierpialam,bo bylam pewna ze nie rodze,myslalam wtedy ze po prostu mnie boli tak samo od siebie,myslalam ze to sa przepowiadające,he mimo ze byly co 2-3minuty tak od 23 ale skoro pielegniarka mowila ze nie rodze to jej wierzylam i dopiero jak o 5 rano wyszlo ze jednak rodze i mam 7cm to nie moglam w to uwierzyc. Moze dlatego mnie to tez tak nie bolało bo nie bylam swiadoma ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:05 ---------- Poprzedni post napisano o 20:02 ---------- tak wogole czuje sie winna bo zjadlam tego hamburgera wczoraj i przyznam sie ze az 3!!! pawełki zjadlam i maly nie robil od wczoraj kupy. Martwie sie troche,mimo ze nie placze i jest spokojny. |
![]() ![]() |
![]() |
#2575 |
Wtajemniczenie
|
oczko jej ropieje od urodzenia. nie pomaga nic. ani sol, woda, mleko. leje sie dalej. pytalam o masaz ale powiedziala ze w tym wypadku jest bezskuteczny bo juz jest jakas asymetria oka czy cos i ze najlepiej zrobic do 3 miesiaca zycia bo teraz jeszcze nie bedzie bolało a potem znieczulenie ogolne. sorry za chaos ale mała wrzeszczy 3 godzine.
#2576 |
Zadomowienie
|
witam!
Lewek no kurde, co za popier... ludzie to zrobili ![]() widzialam sie dzis z kolezanka w 8 mscu ciazy, i kurde, mimo ze narzekalam, ze w ciazy czuje sie tak fatalnie jak nigdy w zyciu, tak teraz z sentymentem ja wspominam i patrze na kolezanki brzuszek... ![]() ![]() ![]()
#2577 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2578 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2579 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() a że kocham zdjęcia, kocham piękne zmysłowe zdjęcia to i sama chciałabym nauczyć sie je robić ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
dzieci urodzone we wrześniu zamiast 09 mają w peselu 29. Ale urodzone w październiku mają 30 zamiast 10.
![]() |
#2580 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Juz rozumiem... zmeczona jestem i troche dłuzej mi to zajeło... ![]() ---------- Dopisano o 22:06 ---------- Poprzedni post napisano o 22:02 ---------- Cytat:
Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:53.