Ostatnie maluszki opuszczają brzuszki, a reszta przewija już pieluszki! Mamy IX-X - Strona 86 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-11-09, 17:17   #2551
Asiuulka89
Zakorzenienie

Dot.: Ostatnie maluszki opuszczają brzuszki, a reszta przewija już pieluszki! Mamy IX

Niegrzeczna no tak stylowa ale Ci sie trafilo

takie macie problemy z kupa... ja Jasiowi ani razu nie musiałam pomoc zrobic kupy. termometru zwyklego nie mam, czopkow brak. ja nawet nie patrze lkiedy i ile razy robi, zdarza sie ze ze dwa dni nie robi, a czasami pare na dzien a czasami siedzi z kupa bo robi tak cicho ze nie zauwazam

za to z Zuzką szlo wszystko, termometry srwetry i tak pstro dawalo. za to teraz jak idzie na kibel robi kupe i potem wola., "mamo juz zrobiłam caaala kupe ale duziaaaaaa " i sie cieszy
Asiuulka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-09, 17:22   #2552
maggie123
Zakorzenienie

Dot.: Ostatnie maluszki opuszczają brzuszki, a reszta przewija już pieluszki! Mamy IX

Cytat:
Napisane przez Lewek Pokaż wiadomość
Maggie duża niunia A powiedz jak się sprawdza ten konik? Ja dziś właśnie go dostałam, ale nie widzę aby jakoś specjalnie zrobił wrażenie na małym..

Cześć tak w ogóle
Dearlie a to nie jest tak że na mm dzieci robią kupki raz na dzień albo i rzadziej? Coś mi się tak obiło o uszy..

Wyobraźcie sobie jak się wkurzyłam wczoraj jak wychodziłam z małym na spacer - ktoś nam pociął wózek! Stoi on pod naszymi drzwiami na klatce, na 3 - ostatnim piętrze, zdawało mi się, że sami spokojni ludzie tu mieszkają, nawet miałam pomysł aby go zostawiać całkiem na dole żeby nie taszczyć go w dół i w górę.. Dwie dziury na wylot na budce i przerżnięte okrycie na gondolę z dziurą długości 15 cm - wszystko jak nożem. No wyobrażacie sobie?? Zrobiliśmy już wywiad u najbliższych sąsiadów, ale nikt nic nie wie. Tu się prawie nikt nie kręci! Aż strach normalnie.. A taki był ładny.. Mam w planie zamontować kamerkę, a jak się ktoś znów pojawi to TŻ mu
Lewek co to za debile? nie macie żadnych złośliwych sąsiadów? Nie sądzę żeby ktoś z ulicy przypadkowo zapałętał się na ostatnie piętro i pociął Wam wózek. To musiał być kktoś swój.
Konik sprawdza się w 100%. na początku zainteresowania nie budził żadnego, ale po jakimś czasie Zuzanka się przyzywczaiła, że konik służy do uspokajania i usypiania. teraz wystarczy włączyć konika kładąc małą do łózeczka spać i chwila moment sen przychodzi.
Cytat:
Napisane przez Nisia4 Pokaż wiadomość
Ja chyba zamówię te zaproszenia na chrzest http://allegro.pl/fever-forever-zapr...774320976.html

Tymczasem uciekam bo Maja od czasu jak wróciłyśmy ze spaceru to śpi więc ogarnę mieszkanie.
śliczne zaproszenia.
My nie robiliśmy, a teraz żałuję.
W ogóle tak mi się nie chce tych chrzcin. 31 osób dorosłych i 5 dzieci w tym 25 z rodziny męża i zupełnie nie mam ochoty patrzeć na te gęby. Sorry, że tak pisze, ale wkurza mnie rodzina męża. Ostatnio pytali, czy z kościoła do lokalu będzie zapewniony transport a co to wesele?! teściowa natomiast marudziła, że chrzciny w święto niepodległości i że akurat w tą niedzielę mają być w ich kościele wypominki za ich blok tu całe szczęście mąż powiedział, żeby nie przychodziła.
Już nie chce mi się z mężem dyskutować, że wydawanie 2 tys. na chrzciny to głupota. Stwierdził, że na to zarobi dodatkowo, ok. niech zarabia.
ostatnio jestem cięta na jego rodzinę w ogóle, bo jesteśmy razem 6 lat, małżeństwem już 2 a oni ani na imieniny ani na urodziny moje nie dzwonią. I mi przykro po prostu. W związku z tym w przyszłym roku ja im życzeń składań nie zamierzam. co to ja się mam płaszczyć przed wszystkimi...

Cytat:
Napisane przez sandra23s Pokaż wiadomość
lewek współczuje...
mojemu mezowi raz opony w rowerze pocieli,a pare tygodni temu ukradli wycieraczke spod drzwi.po co komu uzywana wycieraczka
wogole u nas w klatce ktos kradnie.niedawno siasiadce kosz z zakupami ukradli...
co za ludzie
Cytat:
Napisane przez katiem Pokaż wiadomość
Czesc kochane!

Nie cytuję bo wpadam jak burza

Bylam w pracy, potem zrobiłam zakupy na jutro i muszę się sprężać, zeby wszystko przygotowac na ta imprezę. Wpadnę pewnie w nocy

I słuchajcie zdecydowałam sie na kupno lustrzanki.
Tak pozazdroscilam tych zdjec, ze znalazlam aparat - niedrogi jak na lustrzanke i skonsultowalam to z kolega fotografem i mówi, że dla mnie wystarczy.
Maggie ja właśnie byłam na kursie foto w wakacje, ale nie przez groupon. I prowadzący jest teraz moim dobrym kolegą
Płaciłam 150 zł za 5 spotkań po 1,5 - 2 godziny. Zajęcia stacjonarne i w plenerze. Nawet mieliśmy wernisaż i nasze najlepsze zdjęcia wiszą w małej kawiarence w okolicy A potem dostanę je do domu - w takiej dużej ramie. Fajna sprawa. Aparat miałam pożyczony Canona - od rodziców. A jak chciałam kupić taki sam to nie było mnie stać. Więc znalazłam tańszy Nikon i mam zamiar go kupić
Super. my mamy lustrzankę nikona i robi śliczne zdjęcia tyle, że ja fatalnym fotografem jestem i muszę się w tej kwestii podszkolić.
Cytat:
A jaki ten aparat?
Ja znalazłam taką akademię, fajna sprawa, ale jakoś na razie się nie zdecydowałam.
http://www.akademia-fotografii-dzieciecej.pl/
zaraz to podejrzę

Cytat:
Napisane przez kajaja Pokaż wiadomość
dziewczyny dajecie dzieciom wit d i k???
Kajka, jeśli karmisz piersia to powinnaś d3 i k podawać codziennie. przy wyjściu ze szpitala nie dostałaś probek i i nstruktażu? bo nam dawali
Cytat:
Napisane przez martusia26 Pokaż wiadomość
dziewczyny jak to jest z nr pesel? mała urodziła sie 17.10. a pesel zaczyna sie od 123017 myślicie ze jest bład czy coś się zmieniło w nadawaniu tych numerów?
Cytat:
Mnie miła Pani przy odbieraniu PESEL wytłumaczyła, że w tym roku do miesiąca dodają 2, jeśli dziecko urodzone jest od stycznia do września (tak jak moja Maja, ma 122919), a dzieci urodzone już w październik, listopad i grudzień mają dodaną 3, a w sumie to mają tę trójkę zamiast 1. Jest okej wszystko
to nie błąd. Tak, jak Nisia pisze teraz w ten sposób nadają nr pesel. moja ZUzia ur. 17.08.2012 ma pesel 122817..... jakby było 120817 to należałby do osoby urodzonej w 1912, która jeszcze może żyje...

http://sukcespisanyszminka.com

Zapraszam
maggie123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-09, 17:24   #2553
niegrzeczna88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Asiuulka89 Pokaż wiadomość
Niegrzeczna no tak stylowa ale Ci sie trafilo

takie macie problemy z kupa... ja Jasiowi ani razu nie musiałam pomoc zrobic kupy. termometru zwyklego nie mam, czopkow brak. ja nawet nie patrze lkiedy i ile razy robi, zdarza sie ze ze dwa dni nie robi, a czasami pare na dzien a czasami siedzi z kupa bo robi tak cicho ze nie zauwazam

za to z Zuzką szlo wszystko, termometry srwetry i tak pstro dawalo. za to teraz jak idzie na kibel robi kupe i potem wola., "mamo juz zrobiłam caaala kupe ale duziaaaaaa " i sie cieszy
Powiem Ci, że gdyby była gdzieś indziej ta impreza to bym chyba nie poszła, nie chciałoby mi sie kompletnie a tak to minuta i jestem w domu
Moja miała problemy z kupką po wyjściu ze szpitala, nie robiła 5 dni i wtedy czopki poszły w ruch
a potem jak zaczęła sama sadzić to komedia, zawsze takie armaty szły,że głuchy by usłyszała od paru dni robi kupki, raz na 2- 3 dni, więc może to faktycznie tak jest jak Gda pisała ze im dziecko starsze tym rzadziej robi bo pruka sobie normalnie i brzuszek mięciutki..

IGA

Maja

niegrzeczna88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-09, 17:25   #2554
katiem
Wtajemniczenie

Nisia fajna stronka.

Ja byłam na kursie, ale wiadomo, że muszę też sama poświęcić na to czas w domu. Więc nadal czuję się zielona
Aparat to Nikon 3100. Dobre opinie i myślę, że dla takiego amatora jak ja w sam raz

A propo kup to wczoraj Kuba zrobił zółciutka, ale z psemkami krwi (juz wiem na pewno). ja sie zdenerwowalam bo noc prawie i zadzwonilam do mojej cioci pediatry (tak jej tyłek zawracam, że na pewno już ma mnie dosyć)
I jeśli mlody nie ma problemów z brzuszkiem, bólu itd, to mam odstawić nabiał. Na razie kupka w porządku. W sumie dziwne, że dopiero teraz byłaby reakcja.

Pawełek

Kubuś
katiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-09, 17:50   #2555
Katee27
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
Proszę przestać w tej chwili, nie jesteś beznadziejną matką Jesteś matką zmęczoną. Kuba śpi całą noc bez pobudek? Bo ja Mateusza przewijam przed drugim karmieniem i nigdy nie mieliśmy w nocy żadnej przygody. Może też tak sobie ustal, albo niech wtedy mąż go przewija i Ci podaje. Ja tam mojego teraz bez skrupułów budzę jak raz stwierdził że on nie słyszy jak Mati płacze. Teraz daję mu szansę aby to uslyszał Wyjdź gdzieś sama, zrelaksuj się trochę. Będzie dobrze

A bo rozmiar rozmiarowi nie równy. Mój wchodzi jeszcze w niektóre 56 ale i 68 jest na niego dobre. Wystarczy przypomnieć sobie rajstopki Sandry w rozmiarze 56
Dobre sobie,mąż go przewija i mi podaje..on śpi na dole ze starszym.Czasem przychodzi jak Kuba długo płacze.Nawet mówiłam mu,by spał ze mną ze 2x w tygodniu,ale twierdzi,ze starszy tez go potrzebuje.

Kuba budzi sie teraz ze 3x,tyle ze ja przez sen daje mu piers,nawet nie moge dojrzec godziny na dekoderze i czesto przez cała noc je z jednej piersi,bo ja nie kontacze,tymbardziej nie mam siły wstać,by go przebrać,chyba że płacze to wtedy się dobudzam.
Wstyd mi przed Wami,ale i przed samą sobą.Ja się źle z tym czuje.

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
Kochana, a czemu Ty taka wykończona jesteś?

Uważaj z tym spaniem z Kubusiem, bo faktycznie takie zmęczenie jest niebezpieczne...

I nie jesteś beznadziejną matką! Skoro spał sobie spokojnie, to znaczy, że mu to zupełnie nie przeszkadzało.
Późno chodzę spać a o 6.00 rano wstaje.Muszę to zmienić,wiem.Ostatnio z mężem mieliśmy spięcia i to dodatkowo mnie wykończyło.I z Kubą jestem ciągle sama...ehh szkoda gadać.

Cytat:
Napisane przez lidka0308 Pokaż wiadomość
Katee a kiedyś ty to wysmarowała o tej beznadziejnej mamie, że ja to przegapiłam? jesteś wspaniałą ciepłą kobietą i masz dwoje dzieci i podwójne zmęczenie aby ogarnąć sytuację i to wszystko a Kubusiowi nic nie będzie przez to, że go nakarmisz z tego samego cycka dwa lub trzy razy albo prześpi się raz z kupką a jak pupa się zaczerwieni to już tu mamy mnóstwo dobrych rad jak sobie z tym radzić
tak jak dziewczyny piszą na spacer tzreba iść i się odstresować, albo na plotki z koleżanką się umówić a męża zagonić niech więcej pomaga
ten spacer to chyba z wózkiem i na plotki to też z Kubusiem,bo on na cycu i ciągle by jadł.Ostatnio nawet wizyta u fryzjera nie poprawiła mi nastroju...

Cytat:
Napisane przez Agnus21 Pokaż wiadomość
Cóż są bardzo rozciągliwe, ale... okropnie się zmechaciły już na drugi dzień. Nosi się je przyjemnie, ale wyglądają źle.
dziękuję.

Cytat:
Napisane przez kasiam187 Pokaż wiadomość
kochana one sa bardzo rozciągliwe i mega cieple!! zmierzyłam i od kroku 67 cm. jedyny minus to zapach, musialam je 3 razy porzadnie wyprac zeby pozbyc sie tego zapachu dziwnego, ale t moze tylko mi sie takie trafily. wybaczam im to bo cieple sa strasznie. za ta cene sa ok
mi sie nie zmechcily przynajmniej na razie
dzięki,to krótkie chyba będą na mnie.Ja potrzebuje 90.

Cytat:
Napisane przez Asiuulka89 Pokaż wiadomość
Kate jesteś wspaniała matką, niestety zmeczenie odebira nam to poczucie, a szkoda. Musimy się doceniać by jakoś to ogarniać. 3maj się twoi synkowie kochają Cie najmnocniej na świecie nawet jak masz sińce pod oczami i jesteś nie wyjściowa
wiem kochana,dziękuje.Tylko ja się z tym czuje beznadziejnie.Choć staram się wychodzić codziennie na spacer,ale otoczenie mnie dołuje.Chyba sama nie wiem,czego chce...

Cytat:
Napisane przez aaliyah Pokaż wiadomość
Ważyliśmy małego i w miesiąc przybrał 1660g. Więc mleko mam na pewno. Ale powiem Wam, że jak po karmieniu jest taki niespokojny to daję mu trochę mm - wypija różnie od 30 do 90ml i jest potem juz zadowolony. Dziennie dostaje tak między 90 a 200ml mm.

Katee, nie obwiniaj się. Mi też się zdarzyło małego nie przewinąć. Tak mocno zasnęłam, że się maluszek przesikał na wylot...

Obiecuję się trochę więcej udzielać. Do tej pory było mi bardzo ciężko, ale chyba widzę światełko w tunelu...
Pięknie przybrał
Nie będzie mnie chyba jutro,mam szykowanie chrzcin.Pa.

Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy...
Katee27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-09, 17:54   #2556
martusia26
Rozeznanie

Dzięki dziewczyny za informacje odnośnie tego nr Pesel

My dziś bylismy na pobraniu krwi z małą. Trzy paluszki jej kłuli, a ona sobie slodko spała. Miałam większego stracha niż ona. Mam nadzieję że ta morfologia jej nie spada i nie anemizuje się bardziej. We wtorek mamy wizytę w poradni.
I muszę przyznać że mam bardzo grzeczne dziecko. Dzięki ściąganiu pokarmu mała nie ma problemów z brzuszkiem. Przy cycu się denerwowala, płakała i połykała zbyt dużo powietrza. Teraz odciągam i ja mam spokój i ona. Polecam.
Afternoon mi na połoznictwie dawali Furagin bo na pęcherz i cewkę nie mogłam wyrobić po zdjeciu cewnika. Wogóle boli mnie do dziś cewka i czasami pecherz jak sikam. Już mnie to wku$$$$.
Stary 2012-11-09, 17:55   #2557
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiam187 Pokaż wiadomość
tak jest, zerknij na opakowanie wiesz chodzi o to zeby nie przedawkować.
no właśnie i dlatego teraz w kropce jestem bo co mam kupić małemu??
witamine D??

Cytat:
Napisane przez marta1986222 Pokaż wiadomość
Mi pediatra mówiła ze tylko witaminę D3 nawet jak tylko się dokarmia to k się nie podaje.
a mi nic nie mówiła

Cytat:
Napisane przez Lewek Pokaż wiadomość
Maggie duża niunia A powiedz jak się sprawdza ten konik? Ja dziś właśnie go dostałam, ale nie widzę aby jakoś specjalnie zrobił wrażenie na małym..

Cześć tak w ogóle
Dearlie a to nie jest tak że na mm dzieci robią kupki raz na dzień albo i rzadziej? Coś mi się tak obiło o uszy..

Wyobraźcie sobie jak się wkurzyłam wczoraj jak wychodziłam z małym na spacer - ktoś nam pociął wózek! Stoi on pod naszymi drzwiami na klatce, na 3 - ostatnim piętrze, zdawało mi się, że sami spokojni ludzie tu mieszkają, nawet miałam pomysł aby go zostawiać całkiem na dole żeby nie taszczyć go w dół i w górę.. Dwie dziury na wylot na budce i przerżnięte okrycie na gondolę z dziurą długości 15 cm - wszystko jak nożem. No wyobrażacie sobie?? Zrobiliśmy już wywiad u najbliższych sąsiadów, ale nikt nic nie wie. Tu się prawie nikt nie kręci! Aż strach normalnie.. A taki był ładny.. Mam w planie zamontować kamerkę, a jak się ktoś znów pojawi to TŻ mu
noż co za gnoje no
jakbym dorwała takiego to bym mu

Cytat:
Napisane przez kraven Pokaż wiadomość
Czesc. U nas w miarę dobrze.
Dziekuje za wszystkie odpowiedzi. Ja w nocy o 1 wstalam i od tego czasu jakos idzie chociaz rana ciagnie. Jas niestety dosyć schudl i dostaje mm. Piers ciagnie ale nic nie leci. Czekam na poczatek laktacji. Dziewczyny po cc kiedy pojawila sie u Waz laktacja? Pilyscie jakiez herbatki albo stosowalysie inne sposoby?
Prawdopodobnie w niedziele wyjdziemy.
ja pije herbatki, a dzis kupilam karmi i nie wypiłam jeszcze:rolleye s:

Cytat:
Napisane przez kajaja Pokaż wiadomość
dziewczyny dajecie dzieciom wit d i k???
ja do dzisiaj dawałam...

Tż mnie zas wkur... dzisiaj i sobie poszłam w cholere i w tym czasie mały mu zasrał życie bo pampersiok przeciekł i musiał pajaca prać i juz nawet nie wspomne o przewijaniu dobrze mu tak
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-11-09, 18:11   #2558
elena_100
Wtajemniczenie

Wróciłam od okulisty i niestety Kamilka ma niedrożny kanalik łzowy i mam skierowanie do szpitala na zabieg Biedne to moje dzieciątko

A poza tym jestem tak wk........ że zaraz się chyba popłaczę. Pojechałam tam z teściową i tak mnie zdenerwowała, że myślałam, że ją uszkodzę. W poczekalni mała sobie spokojnie we foteliku śpi. A ta jej bez przerwy czapeczkę poprawia, a to rękawek, a to nogawkę. W końcu ją o☠☠☠☠☠☠☠iłam, że ma jej nie dotykać jak smacznie śpi bo przez nią potem mała jest nerwowa i we śnie bez przerwy skacze z przerażenia. To ona do mnie, że teraz się nie rusza A u lekarza ☠☠☠☠a mamę się jej zachciało zastąpić, położyła dziecko, rozebrała a ja stałam k... jak ciele i jak lekarka pokazywała, jak mam pielęgnować oko małej to ona się cholera pierwsza wciska, nie wytrzymałam i powiedziałam, że ma mnie tam puścić bo przecież nie ona to będzie robić. Laski mam ochotę walnąć ją w łeb. K....k....k.....

elena_100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-09, 18:18   #2559
afternoon
Rozeznanie

Lewek wydaje mi się, że ktoś musi mieć coś poważnie z głową albo bardzo Was nie lubić...masakra z tym wózkiem

Kajaja mi pediatra kazała podawać wit. K do końca 3 ms. życia, natomiast D aż przez półtora roku - chodzi o to, że dzieci urodzone jesienią nie są wystarczająco nasłonecznione ( dzieci urodzone w lecie gromadzą intensywniej wit. D, bo promienie słoneczne sprzyjają jej syntezie - mam nadzieję , że dobrze zrozumiałam i wytłumaczyłam)

Aga_ton my już kilkakrotnie korzystaliśmy z rureczek windi, pomogły, chociaż dla mnie za każdym razem jest to trudne przeżycie emocjonalne, bo Filip drze się niesamowicie żałośnie podczas tego zabiegu - zaciska przy tym pupkę i trudno wtedy zaaplikować skutecznie rurkę

Kraven u mnie laktacja ruszyła pełna parą ok. 3 doby, kazali często przystawiać, więc walczyłam i udało sięale też dokarmiałam mm, bo zdążył już sporo stracić na wadzezanim ruszyło

Martusia dzięki za odpowiedź w sprawie furaginu, ja juz sama nie wiem, opinie sa różne, jedni, że nie pzrenika do mleka matki, inni, że kategorycznie zabronione - w ciąży brałam tego dużo, a niby też nie wolno
afternoon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-09, 18:24   #2560
aga_ton
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość
no właśnie i dlatego teraz w kropce jestem bo co mam kupić małemu??
witamine D??
tak, witaminę D w kapsułkach

szkoda, że Cię nie poinformowali, powinni to zrobić, jak nie w szpitalu to pediatra powinien to zrobić.

u mnie trąbili o tym na każdym kroku a nawet w książeczce zdrowia małej wbili czerwoną pieczątkę z informacją, że witamina K tylko przy wyłącznym karmieniu piersią. w razie gdybym zapomniała

a u nas atak kolki i to tak silny jak nigdy dotąd
Mała nie jadła od południa
teraz bidulka śpi.

jutro zakupię te rureczki Windi czy jakoś tak, Lidka a Ty gdzie kupujesz, w aptece czy zamawiasz przez internet?

Lewek
, współczuję sąsiadów...

u mojego brata na osiedlu też strach coś zostawić. nie tak dawno wyszedł z bloku, idzie do samochodu a w nim brakuje przednich kół... samochód na pustakach stoi
kuźwa, tyle zachodu by te cegły przytaszczyć i dwie opony zapieprzyć...
aga_ton jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-09, 18:24   #2561
katiem
Wtajemniczenie

Kattee a nie myślałaś by na noc dokarmiać mm? Jest szansa, że będzie dłużej spał. A jesteś najwspanialszą matką na świecie!!!!!!! Wystarczy spojrzeć na Twoje poświęcenie

Elena jejku maleństwo biedne Ale to dla jej dobra ten zabieg. Mówili jak to ma wyglądać i ile trwać?
I dlaczego w ogóle Ona z Tobą pojechała? Też bym się na maksa wkurzyła.

Pawełek

Kubuś

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-11-09, 18:29   #2562
marta1986222
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Katee27 Pokaż wiadomość
Dobre sobie,mąż go przewija i mi podaje..on śpi na dole ze starszym.Czasem przychodzi jak Kuba długo płacze.Nawet mówiłam mu,by spał ze mną ze 2x w tygodniu,ale twierdzi,ze starszy tez go potrzebuje.

Kuba budzi sie teraz ze 3x,tyle ze ja przez sen daje mu piers,nawet nie moge dojrzec godziny na dekoderze i czesto przez cała noc je z jednej piersi,bo ja nie kontacze,tymbardziej nie mam siły wstać,by go przebrać,chyba że płacze to wtedy się dobudzam.
Wstyd mi przed Wami,ale i przed samą sobą.Ja się źle z tym czuje.

Późno chodzę spać a o 6.00 rano wstaje.Muszę to zmienić,wiem.Ostatnio z mężem mieliśmy spięcia i to dodatkowo mnie wykończyło.I z Kubą jestem ciągle sama...ehh szkoda gadać.

ten spacer to chyba z wózkiem i na plotki to też z Kubusiem,bo on na cycu i ciągle by jadł.Ostatnio nawet wizyta u fryzjera nie poprawiła mi nastroju...

dziękuję.

dzięki,to krótkie chyba będą na mnie.Ja potrzebuje 90.

wiem kochana,dziękuje.Tylko ja się z tym czuje beznadziejnie.Choć staram się wychodzić codziennie na spacer,ale otoczenie mnie dołuje.Chyba sama nie wiem,czego chce...

Pięknie przybrał
Nie będzie mnie chyba jutro,mam szykowanie chrzcin.Pa.

Kochana nie obwiniaj się,masz prawo czuć się zmęczona i sfrustrowana to normalne przy takim nawale obowiązków.

Trzymam kciuki by ten zły stan minął jak najszybciej

Cytat:
Napisane przez elena_100 Pokaż wiadomość
Wróciłam od okulisty i niestety Kamilka ma niedrożny kanalik łzowy i mam skierowanie do szpitala na zabieg Biedne to moje dzieciątko

A poza tym jestem tak wk........ że zaraz się chyba popłaczę. Pojechałam tam z teściową i tak mnie zdenerwowała, że myślałam, że ją uszkodzę. W poczekalni mała sobie spokojnie we foteliku śpi. A ta jej bez przerwy czapeczkę poprawia, a to rękawek, a to nogawkę. W końcu ją o☠☠☠☠☠☠☠iłam, że ma jej nie dotykać jak smacznie śpi bo przez nią potem mała jest nerwowa i we śnie bez przerwy skacze z przerażenia. To ona do mnie, że teraz się nie rusza A u lekarza ☠☠☠☠a mamę się jej zachciało zastąpić, położyła dziecko, rozebrała a ja stałam k... jak ciele i jak lekarka pokazywała, jak mam pielęgnować oko małej to ona się cholera pierwsza wciska, nie wytrzymałam i powiedziałam, że ma mnie tam puścić bo przecież nie ona to będzie robić. Laski mam ochotę walnąć ją w łeb. K....k....k.....

O kurcze nie dziwię się ze jesteś wkurzona,chyba bym ją rozszarpala,co za baba

---------- Dopisano o 19:29 ---------- Poprzedni post napisano o 19:27 ----------

Cytat:
Napisane przez aga_ton Pokaż wiadomość

szkoda, że Cię nie poinformowali, powinni to zrobić, jak nie w szpitalu to pediatra powinien to zrobić.

u mnie trąbili o tym na każdym kroku a nawet w książeczce zdrowia małej wbili czerwoną pieczątkę z informacją, że witamina K tylko przy wyłącznym karmieniu piersią. w razie gdybym zapomniała

teraz bidulka śpi.

jutro zakupię te rureczki Windi czy jakoś tak, Lidka a Ty gdzie kupujesz, w aptece czy zamawiasz przez internet?

Lewek
, współczuję sąsiadów...

u mojego brata na osiedlu też strach coś zostawić. nie tak dawno wyszedł z bloku, idzie do samochodu a w nim brakuje przednich kół... samochód na pustakach stoi
Ja kupiłam te rureczki w aptece

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

marta1986222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-09, 18:33   #2563
katiem
Wtajemniczenie

Martusia, ale grzeczna coreczka

Dearlie czasem do zrobienia kupki jest konieczny pełen relaks. Moze spróbuj tez z kapiela. NAwet w ciagu dnia. Moze dotyk cieplej wody cos zaradzi.

---------- Dopisano o 19:33 ---------- Poprzedni post napisano o 19:31 ----------

Kattee a dlaczego tak wczesnie wstajesz? A w ciagu dnia nie mozesz spac z Kubusiem?

Szkoda mi kolkowych maluszkow

Pawełek

Kubuś
Stary 2012-11-09, 18:34   #2564
aga_ton
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość

Tż mnie zas wkur... dzisiaj i sobie poszłam w cholere i w tym czasie mały mu zasrał życie bo pampersiok przeciekł i musiał pajaca prać i juz nawet nie wspomne o przewijaniu dobrze mu tak

widać, że Twój synek trzyma z Tobą sztamę

Cytat:

Elena, a córcia ma jakieś problemy z oczkiem? pytam bo mojej oczka ostatnio ropieją i też być może to wina niedrożnych kanalików

a co do samego zabiegu... to chyba bym to jeszcze skonsultowała z innym okulistą bo czasem wystarczy odpowiedni masaż by udrożnić kanalik.
moja bratowa miała ten zabieg i nie dość, że bolesny to jeszcze nie ma żadnej gwarancji, że się powiedzie. kilka tygodni po zabiegu problemy z okiem wróciły.

Cytat:
Napisane przez afternoon Pokaż wiadomość

Aga_ton my już kilkakrotnie korzystaliśmy z rureczek windi, pomogły, chociaż dla mnie za każdym razem jest to trudne przeżycie emocjonalne, bo Filip drze się niesamowicie żałośnie podczas tego zabiegu - zaciska przy tym pupkę i trudno wtedy zaaplikować skutecznie rurkę
no właśnie, początkowo sądziłam, że nie dam rady włożyć jej rureczki w pupę ale po dzisiejszym ataku jestem zdecydowana.
z dwojga złego wolę to niż patrzeć jak się dziecina męczy przez kilka godzin...
a gdzie je kupujesz?
Stary 2012-11-09, 18:35   #2565
lourose
Wtajemniczenie

Hej kochane !
dziękuję za wszystkie odp. na temat ssania piersi
Przede wszystkim Kraven - wielkie gratulacje! w końcu się doczekałaś! I my też !!

Byliśmy u pediatry dziś. Pytałam się o karmienie. Bo moja córa albo ssie 5 min i 5 min śpi i tak w kółko, albo wręcz przeciwnie - ssie godzinę obie piersi na zmianę i dalej jest głodna i wciąga 120 ml mm.
Pediatra mówi, że dziecko nie może mi wisieć na cycu cały dzień, i najwyżej 10 - 15 min z jednej piersi a potem muszę jej dać butelkę bo głodna... ja nie wiem... co z moją laktacją i pozbyciu się butelki

Poza tym wszystko jak w podręczniku i w porządku

Dziewczyny drogie mam nadzieję że niedługo będę mieć więcej czasu na czytanie bo mi tu wiele ciekawych tematów ucieka no i żal nie pogadać.

Napiszę tylko o ulubionym tekście mojej teściowej: jak jest u nas nie odstępuje mnie na krok (a raczej wnuczki) i jak karmię piersią co 5 min się pyta : ssie czy śpi? ile razy można? raz mówię że śpi, raz że je (zgodnie z prawdą) ale bez jaj
A teraz dobranoc bo Zośka obudzi się koło północy więc mam kilka godzin snu
lourose jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-09, 18:37   #2566
aga_ton
Wtajemniczenie

no właśnie zapomniałam Was zapytać, czy mogę przemywać oczka Małej. ostatnio coś zaczęły ropieć

Cytat:
Napisane przez marta1986222 Pokaż wiadomość

Ja kupiłam te rureczki w aptece
a używałaś ich już?
Stary 2012-11-09, 18:40   #2567
katiem
Wtajemniczenie

Maggie ja tez sie czuję fatalnym fotografem, ale wiesz - nie od razu Kraków zbudowano

---------- Dopisano o 19:40 ---------- Poprzedni post napisano o 19:37 ----------

Agaton solą fizjologiczną, wodą przegotowaną.

Pawełek

Kubuś
Stary 2012-11-09, 18:45   #2568
aga_ton
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lourose Pokaż wiadomość
Hej kochane !
Przede wszystkim Kraven - wielkie gratulacje! w końcu się doczekałaś! I my też !!

Byliśmy u pediatry dziś. Pytałam się o karmienie. Bo moja córa albo ssie 5 min i 5 min śpi i tak w kółko, albo wręcz przeciwnie - ssie godzinę obie piersi na zmianę i dalej jest głodna i wciąga 120 ml mm.
Pediatra mówi, że dziecko nie może mi wisieć na cycu cały dzień, i najwyżej 10 - 15 min z jednej piersi a potem muszę jej dać butelkę bo głodna... ja nie wiem... co z moją laktacją i pozbyciu się butelki

Dziewczyny drogie mam nadzieję że niedługo będę mieć więcej czasu na czytanie bo mi tu wiele ciekawych tematów ucieka no i żal nie pogadać.

Napiszę tylko o ulubionym tekście mojej teściowej: jak jest u nas nie odstępuje mnie na krok (a raczej wnuczki) i jak karmię piersią co 5 min się pyta : ssie czy śpi? ile razy można? raz mówię że śpi, raz że je (zgodnie z prawdą) ale bez jaj
a jak waga córeczki? bo jeśli ładnie przybiera to moim zdaniem nie ma potrzeby jej dokarmiać. pierwszy raz słyszę, żeby czas karmienia był ograniczony

widzę, że co jedna teściówka to lepsza
moja tak się zachwyca wnusią, że jej zdjęcie postawiła w widocznym miejscu w pokoju, że niby cały czas na nią patrzy
szkoda tylko, że czasem przyjeżdża do nas a do Leny nawet nie zajrzy
Stary 2012-11-09, 18:46   #2569
afternoon
Rozeznanie

Aga_ton ja rureczki kupiłam w aptece, ale nie w każdej u nas są , trzeba pytać. Ja też myślałam, ę nie dam rady z Windi, ale jak Młody cierpiał , my byliśmy na skraju wytrzymałości i jakoś poszło.
Oczka przemywam soląf izjologiczną
afternoon jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-11-09, 18:52   #2570
marta1986222
Zakorzenienie

Cytat:
no właśnie zapomniałam Was zapytać, czy mogę przemywać oczka Małej. ostatnio coś zaczęły ropieć

a używałaś ich już?
tak używałam,pierwsze poszły gazy a potem kupka i po paru chwilach błoga cisza i sen.
Też się bałam uzyć ale nie było wyjścia.

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

marta1986222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-09, 18:52   #2571
Nisia4
Zadomowienie

[QUOTE=aga_ton;37528103]no właśnie zapomniałam Was zapytać, czy mogę przemywać oczka Małej. ostatnio coś zaczęły ropieć

My po wyjściu ze szpitala miałyśmy problem z bakterią na jednym oczku, dlatego jej tak ropiało i pani doktor nie kazała przemywać solą fizjologiczną bo podrażnia, kazała wodą przegotowaną i tak robiłam.
Stary 2012-11-09, 18:57   #2572
niegrzeczna88
Wtajemniczenie

Cytat:

teraz bidulka śpi.

Lewek
, współczuję sąsiadów...

ja tez mam to wbite w książeczke
i też o tym trąbili na każdym kroku i położna setki razy mówiła
dziwne że Iwonci nikt nie poinformował..

Cytat:

biedna malutka..

IGA

Maja

niegrzeczna88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-09, 18:58   #2573
mala mysz
Raczkowanie

Cytat:

ja tez mysle ze moze skonsultuj ten kanalik z innym okulistą, moj dorosly brat mial to samo to mu masowac kazali i sie samo rozeszlo.
a propos tesciowej... jak ja cie doskonale rozumiem. podziwiam ze ją ze soba zabralas. ja swoja widze dwa razy w roku - wielkanoc i wigilia. i to uwazam ze za duzo.

[QUOTE=aga_ton;37527831]tak, witaminę D w kapsułkach

teraz bidulka śpi.

Lewek, współczuję sąsiadów...

QUOTE]
biedactwa, tak wspolczuje mamusia i dzieciaczkom z kolka...

Cytat:
Napisane przez lourose Pokaż wiadomość
Hej kochane !

dobranoc, a mala o 12ej to spi czy je?

Cytat:

a używałaś ich już?
ja przemywalam sola fizjologiczna i jakos mniej teraz ropieja..
mala mysz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-09, 19:05   #2574
zielona1911
Zakorzenienie

Tamlin no tak panikara to ja bylam,ale te emocje w zwiazku z oczekiwaniem
Wiesz moze ja jak mialam bole to nie cierpialam,bo bylam pewna ze nie rodze,myslalam wtedy ze po prostu mnie boli tak samo od siebie,myslalam ze to sa przepowiadające,he mimo ze byly co 2-3minuty tak od 23 ale skoro pielegniarka mowila ze nie rodze to jej wierzylam i dopiero jak o 5 rano wyszlo ze jednak rodze i mam 7cm to nie moglam w to uwierzyc. Moze dlatego mnie to tez tak nie bolało bo nie bylam swiadoma Najbardziej zaluje ze nie zdazylam do tzeta zadzwonic i go nie bylo przy mnie mimo ze go nie lubie. Naprawde starsznie mi tego brakuje ze rodzilam sama... na podłodze w kącie

---------- Dopisano o 20:05 ---------- Poprzedni post napisano o 20:02 ----------

tak wogole czuje sie winna bo zjadlam tego hamburgera wczoraj i przyznam sie ze az 3!!! pawełki zjadlam i maly nie robil od wczoraj kupy. Martwie sie troche,mimo ze nie placze i jest spokojny.
zielona1911 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-09, 19:29   #2575
elena_100
Wtajemniczenie

oczko jej ropieje od urodzenia. nie pomaga nic. ani sol, woda, mleko. leje sie dalej. pytalam o masaz ale powiedziala ze w tym wypadku jest bezskuteczny bo juz jest jakas asymetria oka czy cos i ze najlepiej zrobic do 3 miesiaca zycia bo teraz jeszcze nie bedzie bolało a potem znieczulenie ogolne. sorry za chaos ale mała wrzeszczy 3 godzine.

elena_100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-09, 19:32   #2576
LadyBeatta
Zadomowienie

witam!

Lewek no kurde, co za popier... ludzie to zrobili

widzialam sie dzis z kolezanka w 8 mscu ciazy, i kurde, mimo ze narzekalam, ze w ciazy czuje sie tak fatalnie jak nigdy w zyciu, tak teraz z sentymentem ja wspominam i patrze na kolezanki brzuszek... i chetnie bym sie jeszcze wrocila na poloznictwo, bylo naprawde fajnie, mimo ze w 5-o osobowej sali i z lazienka w polowie korytarza
Stary 2012-11-09, 20:01   #2577
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
Lewek co to za debile? nie macie żadnych złośliwych sąsiadów? Nie sądzę żeby ktoś z ulicy przypadkowo zapałętał się na ostatnie piętro i pociął Wam wózek. To musiał być kktoś swój.
Konik sprawdza się w 100%. na początku zainteresowania nie budził żadnego, ale po jakimś czasie Zuzanka się przyzywczaiła, że konik służy do uspokajania i usypiania. teraz wystarczy włączyć konika kładąc małą do łózeczka spać i chwila moment sen przychodzi.

śliczne zaproszenia.
My nie robiliśmy, a teraz żałuję.
W ogóle tak mi się nie chce tych chrzcin. 31 osób dorosłych i 5 dzieci w tym 25 z rodziny męża i zupełnie nie mam ochoty patrzeć na te gęby. Sorry, że tak pisze, ale wkurza mnie rodzina męża. Ostatnio pytali, czy z kościoła do lokalu będzie zapewniony transport a co to wesele?! teściowa natomiast marudziła, że chrzciny w święto niepodległości i że akurat w tą niedzielę mają być w ich kościele wypominki za ich blok tu całe szczęście mąż powiedział, żeby nie przychodziła.
Już nie chce mi się z mężem dyskutować, że wydawanie 2 tys. na chrzciny to głupota. Stwierdził, że na to zarobi dodatkowo, ok. niech zarabia.
ostatnio jestem cięta na jego rodzinę w ogóle, bo jesteśmy razem 6 lat, małżeństwem już 2 a oni ani na imieniny ani na urodziny moje nie dzwonią. I mi przykro po prostu. W związku z tym w przyszłym roku ja im życzeń składań nie zamierzam. co to ja się mam płaszczyć przed wszystkimi...

co za ludzie

Super. my mamy lustrzankę nikona i robi śliczne zdjęcia tyle, że ja fatalnym fotografem jestem i muszę się w tej kwestii podszkolić.

zaraz to podejrzę

Kajka, jeśli karmisz piersia to powinnaś d3 i k podawać codziennie. przy wyjściu ze szpitala nie dostałaś probek i i nstruktażu? bo nam dawali

to nie błąd. Tak, jak Nisia pisze teraz w ten sposób nadają nr pesel. moja ZUzia ur. 17.08.2012 ma pesel 122817..... jakby było 120817 to należałby do osoby urodzonej w 1912, która jeszcze może żyje...
Wytłumacz mi jeszcze raz tak "na chłopski rozum" o co chodzi z tym peselem, bo nic nie rozumiem...
anesh_ jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-11-09, 20:54   #2578
zielona1911
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anesh_ Pokaż wiadomość
Wytłumacz mi jeszcze raz tak "na chłopski rozum" o co chodzi z tym peselem, bo nic nie rozumiem...
po prostu zawsze w peselu na poacztku jest koncowka roku u mnie np 89.
u naszych dzieci jest 12 bo urodzone w 2012 ale 12 jest jeszcz u osob z 1912 ktore jeszcze zyja
zielona1911 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-09, 21:01   #2579
maggie123
Zakorzenienie

Cytat:

teraz bidulka śpi.

Lewek
, współczuję sąsiadów...

kiedyś mojemu tacie pod blokiem wszystkie koła ukradli. A zawsze parkował pod latarnią, żeby było na widoku
Cytat:
Napisane przez katiem Pokaż wiadomość
Maggie ja tez sie czuję fatalnym fotografem, ale wiesz - nie od razu Kraków zbudowano

Fatalnym to jestem ja - zresztą same widzicie na zdjęciach Zuzanki - tak cudnego obiektu nie umiem cudnie uchwycić
a że kocham zdjęcia, kocham piękne zmysłowe zdjęcia to i sama chciałabym nauczyć sie je robić
Cytat:
a jak waga córeczki? bo jeśli ładnie przybiera to moim zdaniem nie ma potrzeby jej dokarmiać. pierwszy raz słyszę, żeby czas karmienia był ograniczony

widzę, że co jedna teściówka to lepsza
moja tak się zachwyca wnusią, że jej zdjęcie postawiła w widocznym miejscu w pokoju, że niby cały czas na nią patrzy
szkoda tylko, że czasem przyjeżdża do nas a do Leny nawet nie zajrzy
te teściowe... moja widziała Zuzankę 4 razy i w sumie w nosie ją mam. Teść 2 razy. Całe szczęście moi rodzice to wspaniali dziadkowie. Zgłupieli na punkcie pierwszej wnusi ale też bez przesady nie narzucają się nic a nic. w ogóle mam najcudowniejszych rodziców na świecie... mam nadzieję, że moja córcia też kiedyś tak o mnie powie
Cytat:
oczko jej ropieje od urodzenia. nie pomaga nic. ani sol, woda, mleko. leje sie dalej. pytalam o masaz ale powiedziala ze w tym wypadku jest bezskuteczny bo juz jest jakas asymetria oka czy cos i ze najlepiej zrobic do 3 miesiaca zycia bo teraz jeszcze nie bedzie bolało a potem znieczulenie ogolne. sorry za chaos ale mała wrzeszczy 3 godzine.
jej... bardzo Wam współczuje. Jak nie kolki to ropiejące oczka albo majtki ortopedyczne. Biedactwa nasze...

Cytat:
więc tak: przy naszych peselach pierwsze sześć cyfr to data urodzenia np. ktoś urodzony 17 sierpnia 1984 ma początek peselu w takim formacie: 840817, ktoś urodzony 17 sierpnia 1912 ma pesel o początkowych numerach 120817. Zuzanka urodzona 17 sierpnia 2012 nie może mieć peselu 120817, bo wówczas mógłby się zdublować z kimś z tego samego dnia ale 1912r. kto może jeszcze żyje, więc jest w formacie: 122817. ta "2" pogrubiona oznacza, że Zuzia urodziła się w roku 2012 (tak przynajmniej tłumaczyła kobieta w urzędzie).
dzieci urodzone we wrześniu zamiast 09 mają w peselu 29. Ale urodzone w październiku mają 30 zamiast 10.

http://sukcespisanyszminka.com

Zapraszam
maggie123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-09, 21:06   #2580
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:

Juz rozumiem... zmeczona jestem i troche dłuzej mi to zajeło...

---------- Dopisano o 22:06 ---------- Poprzedni post napisano o 22:02 ----------

Cytat:
Napisane przez zielona1911 Pokaż wiadomość
po prostu zawsze w peselu na poacztku jest koncowka roku u mnie np 89.
u naszych dzieci jest 12 bo urodzone w 2012 ale 12 jest jeszcz u osob z 1912 ktore jeszcze zyja
Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
więc tak: przy naszych peselach pierwsze sześć cyfr to data urodzenia np. ktoś urodzony 17 sierpnia 1984 ma początek peselu w takim formacie: 840817, ktoś urodzony 17 sierpnia 1912 ma pesel o początkowych numerach 120817. Zuzanka urodzona 17 sierpnia 2012 nie może mieć peselu 120817, bo wówczas mógłby się zdublować z kimś z tego samego dnia ale 1912r. kto może jeszcze żyje, więc jest w formacie: 122817. ta "2" pogrubiona oznacza, że Zuzia urodziła się w roku 2012 (tak przynajmniej tłumaczyła kobieta w urzędzie).
dzieci urodzone we wrześniu zamiast 09 mają w peselu 29. Ale urodzone w październiku mają 30 zamiast 10.
dzięki dziewczyny... zmeczenie mi nie służy... czytałam to i mówię, matko o co chodzi... nic nie rozumiem, ale juz zrozumiałam:P
anesh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości