![]() |
#2551 | ||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Rozstanie z facetem, część XXV
Cytat:
Cytat:
Mam tylko jednych takich znajomych (już z dzieckiem), ale dom stawiali im rodzice, którzy mieszkają obok, więc dostali wypasiony prezent. Ale nie wiem czy to tak dobrze, niby okolice Krakowa, ale wszędzie mają daleko. Ona (wiek: 24 lata) robi pasztety i pieczenie z dzika z żurawiną, on pracuje na rodzinę ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:38 ---------- Cytat:
![]() Ja w ogóle nie chcę żadnych ślubów, co w mojej obecnej sytuacji będzie wyjątkowo proste do zrealizowania ![]()
![]() |
#2552 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Problem jest taki że ja jestem zakochana w WYOBRAŻENIU o nim. Czyli w tym jaki był (a raczej mówił że jest) przez caly związek. Wiadomo że charakter taki jak bycie miłym, czułym ma wiele osób ale u niego to było bardzo silne. Natomiast reszta która mi pasowała to takie same wartości, odpowiedzialność, chęć rodziny.... I nagle powiedział że taki nie jest i się zmył. Tylko cały związek byłam karmiona że taki jest... I to jakoś w mojej głowie zostało ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2553 |
Zadomowienie
|
Mam piec ciasta, ale pies mnie tak wykonczyl w nocy, ze narazie tylko mam i chodze w kolko :P
#2554 |
Rozeznanie
|
No i nadszedł ten dzień, którego tak się obawiałam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2555 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#2556 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2557 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2558 |
BAN stały
|
Był jeszcze po resztę swoich rzeczy,przeprosił mnie ze był taki chamski wczoraj.Ja szlam do miasta,chciał mnie podwiesc,nie zgodzilam sie ...
Przeprosilam go tez za swoje zachowanie.I na tym sie skończyło,pierwsza wigilia bez niego,nie jestem w stanie nawet dzisiaj normalnie zakupów zrobić chodzę przygnebiona,nawet w sklepie mi łzy ciekna ![]() To wszystko jest do dupy ![]() Nigdy wiecej żadnych związków ... |
![]() ![]() |
![]() |
#2559 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2560 |
Zadomowienie
|
wpadam do Was na chwilkę, u mnie z dnia na dzień coraz lepiej, zapełniam sobie czas znajomymi i dbaniem o siebie, szukam nowego hobby i oddalam od siebie myśli ex
![]() czasem Was podczytuję (uwielbiam czytać posty niektórych z Was, są takie optymistyczne lub mądre życiowo! podnoszą na duchu), czasem się udzielam ![]() dlatego też chciałabym Wam życzyć Wesołych Świąt, żeby upłynęły Wam w rodzinnej, pogodnej atmosferze, bez smutku i ponurych myśli i żeby caaaaały kolejny rok był taki! wierzę, że każda z nas w końcu znajdzie swojego księciunia ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2561 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2562 | |
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
Dokładnie. Zaręczyny to okres przygotowań do ślubu, a nie rezerwacja dla świętego spokoju.
![]() ![]() |
![]() |
#2563 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Może kiedyś zmienię zdanie..... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2564 | |
Zadomowienie
|
Nie ma co mowic, ze sie juz nie zaufa i, ze sie nie chce, bo po prostu nasze zaufanie ograniczy sie do minimum, bedziemy bardziej uwazac. Wiemy, a przynajmniej powinnysmy wiedziec czego chcemy i glupota bylo nie wyciagnac zadnych wnioskow, zeby znow tak nie cierpiec. Oczywiscie zycze kazdej by takie cierpienie bylo jednorazowe a kolejne zawody byly dla nas niemalze obojetne, bo juz przeciez tak cierpialysmy, az w koncu pojawi sie ten odpowiedni
![]() ---------- Dopisano o 12:24 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ---------- Cytat:
Jakby nie patrzec, ja tez tak uwazam. Zareczyny a zaraz po tym planowanie slubu ![]() ![]()
![]() |
#2565 |
Zakorzenienie
|
Ja też jestem młodziutka, a chciałabym wyjść za mąż. Ba, gdyby nie rozstanie z eks TŻ, pewnie wyszłabym za mąż za rok. (2 lata od momentu zaręczyn). Młode małżeństwa są okej, jeżeli są przemyślane, jeżeli ludzie pracują i rozeznają swoją relacje. Ja na pewno jestem nastawiona na małżeństwo i na pewno (chociażby z przyczyn religijnych) nie jest tak, że jest mi wszystko jedno, czy za mąż wyjdę, czy nie.
---------- Dopisano o 12:29 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ---------- Dziewczynki, życzę Wam wszystkiego najlepszego na te Święta, dużo spokoju, rozsądku, poradzenia sobie z kotłującymi się emocjami, ale też spełnienia marzeń, spełnienia w życiu zawodowym i rodzinnym, ciepłej atmosfery przy świątecznym stole, pysznego jedzenia i wspaniałych prezentów ![]()
![]() |
#2566 |
Zadomowienie
|
Ja tez chce wyjsc za maz ale najpierw cywilny potem koscielny by zobaczyc jak sprawujemy sie w roli malzenstwa. Pewnie wiekszosc tak ma, ze chce najpierw slub potem dziecko jednak tu oczywiscie kwestia wieku. To w sumie tak samo jest z seksem, ja zaczelam dopiero w wieku 19 lat uprawiac seks, w wieku 18 pieszczoty, a balowalam, pilam , bawilam sie na doskotekach. Dlatego im wczesniej sie zacznie zwiazek tym wczesniej sie wszystko zaczyna. Sama nie popieram jak 16stolaka miala juz 2 partnerow seksualnych :/ Ja jak bylam z chlopakiem gdy mialam 15 lat w ogole nie myslalam o seksie,a teraz wszystkie dziewczyny jeszcze jak sa z chlopakami co juz dawno zaczeli i tm ywieku 16 jest to dla BARDZO WAZNE :/ Seks jest wazny w zwiazku ale uwazam ze w wieku 15-16 lat nie jest on potrzebny
![]()
#2567 |
Zadomowienie
|
Wszystkiego najlepszego dziewczyny na święta
![]() ![]() Pomyślałam, że wyślę smsa z życzeniami exowi, co mi tam... Wysłałam ze trzy godziny temu, nie odpisał, sądzę, że tego nie zrobi ![]() ![]()
#2568 |
Zakorzenienie
|
Nigdy nie zrozumiem sensu brania najpierw cywilnego, potem kościelnego ślubu. Jak ktoś jest wierzący (a powinien być do brania kościelnego) to naprawdę nie powinien się testować ślubem cywilnym wcześniej, a kościelny (konkordatowy u nas) winien być pierwszym i jedynym. Ślub kościelny to sakrament.
#2569 |
Raczkowanie
|
heh weszlam teraz na gg
"wesolych swiat Anula ![]() super extra zyczenia od ex-a :P odpisalam dziekuje i wzajemnie ![]() masakra po 7 mies bycia ze soba zyczenia na gadu ;/
#2570 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W Polsce średni wiek inicjacji to 18 lat, nie wiem, kiedy zaczynali Twoi znajomi. 16 lat to w znacznej części za wcześnie - można sobie zrobić krzywdę - nie zna się ani trochę życia, ani facetów, łatwo być potraktowaną przez kogoś jak pierwsza lepsza - zwłaszcza kiedy utrata dziewictwa coś dla Ciebie znaczy poza utratą błony.
![]() |
#2571 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja mu wysłałam smsa "zdrowych i wesołych świąt". Odpisał, że dziękuje i nawzajem. Jesteśmy oficjalni aż do bólu.
Zamierzam: Zdrowo się odżywiać Ograniczyć słodycze Edytowane przez wariatka345 Czas edycji: 2012-12-24 o 11:52 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2572 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie umiem składać życzeń, więc wszystkiego dobrego przede wszystkim dla was samych dziewczyny, kij z chłopakami. ![]() ---------- Dopisano o 12:44 ---------- Poprzedni post napisano o 12:43 ---------- Cytat:
CZERWCOWE NOWOŚCI KOSMETYCZNE KSIĄŻKOWE NOWOŚCI W WĄTKU - KLIK! Biżu i ciuchy M, L, XL "Bo gdy Bóg zamyka drzwi, otwiera okno..." Edytowane przez ulicznica Czas edycji: 2012-12-24 o 11:46 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2573 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja znam pelno co zaczelo w wieku 15-16 w sumie wszystkie moje kolezanki ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2574 |
Raczkowanie
|
Zdrowych i spokojnych Świąt Wam życzę aby z każdym dniem było tylko lepiej i lepiej....
|
![]() ![]() |
![]() |
#2575 |
Zakorzenienie
|
Przezylam dzis konfrontacje ze swoim eksem. Mielsimy spotkanie oplatkowe grupy do ktorej oboje nalezymy (ja w sumie przez to ze on nalezal do tej grupy i mnie ajkso tam "wkrecil" ale po tylu latach jestem normalnym czlonkiem tejze spolecznosci). Mialam obawy czy isc, balam sie, ze bedzie ze swoja nowa.... ale byl sam, bylo bardzo kulturalnie. Podzielilismy sie oplatkiem, zlozyl mi zyczenia, ja odp tylko dziekuje, ale i tak jesetm zadowolona z siebie, bo w sumie bez wiekszych emocji do tego podeszlam.
Wesolych Świąt! |
![]() ![]() |
![]() |
#2576 |
Zadomowienie
|
To ja tez sie wypowiem na temat swiat i ex-a:p My sobie zyczen nie zlozylismy, natomiast wczoraj rozmawialismy (oczywiscie kontakt dalej nie zerwany heh) normalnie, no w sumie zadna nowosc. Mowil zebym wpadla na filma, ze posiedzimy, moja mama chciala go do tel, powiedzial jej to i tamto na co ona "on wcale nie jest taki nienormalny" po czym napisal, ze gdy wroce z pracy to mam byc to sie zgadamy bo on na swieta na nie chce sie klocic. Dzwonila do mnie jego mama zapytac czy zostane na noc
![]() ![]()
#2577 |
BAN stały
|
Wszystkiego Dobrego Na Święta dziewczyny dużo miłości mam nadzieje ze za jakiś czas ulozycie sobie życie z kimś innym i będziecie szczęśliwe.Ja już nadzieje straciłam.Pierwsze święta sama od 8 lat ...
Zawsze z nim,teraz sama i pewnie jej sie zareczy bo znajomi coś mówili,są prawie rok,a mi nawet sie nie zareczyl przez 8 lat coś tam o ślubie mówił,ale zostawił mnie ... Wczoraj mi powiedział,ze ona tak bardzo zła była ze sie ze mną spotkał,ze już tyle razy ja zranil i tyle razy przez niego płakała,to po co z nią jest to ja nie wiem :/ |
![]() ![]() |
![]() |
#2578 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak się wabi? ![]()
![]() |
#2579 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja jestem ateistką, i dlatego też ślub jest mi niepotrzebny, nigdy ślubu nie chciałam i nie dążyłam do niego. Może kiedyś poczuję potrzebę cywilnego ślubu, nie wiem, ale kościelnego na pewno nie wezmę. Moim zdaniem taki ślub powinien mieć tylko wymiar religijny. Święta obchodzi się u mnie ze względu na tradycję no i resztę rodziny, ale ślub to coś zupełnie innego. Nie rozumiem niewierzących którzy biorą ślub kościelny ![]() a propos świąt to jeszcze się nie zaczęly a już jest naprawdę kiepsko. Nie tylko ze względu na rozstanie, sytuacja w domu rodzinnym też nie jest zbyt optymistyczna ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2580 |
Raczkowanie
|
Właśnie rozmawiałam z Rodzicami ex ehhhh tak jak myślałam jeden wielki płacz z mojej strony i z ich strony....nie mogę dojść do siebie po tej rozmowie tak bardzo są dla mnie bliscy i kochani...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:05.