Rossmann - część XVI - Strona 86 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > ROSSMANNiaczki

Notka

ROSSMANNiaczki Forum ROSSMANNiaczki to miejsce, w którym znajdziesz informacje o promocjach sieci Rossmann, konkursach, kodach promocyjnych przeznaczonych tylko dla Wizażanek.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-20, 14:08   #2551
dorota_128
Zadomowienie

Dot.: Rossmann - część XVI

Cytat:
Napisane przez tapetka22 Pokaż wiadomość

tez mialam probke i mi sie spodobal choc dosc szybko mi znikal z buzi

zaraz wybywam z domu do rossa
zobaczymy co przywlokę
Cytat:
Napisane przez nothing_matter Pokaż wiadomość
najbardziej to mi zależy na matowieniu

kurcze Astora wyrzuciłam z listy a teraz wraca z powrotem. chyba godzinę będę jutro przed tymi szafami krążyć. ochroniarze szału dostaną
Nie mam większych problemów z cerą, mam rozszerzone pory (jeżeli wiecie jak ich się pozbyć to czekam na rady ), cerę normalno-mieszaną więc nie wiem jak się sprawdzi na suchej I wytrzymuje mi cały dzień, no chyba, że pada deszcz, śnieg i ogólnie zawierucha
Dla mnie, matuje bardzo dobrze, używam jeszcze pudru z Stay matt
Cytat:
Napisane przez karolina_zb Pokaż wiadomość
Ja bym chciała i Naturę, i Hebe
Niedawno Natura się połączyła z Aster i też nie pomogło? Kurcze, szkoda bo można tam wiele fajnych rzeczy znaleźć

dorota_128 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-20, 14:21   #2552
alkaxy
biegam dla Zabawy

Jest może gdzieś jakaś magiczna lista, w których drogeriach rossman jest szafa bourjois? Chciałam zapolować na healthy mix, w Krakowie kojarzę tylko, że jest na Sławkowskiej i tam niestety zostały same ciemne kolory. Może wy wiecie gdzie jeszcze mogę szukać ?
alkaxy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-20, 14:26   #2553
_Miranda
Raczkowanie

alkaxy: w G. Krakowskiej i Krokusie z pewnością wydaje mi się, że w M1 powinna być, a w DH Wanda chyba nie ma, ale tego nie jestem pewna. Pozostałe zbyt mało kojarzę, więc się nie wypowiem

Edytowane przez _Miranda
Czas edycji: 2013-01-20 o 14:28
_Miranda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-20, 14:28   #2554
iamsolucky
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez k@rolineczka Pokaż wiadomość
to nie kupię żadnego podkładu znowu! Słyszałam, że te z Bourjois są najbardziej żółte, ale dla mnie i tak za różowe

Jest jeszcze jakiś mocno żółty podkład?
możesz spojrzeć na L'oreal TM na gamę odcieni oznaczonych literką W (warm) sa według mnie bardziej żółte od Burżuja
iamsolucky jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-20, 14:57   #2555
k@rolineczka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez iamsolucky Pokaż wiadomość
możesz spojrzeć na L'oreal TM na gamę odcieni oznaczonych literką W (warm) sa według mnie bardziej żółte od Burżuja
Dzięki na pewno spojże! Z Loreala mam korektor pod oczy i ma bardzo ładny żółty kolor to i może podkład trafię
k@rolineczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-20, 14:59   #2556
Iclosemyeyes
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alkaxy Pokaż wiadomość
Jest może gdzieś jakaś magiczna lista, w których drogeriach rossman jest szafa bourjois? Chciałam zapolować na healthy mix, w Krakowie kojarzę tylko, że jest na Sławkowskiej i tam niestety zostały same ciemne kolory. Może wy wiecie gdzie jeszcze mogę szukać ?
w Bonarce też jest na pewno
Stary 2013-01-20, 15:20   #2557
simone2010
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez k@rolineczka Pokaż wiadomość
Dzięki na pewno spojże! Z Loreala mam korektor pod oczy i ma bardzo ładny żółty kolor to i może podkład trafię
Jaki masz odcień korektora Podczas Rossmanowej promocji -40% chciałam jakiś wziąć, ale wszystkie odcienie wydawały mi się jakieś takie dziwne A ja też jestem z tych "żółtych"

Ćwiczę od czasu do czasu

Spełniam swoje małe marzenia
simone2010 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-01-20, 15:51   #2558
Agoorka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez alkaxy Pokaż wiadomość
W Centrum Handlowym Czyżyny powinna być. Chłopak dziś mi zakupił fluid, ale z Max Factor i nie było tam przebrane jeszcze, a w Krokusie już braki dziś były w odcieniach. Nie wiem jednak jak z Bourjois

Agoorka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-20, 15:56   #2559
tapetka22
Zakorzenienie

chyba 1 bede ktora sie obkupila;p

kupilam
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...on.html&next=1
odcien 101
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...up.html&next=1
sand

i miss sporty so match 002)

oczywiscie znajac mnie to jeszcze cos dokupie..kusi mnie maxfactor i loreal..
no i ten wasz zachwalany burżuj..

Edytowane przez tapetka22
Czas edycji: 2013-01-20 o 15:57
tapetka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-20, 15:57   #2560
serialomaniaczka
Rozeznanie

cześć dziewczyny zaglądam tu do Was od jakiegoś czasu, ale jakoś się nie udzielałam a teraz chcę Was trochę wykorzystać. z okazji tej promocji upatrzyłam sobie kilka podkładów i nie mam pojęcia, który byłby najlepszy. mam cerę mieszaną ze skłonnością do wyprysków, najważniejsze jest dla mnie krycie (ale ofc jakby podkład w miarę matował mi twarz to nie miałabym nic przeciwko xD)
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...ie.html&next=1
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...up.html&next=1 tutaj od razu piszę, że obecnie mam Perfect Cover Make Up i nie wiem czy jest sens kupować ten bo od niektórych słyszę, że to to samo a od niektórych, że Mat lepiej kryje
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...-1.html&next=1
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...ry.html&next=1
pomoże ktoś?

Edytowane przez serialomaniaczka
Czas edycji: 2013-01-20 o 16:26
serialomaniaczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-20, 16:05   #2561
Agoorka
Zadomowienie

Ja z kolei kupiłam Max Factor 3w1 w odcieniu Golden i Miss SportySo Matte Perfect Stay Foundation ten z pompką, ale wzięłam w ciemno, bo nie mam dostępu do Rossa i chłopak mi kupował. Mam nadzieję, że trafiłam z odcieniami

Aaa, zapomniałam jeszcze dopisać. Mam cerę mieszaną, we wcześniejszej promocji nabyłam Bourjois 123 Perfect w odcieniu 54 beige - jak na początku byłam zachwycona, to teraz już mniej. Wcześniej wydawało mi się, ze idealnie się wtapia w skórę, ale teraz muszę przyznać, że dość szybko się ściera, jeśli chodzi o krycie, to z moimi naczynkami sobie nie radzi, ale wszelkie drobne niedoskonałości zakrywa. Musiałam go jednak mieszać z innym, bo wzięłam za jasny odcień minimalnie. Jeśli chodzi o błyszczenie, to słabo daje radę wg mnie

Edytowane przez Agoorka
Czas edycji: 2013-01-20 o 16:10
Agoorka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-01-20, 16:10   #2562
PPP90
Zakorzenienie

czy miała któraś z was puder Rimmela Stay Mate w odcieniu transprentnym? czy on nada sie dla bladziochów? czy polecacie wogule ten puder?

Wielbicielka Labradorów
10.09.2013r. -Jestem Kierowcą
PPP90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-20, 16:15   #2563
malgo_
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez serialomaniaczka Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny zaglądam tu do Was od jakiegoś czasu, ale jakoś się nie udzielałam a teraz chcę Was trochę wykorzystać. z okazji tej promocji upatrzyłam sobie kilka podkładów i nie mam pojęcia, który byłby najlepszy. mam cerę mieszaną ze skłonnością do wyprysków, najważniejsze jest dla mnie krycie (ale ofc jakby podkład w miarę matował mi twarz to nie miałabym nic przeciwko xD)
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...up.html&next=1 tutaj od razu piszę, że obecnie mam Perfect Cover Make Up i nie wiem czy jest sens kupować ten bo od niektórych słyszę, że to to samo a od niektórych, że Mat lepiej kryje
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...ja.html&next=1
pomoże ktoś?
Ten healthy mix to mi się wydaje, że nie jest dla cery z wypryskami (czyli przynajmniej miejscowo tłustej). O dwóch pierwszych sama wczoraj czytałam i opinie są tak różne, że sama nie wiem. Może jak mają jakieś nieróżowe kolory jasne to się też skuszę

---------- Dopisano o 17:15 ---------- Poprzedni post napisano o 17:12 ----------

Cytat:
Napisane przez PPP90 Pokaż wiadomość
czy miała któraś z was puder Rimmela Stay Mate w odcieniu transprentnym? czy on nada sie dla bladziochów? czy polecacie wogule ten puder?
Ja go używam od czasu promocji 40% na kolorówkę. Nadaje się dla bladych bo jest naprawdę niewidoczny. Nie jest jakiś super, ale ze względu na to że nie ma koloru to lubię go do matowienia rano
malgo_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-20, 16:16   #2564
noir_angele
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nothing_matter Pokaż wiadomość

i dla wszystkich wahających się polecam szczoteczkę Spinbrush używam już od kilku dni i już nie chcę wracać do tradycyjnej. Jak się zepsuję zainwestuję w jakąś porządniejszą, ale na początek za 25 zł to jak za darmo
ja też polecam. moja pierwsza i jak na razie jestem zachwycona

Cytat:
Napisane przez PPP90 Pokaż wiadomość
nadaje się dla bladziochów. na początku byłam bardzo zadowolona, teraz pod koniec opakowania wydaje mi się, że mnie trochę wysusza.

noir_angele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-20, 16:19   #2565
alkaxy
biegam dla Zabawy

Cytat:
Napisane przez Iclosemyeyes Pokaż wiadomość
w Bonarce też jest na pewno
Cytat:
Napisane przez _Miranda Pokaż wiadomość
alkaxy: w G. Krakowskiej i Krokusie z pewnością wydaje mi się, że w M1 powinna być, a w DH Wanda chyba nie ma, ale tego nie jestem pewna. Pozostałe zbyt mało kojarzę, więc się nie wypowiem
Cytat:
Napisane przez Agoorka Pokaż wiadomość
W Centrum Handlowym Czyżyny powinna być. Chłopak dziś mi zakupił fluid, ale z Max Factor i nie było tam przebrane jeszcze, a w Krokusie już braki dziś były w odcieniach. Nie wiem jednak jak z Bourjois
Dzięki. Wydawało mi się, że prawie nigdzie nie ma, a tu się okazało, że do złych rossów zajrzałam.
alkaxy jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-01-20, 16:23   #2566
Benera
Rozeznanie

Cytat:
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...ja.html&next=1
pomoże ktoś?
mam ten manhattan mat i powiem ci,ze niezle kryje.jest gesty,taki kremowy.nie mam niestety porownania z tym coverem
Benera jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-20, 16:29   #2567
Finlora
Zakorzenienie

Testowałam dzisiaj Affinittone Minerals kolor ivory - jest trochę ciemniejszy od mojej szyi, ale minimalnie, na pierwszy rzut oka nie widać różnicy (zwłaszcza, że zazwyczaj twarz jest trochę ciemniejsza niż szyja). Łatwo się nakłada, ładnie się wtapia, krycie mnie zadowala. Mam cerę mieszaną, więc już po 4 godzinach strefa T zaczyna się błyszczeć, ale ja tak mam z każdym podkładem, więc nie jest to coś, co by go od razu dyskwalifikowało. Zresztą ja nie używam mocno matujących podkładów, bo takie wysuszają moją skórę, co skutkuje jeszcze większym wydzielaniem sebum.
Finlora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-20, 16:35   #2568
tapetka22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Finlora Pokaż wiadomość
Testowałam dzisiaj Affinittone Minerals kolor ivory - jest trochę ciemniejszy od mojej szyi, ale minimalnie, na pierwszy rzut oka nie widać różnicy (zwłaszcza, że zazwyczaj twarz jest trochę ciemniejsza niż szyja). Łatwo się nakłada, ładnie się wtapia, krycie mnie zadowala. Mam cerę mieszaną, więc już po 4 godzinach strefa T zaczyna się błyszczeć, ale ja tak mam z każdym podkładem, więc nie jest to coś, co by go od razu dyskwalifikowało. Zresztą ja nie używam mocno matujących podkładów, bo takie wysuszają moją skórę, co skutkuje jeszcze większym wydzielaniem sebum.
mam nadzieje ze sie polubicie)
Stary 2013-01-20, 16:36   #2569
serialomaniaczka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez malgo_ Pokaż wiadomość
Ten healthy mix to mi się wydaje, że nie jest dla cery z wypryskami (czyli przynajmniej miejscowo tłustej). O dwóch pierwszych sama wczoraj czytałam i opinie są tak różne, że sama nie wiem. Może jak mają jakieś nieróżowe kolory jasne to się też skuszę
ok, w sumie do healthy mix przekonana nie byłam, dałam tylko dlatego, że wiele dziewczyn go wychwala. a fakt, jest rozświetlający więc do moich wyprysków się raczej nie nadaje, więc go usunęłam

Cytat:
Napisane przez Agoorka Pokaż wiadomość
Aaa, zapomniałam jeszcze dopisać. Mam cerę mieszaną, we wcześniejszej promocji nabyłam Bourjois 123 Perfect w odcieniu 54 beige - jak na początku byłam zachwycona, to teraz już mniej. Wcześniej wydawało mi się, ze idealnie się wtapia w skórę, ale teraz muszę przyznać, że dość szybko się ściera, jeśli chodzi o krycie, to z moimi naczynkami sobie nie radzi, ale wszelkie drobne niedoskonałości zakrywa. Musiałam go jednak mieszać z innym, bo wzięłam za jasny odcień minimalnie. Jeśli chodzi o błyszczenie, to słabo daje radę wg mnie
eh, czyli jego też muszę sobie raczej odpuścić a nie ukrywam, że był to mój faworyt ze względu na te pigmenty, myślałam, że będzie naprawdę dobrze kryć a tu...a u mnie jeszcze problem jest taki, że dużo wyprysków ogólnie nie mam, ale jak jakiś mi walnie to na pół brody, czy policzka
Cytat:
Napisane przez Benera Pokaż wiadomość
mam ten manhattan mat i powiem ci,ze niezle kryje.jest gesty,taki kremowy.nie mam niestety porownania z tym coverem
to jeśli chodzi o konsystencję najwyraźniej ma bardzo podobną do mojego covera
Stary 2013-01-20, 16:43   #2570
201607231719
Konto usunięte

OK, jednak jeden mnie zaciekawił - ten loreal naprawdę jest taki och, ach, eh?

edit:

doczytałam, że ciemnieje na twarzy i może zapychać. Do widzenia

Edytowane przez 201607231719
Czas edycji: 2013-01-20 o 16:44
201607231719 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-20, 16:45   #2571
ania10zg
Rozeznanie

Hej! Bardzo fajne forum. Dopiero teraz je odkryłam i się dowiedziałam o promocji na podkłady! :O promocje kuszą, a ja mam dość dużo podkładów już zakupionych z ostatniej promocji w R. i jeszcze ostatnio kupiłam 2 podkłady z Bell w Biedronce, bo spodobał mi się, jest odpowiednikiem mojego ulubionego Kobo Professional Mat z Natury, której u mnie w ZG nie ma (a dzisiaj czytałam, ze Natura splajtowała).
Może zrobię przyczajkę na podkład z Miss Sporty, bo zachwalacie Ja lubię podkłady kryjące, bo mam dużo niedoskonałosci, może macie jeszcze coś do polecenia? Mam też zakupiony Bourjois 123 oraz Flower Perfection, ale jeszcze ich nie probowałam.
ania10zg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-20, 16:47   #2572
_cup of tea_
Zakorzenienie

Cytat:
chyba 1 bede ktora sie obkupila;p

kupilam
odcien 101
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...up.html&next=1
sand

i miss sporty so match 002)
kupiłaś 2 które ja bym chciała te dwa pierwsze wylinkowane. I mam pytanie ten z Manchattanu jest kolorystycznie zbliżony do 101 czy ciut ciemniejszy? Bo ja z Rimemela mam oblookany odcień 200 soft beige a z M. nie wiem jaki wziąć odcień.
_cup of tea_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-20, 16:56   #2573
tapetka22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _cup of tea_ Pokaż wiadomość
kupiłaś 2 które ja bym chciała te dwa pierwsze wylinkowane. I mam pytanie ten z Manchattanu jest kolorystycznie zbliżony do 101 czy ciut ciemniejszy? Bo ja z Rimemela mam oblookany odcień 200 soft beige a z M. nie wiem jaki wziąć odcień.
ciemniejszy
uwazam ze sand dla mnie ideał<mam taki z revlonu>
101 wzielam bo kolejny odcien wydawal mi sie zbyt ciemnny

manhatan ma dosc spory wybor wiec na pewno cos sobie znajdziesz
Stary 2013-01-20, 17:02   #2574
_cup of tea_
Zakorzenienie

Cytat:
ciemniejszy
uwazam ze sand dla mnie ideał<mam taki z revlonu>
101 wzielam bo kolejny odcien wydawal mi sie zbyt ciemnny

manhatan ma dosc spory wybor wiec na pewno cos sobie znajdziesz
dziękuje - teraz przynajmniej wiem od jakiego odcienia zacząć porównywanie z tych z M.
Stary 2013-01-20, 17:13   #2575
tapetka22
Zakorzenienie

tym razem promocja nie jest w ogole oznaczona...
gdyby nie forum to nic bym nie wiedziala
Stary 2013-01-20, 17:25   #2576
iamsolucky
Wtajemniczenie

Cytat:
pomoże ktoś?
z tych czterech ja bym poleciła Max Factora 3in1- dosyć dobrze kryje, długi ale nie pudrowy mat i bardzo dobra trwałość. Ten Manhattan w ma musową konsystencję, kryje dobrze ale na skórze jest widoczny i taki pudrowy no i brudzi wszystko dookoła. L'oreal też był nawet niezły.
iamsolucky jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-20, 18:00   #2577
Asiuchal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malgo_ Pokaż wiadomość
Zgadzam się ze stwierdzeniem, że HM nadaje się wyłącznie do cery bezproblemowej. Ma bardzosłabe, wręcz znikome krycie. Większych niespodzianek nam nie ukryje, jedynie drobne przebarwienia. Szybko mi się ścierał, był wręcz niewidoczny na twarzy. Za takie pieniądze to ja wolę mieć dwa lepiej kryjące podkłady z niższej półki.
Asiuchal jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-01-20, 18:05   #2578
tapetka22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Asiuchal Pokaż wiadomość
Zgadzam się ze stwierdzeniem, że HM nadaje się wyłącznie do cery bezproblemowej. Ma bardzosłabe, wręcz znikome krycie. Większych niespodzianek nam nie ukryje, jedynie drobne przebarwienia. Szybko mi się ścierał, był wręcz niewidoczny na twarzy. Za takie pieniądze to ja wolę mieć dwa lepiej kryjące podkłady z niższej półki.
ogladalam go dzis ale uznalam ze wole kupic 2
poza tym boje sie "efektu pomaranczy"

bardzo cenię sobie podklady które są niewidoczne
Stary 2013-01-20, 18:10   #2579
_cup of tea_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Asiuchal Pokaż wiadomość
je nie wiem wogóle skad jakiekolwiek zachwyty nim. Miałam kilka próbek i naprawdę nie robi NIC nie kryje, nie wyrównuje kolorytu, szybko sie ściera i pozostawia plamki w miejscach gdzie sie szybciej starł, mocno łapie puder w kamieniu, chyba tylko zapach ma przyjemny a tak poza tym to serio są lepsze za połowę ceny.
Stary 2013-01-20, 18:17   #2580
lioele
Rozeznanie

ma może któraś z Was tą szczotkę do prostowania co dostaje się w komplecie do odżywki bądź szamponu syoss?
lioele jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum ROSSMANNiaczki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości