|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2551 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Żony, Mamy, Wizażanki - rozgadane koleżanki PM2012
Justii - a ja wcale nie mówię, że poród nie boli i nie liczę na to, tylko chodzi o to, że każdy może mieć inne doświadczenia, bo spotkałam się i z opiniami, że ból zęba był gorszy
( a pisała to nawet jedna z dziewczyn na naszym starym staraczkowym wątku ... wypadło mi zupełnie z głowy jak ona się nazywała)
|
|
|
|
#2552 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Patrycja , wiadomo każdy ma inny próg bólu, Ja mówię o swoim przypadku bo z rozejściem spojenia nie dała bym rady urodzić tak dużego dziecka i miałabym problemy z chodzeniem. Cieszę się, że trafiłam na takiego lekarza jak mój i wszystko skończyło się dobrze.
|
|
|
|
|
#2553 |
|
Zakorzenienie
|
Justii - no tak Patrycja
... mój mózg nie funkcjonuje tak jak trzeba, pamięć mam koszmarną ... mam nadzieję, że to mi się poprawi, bo jak nie to zginiemy razem z tż-tem, bo on nie pamięta zupełnie nic
|
|
|
|
#2554 |
|
Zakorzenienie
|
Magnusia ale byłaś dzielna! Sama bym chyba nie dała radę . Gratuluję żlicznego synka i wracaj do formy
![]() ---------- Dopisano o 13:35 ---------- Poprzedni post napisano o 13:27 ---------- z pewnością każdy typ porodu i po nim boli strasznie! Moja Mama rodziła naturalnie a 2 ostatnich maluchów przez cesarkę. I bardzo cierpiała przez ból po cesarce. Musiała się oszczędzać. No ale to wioadomo- każdy przypadek jest inny. I tak jak Justyna napisała- każdy charakteryzuje się innym progiem bólu. No ale najważniejsze, że dziewczyny dały radę i teraz mają ślicznych synusiów przy sobie
|
#2555 |
|
Zakorzenienie
|
Może i ja wkrótce będę mogła podzielić się z wami moją historią porodu
![]() coś zaczyna się dziać i skurcze mam od 4 rano, oprócz tego nitki krwi (skracająca się szyjka pewnie, albo odchodzący czop) wszystko na razie mniej więcej co 10 min, potem koło 10.00 na troszkę mi przeszły ale koło 11 znów wróciły - mam nadzieję, że już bliżej niż dalej... zatem trzymajcie kciuki
|
|
|
|
#2556 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kochana zaciśnięte
|
|
#2557 |
|
Zadomowienie
|
Małgoś do boju!! Trzymamy kciuki i, żeby ten dzień zakończył się we trojkę dla was
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2558 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
|
|
|
#2559 |
|
Zakorzenienie
|
Magnusia - a ciebie w dzień też na troszkę odpuszczały skurcze czy cały czas miałaś... bo teraz mi jakoś troszkę odpuściły... nie całkowicie, ale są rzadsze
a i odeszły ci wody, czy przebijali pęcherz? a wy jak sobie radzicie? wychodzicie już ze szpitala czy może wyszliście? Edytowane przez Malgos_12 Czas edycji: 2014-01-31 o 16:07 |
|
|
|
#2560 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
widze ze masz podobne wspomnienia z porodu co ja... I Adaś ma wagę i wzrost identyczny co moja Malwinka![]() Synuś cudowny ![]() Też myślałam ze prędzej umrę niz urodzę... No ale taki juz nasz los. Ja przez pierwszy miesiac nie chciałam slyszec o drugim dziecku a teraz juz coraz czesciej myślę kiedy by zaplanować rodzeństwo dla córusi Boję sie ze za szybko zapomniałam o tym cholernym bólu. Ale obiecałam sobie ze przy drugim porodzie juz wybiore inny szpital i wezme zzo.Wiadomo kiedy wychodzicie? ---------- Dopisano o 16:17 ---------- Poprzedni post napisano o 16:16 ---------- Cytat:
![]() ![]() I pochwal się jak najszybciej jak bedziesz juz po! i nie martw sie naszymi porodami, bo każda kobieta jest inna i inaczej rodzi. ![]() My już po chrzcinach. Malwinka przespała całą mszę Rośnie w oczach, już zaczyna sie uśmiechać- wspaniałe uczucie! ![]() Pierwsze szczepienie za nami. Myślałyscie już jakie szczepienia wybierzecie?Jak znajde chwile to wrzucę wam jakies zdjecie mojego skarba
"Jesteś dla mnie prawdziwym powietrzem..." Szczęśliwa żonka Edytowane przez katie99kasia Czas edycji: 2014-01-31 o 16:19 |
||
|
|
|
#2561 |
|
Zakorzenienie
|
Katie - czekamy na zdjęcia Malwinki
![]() kochana ja cały czas podchodzę w ten sposób do porodu, że każda z nas będzie miała swoją własną opowieść ![]() a ty jak się czujesz? |
|
|
|
#2562 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja już kilka dni po porodzie 'wyszłam na prostą'... owszem, siadałam ostrożnie i czasem mnie ciągło szycie ale juz chyba wszystko mi się zagoiło i śmigam jak przed ciążą w klubie zdjęcia
|
|
#2563 |
|
Zakorzenienie
|
Katie - super, że wróciłaś szybko do formy
a i musisz udostępnić album bo w tym momencie nie widać nic |
|
|
|
#2564 |
|
Zadomowienie
|
Małgoś a Ty jeszcze na forum?
|
|
|
|
#2565 |
|
Zakorzenienie
|
Kochana no pewnie
właśnie piekę karpatkę - zapraszam ![]() odejście czopa się rozkręca, ale troszkę skurcze się uspokoiły i tzn nadal są, ale nie tak regularnie |
|
|
|
#2566 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tuz tuż poród a Ty karpatkę pieczesz ![]() trzymam kciuki w razie czego
|
|
#2567 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
)
|
|
|
|
|
#2568 |
|
Zakorzenienie
|
Małgoś, kciuki!
|
|
|
|
#2569 |
|
Rozeznanie
|
My wreszcie doczekaliśmy się przesyłki z wôzkiem (miała być pn-wt) . Złożyliśmy, wybróbowaliśmy, pobawiliśmy i jednoglośnie stwierdziliśmy że zostaje ! To jest to co chcieliśmy, dla nas rewelacja. Jaki będzie w zyciu codziennym , czas pokaże i może Antek się wypowie za jakies 2 latka
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#2570 |
|
Zakorzenienie
|
dziewuszki Malgos jest w szpitalu
Także Kacperek za parę chwil będzie z Nami |
|
|
|
#2571 |
|
Zakorzenienie
|
Gawa, niezłego modela znalazłaś
![]() ![]() Małgoś, powodzenia! Już za chwilę utulisz swojego syna A ja jednak miałam owulację w tym cyklu |
|
|
|
#2572 |
|
Zakorzenienie
|
Magnusia śliczny ten twój Adaś.
teraz już będzie tylko lepiej. Małgoś 3mam za was kciuki... Oby wasz bobas był jak najszybciej z wami, no i żebyś nie musiała się zbyt namęczyć ![]() Katie super że Malwinka rośnie i uśmiecha się do mamusi Violet a owu... To do dzieła kochana
|
#2573 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wody odeszły mi już na sali porodowej i to nie wiem kiedy bo nic mi się nie polało i nie słyszalam pęknięcia pęcherza- pewnie się ulało jak na kibelku byłam ![]() Wychodzić nie wychodzimy bo Adaś ma żółtaczkę więc do niedzieli jesteśmy uziemieni, jak dobrze pójdzie wyjdziemy w niedzielę. Radzimy sobie jakoś choć nie ukrywam że trzeba logistycznie czasem się nagimnastykować ![]() ---------- Dopisano o 23:29 ---------- Poprzedni post napisano o 23:22 ---------- Cytat:
dawaj relacje na bieżąco
|
|
|
#2574 | |
|
Zakorzenienie
|
Małgoś--- mam nadzieję, że Kacperek jest już po tej stronie brzuszka
wysypiam się co uznaję za dziwne ![]() mały leży pod lampą i jest bardzo grzeczny- śpi cały czas, budzi sie na karmienie tylko- dobrze bo ważne aby jak najdłużej leżał pod lampą. W ogóle nie zapeszając myślałm że będzie gorzej a jest naprawdę OK- jestem w stanie się wyspać, zjeść, wykąpać itp no ale mąż jest teraz ze mną, dobrze że będzie prxez ok miesiąc z nami ![]() Mój syn jest cudowny i kochany- nie myślałam, że będę tak bardzo kochać taką małą istotkę, taką bezbronną i bezgranicznie ufną. Mąż dziś w nocy powiedział: teraz jesteś nie tylko moją żoną ale i mamą naszego syna, największego szczęścia i prezentu jakie można dać drugiej osobie. Odpowiedziałam, że teraz on jest też tatą a to bardzo ważny tytuł jest na co stwierdził, że zrobi wszystko aby na ten tytuł zasłużyć- moim zdaniem już zasłużył bo lepszego ojca nie mogłam wybrać dla swojego dzicka Jak Adaś przytula się do cyca po jedzeniu i jeszcze obejmuje mnie tą małą rączką i tymi malutkimi paluszkami i patrzy na mnie to jest to uczucie nie do opisania. To mój królewicz, pan świata, oddała bym za niego życie - nie myślałam, że kiedyś powiem takie słowa.... ---------- Dopisano o 06:30 ---------- Poprzedni post napisano o 06:27 ---------- Cytat:
spokojnie kochana każda z nas jest inna i każdy poród jest inny więc nie ma się czego bać choć ja się bałam strasznie.ja miałam tego pecha, że miałam ciężko przez tą krótką pępowinę małego i co go wyparłam to on się cofał - bardzo wolno schodził, W efekcie zamiast 20-40 minut parcia ja miałam parcie przze 3h co skutecznie mnie wyczerpało. Jakoś to trzeba przeżyć bo innej rady nie ma
|
|
|
#2575 | ||
|
Zadomowienie
|
Hej
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
to na pewno cudowne uczucie tulić taki mały skarb w ramionach Ciekawe jak tam nasza Małgoś , pewnie też już tuli Kacperka
Edytowane przez niki19 Czas edycji: 2014-02-01 o 08:55 |
||
|
|
|
#2576 |
|
Zakorzenienie
|
sadonkowa mam pytanie. Jakiś czas temu pisłaś o szczepionce odczuleniowej staloral 300. Czy wcześnie już miałaś tą szczepionkę? Ja niedawno byłam u alergologa, mam mieć odczulanie (pierwszy raz w życiu), z tym, że odczulanie szczepionkami mi nie pasuje- ze względu na godziny- wiadomo-praca, więc podpytałam o inną metodę odczulania. Lekarka zaproponowała mi staloral- koszt ok. 280 zł (podobno w każdej aptece jest ta sama cena) i starczy tego na 3 miesiące. Czy to prawda, że tej szczepionki starczy na 3 mies? Czytałam na innym forum, że tej szczepionki starczy tylko na miesiąc.....Teraz się zastanawiam aby pójść po nowe skierowanie do alergologa i pojechać do innego lekarza.
|
#2577 |
|
Zakorzenienie
|
Zero informacji od Malgos - jak tylko coś będę wiedziała dam znać.
Magnusia - masz rację takie maleństwo to największy skarb |
|
|
|
#2578 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a ceny są różne bo zapłaciłam 320 zł. na ile starczy to nie wiem ale są 3 ampułki. Pierwsze dwie to podstawowa dawka a trzecia to dawka podtrzymująca, którą się bierze 2-3 razy w tyg. ( tak zalecił mi mój alergolog).
|
|
|
|
|
#2579 | |
|
Zakorzenienie
|
Nie no, jeszcze trochę
najbardziej chciałabym zajść w ciążę pod koniec wakacji / jesienią. Teraz to byłby trochę strzał w kolano, bo na bank nie dostałabym kolejnej umowy w pracy. Co nie zmienia faktu, że bym się bardzo cieszyła, no ale W każdym razie ulżyło mi, że mój organizm już się ogarnia po tabletkach.Cytat:
No właśnie weszłam zobaczyć czy są jakieś newsy. Mam nadzieję, że nie męczy się do teraz. Dzisiaj mieliśmy gości, wpadli znajomi z naszej paczki ze swoim rocznym synem, żywe srebro ), a jednocześnie ostrożny, uważny... Mój syn też mógłby taki być
|
|
|
|
|
#2580 | |
|
Zakorzenienie
|
Wiadomość od Malgoś :
po większych i mniejszych trudach dziś o 3.55 czasu irlandzkiego przyszedł na świat nasz długo wyczekiwany Kacperek Mam nadzieję, że się nie obrazi, ze przekazuję Wam tak wspaniałą wiadomość ![]() No i Malgos nie spała 55 godzin, jak wróci do domu na pewno zda Nam dokładna relację. za Kacperka i dzielną mamusię !!!---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:21 ---------- Cytat:
My wczoraj mieliśmy ciężki dzień i noc |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:32.

( a pisała to nawet jedna z dziewczyn na naszym starym staraczkowym wątku ... wypadło mi zupełnie z głowy jak ona się nazywała)

Patrycja 
Kochana zaciśnięte

16.06.2012 

klik!