Włosy na blond farbujemy i o życiu dyskutujemy - część XXIV - Strona 86 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury

Notka

Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-10, 12:28   #2551
Ninedin
Zakorzenienie

Dot.: Włosy na blond farbujemy i o życiu dyskutujemy - część XXIV

Cytat:
Napisane przez Lavia15 Pokaż wiadomość
ojj tak zauważylam, że zarówno moja mama jak i teściowa traktują kuchnię jak swoje królestwo. jak chcemy z Tż-tem coś sami upichcić to już wchodzą, wypytują się, przeszkadzają nam.... rozumiem, że chcą pomóc ale naprawdę nie potrzebujemy niczyich rad ;/
ja np uwielbiam gotować, nie zawsze moze super extra mi to wychodzi ale ważne że próbuje i lubie sama gotować. a jak mi się ktoś wcina, doradza to juz z reguły nic z tego nie wychodzi i mi sie odechciewa....
tak samo pretensje że " dlaczego wzięliście tą patelnie do smażenia a nie inną" itd itp :P ehh ręce opadają....
Poza tym mieszkając sami dotrzecie się, poznacie lepiej. Wiadomo, że na początku każdy się uczy. I też każdy ma inny gust kulinarny Jedni tłusto inni chudo

No i jaka frajda gotować razem

---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:25 ----------

Cytat:
Napisane przez blond bunny Pokaż wiadomość
zgadzam sie w 100%
akurat moja lole tak chowalam ze calymi dniami by sie dawala dzieciom macac ale nie kazdy pies musi to lubic

ja tylko ciagle slysze; przestaniesz k*rwa plakac czy nie? coś gdzies ☠☠☠utnie...wrzask wiekszy... no k*rwa przestaniesz w koncu????!!!!
albo dziecko chce cos czy nie chce sie kapac i wrzask do 22
ja tez mam swoje zycie i wytrzymalosc, rozumiem ze chore dziecko placze czy jak zabkuje...ale bez przesady nei godzinami
tez czasem zle sie czuje i chce ciszy a nie poczucia, ze mieszkam w jakims przedszkolu

ja nigdy nie zrobilam matce wstydu, wiochy w sklepie, komunikacji miejskiej itp.
raz tylko pod kioskiem zrobilam afere o zabawke moja sis dostala, ja za kare nei i juz nigdy wiecej nie rozrabialam, nie buntowalam sie itp.
jak widac rodzice umieli mnie wychowac zebym innym nie przeszkadzala...
jak mielismy gosci to tez nie bylo mowy ze dziecko bedzie przy stole czy cos- ja z siostra i innymi dziecmi osobny stolik, osobno sie bawic, rodzice osobno
wszystko tak naprawde zalezy od rodzicow... ich czasu dla dziecka i checi
U mnie też dzieci zawsze osobny stolik w swoim pokoju - wszystko to, co dorośli z wyjątkiem alkoholu i kawy

A jak już u kogoś przy stole z dorosłymi to zawsze ktoś dorosły nakładał, a nie dzieciak grzebał w talerzach
Stary 2013-07-10, 12:29   #2552
blond bunny
Zakorzenienie

Cytat:
wysłałam zaproszenie

---------- Dopisano o 13:17 ---------- Poprzedni post napisano o 13:13 ----------

no dokładnie my lubimy z Tż-tem że tak powiem nacieszyć się sobą jak mamy czas i wolne a wiadomo że przez rodziców byłoby to źle odbierane...mamy dni że w ogóle byśmy z łózka nie wychodzili Jestesmy w takim wieku, że no brakuje nam prywatności, nie możemy w pełni sie wyszaleć bo ciągle nam ktoś przeszkadza....nawet jak sie w pokoju zamkniemy to nie jest to samo.... ostatnio np. matka do mnie jakieś chore pretensje że znalazła pudełko po prezerwatywach pod moim łózkiem.... boze ile my mamy lat, żebym musiala sie z tego jej tłumaczyć ;/ ?!
tlumaczyc to moglibyscie sie ale dlaczego sie nie zabezpieczacie dla mnei chore... mnie starzy nigdy nie ganili za cos takiego a nie chowalam specjalnie...

Cytat:
ojj tak zauważylam, że zarówno moja mama jak i teściowa traktują kuchnię jak swoje królestwo. jak chcemy z Tż-tem coś sami upichcić to już wchodzą, wypytują się, przeszkadzają nam.... rozumiem, że chcą pomóc ale naprawdę nie potrzebujemy niczyich rad ;/
ja np uwielbiam gotować, nie zawsze moze super extra mi to wychodzi ale ważne że próbuje i lubie sama gotować. a jak mi się ktoś wcina, doradza to juz z reguły nic z tego nie wychodzi i mi sie odechciewa....
tak samo pretensje że " dlaczego wzięliście tą patelnie do smażenia a nie inną" itd itp :P ehh ręce opadają....
i to jest tezpowod ze ja z tz od razu zamieszkalismy na stancji jak tylko go do lublina sciagnelam nikt nie bedzie nam rzadzic- czy to jego rodzina czy moja
Stary 2013-07-10, 12:34   #2553
kitkulka
Zakorzenienie

hej

U mnie w kamienicy też mieszkają dzieci, ale ich praktycznie nie słychać, czasem się ganiają albo przejadą na rowerku i tyle zresztą ja sobie nie wyobrażam, żeby moje dziecko darło mi japkę przez pół dnia dziecko dzieckiem i dziecięce zabawy, ale w granicach normy i decybeli
I mam nadzieję, że mój berbeć nie będzie miał powera w strunach głosowych

Przytyłam kolejny kilogram, to już 3!!!

Princesska kiedy masz frynia? Decydujesz się na ten fryz co pokazywałaś? ja właśnie próbuję się dodzwonić do mojego i wbić na jutro, bo jestem zdecydowana
kitkulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-10, 12:41   #2554
Lavia15
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ninedin Pokaż wiadomość
Poza tym mieszkając sami dotrzecie się, poznacie lepiej. Wiadomo, że na początku każdy się uczy. I też każdy ma inny gust kulinarny Jedni tłusto inni chudo

No i jaka frajda gotować razem

---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:25 ----------

U mnie też dzieci zawsze osobny stolik w swoim pokoju - wszystko to, co dorośli z wyjątkiem alkoholu i kawy

A jak już u kogoś przy stole z dorosłymi to zawsze ktoś dorosły nakładał, a nie dzieciak grzebał w talerzach

nooo my jesli chodzi o kuchnie i gusta kuliarne dobraliśmy sie idealnie i lubimy wspolnie gotowac z Tż-tem problem jest tylko potem które zmywa po jedzeniu
no ale pewnie duzo roznych rzeczy okaze sie dopiero po zamieszkaniu razem i przebywaniu na codzien
mam nadzieje tylko że sie nie pozabijamy bo kochamy sie mega, ale kłócimy sie też hardcorowo z reguły

---------- Dopisano o 13:41 ---------- Poprzedni post napisano o 13:39 ----------

Renatka89 kurcze pięknie jest ci i w blondzie i w ciemnych włosach !!! masz taką bużkę że we wszystkim ci ładnie i ciężko mi naprawdę doradzić w których ci lepiej.....
aa no i dobrze widzieć w końcu z kim się pisze
treningi z Ewą Ch. i Mel B.
ZUMBOMANIACZKA
Lavia15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-10, 12:48   #2555
Renatka89
Zakorzenienie

bunny, Lavia, - nie pomagacie haha
ale dzieki.. no kurcze, w stronie ciemnych skłania mnie wygoda- mam ciemną oprawe oczu, oczy tez ciemne a naturalki poziom 3.. na czarno odrosty robiłam co kilka mscy
Chociaz ja mam dziwny typ urody, bo wlasnie oprawa oczu/oczy ciemne, włosy tez, a skóra porcelanowa biała i piegowata na maksa

na pewno musze znowu zainwestowac w clip in( tzn mam nowki czarne, wiec gdybym sie farbowala to problem z glowy-to tez dla mnie plus, bo bym zaoszczedziła), a jesli zostane przy jasnych to musze cos wybrac.. bunny, komp mi cos szwankuje i zamula strasznie, wiec wklejanie linkow i zdjec to katorga bo sie złom wiesza mogłabys zerknac na strone cosmoshop i przy naturalnych clip in doradzic mi color 60 czy 613? do tych jasnych jakby co Jest jeszcza opcja na przyciemnienie,ale nie radykalne, jakis średni blond np
Stary 2013-07-10, 12:57   #2556
kitkulka
Zakorzenienie

Renatka ja jestem za czymś pomiędzy - jakimś ciemnym blondem
Stary 2013-07-10, 13:07   #2557
blond bunny
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Renatka89 Pokaż wiadomość
bunny, Lavia, - nie pomagacie haha
ale dzieki.. no kurcze, w stronie ciemnych skłania mnie wygoda- mam ciemną oprawe oczu, oczy tez ciemne a naturalki poziom 3.. na czarno odrosty robiłam co kilka mscy
Chociaz ja mam dziwny typ urody, bo wlasnie oprawa oczu/oczy ciemne, włosy tez, a skóra porcelanowa biała i piegowata na maksa

na pewno musze znowu zainwestowac w clip in( tzn mam nowki czarne, wiec gdybym sie farbowala to problem z glowy-to tez dla mnie plus, bo bym zaoszczedziła), a jesli zostane przy jasnych to musze cos wybrac.. bunny, komp mi cos szwankuje i zamula strasznie, wiec wklejanie linkow i zdjec to katorga bo sie złom wiesza mogłabys zerknac na strone cosmoshop i przy naturalnych clip in doradzic mi color 60 czy 613? do tych jasnych jakby co Jest jeszcza opcja na przyciemnienie,ale nie radykalne, jakis średni blond np
ja bym brala te 60tki bo zawsze mozna farba je przetonowac ciut ciemniej
Stary 2013-07-10, 13:14   #2558
Renatka89
Zakorzenienie

kitka, dzieki nigdy nie miałam takiego kolorku pomiedzy hehe, zawsze zdecydowane kolory wyvirałam, jak ciemne to mczarne, jak jasne to b.jasne albo marchewkowe rude tez nosiłam

bunny, dzieki a czym je przyciemniac ewentualnie ?
Stary 2013-07-10, 13:19   #2559
blond bunny
Zakorzenienie

Cytat:
kitka, dzieki nigdy nie miałam takiego kolorku pomiedzy hehe, zawsze zdecydowane kolory wyvirałam, jak ciemne to mczarne, jak jasne to b.jasne albo marchewkowe rude tez nosiłam

bunny, dzieki a czym je przyciemniac ewentualnie ?
farba ale to dopiero jak uznasz ze sa naprawde zbyt jasne czy cos
Stary 2013-07-10, 13:30   #2560
Renatka89
Zakorzenienie

Cytat:
farba ale to dopiero jak uznasz ze sa naprawde zbyt jasne czy cos
ok, dzieki ci kochana, to chyba je klikne i jakby co to obfoce jak rzyjda, jakby nie pasowały, proszac o rade znowu

w sumie zostane narazie jasne, bo co nagle to wiecie.. za długo mi zeszlo sciaganie czerni, przyjda clipy to bede dalej myslec i ewentualnie STOPNIOWO sie przyciemniac tak chyba bedzie najrozsadniej

chociaz byłam juz zdecydowana na ciemne.. ale wiekszosc zycia byłam ciemna haha dam sobie czas i w zasadzie nie myslalam,ze ktokolwiek powie,zebym zostawila jasne, albo inaczej, ze wszystkie bedziecie krzyczec zebym do czerni wracała, tak sie ostatnio nakreciłam,ze w tym blondzie strasze

swoją drogą, bunny, w albumie to kolor po alfie 10.1 i 10.21, mysle,ze jak na ciemna natura to dało rade
Stary 2013-07-10, 13:36   #2561
BLOND_PRINCESSKA
Magda ;)

Cytat:
Napisane przez kitkulka Pokaż wiadomość
hej

U mnie w kamienicy też mieszkają dzieci, ale ich praktycznie nie słychać, czasem się ganiają albo przejadą na rowerku i tyle zresztą ja sobie nie wyobrażam, żeby moje dziecko darło mi japkę przez pół dnia dziecko dzieckiem i dziecięce zabawy, ale w granicach normy i decybeli
I mam nadzieję, że mój berbeć nie będzie miał powera w strunach głosowych

Przytyłam kolejny kilogram, to już 3!!!

Princesska kiedy masz frynia? Decydujesz się na ten fryz co pokazywałaś? ja właśnie próbuję się dodzwonić do mojego i wbić na jutro, bo jestem zdecydowana
W sobotę tak tylko mam trochę obaw, mi tak te włosy woooolno rosną no,ale przynajmniej będzie jakiś przejściowy fryz, bo już na siebie patrzeć nie mogę
pokaż jak obetniesz

---------- Dopisano o 14:36 ---------- Poprzedni post napisano o 14:32 ----------

Renatka mi się bardziej podobasz w jasnych
BLOND_PRINCESSKA jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-07-10, 13:39   #2562
Renatka89
Zakorzenienie

Mogę Cie jeszcze w jednek kwestii pomęczyc bunny?
jaki ja mam kształt twarzy? 24 lata zyje na tym swiecie a wciaz nie jestem pewna.. i jaka ewentualnie grzywka by do mnie pasowała, jesli w ogole, bo z tym też mam problem

princeska, dzieki za opinie w sumie szokująca haha, rodzina jest za czernia juz chyba jestem pewna, zostaje jasna poki co
Stary 2013-07-10, 13:43   #2563
BLOND_PRINCESSKA
Magda ;)

Cytat:
Mogę Cie jeszcze w jednek kwestii pomęczyc bunny?
jaki ja mam kształt twarzy? 24 lata zyje na tym swiecie a wciaz nie jestem pewna.. i jaka ewentualnie grzywka by do mnie pasowała, jesli w ogole, bo z tym też mam problem

princeska, dzieki za opinie w sumie szokująca haha, rodzina jest za czernia juz chyba jestem pewna, zostaje jasna poki co
w ciemnych też ładnie, ale moim zdaniem w blondzie wyglądasz tak młodo i dziewczęco
Stary 2013-07-10, 13:46   #2564
kitkulka
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Włosy na blond farbujemy i o życiu dyskutujemy - część XXIV

Cytat:
Napisane przez BLOND_PRINCESSKA Pokaż wiadomość
W sobotę tak tylko mam trochę obaw, mi tak te włosy woooolno rosną no,ale przynajmniej będzie jakiś przejściowy fryz, bo już na siebie patrzeć nie mogę
pokaż jak obetniesz

---------- Dopisano o 14:36 ---------- Poprzedni post napisano o 14:32 ----------

Renatka mi się bardziej podobasz w jasnych
Jesli tylko bedzie czym sie chwalic, bo będę szła do nowej fryzjerki salon ten sam co zawsze ale fryzjerka inna, no i mam nadzieję, że mnie wcisna, bo dodzwonić sie nie moge i bede musiala skoczyc wieczorkiem

Tez sie obawiam troche, bo nie wiem jak beda sie ukladac te moje kłaki, najfajniej to wyglada jak ma się przedziałek na srodku a ja za bardzo nie moge bo mam taki odrost jak pas startowy. Moze cos sie wymysli

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Edytowane przez kitkulka
Czas edycji: 2013-07-10 o 13:47
Stary 2013-07-10, 13:52   #2565
BLOND_PRINCESSKA
Magda ;)

Dot.: Odp: Dot.: Włosy na blond farbujemy i o życiu dyskutujemy - część XXIV

Cytat:
Jesli tylko bedzie czym sie chwalic, bo będę szła do nowej fryzjerki salon ten sam co zawsze ale fryzjerka inna, no i mam nadzieję, że mnie wcisna, bo dodzwonić sie nie moge i bede musiala skoczyc wieczorkiem

Tez sie obawiam troche, bo nie wiem jak beda sie ukladac te moje kłaki, najfajniej to wyglada jak ma się przedziałek na srodku a ja za bardzo nie moge bo mam taki odrost jak pas startowy. Moze cos sie wymysli

na pewno będzie ładnie
zresztą ładnemu we wszystkim ładnie ja też nie noszę przedziałka na środku, mi pasuje tylko na bok a ile już nie farbujesz?
ja chciałam tą londą jeszcze raz zrobić i potem hodować swoje naturalki, ale nie chce mi się farby zamawiać

Dostałam od TŻ na urodziny telefon HTC one X... jeju jaka to cegła
muszę go rozpracować dzisiaj najbardziej wkurza mnie to, że nie ma gotowych emotikonek
Stary 2013-07-10, 13:56   #2566
kitkulka
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Odp: Dot.: Włosy na blond farbujemy i o życiu dyskutujemy - część XXIV

Cytat:
na pewno będzie ładnie
zresztą ładnemu we wszystkim ładnie ja też nie noszę przedziałka na środku, mi pasuje tylko na bok a ile już nie farbujesz?
ja chciałam tą londą jeszcze raz zrobić i potem hodować swoje naturalki, ale nie chce mi się farby zamawiać

Dostałam od TŻ na urodziny telefon HTC one X... jeju jaka to cegła
muszę go rozpracować dzisiaj najbardziej wkurza mnie to, że nie ma gotowych emotikonek
Nie farbuje juz ponad dwa miesiace, na poczatku maja farbnelam

Wiem jaki to telefon, fajny, przyjaciolka ma i jest bardzo zadowolona ja od marca mecze tego sony i nie moge go przezyc ja chyba juz jednak jestem dziecko apple bo tesknie za iphonem i chyba bede musiala rozbić swinke i sobie kupic bo szlag mnie trafia, nigdy takiego szajsu nie mialam

Stary 2013-07-10, 14:00   #2567
BLOND_PRINCESSKA
Magda ;)

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Włosy na blond farbujemy i o życiu dyskutujemy - część XX

Cytat:
Nie farbuje juz ponad dwa miesiace, na poczatku maja farbnelam

Wiem jaki to telefon, fajny, przyjaciolka ma i jest bardzo zadowolona ja od marca mecze tego sony i nie moge go przezyc ja chyba juz jednak jestem dziecko apple bo tesknie za iphonem i chyba bede musiala rozbić swinke i sobie kupic bo szlag mnie trafia, nigdy takiego szajsu nie mialam

A to już długo a odrost mocno rzuca się w oczy?

Fajny, tylko olbrzymiiii poprzednio też miałam Sony i też mnie wkurzał iii ten ma ten ekran niby, który się nie rysuje, a mój poprzedni wyglądał jakby przeżył wojnę, a miałam może go z rok niecały
Stary 2013-07-10, 14:03   #2568
exclusivee
Zakorzenienie

Nie moglam sie zalogowac na konto, wpisywalam 4 razy login i haslo a tu bledne Juz myslalam ze ktos mi sie wlamal gdy podczas wpisywania maila (zeby odzyskac haslo) zauwazylam ze mam literki w klawiaturze poprzestawiane ctrl+shift zalatwilo sprawe i oto jestem Pasuje do tego watku, mimo ze z blondu na glowie niewiele pozostalo

Tarta wczorajsza wyszla dobra, tz nawet zjadl kilka kawalkow Musimy na weekend zrobic sobie znowu banoffe pie- z tym zeby bylo takie jak ostatnio- tzn. zamiast ciasteczkowego spodu to kruszonka jak ostatnio z herbatnikow, i do zamrazalnika a potem jako lody wcinac- mowie Wam, pychota

Lavia gratuluje przeprowadzki wrzesniowej Sama po sobie widze ze moj zwiazek z tz dopiero odkad mieszkamy razem wydaje mi sie byc "wlasciwy". Wiadomo- musielismy sie dotrzec (zreszta ciagle sie docieramy ), ale dopiero mieszkajac razem z tz zobaczylam, ze takie mieszkanie osobno i spotykanie sie pare razy w tyg nie ma sensu... bylismy z moim tz prawie 4 lata (w sierpniu mina), a poznalam go dokladnie z kazdej strony dopiero gdy zamieszkalismy razem. Z kazdego z nas wychodza "prawdziwe" cechy, nasze reakcje na dana sytuacje itp. Jestesmy razem na codzien i teraz czuje ze ten zwiazek wyglada tak jak powinien wygladac. Teraz juz wiem dlaczego niektorzy daza do szybkiego zamieszkania razem- dopiero wtedy mozna ocenic czy sie razem da zyc, i czy sie tego chce.

Widze tez ze poruszacie temat mieszkania w domu i w bloku. Cale zycie mieszkalam w bloku, od 2 miesiecy mieszkam w domu i co moge powiedziec... niebo a ziemia
Po pierwsze- brak wkurzajacych sasiadow. Nie mam ograniczen, stresow nerwow, moge w nocy sluchac muzyki czy ogladac glosniej film i nikt mi nic nie powie Podczas seksu moge jeczec bez obaw ze ktos mi rano powiesi kartke na drzwiach "Prosze w nocy zachowywac sie ciszej poniewaz zaklocaja panstwo cisze nocna", albo ze mama czy ktos obok uslyszy W kuchni jestem sobie krolem, mam wszystkie przyprawy jakie potrzebuje i decyduje (w porozumieniu z tz) "Co dzis bedzie na obiad". Jesli jest ladna pogoda moge wyjsc z synkiem tylko za drzwi i mamy ogrod na ktorym mlody sie moze wylatac, ogrod jest ogrodzony zywoplotem wiec nie ma obaw ze ktos nas zobaczy Na ogrodzie mamy tez maly basenik- w razie potrzeby mozna na nastepne wakacje kupic wiekszy- nie bedzie problemu z jechaniem specjalnie gdzies zeby sie pociapac- nie ma to jak wlasny ogrod, basen, i piwko Kolejna rzecz na plus- mozna sie razem kapac, prysznicowac, siedziec do pozna, robic grilla kiedy tylko sie ma na to ochote, pic co sie chce i kiedy sie chce Jest wiecej pokoi- a wiec nie cisniemy sie w malutkim bloku, kuchnia jest na tyle duza ze stoi tam stol i 6 krzesel- jemy razem posilki, albo tz siedzi z mlodym przy stole a ja cos gotuje/lub odwrotnie. Z rzeczy na plus cos z teraz- gdy jest lato, gorac bloki sie strasznie nagrzewaja. Dom oczywiscie tez- z tym ze na gorze jest goraco, a na dole cudownie chlodno W domu mozna urzadzac spotkania ze znajomymi i siedziec do pozna, glosno balowac (ja np. nie mam tutaj praktycznie zadnych sasiadow ). Plusow jest naprawde wiele. A z minusow? Hmm oczywiscie sprzatanie. Na takim duzym domu mozna sie zajechac. Mi pomaga tz wiec nie jest az tak zle. Robie tak ze co tydzien myje na blysk lazienki,
"salon", a reszte rzeczy w miedzy czasie jak jest brudno. (kuchnie trzeba sprzatac codziennie po pare razy). Ze smieciami nie ma problemu- mamy na dworze taki duzy kontener na smieci i tz tam wynosi nasze worki ze smieciami- jak jest potrzeba dzwoni sie po kogos tam kto przyjezdza smieciarka/wozem takim i z kontenera zabieraja smieci. I uwierzcie ze w domku o wiele lepiej mozna spedzic czas niz w bloku Gdy jest brzydka pogoda (np. pada deszcz ale jest dosc cieplo) mozna na dworze zrobic grilla pod zadaszeniem. Poza tym to duzo miejsca, dziecko moze sobie latac gora-dol i nikomu nic nie przeszkadza A tak a propos dzieci- bo widzialam ze pisalyscie o tym tez- moj mlody od malego jest wychowywany ze jak powie sie mu "nie wolno" to nie wolno, nie ma zadnych ulg, czy glaskania. Jak upadnie lekko to wstaje- nikt nie podchodzi, nie glaszcze, nie zachowujemy sie jakby sie niewiadomo co stalo Dzieki temu jak mlody sie przewroci lekko to zaraz wstanie i nie zwraca na to uwagi, nie ma wrzasku o byle gowno. Jak zaczyna marudzic i plakac za bardzo- wymusza cos na nas itp. dajemy go do lozeczka z zabawkami i zamykamy mu drzwi- chwile poplacze, potem sie pobawi i jak mu przejdzie po chwili zabieramy go z powrotem do siebie- wtedy juz zachowuje sie normalnie i nie marudzi z byle powodu. Staramy sie z tz wychowac dziecko tak zeby bylo jak najbardziej mozliwie "Samodzielne". Po schodach wchodzi i schodzi sam- trenuje dzieki temu- jak slysze od innych z rodziny "ojejku wezcie go bo zaraz spadnie" to chce mi sie smiac Nie jestem za rozpieszczaniem dziecka i robieniem z niego takiego misia ktorego trzeba nosic, tulic, calowac i glaskac.

Cytat:
Napisane przez Ninedin Pokaż wiadomość
Aaaaa Ex co to za forma z Biedronki? Szukam czegoś do pieczenia tarty

Miłych snów
Byly teraz silikonowe za 11,99zl, do tarty, keksa, babeczek, w ksztalcie motyla itp.

Jasny popielaty brąz
exclusivee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-10, 14:04   #2569
kitkulka
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Włosy na blond farbujemy i o życiu dyskutujemy - czę

Cytat:
A to już długo a odrost mocno rzuca się w oczy?

Fajny, tylko olbrzymiiii poprzednio też miałam Sony i też mnie wkurzał iii ten ma ten ekran niby, który się nie rysuje, a mój poprzedni wyglądał jakby przeżył wojnę, a miałam może go z rok niecały
Nie mocno sie nie rzuca jak mam zaczesane tak na bok w nieladzie to nie widac, ale mnie i tak w oczy razi

Ten sony tez ma ekran ktory sie nie rysuje ale co mi po nim jak jest do pupy

Stary 2013-07-10, 14:28   #2570
BLOND_PRINCESSKA
Magda ;)

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Włosy na blond farbujemy i o życiu dyskutujemy

Cytat:
Nie mocno sie nie rzuca jak mam zaczesane tak na bok w nieladzie to nie widac, ale mnie i tak w oczy razi

Ten sony tez ma ekran ktory sie nie rysuje ale co mi po nim jak jest do pupy

pewnie tylko Ty go widzisz
hahaha no fakt

Ex a po ile są te formy do tarty w biedrze?
edit. już doczytałam
Stary 2013-07-10, 14:36   #2571
kitkulka
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Włosy na blond farbujemy i o życiu dyskut

Cytat:
hahaha no fakt

edit. już doczytałam
Tz nie widzi, ale podejrzewam, ze mowi tak tylko zeby mnie pocieszyc

No to zapisalam sie na 12 jutro

Stary 2013-07-10, 14:50   #2572
xXxKYLIExXx
Zakorzenienie

Jestem absolutnie zdegustowana tegorocznym wyprzedażami
kupilam tylko sweterek i legginsy w Re

Cytat:

kylie ty masz juz dlugie
poldlugie to od szyi lekko za ramiona.
ale drogo potwornie

male dzieci...moglabym epopeje napisac
dra japy non-stop, rodzice nie reaguja bo dziecko to dziecko i ma prawo biegaja i tupia, wala klockami w kaloryfery i sie niesie albo w podloge...
ciagle becza- najchetniej w nocy albo o 5 rano
zwrocisz uwage- to przeciez dziecko!
mialam dzieci nad soba- 2ke, i pod soba nadal mam- jedno ale rozpieszczone jak zydowski bicz mamusia jak byla w ciazy- jakis 5 miesiac na oko- to niech lola nie biega po mieszkaniu bo ja jestem w zaawansowanej ciazy i mi przeszkadza bo biega nade mna to co ja mam psa zwiazac?
dzis niestety z sasiadami z dzieciaczkami pelna wojna, nei ma dzien dobry i jak tylko mi bachory dra ryja noca albo bawia sie o 4 rano w weekend to potem u mnie muzyka na full caly dzien do 21 minimum ale to taka z subwooferem, ze bas taki ze okna wszystkim w pionie dzwonia

jak bog kubie tak kuba bogu...
dziala jak najlepszy lek- potem z tydzien dwa bachory nawet nie pisna
moze jestem sasiadka z piekla rodem ale sorry...
moj pies nei wyje- nie szczeka, jakby go nie bylo.
to skoro jak byla mala i z poczatku wyla jakies kilka minut po moim wyjsciu z domu i tak bardzo to przeszkadzalo mlodym rodzicom, to teraz mnie przeszkadza wszystko

ja nie jestem dziecio-pozytywna i dla mnie nie ma nic gorszego w bloku- wiele zalezy odrodzicow
a ludzie ktorzy sa swieci i nienaruszalni bo maja dziecko zawsze beda miec ze mna wojne, bo dla mnie to jacys kretyni z kosmosu- o moj boze ona ma dziecko! doprawdy niezwykłe wow! poloze sie krzyzem przed nia chyba z tego powodu
Podpisuje sie pod wszystkim rekami i nogami
a sasiadka w "zaawansowanej" wymiata
Cytat:
wysłałam zaproszenie

---------- Dopisano o 13:17 ---------- Poprzedni post napisano o 13:13 ----------

no dokładnie my lubimy z Tż-tem że tak powiem nacieszyć się sobą jak mamy czas i wolne a wiadomo że przez rodziców byłoby to źle odbierane...mamy dni że w ogóle byśmy z łózka nie wychodzili Jestesmy w takim wieku, że no brakuje nam prywatności, nie możemy w pełni sie wyszaleć bo ciągle nam ktoś przeszkadza....nawet jak sie w pokoju zamkniemy to nie jest to samo.... ostatnio np. matka do mnie jakieś chore pretensje że znalazła pudełko po prezerwatywach pod moim łózkiem.... boze ile my mamy lat, żebym musiala sie z tego jej tłumaczyć ;/ ?!
Przepraszam ale

---------- Dopisano o 15:50 ---------- Poprzedni post napisano o 15:49 ----------

Cytat:
hahaha no fakt

edit. już doczytałam
Princesska a moze sandały
xXxKYLIExXx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-10, 14:51   #2573
exclusivee
Zakorzenienie

Nie myslcie tez ze moje dziecko ma jakis mega rygor w domu czy cos (jesli czytalyscie to co wczesniej pisalam), tylko ja sie po prostu nie cackam Jak synek jest w porzadku to wiadomo ze bawimy sie razem, smiejemy, tanczymy, gadamy (ja po swojemu i on po swojemu ), no ogolnie spedzamy milo czas razem, (ostatnio usiadl sobie kolo mnie i go glaskalam po glowie, nawet do taty nie chcial przyjsc tak mu milo bylo ), ale jesli zaczyna marudzic bez powodu czy cos na nas wymuszac to wtedy staramy sie temu zapobiegac. Nie chodzi mi tu o placz z jakiegos konkretnego powodu, ale male dzieci nieraz tak maja (typu np. mlody placze jak mu nie chcemy dac pilota), i uwazam ze dziecko powinno sie w jakis sposob uswiadomic ze tego czy tamtego nie wolno, a nie ulegac jak to robia niektorzy rodzice. Przykladowo mlody siedzi w pokoju i placze bo mu nie dalismy czegos czego nie mogl wziac? Trudno, powiemy mu ze nie wolno to pojdzie do swojego pokoju, chwile poplacze i zaraz do nas przyjdzie z powrotem sie pobawic. Nie chce zeby synek byl za bardzo rozpieszczony i myslal ze wszystko mu wolno. Najgorzej jest mi teraz mu wytlumaczyc ze np. "to jest mamy i tego nie wolno, Filipek ma swoje", tego jeszcze nie rozroznia i mysli ze wszystko moze sobie przywlaszczac Ale pracujemy nad tym A i powiem Wam ze np. jak ja mowie mu ze nie wolno czegos a on dalej to robi specjalnie na zlosc mi (cieszy sie wredota wtedy zawsze ) , to do akcji wkracza tz, powie mlodemu ze nie wolno i jego sie juz poslucha No ogolnie rzecz biorac to wychowanie dziecka nie jest takie proste, ale staramy sie z tz nie robic z synka takiego ciapciaka co to nic nie potrafi sam zrobic i trzeba wszystko mu podstawiac pod nos i glaskac, tylko zeby wlasnie byl w miare samodzielny i przestrzegal zasad. Sa nieraz takie momenty ze siedzimy w trojke (ja , tz, F) i mlody wychodzi do swojego pokoju, zamyka drzwi i sam sie tam bawi z pol godziny (oczywiscie zagladamy co jakis czas co robi) a potem do nas przychodzi z powrotem Cieszy mnie to, bo wiem ze niektorym dzieciom trzeba ciagle dostarczac zabawek, rozrywek itp. a moje dziecko jak ma nudy samo sobie znajduje zajecie, a do tego jeszcze prywatnosc sobie zapewnia Ale dzisiaj to mnie mlody zagial- spie sobie i nagle slysze "kiki, ho hie lala gaga", patrze a tu F wchodzi do mnie do pokoju Mysle sobie- "jakim cudem, lozeczko zamkniete bylo"- co sie potem okazalo- F otworzyl je sobie z zamku, wyszedl i przyszedl do mnie Z nim to trzeba uwazac jak cholera

Jasny popielaty brąz

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-07-10, 14:51   #2574
BLOND_PRINCESSKA
Magda ;)

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Włosy na blond farbujemy i o życiu

Cytat:
Tz nie widzi, ale podejrzewam, ze mowi tak tylko zeby mnie pocieszyc

No to zapisalam sie na 12 jutro

hahaha
czekam na efekty może jak zobaczę Twoją fotkę to przejdą mi moje obawy
Stary 2013-07-10, 14:55   #2575
exclusivee
Zakorzenienie

Kurde ale sie rozpisalam Ponioslo mnie wybaczcie

Jestem glodna

Jasny popielaty brąz
Stary 2013-07-10, 15:02   #2576
Agatau88
Zakorzenienie

I tak Was czytam i jednak zdania podzielone, dom a blok to chyba zależy jak mocno się kogos kocha i czy jest się gotowym poświecic swoje luksusy i dotychczasowy ład dla kogos. Ja to nie wiem czego chce fakt ale co poradzę ze dom to jednak dom i w domu dobrze

---------- Dopisano o 16:02 ---------- Poprzedni post napisano o 16:01 ----------

I widzisz BUNNY mam co chciałam, propozycja jaką chciałam...ale mi i tak źle i tak niedobrze. Kiedys pisalas ze Wadze (mój znak zodiaku) zawsze cos nie pasuje i nie dogodzi mialas chyba racje
Agatau88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-10, 15:16   #2577
exclusivee
Zakorzenienie

A tak jeszcze mi sie przypomnialo odnosnie dzieci- w bloku mialam sasiadow do ktorych ocdziennie przychodzila corka ze swoja corka 4 letnia ,a ta mala w ogole nie wychowana- darla sie w klatce na caly glos "dziadeeeeeek" zeby zszedl po nia sasiad, i dopoki nie zszedl bylo darcie sie Zawsze mi mlodego budzila Mala nie byla w ogole nauczona szacunku, jak powiedziala do mojego dziadka na klatce "Zamknij sie!" (jak krytykowal ze ona tak krzyczy) , to mama i sasiad sie smiali jakie dziecko wygadane Brak slow. W wychowywaniu dziecka nie mozna sobie dac wejsc na glowe, i trzeba miec jakies zasady, bo potem takie sytuacje sa

Cytat:
Napisane przez Agatau88 Pokaż wiadomość
I tak Was czytam i jednak zdania podzielone, dom a blok to chyba zależy jak mocno się kogos kocha i czy jest się gotowym poświecic swoje luksusy i dotychczasowy ład dla kogos. Ja to nie wiem czego chce fakt ale co poradzę ze dom to jednak dom i w domu dobrze

---------- Dopisano o 16:02 ---------- Poprzedni post napisano o 16:01 ----------

I widzisz BUNNY mam co chciałam, propozycja jaką chciałam...ale mi i tak źle i tak niedobrze. Kiedys pisalas ze Wadze (mój znak zodiaku) zawsze cos nie pasuje i nie dogodzi mialas chyba racje
Agatko musisz dokladnie sobie wszystko przemyslec bo to moze byc troche szok przeniesc sie z domu do bloku.. z tym ze predzej czy pozniej znajdziesz faceta z ktorym bedziecie chcieli zamieszkac razem i zapewne zaczniecie od bloku , wiec pomysl- jestes gotowa na to teraz? Jesli nie to moze lepiej przeczekac az do tego kroku "dojrzejesz"? Z drugiej strony to dopoki nie sprobujesz nie dowiesz sie jakby bylo

Jasny popielaty brąz

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-07-10, 15:34   #2578
Agatau88
Zakorzenienie

Już mieszkałam w bloku z facetem, mój były TZ. wiec tym bardziej wiem co to znaczy.
Moja Mama tez tak mowi, kto nie probuje ten nie ma. Może cos w tym jest.
Na pewno po wakacjach we wrześniu podejmę decyzje taką poważniejsza odnośnie swojego zycia.
Agatau88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-10, 16:02   #2579
anioleczek22
Raczkowanie

Czy któraś z Was stosowała moze farbę Joanny w odcieniu "Naturalny blond'? Mam rozjasniane włosy i w celu przyciemnienia użyłam saszetke Joanny naturlany blond. Kolor wyszedł super,a le po 2 myciach nic nie zostało. Myślicie, ze mogę się spodziewać podobnego efektu po farbie?
anioleczek22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-10, 16:15   #2580
czekoladowoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anioleczek22 Pokaż wiadomość
Czy któraś z Was stosowała moze farbę Joanny w odcieniu "Naturalny blond'? Mam rozjasniane włosy i w celu przyciemnienia użyłam saszetke Joanny naturlany blond. Kolor wyszedł super,a le po 2 myciach nic nie zostało. Myślicie, ze mogę się spodziewać podobnego efektu po farbie?
Mi po farbie na rozjasnionych włosach wyszedł szary mop. Dosłownie.
czekoladowoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów i fryzury

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości