|
Notka |
|
Dietetyka Miejsce dla os鏏, kt鏎e s na diecie. Rozmawiamy o zdrowym od篡wianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczno嗆 dobowa diet - musz one mie ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
Narz璠zia |
![]() |
#2551 |
Zadomowienie
Wiadomo軼i: 1 760
|
Dot.: Nasze codzienne jad這spisy cz. XIX - OCENA JADΜSPIS紟
sobotnie R:
1. placek: banan zblendowany z 3 jajkami i sma穎ny na 造瞠czce (z g鏎k) oleju kokosowego; 2. kurczak w curry i mleczku kokosowym z marchewk i cebul czerwon podany z ry瞠m br您owym (4 造磬i) i natk pietruszki; 3. jw. ale zamiast ry簑- p璚zak; 4. kefir (400 ml) z 造瞠czka naturalnego kakao + sa豉tka (sa豉ta lodowa, kilka czarnych oliwek, 2 pomidory, og鏎ek, p馧 awokado, kie趾i broku豉, 2 造瞠czki jogurtu naturalnego). i dzisiejsze: 1. owsianka na mleku (4 造磬i p豉tk闚 i 3/4 szklanki mleka 1,5%) + kaki; 2. ziemniaki, bigos i mi瘰o wieprzowe gulaszowe (gotowane); 3. w go軼iach: frytki i n騜ka z kurczaka z piekarnika + sa豉tka z pekinki, kukurydzy, marchewki, chrzanu i zapewne majonezu; 4. 1/4 szklanki mleczka kokosowego (resztki z kartonika ![]() ![]()
#2552 |
Raczkowanie
Wiadomo軼i: 492
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2553 |
Zadomowienie
|
Tak, jest delikatnie s這dkie
![]() ![]() A propos, czy kasza jaglana jest dobrym 廝鏚貫m w璕lowodan闚 w posi趾ach miedzy treningiem si這wym?
"Je郵i nie odwa篡sz si zrobi kroku, nigdy nie dowiesz si tego, do czego jeste zdolny. Ufaj po prostu, 瞠 w nowej sytuacji dasz rad"! Edytowane przez Djapira Czas edycji: 2013-12-08 o 21:29 |
![]() ![]() |
![]() |
#2554 |
Zadomowienie
Wiadomo軼i: 1 290
|
U z dzi
I Jajecznica z 2 jaj z szynk i szczypiorkiem, na oliwie z oliwek; 2 kromki ziarnistego chleba graham z serkiem pieprzowym, pomidorem, og鏎kiem kiszonym i sa豉t II Kawa貫k tortu czekoladowo-wi郾iowego z orzechami; kostka sernika z brzoskwiniami i kruszonk; kostka budyniowego jab貫cznika z kruszonk (resztki po sobotniej imprezie ![]() 3 godziny spaceru III Pier z kurczaka sma穎na bez t逝szczu; tortellini nadziewane borowikami; sos ma郵ano-鄉ietanowy z groszkiem i kurkami P馧 godziny 獞icze: https://www.youtube.com/watch?v=-yNfdhsgz24 IV Mix sa豉t z puszk tu鎍zyka w oleju sojowym, pomidorem, papryk, og鏎kiem kiszonym i pieprzem zio這wym Do picia: woda 廝鏚lana, 2x czarna kawa, herbaty: 2x zielona, zio這wa
#2555 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2556 | |
bez kija nie podchodz
Wiadomo軼i: 9 126
|
Mam pytanie, co my郵icie o 郵edziach w zalewie octowej na R ?
( nie sma穎nych) uwielbiam 郵edzie, wydawa這 mi si, 輳 przecie to ryba, wi璚 powinno by ok, ale gdzie ostatnio pzeczytalam, 瞠 niekoniecznie ok..
|
![]() ![]() |
![]() |
#2557 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2558 |
Raczkowanie
Wiadomo軼i: 97
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2559 |
Zadomowienie
Wiadomo軼i: 1 148
|
dzisiejszy jad這spis R
7.30 - kawa z mlekiem ,kromka chleba 篡tniego, 2 jajka sadzone na plasterku boczku (zamiast mas豉), p馧 du瞠j papryki 11.30 - pier indyka zapiekana, kasza gryczana, sur闚ka 15.00 - jab趾o 17.30 - pol璠wiczka wieprzowa pieczona, ry, pomidory z oliw i cebulk TRENING SIΜWY (Klatka piersiowa, plecy g鏎a i d馧, nogi) 21.00 - szynka pieczona, 3 ziemniaki, sur闚ka z roszponki i 簑rawiny suszonej, z oliw i octem balsamicznym
#2560 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2561 |
Zadomowienie
|
dzi瘯i ;D wow to mi貫 uczucie! tylko jak tak sobie zerkam na niego - 3 dania obiadowe heheh jogurtoholiczki nestle fitness pewnie maj mnie za grubasa
![]()
#2562 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Teraz zabra豉m si za 獞iczenia po ilu dobrych tygodniach przerwy, gdzie sporadycznie uda這 mi si odpali jaki program na YT. Wcze郾iej jednak 獞iczy豉m regularnie kilka razy w tygodniu i musz przyzna, 瞠 programy Fitness Blender nale膨 do moich ulubionych. O efektach wy陰cznie po Fitness Blender si nie wypowiem, bo korzysta豉m te w wielu innych trening闚 z YT ![]() ---------- Dopisano o 11:54 ---------- Poprzedni post napisano o 11:52 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#2563 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
heheh rzeczywi軼ie moc jest - czuj si coraz silniejsza ![]() ![]()
![]() |
#2564 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() :brawo: tak trzyma, 鄉iej im si w twarz. Ty te zdrowie masz jedno i nim nie poniewierasz tylko szanujesz ![]() Wys豉ne z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez DudiBoy Czas edycji: 2013-12-09 o 11:39 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2565 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2566 |
Raczkowanie
|
Moje R na dzi
9:00 - owsianka na mleku ry穎wym z 造瞠czk siemienia lnianego ( gar嗆 b這nnika granulowanego, gar嗆 orzech闚, 3 郵iwki suszone, gar嗆 簑rawiny suszonej, ma貫 jab趾o) 鑿iczenia z XFIT 11:00 - kawa, kostka gorzkiej czekolady 12:30 - p馧 Pomelo 14:30 - sa豉tka z po這wy ma貫j piersi kurczaka, z mandarynkami, migda豉mi; sos z jogurtu, troszk oliwy z oliwek, miodu i zi馧 prowansalskich 18:00 - Opakowanie Marwitek 19:00 - sa豉tka: 1 jajko, puszka tu鎍zyka w sosie w豉snym, oliwki, sa豉ta + szpinak, pomidorki cherry + minimalna ilo嗆 oliwy z oliwek + zio豉 prowansalskie i jak? Edytowane przez seedofwonder Czas edycji: 2013-12-09 o 18:03 |
![]() ![]() |
![]() |
#2567 | |
Konto usuni皻e
Wiadomo軼i: 2 319
|
Cytat:
cz窷ciowo utwardzony olej sojowy, syrop kukurydziany w proszku, ry poddany obr鏏ce cieplnej, regulator kwasowo軼i - fosforan potasu, emulgatory - lecytyna oraz E 471, substancja przeciwzbrylaj帷a - tlenek krzemu, barwniki - E 160b (biksyna, ekstrakt z nasion Bixa orellana L. - 鄴速y, naturalny; stosowany w margarynach, olejach, serach 鄴速ych), E 100 (kurkuma; 鄴速y, ro郵inny; stosowany w przyprawach, koncentratach), aromat identyczny z naturalnym. Od czego takiego lepiej trzyma si z daleka. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2568 |
Rozeznanie
Wiadomo軼i: 580
|
Potrzebuj rady.
Kwitn sobie na U, co prawda jeszcze mam uzupe軟ia poziom t逝szczu, ale dieta jest wzgl璠nie zbilansowana. Problem w tym, 瞠 tyj. Mam wra瞠nie, 瞠 zbieram wod (造kam hormony), ale w sumie ju sama nie wiem... Oczywi軼ie, ED daje o sobie zna, w weekend mia豉m ju przez to niez造 kryzys, ale dzisiaj zacz窸am si zastanawia - ile ja musia豉bym je嗆, 瞠by w nieco ponad tydzie uzbiera 2 kilo? Zerknie kto? Z dzisiaj. Przed: woda z plastrem cytryny i 造瞠czk miodu I jajecznica z 2 jaj na odrobinie mas豉, z pomidorkami i kie趾ami; ma豉 grahamka z mas貫m, 2 plastrami salami, papryk; 2 mandarynki; zielona herbata II jab趾o; jogurt pitny Activia 195g III bu趾a z ziarnami s這necznika z 2 plastrami twarogu p馧t逝stego i 造瞠czk domowych powide 郵iwkowych (raczej nies這dzone, ew. w 郵adowej ilo軼i) IV ok. 2/3 woreczka ry簑 bia貫go; mi瘰o drobiowe w sosie jarzynowym; kapusta kiszona z marchewk; kubek roso逝 z makaronem V baton "owsiana przek御ka"; kisiel o smaku truskawkowym VI (b璠zie) pewnie 2 kromki z mas貫m i szynk, serek wiejski 150g + warzywa i melisa W mi璠zyczasie godzina intensywnych 獞icze, godzina spaceru i 2 kursy po schodach na 11. pi皻ro. ![]() Pog逝pia豉m. Mam ochot rzuci te tabletki, bo znowu czuj si ze sob... 幢e. Ale mo瞠 co z tym jad這spisem jest nie tak? Edytowane przez Shariana Czas edycji: 2013-12-09 o 18:21 |
![]() ![]() |
![]() |
#2569 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() [1=513900e90b83d91c2e26787 f916d5639aed43c42;4408682 7]A czyta豉 sk豉d tego mleka ry穎wego w proszku? Bo mleko w proszku (niezale積ie czy sojowe, ry穎we, czy owsiane) ma fatalny sk豉d. Poni瞠j sk豉d jednego niby ry穎wego: cz窷ciowo utwardzony olej sojowy, syrop kukurydziany w proszku, ry poddany obr鏏ce cieplnej, regulator kwasowo軼i - fosforan potasu, emulgatory - lecytyna oraz E 471, substancja przeciwzbrylaj帷a - tlenek krzemu, barwniki - E 160b (biksyna, ekstrakt z nasion Bixa orellana L. - 鄴速y, naturalny; stosowany w margarynach, olejach, serach 鄴速ych), E 100 (kurkuma; 鄴速y, ro郵inny; stosowany w przyprawach, koncentratach), aromat identyczny z naturalnym. Od czego takiego lepiej trzyma si z daleka. [/QUOTE] Rzeczywi軼ie niez造 syf... ![]() U z dzi - dzie 獞iczeniowo-naukowy ![]() I 2 kromki ziarnistego chleba graham: z kie豚as wieprzowo-wo這w, og鏎kiem kiszonym i sa豉t / z serem brie, papryk i sa豉t; banan 1,5 godziny 獞icze https://www.youtube.com/watch?v=ocWjGpBrTjg II Kakaowa owsianka z kasz mann i otr瑿ami orkiszowymi na mleku z: jab趾iem, cynamonem, serkiem homo, orzechami w這skimi i miodem wielokwiatowym III Makaron razowy z kawa趾ami piersi indyka sma穎nymi bez t逝szczu, fasolk szparagow i pesto IV Jajecznica z 3 jaj na oliwie z szynk, pomidorem i pieprzem zio這wym Do picia: woda 廝鏚lana, czarna kawa, herbaty: 2x zielona, owocowa, zio這wa.
od 10.7.2005 - T ![]() od 3.03.2014 praca ![]() od 11.07.2014 MGR IN ![]() Edytowane przez Poa alpina Czas edycji: 2013-12-09 o 18:50 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2570 | ||
bez kija nie podchodz
Wiadomo軼i: 9 126
|
Cytat:
![]() Nie wiem, chyba jak sobie pozwole od czasu do czasu to nci si nie stanie ![]() Jad這spis R z dzi 1. Owsianka ( 40 g platkow owsianych, garsc orzechow, jajo, mleko 2 %, mandarynka) 2. p豉t 郵edzia w zalewie octowej, marchew, kromka razowca ze s這necznikiem posmarowana mas貫m ( ok 40 g ) 3. zupa pomidorowa gotowana na udku z kurczaka, jad豉m z tym mi瘰em 4. kromka razowa ( ok 40 g ) posmarowana mas貫m, z serem z馧tym i w璠lin z piersi z kurczaka 5. jajecznica 2 jaja, 造zeczka mas豉, seler naciowy, pomidor, kromka razowca ( ok 40 g )
||
![]() ![]() |
![]() |
#2571 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Z jad這spisem wszystko w porz康ku ![]() ![]()
![]() |
#2572 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja jestem pe軟a, 瞠 a si obawia豉m, 瞠 za du穎! ![]() Jak patrzy豉m na przyk豉dowe jad這spisy podpi皻e na forum, na R, U, P to niekt鏎e R maj jeszcze mnie kcal a s podpi皻e jako przyk豉d. Co do mleka... to co mam zrobi? Skoro nie mog zwyk貫go, a owsianki z samej wody mi si nie u鄉iecha je嗆 :P Ju nie chc popada w skrajno嗆. + kupi豉m nieproszkowane w Rossmanie za 5,99 ry穎we i owsiane. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2573 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
W dodatku boj si, bo ten wzrost wagi nast徙i bardzo szybko (nie ty豉m w takim tempie nawet b璠帷 na P i jedz帷 o wiele wi璚ej! Teraz i tak jem nieco mniej, ni mi kazali...) i za nic nie wiem, jak to odebra. Zastanawiam si, czy mam dobrze dobrane tabletki, bo nie czuj si najlepiej (i nie chodzi tu tylko o wag, cho to te mnie przera瘸)... Ale dzi瘯uj za komplement. ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzeda髒e
![]() |
#2574 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() W og鏊e nabia逝 nie mo瞠sz, czy tylko mleka? Cytat:
![]() Bo z menu to Ty nawet nie pr鏏uj kombinowa ![]()
od 10.7.2005 - T ![]() od 3.03.2014 praca ![]() od 11.07.2014 MGR IN ![]() Edytowane przez Poa alpina Czas edycji: 2013-12-09 o 19:50 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2575 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Koniec OT. Dzi瘯uj. :tak: |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2576 |
Raczkowanie
Wiadomo軼i: 402
|
Moje U: dzi na uczelni ca造 dzie wi璚 i bez konkretnego obiadu, ale w sumie wydaje mi si, 瞠 jak na taki dzie to ca趾iem okej.. Spojrzycie?
:ma造 jogurt naturalny, owsianka z otr瑿ami, 郵iwki suszone, pomara鎍za, kawa z mlekiem II:2 鈔ednie kromki chleba pe軟oziarnistego 篡tniego z ziarnami soi, p馧 z mas貫m sa豉t, pomidorem, a drugie p馧 z mas貫m orzechowym i mozarell P:(bo obiadem nie mo積a tego nazwa) serek wiejski z du篡m pomidorem, bu趾a grahamka wieloziarnista, kawa z mlekiem K:porz康na porcja ciep貫j kapusty kiszonej z grochem i mas貫m, kromka chleba pszenno-篡tniego z olejem kokosowym i og鏎kiem, kubek zsiad貫go mleka
#2577 | |
Zadomowienie
|
Nie rozpada sie i bez maki
![]() Trzeba dobrze rozgrza patelnie, potem wyla mas, przykry przykrywk, a gdy sie zetnie (nie trzymaj za d逝go, bo wyjdzie za suche) to k豉de na talerz i przekr璚am na drug stron na 20-30 sekund ![]() Cytat:
![]() Ja uwielbiam w oleju z cebul... ![]() dzisiejsze nudne R: 1. placek owsiany (4 造磬i p豉tk闚 + 2 jajka) z jab趾iem i cynamonem; 2. kefir naturalny (150 ml) 3. sa豉tka - 50 gr 這sosia, jajo, kilka oliwek, pomidor, og鏎ek, kie趾i, lodowa, 1 造磬a oliwy i 1 造瞠czka musztardy, pieprz; 4. tuna wsw, 4 造zki ry簑 basmati, 3 造zki kukurydzy, og鏎ek, por, 2 造瞠czki j.nat.; 鑿. pump (si這we) 5. 20:30/45 (mam wyrzuty 瞠 p騧no ![]()
Najlepsze Promocje i Wyprzeda髒e
![]() |
#2578 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
W ogole. Ten jogurt w salatce to juz jest max. I to tez niecale opakowanie i tak naprawde nie powinnam za czesto... ![]() Generalnie nie licz kcal, ale g這dna nie chodz. Nadmieni te, 瞠 mam metabolizm 70 letniej staruszki. B喚dy m這do軼i i ED... Dlatego jedz帷 tyle, to ja i tak si ju czuj bardzo pe軟a. A dzi akurat nie mia豉m jako du穎 ruchu, domowy dzie g堯wnie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2579 |
Zakorzenienie
Wiadomo軼i: 3 675
|
Witajcie.
Mog si przy陰czy? Chcia豉bym da Wam do oceny m鎩 jad這spis, ale przyznam si, 瞠 nie mam si造 czyta ca貫go w徠ku, a mam pytanie, czy kt鏎a jest mo瞠 dietetykiem i umia豉by go profesjonalnie zweryfikowa? Zale篡 mi na obiektywnej opinii ![]() Pozdrawiam i trzymam kciuki ![]()
![]() |
#2580 |
Zadomowienie
Wiadomo軼i: 1 375
|
Dziewczyny, b璠 bardzo wdzi璚zna za ocen mojego jad這spisu. Powoli wychodz z redukcji,chcia豉bym nieco zwi瘯szy posi趾i i utrzyma moje 5 kg na minusie, po udanym odchudzaniu. P鏦i co jeszcze jad這spis redukcyjny.
Prosz o rady jak bezpiecznie wej嗆 w utrzymanie. 好iadanie, 8:00. : owsianka na mleku migda這wym z 2 造瞠k p豉tk闚, z mro穎nymi malinami, mandarynk,po這w banana, i 3 造磬ami serka wiejskiego Pi徠nicy II 郾iadanie, 11:30: kromka 篡tniego razowca ze s這necznikiem z past z twarogu p馧t逝stego, w璠zonego pstr庵a, z koperkiem i pomidorem. Kawa z mlekiem 2% Obiad, 15:00: filet z soli zapiekany ze szpinakiem i czosnkiem, 2 造磬i kaszy p璚zak, broku造 i kalarepka na parze Kolacja,18:30 : jajko na p馧twardo, sa豉tka z roszponki i rukoli, po這wy avocado, pomidora i 鄴速ej papryki Ruch: 1,5 h na si這wni: rozgrzewka, 30 min si這wych, 40 min szybkiego stepera, rozci庵anie. Napoje: 1,5 l wody, herbata i pokrzywa |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

«
Poprzedni w徠ek
|
Nast瘼ny w徠ek
»
Ten w徠ek obecnie przegl康aj: 1 (0 u篡tkownik闚 i 1 go軼i) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:37.