Nasze codzienne jad這spisy cz. XIX - OCENA JADΜSPIS紟 - Strona 86 - Wizaz.pl

Wr鵵   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla os鏏, kt鏎e s na diecie. Rozmawiamy o zdrowym od篡wianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczno嗆 dobowa diet - musz one mie ponad 1000 kcal.

Zamknij w徠ek

Narz璠zia
Stary 2013-12-08, 19:58   #2551
Djapira
Zadomowienie

Wiadomo軼i: 1 760
Dot.: Nasze codzienne jad這spisy cz. XIX - OCENA JADΜSPIS紟

sobotnie R:

1. placek: banan zblendowany z 3 jajkami i sma穎ny na 造瞠czce (z g鏎k) oleju kokosowego;
2. kurczak w curry i mleczku kokosowym z marchewk i cebul czerwon podany z ry瞠m br您owym (4 造磬i) i natk pietruszki;
3. jw. ale zamiast ry簑- p璚zak;
4. kefir (400 ml) z 造瞠czka naturalnego kakao + sa豉tka (sa豉ta lodowa, kilka czarnych oliwek, 2 pomidory, og鏎ek, p馧 awokado, kie趾i broku豉, 2 造瞠czki jogurtu naturalnego).

i dzisiejsze:
1. owsianka na mleku (4 造磬i p豉tk闚 i 3/4 szklanki mleka 1,5%) + kaki;
2. ziemniaki, bigos i mi瘰o wieprzowe gulaszowe (gotowane);
3. w go軼iach: frytki i n騜ka z kurczaka z piekarnika + sa豉tka z pekinki, kukurydzy, marchewki, chrzanu i zapewne majonezu;
4. 1/4 szklanki mleczka kokosowego (resztki z kartonika); sa豉tka: sa豉ta lodowa, czarne oliwki, 2 pomidory, og鏎ek, kie趾i broku豉, p馧 awokado; jajko z dwoma 鄴速kami, 1 造瞠czka oliwy, 2 造瞠czki j.naturalnego, pieprz i s鏊.

Djapira jest offline Zg這 do moderatora  
Stary 2013-12-08, 20:07   #2552
seedofwonder
Raczkowanie

Wiadomo軼i: 492

Cytat:
Napisane przez Djapira Poka wiadomo嗆
1. placek: banan zblendowany z 3 jajkami i sma穎ny na 造瞠czce (z g鏎k) oleju kokosowego;
O, brzmi ciekawie. To jest s這dkie?
seedofwonder jest offline Zg這 do moderatora  
Stary 2013-12-08, 21:25   #2553
Djapira
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez seedofwonder Poka wiadomo嗆
O, brzmi ciekawie. To jest s這dkie?
Tak, jest delikatnie s這dkie Spr鏏uj

A propos, czy kasza jaglana jest dobrym 廝鏚貫m w璕lowodan闚 w posi趾ach miedzy treningiem si這wym?

Edytowane przez Djapira
Czas edycji: 2013-12-08 o 21:29
Stary 2013-12-08, 22:38   #2554
Poa alpina
Zadomowienie

Wiadomo軼i: 1 290

U z dzi

I Jajecznica z 2 jaj z szynk i szczypiorkiem, na oliwie z oliwek; 2 kromki ziarnistego chleba graham z serkiem pieprzowym, pomidorem, og鏎kiem kiszonym i sa豉t
II Kawa貫k tortu czekoladowo-wi郾iowego z orzechami; kostka sernika z brzoskwiniami i kruszonk; kostka budyniowego jab貫cznika z kruszonk (resztki po sobotniej imprezie )
3 godziny spaceru
III Pier z kurczaka sma穎na bez t逝szczu; tortellini nadziewane borowikami; sos ma郵ano-鄉ietanowy z groszkiem i kurkami
P馧 godziny 獞icze: https://www.youtube.com/watch?v=-yNfdhsgz24
IV Mix sa豉t z puszk tu鎍zyka w oleju sojowym, pomidorem, papryk, og鏎kiem kiszonym i pieprzem zio這wym

Do picia: woda 廝鏚lana, 2x czarna kawa, herbaty: 2x zielona, zio這wa

Poa alpina jest offline Zg這 do moderatora  
Stary 2013-12-08, 23:01   #2555
DudiBoy
Zakorzenienie

Wiadomo軼i: 5 640
GG do DudiBoy

Cytat:
Napisane przez Djapira Poka wiadomo嗆
Tak, jest delikatnie s這dkie Spr鏏uj
A nie rozpada si? Nie da豉 瘸dnej m彗i?

Wys豉ne z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
DudiBoy jest offline Zg這 do moderatora  
Stary 2013-12-09, 07:46   #2556
Unex
bez kija nie podchodz

Wiadomo軼i: 9 126

Mam pytanie, co my郵icie o 郵edziach w zalewie octowej na R ?
( nie sma穎nych) uwielbiam 郵edzie, wydawa這 mi si, 輳 przecie to ryba, wi璚 powinno by ok, ale gdzie ostatnio pzeczytalam, 瞠 niekoniecznie ok..

Cytat:
Waga najszybciej spada jak si j wypie**oli przez okno

10/06/14

Unex jest offline Zg這 do moderatora  
Stary 2013-12-09, 08:15   #2557
seedofwonder
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Poa alpina Poka wiadomo嗆
P馧 godziny 獞icze: [url]https://www.youtube.com/watch?
Fajne te cwiczenia? Sa efekty?
Stary 2013-12-09, 08:40   #2558
cukierkowa1
Raczkowanie

Wiadomo軼i: 97

Cytat:
Napisane przez Unex Poka wiadomo嗆
( nie sma穎nych) uwielbiam 郵edzie, wydawa這 mi si, 輳 przecie to ryba, wi璚 powinno by ok, ale gdzie ostatnio pzeczytalam, 瞠 niekoniecznie ok..
podbijam, te jestem ciekawa
cukierkowa1 jest offline Zg這 do moderatora  
Stary 2013-12-09, 10:00   #2559
agaczini
Zadomowienie

Wiadomo軼i: 1 148

dzisiejszy jad這spis R

7.30 - kawa z mlekiem ,kromka chleba 篡tniego, 2 jajka sadzone na plasterku boczku (zamiast mas豉), p馧 du瞠j papryki

11.30 - pier indyka zapiekana, kasza gryczana, sur闚ka

15.00 - jab趾o

17.30 - pol璠wiczka wieprzowa pieczona, ry, pomidory z oliw i cebulk

TRENING SIΜWY (Klatka piersiowa, plecy g鏎a i d馧, nogi)

21.00 - szynka pieczona, 3 ziemniaki, sur闚ka z roszponki i 簑rawiny suszonej, z oliw i octem balsamicznym
Stary 2013-12-09, 10:33   #2560
Abigal
Raczkowanie

Wiadomo軼i: 441
GG do Abigal

Cytat:
Napisane przez agaczini Poka wiadomo嗆
dzisiejszy jad這spis R

7.30 - kawa z mlekiem ,kromka chleba 篡tniego, 2 jajka sadzone na plasterku boczku (zamiast mas豉), p馧 du瞠j papryki

11.30 - pier indyka zapiekana, kasza gryczana, sur闚ka

15.00 - jab趾o

17.30 - pol璠wiczka wieprzowa pieczona, ry, pomidory z oliw i cebulk

TRENING SIΜWY (Klatka piersiowa, plecy g鏎a i d馧, nogi)

21.00 - szynka pieczona, 3 ziemniaki, sur闚ka z roszponki i 簑rawiny suszonej, z oliw i octem balsamicznym
widz, 瞠 fajnie ogarn窸a ten jad這spis, dla mnie idealnie
Abigal jest offline Zg這 do moderatora  
Stary 2013-12-09, 10:44   #2561
agaczini
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Abigal Poka wiadomo嗆
widz, 瞠 fajnie ogarn窸a ten jad這spis, dla mnie idealnie
dzi瘯i ;D wow to mi貫 uczucie! tylko jak tak sobie zerkam na niego - 3 dania obiadowe heheh jogurtoholiczki nestle fitness pewnie maj mnie za grubasa

Okazje i pomys造 na prezent

REKLAMA
Stary 2013-12-09, 10:54   #2562
Poa alpina
Zadomowienie

Cytat:
Ale jakie kupujesz te 郵edzie? Tzn. luzem gdzie w rybnym, czy w pude趾u? Te od popularnych producent闚 cz瘰to s dos豉dzanie s這dzikami b康 cukrem i konserwowane - warto poczyta sk豉d. Mo瞠 to o to chodzi... Bo 郵ed sam w sobie jest bardzo zdrowy .

Cytat:
Fajne te cwiczenia? Sa efekty?
Teraz zabra豉m si za 獞iczenia po ilu dobrych tygodniach przerwy, gdzie sporadycznie uda這 mi si odpali jaki program na YT. Wcze郾iej jednak 獞iczy豉m regularnie kilka razy w tygodniu i musz przyzna, 瞠 programy Fitness Blender nale膨 do moich ulubionych. O efektach wy陰cznie po Fitness Blender si nie wypowiem, bo korzysta豉m te w wielu innych trening闚 z YT . Ale jedno jest pewne - od czasu gdy rok temu zacz窸am co tam sobie 獞iczy, moje cia這 bardzo fajnie si wymodelowa這.

---------- Dopisano o 11:54 ---------- Poprzedni post napisano o 11:52 ----------

Cytat:
dzi瘯i ;D wow to mi貫 uczucie! tylko jak tak sobie zerkam na niego - 3 dania obiadowe heheh jogurtoholiczki nestle fitness pewnie maj mnie za grubasa
Tymczasem - to jest mega moc! Jeste siln kobiet a nie listkiem telepi帷ym si na wietrze - za tak warto軼iowe posi趾i po陰czone z 獞iczeniami nale膨 si brawa! No i odrzu熤y w dal "dietetyczne" strachy przed t逝szczami i wieprzowin.

Stary 2013-12-09, 11:25   #2563
agaczini
Zadomowienie

Cytat:
Ale jakie kupujesz te 郵edzie? Tzn. luzem gdzie w rybnym, czy w pude趾u? Te od popularnych producent闚 cz瘰to s dos豉dzanie s這dzikami b康 cukrem i konserwowane - warto poczyta sk豉d. Mo瞠 to o to chodzi... Bo 郵ed sam w sobie jest bardzo zdrowy .

Teraz zabra豉m si za 獞iczenia po ilu dobrych tygodniach przerwy, gdzie sporadycznie uda這 mi si odpali jaki program na YT. Wcze郾iej jednak 獞iczy豉m regularnie kilka razy w tygodniu i musz przyzna, 瞠 programy Fitness Blender nale膨 do moich ulubionych. O efektach wy陰cznie po Fitness Blender si nie wypowiem, bo korzysta豉m te w wielu innych trening闚 z YT . Ale jedno jest pewne - od czasu gdy rok temu zacz窸am co tam sobie 獞iczy, moje cia這 bardzo fajnie si wymodelowa這.

---------- Dopisano o 11:54 ---------- Poprzedni post napisano o 11:52 ----------

Tymczasem - to jest mega moc! Jeste siln kobiet a nie listkiem telepi帷ym si na wietrze - za tak warto軼iowe posi趾i po陰czone z 獞iczeniami nale膨 si brawa! No i odrzu熤y w dal "dietetyczne" strachy przed t逝szczami i wieprzowin.

heheh rzeczywi軼ie moc jest - czuj si coraz silniejsza )) dzi瘯uj za pozytywne komentarze
Stary 2013-12-09, 11:36   #2564
DudiBoy
Zakorzenienie

Wiadomo軼i: 5 640
GG do DudiBoy

Cytat:

:brawo: tak trzyma, 鄉iej im si w twarz.
Ty te zdrowie masz jedno i nim nie poniewierasz tylko szanujesz

Edytowane przez DudiBoy
Czas edycji: 2013-12-09 o 11:39
DudiBoy jest offline Zg這 do moderatora  
Stary 2013-12-09, 14:49   #2565
agaczini
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez DudiBoy Poka wiadomo嗆

:brawo: tak trzyma, 鄉iej im si w twarz.
Ty te zdrowie masz jedno i nim nie poniewierasz tylko szanujesz

czasem cz這wiek po prostu czuje si dziwnie gdy wszystkie skinny fat kole瘸nki mowi "ojej ty tyle jesz na dieci ?" ale mam to gdzie, WAKE UP, KICKASS, REPEAT
Stary 2013-12-09, 17:56   #2566
seedofwonder
Raczkowanie

Moje R na dzi

9:00 - owsianka na mleku ry穎wym z 造瞠czk siemienia lnianego ( gar嗆 b這nnika granulowanego, gar嗆 orzech闚, 3 郵iwki suszone, gar嗆 簑rawiny suszonej, ma貫 jab趾o)
鑿iczenia z XFIT
11:00 - kawa, kostka gorzkiej czekolady
12:30 - p馧 Pomelo
14:30 - sa豉tka z po這wy ma貫j piersi kurczaka, z mandarynkami, migda豉mi; sos z jogurtu, troszk oliwy z oliwek, miodu i zi馧 prowansalskich
18:00 - Opakowanie Marwitek
19:00 - sa豉tka: 1 jajko, puszka tu鎍zyka w sosie w豉snym, oliwki, sa豉ta + szpinak, pomidorki cherry + minimalna ilo嗆 oliwy z oliwek + zio豉 prowansalskie

i jak?

Edytowane przez seedofwonder
Czas edycji: 2013-12-09 o 18:03
Stary 2013-12-09, 18:13   #2567
513900e90b83d91c2e26787f916d5639aed43c42
Konto usuni皻e

Wiadomo軼i: 2 319

Cytat:
Kupuj w sklepach z 篡wno軼i organiczn i ekologiczn S te owsiane, kukurydziane, sojowe. Du穎 r騜nych.
Ry穎we zwyk貫 jest o wiele za drogia dla mnie :x
A nie wydaje mi si, 瞠by z tym by這 co nie tak hehe
A czyta豉 sk豉d tego mleka ry穎wego w proszku? Bo mleko w proszku (niezale積ie czy sojowe, ry穎we, czy owsiane) ma fatalny sk豉d. Poni瞠j sk豉d jednego niby ry穎wego:
cz窷ciowo utwardzony olej sojowy, syrop kukurydziany w proszku, ry poddany obr鏏ce cieplnej, regulator kwasowo軼i - fosforan potasu, emulgatory - lecytyna oraz E 471, substancja przeciwzbrylaj帷a - tlenek krzemu, barwniki - E 160b (biksyna, ekstrakt z nasion Bixa orellana L. - 鄴速y, naturalny; stosowany w margarynach, olejach, serach 鄴速ych), E 100 (kurkuma; 鄴速y, ro郵inny; stosowany w przyprawach, koncentratach), aromat identyczny z naturalnym.
Od czego takiego lepiej trzyma si z daleka.
513900e90b83d91c2e26787f916d5639aed43c42 jest offline Zg這 do moderatora  
Stary 2013-12-09, 18:19   #2568
Shariana
Rozeznanie

Wiadomo軼i: 580

Potrzebuj rady.
Kwitn sobie na U, co prawda jeszcze mam uzupe軟ia poziom t逝szczu, ale dieta jest wzgl璠nie zbilansowana.
Problem w tym, 瞠 tyj.
Mam wra瞠nie, 瞠 zbieram wod (造kam hormony), ale w sumie ju sama nie wiem... Oczywi軼ie, ED daje o sobie zna, w weekend mia豉m ju przez to niez造 kryzys, ale dzisiaj zacz窸am si zastanawia - ile ja musia豉bym je嗆, 瞠by w nieco ponad tydzie uzbiera 2 kilo?
Zerknie kto?
Z dzisiaj.

Przed: woda z plastrem cytryny i 造瞠czk miodu
I jajecznica z 2 jaj na odrobinie mas豉, z pomidorkami i kie趾ami; ma豉 grahamka z mas貫m, 2 plastrami salami, papryk; 2 mandarynki; zielona herbata
II jab趾o; jogurt pitny Activia 195g
III bu趾a z ziarnami s這necznika z 2 plastrami twarogu p馧t逝stego i 造瞠czk domowych powide 郵iwkowych (raczej nies這dzone, ew. w 郵adowej ilo軼i)
IV ok. 2/3 woreczka ry簑 bia貫go; mi瘰o drobiowe w sosie jarzynowym; kapusta kiszona z marchewk; kubek roso逝 z makaronem
V baton "owsiana przek御ka"; kisiel o smaku truskawkowym
VI (b璠zie) pewnie 2 kromki z mas貫m i szynk, serek wiejski 150g + warzywa i melisa

W mi璠zyczasie godzina intensywnych 獞icze, godzina spaceru i 2 kursy po schodach na 11. pi皻ro. 6h w szkole.
Pog逝pia豉m. Mam ochot rzuci te tabletki, bo znowu czuj si ze sob... 幢e.
Ale mo瞠 co z tym jad這spisem jest nie tak?

Edytowane przez Shariana
Czas edycji: 2013-12-09 o 18:21
Shariana jest offline Zg這 do moderatora  
Stary 2013-12-09, 18:31   #2569
Poa alpina
Zadomowienie

Cytat:
Moje R na dzi

9:00 - owsianka na mleku ry穎wym z 造瞠czk siemienia lnianego ( gar嗆 b這nnika granulowanego, gar嗆 orzech闚, 3 郵iwki suszone, gar嗆 簑rawiny suszonej, ma貫 jab趾o)
鑿iczenia z XFIT
11:00 - kawa, kostka gorzkiej czekolady
12:30 - p馧 Pomelo
14:30 - sa豉tka z po這wy ma貫j piersi kurczaka, z mandarynkami, migda豉mi; sos z jogurtu, troszk oliwy z oliwek, miodu i zi馧 prowansalskich
18:00 - Opakowanie Marwitek
19:00 - sa豉tka: 1 jajko, puszka tu鎍zyka w sosie w豉snym, oliwki, sa豉ta + szpinak, pomidorki cherry + minimalna ilo嗆 oliwy z oliwek + zio豉 prowansalskie

i jak?
Maluuutko . Wrzu sobie do kalkulatora 篡wieniowego i przekonaj si sama, jak ma這 kalorii tu wychodzi... Pier z kurczaka powinna by ca豉, zw豉szcza, 瞠 by豉 niedu瘸! Z這穎ne w璕le tylko na 郾iadanie - nie za fajnie... Plus za to, 瞠 jesz du穎 orzech闚 i warzyw, ale reszta powinna by o wieeele mocniejsza...

[1=513900e90b83d91c2e26787 f916d5639aed43c42;4408682 7]A czyta豉 sk豉d tego mleka ry穎wego w proszku? Bo mleko w proszku (niezale積ie czy sojowe, ry穎we, czy owsiane) ma fatalny sk豉d. Poni瞠j sk豉d jednego niby ry穎wego:
cz窷ciowo utwardzony olej sojowy, syrop kukurydziany w proszku, ry poddany obr鏏ce cieplnej, regulator kwasowo軼i - fosforan potasu, emulgatory - lecytyna oraz E 471, substancja przeciwzbrylaj帷a - tlenek krzemu, barwniki - E 160b (biksyna, ekstrakt z nasion Bixa orellana L. - 鄴速y, naturalny; stosowany w margarynach, olejach, serach 鄴速ych), E 100 (kurkuma; 鄴速y, ro郵inny; stosowany w przyprawach, koncentratach), aromat identyczny z naturalnym.
Od czego takiego lepiej trzyma si z daleka.
[/QUOTE]
Rzeczywi軼ie niez造 syf...

U z dzi - dzie 獞iczeniowo-naukowy

I 2 kromki ziarnistego chleba graham: z kie豚as wieprzowo-wo這w, og鏎kiem kiszonym i sa豉t / z serem brie, papryk i sa豉t; banan
1,5 godziny 獞icze https://www.youtube.com/watch?v=ocWjGpBrTjg
II Kakaowa owsianka z kasz mann i otr瑿ami orkiszowymi na mleku z: jab趾iem, cynamonem, serkiem homo, orzechami w這skimi i miodem wielokwiatowym
III Makaron razowy z kawa趾ami piersi indyka sma穎nymi bez t逝szczu, fasolk szparagow i pesto
IV Jajecznica z 3 jaj na oliwie z szynk, pomidorem i pieprzem zio這wym

Do picia: woda 廝鏚lana, czarna kawa, herbaty: 2x zielona, owocowa, zio這wa.

Edytowane przez Poa alpina
Czas edycji: 2013-12-09 o 18:50

Okazje i pomys造 na prezent

REKLAMA
Stary 2013-12-09, 18:35   #2570
Unex
bez kija nie podchodz

Wiadomo軼i: 9 126

Cytat:
Takie na wage, czyli luzem
Nie wiem, chyba jak sobie pozwole od czasu do czasu to nci si nie stanie

Jad這spis R z dzi

1. Owsianka ( 40 g platkow owsianych, garsc orzechow, jajo, mleko 2 %, mandarynka)
2. p豉t 郵edzia w zalewie octowej, marchew, kromka razowca ze s這necznikiem posmarowana mas貫m ( ok 40 g )
3. zupa pomidorowa gotowana na udku z kurczaka, jad豉m z tym mi瘰em
4. kromka razowa ( ok 40 g ) posmarowana mas貫m, z serem z馧tym i w璠lin z piersi z kurczaka
5. jajecznica 2 jaja, 造zeczka mas豉, seler naciowy, pomidor, kromka razowca ( ok 40 g )

Cytat:
Waga najszybciej spada jak si j wypie**oli przez okno

10/06/14

Unex jest offline Zg這 do moderatora  
Stary 2013-12-09, 18:40   #2571
Poa alpina
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Shariana Poka wiadomo嗆
Potrzebuj rady.
Kwitn sobie na U, co prawda jeszcze mam uzupe軟ia poziom t逝szczu, ale dieta jest wzgl璠nie zbilansowana.
Problem w tym, 瞠 tyj.
Mam wra瞠nie, 瞠 zbieram wod (造kam hormony), ale w sumie ju sama nie wiem... Oczywi軼ie, ED daje o sobie zna, w weekend mia豉m ju przez to niez造 kryzys, ale dzisiaj zacz窸am si zastanawia - ile ja musia豉bym je嗆, 瞠by w nieco ponad tydzie uzbiera 2 kilo?
Zerknie kto?
Z dzisiaj.

Przed: woda z plastrem cytryny i 造瞠czk miodu
I jajecznica z 2 jaj na odrobinie mas豉, z pomidorkami i kie趾ami; ma豉 grahamka z mas貫m, 2 plastrami salami, papryk; 2 mandarynki; zielona herbata
II jab趾o; jogurt pitny Activia 195g
III bu趾a z ziarnami s這necznika z 2 plastrami twarogu p馧t逝stego i 造瞠czk domowych powide 郵iwkowych (raczej nies這dzone, ew. w 郵adowej ilo軼i)
IV ok. 2/3 woreczka ry簑 bia貫go; mi瘰o drobiowe w sosie jarzynowym; kapusta kiszona z marchewk; kubek roso逝 z makaronem
V baton "owsiana przek御ka"; kisiel o smaku truskawkowym
VI (b璠zie) pewnie 2 kromki z mas貫m i szynk, serek wiejski 150g + warzywa i melisa

W mi璠zyczasie godzina intensywnych 獞icze, godzina spaceru i 2 kursy po schodach na 11. pi皻ro. 6h w szkole.
Pog逝pia豉m. Mam ochot rzuci te tabletki, bo znowu czuj si ze sob... 幢e.
Ale mo瞠 co z tym jad這spisem jest nie tak?
A BMI jakie masz? Je郵i ca造 czas jeste gdzie na granicy niedowagi, to ciesz si, 瞠 nieco przybierasz . To Ci pomo瞠 w odzyskaniu @. Najlepiej by by這, jakby si nie przejmowa豉 mas cia豉 - tak wiele masz teraz do wywalczenia, a te par kilo do przodu krzywdy Ci nie zrobi. Zreszt, te wahania nawet 2 kg w t czy w t, to NAPRAWD u kobiet normalka w zale積o軼i od cyklu, pory dnia, stopnia wypr騜nienia nawet itd.

Z jad這spisem wszystko w porz康ku . Nie zawracaj z tej drogi, bo pi瘯nie Ci idzie!

Stary 2013-12-09, 18:40   #2572
seedofwonder
Raczkowanie

Cytat:
Maluuutko . Wrzu sobie do kalkulatora 篡wieniowego i przekonaj si sama, jak ma這 kalorii tu wychodzi... Pier z kurczaka powinna by ca豉, zw豉szcza, 瞠 by豉 niedu瘸! Z這穎ne w璕le tylko na 郾iadanie - nie za fajnie... Plus za to, 瞠 jesz du穎 orzech闚 i warzyw, ale reszta powinna by o wieeele mocniejsza...
Ale na R za ma這?
Ja jestem pe軟a, 瞠 a si obawia豉m, 瞠 za du穎!
Jak patrzy豉m na przyk豉dowe jad這spisy podpi皻e na forum, na R, U, P to niekt鏎e R maj jeszcze mnie kcal a s podpi皻e jako przyk豉d.

Co do mleka...
to co mam zrobi? Skoro nie mog zwyk貫go, a owsianki z samej wody mi si nie u鄉iecha je嗆 :P Ju nie chc popada w skrajno嗆.
+ kupi豉m nieproszkowane w Rossmanie za 5,99 ry穎we i owsiane.
Stary 2013-12-09, 19:05   #2573
Shariana
Rozeznanie

Cytat:
A BMI jakie masz? Je郵i ca造 czas jeste gdzie na granicy niedowagi, to ciesz si, 瞠 nieco przybierasz . To Ci pomo瞠 w odzyskaniu @. Najlepiej by by這, jakby si nie przejmowa豉 mas cia豉 - tak wiele masz teraz do wywalczenia, a te par kilo do przodu krzywdy Ci nie zrobi. Zreszt, te wahania nawet 2 kg w t czy w t, to NAPRAWD u kobiet normalka w zale積o軼i od cyklu, pory dnia, stopnia wypr騜nienia nawet itd.

Z jad這spisem wszystko w porz康ku . Nie zawracaj z tej drogi, bo pi瘯nie Ci idzie!
Opieraj帷 si na tym: http://www.bmi-kalkulator.pl/ moje BMI to 20.7, wi璚 ju na pewno nie niedowaga... A w dodatku moje wahania wagi zawsze by造 ma貫 - max. 0.2-0.4 kg w ci庵u doby, 0.5 to ju by豉 bur簑azja... i to nawet w czasie, gdy mia豉m straszne problemy z zaparciami. Teraz cz瘰totliwo嗆 wypr騜nie w og鏊e nie pozwala mi na wi瘯sze odst瘼stwa od tego.
W dodatku boj si, bo ten wzrost wagi nast徙i bardzo szybko (nie ty豉m w takim tempie nawet b璠帷 na P i jedz帷 o wiele wi璚ej! Teraz i tak jem nieco mniej, ni mi kazali...) i za nic nie wiem, jak to odebra. Zastanawiam si, czy mam dobrze dobrane tabletki, bo nie czuj si najlepiej (i nie chodzi tu tylko o wag, cho to te mnie przera瘸)...
Ale dzi瘯uj za komplement.

Najlepsze Promocje i Wyprzeda髒e

REKLAMA
Stary 2013-12-09, 19:47   #2574
Poa alpina
Zadomowienie

Cytat:
Ale na R za ma這?
Ja jestem pe軟a, 瞠 a si obawia豉m, 瞠 za du穎!
Jak patrzy豉m na przyk豉dowe jad這spisy podpi皻e na forum, na R, U, P to niekt鏎e R maj jeszcze mnie kcal a s podpi皻e jako przyk豉d.

Co do mleka...
to co mam zrobi? Skoro nie mog zwyk貫go, a owsianki z samej wody mi si nie u鄉iecha je嗆 :P Ju nie chc popada w skrajno嗆.
+ kupi豉m nieproszkowane w Rossmanie za 5,99 ry穎we i owsiane.
奸ed ten w徠ek, a nie te menu podpi皻e sto lat temu kt鏎ych nieraz nikt nie weryfikowa . Wi瘯szo嗆 jedzenia u Ciebie to warzywa, ma這 tu tre軼i. A w ko鎍u te 獞iczysz. Ile Ci wysz這 tych kcal?

W og鏊e nabia逝 nie mo瞠sz, czy tylko mleka?

Cytat:
Napisane przez Shariana Poka wiadomo嗆
Opieraj帷 si na tym: http://www.bmi-kalkulator.pl/ moje BMI to 20.7, wi璚 ju na pewno nie niedowaga... A w dodatku moje wahania wagi zawsze by造 ma貫 - max. 0.2-0.4 kg w ci庵u doby, 0.5 to ju by豉 bur簑azja... i to nawet w czasie, gdy mia豉m straszne problemy z zaparciami. Teraz cz瘰totliwo嗆 wypr騜nie w og鏊e nie pozwala mi na wi瘯sze odst瘼stwa od tego.
W dodatku boj si, bo ten wzrost wagi nast徙i bardzo szybko (nie ty豉m w takim tempie nawet b璠帷 na P i jedz帷 o wiele wi璚ej! Teraz i tak jem nieco mniej, ni mi kazali...) i za nic nie wiem, jak to odebra. Zastanawiam si, czy mam dobrze dobrane tabletki, bo nie czuj si najlepiej (i nie chodzi tu tylko o wag, cho to te mnie przera瘸)...
Ale dzi瘯uj za komplement.
Huh, no je郵i widzisz jeszcze inne skutki uboczne brania tabletek, to mo瞠 rzeczywi軼ie co w tym by... Warto skonsultowa si w takim razie z lekarzem, bo my w tej kwestii za wiele nie poradzimy. Ja na moich hormonach czu豉m si doskonale, ale rozumiem, 瞠 Ty dosta豉 co na przerwanie tego Twojego w niesko鎍zono嗆 przed逝瘸j帷ego si dziwnego cyklu? Czy ju bierzesz co nast瘼nego?

Bo z menu to Ty nawet nie pr鏏uj kombinowa

Edytowane przez Poa alpina
Czas edycji: 2013-12-09 o 19:50
Stary 2013-12-09, 19:54   #2575
Shariana
Rozeznanie

Cytat:
Huh, no je郵i widzisz jeszcze inne skutki uboczne brania tabletek, to mo瞠 rzeczywi軼ie co w tym by... Warto skonsultowa si w takim razie z lekarzem, bo my w tej kwestii za wiele nie poradzimy. Ja na moich hormonach czu豉m si doskonale, ale rozumiem, 瞠 Ty dosta豉 co na przerwanie tego Twojego w niesko鎍zono嗆 przed逝瘸j帷ego si dziwnego cyklu? Czy ju bierzesz co nast瘼nego?

Bo z menu to Ty nawet nie pr鏏uj kombinowa
To chyba b璠zie jedyne rozwi您anie, szkoda tylko, 瞠 to tak daleko. :/ Co do tabs闚 - leki wywo豉wcze zadzia豉造 tylko raz, od ponad tygodnia (czyli od kiedy waga zacz窸a wariowa) bior leki na odtworzenie cyklu od absolutnych podstaw. Czy te raczej "przyspieszenie" go, bo sam z siebie trwa豚y jakie 3 lata...
Koniec OT.
Dzi瘯uj. :tak:
Stary 2013-12-09, 21:02   #2576
marma53
Raczkowanie

Wiadomo軼i: 402

Moje U: dzi na uczelni ca造 dzie wi璚 i bez konkretnego obiadu, ale w sumie wydaje mi si, 瞠 jak na taki dzie to ca趾iem okej.. Spojrzycie?
:ma造 jogurt naturalny, owsianka z otr瑿ami, 郵iwki suszone, pomara鎍za, kawa z mlekiem
II:2 鈔ednie kromki chleba pe軟oziarnistego 篡tniego z ziarnami soi, p馧 z mas貫m sa豉t, pomidorem, a drugie p馧 z mas貫m orzechowym i mozarell
P:(bo obiadem nie mo積a tego nazwa) serek wiejski z du篡m pomidorem, bu趾a grahamka wieloziarnista, kawa z mlekiem
K:porz康na porcja ciep貫j kapusty kiszonej z grochem i mas貫m, kromka chleba pszenno-篡tniego z olejem kokosowym i og鏎kiem, kubek zsiad貫go mleka

marma53 jest offline Zg這 do moderatora  
Stary 2013-12-09, 21:17   #2577
Djapira
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez DudiBoy Poka wiadomo嗆
A nie rozpada si? Nie da豉 瘸dnej m彗i?
Nie rozpada sie i bez maki
Trzeba dobrze rozgrza patelnie, potem wyla mas, przykry przykrywk, a gdy sie zetnie (nie trzymaj za d逝go, bo wyjdzie za suche) to k豉de na talerz i przekr璚am na drug stron na 20-30 sekund

Cytat:
Bardzo dobre 廝鏚這 t逝szczu

Ja uwielbiam w oleju z cebul...

dzisiejsze nudne R:
1. placek owsiany (4 造磬i p豉tk闚 + 2 jajka) z jab趾iem i cynamonem;
2. kefir naturalny (150 ml)
3. sa豉tka - 50 gr 這sosia, jajo, kilka oliwek, pomidor, og鏎ek, kie趾i, lodowa, 1 造磬a oliwy i 1 造瞠czka musztardy, pieprz;
4. tuna wsw, 4 造zki ry簑 basmati, 3 造zki kukurydzy, og鏎ek, por, 2 造瞠czki j.nat.;
鑿. pump (si這we)
5. 20:30/45 (mam wyrzuty 瞠 p騧no ) ca豉 pojedyncza pier kurczaka + 4 造磬i ryzu br您owego).

Najlepsze Promocje i Wyprzeda髒e

REKLAMA
Stary 2013-12-09, 22:09   #2578
seedofwonder
Raczkowanie

Cytat:
奸ed ten w徠ek, a nie te menu podpi皻e sto lat temu kt鏎ych nieraz nikt nie weryfikowa . Wi瘯szo嗆 jedzenia u Ciebie to warzywa, ma這 tu tre軼i. A w ko鎍u te 獞iczysz. Ile Ci wysz這 tych kcal?

W og鏊e nabia逝 nie mo瞠sz, czy tylko mleka?

W ogole. Ten jogurt w salatce to juz jest max. I to tez niecale opakowanie i tak naprawde nie powinnam za czesto...

Generalnie nie licz kcal, ale g這dna nie chodz.
Nadmieni te, 瞠 mam metabolizm 70 letniej staruszki.
B喚dy m這do軼i i ED...
Dlatego jedz帷 tyle, to ja i tak si ju czuj bardzo pe軟a. A dzi akurat nie mia豉m jako du穎 ruchu, domowy dzie g堯wnie.
Stary 2013-12-09, 22:26   #2579
agusia8524
Zakorzenienie

Wiadomo軼i: 3 675

Witajcie.
Mog si przy陰czy?

Chcia豉bym da Wam do oceny m鎩 jad這spis, ale przyznam si, 瞠 nie mam si造 czyta ca貫go w徠ku, a mam pytanie, czy kt鏎a jest mo瞠 dietetykiem i umia豉by go profesjonalnie zweryfikowa?
Zale篡 mi na obiektywnej opinii
Pozdrawiam i trzymam kciuki
Stary 2013-12-09, 22:44   #2580
agnieszka16
Zadomowienie

Wiadomo軼i: 1 375

Dziewczyny, b璠 bardzo wdzi璚zna za ocen mojego jad這spisu. Powoli wychodz z redukcji,chcia豉bym nieco zwi瘯szy posi趾i i utrzyma moje 5 kg na minusie, po udanym odchudzaniu. P鏦i co jeszcze jad這spis redukcyjny.
Prosz o rady jak bezpiecznie wej嗆 w utrzymanie.

好iadanie, 8:00. : owsianka na mleku migda這wym z 2 造瞠k p豉tk闚, z mro穎nymi malinami, mandarynk,po這w banana, i 3 造磬ami serka wiejskiego Pi徠nicy

II 郾iadanie, 11:30: kromka 篡tniego razowca ze s這necznikiem z past z twarogu p馧t逝stego, w璠zonego pstr庵a, z koperkiem i pomidorem. Kawa z mlekiem 2%

Obiad, 15:00: filet z soli zapiekany ze szpinakiem i czosnkiem, 2 造磬i kaszy p璚zak, broku造 i kalarepka na parze

Kolacja,18:30 : jajko na p馧twardo, sa豉tka z roszponki i rukoli, po這wy avocado, pomidora i 鄴速ej papryki

Ruch: 1,5 h na si這wni: rozgrzewka, 30 min si這wych, 40 min szybkiego stepera, rozci庵anie.
Napoje: 1,5 l wody, herbata i pokrzywa
agnieszka16 jest offline Zg這 do moderatora  
Zamknij w徠ek

Nowe w徠ki na forum Dietetyka

Ten w徠ek obecnie przegl康aj: 1 (0 u篡tkownik闚 i 1 go軼i)

Zasady wysy豉nia wiadomo軼i
Nie mo瞠sz zak豉da nowych w徠k闚
Nie mo瞠sz pisa odpowiedzi
Nie mo瞠sz dodawa zdj耩 i plik闚
Nie mo瞠sz edytowa swoich post闚

BB code is W陰czono
Emotikonki: W陰czono
Kod [IMG]: W陰czono
Kod HTML: Wy陰czono

Gor帷e linki

Data ostatniego posta: 2014-04-04 19:07:29

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:37.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze穎ne.

Jakiekolwiek aktywno軼i, w szczeg鏊no軼i: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre軼i, danych lub informacji dost瘼nych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczeg鏊no軼i w celu ich eksploracji, zmierzaj帷ej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia system闚 uczenia maszynowego, algorytm闚 lub sztucznej inteligencji Obowi您ek uzyskania wyra幡ej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzgl璠u spos鏏 pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre軼i, danych lub informacji dost瘼nych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak r闚nie bez wzgl璠u na charakter tych tre軼i, danych i informacji.

Powy窺ze nie dotyczy wy陰cznie przypadk闚 wykorzystywania tre軼i, danych i informacji w celu umo磧iwienia i u豉twienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo磧iwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj帷ych serwisy internetowe w ramach indeksowania wynik闚 wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wi璚ej informacji znajdziesz tutaj.