W wątku mamy już mamusie, teraz czas na nasze brzusie! Staraczki 2013, część 6 - Strona 86 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-17, 11:16   #2551
(kicia)
Zakorzenienie

Dot.: W wątku mamy już mamusie, teraz czas na nasze brzusie! Staraczki 2013, część 6

Cytat:
Napisane przez wiecznie_pod_wiatr Pokaż wiadomość
szczęściara . Ja kilka miesięcy temu połowę aptek w mieście chyba przeszłam i nie było a panie aptekatrki patrzyły na mnie jak na dziwoląga
bo większość nie wie co ma w aptece ew trzeba prosić o termometr z dwoma miejscami po przecinku a nie owulacyjny

---------- Dopisano o 12:16 ---------- Poprzedni post napisano o 12:14 ----------

Cytat:
Napisane przez manieczka1 Pokaż wiadomość
no to jak wytrzymałaś dziś to może wytrzymasz do niedzieli?

słuchaj, najważniejsze, że nie wstawałaś ja też często się budzę w nocy i kręcę, ale póki nie wstaję nic nie unieważniam i jest ok

---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:59 ----------

a jeśli chodzi o powiedzeniu pracodawcy o ciąży to ja zawsze też uważałam, że szefowa spoko i nie będę się bała powiedzieć, ale ostatnio zaszła koleżanka i szefowa do mnie - "no pani kochana, teraz to pani musi poczekać, musicie się jakoś wymieniać, bo inaczej nie dam rady"! co za tekst! moja kumpela jest teraz w drugiej ciąży, a ja mam czekać z pierwszą, aż ona wróci z macierzyńskiego?
poza tym dziś coś było napomknięte, że być może szykują się zwolnienia 20%... i jak byłam pewna tego, że mi umowę przedłużą, tak teraz nie wiem już nic - a umowę mam do końca tego roku
o dzięki za info ja jeszcze trochę zielona w tym temacie
Bartuś 11.08.2014 godz.15:10 3810 g 55 cm

(kicia) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 11:17   #2552
wiecznie_pod_wiatr
Zakorzenienie

Dot.: W wątku mamy już mamusie, teraz czas na nasze brzusie! Staraczki 2013, część 6

Cytat:
Napisane przez (kicia) Pokaż wiadomość
bo większość nie wie co ma w aptece ew trzeba prosić o termometr z dwoma miejscami po przecinku a nie owulacyjny
właśnie mówiłam że owulacyjny z 2 miejscami po przecinku . A niby miasto nie małe, a apteki nie zaopatrzone . Śmiałam się, że w tak katolickim kraju nie można dostać termometru owu
wiecznie_pod_wiatr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 11:20   #2553
manieczka1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marszalka Pokaż wiadomość
ja sobie wczoraj gmernęłam w szyjce, a co...no i sama już nie wiem w każdym bądź razie, była chyba nisko bo jak wsadziłam palucha to bez problemu ją znalazłam, no i właśnie chyba jak czubek nosa, więc zapisałam twarda, i żadnej dziurki nie wyczułam, więc zamknięta ... kurde mam nadzieję, że dobrze to rozumiem, bo tez chciałabym ją obadywać
dojdziesz do wprawy ja sama nieraz mam wątpliwości, ale już chociaż rozróżniam kiedy wysoko, kiedy nisko niedługo będę specem jak Leine
Cytat:
Śmiałam się, że w tak katolickim kraju nie można dostać termometru owu
23.06.2011
01.06.2013
manieczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 11:24   #2554
(kicia)
Zakorzenienie

Cytat:
właśnie mówiłam że owulacyjny z 2 miejscami po przecinku . A niby miasto nie małe, a apteki nie zaopatrzone . Śmiałam się, że w tak katolickim kraju nie można dostać termometru owu
to ja sobie pomyślałam że na moim zadupiu nie będą wiedziały o czym mówię i poprosiłam po prostu o termometr elektroniczny z 2miejscami. A babka poszła szuka szuka mówi że nie mają mają tylko owulacyjny do planowania rodziny a ja zdziwko
Bartuś 11.08.2014 godz.15:10 3810 g 55 cm

(kicia) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 11:30   #2555
Kamel
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez wik_and_ola Pokaż wiadomość
NIE ROBIŁAM TESTU.

miałam za sobą ciężką noc, nie mogłam usnąć i kręciłam się, co chwile chciało mi się pić, albo siku . Usnełam dopiero koło 6 I wstałam przed chwilą. I tak stwierdziłam, że po takim moczu to ja dużego poziomu hcg nie mogę się spodziewać. I nie robiłam testu. Nie wiem, ale chyba bałam się wyniku i dlatego tak wyszło
Rób jutro ! Powodzenia

---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ----------

[/QUOTE] U nas na takich bilansach to tak standardowo sprawdzali wagę, wzrost dzieciaczka, kazała się przejść czy chód prawidłowy, ostrość wzroku tak pobierznie i test słuchu i to chyba na tyle. Aa, jeszcze w ząbki zajrzała i profilaktycznie zleciła podstawowe badania krwi i moczu[/QUOTE]

Dziękuję bardzo za przybliżenie tematu

Cytat:
Napisane przez Leine Pokaż wiadomość
Maciejka a więc czekamy do jutra

meire daje trochę libido

manieczka, marszalka, Carmena ojj chyba tak zobaczę szyjkę jak wrócę od ortopedy
Wczoraj bardzo zmiękła przed nalotem ale nie wiem czy to przejściowe było czy się otworzyła już

dobry jest

Moja już prawie zdrowa
A na bilansie to pewnie wzrost, waga i jak tam mowa Przełóż lepiej
On ogólnie jest największym zboczuchem świata Pewnie byście się dobrali

Aha to pewnie przełożę bo z tym katarem będzie marudny i nie da się zbadać.

---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:26 ----------

Ja powoli uciekam, trzeba coś ogarnąć

11.12.2013
16.08.2013
Synuś- 2011
Córeczka- 2015

Killer 1x

Edytowane przez Kamel
Czas edycji: 2013-09-17 o 11:28
Kamel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 11:34   #2556
maciejka1987
Zakorzenienie

Cytat:
no to jak wytrzymałaś dziś to może wytrzymasz do niedzieli?

słuchaj, najważniejsze, że nie wstawałaś ja też często się budzę w nocy i kręcę, ale póki nie wstaję nic nie unieważniam i jest ok

---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:59 ----------

a jeśli chodzi o powiedzeniu pracodawcy o ciąży to ja zawsze też uważałam, że szefowa spoko i nie będę się bała powiedzieć, ale ostatnio zaszła koleżanka i szefowa do mnie - "no pani kochana, teraz to pani musi poczekać, musicie się jakoś wymieniać, bo inaczej nie dam rady"! co za tekst! moja kumpela jest teraz w drugiej ciąży, a ja mam czekać z pierwszą, aż ona wróci z macierzyńskiego?
poza tym dziś coś było napomknięte, że być może szykują się zwolnienia 20%... i jak byłam pewna tego, że mi umowę przedłużą, tak teraz nie wiem już nic - a umowę mam do końca tego roku
no właśnie ja usłyszałam podobne stwierdzenie, nie wiem czy to w żartach... dlatego póki co nikt nie wie, że się staramy...

Cytat:
Napisane przez meire Pokaż wiadomość
no, to objawy całkiem OK.. ale nie chcę Cię nakręcać, bo sama to właśnie teraz przechodzę... jeszcze ponad tydzień do planowego okresu, a mnie już od kilku dni bolą cycki i tak mrowią w sutkach, a do tego w podbrzuszu boli i kłuje....
ale sama sobie nie chcę wkręcać, bo wszystkie wiemy, jak to jest.. jak się chce coś zobaczyć, to na siłę się człowiek doszukuje...

a kiedy powinnaś dostać okres??

Leine, dzięki.. łapię...
w niedzielę, także jeszcze parę dni będzie. Dziś jest najwczesniej 9dpo, a najpóźniej 11 dpo

Wstawiłam 1 pranie, nie lubię robić prania, bo mamy jedną małą suszarkę i muszę robić pranie na raty... mże polecicie jakąs fajną suszarę?

6.2.15

maciejka1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 11:40   #2557
meire
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maciejka1987 Pokaż wiadomość
no właśnie ja usłyszałam podobne stwierdzenie, nie wiem czy to w żartach... dlatego póki co nikt nie wie, że się staramy...

w niedzielę, także jeszcze parę dni będzie. Dziś jest najwczesniej 9dpo, a najpóźniej 11 dpo

Wstawiłam 1 pranie, nie lubię robić prania, bo mamy jedną małą suszarkę i muszę robić pranie na raty... mże polecicie jakąs fajną suszarę?
oo. przyłączam sie, bo też mam małe suszarki.. na szczęście w piwnicy zrobiłam sobie suszarnię, bo tam gorąco jest, jak w saunie i wszystko schnie na momencie...

ale ja mam teraz gorszy problem... bo w sobotę zepsuła mi się pralka... i musimy kupić nową, a zupełnie nie wiem, jaka jest najlepsza... a bez pralki to sobie długo naszego żywota nie wyobrażam... Zuza duża dziewczyna już, a fleja straszna za matką... codziennie ufajtana przychodzi z przedszkola...

Zuzka - ur. 19.11.2009

Julcia - 08.11.2013

II - 22.05.2014

Natalka - 28.01.2015

16.01.2015

meire jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 11:41   #2558
manieczka1
Zakorzenienie

Cytat:
oj nie pomogę chodzi o taką stojącą tak? my w obecnie wynajmowanym mieszkanku mamy teraz taką podwieszaną, sufitową nad wanną, ale też wielka nie jest. Poza tym teraz jak jest taka pogoda i nie można wywiesić prania na balkon to wszystko się kisi
ale niedługo wynosimy się na swoje i też będę musiała kupić jakąś dobrą suszareczkę stojącą, więc jak coś polecicie to też skorzystam
23.06.2011
01.06.2013
Stary 2013-09-17, 11:55   #2559
FlightlessBird
Zakorzenienie

Cytat:

Przyszły moje testy owulacyjne w przyszłym tygodniu zacznę na nie sikać

FlightlessBird jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 12:03   #2560
vioris
Zakorzenienie

Witam Jakimś cudem Was nadrobiłam

Cytat:
Napisane przez Carmenaa_88 Pokaż wiadomość
Nawet nie wiedziałam, że coś takiego jest na TLC ostatnio jestem trochę powadzona z tym programem, bo zaczął mnie wkurzać tymi MAsterChefami, Wypiekami i innym badziewiem a o porodówce dowiedziałam się przez przypadek wczoraj.
Jest, właśnie oglądam bo mam nagrane
Polecam naprawdę Piękne historie. Ja ogólnie lubię TLC bo tam te programy są w taki fajny sposób kręcone, mi bardzo pasuje

Cytat:
trzymam , pamiętam ten dzień gdy byłam w ciąży z Igusiem aż została brygadzistka wezwana i na szybko w biurze szukali (szefowa i kadrowa) w kodeksie pracy haczyka, żeby mnie wyrzucić, po czym przyszła brygadzistka po 2 godzinach i mówi "masz szczęście, 2 dni wcześniej i by Cie zwolnili, bo szukali na ciebie haczyka jak ch.olera", powiedziałam, że nie bez powodu powiedziałam dzisiaj, nie jestem taka głupia żeby dać się wywalić
A dlaczego 2 dni wcześniej jakbyś powiedziała to by Cię zwolnili?

Cytat:
Napisane przez Leine Pokaż wiadomość
Dobry

Tż po wczorajszym się zapytał czy ja się koniny nie najadłam
A było ostro
Już mu współczułam jak go związałam

Cytat:
Napisane przez Lea_ny Pokaż wiadomość
Hello
U mnie od rana był dalszy ciąg ponurego nastroju... na dodatek jestem chora, a zaraz muszę iść do pracy

Ale nieco poprawił mi humor kierowca autobusu, na którego trafiłam dzisiaj 2 razy - przez całą drogę nawijał do mikrofonu, więc co chwila było Witał wszystkich wsiadających do środka, komentował, że teraz zatrzymamy się na przystanku, żeby zgarnąć nowe "gazele", opowiadał żarty, zachęcał ludzi do integracji... I tak bez przerwy
Okazało się, że ma nawet swoją stronę na Fejsbku i że na YouTubie są z nim filmiki: https://www.facebook.com/pages/Weso%...69083819870902

A tutaj artykuł o nim: http://warszawa.gazeta.pl/warszawa/1...y__WIDEO_.html

Szkoda, że we wszystkich autobusach nie panuje taka fajna atmosfera!
Świetny facet Obejrzałam i jakby w większości busów tak było, to ludzie by byli bardziej uśmiechnięci i mieli lepszy humorek W naszym kraju brakuje uśmiechu.

Cytat:
moje dziecko wylizało mi pół margaryny
Widocznie mu tłuszczu brakowało

Cytat:
Napisane przez Kamel Pokaż wiadomość
Zdrówka dla Twojej Córeczki, żeby też szybko wyzdrowiała.
A ja przypomniałam sobie, że mój jest chory zasmarkany a jutro mam bilans 2 lata a u nas jest podział na dzieci chore i zdrowe i nie wiem czy iść z takim dzieckiem na dzieci zdrowe, pewnie znowu muszę przełożyć?

Co oni tam sprawdzają?
Jeśli macie podział na zdrowe i chore dzieci a chyba wszędzie tak jest, to nie możesz z nim tam iść. Na "zdrową stronę" chodzą kilkudniowe maluszki na szczepienia więc tam chorych dzieci nawet z katarem być nie może

A ja miałam dziś super pobudkę Moja córka o 7 przybiegła z przerażeniem w oczach i mówi, że się stała tragedia. Okazało się, że nie ma połowy wody w akwarium
Myślałam, że zbiorniki jest pęknięty a tu się okazało, że się przytkał filtr i przez rurkę napowietrzającą wypompował wodę za akwa
Pół akwarium wody wylane na biurko, panele i ścianę. Jedyne szczęście, że koło biurka stał karton który wchłonął 80% wody. Ale od 7 rano myłam, wycierałam i sprzątałam
Stary 2013-09-17, 12:05   #2561
Carmenaa_88
Zakorzenienie

http://static.promoceny.pl/foto/vyro...9000/88921.jpg ja mam taką suszarkę z Carrefoura i jestem zadowolona
dałam za nią ze 140zł bo wcześniej kupowałam zawsze te tanie i się wyginały, łamały.

Maciejka to jak dałaś radę dzisiaj nie robić to może się jednak wstrzymasz do niedzieli ?

Igorek ur.4.09.2010

Maja 16.04.2014- 26.04.2014
(na zawsze w moim sercu Aniołku)

Edytowane przez Carmenaa_88
Czas edycji: 2013-09-17 o 12:07
Carmenaa_88 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-09-17, 12:08   #2562
God Of War 20
Zakorzenienie

Hej ale jedziecie z pisaniem... podczytuje ale jakaś zamulona dziś jestem...

---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ----------

Cytat:
http://static.promoceny.pl/foto/vyro...9000/88921.jpg ja mam taką suszarkę z Carrefoura i jestem zadowolona
dałam za nią ze 140zł bo wcześniej kupowałam zawsze te tanie i się wyginały, łamały.

Maciejka to jak dałaś radę dzisiaj nie robić to może się jednak wstrzymasz do niedzieli ?
Też mam suszarkę ale jakąś tanią... i do tej pory nic się jej nie dzieje a ma już z 3-4 lata?

maciejka to kiedy w końcu testujesz bo nie wiem jak zmienić?

Edytowane przez God Of War 20
Czas edycji: 2013-09-17 o 12:09
God Of War 20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 12:11   #2563
Carmenaa_88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vioris Pokaż wiadomość

A ja miałam dziś super pobudkę Moja córka o 7 przybiegła z przerażeniem w oczach i mówi, że się stała tragedia. Okazało się, że nie ma połowy wody w akwarium
Myślałam, że zbiorniki jest pęknięty a tu się okazało, że się przytkał filtr i przez rurkę napowietrzającą wypompował wodę za akwa
Pół akwarium wody wylane na biurko, panele i ścianę. Jedyne szczęście, że koło biurka stał karton który wchłonął 80% wody. Ale od 7 rano myłam, wycierałam i sprzątałam
wyobrażam sobie Twojego zonka

a dlatego 2dni, ponieważ ja miałam początek umowy, i prawo pracy jest takie (było wówczas) że musi minąć ileś dni/tygodni od początku umowy, abym była nietykalna jeśli jestem w ciąży tam to było wtedy chyba 12tygodni od rozpoczęcia umowy. Także przez 5tygodni musiałam się "ukrywać"i trzymać dziub

Igorek ur.4.09.2010

Edytowane przez Carmenaa_88
Czas edycji: 2013-09-17 o 12:13
Stary 2013-09-17, 12:13   #2564
maciejka1987
Zakorzenienie

w sobotę 21

6.2.15

maciejka1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 12:13   #2565
Luzia
Zakorzenienie

helou

Rzadko ostatnio piszę, ale czekam na owu, więc same wiecie że to akurat mało ciekawy okres

Ale jestem na bierząco

Leine, zmienisz mi na 2cs?

Luzia jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-09-17, 12:17   #2566
God Of War 20
Zakorzenienie

Cytat:
w sobotę 21
ok
Stary 2013-09-17, 12:28   #2567
marszalka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Luzia Pokaż wiadomość
helou

Rzadko ostatnio piszę, ale czekam na owu, więc same wiecie że to akurat mało ciekawy okres

Ale jestem na bierząco

czekanie na owu tez może byc ekscytujące

---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:18 ----------

no nie jeszcze 1,5 godziny w pracy, a ja już padam na twarz
marszalka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 12:29   #2568
debraM
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Juliette25 Pokaż wiadomość
Jestem

A więc - wg. USG - 8 tydzień, 3 dzień
Maluch ma 1,87 cm :P z dugiego zdjęcia 1,90 cm Serce bije - wali jak dzwon

Gin powiedział, że wzorcowa ciąża

Poniżej foto

Piękna dzidzia Gratulacje wzorowej ciąży

Ja wczoraj miałam ogromny ból na @, normalnie czułam jak ze mnie spływa. Pomyślałam sobie 'w końcu'! Po przyjściu do domu lecę na kibelek, a tam nic... no szok! Wczoraj na noc było fikanko, od rana ból. Idę na kibelek już pewna, że tym razem to @ musi przyjść, a tam nawet plamienia nie ma a brzuch dalej boli. Chcę zapisać się do gina, ale cały czas mi się wydaje, że zaraz dostanę @, a z @ nie pójdę i odwlekam to w czasie. Na pewno pójdę w nowym cyklu, ale niech on się już zacznie

Mam pytanie, ale strasznie mi głupio .... Czy ja jako studentka mogę iśc do gina na nfz? Najpierw trzeba iść do rodzinnego po skierowanie czy od razu można? Ja serio nie wiem, bo nie byłam nigdy u lekarza na nfz , a nie wyrobię na badaniach hormonów, które pewnie powinnam sobie zrobić.

3190g, 55cm
debraM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 12:30   #2569
Zalamana_girl
Wtajemniczenie

Odp: Dot.: W wątku mamy już mamusie, teraz czas na nasze brzusie! Staraczki 2013, czę

Cytat:
Witam Jakimś cudem Was nadrobiłam

Jest, właśnie oglądam bo mam nagrane
Polecam naprawdę Piękne historie. Ja ogólnie lubię TLC bo tam te programy są w taki fajny sposób kręcone, mi bardzo pasuje

Świetny facet Obejrzałam i jakby w większości busów tak było, to ludzie by byli bardziej uśmiechnięci i mieli lepszy humorek W naszym kraju brakuje uśmiechu.

Widocznie mu tłuszczu brakowało

Jeśli macie podział na zdrowe i chore dzieci a chyba wszędzie tak jest, to nie możesz z nim tam iść. Na "zdrową stronę" chodzą kilkudniowe maluszki na szczepienia więc tam chorych dzieci nawet z katarem być nie może

Uuu wspolczuje z tym akwarium,a wycieranie takiej ilosci wody to prawie jak kara jakas.

Mnie sie dzisiaj humor poprawil moj przyjezdza w piatek wieczorem na caly weekend oby tylko w ostatniej chwili sie cos nie zmienilo tfu tfu, ale na razie jestem przeszczesliwa

Powiedzial tez,ze rodzina jest dla niego najwazniejsza i nigdy wiecej za zadne wyjazdy tego typu sie nie bierze

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Moje największe szczęście <3
Zalamana_girl jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-09-17, 12:33   #2570
wiecznie_pod_wiatr
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez debraM Pokaż wiadomość
Mam pytanie, ale strasznie mi głupio .... Czy ja jako studentka mogę iśc do gina na nfz? Najpierw trzeba iść do rodzinnego po skierowanie czy od razu można? Ja serio nie wiem, bo nie byłam nigdy u lekarza na nfz , a nie wyrobię na badaniach hormonów, które pewnie powinnam sobie zrobić.
jako studentka masz ubezpieczenie zdrowotne . Wystarczy legitymacja studencka (ja tak chodziłam ) i żadne skierowanie nie est Ci potrzebne
wiecznie_pod_wiatr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 12:35   #2571
Zalamana_girl
Wtajemniczenie

Odp: Dot.: W wątku mamy już mamusie, teraz czas na nasze brzusie! Staraczki 2013, czę

Cytat:
Piękna dzidzia Gratulacje wzorowej ciąży

Ja wczoraj miałam ogromny ból na @, normalnie czułam jak ze mnie spływa. Pomyślałam sobie 'w końcu'! Po przyjściu do domu lecę na kibelek, a tam nic... no szok! Wczoraj na noc było fikanko, od rana ból. Idę na kibelek już pewna, że tym razem to @ musi przyjść, a tam nawet plamienia nie ma a brzuch dalej boli. Chcę zapisać się do gina, ale cały czas mi się wydaje, że zaraz dostanę @, a z @ nie pójdę i odwlekam to w czasie. Na pewno pójdę w nowym cyklu, ale niech on się już zacznie

Pewnie,ze mozesz isc jakos studentka do lekarza na nfz, ja tal chodze i nie ma zadnego problemu tylko wlasnie miej przy sobie legitymacje studencka na wszelki wypadek

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Moje największe szczęście <3

Edytowane przez Zalamana_girl
Czas edycji: 2013-09-17 o 12:36
Zalamana_girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 12:35   #2572
vioris
Zakorzenienie

Cytat:
wyobrażam sobie Twojego zonka

a dlatego 2dni, ponieważ ja miałam początek umowy, i prawo pracy jest takie (było wówczas) że musi minąć ileś dni/tygodni od początku umowy, abym była nietykalna jeśli jestem w ciąży tam to było wtedy chyba 12tygodni od rozpoczęcia umowy. Także przez 5tygodni musiałam się "ukrywać"i trzymać dziub
A ja zawsze myślałam, że niezależnie od wszystkiego kobieta jest chroniona od początku ciąży. Jedynie ciąża musi mieć 12 tyg przez końcem umowy, wtedy muszą ją przedłużyć

A ja mam taką suszarkę http://allegro.pl/suszarka-na-pranie...556001557.html
i jestem bardzo zadowolona. Przede wszystkim zmieści się baaardzo dużo prania, nawet 3 Do tego zajmuje mało miejsca i łatwo ją przestawić bo jest na kółkach. A jak nam nie potrzeba to jedną część można złożyć i jest jeszcze mniejsza
Stary 2013-09-17, 12:40   #2573
debraM
Wtajemniczenie

Dzięki

Wam też się wydaje, że w moim przypadku nie będzie problemu z wysępieniem badań?

3190g, 55cm
debraM jest offline Zgłoś do moderatora  

REKLAMA
Stary 2013-09-17, 12:40   #2574
meire
Zakorzenienie

God Of War 20, ja testuję 25 września, o ile mnie wcześniej krew nie zaleje..

Zuzka - ur. 19.11.2009

Julcia - 08.11.2013

II - 22.05.2014

Natalka - 28.01.2015

16.01.2015

meire jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 12:41   #2575
Carmenaa_88
Zakorzenienie

Cytat:
A ja zawsze myślałam, że niezależnie od wszystkiego kobieta jest chroniona od początku ciąży. Jedynie ciąża musi mieć 12 tyg przez końcem umowy, wtedy muszą ją przedłużyć

A ja mam taką suszarkę http://allegro.pl/suszarka-na-pranie...556001557.html
i jestem bardzo zadowolona. Przede wszystkim zmieści się baaardzo dużo prania, nawet 3 Do tego zajmuje mało miejsca i łatwo ją przestawić bo jest na kółkach. A jak nam nie potrzeba to jedną część można złożyć i jest jeszcze mniejsza
no ja też myślałam o niej, ale zastanawiało mnie jak na niej wieszać większe pranie takie jak koce czy pościel

Igorek ur.4.09.2010

Stary 2013-09-17, 12:50   #2576
vioris
Zakorzenienie

Cytat:
no ja też myślałam o niej, ale zastanawiało mnie jak na niej wieszać większe pranie takie jak koce czy pościel
Takie całkiem ogromne rzeczy przewieszam po prostu przez górę
Nie piorę nigdy takich dużych rzeczy wszystkich razem, więc nie ma problemu i szybko schnie w takim ułożeniu. Można też złożyć koc czy pościel w połowie i dwie dolne drabinki złożyć i powiesić Tam każdą część można złożyć więc długie rzeczy się wiesza na samej górze a te pod spodem są złożone wtedy
Stary 2013-09-17, 13:19   #2577
manieczka1
Zakorzenienie

Cytat:
no to dobrze, że córcia rano witała się z rybkami, bo tak by wcale wody nie miały
Cytat:
Napisane przez Luzia Pokaż wiadomość
helou

Ale jestem na bierząco

okres przed owulką może byc baaaardzo ciekawy
Cytat:

możesz iść na nfz bez problemu
Cytat:
no właśnie też się nad tym teraz zastanawiałam

---------- Dopisano o 14:19 ---------- Poprzedni post napisano o 13:53 ----------

A co tu taka CISZA??? u mnie leje deszcz!!! okropnie jest... jeszcze 40 minut i do domku ale tam będę sama jak palec, bo mąż na popołudniówce...jakiś dzień seriali sobie zrobię chyba
23.06.2011
01.06.2013

REKLAMA
Stary 2013-09-17, 13:29   #2578
Karoloo
<3 <3 <3

Cytat:
A co tu taka CISZA??? u mnie leje deszcz!!! okropnie jest... jeszcze 40 minut i do domku ale tam będę sama jak palec, bo mąż na popołudniówce...jakiś dzień seriali sobie zrobię chyba
mi zostało jeszcze 2,5 h pracy zasnę za chwile a dzień seriali mam własnie w pracy

Franek 15.12.2014
Zosia i Klara 08.12.2016
<3
Karoloo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 13:32   #2579
vioris
Zakorzenienie

Ja robię właśnie obiadek. Tż sobie dziś spaghetti zażyczył
Niedługo wróci z córką ze szkoły. Dziś mamy na szczęście spokojny dzień, nigdzie nie musimy chodzić i nic załatwiać. Ja właśnie mam dzień serialowy, a racze oglądam programy z TLC Historie narodzin, Porodówkę i Historie adopcji Nagrywam sobie a potem jadę jeden za drugim
Stary 2013-09-17, 13:35   #2580
manieczka1
Zakorzenienie

a ja dziś na obiadek mam chińszczyznę

---------- Dopisano o 14:35 ---------- Poprzedni post napisano o 14:33 ----------

a TLC nie mam a miałam, tylko założyliśmy talerz i nie ma w tym najtańszym pakiecie... ale w czerwcu zmieniamy na kablówkę i będzie a uwielbiam ten program
23.06.2011
01.06.2013
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości