|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2551 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XX
Cytat:
---------- Dopisano o 20:43 ---------- Poprzedni post napisano o 20:35 ---------- w drodze eliminacji pozostało mi 6 typów Mikołajów: moni_ka.g, jojla, kunegunda.bis, Kubek29, Wika28, edytte
|
|
#2552 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XX
Hej dziewczeta
Pozdrawiam
|
#2553 |
|
Zakorzenienie
|
biedny Kamilek
![]() Berbie ja kupiłam płaszcz w carry nie ciążowy za ok 100zł i super mi się sprawdził
|
#2554 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;44056016]A odnośnie ubranek jeszcze:
w szpitalu dziecko mi ubierały położne w to, co miały w domu: - body zawsze i wszędzie, na lato z krótki, na jesień i zimę z długim rękawem - na body latem półśpiochy albo śpiochy, na zimę pajac i czasami jeszcze coś, jak jest zimno; warto mieć 1 pajac albo śpiochy welurowe - czasami zakładam Artkowi na pajac półśpiochy albo śpiochy jeszcze, ale my jesteśmy ciepłolubni ![]() - a ostatnio lubię go stroić, tzn. półśpiochy i jakaś bluza do kompletu albo mam jeden pajac-polo ![]() ---------- Dopisano o 12:52 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ---------- A co do piżamy: po cc (jak i po sn) trzeba pokazywać wkładkę, a naprawdę (tu chyba po cc zwłaszcza) podniesienie pupy po to, żeby rozebrać spodnie to olimpijski wyczyn, więc lepiej mieć koszulę. Kaftaniki zakładam Artkowi na pajac do spania. A właśnie, u nas super ekstra sprawdza się do spania śpiworek, ale dla takich maleństw może lepiej mieć rożek? Artek był w szpitalu mocno owijany, w domu normalnie go przykrywałam kocykiem, ale to było lato. Teraz śpi non-stop w śpiworku i jest to jedna z najlepszych rzeczy, jakie kupiłam (w lumpie za 9 zł ).---------- Dopisano o 13:19 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ---------- A no i oczywiście z 5 pieluch tetrowych i ze 3 flanelowe, na początek, potem sama zobaczysz, jak co Ci będzie służyć. U nas idzie dużo tetry, a latem flanelowymi przykrywałam, więc też.[/QUOTE] hmm u mnie nikt mi nie kazał niczego poza brzuchem i raną pokazywać ja miałam za dużo podkładów tych na łóżko i tych poporodowych no nie krwawiłam az tak albo nie wiem ![]() Te na łóżko uzylam do przewijania a te poporodowe są gdzies w szafie (ja miałam hartmana czy jakos tak) Body tez rozpinane są super jak na początek, ale ich trzeba sie z reguły naszukac ja najwiecej to chyba w auchanie znalazłam flanelek i tetry tez mialam duzo za duzo ![]() Braklo i szybko mi tz laktator kupowal a i nakladki do karmienia na sutki sie przydaly
|
#2555 | |||
|
Zakorzenienie
|
w takim razie czekamy.
Cytat:
![]() Cytat:
2. za urodzenie dziecka u mnie z ubezpieczenia tylko. 3. piżama najwcześniej w domu, do szpitala nie bierz. Perse dobrze napisała, ranę trzeba wietrzyć a gacie + piżama to kiepski pomysł. no i badania, ranę co raz trzeba pokazywać. A, jeszcze jedno, od niedawna przy Jana Pawła, tam gdzie Biedronka jest ciuchland, w środy chyba -10% na ubranka dziecięce. [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;44055763]- chusteczki (Toujours z Lidla) - wielkie podpaski różowe Bella Mama - no tego trochę więcej, ze 3-4, - witaminy (D i K+D)[/QUOTE] - też miałam chusteczki z Lidla, podobno dość dobre pod względem składu, lepsze niż pampersy i inne z górnej półki - wg mnie lepsze niż Bella są te podpaski z Absorgyn i ich używałam na początku, a potem Bella - witaminy D nie trzeba. od razu k+d, tzn od 8 doby. [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;44056016]A właśnie, u nas super ekstra sprawdza się do spania śpiworek, ale dla takich maleństw może lepiej mieć rożek? Artek był w szpitalu mocno owijany, w domu normalnie go przykrywałam kocykiem, ale to było lato. Teraz śpi non-stop w śpiworku i jest to jedna z najlepszych rzeczy, jakie kupiłam (w lumpie za 9 zł ).[/QUOTE]tak, śpiworki to najlepsze rzeczy do spania. jak kiedyś miałam jeden w danym rozmiarze i nie wysechł na czas to ciężko było, J. obudził się zziębnięty.. w rożku nigdy nie spał. dla takich maleństw 0-3 m-ce są też fajne takie jakby koszule z długim rękawem a na dole gumka, nie są zapinane, w nocy można podwinąć i na śpiocha zmienić pieluchę. osobiście nie korzystałam bo nie widziałam wtedy nigdzie a teraz widuję praktycznie w każdym ciuchlandzie. Cytat:
a nie na zęby? czasem dzieci robią rzadsze kupy jak zęby idą.J. robi przeważnie 1, czasem 2 takie rzadsze, ciapate, śmierdzące, takie inne od dłuższego czasu, ale inne ok. |
|||
|
|
|
#2556 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja wiem, kto jest z miejscowości na H...
|
#2557 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2558 |
|
Rozeznanie
|
Ciociami
Waderka może mi podpowiesz na priva kurde gdzieś mi dzwoni, ale w którym kościele???![]() Moni mi właśnie brakowało takiej piżamki z gumką...szkoda, że wcześniej nie wyhaczyłam w SH
|
|
#2559 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
lubię kurtki z tego sklepu. miałam zimowa i teraz płaszczyk. wszystko kupione poniżej 100 zł a kilka sezonów służyło. ---------- Dopisano o 21:14 ---------- Poprzedni post napisano o 21:13 ---------- nie mów, że nawet w tych 6 nie trafiłam
|
|
#2560 |
|
Konto usunięte
|
Ja musiałam pokazywać wkładkę i po porodzie sn i po cc (w różnych szpitalach). Ranę też zresztą.
A co do chusteczek, mój prywatny ranking: 1. Toujours z Lidla, bez zarzutu 2. Pampers 3. Babydream - zbyt słabo nawilżone 4. Huggies - drą się 5. Bambino - tragedia, śmierdzą jak taka stara naperfumowana pani. |
|
|
|
#2561 |
|
Wtajemniczenie
|
measia@poczta.fm http://reczneadhd.bloog.pl/ https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post33507145 moje Aniołki maj 1998, 28.06.2010, Malenstwo 6.12.2010 http://www.suwaczek.pl/cache/7806573e3b.png http://www.suwaczki.com/tickers/bl9ctgf6a72grmf9.png |
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#2562 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wieka nie mogę podpowiadać, naprawdę
|
|
#2563 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
naprawdę bardzo mi i TŻ się podobają - jak TŻ poskleja większego aniołka to nawet nie będzie widać, że jest po "przejściach" I to z nich najbardziej się ucieszyłam bo to właśnie coś zrobione osobiście ma największą wartość Raz jeszcze bardzo dziękuję - sprawiłaś mi bardzo dużo radości ![]() Zgadłam bo pamiętałam, że gdzieś mi nazwa Twojego miasta się przewinęła wśród czytanych postów. Nie dawało mi to spokoju i rzeczywiście jak w klubie oglądałam Wasze zdjęcia to natknęłam się na informację z jakiego miasta jesteś ![]() Cytat:
Cytat:
heeej
|
|
#2564 |
|
Wtajemniczenie
|
|
#2565 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
i niestety w tym roku tez jest dobry[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;44056016]. A właśnie, u nas super ekstra sprawdza się do spania śpiworek, ale dla takich maleństw może lepiej mieć rożek? Artek był w szpitalu mocno owijany, w domu normalnie go przykrywałam kocykiem, ale to było lato. Teraz śpi non-stop w śpiworku i jest to jedna z najlepszych rzeczy, jakie kupiłam (w lumpie za 9 zł ).[/QUOTE]o tak śpiworek jest the best!!! moja już z 1 wyrosła i ma jeden i chodze po lumpkach za kolejnym. jak kiedyś spała bez to co chwile ja przykrywałam bo rozkopana była. a jak była malutka to w domu tez ją zawijałam w rozek bo szybciej się uspokajała i lepiej spała. Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#2566 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ale dziewczyny nie ma paniki, ja się jeszcze w swoją kurtkę, która jest bardzo ciepła mieszczę, tylko jest troszkę bardziej opięta w brzuchu i może wzbudzać podejrzenia. ale z całą pewnością nie marznę i myślę, że jeszcze z miesiąc mi posłuży.
|
|
#2567 |
|
Zakorzenienie
|
Chyba w grudniu kupowałam, ale była po przecenie pewnie
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;44061858] 1. Toujours z Lidla, bez zarzutu [/QUOTE] U mnie nr 1 to Tibelly baby z Netto. Tych z Lidla nie próbowałam, bo u nas Lidla niet http://www.srokao.pl/2013/01/analiza...nawilzane.html ---------- Dopisano o 21:29 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ---------- To na spokojnie w styczniu może kupic, już będą wyprzedaże
|
#2568 |
|
Zadomowienie
|
Hej hej!
Dzieki za typy odnośnie mat!Mam dziecko przylepke, dzisiaj cały dzien na klacie mojej lub męża. Na odkładanie do lozeczka, kołyski czy nawet wozka protest. I brzuszek go dzisiaj męczy ![]() A na masie znowu przybrał- koks - wczoraj ważył 3730g ![]() Iza- jak tam? Jak sie czujesz? Dzieje sie cos? ![]() Perse- Tobie jestem wdzięczna za przypomnienie o maści bepanthen. Kiedys juz o nim pisalas. i faktycznie Super jest! Linomag sie unas nie sprawdził, było zaczerwienienie pupki, po bepanthenie jak reka odjął i teraz tylko to stosujemy. Nie używam tez juz chusteczek nawilzanych. Myje woda. Tylko jakies felerme waciki mam- kłaczą... Kindii cleanic.imjiestety zapas ok 10 opakowań. Jakie sa dobre? Miękkie i nie pozostawiajace farfocli? ![]() Ktos pisał o ręczniku papierowym do osuszania krocza ... Jeszcze fajniej IMO sprawdzają sie takie jednorazowe reczniczki do twarzy z rossmana ( alouette- sa na tych polkach co waciki). Fajnie chloną i mniej miejsca w torbie niz recznik " rolkowy" zajmują. Edytowane przez Kubek29 Czas edycji: 2013-12-07 o 21:46 |
|
|
|
#2569 |
|
Zakorzenienie
|
o sobie pisałam, o reszcie nie wiem, nie sprawdzam Waszych typowań na liście, nie weryfikuję, zainteresowane same się odezwą
ja najczęściej kupuję jakieś w tesco, chyba gaga a najchętniej rossmannowskie, ale tylko w promocji bo normalnie 6,50 za paczkę a w promocji bywały po 4,99, to tak jak tescowe. |
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#2570 |
|
Wtajemniczenie
|
measia@poczta.fm http://reczneadhd.bloog.pl/ https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post33507145 moje Aniołki maj 1998, 28.06.2010, Malenstwo 6.12.2010 http://www.suwaczek.pl/cache/7806573e3b.png http://www.suwaczki.com/tickers/bl9ctgf6a72grmf9.png |
|
|
|
#2571 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() "Gdzie idziemy" mi i konkubentowi nie podoba się już tak bardzo, ale Torres luuubi. i chyba o to chodzi ![]() ![]() Cytat:
nie potrafiłam ubierać T. był taki mikry... kaftanik, na to pajac rozpinany od stóp po szyję (bo tak go ubrali w szpitalu i potem powielałam)- to nasz zestaw na pierwszy miesiąc, może nawet dwa... ... Luna Cytat:
![]() Cytat:
mój się drze w śpiworku jak oparzony... a patent zacny i co jakis czas próbuję ![]() te z gumką - świetne, bardzo nam się sprawdziły. ale mi się wydaje, że dobre dla dziecka z ciepłych miesięcy. jednak sezonowość maluszka też ma znaczenie ![]() dziś dzień pod znakiem układania zdjęć w albumach (podpisywanie, datowanie). T. ma już 600... i jutro dokupuję jeszcze jeden album, bo mi się nie zmieściły... i już odłożone 90 fot do wysłania z kartkami świątecznymi... rajuuu, on ma dopiero 9 miechów ![]()
|
|
|
#2572 |
|
Zakorzenienie
|
|
#2573 | |
|
Zakorzenienie
|
cudnie!!!! śmietanka nie mleko
Cytat:
kupuję w promocji takie większe formatowo. jednak najczęściej jakieś kauflandowskie za 2,09 zł. ale Gagę też lubie. Berbie, a odwrotna droga? coś pożyczyć od mamy? moja mi przywiozła jakieś swoje płaszczydła. choć do samego końca chodziłam (tja. ja to się nachodziłam
|
|
|
#2574 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Olek nie ma jeszcze żadnego zdjęcia wywołanego, cały czas się za to biorę i nie mogę dokończyć wybierania
|
|
#2575 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() J. też nie.... mam problem z selekcją. nie chcę nie wiadomo ilu wywoływać ale nie potrafię zdecydować. zresztą nie pstrykamy non stop, jak czasem słysze ile zdjęć mają dzieci to J. ma mało.. |
|
|
|
|
#2576 | ||
|
Zakorzenienie
|
lekkie to nie jest... i mocno czasochłonne...
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
a mi czas szybciej mija jak sie bawię w Japończyka
|
|
|
#2577 |
|
Zakorzenienie
|
Alfa karmisz jeszcze Wikiego? Bo mi się wszyscy dziwią że wróciłam do pracy 3 miesiące temu a jeszcze karmie. No i że Olek już taki duży. A dopiero patrzą jak mówię że mam zamiar jeszcze pokarmic trochę
|
#2578 |
|
Raczkowanie
|
Wieka dziekuje ze pytasz.
Wszystko dobrze. Nie bylo u mnie Mikolaja I bardzo zalowalam ze nie zapisalam sie u was. Mam dostac prezent pod choinke. Ale zobaczymy bo tz jakis nie ogarniety chodzi I nie wie co bym chciala. No I ja tez mialam mu zrobic prezent ale juz nie musze bo jak bylismy na zakupach zobaczyl komplet wiertla wkrety no I taki chcial. I miej tu Boba Budowniczego w domu. Zeby tylko mi mlotka nie kupil ![]() ---------- Dopisano o 00:17 ---------- Poprzedni post napisano o 00:13 ---------- Maga jesli chodzi o karmienie to moim zdaniem to jest kazdego decyzja. Skoro masz pokarm I maly chetnie pije to dlaczego masz z tego rezygnowac. Moja kuzynka karmila corke przez prawie 2 lata.
|
#2579 |
|
Rozeznanie
|
no to kminię dalej tego Mikołaja...
może się jeszcze Wadera złamie i mi podpowie tak wiec Esesko niedługo dostaniemy instrukcję![]() Kubek my używamy takich z biedronki carea kiedyś mąż mi kupił w stokrotce(jakieś stokrotkowe) i były "the best" a chusteczki też mamy biedronkowe i chwalimy. Chociaż na lidlowe złeo słowa nie powiem Tymek pakuje zuch chłopak![]() Inutil Twój Julek wymiata ![]() uwaga - my dziś skończyliśmy nowennę teraz chwila relaksu przy zaległym odcinku NDiNZ i kimka
|
|
#2580 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ja spróbowałam sobie wyobrazić, biorąc pod uwagę, że pani to charakterna dziewczyna ![]() gratuluję my kontynuujemy od kilku lat
wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1270304 rękodzieło https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=882341 Moda - wspólne zakupy https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=110 Przeczytaj to, zanim coś kupisz przez wizaż https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...56&postcount=1 |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:13.

moja po mojej ciąży ma nowych kilka "perełek"

).

.
Raz jeszcze bardzo dziękuję - sprawiłaś mi bardzo dużo radości 
byyyłyyyy pyyyyycha