Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XX - Strona 86 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-12-07, 20:43   #2551
BERBIE
Zakorzenienie

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XX

Cytat:
Napisane przez wieka22 Pokaż wiadomość
Berbie Ty też oddajesz większe ubrania mamie?moja po mojej ciąży ma nowych kilka "perełek"
moja mama to taka ja tylko z większym brzuchem

---------- Dopisano o 20:43 ---------- Poprzedni post napisano o 20:35 ----------

w drodze eliminacji pozostało mi 6 typów Mikołajów: moni_ka.g, jojla, kunegunda.bis, Kubek29, Wika28, edytte
Stary 2013-12-07, 20:45   #2552
ciociami
Raczkowanie

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XX

Hej dziewczeta

Pozdrawiam
ciociami jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-07, 20:50   #2553
Maga83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
ja nawet nie będę dokładnie opisywać
biedny Kamilek

Berbie ja kupiłam płaszcz w carry nie ciążowy za ok 100zł i super mi się sprawdził

Maga83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-07, 20:55   #2554
Alfahelisa
Zakorzenienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;44056016]A odnośnie ubranek jeszcze:
w szpitalu dziecko mi ubierały położne w to, co miały
w domu:
- body zawsze i wszędzie, na lato z krótki, na jesień i zimę z długim rękawem
- na body latem półśpiochy albo śpiochy, na zimę pajac i czasami jeszcze coś, jak jest zimno; warto mieć 1 pajac albo śpiochy welurowe
- czasami zakładam Artkowi na pajac półśpiochy albo śpiochy jeszcze, ale my jesteśmy ciepłolubni
- a ostatnio lubię go stroić, tzn. półśpiochy i jakaś bluza do kompletu albo mam jeden pajac-polo

---------- Dopisano o 12:52 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ----------

A co do piżamy:
po cc (jak i po sn) trzeba pokazywać wkładkę, a naprawdę (tu chyba po cc zwłaszcza) podniesienie pupy po to, żeby rozebrać spodnie to olimpijski wyczyn, więc lepiej mieć koszulę.

Kaftaniki zakładam Artkowi na pajac do spania.

A właśnie, u nas super ekstra sprawdza się do spania śpiworek, ale dla takich maleństw może lepiej mieć rożek? Artek był w szpitalu mocno owijany, w domu normalnie go przykrywałam kocykiem, ale to było lato. Teraz śpi non-stop w śpiworku i jest to jedna z najlepszych rzeczy, jakie kupiłam (w lumpie za 9 zł).

---------- Dopisano o 13:19 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ----------

A no i oczywiście z 5 pieluch tetrowych i ze 3 flanelowe, na początek, potem sama zobaczysz, jak co Ci będzie służyć. U nas idzie dużo tetry, a latem flanelowymi przykrywałam, więc też.[/QUOTE]

hmm u mnie nikt mi nie kazał niczego poza brzuchem i raną pokazywać
ja miałam za dużo podkładów tych na łóżko i tych poporodowych no nie krwawiłam az tak albo nie wiem
Te na łóżko uzylam do przewijania a te poporodowe są gdzies w szafie (ja miałam hartmana czy jakos tak)
Body tez rozpinane są super jak na początek, ale ich trzeba sie z reguły naszukac ja najwiecej to chyba w auchanie znalazłam
flanelek i tetry tez mialam duzo za duzo
Braklo i szybko mi tz laktator kupowal a i nakladki do karmienia na sutki sie przydaly
Bezpowrotnie elipsa ma"
Aniołek 7t4d [*] 25.05.2011 i nic już nie będzie takie samo
Wiktor 13.07.2012 kochany szczęściarz urodzony 13ego w piątek
Gloria- 07.06.2015 - nasza księżniczka
Alfahelisa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-07, 20:59   #2555
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość
Monika ja nie wytypowalam, nie zdążyłam śledztwa przeprowadzić.
w takim razie czekamy.

Cytat:
Napisane przez zebrawpaski Pokaż wiadomość
ja nie dostałam ale/więc typuję, że monia, esesia lub measia były moimi Mikołajami
esesia i monia pisały, że wysyłają paczki we środę więc a paczka od measi też może iść dłużej
póki co przemilczę. nie ma typowania na zapas

Cytat:
Napisane przez elizabarbara Pokaż wiadomość
1. Dzieki Monia za rady, dodalam do listy
Ja bede miala cc i mysle wlasnie o tym zeby miec niskie majciochy

2. Jak mowicie o prezentach, to mi sie skojarzylo, ze u mnie w pracy sa tylko paczki ze slodyczami z socjala. Nikt nic nie dostaje innego. Za urodzenie dziecka tez nie ma zadnego prezentu

3. A co myslicie o piżamach po porodzie?
1. to muszą być ekstremalnie niskie, bo rana po cc jest bardzo nisko. ja byłam w stanie założyć tylko wysokie gacie, które kończyły się sporo nad raną (ale ja siatkowe) żeby w razie zsuwania się nie dotknęły rany. szef gaci blisko świeżej rany to nic miłego

2. za urodzenie dziecka u mnie z ubezpieczenia tylko.

3. piżama najwcześniej w domu, do szpitala nie bierz. Perse dobrze napisała, ranę trzeba wietrzyć a gacie + piżama to kiepski pomysł. no i badania, ranę co raz trzeba pokazywać.

A, jeszcze jedno, od niedawna przy Jana Pawła, tam gdzie Biedronka jest ciuchland, w środy chyba -10% na ubranka dziecięce.

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;44055763]- chusteczki (Toujours z Lidla)

- wielkie podpaski różowe Bella Mama - no tego trochę więcej, ze 3-4,

- witaminy (D i K+D)[/QUOTE]

- też miałam chusteczki z Lidla, podobno dość dobre pod względem składu, lepsze niż pampersy i inne z górnej półki

- wg mnie lepsze niż Bella są te podpaski z Absorgyn i ich używałam na początku, a potem Bella

- witaminy D nie trzeba. od razu k+d, tzn od 8 doby.

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;44056016]A właśnie, u nas super ekstra sprawdza się do spania śpiworek, ale dla takich maleństw może lepiej mieć rożek? Artek był w szpitalu mocno owijany, w domu normalnie go przykrywałam kocykiem, ale to było lato. Teraz śpi non-stop w śpiworku i jest to jedna z najlepszych rzeczy, jakie kupiłam (w lumpie za 9 zł).[/QUOTE]

tak, śpiworki to najlepsze rzeczy do spania. jak kiedyś miałam jeden w danym rozmiarze i nie wysechł na czas to ciężko było, J. obudził się zziębnięty.. w rożku nigdy nie spał.

dla takich maleństw 0-3 m-ce są też fajne takie jakby koszule z długim rękawem a na dole gumka, nie są zapinane, w nocy można podwinąć i na śpiocha zmienić pieluchę. osobiście nie korzystałam bo nie widziałam wtedy nigdzie a teraz widuję praktycznie w każdym ciuchlandzie.

Cytat:
Napisane przez measia Pokaż wiadomość
witajcie
mam problem. od kilku dni Marysia robi bardza zadkie kupsztalki, tak jakby miala biegunke, ale sa tylko 2-3 na dobe. kazda konczy sie zmiana calego ubrania, zdarza sie, ze i skarpetel tez. kupsztal jest zolty z bialymi grudkami o dziwnym, jak to okreslila pielegniarka srodowiskowa, slodkim zapachu. macie jakies sugestie co to moze byc?
nie wiem a nie na zęby? czasem dzieci robią rzadsze kupy jak zęby idą.
J. robi przeważnie 1, czasem 2 takie rzadsze, ciapate, śmierdzące, takie inne od dłuższego czasu, ale inne ok.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-07, 21:00   #2556
wadera4
Wtajemniczenie

Cytat:
hmmmm myślałam, że to Ciebie Waderko kojarzę z miejscowością na H...
Ja wiem, kto jest z miejscowości na H...

Są groby uwiecznione tylko wspomnieniem, na których wciąż tli się płomień rozpaczy.
wadera4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-07, 21:01   #2557
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Napisane przez BERBIE Pokaż wiadomość
w drodze eliminacji pozostało mi 6 typów Mikołajów: moni_ka.g, jojla, kunegunda.bis, Kubek29, Wika28, edytte
Stary 2013-12-07, 21:11   #2558
wieka22
Rozeznanie

Ciociami co u Ciebie?

Waderka może mi podpowiesz na privakurde gdzieś mi dzwoni, ale w którym kościele???

Moni mi właśnie brakowało takiej piżamki z gumką...szkoda, że wcześniej nie wyhaczyłam w SH

coming soon lipiec'2016
wieka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-07, 21:14   #2559
BERBIE
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Maga83 Pokaż wiadomość
Berbie ja kupiłam płaszcz w carry nie ciążowy za ok 100zł i super mi się sprawdził
ale pewnie po przecenie?
lubię kurtki z tego sklepu. miałam zimowa i teraz płaszczyk. wszystko kupione poniżej 100 zł a kilka sezonów służyło.

---------- Dopisano o 21:14 ---------- Poprzedni post napisano o 21:13 ----------

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
nie mów, że nawet w tych 6 nie trafiłam
Stary 2013-12-07, 21:15   #2560
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Ja musiałam pokazywać wkładkę i po porodzie sn i po cc (w różnych szpitalach). Ranę też zresztą.

A co do chusteczek, mój prywatny ranking:
1. Toujours z Lidla, bez zarzutu
2. Pampers
3. Babydream - zbyt słabo nawilżone
4. Huggies - drą się
5. Bambino - tragedia, śmierdzą jak taka stara naperfumowana pani.
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-07, 21:15   #2561
measia
Wtajemniczenie

GG do measia Send a message via Skype™ to measia

Cytat:
Napisane przez wadera4 Pokaż wiadomość
czyli zgadlam w ciemno
measia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-07, 21:15   #2562
wadera4
Wtajemniczenie

Cytat:

Wieka nie mogę podpowiadać, naprawdę

Są groby uwiecznione tylko wspomnieniem, na których wciąż tli się płomień rozpaczy.
Stary 2013-12-07, 21:15   #2563
jojla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez edytte Pokaż wiadomość
Tak . Bardzo mi przykro że "ozdoby" się potłukły . Nie dość, że wyszły tak jakby je robiło dziecko to jeszcze dotarły w kawałkach . A tak się starałam specjalnie opakowałam w folię bąbelkową. Na swoje usprawiedliwienie dodam że anioły z masy solnej robiłam pierwszy raz .
Strasznie chciałam podarować coś ręcznie robionego, a wyszło jak wyszło.

Ciekawa jestem po czym poznałaś że to ode mnie?
Kochana ozdoby są przepiękne naprawdę bardzo mi i TŻ się podobają - jak TŻ poskleja większego aniołka to nawet nie będzie widać, że jest po "przejściach" I to z nich najbardziej się ucieszyłam bo to właśnie coś zrobione osobiście ma największą wartość Raz jeszcze bardzo dziękuję - sprawiłaś mi bardzo dużo radości

Zgadłam bo pamiętałam, że gdzieś mi nazwa Twojego miasta się przewinęła wśród czytanych postów. Nie dawało mi to spokoju i rzeczywiście jak w klubie oglądałam Wasze zdjęcia to natknęłam się na informację z jakiego miasta jesteś

Cytat:
przejrzałam aukcję kurtek na allegro, masakra tyle kasy zdecydowanie poczekam do wyprzedaży i kupię taką kurtkę, która na przyszły rok się przyda mojej mamie
Kochana a może coś w ciucholandzie by się znalazło? Szkoda, żebyś marzła.

Cytat:

Cytat:
Napisane przez ciociami Pokaż wiadomość
Hej dziewczeta

Pozdrawiam
heeej

jojla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-07, 21:16   #2564
wadera4
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez measia Pokaż wiadomość
czyli zgadlam w ciemno
---- to znaczy nieeeee

Stary 2013-12-07, 21:18   #2565
eseska
Zakorzenienie

Cytat:
Byliśmy wieczorem z Julkiem u nowej lekarki. I chyba udalo nam się w końcu znaleźć dobrego pediatrę. Babka pediatra-neurolog..
FAJNIE!!!!

Cytat:
ja dziś ledwo z łózka się ściągnęłam. ciągle źle sypiam.
i dochodzi mi nowy problem, coraz ciężej się w kurtkę zapiąć, a kupno nowej jakoś mi się nie uśmiecha
BERBIE! a może uda się cos na bazarku kupic? ja w tamtym roku choć teramin na koniec listopada kupiłam na bazarku płaszczyk-grzybek jeszcze w październiku- taki grubszy jesenny za 50 zł i niestety w tym roku tez jest dobry

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;44056016].

A właśnie, u nas super ekstra sprawdza się do spania śpiworek, ale dla takich maleństw może lepiej mieć rożek? Artek był w szpitalu mocno owijany, w domu normalnie go przykrywałam kocykiem, ale to było lato. Teraz śpi non-stop w śpiworku i jest to jedna z najlepszych rzeczy, jakie kupiłam (w lumpie za 9 zł).
[/QUOTE]o tak śpiworek jest the best!!! moja już z 1 wyrosła i ma jeden i chodze po lumpkach za kolejnym. jak kiedyś spała bez to co chwile ja przykrywałam bo rozkopana była. a jak była malutka to w domu tez ją zawijałam w rozek bo szybciej się uspokajała i lepiej spała.

Cytat:
Co do mleka nie wiedział, że jest takie butelkowane, ale warto mieć je w zapasie.
Ja dzisiaj albo jutro zamierzam zabrać się za pieczenie pierników świątecznych. Mam w planach w tym roku ozdobić choinkę własnie nimi i tymi moimi dziecinnymi ozdobami . Lepienie z masy solnej bardzo mi się spodobało, a jeszcze bardziej mojemu dziecku. Ma być tradycyjnie. Zobaczymy jak mi to wyjdzie.
EDYTTA! u mnie w szpitalu mleka swojego nie trzeba mieć. ale będzie pięknie!!
Cytat:
mam mam mamzaraz wstawię i się pochwalę, ciasteczek już nie mabyyyłyyyy pyyyyycha
sopelki obudziły we mnie dziecko, choineczka ze wstążki jest czaderska, w następnym tyg rozpoczynam produkcję takich u mnie w domubałan zdobi już lustro w przedpokoju(jedyne miejsce poza zasięgiem rączek Julka)reniferek umila nam czas w kuchni, a mój mąż nie może rozkminić jak została wykonana bombka...aż Ci mężczyźni
rajuś nadrobię później bo jutro egz
WIEKA! jak już rozkminisz kto jest Twoim Mikkołajem to ja go proszę o dokładną instrukcje na zrobienie tej choinki- dokładnie jest czaderska. powodzenia na egzaminie!!!

ZOSIA
eseska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-07, 21:26   #2566
BERBIE
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jojla Pokaż wiadomość
Kochana a może coś w ciucholandzie by się znalazło? Szkoda, żebyś marzła.
po ciucholandach trzeba się nachodzić a teraz nie mam na to siły i chęci. poza tym z ciucholandami jest tak, że jak szukasz czegoś konkretnego to tego akurat nie ma
Cytat:
Napisane przez eseska Pokaż wiadomość
BERBIE! a może uda się cos na bazarku kupic? ja w tamtym roku choć teramin na koniec listopada kupiłam na bazarku płaszczyk-grzybek jeszcze w październiku- taki grubszy jesenny za 50 zł i niestety w tym roku tez jest dobry
wiesz u mnie na bazarku ceny są takie jak w sklepach. poza tym płaszczyk jesienny to ja mam, ale ja zmarzlak jestem i zimą to tylko kurtka do kolan i kaptur.
ale dziewczyny nie ma paniki, ja się jeszcze w swoją kurtkę, która jest bardzo ciepła mieszczę, tylko jest troszkę bardziej opięta w brzuchu i może wzbudzać podejrzenia. ale z całą pewnością nie marznę i myślę, że jeszcze z miesiąc mi posłuży.
Stary 2013-12-07, 21:29   #2567
Maga83
Zakorzenienie

Cytat:
ale pewnie po przecenie?
Chyba w grudniu kupowałam, ale była po przecenie pewnie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;44061858]
1. Toujours z Lidla, bez zarzutu
[/QUOTE]

U mnie nr 1 to Tibelly baby z Netto. Tych z Lidla nie próbowałam, bo u nas Lidla niet Zresztą tu jest fajny opis
http://www.srokao.pl/2013/01/analiza...nawilzane.html

---------- Dopisano o 21:29 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ----------

Cytat:
myślę, że jeszcze z miesiąc mi posłuży.
To na spokojnie w styczniu może kupic, już będą wyprzedaże

Stary 2013-12-07, 21:40   #2568
Kubek29
Zadomowienie

Hej hej!

Dzieki za typy odnośnie mat!

Mam dziecko przylepke, dzisiaj cały dzien na klacie mojej lub męża.
Na odkładanie do lozeczka, kołyski czy nawet wozka protest.
I brzuszek go dzisiaj męczy
A na masie znowu przybrał- koks - wczoraj ważył 3730g

Iza- jak tam? Jak sie czujesz? Dzieje sie cos?

Perse- Tobie jestem wdzięczna za przypomnienie o maści bepanthen. Kiedys juz o nim pisalas. i faktycznie Super jest! Linomag sie unas nie sprawdził, było zaczerwienienie pupki, po bepanthenie jak reka odjął i teraz tylko to stosujemy.

Nie używam tez juz chusteczek nawilzanych. Myje woda.
Tylko jakies felerme waciki mam- kłaczą... Kindii cleanic.imjiestety zapas ok 10 opakowań.
Jakie sa dobre? Miękkie i nie pozostawiajace farfocli?

Ktos pisał o ręczniku papierowym do osuszania krocza ... Jeszcze fajniej IMO sprawdzają sie takie jednorazowe reczniczki do twarzy z rossmana ( alouette- sa na tych polkach co waciki). Fajnie chloną i mniej miejsca w torbie niz recznik " rolkowy" zajmują.

Edytowane przez Kubek29
Czas edycji: 2013-12-07 o 21:46
Kubek29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-07, 21:52   #2569
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
nie mów, że nawet w tych 6 nie trafiłam
o sobie pisałam, o reszcie nie wiem, nie sprawdzam Waszych typowań na liście, nie weryfikuję, zainteresowane same się odezwą

Cytat:
Napisane przez Kubek29 Pokaż wiadomość
ja najczęściej kupuję jakieś w tesco, chyba gaga a najchętniej rossmannowskie, ale tylko w promocji bo normalnie 6,50 za paczkę a w promocji bywały po 4,99, to tak jak tescowe.
Stary 2013-12-07, 21:53   #2570
measia
Wtajemniczenie

GG do measia Send a message via Skype™ to measia

Cytat:
Napisane przez wadera4 Pokaż wiadomość
---- to znaczy nieeeee
a juz myslalam, ze mam z glowy
measia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-07, 21:55   #2571
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
a książka "jest tam kto?", którą polecałaś w klubie marcówek świetna
jest. ale dziecko potem we wszytsko puka. przygotuj się
"Gdzie idziemy" mi i konkubentowi nie podoba się już tak bardzo, ale Torres luuubi. i chyba o to chodzi

Cytat:
to wziął od niechcenia paczkę i kazał mi rozpakować.
paniczów mamy

Cytat:
Napisane przez elizabarbara Pokaż wiadomość
nie mam zadnego kaftanika, bo nie chcialam ich miec. Wydaja mi sie strasznie niewygodne dla dziecka Zwijaja sie, podwijaja i w ogole ..
dla starszego na pewno. ale taki maluszek to mało mobilny jest i nic mu nie opina kikuta.
nie potrafiłam ubierać T. był taki mikry... kaftanik, na to pajac rozpinany od stóp po szyję (bo tak go ubrali w szpitalu i potem powielałam)- to nasz zestaw na pierwszy miesiąc, może nawet dwa...

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
dziś głupia próbowałam i nie, nie chodzi.
... Luna

Cytat:
A u mnie w szpitalu ja przebierałam sama, bo położne nie chciały . Jak jedną poprosiłam o pomoc to mnie wyśmiała i dodała, że kto mi będzie w domu ubierał... Ja taka niedoświadczona miałam trochę problem na początku. Pamiętam nawet miałam kłopot z pierwszym pampersem
nie wyobrażam sobie tej awantury jaką bym zrobiła po takim tekście położnej... o wszystko prosiłam - nigdy nie ubierałam pamperaka, więc też poprosiłam o instruktaż. wszystko w majestacie "pierworódki"

Cytat:
tak, śpiworki to najlepsze rzeczy do spania. jak kiedyś miałam jeden w danym rozmiarze i nie wysechł na czas to ciężko było, J. obudził się zziębnięty.. w rożku nigdy nie spał.

dla takich maleństw 0-3 m-ce są też fajne takie jakby koszule z długim rękawem a na dole gumka, nie są zapinane, w nocy można podwinąć i na śpiocha zmienić pieluchę. osobiście nie korzystałam bo nie widziałam wtedy nigdzie a teraz widuję praktycznie w każdym ciuchlandzie.
każde dziecko inne mój się drze w śpiworku jak oparzony... a patent zacny i co jakis czas próbuję
te z gumką - świetne, bardzo nam się sprawdziły. ale mi się wydaje, że dobre dla dziecka z ciepłych miesięcy. jednak sezonowość maluszka też ma znaczenie

dziś dzień pod znakiem układania zdjęć w albumach (podpisywanie, datowanie). T. ma już 600... i jutro dokupuję jeszcze jeden album, bo mi się nie zmieściły...
i już odłożone 90 fot do wysłania z kartkami świątecznymi... rajuuu, on ma dopiero 9 miechów

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-07, 22:01   #2572
rena5
Zakorzenienie

Cytat:
Rena???

Cytat:
A na masie znowu przybrał- koks - wczoraj ważył 3730g

Mateuszek -> cuda się zdarzają
rena5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-07, 22:03   #2573
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
wczoraj ważył 3730g
cudnie!!!! śmietanka nie mleko

Cytat:
Myje woda.
Tylko jakies felerme waciki mam- kłaczą... Kindii cleanic.imjiestety zapas ok 10 opakowań.
rajjju, my od poczatku jedziemy na wacikach... i ja tylko na cenę patrzę. kłaczenia nie dostrzegam ... oczka przemywałam na początku gazikami, potem moimi wacikami.
kupuję w promocji takie większe formatowo. jednak najczęściej jakieś kauflandowskie za 2,09 zł. ale Gagę też lubie.

Berbie, a odwrotna droga? coś pożyczyć od mamy?
moja mi przywiozła jakieś swoje płaszczydła. choć do samego końca chodziłam (tja. ja to się nachodziłam ) w swoim płaszczu.

Stary 2013-12-07, 22:11   #2574
Maga83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
dziś dzień pod znakiem układania zdjęć w albumach (podpisywanie, datowanie). T. ma już 600... i jutro dokupuję jeszcze jeden album, bo mi się nie zmieściły...
to mi przypomniałaś Olek nie ma jeszcze żadnego zdjęcia wywołanego, cały czas się za to biorę i nie mogę dokończyć wybierania

Stary 2013-12-07, 22:27   #2575
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
te z gumką - świetne, bardzo nam się sprawdziły. ale mi się wydaje, że dobre dla dziecka z ciepłych miesięcy. jednak sezonowość maluszka też ma znaczenie
tak, ale jednak to coś z gumką i całkowicie rozpinany śpiworek i już dużo łatwiej niż pajac i śpiworek. albo tylko mi się wydaje

Cytat:
to mi przypomniałaś Olek nie ma jeszcze żadnego zdjęcia wywołanego, cały czas się za to biorę i nie mogę dokończyć wybierania
J. też nie.... mam problem z selekcją. nie chcę nie wiadomo ilu wywoływać ale nie potrafię zdecydować. zresztą nie pstrykamy non stop, jak czasem słysze ile zdjęć mają dzieci to J. ma mało..
Stary 2013-12-07, 22:49   #2576
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
cały czas się za to biorę i nie mogę dokończyć wybierania
lekkie to nie jest... i mocno czasochłonne...

Cytat:
tak, ale jednak to coś z gumką i całkowicie rozpinany śpiworek i już dużo łatwiej niż pajac i śpiworek.
aaa! nie wpadłam na to

Cytat:
zresztą nie pstrykamy non stop, jak czasem słysze ile zdjęć mają dzieci to J. ma mało..
mój chłop ma 1 (słownie: jedno) zdjęcie z wczesnego dzieciństwa i postanowił, że T. nie pójdzie w jego foto-ślady.
a mi czas szybciej mija jak sie bawię w Japończyka

Stary 2013-12-07, 23:00   #2577
Maga83
Zakorzenienie

Alfa karmisz jeszcze Wikiego? Bo mi się wszyscy dziwią że wróciłam do pracy 3 miesiące temu a jeszcze karmie. No i że Olek już taki duży. A dopiero patrzą jak mówię że mam zamiar jeszcze pokarmic trochę

Stary 2013-12-07, 23:17   #2578
ciociami
Raczkowanie

Wieka dziekuje ze pytasz.

Wszystko dobrze.
Nie bylo u mnie Mikolaja I bardzo zalowalam ze nie zapisalam sie u was.

Mam dostac prezent pod choinke.
Ale zobaczymy bo tz jakis nie ogarniety chodzi I nie wie co bym chciala.

No I ja tez mialam mu zrobic prezent ale juz nie musze bo jak bylismy na zakupach zobaczyl komplet wiertla wkrety no I taki chcial.
I miej tu Boba Budowniczego w domu.
Zeby tylko mi mlotka nie kupil

---------- Dopisano o 00:17 ---------- Poprzedni post napisano o 00:13 ----------

Maga jesli chodzi o karmienie to moim zdaniem to jest kazdego decyzja.
Skoro masz pokarm I maly chetnie pije to dlaczego masz z tego rezygnowac.
Moja kuzynka karmila corke przez prawie 2 lata.
ciociami jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-07, 23:22   #2579
wieka22
Rozeznanie

no to kminię dalej tego Mikołaja...może się jeszcze Wadera złamie i mi podpowietak wiec Esesko niedługo dostaniemy instrukcję

Kubek my używamy takich z biedronki carea
kiedyś mąż mi kupił w stokrotce(jakieś stokrotkowe) i były "the best"

a chusteczki też mamy biedronkowe i chwalimy. Chociaż na lidlowe złeo słowa nie powiem
Tymek pakujezuch chłopak

Inutil Twój Julek wymiata

uwaga - my dziś skończyliśmy nowennęopłacało się

teraz chwila relaksu przy zaległym odcinku NDiNZ i kimka

coming soon lipiec'2016
wieka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-08, 00:03   #2580
Wika28
Zakorzenienie

Cytat:
1. to muszą być ekstremalnie niskie, bo rana po cc jest bardzo nisko. ja byłam w stanie założyć tylko wysokie gacie, które kończyły się sporo nad raną (ale ja siatkowe) żeby w razie zsuwania się nie dotknęły rany. szef gaci blisko świeżej rany to nic miłego
ja miałam operację i rana też taka jak po cc i żadnych gaci mi nie pozwolili nosić - tylko szeroką wysoką piżamę. I rana cały czas z opatrunkiem

Cytat:

nie wyobrażam sobie tej awantury jaką bym zrobiła po takim tekście położnej... o wszystko prosiłam - nigdy nie ubierałam pamperaka, więc też poprosiłam o instruktaż. wszystko w majestacie "pierworódki"
ja spróbowałam sobie wyobrazić, biorąc pod uwagę, że pani to charakterna dziewczyna

Cytat:
uwaga - my dziś skończyliśmy nowennęopłacało się
gratuluję my kontynuujemy od kilku lat
Wika28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości