|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2551 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odpieluszkowe Zapalenie Mózgu.
Cytat:
Tak jakbym nie znała takich sytuacji.
|
|
#2552 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() « czasami piszę z telefonu, więc proszę o wyrozumiałość w razie błędów. Mój słownik czasami ma inne zdanie niż ja :p »
|
|
#2553 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2554 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() Ale jeśli chodzi o zostawanie w domu i niezabieranie dzieci do kościoła to uważam, że jak najbardziej można tak robić, pisałam o tym przecież. Jednak z drugiej strony rozumiem, że rodziny chcą wyjść razem i wtedy jest skwer przed kościołem, na którym można z dzieckiem spacerować. Na skwerze, a nie centralnie przed drzwiami, wypinając tyłek do modlących się ludzi. |
|
|
|
|
#2555 |
|
Zakorzenienie
|
Odbilam pileczke, skoro juz jestem nieczulą bezdzietną mądralą
|
#2556 |
|
Zakorzenienie
|
A cóz bezdzietność ma z tym wspólnego
|
#2557 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2558 |
|
Konto usunięte
|
A ja nienawidzę żadnych aut zaparkowanych na chodnikach oraz nienawidzę idei parkingów samochodowych tuż przy ulicy tak, że nie widać z żadnej strony, czy nadjeżdża samochód. U nas tak to jest rozwiązane wszędzie, nawet na drodze, którą dzieci wracają ze szkoły.
Ale to wszystko pikuś. Kiedyś szłam z wózkiem i nie mogłam przejść, bo panowie śmieciarze zostawili centralnie na środku chodnika śmietniki Te tego typu. Zostawili i pojechali, bo nigdzie ich nie widziałam.
|
|
|
|
#2559 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ludzie, ja się już przestaję dziwić temu, co piszą niepełnosprawni na polskich forach, że czują się ludzmi gorszej kategorii i że najlepiej gdyby w domach siedzieli. ![]() Ulica jest dla samochodów, jak musi niech tam staje.
|
|
#2560 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2561 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co prawda przed wejściem ustalamy zasady - jedna rzecz, wybieramy co to będzie. Bywa, że chce zamienić książeczkę na jakąś wypasioną, drogą zabawkę, której NIE kupię. Płacz. Nie wyjdę wtedy ze sklepu, bo takie wchodzenie i wychodzenie przedłuzyłoby mi zakupy na kilka godzin Po prostu przypominam ustalone zasady, uspokajam i robię zakupy dalej. Na płacz reaguję, nie ignoruję [1=daf502bc9430c04b8cbdbd9 4f51a8624bed02f84_61e0bd2 ac4d4e;47404765]Odnośnie ubierania to mi się jeszcze kojarzy nagminne ubieranie dziecka w jakieś "ą-ę" ciuchy, odświętne, albo nowe ubranka, na spacer do parku, czy inne zwykłe wyjście, a potem zabraniają się maluchowi bawić, bo ubranie pobrudzi, albo zniszczy. Ja to nawet widziałam mamuśki ubierające dzieci na plac zabaw tak, że wyglądały jak z żurnala, a potem nawet do piaskownicy im wejść nie pozwalały ---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ---------- Oj no, zdarza się [/QUOTE]Moja na plac zabaw chodzi w odświętnych kieckach, ba, nawet tacie pomaga w garażu przy samochodzie Jest tak mało okazji, na jakie może zakładać swoje ukochane strojne sukienki, że nie jest mi żal, jak jakąś zniszczy. Mam OZM w drugą stronę
|
|
#2562 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2563 |
|
ReklaMO(D)żerca.
|
Co do parkowania samochodów.
Pod moją kamienicą parkingu brak, za to jest brama wjazdowa do podwórka, ogromny znak "nie zastawiać", a obok drzwi wejściowe. Codziennie, każdego cholernego dnia, żeby wjechać do podwórka, trzeba najpierw lecieć do sąsiadki, żeby przestawiła samochód albo dzwonić po straż miejską, bo uniemożliwia swoim parkowaniem wjazd i wyjazd. A jakie ma tłumaczenie? Bo ma daleko z wózkiem i jak zaparkuje metr dalej to będzie go musiała tyle targać. |
|
|
|
#2564 |
|
Zakorzenienie
|
Przychodzę z malym OT. Jechalam metrem, tlok, matka z 2 malych dzieci. Starsze trzymalo sie jej walizki, mlodsze niczym chorągiewka bujalo sie razem z metrem a matka gadala w najlepsze z jakąs znajomą. Asekurowalam to dziecko ręką przy hamowaniu itd bo przeciez jakby upadlo to rozbiloby glowe. Ba. Matka w ogole nie sprawdzala czy mlodsze dziecko jest nadal w metrze. A na koniec poinstruowala starsze dziecko co maja robic jak beda czekac na tate
przy metrze w centrum
|
#2565 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=daf502bc9430c04b8cbdbd9 4f51a8624bed02f84_61e0bd2 ac4d4e;47408340]Co innego pies agresywnej rasy, któremu nie wiadomo co do głowy strzeli, szczególnie przy dzieciach, a co innego kundelek, czy jakiś mniejszy pies przy dorosłych, czy już w ogóle kot
Wiadomo, że do małych dzieciaków bym takiego psa niebezpiecznego nie dopuściła, ale myślałam, że nie o takiej sytuacji mówimy. Ja się czasami boję, że mnie niektóre psy znajomych zjedzą, ale przebolewam, głównie właśnie dlatego, że dla mnie zwierzak to członek rodziny i byłoby mi strasznie przykro, gdyby ktoś mi kazał wyrzucać moje ukochane, nieszkodliwe koty do łazienki. Bo właśnie, co innego kwestia bezpieczeństwa, a co innego jakieś wydziwianie, że się "nie lubi". Cóż, jeśli o mnie chodzi to jest to ryzyko wliczone w odwiedziny, jak ktoś kotów nie lubi, niech lepiej mnie w domu nie odwiedza I nie mówi mi o tym [/QUOTE]nie koniecznie musi byc agresywnej rasy, kolezanka ma pinczera miniaturowego, ma moze 4 kg jest jeden z najbardziej zlosliwych psow jakiego znam, domownikow gryzie. Oczywiscie nie jest to bardzo grozne ale gryzie, kolezanka zawsze zamyka bo za kostki zlapie. Koty tez moga podrapac czy ugryz. Wszystko wraca do tego jak chcemy by sie nasi goscie czuli, jak wiem ze ktos nie lubi kota czy psa to zamykam proste. Moim zdaniem to zadna krzywda jak kot czy pies posiedzi godzine czy dwie w innym pokoju. ---------- Dopisano o 00:11 ---------- Poprzedni post napisano o 00:09 ---------- Cytat:
dokladnie, a to ze biedny pan kierowca bedzie musial dalej nosic transport to mnie najbardziej rozbawilo, niech zmieni prace jak mu nieodpowiada noszenie |
|
|
|
|
#2566 |
|
ReklaMO(D)żerca.
|
Według KRD nie tylko ulica jest dla samochodów. Co prawda reguluje on dokładnie ile miejsca samochód musi zostawić, żeby stał przepisowo ale nie zabrania stania na chodniku.
Według tego, co napisała dziewczyna, przejście było, bo zmieściła się tam kobieta z wózkiem, więc takiej tragedii chyba nie było, choć kierowca może nie zostawił przepisowego 1,5m.Dziewczyny, które piszą, że nie lubią zwierząt i chcą, żeby były one zamykane gdzieś na czas ich pobytu u kogoś, czy jeśli macie gościa, który nie przepada za dziećmi, też zamykacie je w łazience? w końcu komfort gościa najważniejszy! ![]() Edytowane przez kisielova Czas edycji: 2014-07-23 o 07:10 |
|
|
|
#2567 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() OYE, wiadomo, że się psa zamyka jeżeli się WIE, że jest agresywny, gryzie itd., ale jeżeli pies jest ułożony, spokojny, to po co to robić? A koty same z siebie nie gryzą i nie drapią, nie podejdą do człowieka tak po prostu, żeby go ugryźć. |
|
|
|
|
#2568 | |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
Co do psów - jak przyjeżdża do mnie kuzynka z dwójką małych dzieci to zamykamy się u mnie w pokoju. Starszy dzieciak wychodzi, ma styczność z psem i ma nakazane, żeby nie być gwałtownym w jego towarzystwie, nie biegać, nie krzyczeć, bo to rozwściecza psa i może ugryźć. No ciapnął go ze dwa razy, właśnie dlatego, że nas nie słuchał. Krzywda mu się nie stała, bo pies mały i słabo gryzie. Robimy tak, żeby pies nie miał nigdy styczności z młodszym dzieckiem (1,5 roku), bo ją by ugryzł na pewno, bez żadnego powodu, po prostu nie cierpi takich maluchów, co gaworzą i jęczą nie wiadomo dlaczego. Dlatego albo my zamykamy się w pokoju, albo zamykamy psa, albo na smyczy go przywiązujemy do jakiegoś sprzętu. Tak samo było, gdy siostrę odwiedziła dziewczynka, która boi się psów. Nie zamykałabym jej, gdyby przyszedł dorosły, który po prostu ich nie lubi, bo jednak nie lubienie a strach to inne historie.
|
|
#2569 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2570 |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
A nie, że ich zostawiła?
|
#2571 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:20 ---------- Poprzedni post napisano o 09:18 ---------- Cytat:
nawet niepełnosprawni im wybaczą bo jak pokazuje ten wątek każde durne zachowanie matek można wytłumaczyć tym że są matkami
|
||
|
|
|
#2572 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2573 |
|
Zakorzenienie
|
Ze zostaly same
|
#2574 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() « czasami piszę z telefonu, więc proszę o wyrozumiałość w razie błędów. Mój słownik czasami ma inne zdanie niż ja :p »
|
|
#2575 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
to dopytalam i autorka wypowiedzi juz mi to wyjasnila ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#2576 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dzieci to nie zwierzęta przypominam ---------- Dopisano o 11:30 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ---------- Cytat:
|
|
#2577 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
ja w przeciwieństwie do niektórych matek z misją uświadamiającą - traktuję wizaż rozrywkowo Cytat:
ach ten niedobry kierowca Edytowane przez 201712071518 Czas edycji: 2014-07-23 o 11:38 |
||
|
|
|
#2578 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kierowca nie przestrzegał przepisów, tak biedny był ![]() Już pisałam, że kobieta postąpiła głupio, ale gdyby kierowca nie stanął na chodniku, prolemu by wcale nie było. To jest niesamowite, na ile mogą sobie pozwolic kierowcy, tylko dlatego, że są kierowcami
|
|
#2579 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
ale gdyby kierowca nie stanął na chodniku to by stanął na drodze powodując zagrożenie dla kierowców w tym kierujących matek z dziećmi. ![]() I problemu by nie było gdyby matka nie zrobiła sobie postoju w najwęższym miejscu chodnika, Podobnie inteligentnie robią matki spacerując czy stojąc na ścieżkach rowerowych. To niesamowite na ile mogą sobie pozwolić matki, tylko dlatego, że są matkami "ponadto jak słusznie zauważyła Kisielova, a co najprawdopodobniej Ci umknęło, lub czego nie wiesz mieszkając w Niemczech - kierowcy moga korzystać z chodnika w zakresie wskazanym przez KRD Edytowane przez 201712071518 Czas edycji: 2014-07-23 o 11:58 |
|
|
|
|
#2580 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przykład ze ścieżkami rowerowymi jest nieadekwatny, ponieważ matki tak nie robią, bo są matkami, ale robią tak, bo są głupie. Tak samo jak inne osoby spacerujące po ścieżkach rowerowych. Zaś kierowca zastawia chodnik tylko dlatego, że jest kierowcą i jako silniejszy czuje się nie do ruszenia. Pogrubionego nie skomentuję, bo ta ikonka na koncu po prostu mówi wszytsko o tobie.
Nie jestem na tyle młody żeby wiedzieć wszystko J.M. Barrie Afazja, darmowa strona z cwiczeniami! Edytowane przez Luba Czas edycji: 2014-07-23 o 12:04 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:22.

przy metrze w centrum
Haters Gonna Hate