Za małe ubranka, już pierwsze uśmiechy, szybko nam rosną te nasze pociechy, cz. II - Strona 86 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: tytuł III części
Mleko już mi nie smakuje, teraz sobie kartofla spróbuje! 1 2,70%
Mm, kp? To była rozgrzewka, teraz już będzie tylko marchewka! 0 0%
Mamo, tato, robotę dla was mam, pampers przecież nie przewinie się sam! 3 8,11%
Już przed nami wielkie szczęście, pierwsze święta razem wreszcie! 6 16,22%
Tu uśmieszek, tam koleczka, podejdź mamo do łóżeczka. 2 5,41%
Główkę ładnie podnosimy, do mamusi się tulimy. 7 18,92%
Czy to KaPe, czy eMeM, będę duży, ja to wiem! 1 2,70%
Kochamy nasze pociechy, bezcenne są ich uśmiechy. 3 8,11%
Chociaż nocki nieprzespane- nasze dzieci przekochane. 0 0%
Mleczko piję, szybko rosnę, wnet i tatę ja przerosnę. 3 8,11%
Marchew, jabłko lub ziemniaczek, wkrótce zje mój niemowlaczek. 11 29,73%
Głosujący: 37. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-12-04, 21:10   #2551
gorgulek
Zakorzenienie

Dot.: Za małe ubranka, już pierwsze uśmiechy, szybko nam rosną te nasze pociechy, cz.

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość

Probiotyk mozna dlugo dawac, ale jesli uklad pokarmowy dziala sprawnie, to zwyczajnie szkoda kasy
Długo czyli jak długo?

Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość
ps prosze jutro o kciuki bo mamy wizyte u kardiologa na 9;00
t jedzie ze mna bo nie chciałam sama

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Jeju moja Monia zostanie 5 dni dłużej w szpitalu,bo mały ma podwyższone CRP? I białko w moczu
W dodatku chyba brzuszek go męczy. Czy myślicie,że takiemu noworodkowi można podawać koperek z BD?czy może lepiej,żeby ona piła?
Martwię się, doła ma i płacze Mam wspomnienia,że ja też tak miałam
Lepiej, żeby może ona na razie piła. CRP to infekcja.

Idę ćwiczyć

---------- Dopisano o 22:10 ---------- Poprzedni post napisano o 22:09 ----------

Cytat:
Napisane przez Snow_White1 Pokaż wiadomość

Mam pytanie o karmienie na spiocha. Jak to technicznie robicie? Wyjmujecie z lozeczka czy np.tylko glowke podnosicie? Odbijacie pozniej? O jakiej godzinie tak karmicie?

Nie pisze ostatnio, bo mialam kiepski tydzien :-/
Ja na śpiocha nie karmię ale w nocy nigdy nie odbijam.
EDIT: A w ogóle w pierwszej chwili pomyślałam, że Ty piersią na śpiocha chcesz i że będziesz się na łóżeczkiem pochylać

Edytowane przez gorgulek
Czas edycji: 2013-12-04 o 21:12
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-04, 21:17   #2552
ja-ika
Zakorzenienie

Dot.: Za małe ubranka, już pierwsze uśmiechy, szybko nam rosną te nasze pociechy, cz.

Cytat:
Napisane przez bojatoja Pokaż wiadomość
Ja uszka z grzybami (pieczarkami) będę jadła Już jadłam takie.
Za kapustą i grochem nie przepadam więc mi nie żal
Ryby jeszcze przy kp nie jadłam, ale może nic się nie stanie jak na wigili zjem
Ruskich pierogów też nie kosztowałam, ale może z dwie sztuki spróbuje (w sumie tam tylko cebulka może nam karmiącym zaszkodzić).
Mięsa w dniu wigili się u nas nie je.
u nas też nie ma mięsa
Cytat:
Napisane przez agravka Pokaż wiadomość
Można zrobić manicure hybrydowy jak kp?

Sent from my C2105 using Wizaz Forum mobile app
pewnie, że tak, ja nawet w ciąży robiłam
Stary 2013-12-04, 21:18   #2553
policzanka
Wtajemniczenie

Cytat:

Mam pytanie o karmienie na spiocha. Jak to technicznie robicie? Wyjmujecie z lozeczka czy np.tylko glowke podnosicie? Odbijacie pozniej? O jakiej godzinie tak karmicie?

Nie pisze ostatnio, bo mialam kiepski tydzien :-/
Kochana ja nie wyciągałam Lilki bo ta zaraz się budziła i było po ptokach z karmieniem.Po prostu unosiłam delikatnie główke i tak karmiłam.Do odbijania tez nie brałam.Teraz bierzemy bo Lilka zaczeła mieć problemy z ulewaniem.Karmimy 23-24 i 4-5
policzanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-04, 21:21   #2554
Larysa88
Zakorzenienie

Matal dam znać na pewno

Cytat:
Napisane przez inwersja Pokaż wiadomość
Dzięki za info o smarkach

Larysa, jak czasem odwiedzasz okoliczne miejscowości to w Bochni jest też galeria i dużo sklepów hm też jest
akurat w Bochni to jeszcze nie byłam ale jeszcze wszystko przede mną

Cytat:
kciuki mocne !
Stary 2013-12-04, 21:22   #2555
matallewar
Zakorzenienie

GORGULEK nie wiem czy są jakiekolwiek ograniczenia. Trzeba poczytać, ale Eda z przykazania lekarza dostawał dłużej niż pół roku non stop.

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-04, 21:28   #2556
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
GORGULEK nie wiem czy są jakiekolwiek ograniczenia. Trzeba poczytać, ale Eda z przykazania lekarza dostawał dłużej niż pół roku non stop.
Ooo dzięki! Powoli zacznę odstawiać i zobaczę co się będzie działo.

Idę w końcu ćwiczyć
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-04, 21:51   #2557
Madziuchna27
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agravka Pokaż wiadomość
Można zrobić manicure hybrydowy jak kp?

Cytat:
Tak, w czwartek. Nie jest tak,że ciągle charczy, raz za jakiś czas. I zawsze ten katarek taki przezroczysty, nie miała typowo infekcyjnego. Pediatra kazała tylko odciągać i podawać Cebion.
A jak dawkujesz ten Cebion?

Madziuchna27 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-12-04, 22:20   #2558
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość

A jak dawkujesz ten Cebion?

Raz dziennie 5 kropelek.

Paczcie,paczcie
Czytałam sobie opisy porodów listopadowych i oto co wyniuchałam

Też Natalka i identyczne wymiary co moja

Kyte- (Kasia tp:13.11 .2013)-Natalka 10.11.2013(53cm, 2650g) SN

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-04, 22:32   #2559
Madziuchna27
Zakorzenienie

Cytat:
Raz dziennie 5 kropelek.
Ale tylko jak Natalka ma katar?

Madziuchna27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-04, 22:39   #2560
kama1987
Rozeznanie

Nadrobiłam Byłam po paczkę dla Zuzi, myślałam że będzie tam więcej rzeczy ale jest oki Dostała miseczkę z TT http://www.tommeetippee.pl/product/m..._podstawa_x_2/

gryzaczek-grzechotkę https://www.google.pl/search?q=oball...px%3B300%3B300

duży sudocrem i śliniaki a ja za tydzień dostanę kasiurę na święta

Co do Wigilii to małej po moim jedzeniu nic nie jest, a więc chyba wsztstkiego po trochu W ogóle to miałam plan żeby odciągnąć mleko, ale jeszcze nie wiem...

Cytat:
a w ogóle powiem Wam,że jak Tusia miała wczoraj te problemy z kupką to nie dało się włożyć czopka glicerynowego! Nie wiem,czy tak cisła czy coZadzwoniłam do rodziców i kazali spróbować starym sposobem z termometrem i na szczęście poskutkowało, a dziecko szczęśliwe. A rodzice zadowoleni,że pomogli

Jejuuu ja tak uwielbiam widzieć tę radość moich rodziców jak mogą pobyć z Natką i się nią pozajmować,że nie mogłabym im tego odebrać
Moi rodzice też tak mają jak z Zuzią są i najlepiej żebym codziennie z nią przyjeżdżała

Cytat:
Napisane przez inezka92 Pokaż wiadomość
dziewczyny, a wy kapiecie dzieci w ten sam dzien co mialy szczepienie ?
ja kąpałam, nic się nie działo

Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
Kurcze, mam problem. Zauwazylam, ze Jasiek nie trzyma rowno oczek, tzn jedno mu lekko ucieka, jakby zezuje.
Zuzia też tak miała, dopiero niedawno jej przeszło. Do 4 mca chyba ma się prawidłowo wyrównać.

Cytat:
Dziewczyny! Co byście zrobiły na moim miejscu?
Jutro mieliśmy mieć szczepienie i w związku z wynikiem posiewu, o którym pisałam w wiadomym miejscu, zadzwoniłam do tej naszej profesorki, zapytać, czy można Julka szczepić. Powiedziała: Dajcie trochę spokoju temu dzieciakowi. (coś w podobie ). Chodziło jej o to, że jeśli teraz w kupie wyszły jakieś kolonie g. to po szczepieniu będzie ich jeszcze więcej. Poleciła zaszczepić po świętach, czyli w naszym przypadku po Nowym Roku, bo dzień szczepień jest w czwartki. W sumie szczepienie można robić w 4/5 miesiącu, więc chyba cztery tygodnie obsuwy nie stanowią jakiegoś zagrożenia. Podajemy małemu probiotyki, więc powinny pomóc na ten brzuszek. Zaczekać??
I teraz nie wiem, czy mimo wszystko iść jutro i osobiście powiedzieć naszej rodzinnej (ha! a nawet jej nie będzie, bo ma zastępstwo na szczepieniach) dlaczego nie szczepimy, czy zadzwonić i odwołać wizytę
ja bym zaczekała i przełożyła szczepienie. Nic się nie stanie jak przerwa będzie większa, ma być co najmniej 6 tyg. My też mamy iść 20 grudnia, ale nie wiem jaka będzie reakcja po 2 dawce, a że reakcje chyba do 4-5 dni mogą być to nie chcę sobie tego na święta zrobić.

Cytat:
Napisane przez nephelim89 Pokaż wiadomość
Hej
dopiero teraz mam chwilkę by zasiąść na wizażu mały pięknie pospał w nocy tyle że u niego noc zaczyna się ostatnio o 23/24 a kończy koło 9/10 rano i za cholerę nie wiem jak mu to przestawić. Raz podjęłam taką próbę to skończyło się bezsenną nocą i walką do 5 rano
Ale mam ochotę na placki ziemniaczane zrobie póki TŻ nie ma bo on nie lubi...
Zuzia też tak miała niedawno, że chodziła spać o 24-1. I 1 dzień jej nie daliśmy za dużo spać po 16, ale średnio jej wyszło wcześniejsze zasypianie. I teraz robimy tak, że max. o 21 gasimy światło, jest ciemno tylko TV jest włączony bo śpi z nami, głaskam ją po główce i za jakieś 10-15 min już śpi

Cytat:
Dziewczyny KP: ile razy na dobę jedzą Wasze dzieci? Bo u mnie wychodzi tylko pięć razy
ok. 8-9 razy

Cytat:
Napisane przez Larysa88 Pokaż wiadomość
byłam w Tarnowie w h&m i dupa nie ma tej sukienki w rozm 68 od 74 dopiero były ehhhhhhhhhhhhhhhh

i jakoś taki dzień zmulony mam i to że sukienki nie było to jeszcze mnie zasmuciło weee dziwna jestem jakaś :/

ale coś wymyślę, muszę ją mieć
szkoda że wczoraj nie wiedziałaś, byłam w Katowicach i tam były same 62 i 68, to bym Ci kupiła.

Cytat:
małz ma chrzestną po drodze (troche za połową drogi) w Jaworznie, wiec jesli bedzie zdrowa to chcemy tam zatrzymac sie na odpoczynek, butle mleka itd.
bo t. w Bochni stacjonują
oo to ma chrzestną w moim mieście

Cytat:
ja mam pytanie, bo nic juz nie rozumiem
ja Miłoszowie codziennie-raz dziennie odciągam z noska i wychodzi przezroczysta wydzielina i białe takie smarki? i to ma tak od baaardzo dawna. normalne to jest? bo nie wiem już czy dzieci tak mają czy cos u nas jest inaczej..
właśnie Zuzia też tak ma, muszę jutro pediatrę o to zapytać ale nie ma kataru ani nic

---------- Dopisano o 23:39 ---------- Poprzedni post napisano o 23:36 ----------

Madziuchna27, teraz zauważyłam dopiero, miałaś ślub w ten sam dzień co ja i w moje urodziny i TZ bardzo chciał żeby Zuzia też się 10 urodziła, ale na szczęście mu plany nie wyszły Już 3w1 bym nie chciała Tak to ma swój dzień, a nie razem z nami
kama1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-04, 22:41   #2561
inwersja
dryfuję słowami

Cytat:
Napisane przez kama1987 Pokaż wiadomość
oo to ma chrzestną w moim mieście
chrzestną, drugą ciotkę z wujkiem i kuzynami... bo teściowa z Jaworzna pochodzi

Edytowane przez inwersja
Czas edycji: 2013-12-04 o 22:51
inwersja jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-12-04, 22:49   #2562
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Larysa88 Pokaż wiadomość
aaaa o kurde nie pomyślałam, że Was jest tu dużo z różnych miast !
jeju Matal, jakby to nie było problemem, jakbyś zobaczyła czy jest i jak coś kupiła, no to normalnie będę Cię na rękach nosić bo ja już miałam jutro plan dzwonić po Krakowie po h&m i pytać i jak co to jechać... ale to kawał drogi i na paliwo by dużo poszlo
chociaż w razie w mam tam ciocię, i jak coś jak nie będzie u Ciebie to jej zawrócę głowę

http://www.hm.com/pl/product/18294?article=18294-A
widzialam ja ostatnio u nas ale tez od 74. na zywo jakos nie wyglada tak ladnie jak na necie.

Cytat:
Ale tylko jak Natalka ma katar?
ja daje caly czas po 5 kropli.
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-04, 22:57   #2563
kama1987
Rozeznanie

Idę spać, dobranoc
kama1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-04, 22:59   #2564
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Cytat:
EWACIA ale po co dawac soczki? To jakas stara szkola. Wg zalecen piersiowi po 6 mcu zaczynaja od ziemniaczka, dyni. Soczki to ew pozniej, ale to cukier, lepiej dac wode

LARYSA to dawaj znac, ja na 90% bede w h&m w pt kolo 13

Brakuje mi cierpliwosci ostatnio. I mam za duzo na glowie... zachcialo sie meza pracoholika, dwojki dzieci, cwiczen i pracy, to teraz mam

---------- Dopisano o 21:44 ---------- Poprzedni post napisano o 21:42 ----------

Probiotyk mozna dlugo dawac, ale jesli uklad pokarmowy dziala sprawnie, to zwyczajnie szkoda kasy
Witam w klubie.
Dodatkowo mnie ostatnio dopadły żale pt. dobija mnie monotonia. U mnie co dzień rano sprzątam bo książe nie wyrobił i wyruzcił tylko śmieci np. Cała chata do ogarnięcia aż czasami jak widzę ile do roboty to mi się odechciewa. Później spacer, obiad, powrót D, praca, karmienie,karmienie i sen

Dziś zawrotnie wprowadziłam fryzjera i małe zakupy dla mnie, ale mimo to nie czuję się odprężona bo Mikołaj stęka za plecami - on by najchętniej przyinstalował się na stałe do cyca aż mnie trafia. Przybiera ok 40g dziennie , waży już 5800 a zachowuje się jak głodzony....

Ale jeszcze ponad 2 miesiace i chyba można jabłuszka podawać co?

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-04, 23:25   #2565
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Witam w klubie.
Dodatkowo mnie ostatnio dopadły żale pt. dobija mnie monotonia. U mnie co dzień rano sprzątam bo książe nie wyrobił i wyruzcił tylko śmieci np. Cała chata do ogarnięcia aż czasami jak widzę ile do roboty to mi się odechciewa. Później spacer, obiad, powrót D, praca, karmienie,karmienie i sen

Dziś zawrotnie wprowadziłam fryzjera i małe zakupy dla mnie, ale mimo to nie czuję się odprężona bo Mikołaj stęka za plecami - on by najchętniej przyinstalował się na stałe do cyca aż mnie trafia. Przybiera ok 40g dziennie , waży już 5800 a zachowuje się jak głodzony....

'

no dzien swistaka... tez takie miewam dzien w dzien a po nowym roku moze byc jeszcze gorzej
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-12-05, 00:12   #2566
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Witam w klubie.

Mnie monotonia tez dobija...

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-12-05, 01:02   #2567
Fikusek82
Wtajemniczenie

A moje dziecko spać nie chce drze się od 4 godzin i czkawki mi dostała jeszcze co odkładam do łóżeczka to wrzask i spokoj dopiero jak światło włącze a ta się do lampy zaciesza. To co ja mam przy zapalonym świetle spać? Nie wiem co jej się stało dzisiaj, normalnie i tej porze to już chrapie.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

20.10.2013 - Daria

2014 - 55
2015 - 48
Fikusek82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-05, 03:37   #2568
ladanseuse14
Zakorzenienie

Cytat:
Mnie monotonia tez dobija...
mnie czasem tez ale wtedy sobie mysle, ze zaraz wracam do pracy i bedxie mi tych chwil brakowac i ze bede musiala robic to samo co teraz + praca
Stary 2013-12-05, 04:21   #2569
nena_milka
Wtajemniczenie

Cytat:

ps.
czy uważacie podróż 300km z 3miesiecznym dzieckiem w grudniu i 2tygodniowy pobyt u t. za szaleńczą wyprawę i głupotę?
bo matka mi agituje baaardzo, że jestem nienormalna, ze chce z tak malym dzieckiem i tak daleko jechac[COLOR="Silver"]

jak Nina miała 5 TYG to byliśmy w oslo 5 godz pociągiem w jedna stronę. Jedynie kp było momentami problemem... raz musiałam karmić w McDonald's ale ty dasz flache i z głowy No a teraz jedziemy do Pl z dwumiesięczną Nina jakieś 1600km w jedną stronę co prawda samolotem ale na lotnisko mamy 220km... trzeba po prostu dobrze się zorganizować, mieć odpowiednie rzeczy pod ręką i w drogę

Cytat:
Jeju moja Monia zostanie 5 dni dłużej w szpitalu,bo mały ma podwyższone CRP? I białko w moczu
W dodatku chyba brzuszek go męczy. Czy myślicie,że takiemu noworodkowi można podawać koperek z BD?czy może lepiej,żeby ona piła?
Martwię się, doła ma i płacze Mam wspomnienia,że ja też tak miałam
Niech mama pije koperek. Esputicon można od urodzenia.

Rozłożyło mnie... cały czas się trzese żeby młoda się nie zaraziła, już zaczyna kichac... tylko nie wiem jak tego uniknąć, psikam jej wodą. .. ręce aż mnie szczypią od ciągłego mycia. Na dodatek teraz się strasznie rozgadała a ja pod kocem na fotelu koło łóżeczka. Miałyśmy jechać na otwarte godziny do przychodni zeby się zważyć i przy okazji chciałam wstąpić na szybkie zakupy dla mnie ale w takiej sytuacji rezygnuje. .. jak ona mi się rozchoruje na wyjazd to się pochlastam. Ma któraś jakiś pomysł co robić? Dać jej jakieś witaminy czy coś? Nie wiem czy coś takiego w ogóle się stosuje przy kp

huragan do jas dotarł. Mieszkamy w drewnianym domu i mam wrażenie że zaraz nas wywieje razem z chałupą każda deska trzeszczy a dom z 2009 roku

09 października 2013 18:45 Ninka
nena_milka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-12-05, 04:51   #2570
ja :)
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nena_milka Pokaż wiadomość
jak Nina miała 5 TYG to byliśmy w oslo 5 godz pociągiem w jedna stronę. Jedynie kp było momentami problemem... raz musiałam karmić w McDonald's ale ty dasz flache i z głowy No a teraz jedziemy do Pl z dwumiesięczną Nina jakieś 1600km w jedną stronę co prawda samolotem ale na lotnisko mamy 220km... trzeba po prostu dobrze się zorganizować, mieć odpowiednie rzeczy pod ręką i w drogę

Niech mama pije koperek. Esputicon można od urodzenia.

Rozłożyło mnie... cały czas się trzese żeby młoda się nie zaraziła, już zaczyna kichac... tylko nie wiem jak tego uniknąć, psikam jej wodą. .. ręce aż mnie szczypią od ciągłego mycia. Na dodatek teraz się strasznie rozgadała a ja pod kocem na fotelu koło łóżeczka. Miałyśmy jechać na otwarte godziny do przychodni zeby się zważyć i przy okazji chciałam wstąpić na szybkie zakupy dla mnie ale w takiej sytuacji rezygnuje. .. jak ona mi się rozchoruje na wyjazd to się pochlastam. Ma któraś jakiś pomysł co robić? Dać jej jakieś witaminy czy coś? Nie wiem czy coś takiego w ogóle się stosuje przy kp

huragan do jas dotarł. Mieszkamy w drewnianym domu i mam wrażenie że zaraz nas wywieje razem z chałupą każda deska trzeszczy a dom z 2009 roku

Zdrowia moja droga! Mam nadzieje ze się szybko wykurujesz bo święta tuż tuż a Twój wylot jeszcze szybciej!
Co do małej to kp chyba najlepsze co możesz zrobić w tym przypadku ale znawca ze mnie żaden trzymam kciuki żeby malutkiej nie odpadło

ja :) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-05, 05:10   #2571
katarzyna2811
Wtajemniczenie

Cytat:
Kciukam

Cytat:
Napisane przez Fikusek82 Pokaż wiadomość
A moje dziecko spać nie chce drze się od 4 godzin i czkawki mi dostała jeszcze co odkładam do łóżeczka to wrzask i spokoj dopiero jak światło włącze a ta się do lampy zaciesza. To co ja mam przy zapalonym świetle spać? Nie wiem co jej się stało dzisiaj, normalnie i tej porze to już chrapie.

He he mój też miał taki czas że spał jak lampka była włączona. Na szczęście mu przeszło

Damian 23 01 2002
Mateusz 27 12 2005
Bartosz 18 09 2013
katarzyna2811 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-05, 05:29   #2572
Snow_White1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
Długo czyli jak długo?

Lepiej, żeby może ona na razie piła. CRP to infekcja.

Idę ćwiczyć

---------- Dopisano o 22:10 ---------- Poprzedni post napisano o 22:09 ----------

Ja na śpiocha nie karmię ale w nocy nigdy nie odbijam.
EDIT: A w ogóle w pierwszej chwili pomyślałam, że Ty piersią na śpiocha chcesz i że będziesz się na łóżeczkiem pochylać
[Jeszcze] cyckow do pasa nie mam

---------- Dopisano o 06:29 ---------- Poprzedni post napisano o 06:19 ----------

Cytat:
Napisane przez policzanka Pokaż wiadomość
Kochana ja nie wyciągałam Lilki bo ta zaraz się budziła i było po ptokach z karmieniem.Po prostu unosiłam delikatnie główke i tak karmiłam.Do odbijania tez nie brałam.Teraz bierzemy bo Lilka zaczeła mieć problemy z ulewaniem.Karmimy 23-24 i 4-5
Dzieki.
Stary 2013-12-05, 07:02   #2573
tassia
Zakorzenienie

wieczorem przezylam traume bo rozlalam 60ml swojego mleka, szybko to przeliczylam ze rozlalam 30zl i mi sie smutno zrobilo

po czym mialam sen ze podalam mackowi bebilon dwa i nie wiedzialam co zrobic, czy mu to nie zaszkodzi a balam sie was zapytac cobyscie mnie nie uznaly za wyrodna matke

Sent from my GT-P1000 using Wizaz Forum mobile app

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-05, 07:28   #2574
Snow_White1
Wtajemniczenie

A w temacie wprowadzania pokarmów stałych, to ja się wyłamię i planuję podać w tym miesiącu. Tak, wiem, że wszędzie jest napisane, że po 4/6 m-cu, ale bardziej ufam doświadczeniu mojej szwagierki (dwójka dzieci, obydwoje wyłącznie kp, pokarmy stałe wprowadzone w 4 m-cu) oraz pediatrze, która powiedziała mi, że "proszę rozpocząć podawanie po 3 miesiacu życia jabłka tartego, potem marchewki , pietruszki, buraczków, te produkty mają dużo błonnika i pomagają wyregulować prace przewodu pokarmowego" - u mnie może trochę inna sytuacja, bo Adaś ma problemy z regularnym wypróżnianiem i to może pomóc". Piszę, bo może któraś z mam ma podobny dylemat.

Ogólnie, po tych 3 m-cach z Adasiem nasunęły mi się dwie refleksje w stylu pogromców mitów:
- dziecko, jak załapie butelkę, odrzuci pierś - nieprawda, chyba że butelki Philips Avent natural są takie "cudowne" (cały czas mam smoczki 1 i 2, zastanawiam się nad zmianą)
- odciąganie laktatorem pozwala utrzymać laktację do 5 tyg. (z książki Język niemowląt) - u mnie rozhuśtało laktację, są dziewczyny karmiące ściągając pokarm tylko laktatorem 2 lata...dużo porad jest na forum Gazety pod hasłem KPI (karmiące piersią inaczej - gdyby kogoś interesowało).

Chyba, że ja i Adaś to wyjątki potwierdzające regułę

Wczoraj było drugie szczepienie. Trochę trzęsę portkami, bo mąż był chory i Adaś trochę kataru jakby dostał, ale pediatra powiedział, że nadaje się do szczepienia. Następne ok 15.01.

---------- Dopisano o 08:28 ---------- Poprzedni post napisano o 08:23 ----------

Dzidziol śpi, czas zacząć dom ogarniać
Ogólnie, to śnieg spadł w nocy

Edytowane przez Snow_White1
Czas edycji: 2013-12-05 o 07:26
Snow_White1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-05, 07:49   #2575
your Angel
czyli Endżi

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
o kurcze, a skąd wiesz ile je skoro karmisz piersią
Raz na 3-4 dni mały dostaje w butli ściągnięte. Z początku spinałam się, że udało mi się ściągnąć np. tylko 70ml a okazuje się, że to dla niego było akurat. Nie raz też najadł się malutką ilością - 30-40ml i nie chciał więcej.

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
Co moge zrobić żeby moje dziecko coś piło? Je spokojnie jakieś max 60 ml jak gdyby nigdy nic a potem się wyrywa. Wczoraj sprawdziło się chodzenie po mieszkaniu i jakoś zjadł 150ml, ale dziś to masakra, nawet 100ml nie zjadł na raz. Picie tak już mu wciskam że może z 30ml wypił łącznie.
Ale nie rozumiem po co wciskać. Jak nie chce to nie, najwyraźniej nasycił się tym co zjadł Jak będzie głodny, to zawoła

Wczoraj miałam dalszy ciąg akcji "cyrk po szczepieniu" Biedactwo bardzo marudne, płaczliwe jak na niego, miejsca wkłuć opuchnięte a co najgorsze gorączka 37,8 Ja już w środku okropna panika, bo ostatnie gorączkowanie skończyło się długim pobytem w szpitalu. Ale na szczęście po czopku z Paracetamolem było lepiej.

Na marginesie to utwierdziłam się w tym, że jako matka najlepiej znam moje dziecko i widzę kiedy coś jest nie tak. Spędzam z nim najwięcej czasu i szybko wyłapuję u niego jakieś zmiany w zachowaniu. Wieczorem małym zajmował się tż, bo ja miałam pracę przy komputerze. Ale patrzę cały czas co się dzieje i było mi coraz bardziej przykro, bo widzę, że maluchowi gorzej. Kazałam tż zmierzyć temperaturę a ten patafian mi się mądrzy, że dziecko na pewno nie ma gorączki i że wymyślam No więc za moment się przekonał kto ma rację.

Też np jakiś czas temu 16-miesięczna dziewczynka, która u nas była podeszła do nosidełka i chciała uściskać małego. Ja w sekundę w mimice małego wychwyciłam, że zaraz będzie rozpacz - i mówię o tym głośno. A wszyscy dookoła "nieeee, przecież przed chwilą się śmiał" No więc nie minęło mrugnięcie okiem a Julek ich ogłuszył swoim wrzaskiem

Morał z tego taki - matki trzeba słuchać
Stary 2013-12-05, 08:10   #2576
kaska87
Zakorzenienie

Miki skończył 3 miesiące

Cytat:
Kyte- (Kasia tp:13.11 .2013)-Natalka 10.11.2013(53cm, 2650g) SN

zaczęło mi się podobać imię Natalia dir gat jak mi się córka kiedyś narodzi to nie wiemm jak ją nazwę bo tyle imion mi się podoba
Cytat:
Napisane przez kama1987 Pokaż wiadomość
Moi rodzice też tak mają jak z Zuzią są i najlepiej żebym codziennie z nią przyjeżdżała
moi to samo ale to pierwszy wnusio
Cytat:
Witam w klubie.
to ja jestem hardcorem bo mi się podoba macierzyństwo, ogarnianie domu, nie uważam, że to monotonia
Cytat:
A w temacie wprowadzania pokarmów stałych, to ja się wyłamię i planuję podać w tym miesiącu. Tak, wiem, że wszędzie jest napisane, że po 4/6 m-cu, ale bardziej ufam doświadczeniu mojej szwagierki (dwójka dzieci, obydwoje wyłącznie kp, pokarmy stałe wprowadzone w 4 m-cu) oraz pediatrze, która powiedziała mi, że "proszę rozpocząć podawanie po 3 miesiacu życia jabłka tartego, potem marchewki , pietruszki, buraczków, te produkty mają dużo błonnika i pomagają wyregulować prace przewodu pokarmowego" - u mnie może trochę inna sytuacja, bo Adaś ma problemy z regularnym wypróżnianiem i to może pomóc". Piszę, bo może któraś z mam ma podobny dylemat.
uuuu rób fotki ja już też się doczekać nie mogę wprowadzania stałych pokarmów
Cytat:
Napisane przez your Angel Pokaż wiadomość
Morał z tego taki - matki trzeba słuchać

Larysa ja mam do h&m 5minut z buta także mogę podejść

Edytowane przez kaska87
Czas edycji: 2013-12-05 o 08:12
kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-05, 08:18   #2577
tassia
Zakorzenienie

snow u mnie niestety butla wlasnie zakancza moje kp
nie wiem.jak sobie z tym.poradzic
najpierw mlody odrzucil nakladki na.piersi przez ktore jadl dwa miesiace bez przerwy a teraz odrzucil piers i nie chce jesc
pociumka 3minuty i koniec, przestal przybierac

budze sie dzis rano daje mu cycka, pojadl z 5minut i nie chce
rzuca sie i zlosci
wiec uruchomilam laktator i dalam mu 90ml.z.butli i zjadl.wszystko

nie wiem co robic?
niech mi ktos pomoze bo ja zdechne
napisalam tez posta w k. bez odzewu
plisss bo juz kombinuje na kazda strone bez efektow

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-05, 08:20   #2578
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
snow u mnie niestety butla wlasnie zakancza moje kp
nie wiem.jak sobie z tym.poradzic
najpierw mlody odrzucil nakladki na.piersi przez ktore jadl dwa miesiace bez przerwy a teraz odrzucil piers i nie chce jesc
pociumka 3minuty i koniec, przestal przybierac

budze sie dzis rano daje mu cycka, pojadl z 5minut i nie chce
rzuca sie i zlosci
wiec uruchomilam laktator i dalam mu 90ml.z.butli i zjadl.wszystko

nie wiem co robic?
niech mi ktos pomoze bo ja zdechne
napisalam tez posta w k. bez odzewu
plisss bo juz kombinuje na kazda strone bez efektow

Ja Ci nie pomogę, bo nie wiem jak...

Chciałam jeszcze w łóżku polezec, ale jest kupa i muszę wstać

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-12-05, 08:23   #2579
kaska87
Zakorzenienie

Tasia a po co butlę dawałaś skoro Maciek normalnie przybierał 2 miesiące? mój karmiony mieszanie bo żarłoczek z niego ale jemu wsio ryba byle jedzonko było

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-05, 08:29   #2580
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
A jak ona będzie piła to tak samo?
mama moze pic, jk najbardziej.U mnie w szpitalu to podawali herbatke koprekowa mamom karmiacym dzbankami
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości