Za małe ubranka, już pierwsze uśmiechy, szybko nam rosną te nasze pociechy, cz. II - Strona 85 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: tytuł III części
Mleko już mi nie smakuje, teraz sobie kartofla spróbuje! 1 2,70%
Mm, kp? To była rozgrzewka, teraz już będzie tylko marchewka! 0 0%
Mamo, tato, robotę dla was mam, pampers przecież nie przewinie się sam! 3 8,11%
Już przed nami wielkie szczęście, pierwsze święta razem wreszcie! 6 16,22%
Tu uśmieszek, tam koleczka, podejdź mamo do łóżeczka. 2 5,41%
Główkę ładnie podnosimy, do mamusi się tulimy. 7 18,92%
Czy to KaPe, czy eMeM, będę duży, ja to wiem! 1 2,70%
Kochamy nasze pociechy, bezcenne są ich uśmiechy. 3 8,11%
Chociaż nocki nieprzespane- nasze dzieci przekochane. 0 0%
Mleczko piję, szybko rosnę, wnet i tatę ja przerosnę. 3 8,11%
Marchew, jabłko lub ziemniaczek, wkrótce zje mój niemowlaczek. 11 29,73%
Głosujący: 37. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-12-04, 19:16   #2521
ja :)
Zakorzenienie

Dot.: Za małe ubranka, już pierwsze uśmiechy, szybko nam rosną te nasze pociechy, cz.

Cytat:
Napisane przez inwersja Pokaż wiadomość
małz ma chrzestną po drodze (troche za połową drogi) w Jaworznie, wiec jesli bedzie zdrowa to chcemy tam zatrzymac sie na odpoczynek, butle mleka itd.
bo t. w Bochni stacjonują
No i super Nie ma co się zamartwiać tylko jechać się świętami cieszyć
ja :) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-04, 19:17   #2522
kaska87
Zakorzenienie

Dot.: Za małe ubranka, już pierwsze uśmiechy, szybko nam rosną te nasze pociechy, cz.

Cytat:
Napisane przez your Angel Pokaż wiadomość
U mnie aż 11 karmień na dobę. Raz w nocy sen 3-4 godziny a tak, to co 2 godziny głośne wołanie o jedzenie. Przy czym on je na raz po 30-80ml, nie więcej. Na nic nakłanianie żeby zjadł więcej i dał matce trochę spokoju
Po prostu tak lubi - często, ale pomału. Od urodzenia do teraz niewiele się zmieniło.
o kurcze, a skąd wiesz ile je skoro karmisz piersią
Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość
A jeszcze co do ilości karmien to ja zapisuje każde karmienie, ile trwa, który cycek, ile mineło od ostatniego.
ja tak samo mam specjalny zeszyt, codziennie data, godzina jedzenia, ile trwało

Larysa piękna ta sukienka, ja nie patrzyłam czy u nas jest bo Miki nie gustuje w sukienkach ale jak coś to mogę zalukać chociaż miałąbym okazję się podjarać zakupem sukienusi

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-04, 19:20   #2523
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Larysa88 Pokaż wiadomość
aaaa o kurde nie pomyślałam, że Was jest tu dużo z różnych miast !
jeju Matal, jakby to nie było problemem, jakbyś zobaczyła czy jest i jak coś kupiła, no to normalnie będę Cię na rękach nosić bo ja już miałam jutro plan dzwonić po Krakowie po h&m i pytać i jak co to jechać... ale to kawał drogi i na paliwo by dużo poszlo
chociaż w razie w mam tam ciocię, i jak coś jak nie będzie u Ciebie to jej zawrócę głowę

http://www.hm.com/pl/product/18294?article=18294-A
W zeszłą sb była, bo oglądałyśmy ją z siostrą

---------- Dopisano o 20:20 ---------- Poprzedni post napisano o 20:19 ----------

Mogę w pt podjechać i kupić jak coś

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-04, 19:20   #2524
ja :)
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość

Larysa piękna ta sukienka, ja nie patrzyłam czy u nas jest bo Miki nie gustuje w sukienkach ale jak coś to mogę zalukać chociaż miałąbym okazję się podjarać zakupem sukienusi
czyli nie tylko ja jestem matka wariatka

w h&m ogólnie super ciuszki są i strasznie ubolewam, że tu ich nie sprzedają. tzn jest h&m ale tylko dla dorosłych, a dla maluszków nie
ja :) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-04, 19:25   #2525
inwersja
dryfuję słowami

a moje dziecko w trakcie tych skoków to wraca do korzeni, zapomina kiedy dzień a kiedy noc i tera se zrobił książe przerwe w jedzeniu długą. zjadł o 15h, pobawiliśmy sie, pomarudził i w koncu zasnął mi na rekach ok 18h i spi do tej pory...
o nockę się boje a ja jak niewyspana to mi pizga w dekiel i mam zawroty głowy
przez pierwsze 2 tygodnie całe dnie spał a w nocy wył do księżyca, caaaałe noce... makara to była
Stary 2013-12-04, 19:26   #2526
MsLullaby
Zakorzenienie

Co moge zrobić żeby moje dziecko coś piło? Je spokojnie jakieś max 60 ml jak gdyby nigdy nic a potem się wyrywa. Wczoraj sprawdziło się chodzenie po mieszkaniu i jakoś zjadł 150ml, ale dziś to masakra, nawet 100ml nie zjadł na raz. Picie tak już mu wciskam że może z 30ml wypił łącznie.

Wysłane z mojego GT-S6810P przy użyciu Tapatalka

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-04, 19:46   #2527
agravka
Wtajemniczenie

Cytat:
To pewnie hormony, bo chyba nie zmienił mi sie charakter nagle

Co do pogrubionego to ja wcale nie uważam że to głupota. 2 tyg przecież nie będziecie pod namiotem spędzać chyba A 300km to nie tak dużo - możecie robić przerwy - wyjąć gondole i pospacerować 30 min, kości rozprostować. Moja mała skończyła wczoraj 6 tyg a w piątek ubiegły zrobiliśmy grubo ponad 300km (fakt - w dwóch ratach bo połowe rano a połowe wieczorem). Mój kolega z pracy z 3 miesięcznym dzieckiem poleciał z USA do francji z przesiadką gdzieś po drodze. Także jak dla mnie podróże z dzieckiem to nic strasznego - trzeba tylko się zaopatrzyć we wszystkie potrzebne rzeczy
Popieram!

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
agravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-04, 19:47   #2528
Natala84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
MAHARET święta są takie, jakimi je uczynimy
dokładnie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
hejhooo
a mi wszyscy mówią,że będę musiała kupić dywan,żeby Tusi łatwiej się raczkowało...
a tam
u siebie w domu nie mam ani 1cm2 dywanu a Marysia raczkowała 4 miesiące tyle że samego raczkowania nauczyła się na puzzlach a jak załapała to jej dogonić nie mogłam
i w ogóle śmieszne to było, bo ona się nauczyła raczkować sunąc nogami po ziemi, tak ślizgając nimi. no i jak byliśmy u kogoś kto miał dywan to miała problem, bo nie szło już tak lekko

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
[/COLOR]Dziewczyny karmiące piersią - jakie menu wymyśliłyście sobie na wigilię i później święta? Podpowiedzcie coś
[COLOR="Silver"]
wiesz co, ja daruje sobie tylko kapustę i grzyby, a reszte normalnie, bo Hani raczj już nic nie rusza

Cytat:
Napisane przez bojatoja Pokaż wiadomość
A nie pochwaliłam się: zdałam pierwszy egzamin w tej sesji z Badań operacyjnych na 5
brawo
podziwiam za uczenie się przy małym bąblu

Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość
mam pytanie; sebastian kończy 12.12 3 miesiące i mama za mną codzi że moze zaczełabym mu wprowadzać soczki marcewkowe. póki co jest na samej piersi inawet żadko dostaje herbatke koperkowa do picia bo jak juz to mu cyca daje czy źle robie że nie daje tych herbatek do picia jakoś się boje z teo wzledu że jest tylko kp, jesli byłby mieszanie karmiony to nie miałabym oporów....sama nie wiem a wy jak robicie
a tam, a po co?
jeśli w ogóle, to po 4 miesiącu, bo wcześniej to żaden schemat nie przewiduje rozszerzania diety.
ale piersiowcy rozszerzają później, tym bardziej że Seba ładnie przybiera, nic mu nie dolega - to po co kombinować?

martwię się o Hanię
od 2 dni wydawało mi się że jej przeziębienie przechodzi, nic już właściwie nie odciagałam. a tu rano znów charczenie, choć nos czysty i taka mrudna dziś była, słabo spała , mało się śmiała a taka pogodna i spokojna z reguły jest...
dobrze że jutro lekarz. co prawda miało być szczepienie, ale pewnie jej nie zaszczepi ale osłucha na pewno bo martwię się czy jej to nie zeszło niżej
no i usg stawów też jutro

Hania

94,5....70,5....65

http://szydelkogagusi.blogspot.com/
Natala84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-04, 19:48   #2529
Larysa88
Zakorzenienie

Cytat:
a planujesz w najbliższym czasie zakupy w h&m bądź innych sklepach blisko h&m?

Cytat:
W zeszłą sb była, bo oglądałyśmy ją z siostrą

---------- Dopisano o 20:20 ---------- Poprzedni post napisano o 20:19 ----------

Mogę w pt podjechać i kupić jak coś
oby tylko nadal była... jeśli jutro nie zalatwie nic telefonicznie z Krakowem to w piątek Ci napiszę że bym prosiła o Twoją pomoc

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
Co moge zrobić żeby moje dziecko coś piło? Je spokojnie jakieś max 60 ml jak gdyby nigdy nic a potem się wyrywa. Wczoraj sprawdziło się chodzenie po mieszkaniu i jakoś zjadł 150ml, ale dziś to masakra, nawet 100ml nie zjadł na raz. Picie tak już mu wciskam że może z 30ml wypił łącznie.

Wysłane z mojego GT-S6810P przy użyciu Tapatalka
kurcze, moja na początku próbowania podawania jej wody bądź koperku też niewiele piła, teraz widzę że od razu po spaniu jest spragniona i wypija po troszku i w ciągu całego dnia to się uzbiera trochę, czasem po dłuższej zabawie też jej daje też coś pociumka, no w każdym razie jak najwięcej próbuję i ile wypije to później sumuje i na koniec dnia wychodzi czasem ładny wynik
Stary 2013-12-04, 19:50   #2530
ladanseuse14
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
Ja tylko na chwilke z pytaniem, uzywam do odciagania kataru aspirator do nosa z NUK, nie podraznia on blony sluzowej to moge go nawet co 2h uzywac? Tylko jak mu ten katar odciagam to jest w miare spokojny i nie ma wtedy tego paskudnego kaszlu. Bo u nas na dluzsza mete lezenie na brzuchu sie nie sprawdza, on i tak tego nie lubi a teraz jak jest chory to juz calkiem jest awantura...
kurcze nie wiem ja mam Fride i odciągam jak ma zatkany nosek

Cytat:
Napisane przez LaLoca Pokaż wiadomość
Zraniłam dzisiaj moje dziecko obcinałam jej paznokcie i złapałam niechcący za skórkę Obie płakałyśmy. Ona z bólu a ja ze złości na siebie straszne to było
oj wiem co czujesz, bo też tak raz zrobiłam
od tego czasu mam traumę i D. obcina
Stary 2013-12-04, 19:54   #2531
butterfly20
Zakorzenienie

ja karmiętak 6-8 razy

Cytat:
Chyba motyl już wrzucałą ten link kiedyś - i rzeczywiście, ciężko się nie poryczeć przy tym..
W ogóle nie wiem co mi się stało, ale odkąd Pola się urodziła mój poziom wzruszenia wzrósł jakieś milion razy. Możliwe, że to ciągle hormony skoro już 6 tyg po porodzie?
Kiedyś ciężko było mnie ruszyć, a teraz najmniejsza rzecz i od razu mi ciśnie łzy do oczu

A jeszcze co do ilości karmien to ja zapisuje każde karmienie, ile trwa, który cycek, ile mineło od ostatniego. Dodatkowo notuje każdą pieluche mokrą i każde kupsko W sumie nie wiem po co to robie, bo lekarka chciała takie info tylko dopóki mała nie przekroczy wagi urodzeniowej co już dawno się stało, ale jakoś tak się przyzwyczaiłam Będzie na pamiątke
ja też tak mam i nie sądzę, ze to tylko kwestia hormonów.po prostu zaznałyśmy matczynej miłości i dlatego nas to porusza

Cytat:
o kurcze, a skąd wiesz ile je skoro karmisz piersią

ja to ne mam pojęcia ile tusia je objętościowo

ja robiłm takie zapiski przez pierwsze 4 tygodnie.

Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość
dokładnie

a tam
u siebie w domu nie mam ani 1cm2 dywanu a Marysia raczkowała 4 miesiące tyle że samego raczkowania nauczyła się na puzzlach a jak załapała to jej dogonić nie mogłam
i w ogóle śmieszne to było, bo ona się nauczyła raczkować sunąc nogami po ziemi, tak ślizgając nimi. no i jak byliśmy u kogoś kto miał dywan to miała problem, bo nie szło już tak lekko

wiesz co, ja daruje sobie tylko kapustę i grzyby, a reszte normalnie, bo Hani raczj już nic nie rusza

brawo
podziwiam za uczenie się przy małym bąblu

a tam, a po co?
jeśli w ogóle, to po 4 miesiącu, bo wcześniej to żaden schemat nie przewiduje rozszerzania diety.
ale piersiowcy rozszerzają później, tym bardziej że Seba ładnie przybiera, nic mu nie dolega - to po co kombinować?

martwię się o Hanię
od 2 dni wydawało mi się że jej przeziębienie przechodzi, nic już właściwie nie odciagałam. a tu rano znów charczenie, choć nos czysty i taka mrudna dziś była, słabo spała , mało się śmiała a taka pogodna i spokojna z reguły jest...
dobrze że jutro lekarz. co prawda miało być szczepienie, ale pewnie jej nie zaszczepi ale osłucha na pewno bo martwię się czy jej to nie zeszło niżej

moja kosmetyczka też mi mówiła,ze przecież może po tych puzzlach.

rozumiem Twój niepokój,Tusi też ciągle wraca katar jak myślę,ze już wyleczony.

muszę zamówić ten inhalator w gemini.

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-04, 19:58   #2532
inwersja
dryfuję słowami

Cytat:
martwię się o Hanię
ja mam pytanie, bo nic juz nie rozumiem
ja Miłoszowie codziennie-raz dziennie odciągam z noska i wychodzi przezroczysta wydzielina i białe takie smarki? i to ma tak od baaardzo dawna. normalne to jest? bo nie wiem już czy dzieci tak mają czy cos u nas jest inaczej..
Stary 2013-12-04, 20:02   #2533
butterfly20
Zakorzenienie

dziewczyny czy można podawać probiotyk non stop?zużyliśmy już jeden dicoflor i dwie bio gaię i się zastanawiam czy znowu kupić...

Stary 2013-12-04, 20:14   #2534
ladanseuse14
Zakorzenienie

Cytat:
ja Miłoszowie codziennie-raz dziennie odciągam z noska i wychodzi przezroczysta wydzielina i białe takie smarki? i to ma tak od baaardzo dawna. normalne to jest? bo nie wiem już czy dzieci tak mają czy cos u nas jest inaczej..
moja przy katarku ma bardzo dużo glutów, nie umie oddychać, charczy, wychodzą biało-zielono-żółte gile

a wczesniej gdy nie byłą chora to wychodziły takie jak mówisz

Cytat:
dziewczyny czy można podawać probiotyk non stop?zużyliśmy już jeden dicoflor i dwie bio gaię i się zastanawiam czy znowu kupić...
wiesz co mi lekarka mówiła, że jak nic się nie dzieje to nie ma sensu dawać...
Stary 2013-12-04, 20:14   #2535
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
czy uważacie podróż 300km z 3miesiecznym dzieckiem w grudniu i 2tygodniowy pobyt u t. za szaleńczą wyprawę i głupotę?
bo matka mi agituje baaardzo, że jestem nienormalna, ze chce z tak malym dzieckiem i tak daleko jechac
ja mam 230 km do rodzicow i jade wiec te 70 wiecej to dla mnie nic dziwnego

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-04, 20:17   #2536
Natala84
Zakorzenienie

Cytat:
j
rozumiem Twój niepokój,Tusi też ciągle wraca katar jak myślę,ze już wyleczony.
a charczy jak oddycha?
byłaś u lekarza na kontroli?

Cytat:
wiesz co, przy katarze to ciągną się długie gluty z nosa. ale jeśli kataru nie ma to i tak fizjologicznie jakaś wydzielina w nosie jest, ale nie powinna chyba furczeć
ja jak kataru nie ma to nic przy nosku Hani nie robię

Cytat:
podawałaś ze względu na brzuszek? ja bym spróbowała odstawić

Hania

94,5....70,5....65

http://szydelkogagusi.blogspot.com/
Natala84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-04, 20:21   #2537
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość
Dziewczyny! Co byście zrobiły na moim miejscu?
Jutro mieliśmy mieć szczepienie i w związku z wynikiem posiewu, o którym pisałam w wiadomym miejscu, zadzwoniłam do tej naszej profesorki, zapytać, czy można Julka szczepić. Powiedziała: Dajcie trochę spokoju temu dzieciakowi. (coś w podobie ). Chodziło jej o to, że jeśli teraz w kupie wyszły jakieś kolonie g. to po szczepieniu będzie ich jeszcze więcej. Poleciła zaszczepić po świętach, czyli w naszym przypadku po Nowym Roku, bo dzień szczepień jest w czwartki. W sumie szczepienie można robić w 4/5 miesiącu, więc chyba cztery tygodnie obsuwy nie stanowią jakiegoś zagrożenia. Podajemy małemu probiotyki, więc powinny pomóc na ten brzuszek. Zaczekać??
I teraz nie wiem, czy mimo wszystko iść jutro i osobiście powiedzieć naszej rodzinnej (ha! a nawet jej nie będzie, bo ma zastępstwo na szczepieniach) dlaczego nie szczepimy, czy zadzwonić i odwołać wizytę
Ja też bym przełożyła
Miłosz miał niedawno pierwsze szczepienie, na kolejne dopiero po nowym roku.

Cytat:
Dziewczyny KP: ile razy na dobę jedzą Wasze dzieci? Bo u mnie wychodzi tylko pięć razy
6-7

Cytat:
Napisane przez agravka Pokaż wiadomość
Można zrobić manicure hybrydowy jak kp?

Sent from my C2105 using Wizaz Forum mobile app
Ja robiłam i jutro znów idę.

Cytat:
ps.
czy uważacie podróż 300km z 3miesiecznym dzieckiem w grudniu i 2tygodniowy pobyt u t. za szaleńczą wyprawę i głupotę?
bo matka mi agituje baaardzo, że jestem nienormalna, ze chce z tak malym dzieckiem i tak daleko jechac
Ja bym pojechała

Cytat:
martwię się o Hanię
Za zdrówko Hani i usg

Cytat:
Normalne.
Ja sobie też codziennie oczyszczam nos

Cytat:
Też jestem ciekawa. My zużyliśmy jeden dicoflor, jedną biogaię i teraz kolejną biogaię otworzyłam.
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-04, 20:22   #2538
katarzyna2811
Wtajemniczenie

Hej

Cytat:
Dziewczyny KP: ile razy na dobę jedzą Wasze dzieci? Bo u mnie wychodzi tylko pięć razy
Na pewno powyżej 10 razy. Samej nocy ze trzy cztery razy a w dzień czasem i co 1,5 godziny, przy czym niektóre z tych karmień to trwa może maksymalnie kilka minut. Po prostu moje dziecko uwielbia się tulić i przysypiać z cycusiem w buźce

Cytat:
A która? Ja mam h&m koło domu, mogę Ci kupić i wysłać
Fajnie masz . U mnie muszę jechać 60 km . Niby budują następną galerię ale czy tam h&m będzie to szczerze wątpię

Dziewczyny zdrówka dla waszych maluszków bo widzę że sporo choruje

Damian 23 01 2002
Mateusz 27 12 2005
Bartosz 18 09 2013
katarzyna2811 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-04, 20:24   #2539
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ladanseuse14 Pokaż wiadomość
moja przy katarku ma bardzo dużo glutów, nie umie oddychać, charczy, wychodzą biało-zielono-żółte gile
Dalej takie ma? Mi zawsze lekarz mówił, że to oznaka bakterii w nosku.
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-04, 20:36   #2540
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
a charczy jak oddycha?
byłaś u lekarza na kontroli?

wiesz co, przy katarze to ciągną się długie gluty z nosa. ale jeśli kataru nie ma to i tak fizjologicznie jakaś wydzielina w nosie jest, ale nie powinna chyba furczeć
ja jak kataru nie ma to nic przy nosku Hani nie robię

podawałaś ze względu na brzuszek? ja bym spróbowała odstawić
Tak, w czwartek. Nie jest tak,że ciągle charczy, raz za jakiś czas. I zawsze ten katarek taki przezroczysty, nie miała typowo infekcyjnego. Pediatra kazała tylko odciągać i podawać Cebion.

Tak, ze względu na brzuszek dawaliśmy. Kupię może na wszelki wypadek (może się przydać po szczepieniu na rota) ale spróbuję odstawić.Oby nic się nie działo.

Stary 2013-12-04, 20:44   #2541
matallewar
Zakorzenienie

EWACIA ale po co dawac soczki? To jakas stara szkola. Wg zalecen piersiowi po 6 mcu zaczynaja od ziemniaczka, dyni. Soczki to ew pozniej, ale to cukier, lepiej dac wode

LARYSA to dawaj znac, ja na 90% bede w h&m w pt kolo 13

Brakuje mi cierpliwosci ostatnio. I mam za duzo na glowie... zachcialo sie meza pracoholika, dwojki dzieci, cwiczen i pracy, to teraz mam

---------- Dopisano o 21:44 ---------- Poprzedni post napisano o 21:42 ----------

Probiotyk mozna dlugo dawac, ale jesli uklad pokarmowy dziala sprawnie, to zwyczajnie szkoda kasy

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-04, 20:52   #2542
ewacia85
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez your Angel Pokaż wiadomość
U mnie aż 11 karmień na dobę. Raz w nocy sen 3-4 godziny a tak, to co 2 godziny głośne wołanie o jedzenie. Przy czym on je na raz po 30-80ml, nie więcej. Na nic nakłanianie żeby zjadł więcej i dał matce trochę spokoju
Po prostu tak lubi - często, ale pomału. Od urodzenia do teraz niewiele się zmieniło.
Cytat:
Napisane przez agravka Pokaż wiadomość
Mi nawet nie przyszłoby na myśl liczyć moje karmieniaw nocy są 3 a w dzień to co 1-1,5h

Sent from my C2105 using Wizaz Forum mobile app
jejciu ja nie wiem ile razy karmie poi prostu daje cyca wtedy kiedy sebuś chce w nocy jest ze 3 razy a w dzień cześciej ...różnie to bywa czasem co 2-2,5 a czasem czesciej .....zależy ile mi śpi itp
Cytat:
EWACIA ale po co dawac soczki? To jakas stara szkola. Wg zalecen piersiowi po 6 mcu zaczynaja od ziemniaczka, dyni. Soczki to ew pozniej, ale to cukier, lepiej dac wode

LARYSA to dawaj znac, ja na 90% bede w h&m w pt kolo 13

Brakuje mi cierpliwosci ostatnio. I mam za duzo na glowie... zachcialo sie meza pracoholika, dwojki dzieci, cwiczen i pracy, to teraz mam

---------- Dopisano o 21:44 ---------- Poprzedni post napisano o 21:42 ----------

Probiotyk mozna dlugo dawac, ale jesli uklad pokarmowy dziala sprawnie, to zwyczajnie szkoda kasy
matal ja niewiem po co .....jest mi dobzre tak jak jest tylko słysze ze mogłabym juz dawac.....ale bez komentarza. póki dajemy rade z samym cycem to się wstrzymuje ...skoro przetrzymałam żeby kp i się udało bo póki co to 3 miesiac sie kończy a my tylko kp a wsparcie najwieksze miałam tutaj od was ...to i teraz się nie dam namowom bo wydaje mi sie że jak zaczne dawac inne rezczy to zakończe kp a jeszcze nie cce
ewacia85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-04, 20:53   #2543
inwersja
dryfuję słowami

Dzięki za info o smarkach

Larysa, jak czasem odwiedzasz okoliczne miejscowości to w Bochni jest też galeria i dużo sklepów hm też jest
Stary 2013-12-04, 20:55   #2544
ewacia85
Wtajemniczenie

ps prosze jutro o kciuki bo mamy wizyte u kardiologa na 9;00
t jedzie ze mna bo nie chciałam sama
ewacia85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-04, 20:57   #2545
butterfly20
Zakorzenienie

Jeju moja Monia zostanie 5 dni dłużej w szpitalu,bo mały ma podwyższone CRP? I białko w moczu
W dodatku chyba brzuszek go męczy. Czy myślicie,że takiemu noworodkowi można podawać koperek z BD?czy może lepiej,żeby ona piła?
Martwię się, doła ma i płacze Mam wspomnienia,że ja też tak miałam

Stary 2013-12-04, 20:57   #2546
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
ps.
bo matka mi agituje baaardzo, że jestem nienormalna, ze chce z tak malym dzieckiem i tak daleko jechac[COLOR="Silver"]

l:
Ja sobie w zeszlum roku zrobilam ponad 2 razy taka podroz z 6cio tygodniowym.Przerazajaca jest ilosc rzeczy jaka trzeba ze soba zabrac. Wlasciwie wzielam wszystkie dobre ubrania i te rozmiar wieksze, bo przeciez nie wiadomo kiedy wyrosnie. I rzeczywiscie wszystkie 56 zrobily sie w tym czasie za male.
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-04, 20:58   #2547
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość
ps prosze jutro o kciuki bo mamy wizyte u kardiologa na 9;00
t jedzie ze mna bo nie chciałam sama

Będą kciuki!
Ja też nigdy nie chcę sama.

Stary 2013-12-04, 20:59   #2548
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Jeju moja Monia zostanie 5 dni dłużej w szpitalu,bo mały ma podwyższone CRP? I białko w moczu
W dodatku chyba brzuszek go męczy. Czy myślicie,że takiemu noworodkowi można podawać koperek z BD?czy może lepiej,żeby ona piła?
Martwię się, doła ma i płacze Mam wspomnienia,że ja też tak miałam
Na tycj koperkach pisze, ze od tygodnia...
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-04, 21:01   #2549
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
Na tycj koperkach pisze, ze od tygodnia...
A jak ona będzie piła to tak samo?

Stary 2013-12-04, 21:05   #2550
Snow_White1
Wtajemniczenie

Mam pytanie o karmienie na spiocha. Jak to technicznie robicie? Wyjmujecie z lozeczka czy np.tylko glowke podnosicie? Odbijacie pozniej? O jakiej godzinie tak karmicie?

Nie pisze ostatnio, bo mialam kiepski tydzien :-/

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości