|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2551 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczeń - luty 2013 (XIV) Roczkowania ciąg dalszy!
Ewulka, ja kupowałam na allegro.
![]() Ania, może nagram dzisiaj. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2552 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak fajne to wysokie. A jak niewysokie to niefajne ![]() Pomijam, ze wiekszosc bialych butow jest srednio atrakcyjna ![]() dziekuje za odp dotyczace jogurtu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2553 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
już nawet zastanawiałam się czy nie zrobić na zamówienie, np butów tanecznych białych, znalazłam firmę, ale zażyczyli sobie prawie 500zł! ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2554 |
Raczkowanie
|
Meneq instruktor pokazywał nam wiele możliwości rozpoczęcia pływania na plecach aczkolwiek uważam że błąd tkwi w moim mężu gdyż nie robi dokładnie tak jak trzeba albo w porze zajęć - czasami bywa marudny jak to dziecko. Ale nie poddajemy się! Czasami wychodzi! Ogółem chodzimy obydwoje ale ja robię za wolnego słuchacza i pomagam mężowi bardzo rzadko ćwiczę z Krzysiem bo się dygam że mu krzywdę zrobię. To widać bo ja zawsze małego asekuruję jak kwoka a tu trzeba odwagi .A że kompanie i basen to jedne z NIELICZNYCH czynności jakie wykonuje mój tz z dzieckiem to się nie wpierniczam :p
A może ty coś poradzisz ? |
![]() ![]() |
![]() |
#2555 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Aniu ![]() Dawid dużo papuiluje po swojemu, tak to mama, tata, dada, baba się wyrwie, idę, nie, i amam się zdarza. Dużo rozumie. Kult to jest jak mówię że idziemy na śniadanko to pod drzwi do kuchni zapieprza aż się kurzy ![]() Znowu mi się @ spóźnia ![]() Mało mu dawałam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2556 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Ale wasze dzieci pięknie mówią, zwłaszcza Oliwcia, rozwala na łopatki, przy okazji, Sto lat dla dzisiejszej jubilatki, oraz spóźnione życzenia dla Julianki (piekny tort ![]() U nas jest: mama, tata, baba, dziadzia, dzidzi (kuzynka zostawiła, swoją laleczkę i dobry manekin do nauki gdzie oko, nos itp, ale też towarzyszka przy nudnym jedzeniu ![]() ![]() Nawijko nam psycholog kazał sie zainteresować SI, mieliśmy poszukać jakiegoś specjalisty, który specjalizuje się w takich małych brzdącach, ale jakoś temat ucichł, jak ucichły nasze histerie, ale nam tez pani psycholog poleciła np. skakanie na piłce z małym i jak u niego były jeszcze te histerie i tak płakał nieustannie w śnie, siadaliśmy na piłce z nim zaczynaliśmy skakać i momentalnie dziecko przechodziło od przerażającego płaczu w gromi śmiech ![]() ![]() Ewulko co do butów, ja mam dość świeże doświadczenie, u mnie impreza była od 17 do 7 (!!!!) rano, do kościoła poszłam w pieknych butach, wysadzanych kryształkami, śliczne, idealnie pasujące do mojej sukienki, ale...wytrzymałam w nich ledwie do pierwszego tańca, miałam drugie buty, przeznaczone na poprawiny, bo wtedy miałam krótsza sukienkę, ale w sumie już wsześniej planowałam je przebrać w dzień wesela, to były gumowe melliski, nie wiem czy kojarzysz takie z dużym sercem na palcach, jak dla mnie bomba, zero odcisków w nich miałam,a obcas nadal jakies 8 czy 9 cm, co prawda nad ranem tańcowałam już boso, ale na drugi dzień nie miałam problemów, żeby znowu włożyć obcas. Acha i jak dla mnie ogromnym plusem tych melissek jest to, ze to nie są buty wyłącznie na ślub. Ania kciuki za szczepienie ![]() Edytowane przez ezzo Czas edycji: 2014-02-07 o 14:15 |
![]() ![]() |
![]() |
#2557 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Csiii, gili glili, a szczególnie ika sika mnie rozwaliło ![]() Cytat:
![]() Edytowane przez hje Czas edycji: 2014-02-07 o 16:18 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2558 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
2. To samo tylko dziecko plecami do ciebie. 3. Kladziesz dziecko przed na plecach na wodzie tak, zeby glowa dotykalo twojej klatki piersiowej. Jedna reka podtrzymujesz pod pupa a druga przekladasz obejmujesz klatke piersiowa; wyglada to tak jakbys miala kolo ratunkowe w dwoch czesciach. Na poczatku rodzic z dzieckiem, polieczek do policzka. Stajecie przy brzegu i na raz dwa trzy symulujesz odepchniecie sie nogami od brzegu basenu i kawalek przechodzisz, tak, ze dziecko sie unosi. Powtarzasz az sie oswoi. Odsuwasz policzek. Pozniej puszczasz pupe. A na sam koniec podtrzymujesz pod glowa jedna dlonia. Zobaczysz, ze szybko zalapie. Yae po jednym razie prawie calkowicie sama sie unosi i rusza nogami. Zobaczymy, co dalej. A jak Was ucza? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2559 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja mówi też pare słoów, najbardziej mnie rozczula...siotoje ![]() ![]() jest mi tak zimno..pije herbe wlasnie....oszamałam zapiekanke;p ale jakostak..chyba wole jednak zdrowe jedzenie albo pizze;p LASKI JAK ROBICIE GOŁĄBKI? bo wlasnie zamierzam robic, tylko nie wiem, czy ta kapuche cala gotowac i odrywac te liscie czy poprostu oderwac te liscie i zrobic golabki i dopiero wteyd gotowac? bo sa dwie szkoly z tego co wiem. ;]
![]() ![]() |
![]() |
#2560 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
100 lat dla Oliwki ![]() ![]() ![]() Moja to teraz w ogóle nic nie mówi. Mówiła mama, baba ale jej się zapomniało. A tak to tylko coś po swojemu. Ale dużo rozumie. Jak się pytam czy.chce jeść , idziemy zmienić pampersa. Albo przynosi mi pantofle i próbuje zakładać na stopy. Albo tel przynosi, mężowi okulary jak zostawi na szafce. Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2561 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2562 |
Zakorzenienie
|
Ewulka ja kupując buty kierowałam się wygoda. Miałam długą suknię i nie było widać ich i tak. Ale ładne były,na niskim obcasie,białe. Nigdy ich więcej nie założyłam. Ślub był na 17,wesele do 7 było. Więc w butach ponad 16godz.
Właśnie miałam pisać żeby Black nie pisała co Oliwia mówi bo my tu wszystkie zzieleniejemy z zazdrości ![]() ![]() Sent from my GT-I9001 using Wizaz Forum mobile app |
![]() ![]() |
![]() |
#2563 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja tez sie obkupilam jak bylam ostatnio Cytat:
![]() powtorzy dziadzia, tata, dada i chyba tyle ![]() natomiast rozumie tyle ze w szoku jestem cos za cos ![]() Cytat:
Cytat:
w salonie zazyczyli sobie 300 zl za zwykle, prawie plaskie, bez zadnych ozdob, no poprostu jak dla mnie obrzydliwe byly, no i ta cena. za buty na jeden wieczor - nie ma mowy!!! zebym jeszcze je mogla gdzies pojzniej zalozyc chociaz no ale biale? ![]() poza tym liczylam sie tym ze beda poscierane itd wiec szkoda mi bylo duzo kasy wydawac na nie. kupila na all, na malutkim slupku, zapinane na kostce, ladnie zdobione... to byly moje najwygodniejsze buty jakie mialam na nogach ![]() Cytat:
![]() ![]() Marsi- wspolczuje zdarzenia ![]() nagralam dzis Kubulencjusza na spacerku, moze potem wrzuce filmik tylko musze najpierw zgrac |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2564 |
Wtajemniczenie
|
![]() Nie cytowałam bo boję się że laptop mi się zawiesi jak ma to ostatnio w zwyczaju ![]() Buziaki roczkowe dla Oliwki ![]() ![]() nancy - kochana co się dzieje? ![]() Debrah - dobrze że zrobiłaś badania. Mam nadzieję że szybko pozbędziecie się anemii. nawijko - ja się nie znam od strony fachowej jak szajka ale dobrze że ktoś podpowiedział i będziecie mogli to sprawdzić u specjaisty ultra - Julcia śliczności ![]() meneq - ale historia z tym balkonem, dobrze że masz możliwość wyjść drugimi drzwiami. U mnie w sąsiednim bloku latem była taka akcja, że wnuczek zamknął babcię na balkonie to przyjeżdżała straż pożarna i włazili po drabinie. Na szczęście dziecko sobie w tym czasie nie zrobiło krzywdy. fewciu - jak wysypka? już zeszła? A Blaneczka jak grzecznie chodzi na podwórku. Igi to biega i kierunek śnieg od razu, nie ma mowy żeby tak prosto chodnikiem pięknie szedł. Ledwo zdjęcie zrobiłam a co dopiero filmik ![]() Deli - ![]() Igor mówi : mama, baba, dziadzia, dzidzi, daj/dać, pyć (pić), am i czasami tata.
#2565 |
Zakorzenienie
|
hej kochane
ostatnio same zle wiesci bylam u masazysty i jestem podlamana, moich plecow nie da sie wyleczyc ewentualnie podleczyc ale czeka mnie rehabilitacja i zeby nie bylo takich cyrkow jak ostatnio to zabiegi minimum raz w tygodniu albo rezygnacja z biegania, tzn tego nie powiedzial ale generalnie dopoki bede biegac to mnie te plecy beda bolec. Ogolem ze to wina plotkow bo obciazalam caly czas jedna strone plecow przez tyle lat i mam sie przyzwyczaic do bolu. A jak mnie trzasnie to albo mascie a jak nie przejdzie to proszki przeciwbolowe i od razu do niego na masaz. Takze jeszcze do mnie do konca to nie dociera ale ogolem mnie walnelo z deczka. Za tydzien jeszcze ide na konsultacje do ortopedy ale za bardzo juz nie wierze w pozytywne wiesci ![]()
Edytowane przez LadyWhisper Czas edycji: 2014-02-07 o 17:33 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2566 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Własnie M. wrócił z delegacji i ganiaja się po domu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2567 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
raz,że bardzo krótko ją gotujesz a dwa,że są delikatniejsze, mniej wzdymające i wogole super w smaku, już od dawna nie robię na zwykłej kapuście ![]() Cytat:
ja tylko raz w życiu widziałam dziewczynkę miała 14 miesięcy i mówiła ładnie,zdaniami szok jak dla mnie, brawa dla Oliwci ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2568 |
Zadomowienie
|
Lady strasznie mi przykro
![]() Dziekuje za kciuki dziewczyny. Lilcia byla bardzo dzielna mimo tego, ze opoznienie bylo 45-minutowe!!! ![]() ![]() Wstawie Wam moja dzisiejsza, dzielna dziewczynke ![]()
02.10.2010 - Gabi ![]() 18.01.2013 - Lili ![]() Edytowane przez ania13.03 Czas edycji: 2014-02-07 o 17:50 |
![]() ![]() |
![]() |
#2569 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z balkonu zejsc zejde, zawsze moge przez sasiadow mieszkanie (w razie w, z mieszkania jest drugie wyjscie wlasnie ta droga), ale co z tego jak drzwi do mieszkania tez zamkniete na klucz. black baaardzo zdolna masz coreczke!! Filmik z laskotania pokaz nam! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2570 | ||||
Zakorzenienie
|
Nadrabiam, nadrabiam!
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2571 |
Zakorzenienie
|
Które sztućce wybierają Wasze dzieci? Blanka ma do wyboru przed sobą łyżeczkę z nałożonym jedzeniem, widelec również z nałożonym jedzeniem i wybiera... własne palce
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2572 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Mała modnisia ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2573 | ||||||||
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny!
Miałam dzisiaj dzień bardzo średni. Mała wstała niewyspana o 5:15, do 14:30 nie umiała zasnąć i była mega marudna, w związku z czym problem w stylu "dlaczego kwadratowy klocek nie pasuje do okrągłej dziurki" urastał do rangi katastrofy. Dodatkowo idą jej dolne czwórki, więc ślina lała się hektolitrami i widać, że ją boli. Biedactwo moje. Gdy już w końcu zasnęła, poszłam spać razem z nią i spałyśmy prawie dwie godziny. Gdy wstałyśmy, było już z górki ![]() ![]() ![]() Wkurzył mnie też wczoraj TZ i nawet się cieszę, że jeszcze nie wrócił z roboty. Nie wiem, jak to możliwe, że ta sama osoba potrafi wzbudzić we mnie tak skrajne emocje. Średnio chce mi się z nim gadać w tej chwili, bo dyskusja na temat, przez który się z nim pożarłam, przypomina rozmowę z kimś, kto ma IQ trawy. W takich chwilach sobie myślę, że na pewno nie po nim to moje dziecko jest takie mądre ![]() Dzwoniła babka ws. Julkowego tortu na roczek - jutro do odbioru. Ma być z rybką Nemo ![]() Lecę poczytać, co u Was ![]() ---------- Dopisano o 20:22 ---------- Poprzedni post napisano o 19:54 ---------- Piękny tort! Wielkie brawa! ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Śliczne zdjęcie w avatarze! ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Moja mówi głównie: mama, tata, da, e ma (nie ma, jak widzi dno miseczki po kaszce), dzia dzia, dzie (gdzie), tak, adam (do tz ![]() ![]() ![]() A, i Black - najlepsze życzenia dla Twojej Królewny! Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Pożarło mi jakieś cytaty, z tego, co pamiętam, to jeszcze: Meneq - fajnie, że Yae tak warzywa wcina. U nas było nieźle, ale teraz wraz z odrzuceniem obiadów nastąpiło odrzucenie jakichkolwiek warzyw. Na szczęście powoli mięso (które zawsze lubiła) wraca do łask - może z warzywami będzie podobnie. No i zapomniałam, co jeszcze... ![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2574 |
Zakorzenienie
|
no tak.. piątek
![]() TŻ wypruł po test ![]() Zjadłabym coś ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2575 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cuudna! Cytat:
![]() ![]() ![]() malz wlasnie wrocil z pracy i przywiozl fastfudowe mniam mniam na kolacje ![]() ---------- Dopisano o 20:48 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ---------- a jednak ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2576 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hope- mogę Ci wkurzyć? przed chwilą upiekłam bułeczki co smakują jak paluszki słone ![]() ![]() Ania- cudny avatarek i niunia też śliczna ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2577 |
Zakorzenienie
|
i obiecany dzisiejszy spacerek
![]() http://www.youtube.com/watch?v=n9RBM...ature=youtu.be |
![]() ![]() |
![]() |
#2578 |
Zadomowienie
|
po h&j ja szłam na te studia, w życiu tego nie zdam !!!!!!! jeszcze mi tuszu zabrakło i nie mam ściąg wydrukować !!!!!!!!!!!
sorry musiałam się wykrzyczeć jestem tepa
#2579 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja tak nawet nie wyglądam, bo mam dwa wałki, bojler i dwie bułki ![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#2580 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja mam tusz, przeslij mi to Ci wydrukuje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:46.