|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2491 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczeń - luty 2013 (XIV) Roczkowania ciąg dalszy!
Hej hej
![]() MENEQ, ale spryciula z Yae! Dziekuje za wszystkie odp odnosnie SI ![]() SZAJA, czytalam, ogladalan filmiki, ale nie bardzo wiem, ktore cwiczenia moglabym wykonywac z Kuba. Czy zwykly rehabilitant mi cos poradzi czy musi byc to specjalista SI? Jaka beznadziejna noc za nami :/ Kuba spal po 1,5h, a potem 30min ciumkania i tak do rana..... To juz piata taka nocka z rzedu, licze, ze ten etap sie nareszcie skonczy, bo wymeczona jestem strasznie. Jeszcze ja poszlam spac po 2, bo kaszlalam wlasciwie bez przerwy od polnocy :/ Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2492 |
|
Zakorzenienie
|
Dla OLIWKI 100 Lat
|
#2493 |
|
Zakorzenienie
|
fewciu sadze, ze zostanie. Wiele zalezy od podejscia rodzica. Po mnie mama zawsze poprawiala, wiec bardzo wczesnie stwierdzilam, ze nie ma sensu sie angazowac...
Czy Wasze dzieci tez sa takie warzywozerne? W ostatnim czasie Yae moglaby nie jesc chrupek, ciastek dla niemowlat, etc. Moze jej witamin brakuje? Na przekaske wybiera warzywa - ulubiony jest brokul, ale marchewka, kalafiorem, rzepa, ziemniakami, batatami, taro, szparagami i fasolka tez nie wzgardzi. Mam nadzieje, ze jej tak zostanie |
|
|
|
#2494 | |
|
Lurker ;)
|
Cytat:
u nas tugeza od 4.40 (przypominam, iz wrocilam z pracy przed 3 ) takze pozdrawiam, chyba dzis do roboty nie pojde...
|
|
#2495 |
|
Zakorzenienie
|
Oliwko, najlepszego z okazji roczku!!
|
|
|
|
#2497 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny chciałam Wam podziękować za piękne życzenia
Trochę podczytuje ale miałam teraz egzaminy i te przygotowania do roczku Wymyslilam, że dzis torcik dla babc, cioc a jutro posiadówka ze znajomymi.OLIWKO! Dużo uśmiechu każdego dnia, zdrowia, żebyś zawsze tak dużo mówiła i dawała dużo szczęścia rodzicom! Wklejam nasz śnieżynkowy tort(łatwo nie było ale razem z Tż dalimy rade )uploadfromtaptalk1391759451731.jpgWysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#2498 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co jest? Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
dziewczyny juz wszystko napisaly... trzeba spotkac sie ze specjalista bo moze jednak wszystko jest ok. najwazniejsze ze Kuba zdrowiutki! powodzenia! ---------- Dopisano o 08:57 ---------- Poprzedni post napisano o 08:56 ---------- Cytat:
|
||||||
|
|
|
#2499 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
|
|
|
|
#2500 |
|
Zakorzenienie
|
Hope jak to staje na głowie?
Cyrkowiec ![]() Meneq Blanka właśnie też woli np surową marchewke czy zblanszowanego brokuła/kalafiora. Ale Ona generalnie pięknie je ![]() Nie widzę tortu ![]() Oliwko dużo Zdrówka i radości Gadułko nasza Kochana!Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2501 |
|
Wtajemniczenie
|
witam się z rana
![]() brzydko robię ostatnio, bo was podczytuję w zasadzie na bieżąco a się nei dozywam, więc postanowiłam się odezwać jednak ![]() spóźnione życzenia dla Julianki! i niespóźnione dla Oliwki! kochane, rośnijcie zdrowo! Debrah, przykro mi z powodu anemii... faktycznie może to być zamknięte kółko ) myśl, jaka mi przyszła do głowiy podczas oglądania filmiku. No dobra - jeszcze dwie były - że jesteś niesamowicie cierpliwa, a przede wszystkim - że Amelcia jest śliczna Black - oglądałam Twój filmik - jaki ty masz ciepły głos! ![]() Lady - podziwiam cię za to bieganie! Meneq - niestety moje dziecko tak nie ma może też za mało jej proponuję? chociaż wydaje mi się, że normalnie. Za to już wiem, że moje dziecko nie przeprada z anabiałem - wszelkiego rodzaju sery serki mleko ma głęboko w poważaniu. Za to mięsko to jest to - ostatnio zjadła całego mielonego :O (ja robię w piekarniku ) a jak jest głodna to prowadzi mnie do lodówki, kiedy ją otwieram to piszczy na widok szynki z resztą, TŻ je później obiad niż my (ok. 17, my ok 14 ) to też mu wyjada jego mięso z talerza nawet jak jadła 5 minut wcześniej nic innego jej nie isteresuje
|
|
#2502 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2503 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Oliwko kochana rośnij duża i zdrowa. Bądź zawsze uśmiechnięta i bądź powodem do dumy dla swoich rodziców. Moje dziecię śpi a ja przy śniadanku nadrobiłam(dużo nie było na szczęście). Meneq-Yae to niezła aparatka ![]() Co do pomagania to Oskar ostatnio "wyładował" pół baniaka drewna. Podawał mi drewka do ręki a jak zagoniłam się i sięgnęłam sama to tupał zezłoszczony ![]() Poza tym chodzi i ściera kurze,myje podłogi (to nic że robi to swoją pieluszką )-grunt że pomaga
|
#2504 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Yae najbardziej lubi jogurt naturalny, ale ser tez chetnie je. Ryby tez lubi, bardziej niz mieso i produkty na bazie soi. Wlasciwie nie ma rzeczy, ktorej zjedzenia odmowilaby. Jeszcze nie zna smaku szynki, bo niestety tutaj sa wyroby szynkopodobne naladowane cukrem i sola. Pewnie najwczesniej w Polsce zje; chyba ze t. znajdzie jakas dobra szynke |
|
|
|
|
#2505 | |||
|
Zakorzenienie
|
Wchodzę na forum, patrzę a tu tyyyle srton do nadrobienia, miałam nie czytać, ale dobrze zrobiłam, że zaczyła nadrabiać...
Cytat:
Cytat:
Cytat:
- zamiokulkas - beniaminek, 2 sztuki zielonego, 1 sztuke białego - palma królewska - mandarynka, wychodowana z ziarenka -taki jak na pierwszym zdjęciu http://tablica.pl/oferta/kwiaty-doni...8-ID43grl.html - i taką trawkę http://www.google.pl/imgres?sa=X&biw...art=77&ndsp=26 więcej nie dam rady nadrobić narazie... Mam kupę roboty... Od tygodnia mnie praktycznie w domu nie było.. Kupa sprzątania... dziękuję za rady... ja już sama nie wiem.. jeszcze chcemy zlikwidować dywan... Ale mamy płytki pcv na podłogach, takie stare jak kiedyś kiedyś się kładlo , no i musimy panele położyc....szkoda że wszystko na własny koszt... a jak sie trzba bedzie wyprowadzić..... |
|||
|
|
|
#2506 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Yae jeszcze froteruje podlogi - staje na czworaka i odpycha sie rekoma, po pewnym czasie juz lezy, ale pracy nie przerywa ---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2507 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#2508 |
|
Zakorzenienie
|
heja!!!
czekam na teścia i jadym, Pietraszka wezmą na basen a ja będę się masażować ![]() Oliwciu, sto lat żabeczko mała rośnij zdrowo
|
#2509 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [QUOTE=meneq;45027329]Sprobuj! U nas jeszcze kilka tygodni temu Cytat:
http://mamamaj.pl/10-kwiatow-ktorych...rzy-dzieciach/ https://www.google.ca/search?q=80%25...nu&safe=active
|
|
#2510 |
|
Zakorzenienie
|
Meduzka, jaki tort sliczny!
![]() Wlasnie, z czym i w jakiej ilosci podajecie jogurt naturalny? Z owocami czy sam? Traktujecie to jako deser/przekaske? Oliwko, rosnij duża!!
Edytowane przez nafiyqa Czas edycji: 2014-02-07 o 10:19 |
|
|
|
#2511 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny
Obudzilam sie dzisiaj z okropnym uczuleniem na rekach mimo, ze nic nowego nie jadlam ani nie pilam Nie mam pojecia od czego to moze byc ![]() Nancy meduzzka uroczy tort nawijko ja daje z owocami i traktuje jako deser/ podwieczorek ![]() e_vel Black sto latek dla Oliwki
|
#2512 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2513 |
|
Konto usunięte
|
Nawijko, na moment tylko, bo z pracy: powinien być specjalista SI i już dopytałam, że diagnozę może tylko lekarz neurolog. Ale terapię specjalista SI ustawia. I zaburzenia SI to nie tylko ruchowe, więc nie rehabilitant ci powie co i jak. Popatrz - tu jest opis, co powinno niepokoić u dziecka do 3rż (przypominam - nie mówimy o 1 rzeczy z listy, nawet nie o kilku - ja bym się niepokoiła, gdyby ok. połowa występowała):
http://www.centrum-terapii.pl/konsul...-3-roku-zycia/ Ja nie jestem specjalistą SI, ale jednak z racji studiów i wykonywanego zawodu mam z dzieciakami z zaburzeniami na co dzień do czynienia. Nie postawię diagnozy, ale jeśli cię niepokoi coś - idź sprawdzić. Jeśli długi czas czekania - idź prywatnie, bo im wcześniej terapia zaczęta, tym szybciej zakończona i lepsze efekty. Z domu napiszę ci, co sama już teraz możesz (i to bez względu na to, czy mały będzie miał stwierdzone czy nie, bo to są rzeczy doskonale wspomagające rozwój). Na szybko tylko - wszelkie zabawy z kocem: bujanie w kocu (2 dorosłe osoby potrzebne), koc na podłogę, młody na kocu leży i ciągniecie się, zawijanie koca w naleśnik, turlanie. Dzieci z reguły to bardzo lubią, ale niesamowicie ważne - jeśli jakakolwiek zabawa tego typu sprawia przykrość - zapisz sobie, by o tym lekarzowi powiedzieć, i na razie zabawę olej. Dzieci z zaburzeniami SI mogą nie lubić bujania! ale bujanie na kolanach przodem i tyłem do ciebie może być dobrym początkiem. |
|
|
|
#2514 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się!!!!!!!!!
Oliwko...duża rośnij... !! P.S. Black..kiedy dasz jakiś nowy filmik z gadaniem Oliwci?? Szaja... tak to Pepti DHA... powoli przechodzimy-żeby nie odrzucił z powodu smaku. A ja się muszę w końcu zabrać za pompony i baner urodzinowy no i będą też zdjęcia wywyieszone... jak pranie na sznurku..
|
#2515 |
|
Zakorzenienie
|
Jogurt sam. Poczatkowo owoce wkrawalam, ale chetniej je sam. Zwykle stanowi czesc sniadania lub kolacji, rzadko jako przekaska.
|
|
|
|
#2516 |
|
Zakorzenienie
|
Hej kochane! ! Konirc egzaminoe! ! Wszystko zaliczone hurra, tetaz siedze w samochodzie z amelka a tzt w.skarbowym oplaca fure ; p ale iestem glodna..... chyba zasluzylamm na zapiekanke ; p
Wysłane z mojego GT-I8160 przy użyciu Tapatalka
|
|
#2517 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dla Oliwki słodkiego miłęgo życia
Dziewczyny, co mi Leonard zrobił myślałam,że zejdę mówiłąm Wam,że uderz głową jak opętany to no tak machał,że mi przypieprzył w krtań, doznałam jakiegoś szoku bo zaczęłam się dusić, nie mogłam złapać oddechu do tego wszystkiego wpadłam w panikę i w ciągu kilku sekund widziałam całe moje życie ja pierdziu już nie wspominam o bólu,ech...... Cytat:
Cytat:
no jak jeszcze by dołożyć Twoje opowieści o duchach to się robi z tego lekki dreszczowiec ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
pluszaki i mniejsze rzeczy mozna schowac do zamrazalki na 1-2 h Debrah, posłuchaj wpadłam na pomysł tak sobie pomysłąłąm,że może pomogł by Ci lekarz z tych fundacji co propagują kp? ja miałam z nimi kontakt(pomogli mi bardzo) i mam gdzies do niej @, musiałabym poszukać, może ktoś Ci doradzi patrząc na Twoją sprawę troszkę inaczej czyli że KP to naturalny sposob odżywiania i nikt nie będzie zaczynał że UU to przyczyna wszystkich problemow i niejedzenia? słuchaj nie masz nic do stracenia, napisz do mnie PW poszukam maila i napisz do nich dokladnie opisujac sprawę i powiedz,że czujesz presje ze strony lekarzy,którzy uwazają,że kp to przyczyna wszystkich problemów Co o tym myślisz? kurcze bardzo chciałabym Wam pomóc
Edytowane przez marsi11 Czas edycji: 2014-02-07 o 10:48 |
|||||
|
|
|
#2518 |
|
Zakorzenienie
|
nawijko jesli nie ma innego produktu bialkowego, to daje 100g (wg tutejszych zalecen)
|
|
|
|
#2519 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2520 |
|
Zakorzenienie
|
Zasluzylas! Gratko skonczonej sesji!
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:20.

22.05.2008
14.08.2011
) takze pozdrawiam, chyba dzis do roboty nie pojde...
)

dziękuję za uwagę, idę poryczeć w poduszkę, oczywiście tak, żeby Kuba się nie obudził :/ 

) a jak jest głodna to prowadzi mnie do lodówki, kiedy ją otwieram to piszczy na widok szynki 

Nie mam pojecia od czego to moze byc