![]() |
#2551 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Planowanie ciąży cz. 2
Cytat:
![]() Teraz nie moge sie doczekac bo 17.09 mam zrobic i zobaczymy. Myślę, że to w ramach tego monitorowania czy pękł po Ovi... bardzo chciałabym zeby wyszedl "ciążowy" ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2552 |
Wtajemniczenie
|
Analiza czyli masz zrobić za 2 dni
![]() ![]() Pamiętam że u siebie co cykl wypatrywałam objawów ciąży ![]() ![]()
#2553 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2554 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2555 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Każdy ma objawy w innym czasie, zależy od organizmu. Aczkolwiek przeglądając wpisy na bellybestf wiele dziewczyn starających się długo, w drugiej połowie cyklu to ma tyle odhaczonych objawów że można by pomyśleć że są obłożnie chore.. to jest doszukiwanie się na siłę objawów ciążowych.. ubzduranie że może w tym cyklu się udało bo przecież tyle na to wskazywało..
![]() |
#2556 |
Raczkowanie
|
u mnie takie objawy ciazowe byly dopiero 2-3 tygodnie po planowanym terminie okresu, a wiec jak ciaza byla juz potwierdzona, choc moze wczesniej po prostu nie zwrocilam na nie uwagi, bo sie nie spodziewalam... bole piersi, zmeczenie i lekkie mdlenie mialam do konca ciazy
|
![]() ![]() |
![]() |
#2557 |
Raczkowanie
|
Witam. Ja odstawiłam tabletki anty w maju. I od września z mężem staramy się o dzidziusia. Biorę tylko kwas foliowy. I nie mam pojęcia o czym wy piszecie? Czy to trzeba brać te wszystkie tabletki?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2558 | |
Raczkowanie
|
Tak te objawy pojawiają się najczęsciej niestety z głowy a nie z faktycznej reakcji organizmu
![]() ![]() Cytat:
![]() Tak wiec - jesli jestes zdrowa i konsultowalas sie z ginekologiem - oprocz kw foliowego lykac chyba nic nie musisz. Jesli nie bylas na usg - zrob sobie zeby moc byc pewnym ze wszystko jest ok. Ja dodatkowo badalam sie na toksoplazmoze (mamy 3 psy) i wszelkie bakteryjne i nie tylko sprawy zalecane dla kobiet starajacych sie. Ja uwazam ze trzeba starac sie "świadomie" -w sensie przygotowac sie najlepiej jak sie da ![]() ![]() ---------- P.s. myslicie ze jak jutro zrobie progesteron i bete (8 dzien po zastrzyku) i powtorze bete 2 dni po to cos juz wykryje? W sensie przyrost powie mi czy mam na co liczyc?
http://facebook.com/analizaphotography Edytowane przez _analiza Czas edycji: 2014-09-16 o 11:50 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2559 |
Raczkowanie
|
Tak już w maju byłam u ginekologa poleconego przez moje bratowe. Prowadziła ich ciąże. Zrobiła mi badania i powiedziała że wszystko ok i do zobaczenia w ciąży. Ale ja już nie mogę sie doczekać naszego maleństwa. Staramy się nie popadać w paranoje typu licząc dni płodne/nie płodne.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2560 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2561 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dlatego wykres warto sobie robić, a w między czasie bzykać się spontanicznie ![]()
![]() |
#2562 |
Raczkowanie
|
Wstyd się przyznać ale mam blade pojęcie o tej temperaturze i wogóle. Właśnie wczoraj skończyła mi się miesiączka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2563 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Zresztą nawet nie trzeba się bawić w rysowanie wykresu, bo są programy, które same to zrobią po wpisaniu temperatur ![]() ![]() Poza tym jeśli będziesz miała wątpliwości, to chętnie Ci wytłumaczymy co i jak ![]()
![]() |
#2564 |
Raczkowanie
|
Ja na tych naukach przedmałżeńskich też nie uważałam bo nie przypuszczałam że zajście w ciąże to taka ciężka sprawa
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2565 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2566 |
Raczkowanie
|
Mam pełno pytań do ciebie ale może zacznę od kupna termometru :
|
![]() ![]() |
![]() |
#2567 |
Raczkowanie
|
A mnie znowu dopadł dół psychiczny....okres mi się kończy i znowu zdałam sobie sprawę że poległam na całości....jako kobieta, jako żona. Czuje się pusta, niespełniona. Doszło do tego że powiedziałam memu mężowi że mogę dać mu rozwód by mógł znaleźć sobie kobietę która urodzi mu dziecko. Powiedział bym się puknęła w głowę. Staram się nie myśleć o tym zajmuje się pracą którą kocham, no ale praca to nie wszystko. Postanowiłam że poczekam do ok 10 dc i pójdę do ginki i powiem że nie wyjdę z gabinetu póki nie zacznie działać konkretnie i mi nie pomoże...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2568 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Pierwszy test też robiłam przed terminem @ ![]() ![]() Ciekawa jestem jak u Ciebie? Chyba dzisiaj miałaś iść robić progesteron ![]()
![]() |
#2569 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ogolnie musze odpuscic to ciazowe myslenie bo nie moge sie skupic na niczym innym a mam wazny egzamin ktory jak na zlosc wypada w terminie @. Wiadomo -bedzie co ma byc - w poniedzialek zrobie powtorke i jak beta bedzie jeszcze w jakiejs rozsadnej ilosci a progesteron ciagle dosc wysoko to wtedy bede sie zastanawiac ![]() @ellyunia a jak tam Twoje maleństwo?wszystko dobrze? Wiesz juz moze jak bedziesz rodzic? Ja zbieram juz na przyszlosc informacje bo jestem ogolnie pro-cesarkowa ale ostatnio coraz chetniej slucham o naturalnych ![]()
http://facebook.com/analizaphotography Edytowane przez _analiza Czas edycji: 2014-09-17 o 19:37 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2570 |
Raczkowanie
|
Beta, zastrzyki. O czym wy dziewczyny piszecie?
![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:10 ---------- Poprzedni post napisano o 22:01 ---------- [QUOTE=waga109;48164351]A mnie znowu dopadł dół psychiczny....okres mi się kończy i znowu zdałam sobie sprawę że poległam na całości....jako kobieta, jako żona. Czuje się pusta, niespełniona. Doszło do tego że powiedziałam memu mężowi że mogę dać mu rozwód by mógł znaleźć sobie kobietę która urodzi mu dziecko. Powiedział bym się puknęła w głowę. Staram się nie myśleć o tym zajmuje się pracą którą kocham, no ale praca to nie wszystko. Postanowiłam że poczekam do ok 10 dc i pójdę do ginki i powiem że nie wyjdę z gabinetu póki nie zacznie działać konkretnie i mi nie pomoże... ![]() NASZA DRUDA POŁOWKA JEST PO TO BY NAS WSPIERAĆ, ale wydaje mi się że krzywdzisz go mówiąc mu że chcesz dać mu rozwód. musicie się wspierać w tych dobrych i złych chwilach. Wierzę ze wam sie uda ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2571 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() U mnie dobrze, dziękuję ![]() ![]() A jeśli chodzi o poród to tak jak ty ![]()
![]() |
#2572 |
mała księżniczka
|
![]()
To i ja się przyłączę do wątku (jeśli mnie weźmiecie?).
Jestem psychicznym wrakiem człowieka. Jestem bardzo wrażliwą osobą. Bardzo źle znoszę stresy w pracy. Niestety nie mogę na razie jej zmienić. Fakt, że dziecka nadal nie ma nie poprawia sytuacji.. Dobija mnie, załamuje... Ostatnio zaczęły się pytania i złośliwe docinki ze strony rodziny i znajomych odnośnie tematu dzieci. W końcu prawie da lata po ślubie a oni domagają się wnuków, siostrzeńców itp.. Ja nie zamierzam niestety się nikomu tłumaczyć ani nikomu o niepłodności opowiadać (nawet własnym rodzicom). Seks to sprawa bardzo intymna a z moimi rodzicami nie mam dobrego kontaktu. Krótko mówiąc... 14 cykli starań i nic. Zawsze byłam okazem zdrowia. Waga w normie. Nie choruję na nic ani przewlekle. Podstawowe badania mówią: "zdrowa". Prolaktyna ciut ponad normę (podobno tak nieznacznie, że nie powinnam na nią zwracać uwagi). Najpierw brałam Castagnus, potem dwa miesiące bromergon (1 tabletka). Efektów w postaci dwóch kresek brak. Podobno czeka mnie hsg. To kolejny krok w staraniach nakreślony przez ginekologa. Boję się .. Jednak przedtem w przyszłym tygodniu mąż jedzie na badanie nasienia. Zobaczymy co tam u niego się święci. Z wynikami ruszę do ginekologa... Nadzieję mam co miesiąc aż do bóli miesiączkowych z którymi przychodzi ból duszy. Mąż jest wspaniały i wspiera mnie w 100%, ale nie jest w stanie i pomóc... Zadręczam się, martwię. wszystko widzę w czarnych barwach... Szukam wsparcia...
![]() |
#2573 |
Raczkowanie
|
diamelen robiłaś badanie tsh? podwyższone, często jest przyczyną niepłodności a dużo osób nawet go nigdy nie badało.
Miałaś jakieś symulacje hormonalne typu clo? Nie załamuj się ![]()
#2574 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2575 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2576 |
Raczkowanie
|
Po to jest forum! Wiem, że to zadne pocieszenie ale naprawde - par ktore nie moga doczekac sie na swojego bobasa jest tak wiele, nie jestes sama! Po prostu trzeba isc do przodu i sie nie poddawac
![]() ![]() Co do tego tsh to faktycznie jesli nie badalas zbadaj, zawsze mozesz chlopu cos na wzmocnienie dac ![]() ![]() Ja swoj zrobilam w 21 dc i wyszedl 15.5 w 22 dc juz 14.5 wiec podejrzewam ze jak pojde do gina w nastepnym cyklu poprosze cos na podniesienie progesteronu bo wiele dziewczyn pisze ze przez niski jego wynik dzieją się wczesne poronienia, czasem nawet niewyczuwalne bo w terminie @. GŁOWA DO GÓRY, CYCKI DO PRZODU I DAMY RADĘ! ![]()
http://facebook.com/analizaphotography Edytowane przez _analiza Czas edycji: 2014-09-19 o 09:32 |
![]() ![]() |
![]() |
#2577 |
Raczkowanie
|
Czy ja mogę oczekiwać od mojego lekarza ginekologa skierowanie na badania ? Tylko jakie dla mnie i męża?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2578 |
Przyczajenie
|
Nie wiem czy to akurat dobry wątek, bo jest to 3 cs i nie mam okresu, a test negatywny (robiony w dniu spodziewanej miesiączki). Nie wiem czy to już? krew zbadam dopiero po powrocie do kraju
![]() ![]() Niemniej jednak pozdrawiam wszystkich i mam nadzieję, że najpóźniej do końca roku każdej się uda. A taki off - czytam namiętnie wszystko i wszędzie i narodziły się w mojej głowie sterty pytań - np. znalazłam "zalecenia dietetyczne": "Należy zdecydowanie ograniczyć:
![]() Nie przeklejam tych produktów zalecanych, są tu --> http://www.mbaby.pl/ciaza/dieta-cwic...y#.VBvuYlfryzo Czytam je i tak sobie myślę: co to u licha cząber? krzew? ![]() Kocham też np. rozmaryn, cynamon i czipsy. A teraz jestem chora i ponieważ nie mam okresu - nic nie łykam, chodzę jak zombie i piję co chwilę herbatę o zgrozo czarną z cytryną, słodzoną miodem. Obficie. Czyli 2/3 produktow z czarnej listy, ale coż mam robić? Pić tylko wodę jak koń? ![]() ![]() Edit- aha, no i kropię nos Xylometazolinem.......... ............. Inne tego typu - od mniej więcej 6 miesiąca nie można spać na plecach (ok) ani na prawym boku (!). Ja- zasypiająca całe życie na brzuchu( oczywiście to nie tyle niezalecane w ciąży, ile pod koniec mniemam niemożliwe ![]() ![]() Nie chcę zakładać nowego wątku z powodu offów, ale obiecuję przenieść jeśli wyjdą na następnym teście II, żeby tutaj nie zbaczać z tematu planowania ciąży. Natomiast wracając do planowania - czy któraś z Was w planowaniu bierze pod uwagę hmn...jak to określić - charakter pracy? Czy mówiąc krótko - czy wyobrażenie twarzy Waszego szefa na wiadomość o Waszej ciąży gra u Was jakąś (jaką?) rolę w wyborze terminu rozpoczęcia starań o dziecko? Edytowane przez NewDay Czas edycji: 2014-09-19 o 10:37 |
![]() ![]() |
![]() |
#2579 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2580 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Pierwsze skierowanie na badanie jakie lekarz z nfz najczęściej daje jest badanie nasienia-w przypadku faceta to jest najważniejsze. W przypadku kobiet tych badań jest mnóstwo np-PRL, progesteron, lh, tsh, itp Dlatego pierwsze wyklucza się "niemożność" ze str faceta ---------- Dopisano o 12:52 ---------- Poprzedni post napisano o 12:35 ---------- NewDay Twój post jest tak chaotycznie napisany że nie do końca rozumię co chcesz przekazać. Co do diety w ciąży, każdy odżywia się jak uważa za stosownie. Ja np piję mocną herbatę, kawe z rana- a nie są zalecane, soki z cytrusów typu pomarańcza, grejf, cytryna-wyciskam i piję co drugi dzień. Określenie diety na czas ciąży ma tylko pomóc "ominąć" zaparcia, wzdęcia i przytycie(nie żre jak oszalała i przytyłam jak narazie tylko 3kg). Jestem już w 6tym miesiącu ciąży i nie odmawiam szklanki coli czy pizzy. Nie dajmy się zwariować. A z tym spaniem, to śpi się jak komu wygodniej. Nie zaleca się spania na prawym boku bo znajduje się tam główna aorta tętnicza i można ją niechcący uciskać, na plecach nie wolno bo brzuch się rozpłaszcza co powoduje ucisk i niedotlenienie NIBY. W realu jak będziesz w ciązy znajdziesz wygodną pozycję dla siebie-choćby z pomocą poduszki typu poofi. Ja śpię we wszystkich pozycjach a mała dalej kopie jak szalona-to znaczy że chyba wszystko u niej ok. Co do planowania to "ty sobie możesz-a organizm swoje" My zaplanowaliśmy że dzidziol ma się urodzić od marca do sierpnia, a starania trwały długo i się trafił termin na Sylwester/Styczeń ![]()
02.09.2012 My ![]() ![]() Edytowane przez kosta6 Czas edycji: 2014-09-19 o 11:54 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:39.