![]() |
#2551 |
Raczkowanie
|
Dot.: Invimed i Invicta Wrocław
Elo super, tylko sie cieszyć ze cos w końcu do przodu
![]() Dziewczyny która z was zaszła po IUI? Wiem ze bez tego mnie nie zakwalifikują do IVF ale coraz bardziej sceptycznie do tego podchodzę:/ Czy jak braliście te zaszczuli na pęknięcie to czulyscie faktycznie jakies klocie czy cos. Pytam bo ja tak jakbym wogole nie brała, jutro rano mija 36 h czyli juz pęcherzyk powinien pęknąć, a ja zero objawów...czy to normalne? |
![]() ![]() |
![]() |
#2552 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() mi się udało za pierwszym razem ale w wyniku komplikacji ciążę straciłam. Mnie bardzo bolał brzuch po Pregnylu po Ovitrelle trochę mniej, czułam jakbym miała kule z kolcami w środku. Siadanie a nawet chodzenie było dla mnie bardzo niekomfortowe. A o "poprawianiu" nie było mowy, USG ledwo znosiłam. Miałam 3 IUI i za każdym razem podobnie. A jeśli chodzi o ciąże to prawdopodobnie nie będziesz miała żadnych objawów, zrób betę za dwa tyg. wcześniej nie ma co, tylko się będziesz denerwować. Staraj się teraz żyć spokojnie, oszczędzaj się, nie dźwigaj a będzie co ma być ![]() ---------- Dopisano o 08:14 ---------- Poprzedni post napisano o 07:56 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2553 |
Raczkowanie
|
Eleo ,rewelacyjne wieści
![]() Mala- tyle czasu czekam na dziecko,ze te kilka miesięcy to pikuś ![]() Dziewczyny mam pytanie o koszt leków do stymulacji. mniej więcej ile kasy trzeba liczyc na cykl? jak częste sa wizyty przy stymulacji? Wiem,że do lipca to jeszcze dużo czasu ale już jestem podekscytowana całą sytuacją ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2554 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Dziękuje za odpowiedź uspokoiłaś mnie ![]() Cytat:
A Ty jesteś przed IUI czy już po? ELEO super informacje, działasz jak burza ![]()
![]() |
#2555 |
Zadomowienie
|
A gdzie się podziała mala
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2556 |
Raczkowanie
|
Anusia, Emi... Ja jestem dopiero przed IUI. Teraz dostałam zastrzyk na pęknięcie na normalnym cyklu, bo ładny pęcherzyk wyrósł. Dziwiło mnie tylko ze nie czuje pęknięcia lub klocia. Ide dziś na usg i zobaczymy czy cos pękło
![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:29 ---------- Poprzedni post napisano o 18:25 ---------- Aaaa i ide jeszcze do mojej gin po zaświadczenie o 2 latach , bo poprzednie mi wypisała od grudnia 2013, ale chce ja poprosić zeby trochę naciągnęła tak zeby wyszło teraz jakos dwa lata.. |
![]() ![]() |
![]() |
#2557 |
Zakorzenienie
|
Eleo cudowne wieści
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ja tez dostałam odrazu 2 opakowania Ovulastanu. Jak masz ovulastan to i masz kwalifikację ![]() ![]() ![]() ![]() A ja czekam na betę HCG ![]() ![]()
#2558 |
Raczkowanie
|
Eleo, bardzo się cieszę
![]() ![]() Łudzę się, że i mnie się uda, choć nie wiem jeszcze od kogo uda mi si wyszarpać zaświadczenie...ech, na razie IUI - Ty miałaś trzy, prawda? Mała wszystko na pewno jest w porządku - ![]() A dziś moja koleżanka z pracy przesłała zdjęcia swojego trzydniowego synka, ma na imię tak jak mój mąż - więc już go kocham, to była klasyczna wpadka, ale jest przeszczęśliwa i wcale się nie dziwię hihi, powiem Wam że się szczerze wzruszyłam jak patrzyłam na małego ![]()
#2559 |
Zakorzenienie
|
Karmelko
![]()
#2560 |
Raczkowanie
|
Miałam, miałam - nawet się zapisałam na wizytę w lux medzie, pójdę, przetrę szlaki, jak się zgodzi, to pojadę z m.na prywatną wizytę...ech denerwuję się :/
#2561 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2562 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() ![]() No więc u mnie to było tak po kolei. Najlepiej napisze datami jak było ![]() 1 grud- 1 d.c. 3 grud- wizyta dr Jakubów. kwalifikacja do PR, Ovulastan( od 3.12 do 28.12) 17 grud- wizyta dr Gruszczyńska, zapisanie Gonapeptylu i Menopuru 19 gru- Gonapeptyl i od tego dnia co drugi dzień do 2 stycznia 2 stycz- wizyta dr G od tego dnia rano gonapeptyl, a wieczorem Menopur 09 stycz-wizyta dr G, za małe pecherzyki, przełużenie stymulacji, większa dawka Menopuru ze 150 na 225 (u mnie trzeba było ostrożnie z dawkami, bo mam duże AMH) 12.01- ostatni zastrzyk gonapeptylu ![]() ![]() 14.01 wizyta, Pick up dr J, wizyta 19.01- wizyta z embriologiem, transfer dr J, wizyta dr J 22.01 I weryfikacja (zwiększenie dawki Estrofenu i dodanie Luteiny podjęzykowej, Lutinus bez zmian 3 raz dziennie jeden) 26.01 II weryf hcg 58 30.01 III weryf hcg 384 05.02 IV weryf Wizyta ministerialna, USG, beta HCG 6660 No i 19.02 to juz jadę na wizyt, bo sama chcę jeszcze, zeby dr obejrzała, zobaczyła czy dawki leków dalej ok i chyba na jeszcze jedną pojadę, a później juz do mojego gina ![]() ---------- Dopisano o 07:44 ---------- Poprzedni post napisano o 06:55 ---------- A ja mam w końcu betę 39 389 ![]()
#2563 |
Raczkowanie
|
Mala piękny wynik
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2564 |
Rozeznanie
|
Dziękuje Mała za informacje ale jeszcze jedno mam pyt.. jak "naszymi oczami" wygląda pic up i sam transfer ?? To sie dzieje pod narkozą ?? czy jak? Nie jestem w stanie sobie tego wyobrazić..
![]()
#2565 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Transfer nie jest pod narkozą. Weszłam z mężem i nic zupełnie nie bolało.Chwila moment i zobaczyliśmy na monitorze 2 bąbelki powietrza, a między nimi był zarodek ![]() ![]() I tak to wygląda. JA miło wspominam ---------- Dopisano o 12:26 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ---------- Tylko ten wynik to jest ponad normę, bo jest do 31 000 z groszami a ja prawie 40 000 i już nie wiem czy się małe nie podzieliło zbytnio na 2 osóbki ![]()
![]() |
#2566 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny mam pilną sprawę ma ktoś może maila do dr Lachowskiego?
#2567 |
Zadomowienie
|
Anusia, to chyba ten p-lachowski@invimed.pl
Mala, tak się cieszę! A może będą bliźniaki? :d Dobrze rozumiem ze przez jakiś czas bierze się jednocześnie antyki i stymulacje? Twoje szczegółowe informacje są dla nas bardzo cenne, wielkie dzięki mamuska ![]() Edytowane przez Eleo765 Czas edycji: 2015-02-13 o 15:49 |
![]() ![]() |
![]() |
#2568 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2569 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ty mi tu nie krakaj o bliźniakach ![]()
![]() |
#2570 |
Rozeznanie
|
mala bliźniaki to super sprawa, mam wielu znajomych z bliźniakami i świetnie sobie radzą
![]() Wiecie może czy do laboratorium w invikcie trzeba się wcześniej umawiać? Mam zrobić badania w 2-3 dc. i jakoś tak czuje że wypadnie to niedziela-poniedziałek i nie wiem czy jakby coś to jechać w poniedziałek z rana? I wiecie może w jakie dni i godz przyjmuje Gruszczyńska? |
![]() ![]() |
![]() |
#2571 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja sie boję bliźniaków ![]() ![]()
![]() |
#2572 |
Zadomowienie
|
dziewczyny, ja to jestem jednak zakręcona, ta wizyta w 15 dc to będzie wizyta kwalifikacyjna (a nie z realizatorem, ja pisałam wcześniej), a zaraz po niej wizyta 1W - czym się one różnią i co to są za wizyty? obie to spotkanie z lekarzem, czy może z kimś innym? szczególnie mnie ciekawi ta 1w, a nie mogę znaleźć w sieci za dużo informacji na ten temat.
Niagra, idziemy podobnie, ja też mam wizytę w pon, 23 lutego - właśnie kwalifikację. Transfer az na kwiecien? a czemu dopiero kwiecień? czy tak wynika z długiego protokołu, czy jak? cichutka, ja mialam 3 IUI i chyba tylko przy 1. po zastrzyku czułam kłucie w boku, takie dość mocne, że aż się chciało wziąć tabletkę przeciwbólowa (ktorej oczywiscie nie wzielam). Przy pozostałych 2 IUI nie czułam pękania, ale za to w trakcie poprawiania bardzo kłuło ![]() a w ogóle udała się wizyta u ginki? naciągnęła zaświadczenie parę miesięcy wstecz? emi, uśmiechnęłam się jak czytałam twoje słowa do mnie "idziesz jak burza" (tak samo napisała anusia), bo mnie się właśnie wydaje całkiem odwrotnie ![]() zoia, idź do invikty, rozejrzyj się, pogadaj z lekarzem, po co czekać aż do lipca? nie masz ochoty trochę przyspieszyć ![]() anusia, będziesz badała progesteron w najbliższym czasie ![]() karmela, tak, miałam 3 IUI i myślę ze o dwie za dużo... niestety jesteśmy teraz w takich warunkach (brak ustawy o in vitro), ze kliniki chcą, wykorzystując to, wycisnąć z nas jak najwięcej kasy, toż to idealne warunki ku temu... podeszłam do trzech IUI świadomie, nikt mnie nie zmuszał, ale wiedziałam, ze przy niepłodności idiopatycznej wszyscy będą mnie na ten zabieg kierować przed IVF, wiec szłam miesiąc po miesiącu, żeby to po prostu odfajkować i nie tracić czasu. a nuż widelec się uda ![]() mam już wynik AMH z invikty: 2,07, a rok temu 2,1 - czyli prawie identycznie. Dziewczyny, czy tego dnia, kiedy jest wizyta kwalifikacyjna, rano robi się jakieś badania jeszcze? kiedy lekarz zleci nam wirusologię? mala, piżamkę miałaś swoją na pickupie czy dają coś w invikcie ![]() muszę powiedzieć, że panie położne/pielęgniarki, ktore tam pracują, prowadzą recepcję i pobierają krew (czemu w ogóle położne pracują w recepcji:|?) to są przemiłe dziewczyny i bardzo pozytywnie wpływają na wizerunek całej kliniki. Jak sobie przypomnę oczekiwanie na pielęgniarkę w invimedzie, w czasie gdy ona w pokoju obok siedziała sobie przy kompie... grrrr. i jeszcze pytanie z innej bajki: robiła któraś z was sajgonki, ale na parze? ktoś wie, co robić, żeby się nie przyklejały do sitka służącego do gotowania na parze? ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2573 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Na pick up własna koszula nocna (nie piżama) i kapcie. Pielęgniarki też dla mnie super. Szczególnie pani Kasia - brunetka w kitce, taka młodziutka. Ja się do wizyt i protokołów nie będę wypowiadać, bo u mnie wszystko było po chińsku. Ja na przykład nie brałam zastrzyków w trakcie anty. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2574 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2575 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Siedzę i czekam teraz do piątku na bete, chciałabym aby jak najszybciej czas mi minął do tego piątku ale z drugiej strony im dłużej czekam tym dłużej mogę mieć nadzieję ![]() ![]() Sajgonek nie robiłam więc nie pomogę ale z pewnością musiały być super a sama robiłaś czy kupne?
![]() |
#2576 |
Raczkowanie
|
Elo tak bylam u gin, bez problemu wystawiła mi zaświadczenie ze od marca 2013 sie staram
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2577 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A gdzie będziesz robić drożność?
![]() |
#2578 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
no to bede musiala kupic koszule nocna bo nie posiadam ![]() Cytat:
a sikancow to mam cala szafke, jak kupowalam testy owu to zawsze dolaczali sikance. Nigdy nie bylo okazji ich robic, bo @ przychodzila jak w zegarku. Mysle ze sikanca fajnie zrobic juz po becie na pamiatke, hehe. Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2579 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Też chodzę do Trz. Jestem zadowolona, konkretny i otwarty. Czuję się swobodnie (na tyle oczywiście na ile to możliwe przy ginekologu ![]() ![]() ![]() Jak już wiedzieliśmy że to już to też byłam podekscytowana i wyluzowana, poczułam ulgę 😊
![]() |
#2580 |
Rozeznanie
|
Niagra, idziemy podobnie, ja też mam wizytę w pon, 23 lutego - właśnie kwalifikację. Transfer az na kwiecien? a czemu dopiero kwiecień? czy tak wynika z długiego protokołu, czy jak?
Eleo ja muszę przejść jeszcze jedną stymulacje .. .. Niby takie wymogi do kwalifikacjii... Nie wiem dlaczego transfer w kwietniu .. Podejrzewam ze luty (stymulacja ta niby brakująca) Marzec kwalifikacja + anty + stymulacja ... I tak wypadnie na kwiecień transfer ... sama nie wiem... A w dodatku dzisiaj mam 1 dzień @ i jak nigdy delikatne plamienie tylko ... heh .. mam nadzieje ze ta @ sie rozkreci bo mam wrażenie iż sie wstrzymała... ale robiłam test i jest negatyw a od 5 dnia mam brać clo ... a na chwile obecna jestem w kropce bo ciezko to nazwać pierwszym dniem ...
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:42.