Słońce świeci, czerwiec zleci, a we wrześniu będą dzieci. Wrześniówki 2014 cz.4 - Strona 86 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-06-04, 14:05   #2551
carolciuska
Zadomowienie

Dot.: Słońce świeci, czerwiec zleci, a we wrześniu będą dzieci. Wrześniówki 2014 cz.4

Dobraaa! Wstawiam kalafiora! Opedzluje go z bulka tarta z maselkiem ... Do tego jajco sadzone i pomidorki z jogurtem naturalnym. Pociekla mi juz slina jak to napisalam!!! A materialy z Bankowosci krzycza z pokoju"wez nas poczytaj, poucz sie!!!"
A i powiem Wam, ze nie znosze zelaza brac! Kozie bobki robie juz 2 miesiac! Musze chyba powrocic do sniadan- zielone kwasne jablko i kawa z mlekiem slaba. Inaczej jak koza bob bob bob
carolciuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-04, 14:07   #2552
wpaula
Wtajemniczenie

Dot.: Słońce świeci, czerwiec zleci, a we wrześniu będą dzieci. Wrześniówki 2014 cz.4

Cytat:
Napisane przez ZygaEffka Pokaż wiadomość
No wlasnie zielone maja to coś
A powiedz mi dobrze sie użytkują?
dobrze sa bardzo wygodne , tylko delikatne trzeba uwazac, jak nie masz kociaka to moze nie eda sie tak niszczyc , ale w sumie dziecko pewnie im pomoze hehe w zalaczniku foto
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 111.jpg (25,5 KB, 36 załadowań)
http://www.suwaczki.com/tickers/relgh371ffv9k4cd.png
wpaula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-04, 14:09   #2553
ZygaEffka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez wpaula Pokaż wiadomość
dobrze sa bardzo wygodne , tylko delikatne trzeba uwazac, jak nie masz kociaka to moze nie eda sie tak niszczyc , ale w sumie dziecko pewnie im pomoze hehe w zalaczniku foto

No kociaka nie mam , jeszcze a dzidzia mam nadzieje że za nim dorośnie to trochę po użytkujemy je

Ale te zielone super wyglądają
nasz kawałek nieba

ZygaEffka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-04, 14:23   #2554
elffirka
Rozeznanie

Zyga przecudowne są te krzesełka... Mi się podobają zielone, beżowe brązowe ciemne i czarne... Zależy co Tobie będzie pasować... Chociaż te fioletowe też niczego sobie...
elffirka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-04, 14:31   #2555
wpaula
Wtajemniczenie

Cytat:
No kociaka nie mam , jeszcze a dzidzia mam nadzieje że za nim dorośnie to trochę po użytkujemy je

Ale te zielone super wyglądają
ja kupilam na nie takie poduszki w tym samym kolorze i teraz sa na nich , od jeansow ostrych jakis elemtnow moglyby sie zniszczyc od siadania na nie :P wiec tez radze tak zrobic
Stary 2014-06-04, 14:42   #2556
Asia19x
Zakorzenienie

Witam się
Nie mam siły Was nadrabiać, od 5.30 jestem na nogach i padam

Mam pytanie, Wy też macie taki dziwny objaw.. Hm, jakby popuszczanie moczu, bo cały czas coś mi tam leci, takie mokre plamy mam i nie wiem co to

09.09.2014 Nasza Królewna przyszła na świat

Przyszła Pani Magister
Asia19x jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-04, 14:44   #2557
Mo_onika_ika
Rozeznanie

Ale dzisiaj produkcja tu leci
Ja już wyczyściłam szafę, kartony spakowane do wyniesienia, odkurzyłam z grubsza syf po montażu i czas na szybkie żarełko bo za 20 minut teściu przychodzi montować zmywarkę a ja muszę się przebrać, szybki prysznic wziąć bo mimo że prawie nic nie zrobiłam to spociłam się jak skunks a najgorzej w gaciach
No i będziemy mierzyć jak blat ogarnąć i jak ustawić meble i co dokupić do kuchni Będę walczyć o przedłużenie blatu bo bardziej mi się to podoba niż ten stary stół co mamy No i stół ma szerokość 80 a blat 60... Więc różnica w przejściu w kuchni spora by była. I od razu więcej przestrzeni. Zobaczymy jak to wyjdzie w praktyce
Ale mam dobry humor dzisiaj

I właśnie zdałam sobie sprawę że dzisiaj jest pierwszy dzień od hmmmmmm...... 3 tygodni w którym nie spałam ani minuty od rana Jestem z siebie dumna
Idę żreć bo Kacperek mi fika i też by coś wszamał.
Aaaa... I Mały nie reaguje już na słodkie. Teraz się rzuca jak zjem coś mega słonego czy ostrego. Ale to takiego że aż ryjek wykręca

Mój kalendarz ciąży
http://bellybestfriend.pl/graph/d837...d1859748377dae
Mo_onika_ika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-04, 14:45   #2558
Asia19x
Zakorzenienie

I martwi mnie, że mała jest od wczoraj mniej ruchliwa Kopie, ale to słabe kopniaki są

Przyszła Pani Magister
Stary 2014-06-04, 14:52   #2559
wpaula
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Asia19x Pokaż wiadomość
I martwi mnie, że mała jest od wczoraj mniej ruchliwa Kopie, ale to słabe kopniaki są
moja tez jakos mocno nie kopie czasem mialam wrazenie ze bylo mocniej niz teraz , to chyba jakis taki okres bo z tego co sie czyta to wiele dzieci jakies ospale sie nam zrobilo
Stary 2014-06-04, 14:58   #2560
Asia19x
Zakorzenienie

Cytat:
moja tez jakos mocno nie kopie czasem mialam wrazenie ze bylo mocniej niz teraz , to chyba jakis taki okres bo z tego co sie czyta to wiele dzieci jakies ospale sie nam zrobilo
Być może, wczoraj wieczorem jak nigdy prawie nic, już tak sobie nawkręcałam, że wyłam

Zjadłam 5 cukierków, położyłam się, włączyłam małej kołysanki i fika, ale bardzo delikatnie, powinnam wyluzować, ale bardzo mnie to martwi
Stresuje się przez to.

Wybaczcie jeśli marudzę, ale chyba mam kryzys wieku Mam ochotę usiąść i plakać, wszystko mnie tak wkurza

Przyszła Pani Magister
Stary 2014-06-04, 15:04   #2561
carolciuska
Zadomowienie

Cytat:
Cytat:
To samo co u mnie... lekarz dzis powiedzial, ze serduszko bije jak dzwon, ze na tym etapie ciazy moze sie tak zdarzac...
carolciuska jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-06-04, 15:09   #2562
Asia19x
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez carolciuska Pokaż wiadomość
To samo co u mnie... lekarz dzis powiedzial, ze serduszko bije jak dzwon, ze na tym etapie ciazy moze sie tak zdarzac...
Oby Albo już sobie wkręcam za dużo

Przyszła Pani Magister
Stary 2014-06-04, 15:09   #2563
ZygaEffka
Zadomowienie

Cytat:
Być może, wczoraj wieczorem jak nigdy prawie nic, już tak sobie nawkręcałam, że wyłam

Zjadłam 5 cukierków, położyłam się, włączyłam małej kołysanki i fika, ale bardzo delikatnie, powinnam wyluzować, ale bardzo mnie to martwi
Stresuje się przez to.

Wybaczcie jeśli marudzę, ale chyba mam kryzys wieku Mam ochotę usiąść i plakać, wszystko mnie tak wkurza
To Ciebie zagdam czyms innym dzięki za polecenie mi tej odżywki kallosa kupiłam też szampon i dziś umyłam włoski , bardzo fajnie sie ukladają i są mieciutkie
nasz kawałek nieba

Stary 2014-06-04, 15:18   #2564
Asia19x
Zakorzenienie

Cytat:
To Ciebie zagdam czyms innym dzięki za polecenie mi tej odżywki kallosa kupiłam też szampon i dziś umyłam włoski , bardzo fajnie sie ukladają i są mieciutkie
No to super Maska jest naprawdę świetna. A jak szampon? Przyjemnie się nim myje czuprynę?

Przyszła Pani Magister
Stary 2014-06-04, 15:21   #2565
ZygaEffka
Zadomowienie

Cytat:
No to super Maska jest naprawdę świetna. A jak szampon? Przyjemnie się nim myje czuprynę?
Przyjemnie sie myje czuprynkę , myślałam tylko że będzie może jakoś super pachniał ale zapachu jako takiego chyba nie ma wcale , ale może to i nawet dobrze

A dzidzią się nie przejmuj , na pewno jest z nią wszystko ok

ja np. mam tak że jak coś kupie dla niej to później mam schizę że po co ja to kupiłam bo przecież i tak się coś stanie i się nie uda i sama jestem zla na siebie za takie myśli , ale tego się nie da wyłączyć niestety !
nasz kawałek nieba

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-06-04, 15:26   #2566
Asia19x
Zakorzenienie

Cytat:
Przyjemnie sie myje czuprynkę , myślałam tylko że będzie może jakoś super pachniał ale zapachu jako takiego chyba nie ma wcale , ale może to i nawet dobrze

A dzidzią się nie przejmuj , na pewno jest z nią wszystko ok

ja np. mam tak że jak coś kupie dla niej to później mam schizę że po co ja to kupiłam bo przecież i tak się coś stanie i się nie uda i sama jestem zla na siebie za takie myśli , ale tego się nie da wyłączyć niestety !

Ja też mam głupie myśli i potem sobie wyrzucam, że jestem okropną matką, bo strsuje siebie i dziecko Ale nie da się, sama rozumiesz.. Po złych doświadczeniach na pewno masz prawo mieć takie myśli, ale to jest złe i ja to wiem i cały czas sobie tak tłumaczę, nawet sama do siebie gadam "Aśka, kurfffffa, uspokój się"
Podświadomie każda z nas się boi, ale trzeba dziękować Panu Bogu za te iskierki, które w nas siedzą i wierzyć, ze wszystko będzie dobrze
Koleżanka urodziła córeczkę 5 tygodni wcześniej, wszystko dobrze, mała zdrowa, ale nagadała mi, ze leżąć dwie kobiety urodziły w 27 tyg i jedno dziecko umarło Niedobrze mi się zrobiło na samą myśl i od razu popieprzone myślenie
Ale nie ma co gdybać, postaram się nie szukać dziury w całym i myśleć dobrze

Kiedyś kupię ten szampon, przeraża mnie tylko ilość Wolałabym mniejsze opakowanie

Przyszła Pani Magister
Stary 2014-06-04, 15:31   #2567
martek
Raczkowanie

Witam się laski w 25 tyg

Cytat:
Napisane przez aisa84 Pokaż wiadomość
Ana-wózeczek Be cool bandit szary

Załącznik 5701664

Super ten wózeczek, ja poważnie zaczęłam zastanawiać się nad moim Stokke, bo ponoć nie jest zbyt dobry do prowadzenia po nierównościach :/ a co ja poradzę,że się w nim zakochałam

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;46733205]Melduję się po wizycie u lekarza.
Niestety mimo końskiej dawki luteiny brzuch dalej mam twardy i chcą mnie położyć w szpitalu. Jutro o 8 muszę być na IP. Nie mam internetu w telefonie więc odezwę się dopiero jak mnie wypiszą.
Boję się jak cholera ...
3majcie kciuki[/QUOTE]

Trzymaj się kochana, na pewno wszystko będzie ok
Cytat:
Cześć dziewczęta ..

Wróciłam do domu dopiero ze szpitala , najważniejsze że z Mamą ok , wynik histopatologiczny za 2 tygodnie mam nadzieje ze to nie bylo rakowe , ale cały czas byłam przy niej zbajerowała pół oddziału ginekoologicznego ta to ma gaduchę jak miałam KTG robione przywieźli ją nawet do mnie do pokoju żebyśmy cały czas były razem a ja zasnęłam podczas KTG bylam tak padnięta przez te wszystki ekłucia dzisiaj że masakra do tego stres o Mamę i jeszcze jak usłyszałam że bede mieć KTG no to wpadłam w Panikę że na bank coś na nim będzie nie tak . Jak już pozwolili nam iść do domu to podeszłam się zapytać czy może już mają wyniki i były okazało się że w Moczu niewielkie ilości Bakterii a z wczoraj wyniki z LuxMedu wyszło mi 1800 na 500 dozwolonych , a dziś nie wielkie ilości a nie zdąrzyłam wziąć ani jednej tabletki furaginy ktoś się pomylił ?? Morfologia super i cukrzycy też nie mam , z KTG też nic nie wynikło . Ale powiem Wam jak mała fikała jak miałam podłączone oszalała normalnie

Co do przypadków patologicznych ciąż napatrzyłam się dziś dość ... no i oczywiście jak leżałam na KTG to w sali w której poroniłam ...

Ale jestem już w domu po prysznicu i leżę w łóżku i odpoczywamy z Zośką

Cytat:
Napisane przez Mo_onika_ika Pokaż wiadomość
A to moja walizka

Ale piękna ten mój brzuch jakiś taki mały przy waszych

Cytat:
Napisane przez ania9106 Pokaż wiadomość
Witam
Bylam dzisiaj uortopedy. Byla to bardzo nieprzyjemna wizyta. Lekarz wrecz opieprzyl mnie ze to czy rozchodzi mi sie spojenie ma ocenic ginekolog a nie ze on jest ortopeda i juz wszystko ma wiedziec..

Koniec koncow poszlam prywatnie. Do jakiegos dziada. Zrobil mi usg spojenia uznal ze wszytko jest ok. Nie wie skad ten okropny bol przez ktory nie moge chodzic. Najlepsze w tym wszystkim jest to ze z tego wszustkiego zapomnialam zaplacic za wizyte glupio mi teraz :p
dobrze tak dziadowi, nakupuj za o czegoś dobrego
Cytat:
Napisane przez Latte88 Pokaż wiadomość
Mam jeszcze dwie strony do nadrobienia
Dzień dobry nawet Dzień Bardzo Dobry moje dziecko waży juz 820 gramów. Widzieliśmy czkawke, zrzucanie nóg za siebie, otwieranie zamykanie oczu i ust, także akrobatka zdrowa i ze mną all ok. Głowę ma po lewej stronie na wysokości powyżej pępka a nogi gdzieś pod wątroba w którą kocha kopać z samego rana. a co sobie będzie żałować. Moje skrzywienie nie jest absolutnie żadnym wskazaniem do wcześniejszej ustalonej cesarki. I pani doktor pytała nas czy wybieramy się do szkoły rodzenia, my ze niestety nie bo mąż dyżury często. A ona a pan chce być przy porodzie a on tak tak
O to lepiej żeby Pan się dowiedział jakie będą w stosunku do pana wymagania Hahahha oczy zrobił wielkie. Także będziemy chodzić do szkoły rodzenia w pigułce spotkania w weekendy 2 lub 3 i ciesze się bardzo. I.dzisiejszy dzień zaliczam do udanych i fajnych ale o tym więcej już w czwartek
Ale super @7 czerwca mam 4d i mam nadzieję wtedy zobaczyć moje dzieciątko dokładnie z każdej strony w całej okazałości
Cytat:
Napisane przez nmartyna Pokaż wiadomość
Dobry
Gratuluje udanych wizyt
Znikamy z tztem na tydzien do Grecji w koncu sie udalo. Wybywamy w piatek z samego rana, a tu jeszcze tyle do zalatwienia... za chwile jade na badania,jeszcze lekarz.., zakupy zwykle i aptekowe i fryzjer z tztem ciesze sie jak dziecko malutka chyba tez bo kopniakami sadzi od godziny zgoda lekarza na wylot jest takze jestem spokojna...

Kochana ja też do Grecji, a mój małż wczoraj wyskoczył z tekstem, czy lepiej nie odpuścić sobie i nie pojechać gdzieś nad polskie morze
wkurzyłam się strasznie, bo nastawiam się na wyjazd od dłuższego czasu, a on wyskoczył z argumentami,że po pierwsze to strach, bo jestem już w zaawansowanej ciąży i gdyby coś się stało, to lipa ( pomijam,że lekarz nie widzi absolutnie żadnych przeciwwskazań, ciąża przebiega modelowo), a po drugie , co będzie jeśli zus zechce mnie skontrolować- nie będę wracała na złamanie karku żeby się tłumaczyć ( ale to też z dupy argument, bo po pierwsze przez 2 miesiące ne miałam żadnych kontroli, po drugie mam zwolnienie chodzące, więc wytłumaczyłabym to wizyta w sklepie etc, a po trzecie ktoś codziennie by nam opróżniał skrzynkę,żeby sprawdzić,czy przypadkiem coś z zusu nie przyszło i wtedy wystarczy telefon, nie wymagają do razu pisemnych oświadczeń, z resztą takie też bez problemu ktoś by za mnie napisał). Nerwy mam jak nie wiem co
Cytat:
Napisane przez Ana*** Pokaż wiadomość
Które płytki Wam się bardziej podobają?

http://www.kwadroceramika.com/pl/pro...stacatto_staco

http://www.kwadroceramika.com/pl/pro.../frezja_gerber

i projekty naszej łazienki tylko zwróćcie uwagę, że na wizualizacji kolory są przekłamane

Wizualizacja I - płytki stacatto (przy lustrze idą liliowe listwy, a wydają się ciemno szare)

Wizualizacja II - płytki frezja (ściana na której jest okno, jest w kolorze 3 pozostałych ścian, tylko nie jest doświetlona)

A i meble, wc nie są nasze tylko wstawione dla widoku. Chodzi o wzór płytek i ich ułożenie

Pomocy
Dla mnie nr 1 lepsze

Cytat:
Napisane przez NATALUSIA14 Pokaż wiadomość
Ana też doradziłam nr 1 ponieważ bardziej przemawia do mnie kolor szary. aisa ja ma właśnie łazienkę z szaro-białymi płytkami i czerwone dodatki. Mogę pokazać jak to wygląda
Sliczna łazienka, bardzo podobna do naszej, kolorystyka identyczna- szarość i biel plus czerwień

Dodaję zdjęcie mojego bębenka, wybaczcice koszmarną jakośc, ale to zdjęcie zdjęcia, bo nie mogę znależć kabla usb
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg zdjęcie005.jpg (55,6 KB, 50 załadowań)

http://www.suwaczek.pl/cache/e690f5bba1.png
martek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-04, 15:46   #2568
Asia19x
Zakorzenienie

Martek gratuluję 25 tygodnia Ale brzuszek mega malusi Ja też już 25 tydz i duuuużo większy

Przyszła Pani Magister
Stary 2014-06-04, 15:52   #2569
golgie
Zakorzenienie

GG do golgie

88Ekaterina88-współczuję sytuacji z pralką:/Sama się ostatnio użerałam,ale w końcu kupiłam pralko-suszarkę Elektrolux i ,jak dotąd, jestem zadowolona
Zygaeffka-faajne zakupy

Oto moje mniejsze i większe łupy(nr1 czeka aż będzie dostępny u sprzedawcy,a nr 4 muszę przedyskutować z mężem)
1.komoda dla synka(będzie czarnobrązowa):
http://allegro.pl/ikea-hemnes-komoda...268197445.html
2.Kosz na bileiznę (będzie stał w pokoju córci,a ma jasne meble,więc będzie ok):
http://allegro.pl/kosz-na-pranie-bie...247553527.html
3.Nowy mop(stary posłuży do mycia balkonu):
http://allegro.pl/vileda-easy-wring-...295384296.html
4.Mebel na przedpokój-kolor wenge:
http://allegro.pl/przedpokoj-zestaw-...258684448.html

Moja fragrantica

WYMIANA
golgie jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-06-04, 16:11   #2570
ZygaEffka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez golgie Pokaż wiadomość
88Ekaterina88-współczuję sytuacji z pralką:/Sama się ostatnio użerałam,ale w końcu kupiłam pralko-suszarkę Elektrolux i ,jak dotąd, jestem zadowolona
Zygaeffka-faajne zakupy

Oto moje mniejsze i większe łupy(nr1 czeka aż będzie dostępny u sprzedawcy,a nr 4 muszę przedyskutować z mężem)
1.komoda dla synka(będzie czarnobrązowa):
http://allegro.pl/ikea-hemnes-komoda...268197445.html
2.Kosz na bileiznę (będzie stał w pokoju córci,a ma jasne meble,więc będzie ok):
http://allegro.pl/kosz-na-pranie-bie...247553527.html
3.Nowy mop(stary posłuży do mycia balkonu):
http://allegro.pl/vileda-easy-wring-...295384296.html
4.Mebel na przedpokój-kolor wenge:
http://allegro.pl/przedpokoj-zestaw-...258684448.html
No to widzę że nie tylko ja dziś szalałam komoda jest zarąbista
nasz kawałek nieba

Stary 2014-06-04, 16:22   #2571
Asia19x
Zakorzenienie

Cytat:

Mnie się też bardzo podoba ta komoda
Ale trochę sporo za nią

Przyszła Pani Magister
Stary 2014-06-04, 16:28   #2572
agnes 20
Zadomowienie

Mi też strasznie podoba się komoda, w ogóle meble z tej serii, ale ja bym właśnie chciała taką jak na zdjęciu białą
agnes 20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-04, 16:28   #2573
ZygaEffka
Zadomowienie

Cytat:
Ale trochę sporo za nią
Też dziś tyle wywalilam na komode
nasz kawałek nieba

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-06-04, 16:55   #2574
Latte88
Zakorzenienie

<3
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1401897542726.jpg (63,9 KB, 31 załadowań)
Latte88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-04, 17:02   #2575
ZygaEffka
Zadomowienie

jeśli macie Polo Tv to lecą zajefajne mixy starych kawałków

dupa skończyło się:/
nasz kawałek nieba

Edytowane przez ZygaEffka
Czas edycji: 2014-06-04 o 17:13
Stary 2014-06-04, 17:06   #2576
golgie
Zakorzenienie

GG do golgie

Cytat:
Dzięki,już jedną taką mam na rzeczy moje i męża,dlatego biorę drugą, bo wiem, że jest super

Cytat:
Ale trochę sporo za nią
No, troche,ale jest bardzo praktyczna
Cytat:
Napisane przez agnes 20 Pokaż wiadomość
Mi też strasznie podoba się komoda, w ogóle meble z tej serii, ale ja bym właśnie chciała taką jak na zdjęciu białą
Moja córcia ma biała z tej serii ,ale ciut mniejszą

Moja fragrantica

WYMIANA
golgie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-04, 17:42   #2577
Metamfetaminax
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez małaPaulina Pokaż wiadomość
88Ekaterina88 dobrze ze sie popsula jeszcze poki dzidziusia nie ma ja przez rok nie mialam w ogole pralki... to jak kupilismy to sie klocilismy kto pranie ma robic i wpatrywalismy się w bęben jak w tv no ale w sumie tv tez nie mamy
Toś mnie rozbawiła
Cytat:
No troche wyszło , ale odkladaliśmy półtora roku i czekalismy aż bedzie obniżka , chcieliśmy żeby meble nam starczyły do emerytury haha
A no pewnie,że tak Ale są piękne

Cytat:
Napisane przez carolciuska Pokaż wiadomość
Jestem juz po. Lekarz mnie za bardzo nie pocieszyl, bo powiedzial, ze to wczesna ciaza(27 tydzien) i to sie moze zdarzac, poza tym dal do zrozumienia, ze na tym etapie to nawet ciezko uratowac gdyby sie cos dzialo
Posluchal serduszka, bije jak dzwon- to mnie pocieszylo. Pomacal brzuch i powiedzial, ze czuje ze sie rusza, a ze mniej niz zawsze to moze taki ma stan.
Niestety nie zrobil usg bo nie mial sprzetu w gabinecie. Ale powiedzial, ze jesli nic sie nie poprawi to zeby przyjechac jutro na usg - moge jedno zrobic na tzw żądanie. Acha i kazal zjesc cos dobrego, kupilam kakao. Jak nadal bedzie leniwa to chyba czeka mnie pierwsza powazna rozmowa z corka.
Waga rosnie- 54 kilo. Ciekawe ile dobije na koniec. W ostatnich miesiacach chyba tyje sie najbardziej. Moze nawet 10 kilo mi przybedzie?
Oby z mala bylo ok. Ide robic obiad....
Najważniejsze,że serduszko bije i malutka w ogóle się rusza Może ma po prostu lenia Dobrze,że pojechałaś

Cytat:
Mój mały jak byłam w szpitalu to kopał tylko na usg a tak to cały czas cisza i on w ogóle ma takie zaskoki,że czasem słabo się rusza i chyba zaczynam się przyzwyczajać do tego,choć czasem mi ciężko,bo bryka cały dzień a potem ciągle cisza.
Ale pocieszam się nawet jak daje mi maleńkie kopniaczki,wtedy chociaż wiem,że ma się dobrze,gorzej jakby nie dawał znaku życia przez 2 dni,gdzie nawet jednego muśnięcia bym nie poczuła. Wtedy bym się martwiła...

Jak u was wyglądała siara ?Patrzę dziś na mój piękny biust i z prawego sutka wyleciała mi taka woda... To siara,nie? Bo co innego Wrr.. myślałam,że tego nie doczekam...

Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie...
Metamfetaminax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-04, 18:12   #2578
ZygaEffka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Metamfetaminax Pokaż wiadomość
Toś mnie rozbawiła

A no pewnie,że tak Ale są piękne

Najważniejsze,że serduszko bije i malutka w ogóle się rusza Może ma po prostu lenia Dobrze,że pojechałaś

Mój mały jak byłam w szpitalu to kopał tylko na usg a tak to cały czas cisza i on w ogóle ma takie zaskoki,że czasem słabo się rusza i chyba zaczynam się przyzwyczajać do tego,choć czasem mi ciężko,bo bryka cały dzień a potem ciągle cisza.
Ale pocieszam się nawet jak daje mi maleńkie kopniaczki,wtedy chociaż wiem,że ma się dobrze,gorzej jakby nie dawał znaku życia przez 2 dni,gdzie nawet jednego muśnięcia bym nie poczuła. Wtedy bym się martwiła...

Jak u was wyglądała siara ?Patrzę dziś na mój piękny biust i z prawego sutka wyleciała mi taka woda... To siara,nie? Bo co innego Wrr.. myślałam,że tego nie doczekam...
Mi nic nie leci ostatnio miałam tylko takie serki na końcówkach ale to raz i to wielkości szpilki , a tak to nic , ja chyba nie bede miec mleka

Piję piwko i ryję na allegro i znów coś wynalazłam
http://allegro.pl/sliczny-pajac-piza...288107510.html
http://allegro.pl/urocze-body-z-fajo...287866131.html
http://allegro.pl/uroczy-pajacyk-z-z...290695921.html
http://allegro.pl/sudocrem-krem-400g...268384078.html to na pewno musze kupić :p
nasz kawałek nieba

Stary 2014-06-04, 18:13   #2579
etusiaaa
Wtajemniczenie

nie uwierzycie, godzine temu spadłam ze schodów mamy w domy takie schody prawie pionoweupadłam delikatnie i zjechałam z 5 schodów na tyłku

niby nic mi nie jest, zaraz zadzowniłam do mojej gin niby powiedziala ze nie powinno mi nic byc kazała zjesc 2 x magnez i czekac na ruchy dziecka, niunia szaleje w brzuchu wiec powinno byc ok, kazala jedynie jechac na ip gdyby pojawilo sie krwawienie, ale oby nie.
Na razie leze i odpoczywam i oby nic sie nie dzialo, trzymajcie kciuki.
Tak sie cieszyłam z zakupów dzisiejszych a tu na wieczor taki zonk

Nasz dzień: 16 czerwca 2012

Paulinka: 16 września 2014

Mateusz: 13 lipiec 2017
etusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-04, 18:17   #2580
agnes 20
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez etusiaaa Pokaż wiadomość
nie uwierzycie, godzine temu spadłam ze schodów mamy w domy takie schody prawie pionoweupadłam delikatnie i zjechałam z 5 schodów na tyłku

niby nic mi nie jest, zaraz zadzowniłam do mojej gin niby powiedziala ze nie powinno mi nic byc kazała zjesc 2 x magnez i czekac na ruchy dziecka, niunia szaleje w brzuchu wiec powinno byc ok, kazala jedynie jechac na ip gdyby pojawilo sie krwawienie, ale oby nie.
Na razie leze i odpoczywam i oby nic sie nie dzialo, trzymajcie kciuki.
Tak sie cieszyłam z zakupów dzisiejszych a tu na wieczor taki zonk
ojejku, mam nadzieję że wszystko będzie ok, trzymam kciukiOby skończyło się tylko na poobijanym tyłku.
agnes 20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości