|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2551 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Tygodnie lecą, trójeczka z przodu, bo w październiku czas do porodu!! :)
Ja padłam, a TŻ sprząta
![]() Co do staników, to ja mam jeden BabyOno, jeden Canapola (jeden czarny drugi biały) takie miękkie sportowe, jak mi się potem cyce unormują do jakiegoś rozmiaru to sobie kupię coś fajnego ![]() Purblanka, a może hmm umów się z lekarzem, że jak do jakiegoś tam momentu nie urodzisz to tego i tego wywołanie i nie TŻ odliczy pare dni wstecz od tego terminu i już przyjedzie? Idealnie nie trafisz, ale plus minus tydzień? ![]() ![]() Ładny wózeczek ktoś wklejał ![]() Idę zalec na kanapie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2552 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Brzuch mnie coś boli, jakbym zakwasy miała. Miała któraś coś takiego? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2553 |
Raczkowanie
|
Hej,
Miałam dziś znów wizytę w patologii ciąży i bez zmian z nerką synka, czyli według lekarki ,,nie ma się czym teraz martwić''. W sensie, że się nie pogarsza. Kolejna wizyta w patologii 29.09. Poza tym nawet nie zapytałam o wagę małego ani nic taka jestem ciapa nieogarnięta, a Pani doktor nic nie mówiła sama. Poza tym poruszyłyście znów temat staników, wtedy nic się nie odzywałam, ale teraz powiem, że ja mam 2 takie zwykłe najtańsze i zmierzyłam sobie raz i pomyślałam ,,a to już nie przebieram'' i włożyłam bluzkę do wyjścia. Stanęłam w lustrze i się załamałam tak brzydko wyglądają piersi w tych stanikach. Fuj, fuj ![]() ![]() A co do rozstępów to nic nie mam na brzuchu ani na piersiach, ale za to wylazło mi ,,coś'' na pośladkach ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A i bardzo ładny wózek Gargantuiczna ![]() To tyle, aaa jeszcze wczoraj nic nie pisałam, więc nie miałam okazji pogratulować Spince !! ![]()
26.09.2014 Nasz skarb Franciszek, 54cm, 3170g Edytowane przez siuska Czas edycji: 2014-09-19 o 19:13 |
![]() ![]() |
![]() |
#2554 |
Zadomowienie
|
a ja mam do was pytanie czemu nie wolno w ciązy jeść orzechów??? mój lekarz nie pozwala, a ja tak lubie włoskie
#2555 |
Zadomowienie
|
O, pierwsze słyszę! Ja jadam normalnie, co prawda w musli, więc dużo ich nie ma, ale czasem sobie dorzucę kilka sztuk...
#2556 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
A co do rozstępów to narazie odpukac nic, ale większośc moich koleżanek mówiła, ze się cieszyły, bo długo nic... a dosłownie kilka dni przed porodem powychodziły ![]()
![]() |
#2557 |
Zakorzenienie
|
Ja tez sie obawiam rozstepow... No ale cóż...
#2558 |
Rozeznanie
|
Dzięki za miłe słowa o wózku. TŻ chciał czerwony, a mi to rybka. Będzie na kolejne dziecko też
![]() Mam rozstępy ;( Najpierw były na cyckach (tu mam ich najwięcej), potem na biodrach (tu najgłębsze) i udzie lewym, ze 2 tyg. temu mi też na brzuchu wyszły. Smaruję 2x dziennie. Taka moja uroda pewnie. Mam jeszcze stare rozstępy na udach, biodrach i tyłku chyba z okresu dorastania. Jednego takiego dużego na biodrze to nawet lubię. Pocieszające poniekąd jest, że da się je usunąć tylko laserowo, więc nie muszę się spinać, że nie stosuję jakiejś super kuracji. I tak wyblakną. Poza tym - jak wojownik ma blizny to jest dobrze, więc czemu rozstępy miałyby przeszkadzać? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2559 |
Zadomowienie
|
Hej
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Na ktg też wszystko w porządku ![]() ![]() ![]() Teraz idę odpoczywać, bo padam ze zmęczenia - to był dzień pełen emocji...
#2560 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2561 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2562 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() teraz czekamy na rozwój wydarzeń ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2563 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() 30 mam wizytę, zdecyduje wtedy co dalej z moim pessarem i wtedy można pomyśleć. A Tż planuje wziąć 3 tygodnie jakoś o 4 października. Może wystarczy. Na chwilę obecną już mi wszystko jedno. I tak nie planowaliśmy porodu razem. Cytat:
![]() ![]() ![]() Dzielna szyjka ! Ciekawe jak będzie później...Dawaj znać Kochana... Brawo za wszystkie wizyty, za nasze dzielne mamusie i ich pociechy i za kolejne dni w dwupaku ![]() Ja się kładę, nie mam siły nawet jakoś mocno nadrabiać...Jutro rano muszę się spakować trochę, koło 11 jedziemy do Poznania. Ale będę in tacz na telefonie. A dziś, dobranoc ! Cmokasy w brzuchalki !
![]() |
#2564 |
Zakorzenienie
|
Mojra no to git,ze jest ok
![]() Jeszcze sie okaze, ze sie przeterminujesz ![]() ![]()
#2565 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() PurBlanka udanej imprezy! I ![]() |
|||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2566 |
Zadomowienie
|
Cześć brzuchatki!!
Wielkie gratulacje dla Spinki i Slodziatka!!! ![]() ![]() Kurde, no to się rozkręcamy ![]() Bardzo ubolewam nad tym, że nie mogę być z Wami na bierząco ![]() Ale od kilku dni mieszkamy już w naszym domku po przebudowie i ogromnym remoncie, więc ogarniam wszystko codziennie od rana od wieczora. Na szczęście na samym początku był babcia do pomocy, uff zrobiła o wiele wieleee więcej niż ja, mimo, że ma 81 lat! Mierzyłam sobie parę razy ciśnienie, bo babcia miała sprzęt i raz źle się czułam, mierzę a ciśnienie 154/91 :O już chciałam jechać do lekarza... ale z biegiem czasu spadało, uf- to na pewno było od ciągłej roboty w domu, a w sumie nie tylko w domu, bo gruz przyczepką wywoziłam itd. Strasznie puchną mi stopy, teraz siedzę w misce z zimną wodą, nawet od japonek mam odciski, które były za szerokie. Zrobiłam 2 prania dla małej w rozm. 50-60cm i dziś poszewki z pieluchami tetrowymi i ręczniczkami. Babcia wszyyystko poprasowała, ale już jej nie ma u nas niestety ![]() O to co miałam pisać!! Nie wiedziałam, że wywoływanie porodu bardziej boli niż takie skurcze, co same się zaczynają i aż wierzyć mi się nie chce ![]() I że seks, może zapoczątkować poród - w sensie skurcze??? Może z tym to tak pół na pół?? Ale szok, że nawet lekarze polecają??? Ja do Tż, że być może będzie musiał mi pomóc w wywołaniu porodu- a on: ale jak? a ja: no wiesz ten... Tż- że seks? ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:40 ---------- Poprzedni post napisano o 21:33 ---------- Staniki do karmienia mam 3 sztuki, ale niestety teraz tak mnie obcierają, że chodzę bez. Kupiłam wcześniej jak już trochę mi urosły i były wygodne, bez fiszbin. W szpitalu i chwilę po, też zamierzam chodzić bez :P zakładam tylko jak gdzieś wychodzę, ale ja za dużo tam nie mam, więc wisieć mi nawet nie ma co. Rozstępów odpukać póki co nie mam ![]() Mojra no no, już bez pessara ![]() ---------- Dopisano o 21:44 ---------- Poprzedni post napisano o 21:40 ---------- A ja jem musli, orzechy, migdały normalnie. Może w szczególnym przypadku nie można- dlatego pytam się lekarza, dlaczego czegoś nie mogę jak mnie dziwi ![]() A kolejną wizytę mam dopiero 30.09 hmm ciekawe. A niedzielę wybieramy się z Tż do zoo blisko nas, uwielbiam tam oglądać pingwinki ![]()
#2567 |
Rozeznanie
|
cześć wszystkim w sobotę rano
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2568 |
Rozeznanie
|
dzień dobry
![]() ![]()
#2569 | |
Rozeznanie
|
Dzień Dobry!!!
![]() ![]() ![]() ![]() Do terminu porodu jeszcze tylko 13 dni ![]() Siasiol będzie rodzić w tym samym szpitalu co ja ![]() ![]() Gratuluje rozpoczętych nowych tygodni/miesięcy!! ![]() Miłego dzionka życzę wszystkim!!!! ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
11 luty - 2 kreseczki ![]() 14 luty- bicie serduszka ![]() 3 październik- termin porodu ![]() Ahmia – wyszukiwarka darkwebu. Zajdź ukryte Hidden Services w sieci Tor Chłopiec ![]() Pierwsza Dzidziolinka ![]() 41/40 ![]() ![]() Mój Aniołeczku ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2570 |
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry !
Kolejna nieprzespana noc za mną, chyba pochwaliłam te moje nocki ![]() A pospać z rana nie potrafię bo zdecydowanie skowronek ze mnie. Szykuję się do drogi właśnie i nieśmiało się pochwalę, że... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ściskam Was Dziewczyny !
#2571 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() https://www.youtube.com/watch?v=osKLrBxqkuA http://www.100lat.pl/kartki/19,Urodz...or_Tortow.html ![]() ---------- Dopisano o 08:32 ---------- Poprzedni post napisano o 08:31 ---------- Jeszcze sie pochwalę że taka czapę zamówiłam Julinkowi ![]() http://allegro.pl/czapka-szydelkowa-...596888534.html
11 luty - 2 kreseczki ![]() 14 luty- bicie serduszka ![]() 3 październik- termin porodu ![]() Ahmia – wyszukiwarka darkwebu. Zajdź ukryte Hidden Services w sieci Tor Chłopiec ![]() Pierwsza Dzidziolinka ![]() 41/40 ![]() ![]() Mój Aniołeczku ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2572 | |
Zadomowienie
|
cześć dziewczyny
bardzo dziękujemy za gratulację ![]() ![]() oby życzenia szybkiego powrotu do domu się spełniły jednak położne kazały się nastawić na taki czas ile brakuje do terminu porodu czyli do 15.10 czasem maluchy ogarniają się szybciej, czasem potrzebują trochę więcej czasu nie wiem czy będę w stanie być z wami na bieżąco bo czekają mnie codzienne wyceiczki do szpitala i tak czuję się podle że nie mogę być przy nim cały czas mam zamiar od jutra jeździć codziennie miej więcej od ok 10 do 18, nie wiem czy to nie za mało czasu ale po nocy strach wracać a lekarze polecają żeby jeszcze odpoczywać zanim maluch będzie z nami w domu co do samego porodu, dowiedziałam się o nim tego samego dnia na porannym obchodzie, i może lepiej bo bym panikowała, choć i tak beczę prawie od dwóch tygodni cały czas, mąż mnie wspiera jak tylko może, mówi że muszę być silna, że teraz syn oczekuje od nas spokoju a nie nerwów i łez, no i że jak tak będą płakać to może mi zaniknąć laktacja w każdym razie radzę sobie jako tako, godziny odliczam od ściągnięcia pokarmu do kolejnego śćiągnięcia położne tak rozchulały mi laktację że teraz muszę nad nią zapanować, a mam nawał pokarmu mleczko odciągam codziennie co 3 godziny po 30 ml z każdej piersi i codziennie będę je wozić synkowi, póki nie potrzebuje więcej jedzonka, choć z dnia na dzień dostaje kilka ml więcej obecnie troszkę pomagają mu oddychać, ale badania usg głowki i brzuszka wyszły ok, inne wyniki też, pozostaję jeszcze zbić trochę tą żółtaczkę i oddychać w pełni samodzielnie teraz jest tak 80-90% oddycha Domiś i te 10 % mu pomagają w razie potrzeby jak tylko zacznie sam to wychodzi z inkubatora do łóżeczka, wtedy będziemy mogli go kangurować i tu kolejny problem bo złapałam kaszel w szpitalu i cąły czas mnie męczy, przez co nie chce otwierać inkubatora żeby nie mu nie zaszkodzić ![]() ![]() wracajac do cc , ja nie wspominam tego jakoś specjalnie źle no przyjemne też nie jest ale do przeżycia. anastezjolog był ze mną cały czas w kontakcie mówił co będą robić kiedy może być nieprzyjemnie. znieczulenia miałam podpajęczynówkowe czy jakoś tak trochę mnę zemdliło jak zaczeli dobierać się do synka ale dostałam szybko lek i przeszło, o wszytskim jak ja się czułam informowałam owego anastezjolga żey mógł w porę zareagować. wszyscy żartowali i gadali o jakiś jabłkach i farmie i o jakiś uprawach któregoś z tych lekarzy, co mnie trochę rozluźniło o 11:45 usłyszałam najpiękniejszy krzyk jaki można sobie wyobrazić - krzyk synka wyciągniętego z brzucha po chwili info że ma 10 pk ile ważny ile mieży, potem podstawili mi go żebym mogła go pocałować i zabrali na neonatologię, reszta poszło szybko, szycie odstawienie na pooperacyjną mąż poszedł do niego jak tylko dojechał, a był już obok jak mnie wywozili z sali. mąż i mama, akurat tak się złożyło że tata z ciocią też wpadli i dali mi buziaka bo akurat załatwiali sprawy w urzędzie po drugiej strony ulicy. mimo zakazu mężowi udało się zrobić kilka fotek malucha ![]() ma czarne włoski i ciemne oczka, i maleńkie, maleńkie stópki i rączki robi słodki dziubek i jest cudowny kolejne dni w szpitalu rówież mijały nabadanich odciąganiu mleka i noszenia do synka i tak parę dni, obecnie białkomocz się cofnął, hemoglobina rośnie a ciśnienie spada wszytsko okazało się początkiem stanu przedrzucawkowego aż boję pomyśleć jak byśmy skończyli gdybym nie poszła na tą dodatkową wizytę prywatną tylko czekała 6 tygodni póki co uczę się jak być siną mamą i czekam kiedy wreszcie przytulę moje maleństwo wybaczcie że znów tylko o sobie ale jeszcze was nie nadrobiłam ale trzymam kciuki za wszytskie wizyty, badania i Wasze porody całuję mocno i jeszcze raz dziękuję za miłe słowa ---------- Dopisano o 08:37 ---------- Poprzedni post napisano o 08:36 ---------- Cytat:
![]() spełnienia marzeń i wszystkiego co najlepsze |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2573 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry!!
![]() Purblanka- wszystkiego najlepszego, kochana, wytrwania we wszystkich kryzysach, z jakimi przyjdzie Ci się zmierzyć ![]() ![]() Dbaj o siebie w podróży!!! Spinka, piękny opis!! Jesteście bardzo dzielni. Brawa za laktację!! Buziaki dla małego komandosa Dominisia ![]()
#2574 |
Wtajemniczenie
|
PurBlanka sto lat, wszystkiego najlepszego
![]() spinka trochę przeszliscie, ale całe szczęście, że wszystko skończyło się dobrze i teraz juz tylko wzmacnianie i rosniecie w siłę Was czeka. Bądź silna dla maluszka. U mnie w nocy ani pół skurczu, więc dalej w dwupaku jestem. Przyjdzie mi jednak latać na nocne wizyty do lekarza... W dodatku dzisiaj od rana pada, a mała narzeka, że ją brzuszek boli i pokłada się cały czas. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2575 | |||
Zadomowienie
|
Witam się
![]() o tej godzinie to przewracałam się na drugi bok ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
super,że z laktacją się udało oby tak dalej. Już doczekać się nie mogę jak zobaczę swoje dziecko, a wcześniej takich odczuć nie miałam...
![]() |
#2576 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Sto lat sto lat ![]()
![]() |
#2577 | ||||
Zadomowienie
|
Witam
![]() Cytat:
![]() ![]() Nie przemęczaj się za bardzo. Ja nie wiem czy wywoływanie boli bardziej, tak słyszałam, ale chyba chodzi o farmakologiczne wywoływanie. Miłej zabawy w zoo ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() U mnie nieciekawie, noc masakryczna, nie spałam prawie wcale, bo mi ręce cierpły, musiałam wstawać, żeby je rozruszać. Nad ranem przyszła do nas Łucja z katarem, więc już spania nie było. Teraz siedzi i podciąga noskiem.. Brzuch póki co bez zmian, porodu ani widu.. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2578 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry dziewczyny
![]() Dziękuję Wam za wszystkie kciuki i miłe słowa ![]() ![]() Mówiąc szczerze, to spodziewałam się, że moja szyjka jednak powoli odpuszcza, a tu się jeszcze może okazać, że jest ze stali ![]() ![]() Dodam jeszcze, że moja Asia waży niecałe 3kg ![]() ![]() ![]() Muszę nadrobić wczorajsze wpisy - również te po Waszych wizytach, bo nie miałam kompletnie na to siły po powrocie ![]() PurBlanka - STO LAT! ![]() ![]() ![]() ![]() A zdjęcia pessara nie mam ![]() ![]() ![]() ![]() Spinka - trzymaj się! Zawsze podziwiam takie mamusie jak Ty, Klio i Laila - trzeba niezmiernie dużo wewnętrznej siły, żeby poradzić sobie w tak trudnej sytuacji... Oby tylko z Maluszkiem było wszystko dobrze! Trzymamy nieprzerwanie mocne kciuki ![]()
Asia ![]() Bąbelek ![]() Edytowane przez Mojra87 Czas edycji: 2014-09-20 o 09:03 |
![]() ![]() |
![]() |
#2579 |
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
![]() Publanus jeszcze/raz sto lat ![]() Spinka, dzielni jestescie, oby tak dalej ![]() ![]() Ja dzis mega obolała. Do tego te skurcze wiazadel mnie łapią ehhh Po 5 pazdz. Moge juz/rodzic bo juz sie mecze niestety... Gosia tez chce zrobic fasolke po bretonsku bo mam zamrozony groch a potem juz nie pojem. A tez uwielbiam ![]()
#2580 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:38.