Pielêgnacja loków, loczków i fal, niech siê krêc±! :) Czê¶æ XXI - Strona 86 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Uroda > Pielêgnacja w³osów i fryzury > W³osy krêcone: pielêgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

W³osy krêcone: pielêgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z krêconymi w³osami. Rozmawiamy o stylizacji i pielêgnacji loków. Wejd¼, podziel siê do¶wiadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij w±tek

Narzêdzia
Stary 2015-01-04, 22:52   #2551
KaskaPacka70
BAN sta³y

Wiadomo¶ci: 109
Dot.: Pielêgnacja loków, loczków i fal, niech siê krêc±! :) Czê¶æ XXI

Cytat:
Napisane przez Doe Poka¿ wiadomo¶æ
- Wiesz, sporo krêconow³osych chodzi do fryzjerów, którzy potem prostuj± w³osy. Ja jednak wychodzê z za³o¿enia, ¿e mam w d***e to jak bêd± wygl±da³y na prosto i takie tam... mam w³osy krêcone i w takiej formie maj± dobrze wygl±daæ. Dla mnie to po prostu wrzucanie wszystkich w³osów do jednego wora... Nie rozumiem, co Ci fryzjerzy tak siê upieraj± na to prostowanie oO.
masz super podejscie w taskim razie "pogodzona ze swoimi w³osami". Mi sie kiedys krêci³y, teraz sa proste... róznie to bywa³o, chociaz wole siê w krêconych, ale do tego potrzeba lokówki niestety wa¿ne, ze s± zdrowe
KaskaPacka70 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2015-01-04, 22:57   #2552
krolewna_smieszka
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 9 866

Cytat:
Napisane przez Joanku Poka¿ wiadomo¶æ
Królewno przeszukalam forum post po po¶cie i nie pokazuje mi Twojego zdjêcia, podrzuc proszê linka bo nie prze¿yje jak nie zobaczê.
Je¶li chodzi Ci o moje loki sylwestrowe, to jest to ten post. Ale to naprawdê nic specjalnego, takie same jak na co dzieñ.

Cytat:
Cukierku, pofryzjerowa fotka
Superowo!! Wiem, ¿e Ci fryzjerka podkrêca³a, ale chcia³abym umieæ zrobiæ co¶ choæ odrobinê do tego podobnego na moich naturalkach.

Cytat:
Napisane przez DzieckoWeMgle Poka¿ wiadomo¶æ
Dobrze prawi, polaæ jej!
Ja te¿ wolê burzê niesfornych loków ni¿ idealne i zdefiniowane
A ja u kogo¶ lubiê chaos, ale u siebie idealne i zdefiniowane.
krolewna_smieszka jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2015-01-04, 23:03   #2553
Joanku
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 159

O materdeju!!!
Joanku jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2015-01-04, 23:08   #2554
krolewna_smieszka
Zakorzenienie

A tak poza tym, to zrobi³am sobie wczoraj peeling g³owy tymi rêkawicami i na razie mogê powiedzieæ, ¿e na pewno mi nie zaszkodzi³o.

---------- Dopisano o 23:08 ---------- Poprzedni post napisano o 23:04 ----------

Cytat:
O materdeju!!!
Je¶li to reakcja na moje w³osy, to bardzo mi mi³o.
Stary 2015-01-04, 23:22   #2555
201605161428
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 5 219

Co to OT?
201605161428 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2015-01-04, 23:24   #2556
Joanku
Zadomowienie

W±tek offtopowy

Edytowane przez Joanku
Czas edycji: 2015-01-04 o 23:36
Stary 2015-01-04, 23:28   #2557
handzia600
perfumowe ADHD

Wiadomo¶ci: 3 255

Cytat:
- Wiesz, sporo krêconow³osych chodzi do fryzjerów, którzy potem prostuj± w³osy. Ja jednak wychodzê z za³o¿enia, ¿e mam w d***e to jak bêd± wygl±da³y na prosto i takie tam... mam w³osy krêcone i w takiej formie maj± dobrze wygl±daæ. Dla mnie to po prostu wrzucanie wszystkich w³osów do jednego wora... Nie rozumiem, co Ci fryzjerzy tak siê upieraj± na to prostowanie oO.
b. dobre podej¶cie jeszcze teraz napisa³a mi ¿e ona nie podejmie siê ciêcia na sucho tak jak jej mówi³am , bo ma wprawê i precyzje w ciêciu na mokro i ¿e gwarantuje mi ¿e bêdzie b. dobrze to wygl±da³o. Nie wiem. Czujê ¿e nie znajdê takiego fryzjera co zna siê na krêconych. I nie wiem co robiæ bo moje w³osy domagaj± siê ciêcia do wydobycia lepszego skrêtu. Jutro zadzwoniê do fryzjerki która rzekomo zna siê na krêcio³kach. A jak powie mi to samo co ta to nie wiem co zrobiê. sama przecie¿ ich nie zetnê i w koñcu bêdê musia³a do jakiego¶ siê udaæ eh dlaczego tutaj tak ciê¿ko o dobrego fryzjera
Stary 2015-01-04, 23:44   #2558
201605161428
Konto usuniête

A ja troche rozumiem upor na prostowanie, krecone wlosy bardzo latwo uciac po prostu krzywo i potem lament, jak sie zachce przeprostowac, a tu kazdy wlos innej dlugosci.
Stary 2015-01-04, 23:53   #2559
Joanku
Zadomowienie

Ja nie lubiê ciêcia na mokro, bo potem na sucho, przy nieregularnym skrêcie wystaj± takie ogony i nie wygl±da to estetycznie. Mysia ciela mnie na mokro i pyta kto odwalil fuszere, ¿e jedna strona d³u¿sza od drugiej.
To siê przyzna³am, ¿e sama i t³umaczê, ¿e na równo byæ nie mo¿e bo po wyschniêciu bêdzie krzywo.
Zrobi³a po swojemu i masz. Wysch³y w³osy, jedna strona skrêci³a siê mocniej i wtedy dopiero by³o nierówno

Edytowane przez Joanku
Czas edycji: 2015-01-04 o 23:58
Stary 2015-01-05, 01:31   #2560
krolewna_smieszka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez TheUnlike Poka¿ wiadomo¶æ
A ja troche rozumiem upor na prostowanie, krecone wlosy bardzo latwo uciac po prostu krzywo i potem lament, jak sie zachce przeprostowac, a tu kazdy wlos innej dlugosci.
To na moich nie widaæ tak bardzo krzywego ciêcia. Przez wiele lat obcina³a mi w³osy mama, na oko, trochê tu, trochê tam - w zale¿no¶ci, jak bardzo by³y zniszczone koñcówki. Jak potem stwierdza³am, ¿e jaki¶ str±czek mam za d³ugi, to bra³am no¿yczki ciach ciach go znowu na oko i tyle. Ale mo¿e to te¿ kwestia, ¿e ja nigdy nie prostujê.

Cytat:
Ja nie lubiê ciêcia na mokro, bo potem na sucho, przy nieregularnym skrêcie wystaj± takie ogony i nie wygl±da to estetycznie. Mysia ciela mnie na mokro i pyta kto odwalil fuszere, ¿e jedna strona d³u¿sza od drugiej.
To siê przyzna³am, ¿e sama i t³umaczê, ¿e na równo byæ nie mo¿e bo po wyschniêciu bêdzie krzywo.
Zrobi³a po swojemu i masz. Wysch³y w³osy, jedna strona skrêci³a siê mocniej i wtedy dopiero by³o nierówno
¦miesznie.
Stary 2015-01-05, 07:19   #2561
DzieckoWeMgle
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 174

Cytat:
Cytat:
Napisane przez TheUnlike Poka¿ wiadomo¶æ
Ja chodzê do fryzjerki, która moim zdaniem zna siê na lokach. Nigdy nie by³am ciêta tak, jak u niej i rzeczywi¶cie wydoby³a z moich w³osów to "co¶". Tnie w ten sposób, ze ³apie pasmo w³osów, okrêca je wokó³ w³asnej osi i tak powsta³y rulon ciacha na ró¿ne strony...wygl±da to ja kadr z "No¿ycorêkiego" i tak, jakby ciê³a na chybi³-trafi³, ale tak nie jest. Zna siê dziewczyna na rzeczy. Zawsze jednak pyta mnie czy chcê wyprostowaæ i poprawiæ ciêcie na prostych, bo przy takim sposobie strzy¿enia na krêconych mo¿e zostaæ widocznie d³u¿sze pasemko tu czy tam.
Zazwyczaj siê zgadzam i nie widzê w tym nic zdro¿nego Szczególnie, ¿e dziewczyna pyta
Ma zasadê, ¿e z mokrymi z salonu nie wypu¶ci, wiêc skoro maj± byæ suche to mogê byæ równie dobrze wyprostowane. Wiem wtedy, ¿e nie znajdê ¿adnej "niespodzianki" a skoro jestem u niej ¶rednio raz na pó³ roku to wyprostowanie nie robi mi ¿adnej szkody
Przynajmniej widzê wtedy ile uros³y

Cytat:
Napisane przez krolewna_smieszka Poka¿ wiadomo¶æ
A ja u kogo¶ lubiê chaos, ale u siebie idealne i zdefiniowane.
Ach te kobiety :P
Jakbym mia³a taki skrêt jak Ty to te¿ wola³abym zdefiniowane U mnie lepiej wygl±da nie³ad

Edytowane przez DzieckoWeMgle
Czas edycji: 2015-01-05 o 07:21
DzieckoWeMgle jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2015-01-05, 09:11   #2562
paulownia
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 861

Cytat:
Napisane przez handzia600 Poka¿ wiadomo¶æ
tak. Napisa³am ¿e mam krêcone a ona opisa³a ¿e to zale¿y czy mam Têpe w³osy ,jaki skrêt ale to i tak na mokro z suszeniem i prostowaniem .... Te¿ mnie to zanirpokoilo a to jeden z najlepszych salonow w mie¶cie .... I du*a dalej szukam.
Znalezienie fryzjera ktory umie obciac krecone wlosy graniczy z cudem. Obsmyczy cie na mokro a jak wyschnie bedziesz wygladala jak obdarty ze skory pudel.
Cale szczescie ze umiem sobie sama wlosy obciac, inaczej bym miala duze problemy.
paulownia jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2015-01-05, 09:58   #2563
magda1706
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 27 465
GG do magda1706

Cytat:
Napisane przez paulownia Poka¿ wiadomo¶æ
Znalezienie fryzjera ktory umie obciac krecone wlosy graniczy z cudem. Obsmyczy cie na mokro a jak wyschnie bedziesz wygladala jak obdarty ze skory pudel.
Cale szczescie ze umiem sobie sama wlosy obciac, inaczej bym miala duze problemy.
Ja chodzê do fryzjerki takiej na wsi która nie myje w³osów tylko lekko je psika woda i obcina sama ma krêcone i rozumie mnie jak jej mowie ze jak bêd± totalnie suche to bêd± krótsze wiec ¿eby uwa¿a³a itd i jest ok mam jeszcze jedna taka co tnie fajnie ale mnie nie s³ucha kiedy jej mowie ze nie chce moczenia ale na efekty nie narzekam :-D ka nie mogê znale¼æ fryzjerki która fajnie uk³ada w³osy eh.. Nie mo¿na mieæ wszystkiego
magda1706 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2015-01-05, 10:19   #2564
Klaudenc
Moderator

Wiadomo¶ci: 3 203

Cytat:
Napisane przez magda1706 Poka¿ wiadomo¶æ
Ja chodzê do fryzjerki takiej na wsi która nie myje w³osów tylko lekko je psika woda i obcina sama ma krêcone i rozumie mnie jak jej mowie ze jak bêd± totalnie suche to bêd± krótsze wiec ¿eby uwa¿a³a itd i jest ok mam jeszcze jedna taka co tnie fajnie ale mnie nie s³ucha kiedy jej mowie ze nie chce moczenia ale na efekty nie narzekam :-D ka nie mogê znale¼æ fryzjerki która fajnie uk³ada w³osy eh.. Nie mo¿na mieæ wszystkiego
Mnie fryzjerka ciê³a tak samo, a druga mi obciê³a te¿ ³adnie ale prostowa³a. Tyle ¿e jak siê pokrêci³y to wygl±da³y ¶licznie, chyba Wam nawet fotkê kiedy¶ pokazywa³am jedyn± jaka siê uchowa³a.
Moje w³osy nie lubi± lnianego, s± suche ale jest to taka pozytywna sucho¶æ bo w³osy s± do¶æ plastyczne i ³adne wizualnie - nie jest to taka okropno¶æ jak po winogronowym czy palmowym gdzie w³osy fruwaj±, s± spl±tane, wypadaj± i ³ami± siê. Po proteinach mam podobnie, no tragedii nie ma ale to nie to raczej.
Klaudenc jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2015-01-05, 10:19   #2565
Doe
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 820

Cytat:
Napisane przez krolewna_smieszka Poka¿ wiadomo¶æ
To na moich nie widaæ tak bardzo krzywego ciêcia. Przez wiele lat obcina³a mi w³osy mama, na oko, trochê tu, trochê tam - w zale¿no¶ci, jak bardzo by³y zniszczone koñcówki. Jak potem stwierdza³am, ¿e jaki¶ str±czek mam za d³ugi, to bra³am no¿yczki ciach ciach go znowu na oko i tyle. Ale mo¿e to te¿ kwestia, ¿e ja nigdy nie prostujê.
- U mnie jest bardzo podobnie, tyle ¿e sama sobie podcinam Od lat, i jak dwa albo trzy lata temu wyprostowa³am w³osy, te¿ wszystko by³o okej .

DzieckoWeMgle, je¶li pyta, to spoko, ale je¶li fryzjerka wciska to prostowanie osobie, która nie ma zamiaru prostowaæ w³osów, to ju¿ tak fajnie nie jest
Doe jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2015-01-05, 10:23   #2566
ShrinkingViolet
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 187

Cytat:
Ja chodzê do fryzjerki, która moim zdaniem zna siê na lokach. Nigdy nie by³am ciêta tak, jak u niej i rzeczywi¶cie wydoby³a z moich w³osów to "co¶". Tnie w ten sposób, ze ³apie pasmo w³osów, okrêca je wokó³ w³asnej osi i tak powsta³y rulon ciacha na ró¿ne strony...wygl±da to ja kadr z "No¿ycorêkiego" i tak, jakby ciê³a na chybi³-trafi³, ale tak nie jest. Zna siê dziewczyna na rzeczy. Zawsze jednak pyta mnie czy chcê wyprostowaæ i poprawiæ ciêcie na prostych, bo przy takim sposobie strzy¿enia na krêconych mo¿e zostaæ widocznie d³u¿sze pasemko tu czy tam.
Zazwyczaj siê zgadzam i nie widzê w tym nic zdro¿nego Szczególnie, ¿e dziewczyna pyta
Ma zasadê, ¿e z mokrymi z salonu nie wypu¶ci, wiêc skoro maj± byæ suche to mogê byæ równie dobrze wyprostowane. Wiem wtedy, ¿e nie znajdê ¿adnej "niespodzianki" a skoro jestem u niej ¶rednio raz na pó³ roku to wyprostowanie nie robi mi ¿adnej szkody
Przynajmniej widzê wtedy ile uros³y
Mam tak samo. Raz na pó³ roku mnie nie zabije, a przy bardzo regularnym skrêcie jaki mam widaæ wszystko co jest krzywe.
ShrinkingViolet jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2015-01-05, 11:02   #2567
handzia600
perfumowe ADHD

i pewnie takiej nie znajdê bo w internecie cicho na ten temat
Gdybym tylko potrafi³a siê sama ¶ci±æ to bym to z mi³± chêci± zrobi³a i zamiast wydawaæ a fryzjera kupi³abym no¿yczki. Ale ¶cinaæ nie umiem i nie wiem czy bym nie zrobi³a sobie krzywdy

---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ----------

Cytat:

A podzielisz siê info jakie no¿yczki masz ? Mo¿e spróbujê samodzielnego ciêcia
Stary 2015-01-05, 11:30   #2568
paulownia
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 861

Cytat:
i pewnie takiej nie znajdê bo w internecie cicho na ten temat
Gdybym tylko potrafi³a siê sama ¶ci±æ to bym to z mi³± chêci± zrobi³a i zamiast wydawaæ a fryzjera kupi³abym no¿yczki. Ale ¶cinaæ nie umiem i nie wiem czy bym nie zrobi³a sobie krzywdy
A podzielisz siê info jakie no¿yczki masz ? Mo¿e spróbujê samodzielnego ciêcia
Poprobuj mozna sie nauczyc. Ja doszlam do wprawy metoda prob i bledow.
Nozyczki mam fryzjerskie, wprawdzie nie profesjonalne, bo takie sa okropnie drogie, takie jakie maja w Rossmanie na przyklad powinny byc dobre. Moje dostalam od TZ, kupowal je dla mnie w Clas Ohlson w Malmo.
Wlosy obcinalam jakis czas na mokro, co nie wychodzilo najgorzej, bo mam dosc luzny i w miare regularny skret (ok, bardzo regularny nie jest) ostatnio zaczelam je podcinac na sucho, lok po loku. Troche zainspirowane Deva Cut - jak wspominalam, mam DVD z tutorialem o obcinaniu lokow dolaczone do Curly Girl The Handbook. Moje wlosy maja wlasciwie tylko dwie warstwy - wierzchnia i spodnia. Ta spodnia kreci sie mocniej a wierzchnia to wlasciwie bardziej fale. Obcinam przegladajac sie w dwoch lusterkach, tne najpierw boki, potem spod, na koncu sam wierzch. Najlatwiej podcinac wlosy jeszcze nieodgniecione ze stylizatora, albo odgniecione czesciowo, wtedy widac poszczegolne jednostki lokowe.
paulownia jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2015-01-05, 11:31   #2569
201605161428
Konto usuniête

Ja podcinalam jak mialam dlugie. Najprostsza metoda: wyprostowac w dwa kucyki, na przod przerzucic i obcinac po rowno ;D
Stary 2015-01-05, 11:32   #2570
DzieckoWeMgle
Raczkowanie

Cytat:
D¿izas...ile razy ja tak mia³am
W³osy mam gêste a jeden stylista tak je wycieniowa³, ¿e mój kucyk by³ grubo¶ci mysiego ogonka
Po tym "incydencie" moja mama ciacha³a m tylko koñcówki...ale po ok. 1,5 roku - 2 latach w³osy krêci³y siê coraz mniej, bo nie by³o ¿adnego cieniowania...by³y za gêste. I wtedy trafi³am dziêki krêconow³osej kole¿ance do tej fryzjerki co u niej zosta³am Pierwsze ciêcie t± metod±, któr± opisywa³am zajê³o jej chyba 1,5 h. Sama skar¿y³a siê na ból r±k
Wykañczam wszystkich wokó³ siebie

Cytat:
DzieckoWeMgle, je¶li pyta, to spoko, ale je¶li fryzjerka wciska to prostowanie osobie, która nie ma zamiaru prostowaæ w³osów, to ju¿ tak fajnie nie jest
Pytanie za strony fryzjerek to moim zdaniem podstawa we wszystkim. Je¶li chodzi o d³ugo¶æ, grzywkê itp. Moja nawet zapyta³a czy na pewno chcê mocniejszy skrêt, bo jest w stanie tego dokonaæ, ale mam pyzat± buziê i ¿eby nie by³o krzyku Zaryzykowa³am i nie wygl±dam tak ¼le

Cytat:
Napisane przez ShrinkingViolet Poka¿ wiadomo¶æ
Mam tak samo. Raz na pó³ roku mnie nie zabije, a przy bardzo regularnym skrêcie jaki mam widaæ wszystko co jest krzywe.
Dok³adnie Ja nie mam regularnego skrêtu, ale je¶li co¶ sterczy za mocno to te¿ mo¿na dojrzeæ niestety
Stary 2015-01-05, 11:44   #2571
ShrinkingViolet
Zadomowienie

Cytat:

Pytanie za strony fryzjerek to moim zdaniem podstawa we wszystkim. Je¶li chodzi o d³ugo¶æ, grzywkê itp. Moja nawet zapyta³a czy na pewno chcê mocniejszy skrêt, bo jest w stanie tego dokonaæ, ale mam pyzat± buziê i ¿eby nie by³o krzyku Zaryzykowa³am i nie wygl±dam tak ¼le

Dok³adnie Ja nie mam regularnego skrêtu, ale je¶li co¶ sterczy za mocno to te¿ mo¿na dojrzeæ niestety
W sumie to ja odrobinê nie czaje problemu - jak proszê ¿eby fryzjerka ciê³a na sucho to ciê³a na sucho, prosi³am aby na mokro to ciê³a na mokro, prosi³am o brak prostowania to nie prostowa³a. Tak by³o za ka¿dym razem i u ka¿dej jednej fryzjerki, lepszej czy gorszej, a mieszkam w naprawdê ma³ym mie¶cie. Wiem, ¿e s± ró¿ne fryzjerki i ciê¿ko znale¼æ dobr± ale nie dajmy siê zwariowaæ - nikt nikomu si³± w³osów nie wyprostuje. Mówimy, ¿e nie chcemy i tyle, odrobina asertywno¶ci chyba nikogo nie zabi³a.
Stary 2015-01-05, 11:51   #2572
magda1706
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 27 465
GG do magda1706

Cytat:
W sumie to ja odrobinê nie czaje problemu - jak proszê ¿eby fryzjerka ciê³a na sucho to ciê³a na sucho, prosi³am aby na mokro to ciê³a na mokro, prosi³am o brak prostowania to nie prostowa³a. Tak by³o za ka¿dym razem i u ka¿dej jednej fryzjerki, lepszej czy gorszej, a mieszkam w naprawdê ma³ym mie¶cie. Wiem, ¿e s± ró¿ne fryzjerki i ciê¿ko znale¼æ dobr± ale nie dajmy siê zwariowaæ - nikt nikomu si³± w³osów nie wyprostuje. Mówimy, ¿e nie chcemy i tyle, odrobina asertywno¶ci chyba nikogo nie zabi³a.
Mam podobnie chocia¿ jak odmowie u¿ycia lakieru to patrz± na mnie jak na wariatke. My¶lê ¿e wiêkszo¶æ problemów z fryzjerem wynika z braku asertywno¶ci i nie¶mia³o¶ci. Jak jest ¼le to nie p³acê i mówiê prosto z mostu.
magda1706 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2015-01-05, 12:16   #2573
DzieckoWeMgle
Raczkowanie

Cytat:
Nie chodzi o brak asertywno¶ci - ja nie mia³am problemu z fryzjerami poza tym jednym wyciachaniem mi ty³u, którego nijak w trakcie nie mog³am siê domy¶liæ.
Znam jednak fryzjerki, które usilnie dyskutuj± na temat tego co dla Twoich w³osów bêdzie lepsze Uwa¿aj± siê za specjalistki, którym nie wolno wchodziæ w drogê Parê moich kole¿anek siê nabra³o na ten "profesjonalizm" pozwalaj±c robiæ fryzjerkom co chc± A potem by³ p³acz i zgrzytanie zêbów
Dziewczyny poruszy³y po prostu temat prostowania w³osów "na si³ê", próbê przekonania ich do tego, nawet je¶li nie maj± na to ochoty. Przecie¿ nic zdro¿nego w poruszeniu takiej dyskusji, prawda?
Stary 2015-01-05, 12:17   #2574
handzia600
perfumowe ADHD

No ja wczoraj mówi³am tej dziewczynie , ¿e ja chcê na sucho i bez suszarek i prostownic to mi odpisa³a ¿e nie obiecuje mi ¶ciêcia na sucho bo ona swoj± metodê ma ju¿ wyæwiczon± i ma w tym precyzje. I ¿e wie jak ¶ci±æ na mokro aby krêcone wygl±da³y dobrze , ¿eby skrêt siê poprawi³
Wiêc nie zetnie mi na sucho z tego wnioskujê

Moja siostra uczy siê w szkole fryzjerskiej i powiedzia³a na moje pytanie o no¿yczki :Nie polecam ¿adnych bo nie powinnas sama sobie obcinac wlosy. Idz do specjalisty.Po czym jej napisa³am jak chcê ¶ci±æ ¿e pocieniowaæ i V : Rob jak chcesz ale jest zasada scinania wlosow na V nie scinasz sobie ot tak

Szkoda ¿e nie mieszkamy blisko siebie :P

Edytowane przez handzia600
Czas edycji: 2015-01-05 o 12:18
handzia600 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2015-01-05, 12:17   #2575
wikaa24
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 645

a ja ju¿ mam ochotê obci±æ te kud³y. tylko te¿ nie wiem, gdzie ju¿ z nimi i¶æ, bo ostatnio z miesi±c im zajê³o, zanim siê przyzwyczai³y do ciêcia. chodzê teraz non stop w zwi±zanych, bo a¿ przykro patrzeæ. odstawi³am ¿el, bo kurzy³ i totalnie przesta³ dzia³aæ, wiêc od razu na drugi dzieñ mia³am poko³tunione, odgniecione w³osy, a nie fale (o lokach to ju¿ nie wspomnê). eksperyment z piank± niby trochê je skrêci³, ale to i tak nie jet to co by³o. tak jakby nie chcia³y siê zbijaæ w rulony i podnosiæ, s± takie... nie moje :c

pierwsze zdj po piance, drugie - gdy jeszcze by³o ok, po ¿elu
Za³±czone zdjêcia
Rodzaj pliku: jpg pianka.jpg (102,7 KB, 29 za³adowañ)
Rodzaj pliku: jpg biovax+lidl (3).jpg (67,9 KB, 32 za³adowañ)
wikaa24 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2015-01-05, 12:20   #2576
handzia600
perfumowe ADHD

Ju¿ nawet nie chodzi o te suszenie i prostowanie bo raz na pare miesiêcy zniosê , ale bojê siê ¿e ona sobie w³a¶nie na mokro zetnie , wyprostuje i poprawi ¶cinki a jak zajdê do domu , umyje w³osy jak zawsze to oka¿e siê ¿e wygl±dam jakby mnie piorun strzeli³ i nijak
Stary 2015-01-05, 12:27   #2577
ShrinkingViolet
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny poruszy³y po prostu temat prostowania w³osów "na si³ê", próbê przekonania ich do tego, nawet je¶li nie maj± na to ochoty. Przecie¿ nic zdro¿nego w poruszeniu takiej dyskusji, prawda?
Wtf? A gdzie napisa³am, ¿e jest co¶ zdro¿nego? Skoro to dyskusja, to mam prawo chyba wyraziæ swoje zdanie? Napisa³am, ¿e nie widzê problemu bo je¿eli kto¶ upiera siê przy prostowaniu, a ja tego nie chcê to dziêkuje za wizytê. Ryzyk-fizyk to inna sprawa, potem mo¿e byæ zgrzytanie zêbów albo i nie. To tyle.

Edytowane przez ShrinkingViolet
Czas edycji: 2015-01-05 o 12:29
Stary 2015-01-05, 12:29   #2578
martaakow
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 9 549

Cytat:
Te¿ tego nie rozumiem. Chodzê do do¶æ kiepskiej fryzjerki (nie ma siê co oszukiwaæ, miszczyni± fachu fryzjerskiego to ona nie jest i zatrzyma³a siê chyba na etapie strzy¿enia z pocz±tku tego wieku ), ale jak jej powiem, tak zrobi. Ma ogromny plus taki, ¿e ma ¶wietn± pamiêæ. By³am u niej trzeci raz teraz, pierwszy by³am chyba w okolicach kwietnia. I wtedy powiedzia³am jej - "¿adnej prostownicy, dega¿ówek, wystrzêpiania pasemek, moje w³osy faluj±, wiêc niech pani to we¼mie pod uwagê przy strzy¿eniu, 2 cm i absolutnie nie wiêcej"
I teraz ju¿ nawet nie pyta o prostowanie czy dega¿ówki. Wyci±ga mi co prawda na szczotkê, bo moje w³osy akurat musz± byæ równiutkie, ale prostownicy nie tyka. Tnie moje w³osy wy³±cznie no¿yczkami i, jak widaæ, da siê i ka¿da fryzjerka jest w stanie to zrobiæ, a dega¿ówki czy maszynka to chyba kwestia lenistwa.
I nigdy nie pozwalam sobie modelowaæ w³osów. Mam z³e do¶wiadczenia z modelowaniem po strzy¿eniu u przeciêtnych fryzjerek, zawsze jakie¶ wariactwa wyczyniaj± z t± szczotk± i wychodzi siê z ulizan± (od przeczesania w³osów pierdyliard razy szczot±) fryzurk± a'la lata 90. z dziwnie powywijanymi do twarzy i od ramion koñcami. Przynajmniej takie s± moje obawy i stanowczo odmawiam.
martaakow jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2015-01-05, 12:37   #2579
ShrinkingViolet
Zadomowienie

Cytat:
Moja siostra uczy siê w szkole fryzjerskiej i powiedzia³a na moje pytanie o no¿yczki :Nie polecam ¿adnych bo nie powinnas sama sobie obcinac wlosy. Idz do specjalisty.Po czym jej napisa³am jak chcê ¶ci±æ ¿e pocieniowaæ i V : Rob jak chcesz ale jest zasada scinania wlosow na V nie scinasz sobie ot tak

Szkoda ¿e nie mieszkamy blisko siebie :P
Apropo no¿yczek to gdzie¶ czyta³am (nie wiem czy nie u Anwen nawet), ¿e zwyk³ymi no¿yczkami mo¿na sobie za³atwiæ w³osy bardziej ni¿ przy zostawieniu ju¿ rozdwojonych choæ go³ym okiem siê tego nie dostrze¿e Nie wiem czy to prawda, jakbym mia³a sama ¶cinaæ to chyba bym kupi³a ju¿ te fryzjerskie niezale¿nie od ceny ale wole oddaæ to w rêce specjalistów bo tak równo jak ja chce to siê na pewno sama nie obetnê.

---------- Dopisano o 12:37 ---------- Poprzedni post napisano o 12:33 ----------

Cytat:
Napisane przez martaakow Poka¿ wiadomo¶æ
Te¿ tego nie rozumiem. Chodzê do do¶æ kiepskiej fryzjerki (nie ma siê co oszukiwaæ, miszczyni± fachu fryzjerskiego to ona nie jest i zatrzyma³a siê chyba na etapie strzy¿enia z pocz±tku tego wieku ), ale jak jej powiem, tak zrobi. Ma ogromny plus taki, ¿e ma ¶wietn± pamiêæ. By³am u niej trzeci raz teraz, pierwszy by³am chyba w okolicach kwietnia. I wtedy powiedzia³am jej - "¿adnej prostownicy, dega¿ówek, wystrzêpiania pasemek, moje w³osy faluj±, wiêc niech pani to we¼mie pod uwagê przy strzy¿eniu, 2 cm i absolutnie nie wiêcej"
I teraz ju¿ nawet nie pyta o prostowanie czy dega¿ówki. Wyci±ga mi co prawda na szczotkê, bo moje w³osy akurat musz± byæ równiutkie, ale prostownicy nie tyka. Tnie moje w³osy wy³±cznie no¿yczkami i, jak widaæ, da siê i ka¿da fryzjerka jest w stanie to zrobiæ, a dega¿ówki czy maszynka to chyba kwestia lenistwa.
I nigdy nie pozwalam sobie modelowaæ w³osów. Mam z³e do¶wiadczenia z modelowaniem po strzy¿eniu u przeciêtnych fryzjerek, zawsze jakie¶ wariactwa wyczyniaj± z t± szczotk± i wychodzi siê z ulizan± (od przeczesania w³osów pierdyliard razy szczot±) fryzurk± a'la lata 90. z dziwnie powywijanymi do twarzy i od ramion koñcami. Przynajmniej takie s± moje obawy i stanowczo odmawiam.
Co do modelowania to jak mi wyci±gnêli w³osy na szczotce to wygl±da³am jak Jolanta Kwa¶niewska. Generalnie ja zaraz po ¶ciêciu wsadzam ³eb pod kran ¿eby zrobiæ po swojemu i zobaczyæ jak siê uk³adaj± wiêc szkoda mi wysi³ku fryzjerek na cokolwiek u mnie, bo nawet jak to cokolwiek bêdzie w miarê estetyczne to ja i tak nie wytrzymam i zmyjê bo przecie¿ muszê zobaczyæ jak siê mój baran uk³ada, nie ma si³y.
Stary 2015-01-05, 12:40   #2580
martaakow
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 9 549

Cytat:
Apropo no¿yczek to gdzie¶ czyta³am (nie wiem czy nie u Anwen nawet), ¿e zwyk³ymi no¿yczkami mo¿na sobie za³atwiæ w³osy bardziej ni¿ przy zostawieniu ju¿ rozdwojonych choæ go³ym okiem siê tego nie dostrze¿e Nie wiem czy to prawda, jakbym mia³a sama ¶cinaæ to chyba bym kupi³a ju¿ te fryzjerskie niezale¿nie od ceny ale wole oddaæ to w rêce specjalistów bo tak równo jak ja chce to siê na pewno sama nie obetnê.
My¶lê, ze to chodzi o to, ¿e zwyk³e no¿yczki nigdy nie bêd± tak ostre jak fryzjerskie. Zauwa¿, jak leciutko chodz± fryzjerskie no¿yczki, a jak takie do papieru. One w sumie bardziej mia¿d¿± ni¿ tn±, na papierze tego nie widaæ, ale na w³osach ju¿ tak.
To, ¿e mo¿na sobie bardziej za³atwiæ ni¿ zostawiaj±c rozdwojone koñce, to lekka przesada, ale faktem jest, ¿e w³osy obciête zwyk³ymi no¿yczkami bardzo szybko znów siê rozdwoj±.
A obci±æ równo samemu siê da, potrzeba tylko trochê wprawy i duuuu¿o cierpliwo¶ci. Ja cierpliwo¶ci nie mam, wiêc zwykle obcina³am w³osy na kilka podej¶æ. Raz tak zgrubnie i to, co widzia³am na pierwszy rzut oka, a pó¼niej poprawia³am przez kilka myæ to, co mi nie pasowa³o. Ostatecznie wychodzi³o bardzo ³adnie i zawsze siê fryzjerki nie mog³y nadziwiæ, ¿e sama bez niczyjej pomocy obcina³am w³osy.

---------- Dopisano o 12:40 ---------- Poprzedni post napisano o 12:38 ----------

Cytat:
Co do modelowania to jak mi wyci±gnêli w³osy na szczotce to wygl±da³am jak Jolanta Kwa¶niewska. Generalnie ja zaraz po ¶ciêciu wsadzam ³eb pod kran ¿eby zrobiæ po swojemu i zobaczyæ jak siê uk³adaj± wiêc szkoda mi wysi³ku fryzjerek na cokolwiek u mnie, bo nawet jak to cokolwiek bêdzie w miarê estetyczne to ja i tak nie wytrzymam i zmyjê bo przecie¿ muszê zobaczyæ jak siê mój baran uk³ada, nie ma si³y.
Te¿ zawsze myjê po fryzjerze i uk³adam po swojemu. No chyba ¿e nigdzie nie wychodzê, to ciekawo¶æ mnie a¿ tak nie z¿era, ¿eby i tak umyæ. No ale ja barana ¿adnego nie mam.
W sumie nie wiem, co ja robiê na tym forum z moimi ju¿ prostymi w³osami.
martaakow jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Zamknij w±tek

Nowe w±tki na forum W³osy krêcone: pielêgnacja, fryzury, inspiracje

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2015-04-13 18:22:26

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:24.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.