|
|||||||
| Notka |
|
| W³osy krêcone: pielêgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z krêconymi w³osami. Rozmawiamy o stylizacji i pielêgnacji loków. Wejd¼, podziel siê do¶wiadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzêdzia |
|
|
#2551 | |
|
BAN sta³y
Wiadomo¶ci: 109
|
Dot.: Pielêgnacja loków, loczków i fal, niech siê krêc±! :) Czê¶æ XXI
Cytat:
"pogodzona ze swoimi w³osami". Mi sie kiedys krêci³y, teraz sa proste... róznie to bywa³o, chociaz wole siê w krêconych, ale do tego potrzeba lokówki niestety wa¿ne, ze s± zdrowe
|
|
|
|
|
#2552 | ||
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 9 866
|
Cytat:
![]() Superowo!! Wiem, ¿e Ci fryzjerka podkrêca³a, ale chcia³abym umieæ zrobiæ co¶ choæ odrobinê do tego podobnego na moich naturalkach. Cytat:
|
||
|
|
|
#2553 |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 159
|
O materdeju!!!
|
|
#2554 |
|
Zakorzenienie
|
A tak poza tym, to zrobi³am sobie wczoraj peeling g³owy tymi rêkawicami i na razie mogê powiedzieæ, ¿e na pewno mi nie zaszkodzi³o.
![]() ---------- Dopisano o 23:08 ---------- Poprzedni post napisano o 23:04 ---------- Je¶li to reakcja na moje w³osy, to bardzo mi mi³o. |
|
|
|
#2555 |
|
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 5 219
|
Co to OT?
|
|
|
|
#2556 |
|
Zadomowienie
|
W±tek offtopowy
![]() 20.12.2013 ¦wiadomie dobieram kosmetyki. Edytowane przez Joanku Czas edycji: 2015-01-04 o 23:36 |
|
|
|
#2557 | |
|
perfumowe ADHD
Wiadomo¶ci: 3 255
|
Cytat:
|
Najlepsze Promocje i Wyprzeda¿e
|
|
#2558 |
|
Konto usuniête
|
A ja troche rozumiem upor na prostowanie, krecone wlosy bardzo latwo uciac po prostu krzywo i potem lament, jak sie zachce przeprostowac, a tu kazdy wlos innej dlugosci.
|
|
|
|
#2559 |
|
Zadomowienie
|
Ja nie lubiê ciêcia na mokro, bo potem na sucho, przy nieregularnym skrêcie wystaj± takie ogony i nie wygl±da to estetycznie. Mysia ciela mnie na mokro i pyta kto odwalil fuszere, ¿e jedna strona d³u¿sza od drugiej.
To siê przyzna³am, ¿e sama i t³umaczê, ¿e na równo byæ nie mo¿e bo po wyschniêciu bêdzie krzywo. Zrobi³a po swojemu i masz. Wysch³y w³osy, jedna strona skrêci³a siê mocniej i wtedy dopiero by³o nierówno
![]() 20.12.2013 ¦wiadomie dobieram kosmetyki. Edytowane przez Joanku Czas edycji: 2015-01-04 o 23:58 |
|
|
|
#2560 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale mo¿e to te¿ kwestia, ¿e ja nigdy nie prostujê. Cytat:
|
||
|
|
|
#2561 | |||
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 174
|
Cytat:
Cytat:
Zazwyczaj siê zgadzam i nie widzê w tym nic zdro¿nego Szczególnie, ¿e dziewczyna pyta ![]() Ma zasadê, ¿e z mokrymi z salonu nie wypu¶ci, wiêc skoro maj± byæ suche to mogê byæ równie dobrze wyprostowane. Wiem wtedy, ¿e nie znajdê ¿adnej "niespodzianki" a skoro jestem u niej ¶rednio raz na pó³ roku to wyprostowanie nie robi mi ¿adnej szkody ![]() Przynajmniej widzê wtedy ile uros³y Cytat:
Jakbym mia³a taki skrêt jak Ty to te¿ wola³abym zdefiniowane U mnie lepiej wygl±da nie³ad
Edytowane przez DzieckoWeMgle Czas edycji: 2015-01-05 o 07:21 |
|||
|
Okazje i pomys³y na prezent
|
|
#2562 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 861
|
Cytat:
.Cale szczescie ze umiem sobie sama wlosy obciac, inaczej bym miala duze problemy .
|
|
|
|
|
#2563 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
sama ma krêcone i rozumie mnie jak jej mowie ze jak bêd± totalnie suche to bêd± krótsze wiec ¿eby uwa¿a³a itd i jest ok mam jeszcze jedna taka co tnie fajnie ale mnie nie s³ucha kiedy jej mowie ze nie chce moczenia ale na efekty nie narzekam :-D ka nie mogê znale¼æ fryzjerki która fajnie uk³ada w³osy eh.. Nie mo¿na mieæ wszystkiego
|
|
|
|
|
#2564 | |
|
Moderator
Wiadomo¶ci: 3 203
|
Cytat:
Moje w³osy nie lubi± lnianego, s± suche |
|
|
|
|
#2565 | |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 820
|
Cytat:
Od lat, i jak dwa albo trzy lata temu wyprostowa³am w³osy, te¿ wszystko by³o okej . DzieckoWeMgle, je¶li pyta, to spoko, ale je¶li fryzjerka wciska to prostowanie osobie, która nie ma zamiaru prostowaæ w³osów, to ju¿ tak fajnie nie jest
|
|
|
|
|
#2566 | |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 187
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2567 | |
|
perfumowe ADHD
|
i pewnie takiej nie znajdê bo w internecie cicho na ten temat
![]() Gdybym tylko potrafi³a siê sama ¶ci±æ to bym to z mi³± chêci± zrobi³a i zamiast wydawaæ a fryzjera kupi³abym no¿yczki. Ale ¶cinaæ nie umiem i nie wiem czy bym nie zrobi³a sobie krzywdy ---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ---------- Cytat:
Mo¿e spróbujê samodzielnego ciêcia
|
|
|
#2568 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 861
|
Cytat:
mozna sie nauczyc. Ja doszlam do wprawy metoda prob i bledow .Nozyczki mam fryzjerskie, wprawdzie nie profesjonalne, bo takie sa okropnie drogie , takie jakie maja w Rossmanie na przyklad powinny byc dobre. Moje dostalam od TZ, kupowal je dla mnie w Clas Ohlson w Malmo.Wlosy obcinalam jakis czas na mokro, co nie wychodzilo najgorzej, bo mam dosc luzny i w miare regularny skret (ok, bardzo regularny nie jest ) ostatnio zaczelam je podcinac na sucho, lok po loku. Troche zainspirowane Deva Cut - jak wspominalam, mam DVD z tutorialem o obcinaniu lokow dolaczone do Curly Girl The Handbook. Moje wlosy maja wlasciwie tylko dwie warstwy - wierzchnia i spodnia. Ta spodnia kreci sie mocniej a wierzchnia to wlasciwie bardziej fale. Obcinam przegladajac sie w dwoch lusterkach, tne najpierw boki, potem spod, na koncu sam wierzch. Najlatwiej podcinac wlosy jeszcze nieodgniecione ze stylizatora, albo odgniecione czesciowo, wtedy widac poszczegolne jednostki lokowe.
|
|
|
|
|
#2569 |
|
Konto usuniête
|
Ja podcinalam jak mialam dlugie. Najprostsza metoda: wyprostowac w dwa kucyki, na przod przerzucic i obcinac po rowno ;D
|
|
|
|
#2570 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() W³osy mam gêste a jeden stylista tak je wycieniowa³, ¿e mój kucyk by³ grubo¶ci mysiego ogonka ![]() Po tym "incydencie" moja mama ciacha³a m tylko koñcówki...ale po ok. 1,5 roku - 2 latach w³osy krêci³y siê coraz mniej, bo nie by³o ¿adnego cieniowania...by³y za gêste. I wtedy trafi³am dziêki krêconow³osej kole¿ance do tej fryzjerki co u niej zosta³am Pierwsze ciêcie t± metod±, któr± opisywa³am zajê³o jej chyba 1,5 h. Sama skar¿y³a siê na ból r±k ![]() Wykañczam wszystkich wokó³ siebie Cytat:
Zaryzykowa³am i nie wygl±dam tak ¼le ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#2571 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2572 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2573 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Znam jednak fryzjerki, które usilnie dyskutuj± na temat tego co dla Twoich w³osów bêdzie lepsze Uwa¿aj± siê za specjalistki, którym nie wolno wchodziæ w drogê Parê moich kole¿anek siê nabra³o na ten "profesjonalizm" pozwalaj±c robiæ fryzjerkom co chc± A potem by³ p³acz i zgrzytanie zêbów ![]() Dziewczyny poruszy³y po prostu temat prostowania w³osów "na si³ê", próbê przekonania ich do tego, nawet je¶li nie maj± na to ochoty. Przecie¿ nic zdro¿nego w poruszeniu takiej dyskusji, prawda? |
|
|
|
|
#2574 |
|
perfumowe ADHD
|
No ja wczoraj mówi³am tej dziewczynie , ¿e ja chcê na sucho i bez suszarek i prostownic to mi odpisa³a ¿e nie obiecuje mi ¶ciêcia na sucho bo ona swoj± metodê ma ju¿ wyæwiczon± i ma w tym precyzje. I ¿e wie jak ¶ci±æ na mokro aby krêcone wygl±da³y dobrze , ¿eby skrêt siê poprawi³
![]() Wiêc nie zetnie mi na sucho z tego wnioskujê Moja siostra uczy siê w szkole fryzjerskiej i powiedzia³a na moje pytanie o no¿yczki :Nie polecam ¿adnych bo nie powinnas sama sobie obcinac wlosy. Idz do specjalisty.Po czym jej napisa³am jak chcê ¶ci±æ ¿e pocieniowaæ i V : Rob jak chcesz ale jest zasada scinania wlosow na V nie scinasz sobie ot tak Szkoda ¿e nie mieszkamy blisko siebie :P
Edytowane przez handzia600 Czas edycji: 2015-01-05 o 12:18 |
|
|
|
#2575 |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 645
|
a ja ju¿ mam ochotê obci±æ te kud³y. tylko te¿ nie wiem, gdzie ju¿ z nimi i¶æ, bo ostatnio z miesi±c im zajê³o, zanim siê przyzwyczai³y do ciêcia. chodzê teraz non stop w zwi±zanych, bo a¿ przykro patrzeæ. odstawi³am ¿el, bo kurzy³ i totalnie przesta³ dzia³aæ, wiêc od razu na drugi dzieñ mia³am poko³tunione, odgniecione w³osy, a nie fale (o lokach to ju¿ nie wspomnê). eksperyment z piank± niby trochê je skrêci³, ale to i tak nie jet to co by³o. tak jakby nie chcia³y siê zbijaæ w rulony i podnosiæ, s± takie... nie moje :c
pierwsze zdj po piance, drugie - gdy jeszcze by³o ok, po ¿elu |
|
|
|
#2576 |
|
perfumowe ADHD
|
Ju¿ nawet nie chodzi o te suszenie i prostowanie bo raz na pare miesiêcy zniosê , ale bojê siê ¿e ona sobie w³a¶nie na mokro zetnie , wyprostuje i poprawi ¶cinki a jak zajdê do domu , umyje w³osy jak zawsze to oka¿e siê ¿e wygl±dam jakby mnie piorun strzeli³ i nijak
|
|
#2577 |
|
Zadomowienie
|
Wtf? A gdzie napisa³am, ¿e jest co¶ zdro¿nego? Skoro to dyskusja, to mam prawo chyba wyraziæ swoje zdanie? Napisa³am, ¿e nie widzê problemu bo je¿eli kto¶ upiera siê przy prostowaniu, a ja tego nie chcê to dziêkuje za wizytê. Ryzyk-fizyk to inna sprawa, potem mo¿e byæ zgrzytanie zêbów albo i nie. To tyle.
Edytowane przez ShrinkingViolet Czas edycji: 2015-01-05 o 12:29 |
|
|
|
#2578 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 9 549
|
Cytat:
), ale jak jej powiem, tak zrobi. Ma ogromny plus taki, ¿e ma ¶wietn± pamiêæ. By³am u niej trzeci raz teraz, pierwszy by³am chyba w okolicach kwietnia. I wtedy powiedzia³am jej - "¿adnej prostownicy, dega¿ówek, wystrzêpiania pasemek, moje w³osy faluj±, wiêc niech pani to we¼mie pod uwagê przy strzy¿eniu, 2 cm i absolutnie nie wiêcej"I teraz ju¿ nawet nie pyta o prostowanie czy dega¿ówki. Wyci±ga mi co prawda na szczotkê, bo moje w³osy akurat musz± byæ równiutkie, ale prostownicy nie tyka. Tnie moje w³osy wy³±cznie no¿yczkami i, jak widaæ, da siê i ka¿da fryzjerka jest w stanie to zrobiæ, a dega¿ówki czy maszynka to chyba kwestia lenistwa. I nigdy nie pozwalam sobie modelowaæ w³osów. Mam z³e do¶wiadczenia z modelowaniem po strzy¿eniu u przeciêtnych fryzjerek, zawsze jakie¶ wariactwa wyczyniaj± z t± szczotk± i wychodzi siê z ulizan± (od przeczesania w³osów pierdyliard razy szczot±) fryzurk± a'la lata 90. z dziwnie powywijanymi do twarzy i od ramion koñcami. Przynajmniej takie s± moje obawy i stanowczo odmawiam.
|
|
|
|
|
#2579 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:37 ---------- Poprzedni post napisano o 12:33 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2580 | ||
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 9 549
|
Cytat:
To, ¿e mo¿na sobie bardziej za³atwiæ ni¿ zostawiaj±c rozdwojone koñce, to lekka przesada, ale faktem jest, ¿e w³osy obciête zwyk³ymi no¿yczkami bardzo szybko znów siê rozdwoj±. A obci±æ równo samemu siê da, potrzeba tylko trochê wprawy i duuuu¿o cierpliwo¶ci. Ja cierpliwo¶ci nie mam, wiêc zwykle obcina³am w³osy na kilka podej¶æ. Raz tak zgrubnie i to, co widzia³am na pierwszy rzut oka, a pó¼niej poprawia³am przez kilka myæ to, co mi nie pasowa³o. Ostatecznie wychodzi³o bardzo ³adnie i zawsze siê fryzjerki nie mog³y nadziwiæ, ¿e sama bez niczyjej pomocy obcina³am w³osy. ---------- Dopisano o 12:40 ---------- Poprzedni post napisano o 12:38 ---------- Cytat:
W sumie nie wiem, co ja robiê na tym forum z moimi ju¿ prostymi w³osami. ![]()
|
||
|
![]() |
Nowe w±tki na forum W³osy krêcone: pielêgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:24.

"pogodzona ze swoimi w³osami". Mi sie kiedys krêci³y, teraz sa proste... róznie to bywa³o, chociaz wole siê w krêconych, ale do tego potrzeba lokówki niestety 

Wiem, ¿e Ci fryzjerka podkrêca³a, ale chcia³abym umieæ zrobiæ co¶ choæ odrobinê do tego podobnego na moich naturalkach. 

Mo¿e spróbujê samodzielnego ciêcia