![]() |
#2551 | ||
Zadomowienie
|
Dot.: czy ktoś szuka pracy?
Cytat:
Mój TŻ nawet poprosił znajomego z pracy żeby popytał wśród swoich znajomych, a zna wielu wpływowych ludzi w mieście i przedsiębiorców. Nikt nie przyjmuje do pracy, chyba że przedstawicieli różnej maści. ---------- Dopisano o 20:11 ---------- Poprzedni post napisano o 20:08 ---------- Cytat:
![]() Nie masz pracy źle, jak masz to może być jeszcze gorzej ![]() Pracodawcy (niektórzy) nie mają skrupułów, wykorzystują pracowników jak mogą i często poniżają. A zwolnić się ciężko, bo innych ofert niewiele.
![]() |
![]() |
#2552 |
Zadomowienie
|
gorzka prawda, postawiałam na staż. Dziś napisałam babce z mopsu, że jednak rezygnuję z dalszej rekrutacji. I tak po tej rozmowie nie miałabym szans, a głupio by mi było też w stosunku do tego pracodawcy, u którego staram się o staż, powiedzieć mu, że już nie chcę u niego pracować, zwł. że mam do napisania pracę dyplomową z jego działalności. Krótko mówiąc, przeanalizowałam jeszcze raz całą sytuację i postawiłam wszystkie karty na staż. Żebym tylko miała fuksa! Dziękuję Ci jeszcze raz za wszelkie rady
![]() ![]() AsiaW**, jestem w identycznej sytuacji! Trzymajmy więc za siebie kciuki! Powiem Wam, Dziewczyny, że po roku poszukiwania pracy to już wiem, że jak jest ogłoszenie w prasie czy na necie, to nie warto wysyłać nawet cv. Bo albo jest dziadostwo, albo w ciągu godziny wysłali ponad 200 cv ludzie i nasze gdzieś znika. Zauważyłam, że największy odzew na moje aplikacje jest wtedy, gdy wysyłam do danej firmy ot, tak sobie...I akurat czasami trafi się na dobry moment. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2553 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() A tak wogóle, to mimo, że pracuję, to podczytuję ten wątek regularnie, I życzę Ci Jik z calego serca, żebyś dostała ten staż!!!
![]() |
![]() |
#2554 |
Zakorzenienie
|
u mnie tez dziewczyny nic nowego, jutro mam rozmowe w UM w księgowosci, ale ciężko bedzie bo wołaja 2 ustawy- finanse publiczne i rachunkowosc
![]() ![]()
![]() |
#2555 |
Zadomowienie
|
Jik to wszystko teraz w rękach UP, mam nadzieję że się uda i będziesz zadowolona.
Gregia ustawy dla mnie osobiście nie do przyswojenia. Trzymam kciuki za jutro. Ja wobec zupełnego braku ofert w moim mieście chwytam się wszelkich możliwości. Poprosiłam znajomego żeby popytał wśród znajomych czy nie potrzebują kogoś do pracy. Mam mu jutro podrzucić swoje cv, a on rozprowadzi je wśród znajomych, którzy mają jakieś firmy na tym zadupiu. Może się komuś spodoba moje cv i na dodatek ten ktoś będzie kogoś takiego jak ja potrzebował... Szczerze to szanse są niewielkie, ale nie zniosę bezczynnego siedzenia w domu, muszę coś robić, cokolwiek żeby znaleźć pracę.
![]() |
#2556 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2557 |
Przyczajenie
|
ech... mnie też już załamka bierze...
i ta zima niekoncząca się, to siedzenie bezczynnie... tez mnie dobija to wszystko ![]() A jeszcze żadnego wsparcia w domu, bo mój TŻ ciągle gada, że jestem pasożytem, nierobem itp. :O, i to od czasu kiedy sam dostał pracę (oczywiście po znajomości - teściowa podziałała). ![]() ![]() ![]() ![]() Jak tak dalej bedzie to mój TŻ - stanie się BTŻ, teściowa się ucieszy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2558 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#2559 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Tak jak napisała anetka, walcz o swoją godność, dzisiaj pozostawanie bez pracy nie świadczy o naszej nieudolności czy byciu kimś gorszym. Czasy są trudne i musi minąć nieraz więcej tego czasu nim uda nam się znaleźć pracę. Trzeba się nie poddawać i szukać! Czasami to trudne, szczególnie gdy zamiast wsparcia od bliskich otrzymujemy coś zupełnie innego. Współczuje Ci, że masz takiego TŻta. Czy on jest naprawdę z Tobą, czy jedynie obok Ciebie? Powinien Cię wspierać. Teściowa to teściowa, ale on powinien. Mój TŻ pomaga mi jak może, wspiera, pociesza, ociera łzy, pyta znajomych o pracę dla mnie i nierzadko daje tego przysłowiowego kopa, który czasem jest tak bardzo potrzebny. Walcz o siebie dziewczyno, szukaj pracy i nie trać w siebie wiary, nie jesteś gorsza od innych tylko dlatego, że nie masz aktualnie pracy.
![]() |
![]() |
#2560 |
Przyczajenie
|
Hmm... normalnie to jest ok, ale teraz nie jest normalnie - jest tragicznie, frustracja na maxa (brak pracy, brak kasy)
I podejrzewam, że moja teściowa robi mojemu TŻ (swojemu synowi) antyteamkillowe pranie mózgu. Jak jest cięzko jest na nie bardzo podatny ![]() ![]() ![]() W każdym radzie dziewczynki, nie ma sensu męczyć się z maminsynkiem, bo z mamusią zawsze przegram... Tylko kurna robotę muszę znaleźć, zeby mieszkanie znaleźć itp... I wracamy do punktu wyjścia... ![]() dziękuję za słowa wsparcia - to naprawdę wlewa trochę otuchy w serce ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2561 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2562 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny jak tam u was ? ktoś cos znalazł ?
![]() mi ręce dziś opadły, ale przynajmniej sam tż sie przekonał jak to u nas jest z pracą. Pracuje on w firmie, ale on to ma już zawód itp. ale postanowił zanieśc moje cv i list motywacyjny do swojej kadrowej i kierownika z pytaniem o pracę dla mnie nawet na produkcji, nawet do pakowania itd. bo juz niedługo zwariuję a kasa na koncie maleje. i była tylko kardowa bo to było o 6 rano ![]() ![]() Dzwoniłam tez do naszej strefy i pytam sie o oferty dla mnie itd. kobieta mówi że nic nie ma i odsyła mnie na stronę www z ofertami pracy z naszego regionu - ta sama str. na której jestem od pół roku ![]() heh
![]() |
#2563 |
Zadomowienie
|
Ja czekam na staż...I nie mam co robić. Tzn. jakoś dziwnie się czuję, nie zaczynając dnia od przejrzenia ogłoszeń. Powinnam teraz zaczynać dzień od porannych modłów i mszy, aby mi dali ten staż
![]() 88Ekaterina88, a co z tym szkoleniem? Zapisałaś się? Na co? I kiedy się zacznie? Ty masz pecha, że w ogóle siedzisz w tym hotelarstwie, a tego hotelarstwa u Was tam nie ma praktycznie. Pasowałoby Ci otworzyć coś swojego...Jakieś gospodarstwo agroturystyczne... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2564 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#2565 |
Zakorzenienie
|
a ja mialam wczoraj rozmowe w UM, ale pisze dopiero dzisiaj bo caly dzien wczorajszy wsciekla chodziłam jak osa
![]() ![]() ![]() ![]() 1 kwietnia mam wizyte w UP i chyba sie zapisze na kurs z rachunkowsci, poznam chociaz programy księgowe to juz cos wpisze nowego w CV ![]()
![]() |
#2566 |
Zadomowienie
|
Jik współczuje, takie czekanie jest najgorsze, nic się nie wie i chodzi całymi dniami w stresie, ale bądź dobrej myśli, w zeszłym roku odrzucili ich wniosek to teraz pozytywnie rozpatrzą.
88Ekaterina88 mój TŻ ostatnio też wziął moje cv i dał znajomemu z pracy, który zgodził się je rozprowadzić wśród swoich znajomych, którzy mają jakieś firmy w mieście. Tez już łapię się wszelkich możliwości, bo pieniądze na drzewach nie rosną jak juz kiedyś pisałam. A ogłoszeń to praktycznie żadnych nie ma ostatnio, a wiosna idzie..... Gregia rozumiem twoja złość, tez bym się wkurzyła, mogli dopisać w ogłoszeniu, że wymagają jeszcze ustawę o samorządzie itp. Jeszcze nic straconego, może ten staż w UM rzeczywiście okaże się przepustką do pracy tam. Trzymam kciuki.
![]() |
#2567 |
Zakorzenienie
|
Minął 1 tydzień bezrobocia, wizyta w UP już za mną - 3 godziny wyjęte z życiorysu
![]() Do wypełnienia i podpisania dostałam dokładnie 8 papierków - czy naprawdę nie da się tego zrobić łatwiej i szybciej ![]() Zasiłek juz mi nie przysługuje - tzn dostanę tylko za 1 miesiąc, czyli tyle ile nie wykorzystałam ostatnio przed końcem prawa do zasiłku (miałam mieć do stycznia, ale w grudniu znalazłam pracę) Następną wizytę mam ustaloną na czerwiec ![]() Narazie nie przeglądałam jakoś dogłębnie ofert, ale trzeba bedzie w końcu ![]()
![]() |
#2568 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny nowy tydzien znów rusza, moze jakas szansa na ciekawa propozycje pracy padnie?
![]() |
#2569 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wczoraj wzięłam się za aktualizację mojego CV i lekki lifting kosmetyczny ![]() Jadę zaraz do UP (znowu ![]() ![]() Ostatnio miałam sporo załatwień więc i pracy nie szukałam jakoś intesnywnie i z wątkiem tez nie byłam na bieżaco, ale od jutra się to zmieni. ![]()
![]() |
![]() |
#2570 |
Zakorzenienie
|
a mnie tż namawia do złożenia CV do dwóch "fabryk" takich większych firm produkcyjnych żeby chociaż na produkcję iść ale jakoś nie widzi mi się robienie np. pianek czy szafek
![]() ![]() ![]()
![]() |
#2571 |
Zakorzenienie
|
mnie to czekanie juz dobija...
![]() |
#2572 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2573 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#2574 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#2575 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny, chyba mnie potarga
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2576 |
Zadomowienie
|
mnie też....
w piątek byłam na rozmowie w sprawie pracy w punkcie bukmacherskim (zakłady sportowe) zaproponowano mi od razu żebym poszła na szkolenie do jednego z takich punktów. Więc byłam tam 3 dni na kilka godzin, jutro następne szkolenie, tylko takie już odgórne i większą grupą. Ogólnie to praca bardzo fajna, miły nauczyciel i ogólnie jeśli nauczy się co gdzie i jak to nie jest takie trudne. Są 3 kandydatki, w tym ja. Nie wiem czy one też będą miały tak długie szkolenia jak ja, trochę to bez sensu, powinni pokazać nam podstawy a później szkolić tą konkretną osobę którą wybiorą ... ale nadzieja umiera ostatnia ![]() mimo, ze to nie cały etat, i musiałabym dojeżdzać 25km co wiąże się z wczesniejszym wstawaniem itd, to lepsze to niż siedzieć w domu i nic nie robić. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2577 |
Zakorzenienie
|
Troszkę spamowałam skrzynki firm swojej branży i dostałam propozycję pracy na pół etatu za 500 zł
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2578 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() W UP też nic nawet nie powiedzieli. Szok. Ale skoro są jeszcze pieniądze na staż to jest szansa. To leć choćby nawet jutro po ten wniosek i do UP. Spokojnie Jik nie denerwuj się, cały czas trzymamy tu kciuki i masz spore szanse jeszcze na ten staż. Spokojnie.
![]() |
![]() |
#2579 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2580 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:44.