|
|
#2551 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: czy ktoś szuka pracy?
Cytat:
Mój TŻ nawet poprosił znajomego z pracy żeby popytał wśród swoich znajomych, a zna wielu wpływowych ludzi w mieście i przedsiębiorców. Nikt nie przyjmuje do pracy, chyba że przedstawicieli różnej maści. ---------- Dopisano o 20:11 ---------- Poprzedni post napisano o 20:08 ---------- Cytat:
![]() Nie masz pracy źle, jak masz to może być jeszcze gorzej Pracodawcy (niektórzy) nie mają skrupułów, wykorzystują pracowników jak mogą i często poniżają. A zwolnić się ciężko, bo innych ofert niewiele.
|
|
|
#2552 |
|
Zadomowienie
|
gorzka prawda, postawiałam na staż. Dziś napisałam babce z mopsu, że jednak rezygnuję z dalszej rekrutacji. I tak po tej rozmowie nie miałabym szans, a głupio by mi było też w stosunku do tego pracodawcy, u którego staram się o staż, powiedzieć mu, że już nie chcę u niego pracować, zwł. że mam do napisania pracę dyplomową z jego działalności. Krótko mówiąc, przeanalizowałam jeszcze raz całą sytuację i postawiłam wszystkie karty na staż. Żebym tylko miała fuksa! Dziękuję Ci jeszcze raz za wszelkie rady
AsiaW**, jestem w identycznej sytuacji! Trzymajmy więc za siebie kciuki! Powiem Wam, Dziewczyny, że po roku poszukiwania pracy to już wiem, że jak jest ogłoszenie w prasie czy na necie, to nie warto wysyłać nawet cv. Bo albo jest dziadostwo, albo w ciągu godziny wysłali ponad 200 cv ludzie i nasze gdzieś znika. Zauważyłam, że największy odzew na moje aplikacje jest wtedy, gdy wysyłam do danej firmy ot, tak sobie...I akurat czasami trafi się na dobry moment. |
|
|
|
|
#2553 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
znalazlam prze internet. Nie ma dwóch identycznych sytuacji, więc trzeba probować...A tak wogóle, to mimo, że pracuję, to podczytuję ten wątek regularnie, I życzę Ci Jik z calego serca, żebyś dostała ten staż!!!
|
|
|
#2554 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie tez dziewczyny nic nowego, jutro mam rozmowe w UM w księgowosci, ale ciężko bedzie bo wołaja 2 ustawy- finanse publiczne i rachunkowosc
|
|
#2555 |
|
Zadomowienie
|
Jik to wszystko teraz w rękach UP, mam nadzieję że się uda i będziesz zadowolona.
Gregia ustawy dla mnie osobiście nie do przyswojenia. Trzymam kciuki za jutro. Ja wobec zupełnego braku ofert w moim mieście chwytam się wszelkich możliwości. Poprosiłam znajomego żeby popytał wśród znajomych czy nie potrzebują kogoś do pracy. Mam mu jutro podrzucić swoje cv, a on rozprowadzi je wśród znajomych, którzy mają jakieś firmy na tym zadupiu. Może się komuś spodoba moje cv i na dodatek ten ktoś będzie kogoś takiego jak ja potrzebował... Szczerze to szanse są niewielkie, ale nie zniosę bezczynnego siedzenia w domu, muszę coś robić, cokolwiek żeby znaleźć pracę.
|
|
#2556 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2557 |
|
Przyczajenie
|
ech... mnie też już załamka bierze...
i ta zima niekoncząca się, to siedzenie bezczynnie... tez mnie dobija to wszystko A jeszcze żadnego wsparcia w domu, bo mój TŻ ciągle gada, że jestem pasożytem, nierobem itp. :O, i to od czasu kiedy sam dostał pracę (oczywiście po znajomości - teściowa podziałała). Ja niestety znajomosci nie mam więc jestem nierobem i pasożytem. Bo to ON robi wszystko, z czego jedyne co JA robie to: to czego on nie robi - czyli nic (on robi wszystko), czasem wysyłam te CV, no i czasem tez zrobie cos do jedzenia praktycznie z niczego (to jedyny mój plus). Jestem nierobem bo moje szukanie pracy nie przynioslo do tej pory efektów. W necie mogę pracy szukać ale oczywiście tylko wtedy kiedy TŻ nie gra w gry internetowe a gra 20/24h (bo jeszcze nie pracuje - czeka na szkolenia), 4h snu, czasem rezygnuje z 2-3h grania, żeby np. do tesciowej pójść. Resztę, czyli nic - robie ja ![]() Jak tak dalej bedzie to mój TŻ - stanie się BTŻ, teściowa się ucieszy
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2558 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#2559 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tak jak napisała anetka, walcz o swoją godność, dzisiaj pozostawanie bez pracy nie świadczy o naszej nieudolności czy byciu kimś gorszym. Czasy są trudne i musi minąć nieraz więcej tego czasu nim uda nam się znaleźć pracę. Trzeba się nie poddawać i szukać! Czasami to trudne, szczególnie gdy zamiast wsparcia od bliskich otrzymujemy coś zupełnie innego. Współczuje Ci, że masz takiego TŻta. Czy on jest naprawdę z Tobą, czy jedynie obok Ciebie? Powinien Cię wspierać. Teściowa to teściowa, ale on powinien. Mój TŻ pomaga mi jak może, wspiera, pociesza, ociera łzy, pyta znajomych o pracę dla mnie i nierzadko daje tego przysłowiowego kopa, który czasem jest tak bardzo potrzebny. Walcz o siebie dziewczyno, szukaj pracy i nie trać w siebie wiary, nie jesteś gorsza od innych tylko dlatego, że nie masz aktualnie pracy.
|
|
|
#2560 |
|
Przyczajenie
|
Hmm... normalnie to jest ok, ale teraz nie jest normalnie - jest tragicznie, frustracja na maxa (brak pracy, brak kasy)
I podejrzewam, że moja teściowa robi mojemu TŻ (swojemu synowi) antyteamkillowe pranie mózgu. Jak jest cięzko jest na nie bardzo podatny Już to przerabiałam kiedyś - jak po mnie jeździła, że nierób jestem (studia miałam tak rozjechane że żadnej roboty nie mogłam dostać - co 3 godz. zajęcia po 1,5 godz )W każdym radzie dziewczynki, nie ma sensu męczyć się z maminsynkiem, bo z mamusią zawsze przegram... Tylko kurna robotę muszę znaleźć, zeby mieszkanie znaleźć itp... I wracamy do punktu wyjścia... dziękuję za słowa wsparcia - to naprawdę wlewa trochę otuchy w serce |
|
|
|
|
#2561 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#2562 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny jak tam u was ? ktoś cos znalazł ?
![]() mi ręce dziś opadły, ale przynajmniej sam tż sie przekonał jak to u nas jest z pracą. Pracuje on w firmie, ale on to ma już zawód itp. ale postanowił zanieśc moje cv i list motywacyjny do swojej kadrowej i kierownika z pytaniem o pracę dla mnie nawet na produkcji, nawet do pakowania itd. bo juz niedługo zwariuję a kasa na koncie maleje. i była tylko kardowa bo to było o 6 rano i mówi tak, że na produkcję mnie nie weźmie bo mam za dobre wykształcenie czyt. jestem za mądra, a do biura tez mnie nie weźmie bo z moim wykształceniem powinnam robic w hotelu, kawiarni itp. czyli czyt. jestem za głupia ale ja już nawet do tego biura nie chce, tyle, żeby robota była jakaś. no ale nic Cv zostawiła, jak kierownik prszyjdzie może coś znajdzie, jak coś to zadzwonią. I teraz przynajmniej tz wie jak jest, albo człowiek za mądry albo za głupi oczywiście w ich myśleniu.Dzwoniłam tez do naszej strefy i pytam sie o oferty dla mnie itd. kobieta mówi że nic nie ma i odsyła mnie na stronę www z ofertami pracy z naszego regionu - ta sama str. na której jestem od pół roku i mówi mi o pracy w hotelu oddalonego od nas o jakieś 70 km heh, mówię jej że niestety ale nie kalkuluje mi się to bo to praca za 1300 brutto a ja strace na dojazd autem 500 pln jak nie wiecej i rozmowa się skończyła. heh
|
|
#2563 |
|
Zadomowienie
|
Ja czekam na staż...I nie mam co robić. Tzn. jakoś dziwnie się czuję, nie zaczynając dnia od przejrzenia ogłoszeń. Powinnam teraz zaczynać dzień od porannych modłów i mszy, aby mi dali ten staż
![]() 88Ekaterina88, a co z tym szkoleniem? Zapisałaś się? Na co? I kiedy się zacznie? Ty masz pecha, że w ogóle siedzisz w tym hotelarstwie, a tego hotelarstwa u Was tam nie ma praktycznie. Pasowałoby Ci otworzyć coś swojego...Jakieś gospodarstwo agroturystyczne... |
|
|
|
|
#2564 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2565 |
|
Zakorzenienie
|
a ja mialam wczoraj rozmowe w UM, ale pisze dopiero dzisiaj bo caly dzien wczorajszy wsciekla chodziłam jak osa
jestem zła na siebie bo straciłam full czasu na czytanie o tych cholernych finansach publicznym i rachunkowosci, a babki mnie pytały z ustaw o prawie samorządowym co rzadko sie zdarza!!! ale czuje sama po sobie ze źle mi poszło i że nic z tego nie bedzie. Fajnie ze chcoiaz zauważyły ze rok czasu byłam na stażu w UM, chociaż co mi po tym stażu jak i tak nie chca mnie przyjac1 kwietnia mam wizyte w UP i chyba sie zapisze na kurs z rachunkowsci, poznam chociaz programy księgowe to juz cos wpisze nowego w CV
|
|
#2566 |
|
Zadomowienie
|
Jik współczuje, takie czekanie jest najgorsze, nic się nie wie i chodzi całymi dniami w stresie, ale bądź dobrej myśli, w zeszłym roku odrzucili ich wniosek to teraz pozytywnie rozpatrzą.
88Ekaterina88 mój TŻ ostatnio też wziął moje cv i dał znajomemu z pracy, który zgodził się je rozprowadzić wśród swoich znajomych, którzy mają jakieś firmy w mieście. Tez już łapię się wszelkich możliwości, bo pieniądze na drzewach nie rosną jak juz kiedyś pisałam. A ogłoszeń to praktycznie żadnych nie ma ostatnio, a wiosna idzie..... Gregia rozumiem twoja złość, tez bym się wkurzyła, mogli dopisać w ogłoszeniu, że wymagają jeszcze ustawę o samorządzie itp. Jeszcze nic straconego, może ten staż w UM rzeczywiście okaże się przepustką do pracy tam. Trzymam kciuki.
|
|
#2567 |
|
Zakorzenienie
|
Minął 1 tydzień bezrobocia, wizyta w UP już za mną - 3 godziny wyjęte z życiorysu
Do wypełnienia i podpisania dostałam dokładnie 8 papierków - czy naprawdę nie da się tego zrobić łatwiej i szybciej Zasiłek juz mi nie przysługuje - tzn dostanę tylko za 1 miesiąc, czyli tyle ile nie wykorzystałam ostatnio przed końcem prawa do zasiłku (miałam mieć do stycznia, ale w grudniu znalazłam pracę) Następną wizytę mam ustaloną na czerwiec Narazie nie przeglądałam jakoś dogłębnie ofert, ale trzeba bedzie w końcu
|
|
#2568 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny nowy tydzien znów rusza, moze jakas szansa na ciekawa propozycje pracy padnie?
|
|
#2569 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wczoraj wzięłam się za aktualizację mojego CV i lekki lifting kosmetyczny ![]() Jadę zaraz do UP (znowu ![]() Ostatnio miałam sporo załatwień więc i pracy nie szukałam jakoś intesnywnie i z wątkiem tez nie byłam na bieżaco, ale od jutra się to zmieni.
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#2570 |
|
Zakorzenienie
|
a mnie tż namawia do złożenia CV do dwóch "fabryk" takich większych firm produkcyjnych żeby chociaż na produkcję iść ale jakoś nie widzi mi się robienie np. pianek czy szafek
ale jeszcze muszę ciotki zapytać, bo w jednej pracuje w sobote wysłałam cv do odzieżowego i czekamy
|
|
#2571 |
|
Zakorzenienie
|
mnie to czekanie juz dobija...
|
|
#2572 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
|
#2573 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2574 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2575 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, chyba mnie potarga
Właśnie dzwonił "mój" pracodawca, co to się staram o staż u niego. Tzn. dziewczyna z sekretariatu w jego imieniu. Że skoro mam w tym tygodniu wizytę u up, to może sama zawiozę im dokumenty ich. Kuuuzwa, myślałam, że już dawno wysłali i wydzwaniałam do up, czy już rozpatrzyli wniosek |
|
|
|
|
#2576 |
|
Zadomowienie
|
mnie też....
w piątek byłam na rozmowie w sprawie pracy w punkcie bukmacherskim (zakłady sportowe) zaproponowano mi od razu żebym poszła na szkolenie do jednego z takich punktów. Więc byłam tam 3 dni na kilka godzin, jutro następne szkolenie, tylko takie już odgórne i większą grupą. Ogólnie to praca bardzo fajna, miły nauczyciel i ogólnie jeśli nauczy się co gdzie i jak to nie jest takie trudne. Są 3 kandydatki, w tym ja. Nie wiem czy one też będą miały tak długie szkolenia jak ja, trochę to bez sensu, powinni pokazać nam podstawy a później szkolić tą konkretną osobę którą wybiorą ... ale nadzieja umiera ostatnia ![]() mimo, ze to nie cały etat, i musiałabym dojeżdzać 25km co wiąże się z wczesniejszym wstawaniem itd, to lepsze to niż siedzieć w domu i nic nie robić. |
|
|
|
|
#2577 |
|
Zakorzenienie
|
Troszkę spamowałam skrzynki firm swojej branży i dostałam propozycję pracy na pół etatu za 500 zł
|
|
#2578 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() W UP też nic nawet nie powiedzieli. Szok. Ale skoro są jeszcze pieniądze na staż to jest szansa. To leć choćby nawet jutro po ten wniosek i do UP. Spokojnie Jik nie denerwuj się, cały czas trzymamy tu kciuki i masz spore szanse jeszcze na ten staż. Spokojnie.
|
|
|
#2579 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2580 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i nie jest to szczyt moich marzeń więc dla mnie to tylko po to aby mieć chociaż tą kasę ;/
|
![]() |
Nowe wątki na forum Praca i biznes
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:01.

a próbowałeś wysyłać do firm, które nie rekrutują? ja zaczęłam, teraz czekam na efekty, tylko coś marnie jak narazie 

znalazlam prze internet. Nie ma dwóch identycznych sytuacji, więc trzeba probować...

Ja niestety znajomosci nie mam 

jestem zła na siebie bo straciłam full czasu na czytanie o tych cholernych finansach publicznym i rachunkowosci, a babki mnie pytały z ustaw o prawie samorządowym
co rzadko sie zdarza!!! ale czuje sama po sobie ze źle mi poszło i że nic z tego nie bedzie. Fajnie ze chcoiaz zauważyły ze rok czasu byłam na stażu w UM, chociaż co mi po tym stażu jak i tak nie chca mnie przyjac